Tags: , ,

Πόσοι εμβολιάστηκαν την Τετάρτη σε όλη τη Θεσσαλία

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την 5η ΥΠΕ. Τα νεότερα στοιχεία σε σχέση με τους εμβολιασμούς έχουν ως εξής:

-Καρδίτσα: 2.289 (+ 219 στις 27/1)

-Λάρισα: 4.909 (+ 378 στις 27/1)

-Μαγνησία: 1.926 (+274 στις 27/1)

-Τρίκαλα: 2.472 (+ 196 στις 27/1)

Tags: , ,

Πρόταση για τη μετεξέλιξη της σε Smart Region καταθέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, τον νέο Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Στύλιο, που βρέθηκε στη Λάρισα, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως κυβερνητικού εκπροσώπου, για την  Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα νέα Προγράμματα που δρομολογεί άμεσα το  Υπουργείο για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες, όπως το Πρόγραμμα «Λευκές Περιοχές» με το οποίο αποκτούν τηλεοπτικό σήμα απομακρυσμένες περιοχές και το νέο Πρόγραμμα που αναμένεται να τρέξει το επόμενο διάστημα για  δωρεάν πρόσβαση στο Internet, σε 1.000 δημόσια σημεία σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, η  Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και καταθέτει το προσεχές διάστημα πρόταση χρηματοδότησης, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ),  το οποίο συντονίζει την πανελλήνιας εμβέλειας δράση «Ψηφιακή Έξυπνη Περιφέρεια –Smart City Region». Η πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη μετεξέλιξή της σε Ψηφιακή Έξυπνη Περιφέρεια περιλαμβάνει δράσεις για την ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, οι μεταφορές, το περιβάλλον, η υγεία και η ασφάλεια και πολιτική προστασία.

Το όραμα που θέτει η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, είναι να αποτελέσουν οι νέες τεχνολογίες το μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας  και της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, η  πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της σε μια έξυπνη, ανοιχτή και διασυνδεδεμένη Αυτοδιοίκηση, που υιοθετεί και ενσωματώνει εκείνες τις ψηφιακές τεχνολογίες που επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, την επίτευξη αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης δημόσιας διοίκησης και πάνω απ όλα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Άξονες στρατηγικής και παρεμβάσεις για την Έξυπνη Περιφέρεια

Οι βασικοί άξονες για την επίτευξη του στόχου για μια Έξυπνη, Ανοιχτή και Διασυνδεδεμένη Περιφέρεια είναι οι έξυπνες υποδομές, οι έξυπνες διαδικτυακές πλατφόρμες και τεχνολογικές λύσεις και η χρήση και αξιοποίηση των εφαρμογών. Για το σκοπό αυτό,  απαραίτητες  είναι οι παρακάτω παρεμβάσεις:

-Ανάπτυξη Υποδομών ΙοΤ: περιλαμβάνει την κάλυψη επιλεγμένων γεωγραφικών ζωνών εντός των ορίων της Περιφέρειας με εξοπλισμό ΙοΤ καθώς και την εγκατάσταση και ανάπτυξη υποδομών και εργαλείων που απαιτούνται για την οργανωμένη και συστηματική συλλογή δεδομένων μεγάλης κλίμακας

Δωρεάν WiFi  για όλους, πολίτες, επισκέπτες, τουρίστες: Η Περιφέρεια συλλέγει στοιχεία (σύμφωνα με το GDPR)  και προωθεί μηνύματα μέσω της εφαρμογής. Οι τοπικές επιχειρήσεις προβάλλονται στο σχετικό portal

– Δημιουργία τρισδιάστατου (3D) ψηφιακού χάρτη της Περιφέρειας: Αφορά τη δημιουργία διαδικτυακής Χαρτογραφικής Πύλης μέσα από την οποία όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στους πολίτες συγκεντρωμένες πάνω σε ένα χάρτη. Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται για τις δυνατότητες που τους προσφέρει η Περιφέρεια και η πόλη τους άμεσα, εύκολα και απλά από ένα και μόνο «σημείο» όπως είναι ένα χάρτης.

 

Tags: , ,

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ειδική αγωγή

Η τεχνολογία αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης. Δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η ειδική αγωγή και εκπαίδευση και οι διαδικασίες ανίχνευσης και αξιολόγησης των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες. Ταυτόχρονα, τα νέα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να παρέχουν νέες δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς για τον σχεδιασμό πιο άμεσων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων. Το παρόν, πρόγραμμα, φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξοικείωση με τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την αξιολόγηση και παρέμβαση όλων εκείνων που εργάζονται και εκείνων που επιθυμούν να εργαστούν στην προσχολική και δημοτική εκπαίδευση τόσο στην τυπική όσο και στην άτυπη, ως εκπαιδευτικοί ή ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.


Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο νέο μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εμπλούτιστε τις γνώσεις σας!

Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος, έχει η κα. Σωτηρία Τζιβινίκου, Επίκουρος Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Tags: , , , ,

Σαρωτικοί έλεγχοι για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλία

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (58.619) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.150) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (997) παραβάσεις και (12) συλλήψεις, ως ακολούθως:

 • (786) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:
 • (254) στην Αττική,
 • (78) στην Κρήτη,
 • (56) στη Θεσσαλονίκη,
 • (56) στη Στερεά Ελλάδα,
 • (53) στην Κεντρική Μακεδονία,
 • (50) στην Πελοπόννησο,
 • (48) στη Θεσσαλία,
 • (44) στην Ήπειρο,
 • (43) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • (30) στη Δυτική Ελλάδα,
 • (27) στα Ιόνια Νησιά,
 • (25) στο Βόρειο Αιγαίο,
 • (16) στο Νότιο Αιγαίο και
 • (6) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (93.568) ομοειδείς παραβάσεις.

 • (188) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 300 ευρώ, ως ακολούθως:
 • (35) στην Κρήτη,
 • (28) στην Αττική,
 • (22) στην Κεντρική Μακεδονία,
 • (19) στη Στερεά Ελλάδα,
 • (16) στο Νότιο Αιγαίο,
 • (13) στο Βόρειο Αιγαίο,
 • (11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • (10) στα Ιόνια Νησιά,
 • (9) στη Θεσσαλονίκη,
 • (9) στην Πελοπόννησο,
 • (6) στη Θεσσαλία,
 • (4) στην Ήπειρο,
 • (3) στη Δυτική Ελλάδα και
 • (3) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (31.330) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (29.837) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.493) των (150) ευρώ.

 • (23) παραβάσεις και (12)συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (4) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε ισάριθμους πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη:

 • 000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα για παράβαση περιορισμού κίνησης.
 • από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.076) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (940) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, (11) συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον διοργανωτή και (13) των 300 ευρώ για παραβάσεις περιορισμού κίνησης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Tags: , ,

Webcast του ΣΘΕΒ με την EY Ελλάδος, για την ανάκαμψη από τον COVID-19, και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Πιστοί στη δέσμευσή τους για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και την προετοιμασία τους για την επόμενη ημέρα, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) και η EY Ελλάδος, διοργανώνουν webcast την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, 14:00-15:30, με θέμα: «Ο μετασχηματισμός, η εξωστρέφεια και η μεγέθυνση της επιχείρησης, κλειδί για την έξοδο από την κρίση, και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Κατά τη διάρκεια του webcast, θα εξεταστούν θέματα, όπως:

 • Η εξωστρέφεια και η σημασία των συνεργειών και των συνεργασιών
 • Τα εργαλεία χρηματοδότησης για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας που προκύπτουν εξαιτίας του COVID-19
 • Η σημασία των ισχυρών αλυσίδων αξίας και εφοδιασμού για την τόνωση των εξαγωγών
 • Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας

Σημειώνεται ότι το webcast αποτελεί το πρώτο από μία σειρά διαδικτυακών ημερίδων που θα διοργανώσουν ο ΣΘΕΒ και η EY Ελλάδος, με στόχο την ενημέρωση ανώτατων και ανώτερων στελεχών, σχετικάμε ζητήματα που άπτονται της ανάκαμψης και της ανάπτυξης της επιχείρησής τους, με ορίζοντα το σήμερα, το αύριο και το μετέπειτα.

Η κα Έλενα Καματέρη, Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, δήλωσε σχετικά:«Μέσα από τις επερχόμενες κοινές δράσεις με την EY Ελλάδος προσπαθούμε να είμαστε ακόμα πιο κοντά στις επιχειρήσεις, θίγοντας ιδιαίτερα σημαντικά θέματα για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, προσπαθώντας να παρέχουμε λύσεις σε καίρια ζητήματα. Με στόχο την πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση, μέσω των διαδικτυακών ημερίδων θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε σημαντικά στην ευημερία των επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στη συνεργασία της EY Ελλάδος με τον ΣΘΕΒ, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Η Θεσσαλία αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική περιοχή για την ελληνική οικονομία, καθώς φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες. Μέσω αυτής της σειράς webcasts σε συνεργασία με τον ΣΘΕΒ, μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στις επιχειρήσεις που εδράζονται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή, να συζητήσουμε μαζί τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, και να συνδράμουμε, μέσα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, στην προσπάθειά τους για βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας».

Η παρακολούθηση του webcast είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συνδέσμου ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ στο τηλ. 2410555507 και email: education@sthev.gr (αρμόδια κα Ελένη Ευαγγελοπούλου).

 

Tags: , ,

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων

«Ποτέ ξανά». Δυο λέξεις που μας ενώνουν όλους. Δυο λέξεις με τις οποίες υψώνουμε τη δική μας φωνή, εκπέμπουμε το δικό μας μήνυμα, αναλαμβάνουμε τη δική μας δέσμευση, όπως γίνεται και σε κάθε άλλη γωνιά της πατρίδας αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο  για να μην επαναληφθεί η πιο μελανή και τραγική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Είναι υποχρέωση των εθνών η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης. Σύμφωνα με σύγχρονους ερευνητές της ιστορίας,  «η ανιστόρητη κοινωνία μοιάζει με άνθρωπο αμνησιακό. Και η κοινωνία που έχει διαστρεβλωμένη αντίληψη της ιστορίας της, μοιάζει με άτομο ψυχοπαθές».

«Τα έθνη πρέπει να  θυμούνται για να διδάσκονται»,  έλεγε ο  Θουκυδίδης. Η ιστορική μνήμη υψώνεται σαν ασπίδα προστασίας και μας διδάσκει ότι  «εκείνοι που είναι καλά ενημερωμένοι για το παρελθόν, δεν πρόκειται να απελπιστούν για το παρόν». Γι΄ αυτό οι εκδηλώσεις μνήμης αποτελούν πηγή έμπνευσης, ώστε όλοι να διδαχθούμε την αξία της  ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στους λαούς, να καταπολεμήσουμε κάθε μορφή μίσους, φανατισμού και ρατσισμού και να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας.

 

Tags: , ,

Σε συνάντηση του έργου No Man No Woman Just Human το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας συμμετείχε στη δεύτερη συνάντηση του έργου «No Man No Woman Just Human» η οποία υλοποιήθηκε ηλεκτρονικά μέσω Zoom στις 26 Ιανουαρίου, 2021.
Το έργο έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του Erasmus+ στη βασική δράση 2 – Στρατηγικές Συνεργασίες. Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός Prios Vest από τη Νορβηγία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μια λεπτομερής παρουσίαση του πρώτου πνευματικού προϊόντος «Επισκόπηση βιβλιογραφίας, αξιολόγηση αρχικής κατάστασης και Ανάλυση Αναγκών »από τον Ισπανό Εταίρο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν και οι δραστηριότητες διάδοσης του έργου. Στο τέλος της συνάντησης οι εταίροι του έργου συζήτησαν την πρόοδο του έργου και σχεδίασαν τα επόμενα βήματα.

 

Tags: , ,

7 νέα κρούσματα covid στα Τρίκαλα

Στα ίδια πλαίσια με την Τρίτη, όμως ιδιαίτερα υψηλά, είναι τα κρούσματα του κοροναϊού που ανακοίνωσε η Ελλάδα την Τετάρτη 27/1.  Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να μειώνονται με αργούς, όμως σταθερούς ρυθμούς, ενώ οι θάνατοι κυμαίνονται περίπου στους 30 ημερησίως.

Συγκεκριμένα,  ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 858 νέα κρούσματα του φονικού ιού, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154.083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47.802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 24 έως 103 ετών).

Γεωγραφική κατανομή

Αναλυτικά τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 5
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 49
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 3
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 5
ΑΧΑΪΑΣ 17
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 10
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 76
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 27
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 63
ΕΒΡΟΥ 15
ΕΥΒΟΙΑΣ 54
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 7
ΗΛΕΙΑΣ 7
ΗΜΑΘΙΑΣ 8
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 5
ΘΗΡΑΣ 5
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 74
ΙΚΑΡΙΑΣ 1
ΚΑΒΑΛΑΣ 1
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 8
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 104
ΚΙΛΚΙΣ 1
ΚΟΖΑΝΗΣ 23
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 10
ΚΩ 1
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 22
ΛΑΡΙΣΑΣ 19
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 9
ΛΕΣΒΟΥ 10
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 14
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 12
ΜΥΚΟΝΟΥ 3
ΝΗΣΩΝ 4
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 38
ΞΑΝΘΗΣ 4
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 48
ΠΕΛΛΑΣ 5
ΠΙΕΡΙΑΣ 7
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1
ΡΟΔΟΠΗΣ 2
ΡΟΔΟΥ 1
ΣΑΜΟΥ 1
ΣΕΡΡΩΝ 9
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 7
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 4
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 22
ΧΑΝΙΩΝ 1
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 16

 

Tags: ,

Το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Τρικκαίων στον Τρικαλινό Ηλία Μόσιαλο

«Στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου τιμούμε τον πιο επιφανή τρικαλινό γιατρό». Η φράση αυτή του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, συμπύκνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, για απόδοση του Χρυσού Μεταλλίου του Δήμου Τρικκαίων στον κ. Ηλία Μόσιαλο.
Η εισήγηση του Δήμαρχου Τρικκαίων και η τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Σώματος, με τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021, εστίασε σε τρία δεδομένα:
1. Ο τρικαλινός επιστήμονας Ηλίας Μόσιαλος «με τις καθημερινές αναρτήσεις και ενημερώσεις του, αναλύει τα δεδομένα, μαζί με την υπόλοιπη επιστημονική ομάδα για τον κορωνοϊό, με ψυχραιμία και σύνεση χαρακτηριστική της επιστημονικής του κατάρτισης».
2. Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, με τη στάση του όλο αυτό το διάστημα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγούσε – και συνεχίζει να το κάνει – τα ζητήματα της πανδημίας, «έφερε την πανδημία στα δικά μας μέτρα».
3. Αναγνωρίζεται το ακαδημαϊκό και επιστημονικό έργο του Ηλία Μόσιαλου, έργο «που σχετίζεται με την πολιτική της υγείας», με «προσήλωση στο όραμα για τον σχεδιασμό, επεξεργασία και ανάδειξη δημόσιων πολιτικών για την υγεία με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το καλό της πατρίδας, την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής και την ακλόνητη δέσμευση του για την επικράτηση των δημοσίων συστημάτων υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος ήταν φειδωλός στην απόδοση τιμών, αλλά πλέον, είναι καιρός να το ξαναθυμηθούμε «για αυτούς που τιμούν τα Τρίκαλα και βοηθούν την κοινωνία να προχωρήσει».
Στη συζήτηση στο Σώμα, τέθηκαν πλευρές του ζητήματος και εκφράστηκαν οι απόψεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης και συμβούλων, ως προς την αναγκαιότητα ή μη της βράβευσης, καθώς και ως προς τη σημασία της προσφοράς του κ. Μόσιαλου, ως τρικαλινού και ως γιατρού.
Η βράβευση, όπως είναι ευνόητο, θα γίνει σε εύθετο χρόνο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ποιος είναι ο Ηλίας Μόσιαλος

Ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντή του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE)
– αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων, σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με διδακτορικές σπουδές σε Πολιτικές Υγείας στο London School of Economics (LSE),
– Από το 1995 εργάζεται στο LSE, όπου έχει αναγορευτεί καθηγητής της πολιτικής της υγείας. Ταυτόχρονα είναι διευθυντής και ιδρυτής του LSE Health στο Λονδίνο,
– έχει πλουσιότατο επιστημονικό, ακαδημαϊκό, ερευνητικό έργο,
– εργάστηκε ως σύμβουλος Υπουργείων Υγείας σε πολλές χώρες (Βέλγιο, Βραζιλία, Κίνα, Κύπρος, Φινλανδία, Σλοβενία, Ν. Αφρική, Ιρλανδία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία),
– ως σύμβουλος σε ασφαλιστικά ταμεία σε Αυστρία, Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία και Νότια Κορέα,
– ως σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα.
– βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ, την Ευρωπαϊκή Εταιρία Δημόσιας Υγείας (Μετάλλιο Stampar)
– διετέλεσε Υπουργός Επικρατείας, Βουλευτής Επικρατείας, Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, μέλος των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.


– είναι αμισθί εκπρόσωπος και σύμβουλος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του κορονοϊού από τον Μάρτιο του 2020

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Συνελήφθη ένας ημεδαπός στα Τρίκαλα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη στις 26-01-2021 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “FLEX”, σε αγροτεμάχιο, επιμελώς κρυμμένες, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κλώνων κάνναβης.

Χθες (26-01-2021) το πρωί κατελήφθη ο δράστης στον προαναφερόμενο χώρο και συνελήφθη, ενώ οι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κλώνων κάνναβης, συνολικού βάρους -24- κιλών και -380- γραμμαρίων κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Tags: ,

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Στους δρόμους σπάνε οι προκλητικές απαγορεύσεις των διαδηλώσεων

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη νέα απροκάλυπτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου που ανακοίνωση η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
Η άθλια κυβέρνηση θορυβημένη από το ανερχόμενο κύμα αγώνων στους φοιτητές, στην εκπαίδευση, στην υγεία και αλλού επιδιώκει να τους καταστείλει με τις απαγορεύσεις και τη βία.
Στη «δημοκρατία» του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη οι εντολές της ΕΛΑΣ είναι αρκετές για να αναστέλλουν τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, ακόμα και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα που κερδίσαμε με αγώνες.

Η κυβερνητική απαγόρευση στοχεύει στις φοιτητικές και πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, στοχεύει επίσης στις συγκεντρώσεις των υγειονομικών την ίδια μέρα στις πύλες των νοσοκομείων και τις άλλες προγραμματισμένες αγωνιστικές δράσεις του μαζικού κινήματος. Στοχεύει στην «προληπτική καταστολή» των αγώνων ενάντια στα τερατώδη νομοσχέδια που ετοιμάζει η ΝΔ.

Είναι πρόκληση και κοροϊδία για αυτή την κυβέρνηση να επικαλείται λόγους «προστασίας της δημόσιας υγείας» και «έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού», την ίδια ώρα που συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που λειτουργούν, που διατηρεί την ίδια απαράδεκτη κατάσταση συνωστισμού στα ΜΜΜ, που ανοίγει τα σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που ανοίγει τα εμπορικά μαγαζιά με χιλιάδες στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους.

Η απόφαση της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση χωρίς καν το φύλο συκής της δήθεν «εισήγησης από τους ειδικούς», καθώς οι ίδιοι διαψεύδουν ανοικτά ότι έκαναν τέτοια εισήγηση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί:

 • Τους φοιτητές και τη νεολαία, τους φορείς του εκπαιδευτικού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος να πάρουν μέρος μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28 Γενάρη στη 1.00 μμ στα Προπύλαια στην Αθήνα και στις υπόλοιπες πόλεις.
 • Στις συγκεντρώσεις μπροστά από τις πύλες των νοσοκομείων την ίδια μέρα το πρωί.
 • Να οργανώσουν τη μαζική πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης και κεφαλαίου στην εργασία, στην ασφάλιση, στην εκπαίδευση, στην υγεία.

Τίποτα το «έκτακτο» δεν υπάρχει στην κυβερνητική πολιτική. Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων είναι κομμάτι της μόνιμης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, για να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και τον λαό.

Η νέα απαγόρευση κυβέρνησης-ΕΛΑΣ θα έχει την τύχη και των προηγούμενων. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να «βάλουν στον γύψο» το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες. Η οργή λαού και νεολαίας δεν μπορεί να ακυρωθεί. Αυτό έδειξαν και οι μαζικές συγκεντρώσεις της περασμένης βδομάδας. Θα μας βρουν μπροστά τους και τώρα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να σπάσουν την απαγόρευση στην πράξη.  Σε αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει πρωτοβουλίες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Tags: ,

Καταγγέλλουμε τη νέα απαγόρευση διαδηλώσεων

Αυτή είναι η νέα κανονικότητα! Σε λίγο η Αστυνομία θα βγάζει ανακοινώσεις εξαίρεσης για διαδηλώσεις που επιτρέπεται να γίνουν!

Ενώ όλα, σχεδόν, πια είναι ανοιχτά, ενώ στις φάμπρικες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνωστίζεται ο λαός, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού (και από Δευτέρα όλοι) στριμώχνονται στις σχολικές τάξεις, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε μισό μέτρο προστασίας του λαού από την πανδημία, την ίδια στιγμή απαγορεύει ξανά τις συναθροίσεις!

Και την ίδια στιγμή που ψηφίζει με ρυθμό πολυβόλου νέα αντιλαϊκά μέτρα!

Οι μάσκες έχουν πέσει.

Μόνος στόχος του συστήματος και της κυβέρνησης είναι να συντρίψουν τη δυνατότητα του λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων και των ανέργων να αντιστέκονται.

Θορυβήθηκαν από το ογκούμενο κλίμα δυσαρέσκειας και οργής.

Θορυβήθηκαν από τις σημαντικές κινητοποιήσεις της νεολαίας την Πέμπτη 21/1.

Φοβούνται τον «εχθρό λαό».

Να μην τους περάσει!

Να συμμετέχουμε μαζικά στην  συγκέντρωση της πλατείας Ρήγα Φεραίου την Πέμπτη 28/1.

Να δυναμώσει ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν σπουδές, για δωρεάν περίθαλψη, για ελευθερίες!

 

Tags: , ,

Η εικόνα των εμβολιασμών σε όλη τη Θεσσαλία

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την 5η ΥΠΕ. Τα νεότερα στοιχεία σε σχέση με τους εμβολιασμούς έχουν ως εξής:

-Καρδίτσα: 2.070 (+ 175 στις 26/1)

-Λάρισα: 4.531 (+ 398 στις 26/1)

-Μαγνησία: 1.652 (+243 στις 26/1)

-Τρίκαλα: 2.276 (+ 206 στις 26/1)

 

Tags: , ,

Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών για το Σχέδιο Νόμου για την Τριτοβάθμια

Η Συνέλευση της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, σε συνεδρίασή της την Παρασκευή 22/1/2021, συζήτησε αναλυτικά το σχέδιο νόμου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής ελευθερίας, Αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» και κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω θέσεις.
Η φιλοσοφία του σχεδίου νόμου δεν προσιδιάζει στο ελάχιστο με το πνεύμα ελευθερίας και αυτοδιοίκησης που χαρακτηρίζει ιστορικά το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Αντίθετα, στη βάση μιας στρεβλής, ιδεολογικά χρωματισμένης, εικόνας στο πλαίσιο της οποίας ανάγονται συλλήβδην τα Ιδρύματα σε κέντρα ανομίας, επιχειρείται η πλήρης αποδόμηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και η μετατροπή του σε χαμηλού κόστους εκπαιδευτήριο. Η Συνέλευση της Σχολής δηλώνει κάθετα και συνολικά την αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου. Συγκεκριμένα:
Το σχέδιο νόμου, με τις διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στο Μέρος Β’ με τον ευφάνταστο τίτλο «Προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», προωθεί την απόλυτη αυταρχικοποίηση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου και την εσωτερίκευση της υποταγής. Η πλήρης επιτήρηση με κάμερες, η θέσπιση κάρτας εισόδου σε κάθε χώρο και, τέλος, η μόνιμη παρουσία ένστολων αστυνομικών εντός των Σχολών, δεν πρόκειται να λύσουν κανένα απολύτως πρόβλημα˙ αντίθετα, μετά βεβαιότητας θα δημιουργήσουν νέα. Σε ό,τι αφορά στο πειθαρχικό δίκαιο, σημειώνεται ότι ο πειθαρχικός έλεγχος της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί αρμοδιότητα των συλλογικών οργάνων του κάθε Ιδρύματος και προβλέπεται στον εσωτερικό του κανονισμό. Κάθε κυβερνητική προσπάθεια νομοθετικής επιβολής πειθαρχικού δικαίου, καταλύει το  αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου.
Όσον αφορά τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που εισάγουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η επίκληση της βελτίωσης της ποιότητας των πανεπιστημιακών σπουδών μέσω του αποκλεισμού των «κακών» υποψηφίων δεν καταφέρνει να κρύψει την πραγματική στόχευσή του. Δεδομένου ότι, με την θέσπιση της ΕΒΕ, πολλές χιλιάδες θέσεων στα Πανεπιστήμια θα μείνουν κενές, αυτό που πραγματικά επιδιώκει η κυβέρνηση είναι η συρρίκνωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο επανασχεδιασμός του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας με κλείσιμο/συγχώνευση Τμημάτων και Ιδρυμάτων. Παράλληλα οι διατάξεις αυτές λειτουργούν προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αφού οι «κακοί» υποψήφιοι που θεωρούνται ανεπαρκείς για να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια, θα μπορούν να εγγραφούν στα κολλέγια και μετά την ολοκλήρωση των «σπουδών» τους θα αποκτούν τα ίδια ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων, όπως έχει ήδη φροντίσει να νομοθετήσει σχετικά η κυβέρνηση.


Η Συνέλευση της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών αποφάσισε ομόφωνα:
•    Να ζητήσει από τα μέλη της να συμμετέχουν με φυσική παρουσία σε διαμαρτυρία -τηρώντας όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας- κατά την ημέρα ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου.
•    Να απευθύνει το παρόν ψήφισμα στις Πρυτανικές Αρχές και στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
•    Να ζητήσει από τον Πρύτανη, τόσο στο πλαίσιο της Συγκλήτου, όσο και στο πλαίσιο της Συνόδου των Πρυτάνεων όπου προεδρεύει, να ανοίξει τη συζήτηση για συλλογικές αποφάσεις έμπρακτης αντίδρασης – συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, της αναστολής λειτουργίας- σε περίπτωση υπερψήφισης του νομοσχεδίου.
•    Να επανέλθει σε Συνέλευση την Παρασκευή 19/2/2021 ώστε, σε περίπτωση υπερψήφισης του νομοσχεδίου, να αποφασίσει για τις εν συνεχεία αντιδράσεις της.

Tags: , , , ,

87 παραβάσεις στη Θεσσαλία στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (67.527) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.603) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.640) παραβάσεις και (8) συλλήψεις, ως ακολούθως:

 • (1.353) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:
  • (523) στην Αττική,
  • (188) στη Θεσσαλονίκη,
  • (89) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (85) στη Στερεά Ελλάδα,
  • (84) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (70) στη Θεσσαλία,
  • (68) στην Κρήτη,
  • (50) στην Πελοπόννησο,
  • (49) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (49) στην Ήπειρο,
  • (32) στο Βόρειο Αιγαίο,
  • (27) στα Ιόνια Νησιά,
  • (26) στη Δυτική Μακεδονία και
  • (13) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (92.782) ομοειδείς παραβάσεις.

 • (266) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (258)πρόστιμα 300 ευρώ και (8) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
  • (43) στην Αττική,
  • (31) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (29) στη Θεσσαλονίκη,
  • (23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (23) στα Ιόνια Νησιά,
  • (19) στη Στερεά Ελλάδα,
  • (18) στην Κρήτη,
  • (17) στη Θεσσαλία,
  • (14) στην Ήπειρο,
  • (13) στο Βόρειο Αιγαίο,
  • (12) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (11) στην Πελοπόννησο,
  • (9) στο Νότιο Αιγαίο και
  • (4) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (31.142) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (29.649) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.493) των (150) ευρώ.

 • (21) παραβάσεις και (8)συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αποθήκης, την οποία είχε μετατρέψει σε γυμναστήριο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) αθλούμενους.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για άρνηση υποβολής σε προληπτικό έλεγχο rapid test κατά την είσοδό του στη χώρα.

Στην Ήπειρο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Πελοπόννησο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κουρείο για μη τήρηση βιβλίου ραντεβού.

Στην Κρήτη, από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στη Θεσσαλονίκη, 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.053) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (928) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Δυτική Ελλάδα,

 • 000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης και
 • (6) συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον διοργανωτή και από 300 ευρώ στους (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031