Tags: , ,

Δ. Τρικκαίων: Αποκατάσταση ζημιών και στήριξη κατοίκων στο Ρίζωμα

Από το απόγευμα της Τρίτης και κυρίως από το πρωί της Τετάρτης ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ αποκατέστησαν μεγάλο τμήμα των ζημιών που προκάλεσε στο Ρίζωμα η καταιγίδα της 7ης Ιουλίου 2020.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου, η ΔΕΥΑΤ, τα μηχανήματα και το προσωπικό, βρέθηκαν στο Ρίζωμα και ξεκίνησαν σχεδιασμένα, όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Στόχος, άμεσα να λυθούν όλα τα προβλήματα στους δρόμους, να αφαιρεθούν φερτά υλικά, να διαμορφωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι, να διανοιχθούν τα φρεάτια, να καθαριστούν οι δημόσιοι χώροι, να δοθεί βοήθεια στους κατοίκους.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γ. Ζιώγας και ο αντιδήμαρχος Τομέα Αχ. Λασπάς επέβλεπαν τις σχετικές εργασίες, μετά τον σχεδιασμό που είχε γίνει και τις σχετικές εκτιμήσεις, με παρόντα τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, ήδη από την ημέρα της καταιγίδας.
Το δε προσωπικό του Δήμου συνεχώς εργαζόταν για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία.
Ταυτόχρονα, από το πρωί, μηχανικοί και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας μετέβαιναν σε σπίτια Ριζωματιανών που επλήγησαν από την καταιγίδα. Η επιτόπια επίσκεψη, παρούσης της προέδρου της Κοινότητας κ. Ελ. Καραβασίλη, συνεπαγόταν και συμπλήρωση των σχετικών αιτήσεων, που μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στο π. Δημαρχείο Παραληθαίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων υπέβαλε και αίτημα, να κηρυχθεί το χωριό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να επιταχυνθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες και οικοσκευή.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

Δ. Τρικκαίων: Ενεργειακός ρεαλισμός και περιβαλλοντική προστασία

Ρεαλισμός για την ενέργεια και προστασία του περιβάλλοντος, είναι το συμπέρασμα της μακράς σε διάρκεια και μέγιστης σε εύρος συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων με αφορμή τις ανεμογεννήτριες. Το βράδυ της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020 επί σχεδόν 4 ώρες τα μέλη του Σώματος συζήτησαν εκτενέστατα και με πλήθος λεπτομερειών και στοιχείων, το ζήτημα συνολικά της παραγωγής ενέργειας στη χώρα μας. Αφορμή, το θέμα ημερήσιας διάταξης για «Συζήτηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Ασπροπόταμο».

btr

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έθεσε το βασικό ζήτημα: να εξεταστεί σοβαρά το ζήτημα της ενέργειας στη χώρα, χωρίς αυτό να μένει μόνο στην περιοχή του νομού Τρικάλων.

Με στοιχεία και δεδομένα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τη WWF, σχετικά με την πραγματικότητα για τις πηγές ενέργειας (λιγνίτης, φυσικό αέριο, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, υδροηλεκτρικά), ο κ. Παπαστεργίου έθεσε δύο βασικά ζητήματα:

 1. Επί της ουσίας συζήτηση για την παραγωγή ενέργειας στη χώρα
 2. Προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε τα στοιχεία για εξάρτηση της χώρας κυρίως στο φυσικό αέριο, για τις καταστροφές στο περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων από τον λιγνίτη, για τα θέματα αποθήκευσης ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες. Τόνισε ότι
– τάσσεται αναφανδόν υπέρ των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται το φυσικό αέριο)
– χρειάζονται λύσεις για ευστάθεια δικτύου και για φυσική αποθήκευση ενέργειας
– απαιτείται προσεκτική εξέταση των χώρων κατασκευής ανεμογεννητριών
– τάχθηκε αρνητικά στο ενδεχόμενο κατασκευής ανεμογεννητριών σε «παρθένα βουνά που διατηρούν την ομορφιά τους» χωρίς διανοιγμένους δρόμους: «όπου δεν έχουν διανοιγεί δρόμοι, είναι μονόδρομος να μην τοποθετηθούν», τόνισε.

Ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε, στην «εξίσωση» για τη χρήση ΑΠΕ, τις ανεμογεννήτριες στον Ασπροπόταμο και την ενέργεια στη χώρα, να τεθούν θέματα, όπως:

– Να εξεταστεί σοβαρά η «επόμενη ημέρα»

– Να επιμείνουμε για μορφές και νέους τρόπους αποθήκευσης ενέργειας

– Να δημιουργηθεί ειδικό χωροταξικό για ΑΠΕ, που θα λαμβάνει υπ όψη και τα σημεία στα οποία έχουν δοθεί άδειες

– Τα συνοδά έργα να μην καταστρέφουν το ανάγλυφο και περιοχές φυσικού κάλλους.

Ταυτοχρόνως, στην πρότασή του για το αποτέλεσμα της συζήτησης στο Σώμα, ζήτησε να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συγκεράσει όλα τα δεδομένα και τις απόψεις, θέτοντας την αναγκαιότητα και της λειτουργίας του φράγματος Μεσοχώρας. Διευκρίνισε ότι το εν λόγω ψήφισμα απλώς θα εκφράζει άποψη, αφού το Σώμα αποφασίζει μόνο για τον Δήμο και τους κατοίκους του.

Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «δεν είναι (το όλο θέμα) άσπρο – μαύρο, 0 ή 350 ανεμογεννήτριες»,  αλλά «κάθε περίπτωση να τη δούμε συγκεκριμένα», για «να μην απορρίπτουμε την αιολική ενέργεια συλλήβδην». Και τούτο, καθώς «εκτός από την άρνηση, (πρέπει) να απαντήσουμε και στο τι είμαστε θετικοί και πώς σκεφτόμαστε να λύσουμε το ενεργειακό ισοζύγιο και ζήτημα της χώρας για επόμενα χρόνια».

Στη συζήτηση η παράταξη «Μαζί για τα Τρίκαλα» διατύπωσε σχέδιο ψηφίσματος και τελικά, υιοθετήθηκε η πρόταση του Δήμαρχου, για συγκρότηση επιτροπής που θα καταλήξει σε σύνταξη ψηφίσματος, το οποίο θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Στα της συζήτησης γενικότερα, οι επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωπος του «Δικτύου φορέων και πολιτών για τη προστασία του Ασπροποτάμου», έθεσαν πλήθος ζητημάτων: τεχνικά, περιβαλλοντικά, ισοζυγίου ενέργειας, αποτελεσμάτων στη δημόσια υγεία, στην καθημερινότητα των πολτιών, διαχείρισης και ιδιοκτησίας των ΑΠΕ, περιοχών NATURA, προτάσεις και σκέψεις, με στοιχεία και δεδομένα από πλούσια βιβλιογραφία.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

Λύσεις σε χρήσης γης σε Τρίκαλα και Εστιαιώτιδα με τα ΤΠΣ δίνει ο Δήμος Τρικκαίων

Λύσεις για τις χρήσεις γης σε Τρίκαλα και ΔΕ Εστιαώτιδας δίνει ο Δήμος Τρικκαίων, με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε την υποβολή αίτησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για προκήρυξη διαγωνισμού με αντικείμενο την τακτοποίηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (πλέον θα ονομάζονται ΤΠΣ) αρχικώς στα Τρίκαλα και τη Δημοτική Ενότητα Εστιαιώτιδας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στο να ολοκληρωθούν τα Πολεοδομικά Σχέδια των παλιών καποδιστριακών Δήμων και αφορά σε πλήρη τακτοποίηση των χρήσεων γης.
Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, υπάρχει πλήθος προβλημάτων στο ΓΠΣ των Τρικάλων, όπως το θέμα της ΖΟΕ, ελλείψεις οριοθετημένων δρόμων σε οικισμούς (άρα αδυναμία μεταβιβάσεων ακινήτων), μια παιδική χαρά στον… ΟΑΕΔ επί της οδού Καλαμπάκας, ένας χώρος στάθμευσης στην οδό Β. Τσιτσάνη και άλλες παρόμοιες, ασύμβατες με την πραγματικότητα, χρήσεις γης. Επίσης, στο ΓΠΣ της ΔΕ Εστιαιώτιδας υπάρχουν προβλήματα περιγράμματος οικισμών και χώρων υποδοχής βιοτεχνιών ή βιομηχανικών.
Πλέον, με την τακτοποίηση των χώρων, που θα γίνει με τη μελέτη, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, ουσιαστικά καθορίζονται οι χρήσεις γης σε αυτές τις δύο περιοχές, και επιλύονται προβλήματα, όπως ασύμβατες χρήσεις γης, η μη οριοθέτηση γης, ο μη χαρακτηρισμός χρήσεων.
Οι δύο αυτές περιοχές επελέγησαν ως πρώτες, καθώς διαθέτουν στα όριά τους και χαρακτηρισμένη ΒΙΠΕ. Σε συνδυασμό με την επίλυση (σε περίπου 2,5 χρόνια) των ΤΠΣ, θα μπορούν να χαρακτηριστούν νέες ζώνες αξιοποίησης για εμπορικές, βιοτεχνικές και γενικότερα αναπτυξιακές δραστηριότητες.
Αμέσως μετά τον διαγωνισμό για τις δύο πρώτες αυτές Δημοτικές Ενότητες, ακολουθούν οι υπόλοιπες Ενότητες, ώστε με χρονική σειρά να επιλυθούν προβλήματα σε κάθε περιοχή του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

Παρέμβαση του ΚΚΕ για τις αποζημιώσεις για τα ελαιόδεντρα σε χωριά των Τρικάλων

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς του Νομού Τρικάλων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Παρότι έχουν περάσει τριάμισι χρόνια από τότε που υπέστησαν ζημιές τα ελαιόδενδρα σε χωριά του Νομού Τρικάλων (Αρδάνι, Παλαιόπυργος, Κρηνίτσα και άλλα) και συγκεκριμένα λόγω παγετού που σημειώθηκε στην περιοχή τον Γενάρη του 2017, ακόμη δεν έχουν καταβληθεί στους παραγωγούς οι αποζημιώσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι παραγωγοί».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚE

Tags: , ,

Ελληνική Λύση: Χωρίς τηλεφωνική σύνδεση ορεινά χωριά του Δήμου Πύλης Τρικάλων

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, Σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων του Κοινοτικού Διαμερίσματος Πολυνερίου, του Δήμου Πύλης Π.Ε. Τρικάλων αλλά και σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 15ης Ιουνίου 2020, αποκλεισμένοι παραμένουν από κάθε είδους τηλεφωνική σύνδεση οι κάτοικοι του χωριού Πολυνερίου, του Δήμου Πύλης. Με δεδομένο ότι, οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού είναι ηλικιωμένοι, υφίσταται σοβαρό πρόβλημα, όσον αφορά στην επικοινωνία αυτών με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να αποκαταστήσετε την λειτουργικότητα του δικτύου τηλεφωνικών συνδέσεων του Κοινοτικού Διαμερίσματος Πολυνερίου, του Δήμου Πύλης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Tags: , ,

Η Επιτροπή Μπλόκων για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων εκφράζει την έντονη αντίθεση της στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και θα ξεκινήσει αύριο η συζήτηση του στην Βουλή, με το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις λαϊκές κινητοποιήσεις και βάζει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο και αντιλαϊκό νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για το οποίο χύθηκαν ποτάμια αίματος.

Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στα μέτρα της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή πολιτική τους που συνθλίβει τις ζωές μας, μειώνει το εισόδημα, τους μισθούς, οδήγησε σε συντάξεις πείνας.

Ιδιαίτερα το αγροτικό κίνημα έχει τεράστια και πικρή εμπειρία από αυτή την καταστολή και τον αυταρχισμό με χιλιάδες αγροτοδικεία και καταδίκες, με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος να παλεύουμε για να καλυτερέψουμε την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ανάγει σε ρυθμιστή της κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης την αστυνομία η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαγορέψει οποιαδήποτε κινητοποίηση και συγκέντρωση.

Αναγορεύεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε τέτοιες κινητοποιήσεις αφού όποιος συμμετέχει μπορεί να τιμωρηθεί με 1 ως 2 χρόνια φυλάκιση και χωρίς το δικαίωμα έφεσης.

Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους…». Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται και ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες (άρθρο 14).

– Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της Αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης (άρθρο 7, παρ. 4).

– «Εξουσιοδοτείται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων» κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες (άρθρο 15).

Σαφέστατα το νομοσχέδιο αφορά συνολικά το λαϊκό κίνημα και δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Έρχεται ως συνέχεια όλων όσων νόμων έχουν προηγηθεί με μοναδικό σκοπό να ανακόψουν την συνδικαλιστική δράση και τις κινητοποιήσεις.

Ήδη με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η αντίσταση στους πλειστηριασμούς που θα γενικευτούν το επόμενο διάστημα σε κατοικίες, χωράφια, μαγαζιά,  αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νομοσχέδιου και οι κυβερνήσεις  πως όσο συνεχίζουν την αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και εξαθλιώνει τον λαό πως οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, οι απεργίες, τα Μπλόκα της οργής, οι διαδηλώσεις όχι μόνο θα συνεχίζονται αλλά θα δυναμώνουν.

Απαιτούμε το νομοσχέδιο να μείνει στα συρτάρια και στα χαρτιά και να είναι σίγουροι ότι θα το καταφέρουμε με την οργάνωση, την κοινή δράση, τους αγώνες μας που θα γενικευτούν το επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

Tags: , ,

Εξαρθρώθηκε σπείρα για σωρεία κλοπών κυρίως ΑΤΜ Τραπεζών

 

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7-07-2020 το πρωί, σε περιοχές της Ανθήλης και της Λαμίας Φθιώτιδας, αλλά και στη Καρδίτσα, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις.

Η αποδόμηση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) ημεδαποί – μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων έξι σε Ανθήλη και Λαμία και ένας στη Καρδίτσα, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν επτά (7) ακόμη μέλη της, ενώ, όπως προέκυψε, ένας συνεργός τους είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας, Αττικής, Λάρισας, Καρδίτσας και Ακαρνανίας.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full face , όπως επίσης και κουκούλες από τζάκετ και γάντια, προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ προέβαιναν στην αφαίρεση Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, κυρίως παλαιού τύπου και συγκεκριμένης μάρκας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση και διαφυγή τους, από τους «υποψήφιους» στόχους τους.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη:

(4) κλοπών και (1) απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών

 •  (1) κλοπή στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας,
 •  (1) κλοπή σε περιοχή της Αττικής,
 •  (1) κλοπή στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας,
 •  (1) κλοπή σε ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και
 •  (1) απόπειρα κλοπής στην Πελασγία Φθιώτιδας.

(6) κλοπών και (3) αποπειρών κλοπών από επιχειρήσεις

 •  (3) κλοπές χρηματοκιβωτίων, από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανθήλη Φθιώτιδας, από συνεργείο αυτοκινήτων στη Λαμία και αποθήκη αγροτικών προϊόντων στους Σοφάδες Καρδίτσας, αντίστοιχα,
 •  (2) κλοπές χρηματικών ποσών και καπνικών προϊόντων, από πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λαμία και στην Ανθήλη Φθιώτιδας, αντίστοιχα,
 •  (1) κλοπή χρηματικού ποσού και κοσμημάτων, από αποθήκη φαρμακείου στους Σοφάδες Καρδίτσας,
 •  (1) απόπειρα κλοπής από βιοτεχνία στη Δαμάστα Φθιώτιδας,
 •  (1) απόπειρα κλοπής από ΚΤΕΟ περιοχής της Λαμίας και
 •  (1) απόπειρα κλοπής μηχανισμού αυτόματης πώλησης καυσίμων, σε ευρύτερη περιοχή του Τύρναβου Λάρισας.

(16) κλοπών και (2) αποπειρών κλοπών οχημάτων

 •  (8) κλοπές Ι.Χ.Ε. και (3) κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Φθιώτιδας,
 •  (1) κλοπή Ι.Χ.Ε. και (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές του Αγρινίου,
 •  (2) κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας, αντίστοιχα,
 •  (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, σε περιοχή της Αττικής, καθώς και
 •  (2) απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Φθιώτιδας και του Αγρινίου, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι (4) από τα οχήματα που αφαιρέθηκαν στην Φθιώτιδα, όπως επίσης και (1) παραβιασμένο – κατεστραμμένο Α.Τ.Μ. που είχε αφαιρεθεί στα Καμένα Βούρλα , ανασύρθηκαν από ποτάμι ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, στο οποίο τα είχαν ρίξει οι δράστες προκειμένου να «εξαφανίσουν» τα ίχνη τους.

Γίνεται μνεία ότι το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, κυμαίνεται περίπου στις (130.000) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 •  (3) κουκούλες τύπου full face και διαρρηκτικά εργαλεία,
 •  το χρηματικό ποσό των (1.250) ευρώ,
 •  πληθώρα κινητών τηλεφώνων και διαβατηρίων, καθώς και
 •  κλεμμένη πινακίδα οχήματος.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Οι έρευνες και οι δράσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Tags: , ,

Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την επόμενη ημέρα στον Τουρισμό

Η επόμενη ημέρα για τον τουρισμό στις Βόρειες Σποράδες εν μέσω της πανδημίας, είναι το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας με τίτλο «Βόρειες Σποράδες, Τουρισμός και Πανδημία. Σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον μας».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 10.00  στο Ξενοδοχείο Skiathos Palace με διακεκριμένους ομιλητές όπως ο κ. Λαμπρόπουλος Στέφανος (FraportGreece, Διευθυντής Αερολιμένας Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»), ο καθηγητής, Δημήτριος Μπούχαλης (Διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρονικού τουρισμού (eTourismLab) και Αναπληρωτής Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Αγγλίας), ο Δρ. Ιωάννης Παππάς (Διευθυντής Μεσογείου, Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), ο κ. Γεώργιος Ζαφείρης (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας) και ο κ. Ραχιώτης Γεώργιος (Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής. Τμήμα Ιατρικής. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος του νησιού κ. Θεόδωρος Τζούμας και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, με τον τελευταίο να παρουσιάζει στο τέλος των εργασιών και τα συμπεράσματα.

Στόχος της ημερίδας κατά τον κ. Νασιακόπουλο είναι «να καταγραφεί και να αναδειχθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στο τουριστικό προϊόν των Βορείων Σποράδων, αλλά και να κατατεθούν προτάσεις για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας».

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να παραστούν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και το σύνολο των Δημάρχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Tags: , ,

Δικαίωμα του συνέρχεσθαι ώρα μηδέν

Μετά το χτύπημα στην απεργία με το Νόμο 4512/2018 (άρθρο 211) (ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών) υπάρχει και συνέχεια. Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο, με περιεχόμενο τον περιορισμό των διαδηλώσεων και ουσιαστικό στόχο τη συρρίκνωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του «συνέρχεσθαι». Πρόκειται για ουσιαστική «απαγόρευση» των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.


Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις, η ερμηνεία των οποίων θα εναπόκειται κατά περίπτωση και κατά το δοκούν στις αστυνομικές αρχές και τους άλλους μηχανισμούς καταστολής.
Δυναμώνει την καταστολή ώστε να αναχαιτίσει τις αναμενόμενες μελλοντικές αντιδράσεις. Στοχεύει ξεκάθαρα σε κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη.
Πιο συγκεκριμένα:

 • Το νομοσχέδιο περιέχει αυταρχικά διατάγματα της περιόδου 1967-74, έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. Νοσοκομεία) και Υπουργεία (π.χ. Υπουργείο Παιδείας).
 • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
 • Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να επιτρέπει ή όχι την διεξαγωγή μιας διαμαρτυρίας. Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος.
 • Απαιτούνται τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή, ο οποίος θα έχει αστικές και ποινικές ευθύνες για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Ως Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τονίζουμε ότι τα δικαιώματά μας στην ανταλλαγή απόψεων, στη δράση, τον αγώνα, τη διαδήλωση και την απεργία δεν μας χαρίστηκαν. Αποτελούν δημοκρατική κατάκτηση όλων μας και όλοι μαζί θα τα προστατεύσουμε.
Προτρέπουμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους του Πανεπιστημίου να αντιδράσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν δυναμικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Τετάρτη 8/7/2020
Στη Λάρισα: 20:00μ.μ. Κεντρική Πλατεία,
Πέμπτη 9/7/2020,
Στον Βόλο, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Στην Καρδίτσα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Στη Λαμία, 8 μ.μ., πλατεία Πάρκου
Στα Τρίκαλα, 8 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  None Found