Tags:

99 νέα θετικά κρούσματα Covid σε όλη τη Θεσσαλία

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Από  01/11/2020 ώρα 14:00  έως 02/11/2020 ώρα 14:00

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν  10  νέα κρούσματα Covid -19.

Όλα τα κρούσματα εξετάστηκα στο Γ.Ν. Τρικάλων 2 κατόπιν επαφής με επιβεβαιωμένα κρούσματα και 8 κατόπιν συμπτωματολογίας.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν  58  νέα κρούσματα Covid -19.

12 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ 2 ακόμη προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτική κλινική. Τέλος 44 εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων είκοσι πέντε στο Γ.Ν. Λάρισας εννέα σε ιδιωτικά εργαστήρια και δέκα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν  13 νέα κρούσματα  Covid -19.

5 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και εξετάστηκαν τρία στο Γ.Ν. Καρδίτσας και δυο σε ιδιωτικά εργαστήρια. Ενώ 8 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

-Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκαν   17 νέα κρούσματα Covid -19.

5 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και εξετάστηκαν τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια και δυο στο Γ.Ν. Βόλου ενώ 12 κρούσματα εξεταστήκαν κατόπιν συμπτωμάτων έξι σε ιδιωτικά εργαστήρια και έξι στον Γ. Ν. Βόλου.

-Στην περιοχή της Σκιάθου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid – 19

Εξετάστηκε στο Κ.Υ. του νησιού κατόπιν επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα άλλης περιοχής.

Tags: , ,

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τον Ιανό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της ένταξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων – των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών- που επλήγησαν από τη θεομηνία του «Ιανού» στη διαδικασία επιχορήγησης για τις ζημιές του άρθρου 36 του ν. 2459/1997 (επιχορήγηση επιχειρήσεων για θεομηνίες), ανακοινώνει τα παρακάτω:

– Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Δήμου τους και δη στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να δηλώσουν τις ζημιές των αγροτικών τους εκμεταλλεύσεων που δεν έχουν ήδη καταχωρηθεί και δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ στην κατηγορία Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (πρ. ΠΣΕΑ) , κατά την περίοδο 02.11.2020 – 16.11.2020.

– Οι ενδιαφερόμενοι, για την εξοικονόμηση χρόνου επί της διαδικασίας και την αποφυγή καταστάσεως συνωστισμού λόγω της πανδημίας, παροτρύνονται να καταθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα του φακέλου των ζημιών τους στο Δήμο τους και δη στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, κατά την περίοδο 02.11.2020 – 16.11.2020.

Οι Δήμοι έχουν παραλάβει σχετική Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών με τα ζητούμενα και τα απαιτούμενα στοιχεία και έγγραφα του πλαισίου επιχορήγησης του άρθρου 36 του ν. 2459/1997, ενώ είναι και παραμένει συνεχής η συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

Σημειώνεται, ότι στις κατηγορίες ζημιών που καλύπτονται από το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις για ιδιοκτήτες κατά πλήρη κυριότητα, ο εξοπλισμός, οι πρώτες ύλες, τα εμπορεύματα, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του έγγειου κεφαλαίου, τα αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.

Στη συνέχεια οι δηλώσεις και οι φάκελοι των ενδιαφερομένων, υπό το συντονισμό Ομάδας Εργασίας με στελέχη της Περιφέρειας, του Υπουργείου Οικονομικών και του ΕΛΓΑ ανά Περιφερειακή Ενότητα, θα συγκεντρωθούν στις προβλεπόμενες Επιτροπές της Περιφέρειας για την αποτίμησης της απώλειας κάθε περίπτωσης.

Tags: , , ,

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη είχε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό είχαν ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Μπλουγούρας και ο Γενικός Γραμματέας αυτής κ. Γιώργος Τσιαπλές.

Επιβεβαιώθηκε σε πολύ καλό κλίμα η εξαιρετική συνεργασία των δυο πλευρών, η οποία γίνεται ακόμη πιο επιτακτική αυτή την εποχή μιας και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού βάλλεται η επιχειρηματικότητα και η οικονομία.

Οι κ.κ. Χρ. Μπλουγούρας και Γ. Τσιαπλές έθεσαν υπ’ όψιν του Περιφερειάρχη σειρά προτάσεων έτσι ώστε αφενός να στηριχθούν οι πληττόμενες επιχειρήσεις, όλων των κλάδων εμπορίου και επιχειρηματικότητας, αφετέρου δε να επιτευχθεί γρήγορη ανάκαμψη με το που θα βγει το εμβόλιο και θα αρθούν τα μέτρα.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέλυσε τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ως σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτοντας περισσότερα από 160 εκ. € για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, αμφότεροι δε συμφώνησαν να δουλέψουν σε στενή συνεργασία τους αμέσως επόμενους μήνες ώστε στις αρχές του νέου έτους να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας της Θεσσαλίας.

Tags: , ,

Ν. Καρδούλας: Κόκκινος συναγερμός για την πανδημία τον Οκτώβριο – Ανάλυση ανά Νομό

Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, με τα ημερήσια κρούσματα της πανδημίας να ξεπερνούν το όριο των 2000 και 19 νομούς να βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τον Οκτώβριο 10 νομοί παρουσίασαν περισσότερα από 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, 9 νομοί παρουσίασαν δείκτη μεταδοτικότητας Rt μεγαλύτερο του 2 στις 31 Οκτωβρίου και μέσο όρο Rt τον Οκτώβριο μεγαλύτερο του 1.5, 6 νομοί παρουσίασαν τιμή του δείκτη Rt μεγαλύτερη του 3σε κάποιες ημέρες του μήνα και 6 νομοί, αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, ίσως αλλάξουν επίπεδο από κίτρινο σε κόκκινο. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο βελτίωση στα κρούσματα παρουσίασαν μόνον 8 από τους 51 νομούς και στο δείκτη Rt βελτίωση παρουσίασαν 13 νομοί.

Στην παρούσα μελέτη αναλύονται τα στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη της νόσου του κορωνοϊού στη χώρα μας τον Οκτώβριο, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί από τον ΕΟΔΥ και χρησιμοποιώντας το λογισμικό EpiEstim του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι:

 • Όσον αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, οι περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο ήταν η Καστοριά με 491, οι Σέρρες με 393, τα Ιωάννινα και η Κοζάνη με 380, η Θεσσαλονίκη με 363 και η Ροδόπη με 352 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στην καλύτερη θέση ήταν η Ευρυτανία και η Κεφαλληνία με 5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
 • Τον χειρότερο δείκτη μεταδοτικότητας Rt στις 31 Οκτωβρίου (μεγαλύτερο του 2) είχαν η Δράμα (2.92), η Ξάνθη (2.72), η Ροδόπη (2.52), η Καρδίτσα (2.48), η Χαλκιδική (2.39), ο Έβρος (2.26), η Ημαθία (2.08), τα Χανιά (2.07) και η Θεσσαλονίκη (2.04), ενώ τον καλύτερο Rt (μικρότερο του 1) είχαν η Ευρυτανία, η Κεφαλληνία, η Ζάκυνθος, η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Καστοριά, οι Κυκλάδες, η Εύβοια, η Ηλεία, η Κοζάνη, η Αργολίδα, το Ρέθυμνο και η Φθιώτιδα.
 • Τον χειρότερο μέσο όρο του δείκτη Rt τον Οκτώβριο(μεγαλύτερο από 1,5) είχαν οι Νομοί Σερρών, Ροδόπης, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Καβάλας και Χίου, ενώ τον καλύτερο μέσο όρο Rt (μικρότερο από 1) είχαν οι Νομοί Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Φωκίδας, Σάμου, Λακωνίας και Λέσβου.
 • Οι Νομοί που παρουσίασαν τιμή του δείκτη Rt μεγαλύτερη του 3 μέσα στον Οκτώβριο ήταν η Πέλλα (4.86), οι Σέρρες (4.26), η Ροδόπη (3.93), η Χίος (3.89), η Δράμα (3,35) και η Καστοριά (3.32).
 • Οι νομοί που βρίσκονται στα όρια του κόκκινου συναγερμού και αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση ίσως αλλάξουν επίπεδο από κίτρινο σε κόκκινο, είναι η Καρδίτσα, τα Χανιά, η Μεσσηνία, η Φλώρινα, η Θεσπρωτία και η Μαγνησία.

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο:

 • Όσον αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, βελτίωση παρουσίασαν μόνον 8 από τους 51 νομούς, η Λέσβος, η Σάμος, η Ζάκυνθος, η Λακωνία, η Κεφαλληνία, η Ευρυτανία, τα Γρεβενά και το Ρέθυμνο.
 • Από πλευράς του δείκτη μεταδοτικότητας Rt, βελτίωση παρουσίασαν 13 από τους 51 νομούς, η Σάμος, η Λακωνία, η Κεφαλληνία, η Ευρυτανία, η Ζάκυνθος, η Λέσβος, η Φωκίδα, τα Τρίκαλα, η Φθιώτιδα, τα Γρεβενά, η Αττική, η Βοιωτία, και η Αργολίδα.
 • Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ η Ροδόπη το Σεπτέμβριο είχε 0 κρούσματα και 0 δείκτη Rt, στις 31 Οκτωβρίου τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν στα 394 και ο δείκτης Rtστο 2,52.

 

Γράφει ο Νίκος Καρδούλας, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.,  MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.

Tags: , ,

Ιανός: Πάνω από 30 εκατ. οι απαιτήσεις αποζημιώσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της ΕΑΕΕ για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (Κυκλώνας Ιανός:βροχοπτώσεις – πλημμύρες – ανεμοστρόβιλος) που επικράτησαν στην Ελλάδα την περίοδο 18 -19 Σεπτεμβρίου 2020.

Η αρχική εκτίμηση για πάνω από 2.000 δηλώσεις ζημιών στις ασφαλιστικές εταιρίες επιβεβαιώθηκε, με τις αναγγελίες ζημιών να ανέρχονται σε 2.453 εκ των οποίων 1.400 σε σπίτια και επιχειρήσεις και οι υπόλοιπες κυρίως σε αυτοκίνητα.

Το ποσό απαίτησης για τις ζημιές αυτές εκτιμάται συνολικά σε€30,9 εκατ.

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Οι ασφαλισμένοι μας, όσοι δηλαδή είχαν προνοήσει να καλύψουν την περιουσία και τα οχήματά τους, αποζημιώνονται με ταχείς ρυθμούς για τις ζημιές που υπέστησαν από τον Ιανό.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο το 15% των κατοικιών στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένα για πυρκαγιά, κλοπή και φυσικές καταστροφές όπως σεισμό, πλημμύρα κ.λπ. δηλαδήσχεδόν 9 στα 10 είναι ανασφάλιστα, οι συνολικές ζημιές εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσιες και το κόστος τους θα ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια €.

Από πλευράς μας παραμένουμε σε ετοιμότητα και παρατηρούμε με προβληματισμό την αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητας των φυσικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε στη διάθεση της Πολιτείας προκειμένου να συνεργαστούμε ώστε μέσω του κατάλληλου πλαισίου να βοηθήσουμε τους πολίτες να καλύψουν τους καρπούς των κόπων τους από τέτοια φαινόμενα.».

 

 

Tags: , ,

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης σε μονάδα εκτροφής πέστροφας

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας,  επισκέφτηκε μαζί με τον Αναπλ. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιο Βλαχώνη, πλωτή μονάδα εκτροφής πέστροφας στη Λίμνη Κρεμαστών Ν. Ευρυτανίας και χερσαία εγκατάσταση ιχθυογεννητικού σταθμού, εκτροφής πέστροφας και συσκευαστηρίου στη περιοχή του Γαύρου Δ. Καρπενησίου.

Στην Ευρυτανία λειτουργούν τρείς μονάδες εκτροφής πέστροφας. Δύο χερσαίες στη ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου και μία πλωτή στη Λίμνη Κρεμαστών.

Η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας έχει την αρμοδιότητα αδειοδότησης και ελέγχου των μονάδων υδατοκαλλιέργειας στη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα και Ευρυτανία). Η ετήσια εγκεκριμένη δυναμικότητα των υδατοκαλλιεργειών στη Στερεά Ελλάδα είναι 44.000 τον/έτος για τις ιχθυοκαλλιέργειες και 3.000 τον/έτος για τις οστρακοκαλλιέργειες.

Οι ιχθυογεννητικοί σταθμοί που λειτουργούν στην Στερεά Ελλάδα έχουν εγκεκριμένη ετήσια δυναμικότητα 318.000.000 ιχθύδια.

 

Tags: , ,

Το Ολίσθημα του Περιφερειάρχη συνεχίζεται

Μια μέρα μετά την Εθνική μας εορτή και το καθολικό μήνυμα όλων για ενότητα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  κ. Αγοραστός  προσπάθησε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, να διασπείρει την τοξικότητα,όπως συνήθως γίνεται όταν λείπουν τα ΜΜΕ,  τορπιλίζοντας το κλίμα, ειρωνευόμενος και υβρίζοντας όσους προσπαθούν να του ασκήσουν κριτική.

Προφανώς, ο κ. Αγοραστός δεν μπορεί να κρύψει το εκνευρισμό του μετά τα τελευταία γεγονότα των πρόσφατων καταστροφών, όπου αποδείχθηκε περίτρανα – σε όλη την Ελλάδα – ο ελλιπής σχεδιασμός και τα έργα που δεν πραγματοποίησε τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι πολύ νωπό το βίντεο που έγινε “viral”στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  «δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, ο δήμαρχος ξέρει…». Άλλωστε το γεγονός να απευθύνεται με χυδαίο τρόπο, μόνο τυχαίο δεν είναι, αν αναλογιστούμε πως κατά καιρούς  έχει ειρωνευτεί με απαξιωτικούς  χαρακτηρισμούς τον κατά τεκμήριο πιο επιτυχημένο δήμαρχο του δικού του πολιτικό χώρου κ. Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικκαίων, προφανώς  διότι τον ξεπερνά τόσο σε ικανότητα όσο και δημοτικότητα, καθώς και σε άλλους δημάρχους, πρώην  νομάρχες και βουλευτές όταν οι απόψεις  αυτών,  δεν του είναι αρεστές .

Η αδυναμία του να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις και αφού αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά, πως οι θριαμβολογίεςγια την άριστη διαχείριση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή διαψεύστηκαν παντελώς, με τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στα όρια τους, προσπαθεί να βρει υπαίτιους, φαντασιακούςεχθρούς και επικαλείται σενάρια συνωμοσίας. Στο χθεσινό Περιφερειακό συμβούλιο προέβη σε αήθη επίθεση στο πρόσωπο του επικεφαλής μας, του κ. Τσιλιμίγκα, ενός ανθρώπου που καθημερινά διδάσκει ήθος και πολιτική εντιμότηταέχοντας ως αρχή την αξιοπρέπεια την οποία  ο κόσμοςαναγνωρίζει από την επαγγελματική του σταδιοδρομία, με πολυετή  προσφορά στη κοινωνία και όχι από τη καθημερινήαναζήτηση φωτογραφιών στα ΜΜΕ. Ο εκνευρισμός του Περιφερειάρχη ήταν τόσο έκδηλος που χρησιμοποίησε άστοχες εκφράσεις προς την παράταξη μας όπως «Δοσίλογοι», αναζωπυρώνοντας μίση του παρελθόντος, μη σεβόμενος  προφανώς τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η πατρίδας μαςκαι λησμονώντας την πολιτική  πλευρά που προέρχονταν αυτοί κυρίως στους οποίους  αναφέρθηκε.

Έχοντας επίγνωση των κρίσιμων στιγμών τόσο σε εθνικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο λόγω της  πανδημίας δεν θέλουμε να διχάσουμε τον κόσμο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά θα προσπαθούμε να αναδεικνύουμε συνέχεια τα προβλήματα των Θεσσαλών και θα προτείνουμε έργα και δράσεις  που θα διαμορφώσουν  τη Θεσσαλία του μέλλοντος μας.

Tags: , ,

Ικανοποίηση Μιχαλάκη για το τμήμα της σιδηροδρομικης γραμμής Παλαιόφάρσαλος – Καλαμπάκα

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών, που είχαν προκληθεί από το πρόσφατο καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», στο τμήμα της σιδηροδρομικης γραμμής Παλαιόφάρσαλος – Καλαμπάκα, έρχεται ως επιστέγασμα των συνεχών επαφών που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης με τους αρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Μιχαλάκης είχε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή με τον κ. Καραμανλή, εξηγώντας πόσο σημαντική ειναι η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης για την περιοχή μας, με τον Υπουργό να ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα.


Μάλιστα, οι υπηρεσίες που ανέλαβαν τις εργασίες, τήρησαν στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα, με συνέπεια ο νομός να αποκτά και πάλι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σιδηροδρομική σύνδεση.
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης τονίζει πως «θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή που ανταποκρινόμενος στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, προώθησε άμεσα τις ενέργειες για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της περιοχής μας.
Το τρένο αποτελεί διαχρονικά αναπόσπαστο κομμάτι των μετακινήσεων στο Νομό μας, αλλά και κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας και κουλτούρας. Σε αυτό το πλαίσιο όλο αυτό το διάστημα βρισκόμασταν σε διαρκή επικοινωνία και υπήρχε συνεχής ενημέρωση, έτσι ώστε όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις να προχωρήσουν τάχιστα, κάτι το οποίο και έγινε».

Tags: , ,

Η ΟΑΣΤ στην αγωνιστική παρέμβαση στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα για αποζημιώσεις στο 100%

Εκπρόσωποι της ΟΑΣ Τρικάλων «Η Άνοιξη» συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής έξω από το κατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης τέθηκαν τα θέματα των καταστροφών στην παραγωγή από τον κυκλώνα  «Ιανός» και γενικότερα,  της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, των αποζημιώσεων, με τους βιοπαλαιστές αγρότες να διεκδικούν την κάλυψη από το κράτος στο 100% του χαμένου εισοδήματος όσων υπέστησαν καταστροφές.

Στη συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κατήγγειλαν το κυβερνητικό σχέδιο παραπλάνησης και εφησυχασμού, με τη ψηφισμένη τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που διαφημίζεται από την κυβέρνηση και τον επικοινωνιακό της μηχανισμό ως ένα σημαντικό μέτρο στην κατεύθυνση αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των αγροτών που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Με συγκεκριμένα παραδείγματα ανέδειξαν πως  οι συγκεκριμένες αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που ισχύουν αποκλειστικά για τους πληγέντες του «Ιανού»,  δεν μεταβάλλουν σε τίποτα την ουσία του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος διαθέτει μια σειρά από κόφτες που θα επιφέρουν μεγάλες μειώσεις σε αυτό που τελικά θα λάβουν οι αγρότες. Για αυτό άλλωστε, ενώ οι εκτιμήσεις των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ αναφέρονται σε ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, η επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τις παραπάνω αλλαγές του κανονισμού δεν θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια με βάση την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία. Παρά το γεγονός ότι δίνεται φαινομενικά η δυνατότητα χορήγησης αποζημίωσης στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας, αυτή θα γίνει πραγματικότητα σε ελάχιστες περιπτώσεις αγροτών.

Αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους:

 1. Η πλειοψηφία των γεωργών (60 – 70%) αξιοποιούν τη δυνατότητα που έχουν να «επιλέγουν» τη μειωμένη (κατά 20%) ασφαλιστική εισφορά, είτε επειδή δεν έχουν να πληρώσουν είτε επειδή από την πείρα τους έχουν καταλάβει ότι δεν τους συμφέρει η καταβολή του πλήρους ασφαλίστρου, λόγω της ανεπαρκέστατης  ασφαλιστικής κάλυψης του ΕΛΓΑ. Όλοι αυτοί οι αγρότες του χαμηλού ασφαλίστρου χάνουν defacto το 20% της ασφαλιζόμενης αξίας, δηλαδή η αποζημίωση που θα λάβουν θα έχει ταβάνι στο 80% αυτής.
 2. Σε αυτή την απώλεια θα προστεθεί και το επιπλέον τσεκούρι του άρθρου 7 του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικού Κεφαλαίου του ΕΛΓΑ, που εξακολουθεί να ισχύει κανονικά. Με βάση το συγκεκριμένο άρθρο από το ποσοστό ζημιάς του πορίσματος του ΕΛΓΑ αφαιρείται ένα 15% και η συνολική αξία που προκύπτει από τον τύπο υπολογισμού της ασφαλιζόμενης αξίας πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή 0,88. Δηλαδή, για τον υπολογισμό της αποζημίωσης η ασφαλιζόμενη αξία πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή 0,748 (=0,85Χ0,88). Οι κόφτης αυτός του άρθρου 7 μπορεί να αντισταθμιστεί μόνο σε χωράφια με υψηλή παραγωγή ανά στρέμμα.

Έτσι, για να λάβει ένας γεωργός το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας ως αποζημίωση θα πρέπει εκτός από το να έχει πληρώσει το 100% της ασφαλιστικής εισφοράς και να έχει πάθει ζημιά 100%, επιπλέον το χωράφι του να παρουσιάζει παραγωγή σε κιλά ανά στρέμμα πολύ μεγαλύτερη του μέσου όρου στην περιοχή.

Όπως τόνισαν, «η τροπολογία αυτή, το μόνο που εξυπηρετεί είναι η ανάγκη της κυβέρνησης να κερδίσει χρόνο ώστε να ενσωματωθούν ορισμένες αντιδράσεις και να απορροφηθεί, όσο αυτό είναι εφικτό, η πίεση που ασκεί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με τις σημαντικές πρωτοβουλίες λαϊκής συσπείρωσης σε διεκδικητική κατεύθυνση που αυτό παίρνει, μέσω των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών στις πληττόμενες περιοχές».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες επισήμαναν πως τα όποια μέτρα, π.χ. προκαταβολές που δόθηκαν χτες σε 7.000 περίπου αγρότες, είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκεί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, των κινητοποιήσεων που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα. Ταυτόχρονα όμως κατήγγειλαν πως οι προκαταβολές αυτές δεν πρέπει να αποτελέσουν στάχτη στα μάτια των αγροτών, καθώς δεν μπορούν να κρύψουν την άθλια πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες.

Η πραγματικότητα που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι κάθε φορά που το χαλάζι ή η πλημμύρα τούς καταστρέφει τη σοδειά, οι αγρότες ακούν την κυβέρνηση να τους λέει ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση, αφού ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, ενώ και τα όποια ψίχουλα δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Έτσι ακόμα και σήμερα, παρά τις υποσχέσεις για αποζημιώσεις «εξπρές», αυτές δεν έχουν δοθεί  ολόκληρες ακόμα στους πληγέντες, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών. Οι αποζημιώσεις αυτές δεν αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημα στο 100%, όπως υποστηρίζει ψευδώς η κυβέρνηση. Όσοι έπαθαν ζημιές μικρότερες του 100% δεν παίρνουν την προκαταβολή που δικαιούνται. Παράλληλα, και αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχει κάνει ελάχιστα για να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, επίγεια και εναέρια, αντιχαλαζική και αντιπυρική προστασία, για τον παγετό, αντιπλημμυρικά έργα. Τέλος, η χρόνια υποχρηματοδότηση του ΕΛΓΑ έχει αποτέλεσμα, πέρα των άλλων, τα τεράστια κενά στη στελέχωση του ΕΛΓΑ με μόνιμο, ειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό, με αποτέλεσμα τις μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις στην εκτίμηση των ζημιών και στις αποζημιώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ σε μια σειρά περιοχές της Θεσσαλίας είχαμε ζημιές από άλλα αίτια, όπως ειπώθηκε από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, οι αγρότες αυτοί δεν πρόκειται να αποζημιωθούν άμεσα.

Απ’ αυτήν τη σκοπιά, οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ότι μοιράζει αποζημιώσεις από κονδύλια που έχουν διπλοπληρώσει οι αγρότες, μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλούν.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα και να παρασυρθούν από την κυβερνητική κοροϊδία. Συσπειρωμένοι στους συλλόγους τους, να απαιτήσουν τώρα από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, για να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, καμιά είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Tags: , ,

Ούτε ένας εργαζόμενος και μικρός επαγγελματίας στην εστίαση, χωρίς εισόδημα

Η κυβέρνηση αντί να πάρει πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, με την πραγματοποίηση μαζικών και επαναλαμβανόμενων δωρεάν τέστ για τον covid 19 στα καταστήματα εστίασης, στους άλλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους χώρους άθλησης, στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, αποφάσισε να κλείσει τις επιχειρήσεις εστίασης σε Λάρισα και Τρίκαλα, όπως και σε άλλες περιοχές, οδηγώντας για μια ακόμη φορά χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες μικρούς επαγγελματίες σε οικονομικό αδιέξοδο και μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας.

Η πενιχρή αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους σ’ αυτές τις επιχειρήσεις και η αναστολή πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους αυτοαπασχολούμενους που ανακοίνωσε, δεν αποτελούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Τινάζουν στον αέρα το οικογενειακό εισόδημα και μεταθέτουν για αργότερα το οριστικό κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων και στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Χωρίς επιπλέον μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση, για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες του κλάδου, όφελος θα έχουν μόνο οι μεγάλοι χώροι, που τους έχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η νέα καραντίνα που επιβάλει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να κλείσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή, να μην κλειδώσει κανέναν και καμιά στο σπίτι, αλλά να μπουν όλοι και όλες στον αγώνα για να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, διεκδικεί:

Να  μη μείνει κανείς εργαζόμενος και μικροεπαγγελματίας στην εστίαση χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες του και θα χορηγείται από το κράτος για όσο μένουν κλειστές οι επιχειρήσεις.

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλους τους εργαζόμενους που απολύονται και σε όσους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους.

Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, δημόσιο και δήμους, για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τουλάχιστον για 6 μήνες. Να διαγραφούν τόκοι και κάθε είδους προσαυξήσεις σε δημόσιο, τράπεζες και δήμους.

Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη μέχρι το τέλος του χρόνου σε εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες.

Άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί). Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, για το 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

Να διακοπεί κάθε χρέωση σε λογαριασμούς ηλεκτρικού, νερού, τηλεφώνου για εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες για όσο θα είναι κλειστές οι επιχειρήσεις.

Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών εστίασης από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.

Tags: , ,

Απάντηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Παπαστεργίου για δρομολόγηση λεωφορείων λόγω «Ιανού»

Απάντηση στο αίτημα του Δημάρχου Τρικκαίων, για δρομολόγηση λεωφορείων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω «Ιανού», σε όλη τη δυτική Θεσσαλία, απέστειλε ο αρμόδιος Επικεφαλής Επιβατικών Μεταφορών της εταιρείας. Ο κ. Παπαστεργίου είχε αποστείλει στα τέλη Σεπτεμβρίου σχετική επιστολή, ζητώντας,
– άμεση κινητοποίηση για επαναλειτουργίας της γραμμής,
– δρομολόγηση λεωφορείων, με στόχο την εξυπηρέτηση χιλιάδων δυτικοθεσσαλών.

Ο κ. Θ. Τόλιας επισημαίνει ότι η δρομολόγηση λεωφορείων «δεν θα ήταν μία λειτουργική λύση και η λεωφορειακή υπηρεσία θα ήταν προβληματική, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ταλαιπωρία όσων επιβατών θα την επέλεγαν».
Τούτο θα συνέβαινε, καθώς «οι μετεπιβιβάσεις των λεωφορείων από/προς τον Παλαιοφάρσαλο θα επηρεάζονταν επιπρόσθετα από τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται μέχρι σήμερα στα αρτηριακά δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, από τη μη ηλεκτροδότηση του συνολικού σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη».
Ο αρμόδιος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι, η επαναλειτουργία της γραμμής από τα τέλη Οκτωβρίου θα σημάνει και την ενεργοποίηση των δρομολογίων Αθήνα –Καλαμπάκα – Αθήνα, «λαμβάνοντας πάντα υπόψη και συνυπολογίζοντας τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική επικράτεια λόγω της πανδημίας covid 19».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Fashion City Outlet: Μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του Covid-19

Σε συνέχεια των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων και των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας αλλά και όλης της Ελλάδος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τα περισσότερα καταστήματα εστίασης του Fashion City Outlet θα λειτουργούν κανονικά και θα παρέχουν μόνο υπηρεσίες take away και delivery. Για την προστασία όλων, δεν θα είναι δυνατή η χρήση της αίθουσας εστίασης και των τραπεζιών του foodcourt, όπως προβλέπεται για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, σε όλο τον Νομό Λάρισας (για όσο διαρκούν τα σχετικά μέτρα).

Η λειτουργία του παιδότοπου όπως και των κινηματογραφικών αιθουσών που φιλοξενούνται στους χώρους του εκπτωτικού μας κέντρου έχει ανασταλεί προσωρινά, ήδη από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Το Fashion City Outlet, ακολουθώντας πιστά τις σχετικές οδηγίες των αρχών, συνεχίζει κανονικά την λειτουργία όλων των Εμπορικών του Καταστημάτων, χωρίς αλλαγές στο ωράριο τους, από τις 10 το πρωί καθημερινά, εκτός Κυριακής.

Το μοναδικό Outletτης Θεσσαλίας, λειτουργεί τηρώντας καθημερινά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με τήρηση των αποστάσεων στους μεγάλους και άνετους διαδρόμους του αλλά και με ανοικτή οροφή για φυσικό αερισμό, όποτε το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Το νέο ωράριο των καταστημάτων του Fashion City Outlet, μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων στην περιοχή της Λάρισας, θα είναι από την Τρίτη 3Νοεμβρίου και για το επόμενο διάστημαως εξής:

 

Εμπορικά Καταστήματα

Καθημερινές 10:00 – 21:00

Σάββατο 10:00 – 20:00

Κυριακή – Κλειστά

 

BAZAAR CASH & CARRY

Καθημερινές 07:00 – 21:00

Σάββατο 07:00 – 20:00

Κυριακή – Κλειστά

 

Ανοιχτά Εστιατόρια & Καφέ (Λειτουργία Take Away & Delivery μόνο)

 • Goodys: Λειτουργία 11:00-21:30 από Δευτέρα έως Σάββατο& Κυριακή 12:00-20:00
 • Pizza.gr: Λειτουργία 12.00-22.00 από Δευτέρα έως Κυριακή
 • MikelCoffee:Λειτουργία 9:00 – 21:00 από Δευτέρα έως Σάββατο. Κυριακή Κλειστά
 • AltdealKiosk:Λειτουργία 12:00 – 21:00 από Δευτέρα έως Σάββατο. Κυριακή Κλειστά

 

VOLTA FUN TOWN

Κλειστά

 

VILLAGE CINEMAS

Κλειστά

 

Τηρούμε τα Μέτρα, Μένουμε Ασφαλείς, Μένουμε Αισιόδοξοι!

 

 

 

Fashion City Outlet

4οχλμ. Λεωφ. Κ. Καραμανλή

41335 – Λάρισα

Τ +30 2410 67 17 17

www.fashioncity-outlet.gr

 

 

 

Tags: , ,

8.277 έλεγχοι συνολικά από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων για τον κορονοϊό

Συνεχείς, η κινητοποίηση και η πραγματοποίηση ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων, για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, που εφαρμόστηκαν από τον περασμένο Μάρτιο και ανά διαστήματα. Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας κινήθηκε σε όλη την έκταση του Δήμου, ελέγχοντες κάθε είδους δραστηριότητες, αναλόγως των κάθε φορά μέτρων που ίσχυαν. Πλέον, σε αυτή τη φάση, δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, τόσο συνολικά, όσο και τον τελευταίο μήνα, τον Οκτώβριο του 2020.

Αναλυτικά:
Α. Μάρτιος – Απρίλιος 2020:  3.845 έλεγχοι
– 3.214 σε πολίτες
– 606 στη λαϊκή αγορά (τήρηση αποστάσεων, μέτρων προστασίας)
– 25 σε σούπερ μάρκετ (τήρηση αριθμού πελατών, μέτρων υγιεινής, αποστάσεις).

 Β. 1 Ιουνίου – 10 Αυγούστου: 1.299 έλεγχοι
Καταστήματα (κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος): 1128
– Τράπεζες: 16
– Σχολές οδηγών: 3
– Θεατρικές παραστάσεις: 6
– Υπεραστικό  ΚΤΕΛ: 2
– Λεωφορεία: 30
– Ταξί: 9
– Πάγκοι λαϊκής: 90
– ΚΕΠ: 2
– Κέντρο Κοινότητας: 3
– ΔΕΥΑΤ: 2

Γ. 1/9/2020 ΕΩΣ 29/9/2020: 1.549 έλεγχοι

– ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: 815  (εκ των οποίων, 53 σε πρακτορεία ΟΠΑΠ)
– ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: 169
– ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 3
– ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (πχ. Εβδομάδας Κινητικότητας Δήμου Τρικκαίων): 4
– ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ: 2
– ΚΤΕΟ: 6
– ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: 2
– ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: 27
– ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 6
– ΤΑΞΙ: 3
– ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: 479
– ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: 12
– ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ: 2
– ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ: 19

Δ. 1/10/20 – 30/10/20: 1.534 έλεγχοι

– Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος: 460

– Μέσα μαζικής μεταφοράς: 13

– Λιανικό εμπόριο – φαρμακεία – ξενοδοχεία – κομμωτήρια-σ/μ: 394

– Λαϊκή αγορά: 600

– Πρακτορεία ΟΠΑΠ: 31

– Τράπεζες, σχολές οδηγών, δημόσιες υπηρεσίες, φροντιστήρια, γυμναστήρια, ιατρεία, θεατρικές παραστάσεις: 36

ΣΥΝΟΛΟ ΕΛΕΓΧΩΝ:8277              

Βεβαιώσεις παραβάσεων                          

Για τη μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 συνολικώς 31 παραβάσεις, ως εξής:

– Σε υπάλληλο/υπεύθυνο ΚΥΕ: 10

– Σε εξωτερικό χώρο: 11

– Πρακτορεία ΟΠΑΠ: 7

– Λαϊκή αγορά: 3

Συνολικά έχουν βεβαιωθεί 115 παραβάσεις, κυρίως για μη χρήση μάσκας.

Ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι η τήρηση των μέτρων συμβάλλει στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλοι/ες μαζί τον κορονοϊό.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Δράσεις και έργα του Δ. Τρικκαίων συζητήθηκαν με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων

Τρία τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων και του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του κ. Χρ. Μπλουγούρα, συναντώμενος με τα μέλη του ΔΣ, παρόντος και του προέδρου της e-trikala ΑΕ, Γ. Κωτούλα.


Βασικό και κυρίαρχο αντικείμενο της συνάντησης, η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα.

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα
Μπορεί ο Μύλος των Ξωτικών να… ξεκουράζεται για μία χρονιά, ελέω κορονοϊού, αλλά, όπως τονίστηκε, ήδη ο προγραμματισμός υπάρχει. Ο κ. Παπαστεργίου και ο κ. Κωτούλας ανέπτυξαν τις σκέψεις, τις προτάσεις και τον σχεδιασμό που ήδη έχει γίνει σε επίπεδο εκδηλώσεων και δράσεων. Κυρίαρχο είναι, να τηρείται κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να προστατεύεται η υγεία των πολιτών. Αλλά, ταυτοχρόνως, επιλεγμένες δράσεις σε διάφορα σημεία στο κέντρο των Τρικάλων, θα δίνουν το χριστουγεννιάτικο «χρώμα» που χαρακτηρίζει την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.
Το αναλυτικό πρόγραμμα συζητήθηκε με τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ βεβαίως έπονται τροποποιήσεις, αναλόγως και των δεδομένων της περιόδου των εορτών.

Εργα στην πόλη
Στο ίδιο πλαίσιο και συμπληρωματικά, έγινε συζήτηση για τα έργα που ήδη υλοποιούνται στην πόλη. Με αφορμή τη λαϊκή αγορά, που μετά από σχεδόν 45 χρόνια αναπλάθεται χωροταξικά, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν για τον καταναλωτή, τον πολίτη, το κυκλοφοριακό, τον εμπορικό κόσμο και ειδικά στο κέντρο της πόλης.
Επίσης ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό για τα υπόλοιπα έργα, όπως τις εγκρίσεις και τις αναμενόμενες δημοπρατήσεις έργων. Κυρίαρχα, ο Ληθαίος ποταμός και η ανάπλασή του, ο ποδηλατόδρομος στην οδό Κονδύλη και οι γενικότερες θετικές αλλαγές που αυτά τα έργα περικλείουν για την πόλη και τις σύγχρονες συνθήκες για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
OpenMall
Ένα από τα βασικά έργα, επίσης που σχεδίασε ο Δήμος Τρικκαίων, είναι και το Ανοιχτό εμπορικό Κέντρο, το OpenMall. Συζητήθηκαν, επομένως, όλο το σχετικό πλαίσιο μελετών, η πορεία της προετοιμασίας του και τα ειδικότερα ζητήματα, με στόχο την ταχύτερη υλοποίηση του έργου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Αποτελέσματα ελέγχων Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλία για τα μέτρα του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 1 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (51.650) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

 • (278) παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
 • (168) στην Αττική,
 • (33) στην Κεντρική Μακεδονία,
 • (21) στη Θεσσαλονίκη,
 • (21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
 • (12) στη Θεσσαλία,
 • (11) στην Ήπειρο,
 • (8) στη Δυτική Μακεδονία και
 • (4) στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.807) σχετικές παραβάσεις.

 • (50) παραβάσεις και (18)συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (5) καταστήματα, από τα οποία (3) στην Κεντρική Μακεδονία και (2) στην Αττική.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.194) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (115) άτομα.

 • (3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία από (1) σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (256) σχετικές παραβάσεις.

 • (1.202) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
 • (509) στην Αττική,
 • (172) στην Κεντρική Μακεδονία,
 • (128) στη Θεσσαλονίκη,
 •  (91) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • (73) στη Στερεά Ελλάδα,
 • (47) στη Θεσσαλία,
 • (36) στην Κρήτη,
 • (34) στην Πελοπόννησο,
 • (32) στα Ιόνια Νησιά,
 • (26) στο Βόρειο Αιγαίο,
 • (18) στη Δυτική Ελλάδα,
 • (16) στη Δυτική Μακεδονία,
 • (11) στην Ήπειρο και
 • (9) στο Νότιο Αιγαίο

o Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (34.424) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (34.396) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (28) των (300) ευρώ.

 • (4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (241) σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο μεταξύ, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (49.370) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

 • (601) παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
  • (399) στην Αττική,
  • (53) στη Θεσσαλονίκη,
  • (50) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • (50) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (16) στη Θεσσαλία,
  • (13) στη Δυτική Μακεδονία,
  • (10) στην Ήπειρο και
  • (10) στη Στερεά Ελλάδα.
 • (61) παραβάσεις και (12) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (18) καταστήματα, από τα οποία (7) στην Αττική, (4) στην Πελοπόννησο, (3) στο Νότιο Αιγαίο, (2) στη Στερεά Ελλάδα και από (1) σε Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 • (18) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία από (4) σε Αττική και Πελοπόννησο, (3) στην Κεντρική Μακεδονία, από (2) σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Κρήτη και από (1) σε Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (253) σχετικές παραβάσεις.

 • (1.684) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (1.679) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και (5) των 300 ευρώ, ως ακολούθως:
  • (680) στην Αττική,
  • (183) στη Θεσσαλονίκη,
  • (160) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (138) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (112) στη Στερεά Ελλάδα,
  • (90) στα Ιόνια Νησιά,
  • (72) στη Θεσσαλία,
  • (43) στην Κρήτη,
  • (43) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (41) στο Νότιο Αιγαίο,
  • (38) στη Δυτική Μακεδονία,
  • (37) στην Πελοπόννησο,
  • (36) στην Ήπειρο και
  • (11) στο Βόρειο Αιγαίο

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (33.222) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (33.194) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (28) των (300) ευρώ.

 • (1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ