Tags: , ,

Συγχαρητήριο μήνυμα για την επιτυχία της ομάδας του Α.Ο.Τρίκαλα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης συγχαίρουν θερμά τον Α.Ο. Τρίκαλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League και την άνοδο στην Super League 2.

Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της ομάδας έδωσαν έναν ωραίο αγώνα και πανάξια έφτασαν στην επιτυχία κάνοντας περήφανους όλους τους Τρικαλινούς φιλάθλους.

Είμαστε βέβαιοι ότι με το όραμα και το πάθος που σας διακρίνει το μέλλον προμηνύεται λαμπρό και θα πανηγυρίσουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει έμπρακτα να είναι στο πλευρό της ομάδας στηρίζοντας την υγιή και αξιοπρόσεκτη προσπάθεια σας.

 

Tags: , ,

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Κάτω ο κρατικός ρατσισμός!

Η οργή που ξεχειλίζει τις ημέρες αυτές στις ΗΠΑ ενάντια στη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο «όχι» στο ρατσισμό, την κρατική τρομοκρατία  και τον φόβο,  ενάντια στην πολιτική του Τραμπ και του αμερικάνικου καπιταλισμού συνολικά!

Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν «μπορούσε να αναπνεύσει». Σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων.

Αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ όπου ο Τραμπ μόλις δώρισε 2 τρισ. δολάρια στις εταιρείες του για να τις στηρίξει από την  «κρίση του κορονοιού»,  ενώ η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 30%, που δαπάνησαν 650 δισ. δολάρια το 2019 για στρατιωτικές δαπάνες(!), που το 1% κατέχει του πληθυσμού κατέχει το 44% του πλούτου, ενώ 55 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο την φτώχειας. Στις ΗΠΑ που επεμβαίνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη βομβαρδίζοντας, δολοφονώντας, βασανίζοντας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους.

Ο ρατσισμός ήταν είναι και θα είναι πάντα όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του για να διασπούν τους καταπιεσμένους, να στρέφουν τον ένα ενάντια στον άλλο, για να τους ξεζουμίζουν και να τους καταπιέζουν όλους! Όσο πιο μεγάλες και φριχτές είναι οι ταξικές αντιθέσεις, τόσο πιο βαθύς είναι ο ρατσισμός του συστήματος και του κράτους.  Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια φυλακισμένοι, το 50%  εκ των οποίων είναι μαύροι, αν και το ποσοστό των μαύρων στο σύνολο του πληθυσμού δεν ξεπερνά το 13%. Το 80% των εκτελέσεων της ποινής του θανάτου στις ΗΠΑ αφορά σε μαύρους, όπως και το 60% των θυμάτων του κορονοϊού, πέντε φορές περισσότερο απ’ το ποσοστό τους στον συνολικό πληθυσμό.

Με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ  βασανίζουν και δολοφονούν στο Ιράκ και στη Λατινική Αμερική, βασανίζουν και σκοτώνουν και τους πολίτες τους. Μια κυβέρνηση και ένα κράτος όταν είναι  άδικο και ιμπεριαλιστικό έξω από τα σύνορά του με τους άλλους λαούς, είναι βάρβαρο και καταπιεστικό και απέναντι στον δικό του λαό. Γιατί είναι πάνω απ’ όλα βαθιά ταξικό!

Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά στους αγωνιζόμενους στις ΗΠΑ. Στον κόσμο που παλεύει μέσα στην «καρδιά του κτήνους»!  Κάτω  ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο.

Tags: , ,

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Η Πέμπτη 4η Ιούνη είναι Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τους Συμβασιούχους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και με αφορμή την στάση εργασίας στις 4 Ιούνη, που έχει προκηρύξει 4ωρη Στάση Εργασίας η  ΠΟΕΔΗΝ, η Επιτροπη αγωνα Εργαζομένων  του Νοσοκομείου & Κ.Υ., οργανώνει:

Ανοιχτή σύσκεψη-ενημέρωση – Πεμπτη 4 Ιούνη, ώρα 11.00 π.μ.

(στο χώρο των Καθαριστριών-παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου)

Πάνω από 100 στο Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων! Πάνω από 16.000 πανελλαδικά οι συνάδελφοι με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις στα δημόσια νοσοκομεία –

Η κοροϊδία, η ομηρία, ο αυταρχισμός, οι απολύσεις και η ωμή παραβίαση κάθε δικαιώματος συνεχίζεται!

Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ, Επικουρικοί όλων των κλάδων, εργολαβικοί, με ατομικές συμβάσεις είναι άκρως αναγκαίοι για το νοσοκομείο. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι κι αυτοί «ήρωες» που κάποιοι υποκριτικά τους χειροκροτούν».

Στο πλευρό των Συμβασιούχων συναδέλφων μας στης Υγεία και των Επικουρικών Γιατρών και Νοσηλευτών, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων –Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ.- θα συμμετέχει στην αυριανή ανοιχτή σύσκεψη και ενημέρωση όλων των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συναδέλφους μας (Επικουρικούς, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με Σ.Ο.Χ.)να συμμετέχουν στην ανοιχτή σύσκεψη-ενημέρωση και μαζί να συντονίσουμε την δράση μας διεκδικώντας:  

 • Κατάργηση των νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου).
 • Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
 • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα με την σχέση εργασίας του.
 • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
 • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.

Δ Ε Ν   Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε   Σ Ι Ω Π Η Λ Ο Ι !

Παλεύουμε  για  ΣΤΑΘΕΡΗ  &  ΜΟΝΙΜΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ  με  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

για  ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  των  ΟΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

για ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  & ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

 

Tags: , ,

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή (05-06-2020) έως και το Σάββατο (06-06-2020) θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., από τη χ/θ (374+291) έως τη χ/θ (410+359) και ειδικότερα:

 • την Παρασκευή (05-06-2020) κατά τις ώρες 16:00΄- 21:00΄ και
 • το Σάββατο (06-06-2020) κατά τις ώρες 08:00΄- 13:00.

Tags: , ,

Εχθροί και ασθένειες που προσβάλουν την πιπεριά θερμοκηπίου

Πολλοί και σημαντικοί είναι οι εχθροί και οι ασθένειες που προσβάλουν αυτό το διάστημα την πιπεριά θερμοκηπίου. Πιο αναλυτικά:

Θριπας (Thrips tabaci, Frankliniella occidentalis)

Διαπιστώσεις:  Συνεχίζεται η παρουσία του εντόμου στα θερμοκήπια με μέτριους έως υψηλούς πληθυσμούς.   Οι θρίπες είναι φορείς ιώσεων

 Συστάσεις: 1) Για τους βιοκαλλιεργητές συνιστάται η τοποθέτηση αρπακτικών εντόμων των θριπών, όπως:  phytoseiulus persimilis, amblyseius cucumeris, amblyseius barkeri, orius insidiosus, κ.α 2) Για τους παραγωγούς συμβατικής γεωργίας συνιστάται ψεκασμός με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, όπως abamectin, κ.α..

Αλευρωδης

Διαπιστώσεις: Οι πληθυσμοί του εντόμου είναι μέτριοι έως υψηλοί  στις καλλιέργειες με πιπεριές θερμοκηπίου. Είναι φορέας ιώσεων και η προσβολή από τον αλευρώδη προκαλεί μείωση της ποσότητας και ποιότητας της  παραγωγής.

 Συστάσεις: 1) Για τους παραγωγούς που εφαρμόζουν ολοκληρωμένη καταπολέμηση συστήνεται τοποθέτηση του φυσικού εχθρού των αλευρωδών encarsia formosa. 2) Για τους παραγωγούς συμβατικής γεωργίας συστήνεται οι ψεκασμοί για τον αλευρώδη να γίνονται κατά προτίμηση πολύ πρωί ή το σούρουπο, διότι όλος ο πληθυσμός βρίσκεται στο κάτω μέρος των φύλλων, με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα (με δραστικές ουσίες  imidacloprid, pyriproxyfen, pymetrozine, acetamiprid  κ.α.)

Αφιδες (Aphis gossypii, Myzus persicae)

  Διαπιστώσεις:  Συνεχίζεται η παρουσία του εντόμου στα θερμοκήπια με μέτριους έως υψηλούς  πληθυσμούς.  Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη τους Οι μελίγκρες είναι φορείς ιώσεων, προκαλούν ζημιά με την απομύζηση του χυμού των φυτών και με τα μελιτώματα που εκκρίνουν.

  Συστάσεις 1) Για τους παραγωγούς που εφαρμόζουν ολοκληρωμένη καταπολέμηση συστήνεται η τοποθέτηση των αρπακτικών Αphidoletes aphidimyza,Aphidius matricariae. 2) Για τους παραγωγούς συμβατικής γεωργίας συστήνεται να .γίνει καταπολέμηση με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, όπως: pirimicarb, acetamiprid, κ.α

 

 

Tags: , ,

Έργα 14 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με 14 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020,  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για νέες εκπαιδευτικές υποδομές, ερευνητικά προγράμματα, εξοπλισμό και προσλήψεις, ενώ παράλληλα δυναμώνει η συνεργασία των δυο φορέων σε επίπεδο τεχνογνωσίας και επιστημονικής υποστήριξης εν όψει της κατάρτισης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σε συνάντηση εργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη, παρουσία και της προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Θεσσαλίας Μελίνας  Σαραφίδου, αποφασίστηκε:

-Η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας 2021-2027

-Η ενίσχυση του Ερευνητικού Κέντρου ΙΑΣΩΝ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 7 εκα. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι πόροι θα κατευθυνθούν σε νέο εξοπλισμό, αναλώσιμα, προσλήψεις προσωπικού και σε ερευνητικά προγράμματα με μετρήσιμα αποτελέσματα στην κοινωνία, την επιστήμη και την οικονομία.

-Τέλος, με  7 εκατ. ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα το Εργαστήριο της Σχολής Επιστημών Υγείας στη Λάρισα, το «Πέτρινο» δίπλα από το νέο  κτίριο Ματσάγγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Βόλο και τον  εξοπλισμό τους.

«Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το αγαπάμε, το εμπιστευόμαστε και επενδύουμε στην ανάπτυξή του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Έχουμε άριστη συνεργασία με τον πρύτανη  Ζήση Μαμούρη και τις πανεπιστημιακές αρχές και συνεργαζόμαστε  με τους καθηγητές σε θέματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη, τη δημόσια υγεία, την έρευνα και την καινοτομία. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας χρειάζεται ενίσχυση με σοβαρότητα,  υπευθυνότητα και μακρόπνοο σχεδιασμό για να προχωρήσει  μπροστά. Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, επενδύουμε  14 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση υποδομών, ερευνητικά προγράμματα και νέο  εξοπλισμό. Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο που να λειτουργεί, που να συγχρονίζεται με την εποχή του και  να αναπτύσσεται κανονικά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης δηλώνει: « Στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, συναντηθήκαμε και είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Συζητήσαμε τη συνέχεια αυτής της συνεργασίας, στο πλαίσιο των κονδυλίων και της χρηματοδότησης που η Περιφέρεια  διαθέτει για την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  το οποίο διαχρονικά, η Περιφέρεια, στηρίζει».

Tags: , ,

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν στη Θεσσαλία

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων (11) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από (23-01-2020) έως και (28-03-2020) αφαίρεσαν συνολικά (11) οχήματα και συγκεκριμένα:

 • έξι Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα και τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα από περιοχές της Καρδίτσας,
 • ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο από περιοχή των Τρικάλων και
 • ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο από περιοχή της Λάρισας.

Μέρος των παραπάνω αφαιρεθέντων οχημάτων βρέθηκε σε περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας και αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Tags: , ,

Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες αποκτούν τα Τρίκαλα

Στη δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ ΑμεΑ) στην πόλη των Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Τρικάλων «Ελπίδα». «Ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών με άτομα με αναπηρία στο Νομό Τρικάλων παίρνει σάρκα και οστά.

Ως Περιφέρεια προτιθέμεθα να  κατασκευάσουμε στην πόλη των Τρικάλων Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία. Εντάσσουμε, μετά από συνεννόηση με  τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας την μετατροπή του κτιρίου δωρεάς της οικογένειας Δεληλίγκα στο Δήμο Τρικκαίων σε Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο Δήμος Τρικκαίων πρέπει να μας δώσει τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και την προγραμματική σύμβαση προκειμένου να προχωρήσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα παραδώσουμε στο Δήμο για τη λειτουργία. Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται χρόνια λόγω της έλλειψης μιας εξειδικευμένης και σύγχρονης δομής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Αγοραστό και μπορώ να πω ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης. Τα όνειρα πολλών οικογενειών των Τρικάλων που έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με αναπηρία βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματοποίησή τους» επισημαίνει από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Τρικάλων «Ελπίδα» Ευάγγελος Ρίζος.«Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκαν πόροι για να χρηματοδοτηθεί το έργο μετά τη σημαντική δωρεά μεγάλη ακίνητης περιουσίας της οικογένειας   Δεληλίγκα στο Δήμο Τρικκαίων. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την παράδοση ολοκληρωμένης μελέτης στην Περιφέρεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Η Περιφέρεια θα αναλάβει την κατασκευή και παράδοση του κτιρίου. Είναι ένα Κέντρο που λείπει από τα Τρίκαλα» προσθέτει ο κ. Ρίζος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ντίνα Κύρμπα, η Γραμματέας  Γεωργία Κυριακού και ο Ταμίας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.

Tags: , ,

6 για έξω: Με ένα κλικ ψηφίζουμε για νέο πεζόδρομο στα Τρίκαλα

Μια δημόσια διαβούλευση – ψηφοφορία για δοκιμαστικό νέο πεζόδρομο στα Τρίκαλα, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για υλοποίηση μιας από τις δράσεις της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ «6 για έξω».


Η πρωτοβουλία προτείνει 6 δράσεις, με αφορμή τον αριθμό «6» που στέλναμε στο sms για την άθληση.
Σε συνδυασμό με τη διάθεση να ανακαλύψουμε ξανά τις πόλεις μας, όπως τις ανακαλύψαμε στη διάρκεια της καραντίνας, ο Δήμος Τρικκαίων ζητά τη συνδρομή των πολιτών για έναν νέο ποδηλατόδρομο. Θέτει σε ψηφοφορία 6 προτάσεις για δρόμους, με βάση τη μελέτη για τη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) που εκπονήθηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια στα Τρίκαλα.
Στόχος, να επιλεγεί για το επόμενο 6μηνο ένας δρόμος, ο οποίος θα κλείνει από τις απογευματινές ώρες της ημέρας, μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης.
Στην ιστοσελίδα διαβουλεύσεων και ψηφοφοριών του Δήμου Τρικκαίων dialogos.trikalacity.gr, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επιλέξει έναν από τους 6 δρόμους, που θα ενταχθούν σταδιακά σε ένα νέο, για τον πεζό και το ποδηλάτη, σύστημα βιώσιμης κινητικότητας στα Τρίκαλα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι… τρία κλικ
1. Το πρώτο, στη διεύθυνση dialogos.trikalacity.gr
2. Το δεύτερο στην ενότητα «Ερωτηματολόγια»
3. Το τρίτο στον δρόμο που επιθυμεί ο καθένας/μια

Οι δρόμοι είναι:

 1. Όθωνος και Κανούτα (από Γαριβάλδη μέχρι Χατζηγάκη)
 2. Αμαλίας (από Νέλσονος μέχρι Στρ. Σαράφη)
 3. Καρανάσιου – Ι. Αδάμ – Χατζηγάκη
 4. 25ηςΜαρτίου (από Νικοτσάρα μέχρι Ερμού)
 5. Καραϊσκάκη (από Περσεφόνης μέχρι Κολοκοτρώνη
 6. Περσεφόνης (από Ηρώων Αλβανικού Μετώπου μέχρι Αθ. Διάκου)

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020 και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν αμέσως μετά, ώστε να ληφθούν κα τα απαραίτητα μέτρα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

Συμμετοχή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας στο Ταμείο Εγγυοδοσίας επιχειρήσεων

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συμμετέχει στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας μέσο του χρηματοδοτικού προγράμματος SG1 με τελικούς αποδέκτες πολύ Μικρές και Μικρό Μεσαίες Επιχειρήσεις ( ΜΜΕ ), αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη λειτουργία των επιχειρήσεων από την επιδημία του COVID -19.

Oστόχος του εν λόγω χρηματοδοτικού μέσου είναι παροχή εγγυοδοσίας προς τις επιχειρήσεις σε εξασφάλιση δανείων κεφαλαίου κίνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.  Η ΕΑΤ στις χρηματοδοτήσεις αυτές λειτουργεί ως εγγυητής μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσοστού, το οποίο θα ανέρχεται μέχρι το μέγιστο ποσοστό του 80 % της κάθε πιστοδότησης.

Οι εγγυήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της ΕΑΤ χορηγούνται με την μορφή νέων δανείων με σύμβαση τακτής λήξης,  με διάρκεια έως 5 χρόνια που θα συναφθούν και θα χορηγηθούν έως τις 31.12.2020 και με τις , των εκ βασικών, κάτωθι  προϋποθέσεων :

 • Δεν παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στα δάνεια και τις λοιπές πιστωτικές υποχρεώσεις τους (συμπεριλαμβανομένων και ρυθμισμένων οφειλών τους) στις 31.12.2019.
 • Δεν έχουν εμφανίσει δυσμενή συναλλακτική συμπεριφορά στην αποπληρωμή των οφειλών τους (καταγγελία δανείου ή ληξιπρόθεσμες οφειλές για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών) σε προγράμματα της ΕΑΤ (πρώην ΕΤΕΑΝ) που έληξαν ή βρίσκονται σε ισχύ.

 

 

 

 

Tags: , ,

Μαθητές για Bιώσιμη Aνάπτυξη Mέσω Ψηφιακής Τεχνολογίας

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναπτύσσει ψηφιακές μαθησιακές δραστηριότητες που έχουν σαν στόχο να ενημερώσουν, ευαισθητοποιήσουν, και εκπαιδεύσουν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως έχουν οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη, αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και κοινωνικά θέματα όπως την αντιμετώπιση της φτώχειας, την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση σε όλους, τo σχεδιασμό βιώσιμων πόλεων, την παραγωγή καθαρής και οικονομικήσ ενέργειασ, τη μείωση των ανισοτήτων, την υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση, και άλλα.

Η σημερινή νέα γενιά θα κληθεί να εισάγει λύσεις σε ένα σημαντικό φάσμα προκλήσεων εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές σε καθημερινές και επαγγελματικές δραστηριότητες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο παρόν και το μέλλον. Ο στόχος της δράσης είναι να αναπτύξει καινοτόμα σκέψη και ικανότητες επίλυσης σύνθετων προβλημάτων του 21ου αιώνα χτίζοντας μελλοντικούς ενεργούς πολίτες.

Η δράση βασίζεται στη σχεδιαστική σκέψη, μια ανθρωποκεντρική μέθοδο σύνθεσης λύσεων σε προβλήματα για τα οποία με την πρώτη ματιά δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Ένα συνήθες λάθος των σχεδιαστών είναι η προσέγγιση ενός προβλήματος με την πεποίθεση ότι γνωρίζουν εκ των προτέρων τις ανάγκες των ενδιαφερομένων και τη λύση. Η σχεδιαστική σκέψη στοχεύει στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών με την παρατήρηση τόσο της εμπειρίας όσο και των συναισθημάτων των ατόμων που επιρρεάζονται από ένα πρόβλημα. Αυτό επιτυγχάνεται με ενσυναίσθηση, προσέγγιση των προβλημάτων με ανοιχτό μυαλό και χωρίς υποθέσεις, κατανόηση των πραγματικών παραμέτρων ενός προβλήματος, καταιγισμό ιδεών, και αξιολόγηση λύσεων μέσα από λειτουργικά πρωτότυπα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους σε πραγματικές συνθήκες παράγοντας ανατροφοδότηση.

Η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης του ΤΗΜΜΥ (http://ctll.e-ce.uth.gr ) αναπτύσσει ψηφιακά μαθησιακά σενάρια εμπνευσμένα από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που ενθαρρύνουν τους μαθητές να δράσουν και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθεση τους σχετικά με την ικανότητα τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του σήμερα. Η μαθησιακή παρέμβαση ενθαρύνει τους μαθητές να συνεργαστούν προς την αντιμετώπιση επίκαιρων προκλήσεων μέσα από μια ψηφιακή μαθησιακή συνεργατική πλατφόρμα που προωθεί τη σχεδιαστική σκέψη και πιο συγκεκριμμένα τις δραστηριότητες ανάλυσης, ιδεασμού, σχεδιασμού, και αξιολόγησης . Η δράση Design Thinking for Sustainability Education (http://dt4s.eu ) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Ελλάδα, Εσθονία, Πορτογαλλία, Ρουμανία, και Τουρκία. Επιστημονικά υπεύθυνος του έργου είναι ο Ομ. Καθ. του ΤΗΜΜΥ κ. Ηλίας Χούστης ενώ οργανωτικά υπεύθυνη είνα το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα.

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη