Tags: , ,

Παράταση στις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων και στις δηλώσεις τετραγωνικών των ακινήτων ζητά το ΤΕΕ Κ. Δ. Θεσσαλίας

Επιστολές σχετικά με την τακτοποίηση αυθαιρέτων και τη δήλωση τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων, υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, απέστειλε, κατόπιν απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, στους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο αντίστοιχα.

Επισημαίνοντας την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές συνέπειες του «Ιανού», τις τεράστιες περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την περιορισμένη προσβασιμότητα, τις καταστροφές στις περιουσίες και στις επιχειρήσεις τους που έχουν υποστεί πολίτες και μηχανικοί, το ΤΕΕ ζητά παρέμβαση για τις προθεσμίες υπαγωγής των αυθαιρέτων σε ρύθμιση καθώς και της δήλωσης τετραγωνικών των ακινήτων στους Δήμους.

 

Tags: ,

To TEE καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, κατόπιν σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του, προχωρά στη συγκρότηση Μητρώου Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να συνδράμει ενεργά και ουσιαστικά τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Κράτους σε Περιφερειακό Επίπεδο.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε Μηχανικούς μέλη του Τμήματος που μπορούν, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της πρόσκλησης, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το αργότερο έως την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/MTueuLhx5CQ5MeYu9

Tags: , ,

Τρίκαλα – Amberg: Μια δωρεά και χιλιάδες «ευχαριστώ» από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Με ένα βίντεο για τη φιλία συνόδεψαν οι αδελφοποιημένοι με τα Τρίκαλα πολίτες  του Αμπεργκ τη δωρεά των 3.000 € του γερμανικού Δήμου και του συλλόγου HELLAS – Amberg προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων. Ένα βίντεο που εξηγεί, όπως τονίζει ο Δήμαρχος της γερμανικής πόλης, Michael Cerny, ότι «θελήσαμε να δώσουμε χαρά, να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την επαφή». Ο δε Franz Mertel, πρώην ταμίας της πόλης, σημείωνε «πόσο σημαντικοί είναι ο φίλοι. Να συναντηθούμε, να μιλήσουμε, να γιορτάσουμε μαζί». Ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Hellas Amberg, Romy Sandner επεσήμανε ότι είναι στο πλευρό των τρικαλινών, έμπρακτα με το ποσό που συγκέντρωσε ο Σύλλογος.
Μαζί με χαιρετισμούς από Γερμανούς και Ελληνες που διαμένουν στη γερμανική αυτή πόλη, το βίντεο ήταν η απόδειξη, πως ο κορονοϊός χώρισε τους ανθρώπους, χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα για διά ζώσης συνάντηση (όπως ο κ. Cerny ο κ. Παπαστεργίου επιθυμούν). Ομως συνεχίζεται η αδελφική σχέση ανάμεσα στους κατοίκους των δύο πόλεων – έστω και εξ αποστάσεως, έστω και εικονικώς.


Εξάλλου η πόλη του Amberg είναι η ίδια που προσέφερε εξοπλισμό για πλατεία για παιδιά στα Τρίκαλα, η ίδια που δώρισε δύο συσκευές για ΚΑΡΠΑ, η ίδια που δώρισε χρήματα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.
Ηταν φυσικό, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, να μην κρύβει τη χαρά του, ευχαριστώντας τους αδελφούς από τη Γερμανία με θερμά λόγια:
«Σε αυτές τις στιγμές της πίεσης λόγω του κορονοϊού, οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη. Και αυτή η κίνησή σας, αυτή η αγάπη που εισπράξαμε, είναι κάτι που επισφραγίζει τις σχέσεις των δύο πόλεων.
Η απόσταση έχει εκμηδενιστεί, αφού η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας. Η πραγματική, όμως,  χαρά μας, θα είναι το να συναντηθούμε, να μπορέσουμε να μιλήσουμε ξανά, να δούμε πώς η Ευρώπη μπορεί να είναι το κοινό μας σπίτι, είτε τώρα ενάντια στην πανδημία, είτε για το ειρηνικό μέλλον όλων των Ευρωπαίων πολιτών».
Τα χρήματα πλέον, με τη νόμιμη διαδικασία βρίσκονται στον Δήμο Τρικκαίων, οδεύοντας σε στήριξη τρικαλινών που ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ο Δήμος Τρικκαίων «μετρά» τα νερά του Ληθαίου και περιβαλλοντικές συνθήκες

3+1 σημαντικά συστήματα διαθέτει για το περιβάλλον ο Δήμος Τρικκαίων. Λειτουργούν ήδη από τα τέλη του 2019 στα Τρίκαλα και παρουσιάστηκαν εκ νέου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.
Με τον τρόπο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει ουσιαστικά στη φετινή εκστρατεία της Εβδομάδας Κινητικότητας, για τους μηδενικούς ρύπους.
Ταυτοχρόνως, στην κοίτη του Ληθαίου και σε συνεργασία με τον ΣΟΧΤ, πραγματοποιήθηκαν μικρής διάρκειας βαρκάδες, για επίδειξη πλεύσης του ποταμού με κανό – καγιάκ. Οι δράσεις, επεσήμανε η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, είχαν ως στόχο το να παρουσιάσουν τις προσπάθειες του Δήμου, να προωθήσουν την προστασία του περιβάλλοντος ως πράξη και όχι απλώς ως ευχή.
Οι μετρήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, στη διεύθυνση https://trikalacity.gr/poiotita-zois-metriseis/ και χωριστά ανά δράση.

Μέτρηση υδάτων Ληθαίου

Από τα τέλη του 2019 ο Δήμος Τρικκαίων διαθέτει και προβάλλει και δημοσίως, ένα ειδικό σύστημα μέτρησης των υδάτων του Ληθαίου ποταμού. Πρόκειται για αυτόματο σύστημα παρακολούθησης και ανάλυσης των περιβαλλοντικών παραμέτρων στα επιφανειακά ύδατα.

Ο σταθμός μέτρησης τοποθετήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στη γέφυρα Γκίκα. Τα συστήματα που διαθέτει ο σταθμός, «μετρούν» αγωγιμότητα νερού, επίπεδα οξυγόνου νερού, στάθμη (δείκτες πρόβλεψης υπερχείλισης) και θερμοκρασία. Για παράδειγμα, το βράδυ της έντονης βροχόπτωσης λόγω «Ιανού» (Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020), η στάθμη ανέβηκε από τα 37 εκατοστά, στα 93 εκατοστά μέσα σε λίγες ώρες.

Με τον τρόπο αυτόν, όπως εξηγεί ο ειδικός συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων, κ. Γ. Χρυσόμαλλος, μπορεί ο Δήμος να «βρει» και τους τις ανάγκες και τους τρόπους με τους οποίους θα προστατεύσει ποτάμια συστήματα.

Μάλιστα ήδη συζητείται η επέκταση του όλου συστήματος, που υλοποιείται στα Τρίκαλα από κοινού με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).
Πρόκειται για ένα ερευνητικό έργο με τίτλο «Ανοιχτή υποδομή Internet of Things για online υπηρεσίες περιβάλλοντος (Open ELIoT)», που υλοποιεί ο Τομέας Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛΚΕΘΕ σε συνεργασία με τις εταιρείες «Δ. Αργυρόπουλος και Συνεργάτες» και «Ex Machina».

Floulis Photographers |
www.floulis.gr

Το πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ  χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο της Δράσης «‘Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Περιβαλλοντικές συνθήκες

Μια ακόμη παρέμβαση στη μέτρηση περιβαλλοντικών συνθηκών, είναι η μέτρηση του αέρα στα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων με τη συνεισφορά της DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε., εγκατέστησε αισθητήρες παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα.  τρεις αισθητήρες εγκαταστάθηκαν στο αντλιοστάσιο των Τρικάλων, στο Μουσείο Τσιτσάνη, και στο κτήριο του Δημαρχείου.  Μετρούν τον πιο επιβλαβή για την υγεία τύπο ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη σωματιδιακή.

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Πρόκειται για τη συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που έχει παραχωρήσει δωρεάν όχημα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον Δήμο Τρικκαίων. Από τον Φεβρουάριο του 2020 το όχημα μετρά Ηλεκτρομαγνητική Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία, δηλαδή ακτινοβολία από κεραίες τηλεόρασης, ραδιοφώνου, κινητών, wifi (ασύρματο δίκτυο), μετεωρολογικούς δορυφόρους (γεωστατικοί), καθώς και από άλλες πηγές. Οι μετρήσεις γίνονται σταδιακά σε δημόσιους χώρους μεγάλης συγκέντρωσης πολιτών (Δημαρχείο, Μύλος Ματσόπουλου, Στάδιο, αθλητικά κέντρα κ.α.), σχολεία και περιοχές που θα ζητήσουν οι πολίτες. Οι μετρήσεις αυτές προστέθηκαν στις αντίστοιχες 4 σταθερών  σταθμών που λειτουργούν ήδη από το 2015 στον Δήμο Τρικκαίων. Επιπροσθέτως, το 2019 έγιναν χειροκίνητες μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε συνεργασία με το εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Ποιότητα νερού

Η τέταρτη κατά σειρά μέτρηση αφορά στην ποιότητα ου πόσιμου νερού. Πρόκειται για δράση της ΔΕΥΑΤ, της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης του Δήμου Τρικκαίων. Στην ιστοσελίδα της (www.deyat.gr) αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, κάθε πολίτης μπορεί να δει τις μετρήσεις για αγωγιμότητα, χλώριο, αμμώνιο, νιτρικά κ.α. Το εργαστήριο της ΔΕΥΑΤ λειτουργεί από το 1996.

 

Οι μετρήσεις on line

Οι μετρήσεις είναι διαθέσιμες στις εξής διευθύνσεις:

Νερά Ληθαίου ποταμού

https://openeliot.exm.gr/dashboard/769ac610-10f8-11ea-8dd0-a15d7167467a?publicId=f7e3d4b0-106b-11ea-8dd0-a15d7167467a

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

https://paratiritirioemf.eeae.gr/index.php?option=com_emf&view=areas&Itemid=282&lang=el

Ποιότητα αέρα

http://envi4all.com/dashboard/index.html?fbclid=IwAR0t6PBslytoJPJkRok-ZbkXcZ5nzf-jDxYQwjSm5A7GShZ3xH-imXdL7Xg#

Ποιότητα πόσιμου νερού

http://www.deyat.gr/ergastirio-analyseon-neroy-lymaton-poiotita-neroy

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Διεκδίκηση και αλληλεγγύη να γίνουν ο πόνος και η αγανάκτηση!

Καρδίτσα, Φάρσαλα, Αλμυρός πλήρωσαν με νεκρούς και τεράστια καταστροφή στο βιός των κατοίκων και στις καλλιέργειες των αγροτών την εγκληματική διαχρονική αδιαφορία του αστικού πολιτικού συστήματος και των τοπικών «αρχόντων».

Ανοχύρωτες επαρχίες, εγκαταλειμμένες  στην τύχη τους από ένα πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που για το μόνο που νοιάζεται  είναι η ενίσχυση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου όπως με την έκδοση αδειών για ανεμογεννήτριες, τη καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία και τη καταλήστευση του κόπου και της παραγωγής των εργαζόμενων και των αγροτών.

Ανύπαρκτες υποδομές και αντιπλημμυρικά έργα, γέφυρες και δρόμοι που κόβονται σαν «χαρτί» από το νερό, ρέματα μπαζωμένα, χωράφια στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Ναι ήταν μεγάλη και πολύ έντονη η νεροποντή που έφερε ο «Ιανός» αλλά τα έργα γίνονται για να προλάβουν τις φυσικές καταστροφές και όχι για τα πρωτοβρόχια. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η Θεσσαλία μετρά νεκρούς και καταστροφές από πλημμύρες καθώς κανένα σοβαρό έργο δεν γίνεται στην περιοχή.

Σήμερα για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες μετά από αυτή την καταστροφή το μέλλον διαγράφεται ζοφερό καθώς η κυβέρνηση και η λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθούν με 600άρια και 3χίλιαρα να ξεμπερδέψουν από το πρόβλημα. Και όλοι μαζί, με την αντιπολίτευση αντάμα, ξεκίνησαν τις «επισκέψεις» και την «εκδήλωση της λύπης τους για τις καταστροφές». Όλοι αυτοί, κυβερνητικοί τωρινοί ή χθεσινοί καθώς και δήμαρχοι, περιφερειάρχης και αντι-περιφερειάρχες με την υποκριτική τους στάση, έρχονται να κοροϊδέψουν και όχι να ενισχύσουν πραγματικά. Ακόμα περιμένουν στην Μάνδρα, το Μάτι στην Εύβοια…!

Σήμερα για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες των περιοχών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες το χειρότερο θα είναι να λυγίσουν από το βάρος της καταστροφής και να περιμένουν με το χέρι απλωμένο από το κράτος, την κυβέρνηση, την αυτοδιοίκηση και το «πονόψυχο» κεφάλαιο να τους ενισχύσει για να σταθούν στα πόδια τους.  Την ζωή μας θα την κερδίσουμε πίσω με διεκδίκηση , αλληλεγγύη και αγώνες και όχι με παρακάλια.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίο να συγκροτηθούν επιτροπές διεκδίκησης και αλληλεγγύης σε κάθε πόλη, επαρχία και χωριό που χτυπήθηκε από τις πλημμύρες με στόχο η υπόθεση των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης των ζημιών να γίνει υπόθεση διεκδίκησης του ίδιου του λαού. Και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η λαϊκή αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, η στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Άμεση και πλήρη αποκατάσταση ζημιών και πληγέντων

Άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις, χωρίς δάνεια, έντοκα ή άτοκα.

Από τις Κομματικές Οργανώσεις Θεσσαλίας  του ΚΚΕ μ-λ

Tags: , ,

Δήλωση Προέδρου ΣΘΕΒ κ. Αχ. Νταβέλη για τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας

Οι πληγές που προκάλεσε η πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα σε κατοίκους και επιχειρήσεις στην Θεσσαλία με επίκεντρο ολόκληρο το Νομό Καρδίτσας, αλλά και περιοχές των Δήμων Φαρσάλων, Πύλης, Μετεώρων, Τρικκαίων, Αλμυρού και Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου, είναι σημαντικές και θα κάνουν καιρό να επουλωθούν.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στους πληγέντες των περιοχών αυτών.

Θεωρούμε πως ή Κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα προκειμένου να καταγραφούν και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές, δείχνοντας την απόλυτη μέριμνα και την υιοθέτηση ρυθμίσεων και διατάξεων εκείνων που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν, να ξεπεράσουν το “σοκ” της καταστροφής.

 

 

Tags: , ,

Νέο σεμινάριο από τον ΣΘΕΒ για τα Ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ

Ο ΣΘΕΒ διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα: «Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ my DATA» την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, ώρες 16:00 – 21:00, στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ στη Λάρισα.

Ο αριθμός των εκπαιδευομένων έχει περιοριστεί στα 15 άτομα ανά τμήμα ενώ θα τηρούνται όλες οι υγειονομικές συστάσεις για την προφύλαξη όλων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, ώρες 16:00 – 21:00, μέσω της πλατφόρμας του zoom.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν με σαφήνεια οι ανάγκες συμμόρφωσης, τόσο σε ενέργειες, όσο και σε χρονικό προγραμματισμό των δράσεων τους, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις που δημιουργεί το νέο πλαίσιο είναι μεγάλες και οι συνέπειες στη λειτουργία των εμπλεκομένων θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε λογιστές φοροτεχνικούς, προϊσταμένους και στελέχη λογιστηρίων, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά σε όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί για την υποχρέωση διαβίβασης των δεδομένων των λογιστικών αρχείων των νομικών οντοτήτων ή/και των ασκούντων επιχειρηματική δραστηριότητα στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κος Νικόλαος Καλαμαράς. Λογιστής, Φοροτεχνικός, εσωτερικός ελεγκτής μεγάλου ομίλου και σύμβουλος επιχειρήσεων σε λογιστικά, φορολογικά & εξειδικευμένα θέματα. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΚΕΠΙΣ με πολυετή διδακτική εμπειρία σε στελέχη επιχειρήσεων.

Το δια ζώσης σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% 2020. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στον Ο.Α.Ε.Δ: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδια κα Ελένη Ευαγγελοπούλου) email: education@sthev.gr και τηλ.: 2410555507.

 

Tags: ,

16 νέα θετικά κρούσματα Covid 19 στη Θεσσαλία

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Από  21/9/2020 ώρα 14:00  έως 22/9/2020 ώρα 14:00

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.

8 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (17/09/2020-18/09/2020-20/09/2020-21/09/2020) και εξετάστηκαν τέσσερα στο Γ.Ν. Τρικάλων και τέσσερα σε ιδιωτικά εργαστήρια ενώ 1 ακόμη κρούσμα εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid -19.

3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (16/09/2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν προσέλευσης στο Γ.Ν. Λάρισας ενώ 2 ακόμη κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε Δομή Προσφύγων και Μεταναστών στο Κουτσόχερο και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως. Τέλος 2 κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ