Tags: ,

20 νέα κρούσματα Covid στη Θεσσαλία

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Από  1/10/2020 ώρα 14:00  έως 2/10/2020 ώρα 14:00

-Στην  περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.

4 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (30/09/2020) και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.

3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (26/09/2020) – (29/09/2020)-(30.09.2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης

στο Γ.Ν. Τρικάλων. 1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων ενώ τέλος 1 ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.

1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν.  Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος (29/09/2020) και προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως. Τέλος 3 κρούσματα προέρχονται από δειγματοληψία των Κ.ΟΜ.Υ σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

-Στην περιοχή της Σκιάθου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Το κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου κατόπιν συμπτωμάτων.

Tags: ,

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών από το Παν/μιο Θεσσαλίας

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλους «Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ» και «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» του Γενικού Τμήματος Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Λάρισας θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σειρά πρακτικών σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούντο χρονικό διάστημα από 19/10/2020 έως και 20/11/2020.

Η παρουσίαση των σεμιναρίων θα γίνει εξ’ αποστάσεως μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας  WEBEX MEETINGS

Οι αιτούντες πρέπει να είναι διαθέσιμοι να συμμετέχουν στα σεμινάρια κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους. 

Στο τέλος της κάθε θεματικής ενότητας θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης γι’ αυτό το λόγο το USERNAME στη ψηφιακή πλατφόρμαWEBEXθα πρέπει να είναι αποκλειστικα το ονοματεπωνυμο του αιτούντος

H αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη στην εξής διεύθυνση: http://de.uth.gr/files/userfiles/Anakoinwseis/mbadocs/aitisi.docx.

Να την συμπληρώσετε και να την αποστείλετε στο email:vavlekieleni@gmail.com με καταληκτική ημερομηνία την 9η Οκτωβρίου 2020.

Tags: , ,

Τις Δ/νσεις της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας επισκέφθηκε ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας

Στις συναντήσεις του, με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας κ. Χρήστο Τρικάλη και με τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας, κα. Ελένη Ξυνοπούλου, ο Θανάσης Λιούτας ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα σχολεία του Νομού Τρικάλων μέχρι και αυτή την στιγμή.

Στη συνάντηση του Τρικαλινού βουλευτή με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σημειώθηκε ότι το Δημοτικό Σχολείο Γόμφων θα λειτουργεί φέτος ως εξαθέσιο (από πενταθέσιο που ήταν έως τώρα), εξέλιξη που σημειώθηκε μετά την παρέμβαση του ίδιου του βουλευτή.

Παράλληλα ο ίδιος ενημερώθηκε για την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στα σχολεία του Νομού μας σε σχέση με την πανδημική κρίση του Κορωνοϊού.

Ο Θανάσης Λιούτας συνεχάρη τους διευθυντές – όπως και όλους τους εργαζόμενους στις διευθύνσεις εκπαίδευσης -για το έργο τους πάνω στη διεξαγωγή της φετινής σχολικής χρονιάς, σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά.

Τέλος ο Τρικαλινός βουλευτής σημείωσε ότι είναι και θα είναι πάντα παρών και δίπλα στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, στους καθηγητές και τους μαθητές.

Tags: , ,

Ο Δήμος Τρικκαίων δίπλα στους πληγέντες αγρότες στα Μ. Καλύβια

Συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων να παρεμβαίνει με έργα στην πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή των Μ. Καλυβίων.
Δεκαπέντε ημέρες μετά την πλημμύρα λόγω «Ιανού» και παρ’ ότι η περιοχή δεν επλήγη όπως ο γειτονικός Δήμος Καρδίτσας, αναδείχθηκαν προβλήματα για τους αγρότες.


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τομέα Α του Δήμου Τρικκαίων, Βασίλη Κρανιά, καταγράφονται σε γενικές γραμμές
– περίπου 12.000 πλημμυρισμένα στρέμματα (με βαμβάκι, τριφύλλι, καλαμπόκι)
– ζημιές σε ποιμνιοστάσια
– δεκάδες νεκρά ζώα
– ζημιές σε αποθήκες με αγροτικά προϊόντα(τριφύλλι, άχυρο κ.α.)
– προβλήματα στην αγροτική οδοποιία
– προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που καλύφθηκαν από λάσπη και φερτά υλικά.
Επομένως ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, προχωρά στο δεύτερο στάδιο των παρεμβάσεων:
– Γίνονται εργασίες στο ανάχωμα που σταμάτησε την πλημμύρα
– Ξεκινούν οι καθαρισμοί καναλιών
– Αρχίζει η αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, αμέσως μόλις αποσυρθούν πλήρως τα νερά.
Επίσης, έγινε παρέμβαση για τον εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, με την προσπάθεια να εστιάζει πλέον στην τάχιστη αποκατάστασή του.
Υπενθυμίζεται ότι άμεσες ενέργειες είχαν γίνει τη βραδιά της πλημμύρας:
– από το βράδυ της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020 κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων με την Πολιτική Προστασία, δημιουργώντας ανάχωμα στα νότια του χωριού.
Το ανάχωμα εμπόδισε την εισροή υδάτων στο χωριό και δεν απειλήθηκαν οικίες.
– Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Μ. Καλύβια, για τη λήψη νέων μέτρων.
– Συντονίστηκαν οι υπηρεσίες και ειδοποιήθηκαν κάτοικοι του χωριού, για την πιθανότητα εκκένωσης.
Ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί την επιχορήγηση από τα Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους στην περιοχή.
Ο κ. Κρανιάς επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή, «βρισκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, για να λύσουμε προβλήματα και να μειωθούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις από την πλημμύρα».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031