Tags: , ,

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω covid στα Τρίκαλα

«Μοντέλο Πόρου» εφαρμόζει από την Τετάρτη η Κυβέρνηση στα Τρίκαλα, θέτοντας την περιοχή σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα τελευταία νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην Π.Ε. Τρικάλων και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

-Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
-Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
-Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τετάρτη 16-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τετάρτη 30-09-2020 και Ω/06:00.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής,
Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Πάρου (και Αντίπαρος)
Οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.
Τέλος, σημειώνεται ότι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν: Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, καθώς και η Μύκονος.

 

Tags:

Ισχυροί δεσμοί της Γ. Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού με τους Απόδημους Θεσσαλούς

Το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ασκληπιός» κ. Διαμαντής Γκίκας και η Γραμματέας κ. Φωτεινή Μίχου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα.

Στην αρχή ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε τον κ. Χρυσουλάκη για την μέχρι  σήμερα ισχυρή στήριξη και εξαιρετική συνεργασία που έχει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Αφού τον ενημέρωσε για τον προγραμματισμό και για τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, για την μεταφορά του 12ου παγκοσμίου συνεδρίου και αντάμωμα Θεσσαλών το καλοκαίρι 2021 και για τη νέα συνεργασία της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών με άλλες παγκόσμιες συνομοσπονδίες (Ήπειρο, Κρήτη, Πόντος, Μακεδονία, Θράκη και Βλάχοι), καθώς επίσης για τον προγραμματισμό ενός  συνεδρίου της Ένωσης των παγκοσμίων εθνικοτοπικών οργανώσεων στις 1.8.2021 στην Αθήνα, τον προσκάλεσε να συμμετέχει σε αυτές.

Στη συνέχεια η Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Φωτεινή Μίχου παρουσίασε ένα σχέδιο πολιτιστικής δράσης με τίτλο «Γνωρίστε τις ρίζες μας – Γνωρίστε τους ήρωές μας», βάσει του οποίου μία ομάδα νέων Θεσσαλών από διάφορες χώρες του κόσμου θα συμμετάσχει το καλοκαίρι του 2021 σε μια πολιτιστική και εκπαιδευτική περιπέτεια γνωρίζοντας τους Θεσσαλούς ήρωες της επανάστασης του 1821. Οι Απόδημοι νέοι Θεσσαλοί γνωρίζοντας τις ρίζες και τις ηρωικές αξίες των προγόνων τους θέτουν τις βάσεις για την διατήρηση και συνέχιση των ελληνικών αξιών στις μελλοντικές γενιές. Η ελληνική Ιστορία πρέπει να φτάσει στις νέες γενιές των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό για να μη χαθεί η ελληνική ταυτότητα.

Τέλος ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης δέχθηκε με χαρά τις προσκλήσεις και υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρευρεθεί και να στηρίξει τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις δραστηριότητες των αποδήμων συμπατριωτών μας και προσβλέπει σε μία στενή και αποτελεσματική συνεργασία με την Ομογένεια.

 

Tags: , , ,

Μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, Έχοντας ευχηθεί ήδη για καλή σχολική χρονιά στους δασκάλους και τις δασκάλες σας, τους καθηγητές και τις καθηγήτριές σας, που βρίσκονται στα σχολεία σας από την 1η του Σεπτέμβρη προκειμένου να τα ετοιμάσουν για να σας υποδεχτούν, ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα κι εσείς ασφαλείς, θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία πάνω απ’ όλα, δημιουργική και χαρούμενη.

Ξέρετε όλοι σας –ακόμα και οι πιο μικροί από εσάς- ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον «παλαβοκορονοϊό» που είναι επικίνδυνος για την υγεία μας. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Όλοι μας, εσείς, οι δάσκαλοι όλων των βαθμίδων, τα στελέχη της εκπαίδευσης, θα σταθούμε απέναντί του με τα όπλα μας, που είναι η γνώση μας η περισσότερη γι’ αυτόν, η δύναμή μας, η προσοχή μας, η ευθύνη μας, η συνεργασία μας και η θέλησή μας να βγούμε νικητές και να προκόψουμε, μαθαίνοντας καινούρια πράγματα και αποκτώντας νέες εμπειρίες που θα μας δώσουν χαρά και χαμόγελο. Όλοι μαζί και ο καθένας από τη θέση του, μαζί με τους γονείς σας, ο ένας πλάι στον άλλο, μια γροθιά, θα χαρούμε τη γνώση, θα ζήσουμε όμορφες στιγμές στο σχολείο, που ανάμεσα στα άλλα οφείλει να μας διδάσκει πώς να λύνουμε προβλήματα, πώς να ξεπερνάμε δυσκολίες, πώς να νικάμε το φόβο, πώς να στεκόμαστε με αισιοδοξία μπροστά σε αδιέξοδα.

Tags: ,

Έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στη Θεσσαλία

Χωρίς διακοπή συνεχίζονται οι έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων όλης της χώρας για την τήρηση των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στις 28 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους σε γηροκομεία και μονάδες με χρονίως πάσχοντες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μέχρι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 56 έλεγχοι, ενώ μόνο σε επτά από το συνολικό αριθμό μονάδων που έχουν ελεγχθεί έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 36.000 ευρώ. Οι καταγεγραμμένες παραβάσεις αφορούν τη μη τήρηση αρχείου θερμομέτρησης του προσωπικού, τη μη τήρηση αρχείου ερωτηματολογίων των εργαζόμενων, τη μη τήρηση των μέτρων περί συναθροίσεων στο εσωτερικό των μονάδων καθώς και την έλλειψη αντισηπτικών.

Οι έλεγχοι έχουν, ως τώρα, διενεργηθεί σε μονάδες των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, συνεχίζονται και οι δειγματοληπτικοί μοριακοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 69 έλεγχοι στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα στις μονάδες οι οποίες έχουν ελεγχθεί, παρά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες από αυτές τις περιοχές.

Σχετικά με το πρόγραμμα ελέγχων η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε: «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα ελέγχων για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας σε μονάδες φροντίδας. Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τον ΕΟΔΥ, έχουμε ελέγξει δομές σε όλη την Ελλάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κοροναϊού, ενώ μόνο σε έναν μικρό αριθμό μονάδων έχει καταγραφεί η μη τήρηση των μέτρων. Για την ακόμα καλύτερη οργάνωση και παρακολούθηση των ελέγχων, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά προχωρήσαμε στη δημιουργία ειδικής ψηφιακής βάσης δεδομένων με άμεση καταγραφή των πληροφοριών και αποτύπωσή τους σε δυναμικό επιχειρησιακό χάρτη.»

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Tags: , ,

Συνέχεια επιτυχιών με 7 μετάλλια για Ποδηλατικό Τρικάλων, όλα έτοιμα για το ΜΤΒ

Συνεχίζουν τις επιτυχίες οι νεαροί ποδηλάτες του Π.Σ.Τρικάλων. Την περασμένη Κυριακή 13/9/2020 διοργανώθηκε στην Αγιά Λάρισας η «Ανάβαση Ανατολής» από τον ΠΑΣ Πηνειός. Ο Π.Σ. Τρικάλων συμμετείχε με 12 αθλητές – αθλήτριες από την ποδηλατική ακαδημία του.

Στην κατηγορία μίνι τα αδέλφια Αλέξανδρος και Παναγιώτης Σιδέρης στην πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνα δρόμου, αν και αγωνίστηκαν με ποδήλατα ΜΤΒ  έκαναν καλή προσπάθεια τερματίζοντας 19ος και 21ος αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Παμπαίδων  ο Μάντζιος Δαμιανός βρέθηκε για ακόμη έναν αγώνα  στα μετάλλια, τερμάτισε 2ος  με πολύ καλή επίδοση, ο Ζιντζόβας Κων/νος τερμάτισε 12ος .

Στην κατηγορία Πανκορασίδων τα δύο κορίτσια μας, Σούλιου Κέλλυ και Ντάκου Εύα  μας εξέπληξαν ευχάριστα κατακτώντας την 1η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία παίδων οι συνήθεις ύποπτοι Περικλής Λαγός 1ος  και Κων/νος Τσατσαρώνης 2ος έκαναν  για άλλη μια φορά το 1-2 δείχνοντας το εξαιρετικό τους ταλέντο στην ποδηλασία.

Στην κατηγορία εφήβων ο Κουτσιβέτας Κων/νος αγωνίστηκε με πάθος τερμάτισε 3ος και κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο για την ομάδα μας. Τέλος ακόμη ένα μετάλλιο είχαμε στην κατηγορία Μάστερς Γυναικών όπου το πήρε τιμητικά για την συμμετοχή της η Γιακέττα Ματίνα.

Επόμενος αγώνας είναι στην πόλη μας, την ερχόμενη  Κυριακή 20/9/2020. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Π.Σ.Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων ο οποίος είναι και ο αθλοθέτης του αγώνα. Ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία «ΜΤΒ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2020»  που θα διεξαχθεί στον λόφο προφήτη Ηλία. Οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει πριν αρκετό καιρό έτσι ώστε να διοργανώσουμε έναν όμορφο ποδηλατικό αγώνα για τους αγωνιζόμενους αλλά και τους θεατές. Μέσα στα πανέμορφα χωμάτινα μονοπάτια του αγώνα, οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τις δυνατές κόντρες των αθλητών.

Για το «ΜΤΒ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2020»  θα ακολουθήσει δελτίο τύπου, καθώς και η προκήρυξη του αγώνα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της ομάδας για την στήριξη τους:

ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας),  PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ),  3G (ψηφιακές εκτυπώσεις),  ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Ευχαριστούμε επίσης  τους γονείς των αθλητών που βοηθούν τα παιδιά τους να προχωρήσουν σε αυτό το δύσκολο, επίπονο, αλλά και μαγευτικό άθλημα που επέλεξαν.

Φέτος το Σεπτέμβρη επιλέγουμε ποδηλασία για πολλούς λόγους και προπάντων FREECOVIDη ασφαλέστερη επιλογή!

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/

Email:podilasiatrikalon@yahoo.gr

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην παρουσίαση της ομάδας: https://sway.office.com/tShgih5DRfJgMtYh

 

Tags: , ,

Χορήγηση έγκρισης ίδρυσης κτηνοτροφικής εγκατάστασης

Από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ανακοινώνεται ότι λόγω τροποποιήσεων άρθρων του βασικού νόμου 4056/2012 με τον ν. 4711/2020 (ΦΕΚ:145Α/2020) καλούνται όσοι κτηνοτρόφοι έχουν λάβει άδεια προέγκρισης κτηνοτροφικής εγκατάστασης να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας προκειμένου να  τους γίνει ανάκληση της ανωτέρω άδειας και να αιτηθούν εκ νέου για τη χορήγηση έγκρισης ίδρυσης κτηνοτροφικής εγκατάστασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 6Α, 6Β & 6Γ του ν. 4056/2012.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2431046306, 2431046305 & 2431046309.

Tags: , ,

Χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Η διοίκηση του παραρτήματος Τρικάλων της  Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  συγχαίρει ολόψυχα το  ΘΕΜΕΛΗ ΣΤΕΛΙΟ, μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.


Αναλυτικότερα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2020  πραγματοποιήθηκε η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (JBMO2020) από την Μαθηματική Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης (MASSEE) με την υποστήριξη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (HMS) σε συνθήκες COVID19. Η ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε από απόσταση στις χώρες των μαθητών με online σύνδεση με την Ελλάδα.

Οι Βαλκανικές Χώρες που συμμετέχουν και οι φιλοξενούμενες είναι οι παρακάτω : Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Cyprus, Hellas, Republic of Moldova, North Macedonia, Romania, Serbia, Turkey, Azerbaijan (Guest), Indonesia (Guest), Croatia (Guest), France (Guest), Philippines (Guest), Saudi Arabia (Guest), Tajikistan (Guest), Turkmenistan (Guest).

Η Ελληνική ομάδα κατέκτησε έξι μετάλλια (2 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα).  ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ τόσο στα παιδιά όσο και στους συναδέλφους που τα προετοίμασαν για την σημαντική επιτυχία τους.

Tags: , ,

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καινοτόμα εργαστήρια ρομποτικής

Για 5η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη του Βόλου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, παιδιά διαφόρων ηλικιών έχουν την τύχη κι ευκαιρία να συμμετέχουν συστηματικά σε πληθώρα καινοτόμων δράσεων κι εργαστηρίων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του αυτοχρηματοδοτούμενο έργου TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Βάση του όλου εγχειρήματος είναι η αξιοποίηση της διαθεματικότητας και της συνεργασία διεπιστημονικής ομάδας καταρτισμένων εκπαιδευτών αλλά και η πρόθεση να αξιοποιηθούν τόσο οι σύγχρονες, διεθνείς παιδαγωγικές τάσεις και καλές πρακτικές σε ζητήματα αξιοποίησης των Νέων Τεχνολογιών όσο και η ερευνητική “κληρονομία” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε πεδία αιχμής της Παιδαγωγικής και της Πληροφορικής. Το έργο TALOS βασίζεται στη φιλοσοφία της Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών μέσωSTEAM/Making πρακτικώνπου τροφοδοτούνται από τις διαχρονικά έμφυτες (δι)ερευνητικές τάσεις των παιδιών, το αυξανόμενο ενδιαφέρον γύρω από τις τεχνολογίες ανοιχτής αρχιτεκτονικής και ανοιχτού κώδικα, «το κίνημα των κατασκευαστών», τις κοινότητες μάθησης που προάγουν τον διαμοιρασμό ιδεών και γνώσης. Σκοπός όλων των εργαστηρίων του TALOS είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού και η προσέγγιση της βιωματικής μάθησης μέσα από συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών μεθόδων κι εργαλείων.

H ομάδα TALOS επιστρέφει στα καθιερωμένα εργαστήρια με σαφές υγειονομικό πρωτόκολλο και σεβασμό στους ειδικούς όρους ασφαλούς λειτουργίας  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως αυτοί αποφασίστηκαν για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Ο ενθουσιασμός της επανεκκίνησης συνοδεύεται από την πιστή τήρηση κανόνων ασφάλειας και υγιεινής μιας και η υγεία είναι πάνω από όλα! Πιο αναλυτικά προσφέρονται οι εξής δράσεις για παιδιά ηλικίας 5-16 ετών:

·         Babyrobotics: Κατασκευάζω και Προγραμματίζω το Ρομπότ μουηλικίες 5-6 ετών

·         Juniorrobotics: Κατασκευάζω και Προγραμματίζω το Ρομπότ μου ηλικίες 7-8 ετών

·         Advancedrobotics: Κατασκευάζω και Προγραμματίζω το Ρομπότ μου ηλικίες 9+ ετών

·         Κυκλώματα & 3Δ σχεδίαση: Πειράματα με κυκλώματα, ηλεκτρισμό κι αυτοματισμούς ηλικίες 10+ ετών

·         Codelab: Βασικές γλώσσες προγραμματισμού, HTML, Python, C, JAVAηλικίες 12+ ετών

·         App Lab: Σύλληψη ιδέας για δημιουργία μιας νέας εφαρμογής (application), σχεδίαση, υλοποίηση και βελτιστοποίησή της για χρήση σε tablet/κινητά.

To εργαστήριο του έργου ΤALOS, λειτουργεί στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου (Γ.Καρτάλη-Ροζού, Βόλος) και είναι πλήρως εξοπλισμένο ώστε να εξυπηρετεί απόλυτα και με ασφάλεια τις απαιτήσεις των εργαστηρίων. Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι συντονιστικοί υπεύθυνοι του έργου (κ.Κούριας, κ.Πρώιας) είναι προσβάσιμοι μέσω e-mail (talosuth@gmail.com) και στα τηλέφωνα 2421074636, 6944965406, 6974007962 ενώ εναλλακτικά, το έργο TALOS έχει παρουσία τόσο στo Facebook (TALOS-ed-UTH-robotix) όσο και στο διαδίκτυο (http://talos.uth.gr/). Nα σημειωθεί ότι οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 3/9 και θα ολοκληρωθούν στις 4/10 αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι θέσεις για το φετινό ακαδημαϊκό/σχολικό έτος θα είναι αυστηρά περιορισμένες λόγω του μικρού αριθμού παιδιών ανά τμήμα.

Tags: , ,

Αφιέρωμα του 6ου Γενικού Λυκείου στον Γ. Μπίζο, δικηγόρο του Μαντέλα

Ο Γ. Μπίζος, πρόσφατα αποθανών, από το Βασιλίτσι της Μεσσηνίας, πρόσφυγας στο Γιοχάνεσμπουργκ, υπήρξε ο μεγάλος μαχητής, «ο αετός των δικαστηρίων»,  ο  δικηγόρος «ελέφαντας» υπεράσπισης του Ν. Μαντέλα, όταν ο μετέπειτα ηγέτης αυτός δικαζόταν από τα δικαστήρια του απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής και οδηγούνταν στη φυλακή για 27 σχεδόν χρόνια(1964-1990). Στη δίκη αυτή ο Γ. Μπίζος κατά την αγόρευση υπεράσπισης και μέσα στο φορτισμένο κλίμα για αγώνα των δημοκρατικών  ιδεών και απόκτησης δικαιωμάτων και ισοτιμίας μεταξύ λευκών και μαύρων, πρόσθεσε στο λόγο του τη φράση, που έμεινε ιστορικά καταγεγραμμένη και αποτυπωμένη στους τοίχους της φυλακής του Μαντέλα:«Butifneedsbe, itisanidealforwhich I ampreparedtodie:allpersonslivetogetherinharmony»(«αν χρειαστεί,είμαι έτοιμος να πεθάνω για μια ιδέα:

όλοιοιάνθρωποιναζουνμαζίσεαρμονία!»).Και, όταν ο Μαντέλα ήταν στη φυλακή  και …διάβαζε την αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» και  την ανέβαζε ως  θεατρική παράσταση μέσα στα συρματοπλέγματα, η μετάδοση αυτή των ιδεών του αρχαίου μας πολιτισμού  πως, «γεννήθηκα για να αγαπώ και όχι για να μισώ» («οὔτοισυνέχθειν, ἀλλὰσυμφιλεῖνἔφυν») ήταν έργο του Γ. Μπίζου. Ακόμα, είναι βέβαιο  πως με τη προσφορά του η νεογέννητη Νοτιο-Αφρικανική Δημοκρατία ήταν κόρη…της ελληνικής δημοκρατίας. Κόρη, που  μιλάει  και σε μία καθιερωμένη από τις επίσημες,  και την ελληνική!

 Ο Γ. Μπίζος δεν  υπήρξε μόνο ο αρχιτέκτονας του Νέου Συντάγματος της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής.Υπήρξε και ο κυριότερος θεμελιωτής και μεταδότης των ελληνικών εκπαιδευτικών αξιών στη Νοτιοαφρικανική Ένωση. Ήταν αυτός που πρωτοστάτησε, παρακινώντας την ομογένεια να πάρουν τις καταθέσεις από τις τράπεζες και να δημιουργήσουν το σχολείο ΣΑΧΕΤΙ, ένα από το πιο σημαντικά εκπαιδευτήρια της ομογένειας, ένα φάρο των ελληνικών Γραμμάτων. Ειρήσθω εν παρόδω, πως με το σχολείο ΣΑΧΕΤΙ έχουν αδελφοποιηθεί το 6ο Γενικό  Λύκειο   και το 8ο Γενικό Λύκειο της πόλης των Τρικάλων  και αναπτύσσουν εκπαιδευτικές σχέσεις και με την αγαστή συνδρομή της Δημοτικής Αρχής του τόπου μας.Ο Γ. Μπίζος, εκτελώντας το όνειρο του Μαντέλα να ιδρύσει ένα σχολείο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου,  στην ιδρυτική διακήρυξη του σχολείου θέσπισε νομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά οι έγχρωμοι μαθητές απέκτησαν το δικαίωμα της εισόδου και μόρφωσης σε σχολεία λευκών! Σήμερα το σχολείο ΣΑΧΕΤΙ της ομογένειας του Γιοχάνεσμπουργκ έχει 1200 μαθητές, 800 ελληνόπουλα της ομογένειας και τα υπόλοιπα από 30 εθνότητες! Η πρωτοποριακή αυτή σκέψη  αποτελεί στους σύγχρονους κόσμους των εθνικιστικών περιχαρακώσεων, την ευγενική  παρακαταθήκη του Γ .Μπίζου για πολυπολιτισμικά σχολεία.

Στο σχολείο  SAXETIγίνεται αυτό τον καιρό μια προσπάθεια αναβίωσης και διοργάνωσης Ολυμπιακών αγώνων σε επίπεδο σχολικών μονάδων από όλο τον κόσμο. Φαίνεται πως η Διεύθυνση της Σχολής προχωρά να υλοποιήσει την ανταπόδοση του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος το 1980, όταν ο Μαντέλα ήταν στη φυλακή, τον ανακήρυξε επίτιμο  δημότη,καθ’ υπόδειξη βέβαια του  Γ. Μπίζου.

Ο Γ.Μπίζος έφυγε από τη ζωή, αλλά  άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη τη σημαία του Ελληνισμού και της ελληνικής παιδείας ως ανάχωμα απέναντι στο ρατσισμό για τα ιδανικά της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στο έργο, ως ελάχιστο δείγμα τιμής.

Γράφει ο  Άρης Μυλωνάς,

 Λυκειάρχης του 6ου  Γενικού Λυκείου Τρικάλων.

Tags: , , ,

Αρνητικά όλα τα τεστ του προσωπικού του 1ου Γυμνασίου

Μετά την ανίχνευση κρούσματος κορωναϊού στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, έγιναν όλες οι κατάλληλες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Έγινε ιχνηλάτηση των επαφών του εκπαιδευτικού και διενεργήθηκαν τεστ σε τέσσερα μέλη του προσωπικού και όλα ήταν αρνητικά. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στο σχολείο μετά την πάροδο δεκατεσσάρων ημερών.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία για όλους.

 

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου

Tags: , ,

Φθινοπωρινές ταινίες για το ποδήλατο στον Ληθαίο και το Μουσείο Τσιτσάνη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων επιστρέφει το φθινόπωρο με δύο δωρεάν ταινίες! Μετά τη θερινή απόδραση και το «σπαγγέτι γουέστερν», οι δύο ταινίες εντάσσονται στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων.


Η πρώτη ταινία θα προβληθεί στον Ληθαίο ποταμό, το στολίδι της πόλης, στις όχθες κάτω από την κεντρική γέφυρα!
Η δεύτερη ταινία θα προβληθεί στην αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη!
Αναλυτικά:

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, 21:30

Bikes Vs Cars

Tο διάσημο Bikes vs Cars, του Σουηδού Fredrik Gertten, έχει ως θέμα το ποδήλατο και πώς η χρήση του μπορεί να αλλάξει τη ζωή στις σύγχρονες πόλεις.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση για την οποία είναι ανάγκη να μιλήσουμε: κλιματική αλλαγή, μείωση των φυσικών πόρων, πόλεις «πνιγμένες» στα αυτοκίνητα και κάτοικοι που ζουν σε ένα περιβάλλον με επικίνδυνη ρύπανση και αφόρητο θόρυβο. Από τους ακτιβιστές του Σάο Πάολο, του Τορόντο και του Λος Άντζελες που παλεύουν για τους ποδηλατόδρομους, μέχρι την Κοπεγχάγη, όπου το 40% των κατοίκων κινείται καθημερινά με ποδήλατο, το Bikes vs Cars παρουσιάζει με συγκεκριμένα στοιχεία τους αγώνες των ποδηλατών σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από τα αυτοκίνητα, καθώς και τις επαναστατικές αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν αν περισσότερες πόλεις απομακρυνθούν από το αυτοκινητοκεντρικό μοντέλο μετακινήσεων.

Info

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Fredrik Gertten
Διάρκεια: 90 λεπτά
Παραγωγή: 2015 / Σουηδία
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, 21:30, Οχθες Ληθαίου ποταμού, κεντρική γέφυρα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

 

Κλέφτες Ποδηλάτων

Ο Vittorio De Sica σκηνοθετεί την αριστουργηματική ταινία «Κλέφτης ποδηλάτων», μια από τις κορυφαίες ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.. Πρόκειται για το πρώτο ιταλικό road movie, μόνο που αντί για αυτοκίνητα έχει ποδήλατα!… Μια ταινία για το ποδήλατο, τη ζωή στις πόλεις, τα συναισθήματα

 

Info

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Βιτόριο ντε Σίκα
Διάρκεια: 90 λεπτά
Παραγωγή: 1948/ Ιταλία
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, 21:30, Αυλή Μουσέιου Τσιτσάνη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΣΗΜ.: Η θέαση μπορεί να γίνει είτε από το cafe του Μουσείου είτε ελεύθερα από την αυλή, αλλά με εξοπλισμό (καθίσματα, στρώματα κ.α.) που μπορεί να φέρει κάθε θεατής. Μετά την ταινία, ακολουθεί συγγραφή έκθεσης ιδεών με θέμα «Πώς πέρασα το καλοκαίρι». Μια ευκαιρία για να συναντηθούμε μετά τις διακοπές.

Tags: ,

Δ. Τρικκαίων: Εβδομάδα Κινητικότητας και ηλεκτροκίνηση τον καιρό της πανδημίας

Με δράσεις και παρεμβάσεις που δίνουν νέο νόημα στη βιώσιμη κινητικότητα, ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει και το 2020 στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Μπορεί να μην υπάρχουν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών/τριών, αλλά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχέση του περιβάλλοντος με την κίνηση στην πόλη. Το θέμα, εξάλλου, για όλη την Ευρώπη είναι «Κινητικότητα για όλους με μηδενικούς ρύπους», παραπέμποντας στην προσπάθεια για μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί ειδικότερα την ηλεκτροκίνηση και γενικότερα τη γνώση των πολιτών για τις υπάρχουσες δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για το περιβάλλον:
παρουσίαση ηλεκτρικών οχημάτων στην κεντρική πλατεία, ποδηλατάδα, παρουσίαση αποτρεπτικών συστημάτων στάθμευσης για ΑμεΑ και διαβάσεις, προβολές ταινίας, παρουσίαση μετρητών περιβαλλοντικών συνθηκών, αγώνες κανό, βαρκάδα, είναι ορισμένες από τις δράσεις που σχεδίασε ο Δήμος Τρικκαίων.
Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

 

Τετάρτη 16/09/2020

21:00

 • Προβολή ταινίας κάτω από την κεντρική γέφυρα των Τρικάλων, παρέα με την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων.

 

Πέμπτη 17/09/2020

10:00

 • Παρουσίαση αισθητήρων αποτρεπτικής στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ, ράμπες, διαβάσεις.
  Επίδειξη στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου, μαζί με το Γραφείο Τρικάλων της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τον Σύλλογο Νεφροπαθών Τρικάλων και τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Τρικάλων

 

Παρασκευή 18/09/2020

11:00

 • Αντικατάσταση θέσης στάθμευσης οχήματος με ποδηλατοστάσιο, στην οδό Μιαούλη με τη βοήθεια της Αστικής Ανάπτυξης ΑΕ

21:30

 • Προβολή ταινίας στην αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη, παρέα με την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

 

Σάββατο 19/09/2020

10:00-12.00

 • Αγώνες Κανό στο Ληθαίο στην κεντρική πλατεία, με τη συμμετοχή του ΣΟΧΤ

10:00-12.00

 • Παρουσίαση συστήματος εποπτείας της ποιότητας των υδάτων του ποταμού Ληθαίου καθώς και Περιβαλλοντικών αισθητήρων στις όχθες του Ληθαίου

10:00-18.00

 • Παρουσίαση Ηλεκτρικών Οχημάτων στην κεντρική πλατεία. Συμμετέχουν τοπικοί επιχειρηματίες

 

Κυριακή 20/09/2020

10:00-18.00

 • Παρουσίαση Ηλεκτρικών Οχημάτων στην κεντρική πλατεία. Συμμετέχουν τοπικοί επιχειρηματίες

 

Δευτέρα 21/09/2020

10:00-12.00

 • Εναλλακτικές διαδρομές στη Λίμνη Γκιτζή. Βαρκάδα με την Trekking Hellas.

 

Τρίτη 22/09/2019

8:30- 13:00

 • Ακολουθούμε και ποδηλατούμε στους υφιστάμενους ποδηλατοδρόμους και σε όσους εγκρίθηκαν για κατασκευή.

13.033 km- Διαδρομή Covid-19

#mobilityweek

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: ,

Δέκα νέα θετικά κρούσματα Covid 19 στη Θεσσαλία

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Από  14/9/2020 ώρα 14:00  έως 15/9/2020 ώρα 14:00

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.

3 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων (11/09/2020) και προέκυψαν  κατόπιν Ιχνηλατήσεως και εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 2 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα στο Γ.Ν. Τρικάλων

 

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.

Και τα 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (12/09/2020) και προέκυψαν ένα κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν Λάρισας.

 

-Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Πρόκειται για άτομο που επέστρεψε πρόσφατα από άλλη γεωγραφική περιοχή και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.

 

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.

Και τα 2 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας, ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα στο Γ.Ν. Καρδίτσας

Tags: ,

Υλικά Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου

Περιγραφή των υλικών:

 1. Αγωγοί:

α.  Πολυαιθυλενίου ΡΕ SDR11, κίτρινου χρώματος,

β. Χαλύβδινους με επικάλυψη Πολυαιθυλενίου

 1. Μετρητές Φυσικού Αερίου:

α. Μεμβράνης

β. Τουρμπίνας

γ. Περιστροφικούς Θετικής Μετατόπισης (Πιστόνι)

δ. Έξυπνοι (Smart)

 1. Μειωτές Πίεσης Φυσικού Αερίου,
 2. Βάσεις Στήριξης (μένσολες) και Συνδέσμους Μετρητών Φυσικού Αερίου,
 3. Ερμάρια:

α. Φάϊμπεργκλας

β. Γαλβανιζέ

 1. Βάνες Πολυαιθυλενίου (PE) προς επιχωμάτωση,
 2. Παροχετευτικές σέλλες Πολυαιθυλενίου (PE) ηλεκτροσύντηξης,

8.Βιομηχανικά Συγκροτήματα Μείωσης και Μέτρησης Φυσικού Αερίου.

 

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Αξιολόγησης και Προεπιλογής Προμηθευτών Υλικών Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου.

Μέσω του συστήματος προεπιλογής, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ καταρτίζει και τηρεί Μητρώο Προεπιλεγμένων Προμηθευτών Υλικών Δικτύου Φυσικού Αερίου.

Η  συμμετοχή στοΣύστημαείναι ανοιχτή, επί ίσοιςόροις, σε όσους ενδιαφερόμενους πληρούν τις νομικές, οικονομικές και τεχνικές προϋποθέσεις που προβλέπονται στην προκήρυξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν γραπτή αίτηση παραλαβής της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ με αρ. αναφοράς ΣΠΠ001, αναγράφοντας σε αυτή τα πλήρη στοιχεία της Επιχείρησής τους. Η αίτηση αποστέλλεται είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: qualification@edathess.gr , είτε στην ταχυδρομική διεύθυνση της Αναθέτουσας Εταιρείας: Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε., Μοναστηρίου 256 & Δ. Γληνού 7, Τ.Κ. 54628, Διεύθυνση Προμηθειών – Προεπιλογή και Αξιολόγηση, Tηλ: 2310 584162.

 

ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Εταιρεία Διανομής Αερίου

Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.

 

Tags: ,

Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας: Η κατάσταση της Ένωσης το 2020

Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει ομιλία της  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:00 για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία προβαίνει σε αποτίμηση των επιτευγμάτων του προηγούμενου έτους και παρουσιάζει τις προτεραιότητες για το επόμενο έτος.

Η συζήτηση για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020 (SOTEU) πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες χρονιές στην ιστορία της, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να καθορίζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Διανύουμε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, μια εποχή μεγάλης αναταραχής, καθώς η οικονομία τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο έχει πληγεί σοβαρά από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συζήτηση για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί κορυφαία στιγμή στο πλαίσιο της υποχρέωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λογοδοτεί στους δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εστιάζει σε σημαντικά ζητήματα, όπως η επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη, η κλιματική αλλαγή, η ανεργία των νέων και οι εξελίξεις στο μέτωπο της μετανάστευσης. Η ετήσια αυτή διαδικασία συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοκρατικής λειτουργίας της ΕΕ. Αποτελεί μια ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να έλθει πιο κοντά στους πολίτες της και να αναδείξει τους σημαντικότερους άξονες της δράσης της, καθώς και τις κυριότερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς. Στο επίκεντρο της μοναδικής αυτής συζήτησης στην ολομέλεια βρίσκονται τα δικαιώματα των πολιτών και η δημοκρατική διαδικασία στη λήψη των αποφάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://ec.europa.eu/info/strategy/strategic-planning/state-union-addresses/state-union-2020_el

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία ζωντανά ή στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/1

 

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας θα είναι ανοικτό κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Προέδρου έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι φορείς ή πολίτες να μπορούν να την παρακολουθήσουν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού λόγω COVID 19. Επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας θα υπάρχει  σύνδεσμος με τη ζωντανή σύνδεση και οι πληροφορίες για το SOTEU.

Μπορείτε να προωθήσετε την πρόσκληση προς τις επαφές σας ή κάθε ενδιαφερόμενο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ταχ.Δ/νση: Παπαναστασίου και Βελή, Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Τ.Κ.41222, Λάρισα

Γραφείο 312 της Α πτέρυγας , ώρες λειτουργίας: 09:00 έως τις 14:00(εργάσιμες ημέρες)

Ιστοσελίδα: www.edicthessaly.gr,  Email: europedirect@thessaly.gov.gr

Facebook: Europe Direct Larissa , Instagram: edicLarissa

Τηλέφωνα: 2413506312, φαξ:2410554368

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ