Tags: , , , ,

Παρεμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ στο οδικό δίκτυο των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας

Στη βελτίωση των συνθηκών  ασφάλειας  στο οδικό δίκτυο  της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με παρεμβάσεις   ύψους 5 εκατ. ευρώ σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, στους Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες  εξασφαλίσαμε σημαντικά κονδύλια για την υλοποίηση απαραίτητων παρεμβάσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας. Η βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας αποτελεί  κορυφαία προτεραιότητα και ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο. Διαθέτουμε ένα  σύγχρονο και  ασφαλές οδικό δίκτυο για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της περιοχής μας. Υλοποιούμε μια σειρά ασφαλτικών εργασιών σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα, ώστε να  βελτιώσουμε τις  συνθήκες διέλευσης, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια. Προτεραιότητα είναι η  προστασία της ανθρώπινης ζωής, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η δημιουργία θέσεων εργασίας» τονίζει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Οι εργασίες

 

Οι προβλεπόμενες εργασίες έχουν ως εξής:

 • επισκευή υπαρχόντων και κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης οδών
 • καθαρισμός υπαρχόντων κιβωτοειδών οχετών
 • καθαρισμός υπαρχόντων και κατασκευή νέων σωληνωτών αγωγών
 • αποκατάσταση υπαρχουσών και κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων
 • διάνοιξη τάφρων απορροής ομβρίων
 • άρση καταπτώσεων
 • καθαρισμός και μόρφωση υπαρχουσών τάφρων
 • καθαρισμός αγωγών από φερτά υλικά
 • κλάδεμα δένδρων
 • αποκατάσταση οδοστρωσίας
 • αποκατάσταση ερεισμάτων
 • αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα
 • αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας και διαγράμμισης

 

Tags: , , ,

Κλειστά – με ελάχιστες εξαιρέσεις- τα δημοτικά αθλητικά κέντρα

Μεμονωμένοι αθλητές/τριες που θα αγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις και αθλούμενοι σε ατομικά αθλήματα, είναι οι μόνοι που θα κάνουν χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και στον Δήμο Τρικκαίων.
Μετά από ευρύτατη σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020, ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, τον ΓΓ Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά και τους Δημάρχους και αντιδημάρχους υπεύθυνους αθλητισμού των Δήμων της χώρας, ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Σύμφωνα με αυτές, ουσιαστικά οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι παραμένουν κλειστοί, αλλά θα τους χρησιμοποιούν μόνο
– οι αθλητές/τριες που ετοιμάζονται για μεγάλες διοργανώσεις
– οι αθλούμενοι/ες σε ατομικά αθλήματα (π.χ. τένις, γκολφ).
Στη σχετική μακράς διάρκειας συζήτηση ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου παρενέβη με χαιρετισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη υιοθέτησης ενιαίων μέτρων για τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δ. Τρικκαίων, Ακης Αναστασίου, υπέβαλε σειρά προτάσεων για τον τρόπο λειτουργίας ή μη, των αθλητικών εγκαταστάσεων, μετά και από προεργασία που είχε κάνει ο Δήμος για το όλο θέμα.
Σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές και από τη συζήτηση που έγινε:
– δεν θα λειτουργήσουν οι ανοιχτοί εξωτερικοί χώροι των γηπέδων, σταδίων κ.α. Επομένως, – δεν θα πραγματοποιούνται παιχνίδια μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου
– κλειστά θα παραμείνουν τα κλειστά γυμναστήρια
– για όσους αθλητές/τριες μεγάλων διοργανώσεων απαιτούνται κλειστοί χώροι προπόνησης, θα υπάρξει ειδική μέριμνα και αδειοδότηση
– όσοι αθλητές/τριες χρησιμοποιήσουν τους εξωτερικούς χώρους, θα καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο εισόδου – εξόδου, θα φέρουν οι ίδιοι μάσκα και γάντια και θα συνοδεύονται το μέγιστο από δύο άτομα, τον γιατρό τους και τον προπονητή τους
– δεν θα χρησιμοποιούνται τα γυμναστήρια των εγκαταστάσεων για ενδυνάμωση
– στα δημοτικά στάδια θα επιτρέπεται είσοδος δρομέων μέχρι του αριθμού των διαθέσιμων διαδρόμων
– σταδιακά και σε επόμενη φάση εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των εξωτερικών γηπέδων για άσκηση έως τριών ατόμων σε μπάσκετ, βόλεϊ
– τα κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά
– τα πάρκα αναψυχής θα ανοίξουν για το κοινό στις 18 Μαΐου 2020
– παρατείνονται τα προγράμματα «Αθληση για όλους» και στον Δήμο Τρικκαίων, ενώ αναμένεται η ακριβής νέα ημερομηνία.
– την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν και τα ακριβή μέτρα για τη χρήση των – αποδυτηρίων, τουαλετών κ.λπ. χώρων των εγκαταστάσεων.
– θα υπάρξει συνεννόηση βάσει συγκεκριμένου πλαισίου, για μαθητές/τριες που επιθυμούν να εισαχθούν σε ΤΕΦΑΑ ή στρατιωτικές σχολές μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.
Ο εξαιρετικά γόνιμος αυτός διάλογος έγινε στο πνεύμα της προφύλαξης των αθλούμενων, με δεδομένη την πανδημία από τον κορονοϊό. Οι ακριβείς ανακοινώσεις και απαραίτητες εξειδικεύσεις και διευκρινίσεις θα γίνονται από την Πέμπτη 30 Απριλίου από την κυβέρνηση.

Tags: , ,

Δήλωση Κ. Αγοραστού: Λειτουργώ ως Περιφερειάρχης όλων των Θεσσαλών

«Είναι κρίμα ο Δημήτρης Παπαστεργίου να κάνει δημόσιες δηλώσεις και να προσβάλλει σε προσωπικό επίπεδο. Δεν τιμά τον ίδιο ούτε σαν δήμαρχο, ούτε σαν πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Πολιτικά μπορούμε να διαφωνήσουμε για πολλά ζητήματα, μπορεί να διαφωνήσουμε και για τα πάντα, αλλά είναι σημαντικό να δείχνουμε σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός. Για πρώτη φορά η αλήθεια χαρακτηρίζεται πρόβλημα συμπεριφοράς. Εγώ δεν μπαίνω σ’ αυτή τη λογική, θα εξακολουθήσω να συζητάω με τους πάντες σε θεσμικό επίπεδο και κυρίως να λειτουργώ ως περιφερειάρχης όλων των Θεσσαλών, όπως σταθερά κάνω εδώ και 10 χρόνια».

Tags: , ,

Προσωρινά, δεύτερη καθημερινή λαϊκή αγορά στα Τρίκαλα

aikΔιπλό το όφελος από την άμεση παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων για την – προσωρινά – δεύτερη λαϊκή αγορά στα Τρίκαλα, στην περιοχή ΟΣΕ.
Το πρώτο, ότι λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων για τις λαϊκές αγορές (απόσταση πάγκων, μικρότερος αριθμός πωλητών), μειώνονται οι κίνδυνοι για τους πολίτες.
Το δεύτερο, ότι κινείται χωρίς πρόβλημα η τοπική αγορά γεωργικών προϊόντων, με οφέλη για ολόκληρη την τοπική οικονομία.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου κινήθηκε τάχιστα και εξήγησε στον ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση. Αυτός με τη σειρά του, όπως ορίζει ο νόμος, εισηγήθηκε την έγκριση άδειας για τη δεύτερη καθημερινή λαϊκή αγορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 διά περιφοράς, όπως προβλέπουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, προκειμένου να εγκρίνει αυτήν την εισήγηση.
Μόλις δοθεί το «πράσινο φως», θα λειτουργεί από την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 δεύτερη καθημερινή λαϊκή αγορά στην περιοχή του ΟΣΕ και τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.
Το όλο θέμα προέκυψε με συνεργασία, συζήτηση και συνεννόηση με τους εκπροσώπους των παραγωγούς, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τις λαϊκές αγορές κ. Χρ. Ρόμπο, να διευκρινίζει ότι αυτή η αγορά θα λειτουργεί, όσο διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.
Ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι και στην περίπτωση αυτής της λαϊκής αγοράς ισχύουν ακριβώς όσα ισχύουν για τις αγορές εν μέσω κορονοϊού, αλλά και ότι η διάρκειά της αφορά ομοίως την περίοδο του κορονοϊού. Οι δε παραγωγοί θα μαθαίνουν για τους κάθε ημέρα νόμιμους μετέχοντες στην αγορά, από την ειδική «στήλη» που δημιούργησε στην ιστοσελίδα του  trikalacity.gr ο Δήμος Τρικκαίων ή στον σύνδεσμο https://trikalacity.gr/oi-nomimoi-paragogoi-sti-laiki-agora/

Tags: , ,

Πρόγραμμα δανειοδότησης Επανεκκίνηση 2020 από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα χορήγησης δανείου για κεφάλαιο κίνησης με πλήρως επιδοτούμενο επιτόκιο σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που είναι σε αναστολή ή περιορισμό λειτουργίας τους, εξαιτίας της πανδημίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 28 Απριλίου 2020.

Το επιτόκιο αυτών των δανείων επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ενώ βασικό κριτήριο για την λήψη της επιδότησης επιτοκίου είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας κατά τα δύο αυτά έτη.

Το ύψος κάθε δανείου μπορεί να είναι:

 • Έως 500.000,00€ και
 • Έως 50% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης όπως αυτός αποτυπώνεται στο Ε3 ή στην εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ ή στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του οικονομικού έτους που προηγείται της ημερομηνίας αίτησης ή έως το 50% των παραγγελιών τρέχοντος έτους ή
 • Έως το 50% των παραγγελιών του τρέχοντος έτους ή το 80% των επί πιστώσει αγορών. Σε περίπτωση που τα ανωτέρω μεγέθη δεν είναι διακριτά, το δάνειο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% των ιδίων κεφαλαίων.

Η Διάρκεια Δανείου και περίοδος χάριτος

Η διάρκεια κάθε δανείου ορίζεται από 24 έως 60 μήνες από την εκταμίευση (εφάπαξ ή πρώτη τμηματική) του δανείου.

Ορίζεται δυνατότητα χορήγησης περιόδου χάριτος από 6 έως 12 μήνες. Κατά την διάρκεια της περιόδου χάριτος καταβάλλονται μόνον τόκοι.

 

Το Επιτόκιο

Το επιτόκιο για τα κεφάλαια του δανείου που συνεισφέρει η κάθε τράπεζα, στη χρηματοδότηση κάθε επιχείρησης, καθορίζεται από την τράπεζα σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική της και τους γενικούς όρους της δράσης.

Το επιτόκιο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 8%, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αυτό επιδοτείται (δύο πρώτα έτη). Για το διάστημα αυτό το επιτόκιο του δανείου θα παραμένει σταθερό.

Το επιτόκιο κάθε δανείου για τα δύο πρώτα έτη, θα επιδοτείται κατά 100% από πόρους του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Δεν επιδοτείται τυχόν εισφορά Ν. 128/75 καθώς και ενδεχόμενοι τόκοι υπερημερίας. Με τη λήξη των δύο ετών, οι τόκοι καταβάλλονται από την επιχείρηση.

Κατά την υποβολή του αιτήματος θα πρέπει:

 

Η επιχείρηση, να διαθέτει έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ και να ακολουθήσει την εξής διαδικασία:

Να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στο δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr/mis

Στο αίτημα επιλέγει τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας. Η τράπεζα θα επιβεβαιώσει τον ΚΑΔ βάσει των στοιχείων που θα προσκομίσει η επιχείρηση και συνεπώς την ορθότητα της επιλεξιμότητας.

Η επιχείρηση οφείλει να διατηρήσει για όλη τη διάρκεια των δύο ετών που λαμβάνει επιδότηση επιτοκίου τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εργαζομένων που απασχολούσε στις 19.03.2020 βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

 

Οι Προϋποθέσεις λήψης και διατήρησης

Ο έλεγχος της διατήρησης από την επιχείρηση του ίδιου αριθμού εργαζομένων που απασχολούσε στις 19.03.2020 βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για δύο έτη, θα πραγματοποιείται από την ΕΑΤ στις 31 Ιανουαρίου για τα έτη 2021 και 2022 ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ και θα ενημερώνονται ανάλογα οι Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί (Τράπεζες).

Προϋπόθεση λήψης του ποσού των επιδοτούμενων τόκων είναι η επιχείρηση, κατά τον χρόνο εκταμίευσης των επιδοτούμενων τόκων όπως αυτός ορίζεται στη δανειακή σύμβαση, να μην εμφανίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Δυνητικά οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν και στα υφιστάμενα υπό-προγράμματα του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, επενδυτικό και κεφάλαιο κίνησης  υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική τους χρηματοδότηση δεν θα υπερβαίνει το 1,5 εκ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του προγράμματος, οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθυνθούν στο email: ergasion@bankofthessaly.gr  ή στα καταστήματα εξυπηρέτησής της Τράπεζας.

 

Tags: , , ,

Οδηγίες για τη χρήση κλιματιστικών από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Τρικάλων

Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Έλεγχου της Δ/σης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Τρικάλων στα πλαίσια ενημέρωσης σχετικά με τη χρήση κλιματιστικών μονάδων  σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :

Οι κορωνοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις, η σοβαρότητα των οποίων ποικίλλει στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς. Ο κορωνοϊός SARS CoV-2 είναι στέλεχος που απομονώνεται για πρώτη φορά στον άνθρωπο.

Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός SARS CoV-2 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών). Ο χρόνος επώασης της νόσου, υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες με μέσο χρόνο επώασης τις 5 ημέρες.

 1. Οι μηχανισμοί μετάδοσης έκθεσης του ιού SARS CoV-2 μέσω του αέρα είναι οι ακόλουθοι:

 

 • Η μετάδοση μέσω μεγάλων σταγονιδίων / σωματιδίων (>10 microns) σε κοντινή επαφή κατά την οποία τα σταγονίδια που απελευθερώνονται προσπίπτουν σε επιφάνειες σε απόσταση 1-2 μέτρα το πολύ από το μολυσμένο άτομο. Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν αφού ενώ έχουν αγγίξει τις μολυσμένες επιφάνειες αγγίζουν στη συνέχεια τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους. Μπορούν όμως να μολυνθούν και από την εισπνοή απευθείας μολυσμένων σταγονιδίων που προέρχονται από φτάρνισμα ή βήχα ή από εκπνοή μολυσμένου ατόμου, εφόσον στέκονται σε απόσταση 1-2 μέτρα από αυτό.
 • Η αερογενής μετάδοση μέσω μικρών σωματιδίων ((<5 microns), τα οποία μπορεί να παραμείνουν στον αέρα για ώρες και μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλε αποστάσεις. Αυτά δημιουργούνται επίσης από βήχα, φτέρνισμα και ομιλία. Τέτοια μικρά σωματίδια ιού παραμένουν αερομεταφερόμενα και μπορούν να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις και μεταφέρονται από ροές αέρα στα δωμάτια ή στους αγωγούς και εξαγωγής των συστημάτων εξαερισμού

2 .      ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ–ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Αποσκοπώντας στην κατά το δυνατόν μείωση του χρόνου παραμονής του αέρα σε ένα δωμάτιο, επισημαίνονται τα κατωτέρω σε ό,τι αφορά τη χρήση των κλιματιστικών μηχανημάτων σε κτίρια, όπου αυτό είναι εφικτό:

 • Αύξηση της παροχής του νωπού αέρα σε όλες τις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες (ΚΚΜ)
 • Πλήρης αποφυγή της ανακυκλοφορίας του αέρα
 • Συνεχής λειτουργία των ΚΚΜ (24/7) ακόμη κι αν δεν λειτουργεί το τμήμα το οποίο τροφοδοτούν (για λόγους αποφυγής πολλαπλασιασμού μικροοργανισμών)
 • Στις ΚΚΜ με περιστροφικούς εναλλάκτες αέρα θα πρέπει να σταματήσει η περιστροφή τους και αν είναι δυνατόν να απορρίπτεται ο αέρας χωρίς να διέρχεται από τον εναλλάκτη. Οι ΚΚΜ με πλακοειδείς εναλλάκτες να τίθενται εκτός λειτουργίας εφόσον είναι εφικτό (παρότι δεν τεκμηριώνεται επαρκώς ο βαθμός επικινδυνότητάς τους)
 • Στις ΚΚΜ με ανακυκλοφορία αέρα θα πρέπει να κλείσουν τους ρυθμιστές ροής (damper) ανάμειξης και να απορρίπτεται ο αέρας επιστροφής κατ’ ευθείαν στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο
 • Οι αεραγωγοί απόρριψης να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τα σημεία αναρρόφησης φρέσκου αέρα
 • Οι μονάδες fan coil (FCU) όπου είναι εφικτό, να τίθενται εκτός λειτουργίας ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24/7 (για λόγους αποφυγής της επαναιώρησης των ιών σε περίπτωση διακοπής και επαναλειτουργίας των μονάδων) 4
 • οι μονάδες οικιακού τύπου (split units) όπου είναι εφικτό, να τίθενται ομοίως εκτός λειτουργίας ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24/7 με παράλληλη λειτουργία φυσικού αερισμού
 • Ρύθμιση του εξαερισμού στην ταχύτητα που υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το χρόνο χρήσης του κτιρίου και αλλαγή σε χαμηλότερη ταχύτητα 2 ώρες μετά το χρόνο χρήσης του κτιρίου
 • Τις νύχτες, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες δεν συνιστάται η απενεργοποίηση του εξαερισμού, αλλά η διατήρηση των συστημάτων εξαερισμού σε λειτουργία αλλά με χαμηλότερη ταχύτητα
 • Αποφυγή αλλαγής των καθορισμένων επιπέδων θέρμανσης, ψύξης και πιθανής υγρασίας
 • Αποφυγή προγραμματισμού για τον καθαρισμό των αγωγών αυτήν την περίοδο. Θα πρέπει να ενθαρρύνεται ο καθαρισμός των αεραγωγών εφόσον γίνεται με μηχανικά μέσα (robots)
 • Για τις ΚΚΜ και τις μονάδες οικιακού τύπου μονάδες οικιακού τύπου (split units) η αντικατάσταση των φίλτρων θα γίνεται σύμφωνα με την κανονική διαδικασία σύμφωνα με την προγραμματισμένη συντήρηση. Οι τακτικές εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης φίλτρων θα εκτελούνται με χρήση και λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων (ατομική προστασία, αερισμός κ.λ.π )

. · Εξασφάλιση του επαρκούς αερισμού όλων των χώρων με εξωτερικό αέρα

 1. ΛΟΙΠΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
 • Σύσταση στους χρήστες του κτιρίου να εκκενώνουν τις λεκάνες αποχωρητηρίου με κλειστό το καπάκι. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ο περιορισμός της μετάδοσης μέσω του αερολύματος από την τουαλέτα κατά τη στιγμή της εκκένωσης
 • Συνεχής λειτουργία των ανεμιστήρων των χώρων αποχωρητηρίου (WC). Στην περίπτωση όπου η λειτουργία του ανεμιστήρα είναι συνδεδεμένη με τη λειτουργία του διακόπτη φωτισμού, να αποσυνδεθεί, εφόσον αυτό είναι εφικτό 5 · Συστηματική λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων για τη σωστή λειτουργία των κλιματιστικών εγκαταστάσεων και αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης και από άλλους μικροοργανισμούς
 • Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται εκ νέου ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τον συνεχή ή τουλάχιστον συστηματικό φυσικό αερισμό του χώρου μέσω ανοιγμάτων (παράθυρα, εξωτερικές θύρες) ακόμη και με παράλληλη χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων.

 

Δ/ΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &ΚΟΙΝ.ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Tags: , ,

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

Η Πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν είναι ρεζέρβα του συστήματος Υγείας .Δώστε λεφτά για γιατρούς και εξοπλισμό στα Κέντρα Υγείας

Σήμερα 28 Απρίλη  στα πλαίσια της Μέρας Δράσης για την προστασία της υγείας των εργαζομένων  και σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ  η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ) διοργάνωσε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας.

θέλοντας να αναδείξει  τα χρόνια προβλήματα στην πολύπαθη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , όπου συνάδελφοι δίνουνκαθημερινά την μάχη για την υγεία με υποτυπώδη μέσα. Τα χρόνια αυτά προβλήματα έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα την περίοδο της Πανδημίας , αφού η περίφημη «ενίσχυση των νοσοκομείων» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση έγινε με τη μεταφορά προσωπικού από την Πρωτοβάθμια Υγεία (Κέντρα Υγείας και περιφερειακά Ιατρεία)  στα νοσοκομεία , απογυμνώνοντας έτσι την Πρωτοβάθμια περίθαλψη, μετατρέποντάς στην σε ρεζέρβα του συστήματος υγείας , αφήνοντας ακάλυπτο υγειονομικά μεγάλο μέρος της έκτασης της χώρας (πχ ο δήμος Καλαμπάκας είναι ο δεύτερος σε έκταση της χώρας μας με  δεκάδες ορεινά χωριά ) αλλά και του πληθυσμού πχ η πόλη της Καλαμπάκας ξεπερνά τους 20 χιλιάδες κατοίκους.

 

Στην κινητοποίηση εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους ο Σύλλογος ΕΒΕ Καλαμπάκας , η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας(μέλος της ΟΓΕ)και η επιτροπή αγώνα εργαζομένων-συνταξιούχων Καλαμπάκας

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη