Tags: , , , ,

Νέοι έλεγχοι για Covid-19 στο σύνολο των οικισμών Ρομά στη Θεσσαλία

Επεκτείνονται οι έλεγχοι για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοιού στο σύνολο των οικισμών Ρομά της Θεσσαλίας. Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, με τη συμμετοχή του υποδιοικητή της 5η ΥΠΕ Ηλ. Τσιαούση, του   συντονιστή των δειγματοληπτικών ελέγχων και της ιχνηλάτησης, καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρ. Χατζηχριστοδούλου και  των διοικητών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δ. Κατσικονούρη και του ΓΝΛ Απ. Κομνού, αποφασίστηκε ότι:

Στα μέσα της εβδομάδας ξεκινούν, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, των Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κέντρων Υγείας, ιχνηλατήσεις επαφών και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συνολικά 11 οικισμούς Ρομά, σε όλη τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα: στη Λάρισα σε Νέα Σμύρνη, Τύρναβο,  Φάρσαλα, στην Καρδίτσα σε Μαύρικα και  Σοφάδες,  σε τρεις οικισμούς στα Τρίκαλα και σε τρεις οικισμούς στο Βόλο.

«Με την πολύτιμη συνεργασία και καθοδήγηση της Πολιτικής Προστασίας και του  υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά, του επικεφαλής  καθηγητή για την αντιμετώπιση της πανδημίας  Σ. Τσιόδρα, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και των ειδικών επιστημόνων, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και λαμβάνουμε όλα τα  μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας» τονίζει σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός.

Tags: , , ,

Δ. Τρικκαίων: Μάσκες και γάντια ΜΟΝΟ στους πράσινους κάδους απορριμμάτων

Δεν πρέπει να απορρίπτουμε μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Αυτό υπενθυμίζει ο Δήμος Τρικκαίων με νέα του παρέμβαση, καθώς, τα συγκεκριμένα απορρίμματα δεν ανακυκλώνονται. Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) έχουν εκδοθεί συγκεκριμένες οδηγίες, για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την πόλη μας.
Ειδικά για χρησιμοποιημένα γάντια και μάσκες μιας χρήσης, δεν τα απορρίπτουμε στους μπλε κάδους, αλλά στους κανονικούς κάδους απορριμμάτων.  Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της ΠΑΔΥΘ στο Αρτεσιανό Δ. Καρδίτσας έρχονται σε άμεση επαφή με τα υλικά αυτά στην φάση της χειροδιαλογής. Επομένως οφείλουμε να τους φροντίζουμε στοιχειωδώς, να ακολουθούμε τις οδηγίες, ώστε να μπορούν οι ίδιοι να συνεχίζουν υγιείς την εργασία τους, διαφυλάττοντας τη δημόσια υγεία.
Ο Δήμος Τρικκαίων ΣΥΣΤΗΝΕΙ για άλλη μια φορά σε κάθε πολίτη να ακολουθεί ΥΠΕΥΘΥΝΑ τα εξής βήματα:

Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, χωρίς κρούσμα covid-19

 • Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.
 • Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
 • Πετάμε αυτές τις σακούλες μόνον στον ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΔΟ και μετά κλείνουμε καλά το καπάκι του κάδου.
 • ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.
 • ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
 • ΔΕΝ βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους δρόμους ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο για την παραλαβή τους.
 • Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, με κρούσμα covid-19

 • Τα γάντια, οι μάσκες και τα μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ.
 • Πετάμε τα αναλώσιμα των ασθενών σε ξεχωριστή σακούλα και εντός κλειστού δοχείου και ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
 • Τοποθετούμε τη σακούλα καλά κλεισμένη, σε δεύτερη σακούλα απορριμμάτων την οποία κλείνουμε το ίδιο σφιχτά.
 • ΔΕΝ γεμίζουμε υπερβολικά τη δεύτερη σακούλα και ΔΕΝ συμπιέζουμε τα απόβλητα με τα χέρια μας για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτών.
 • Χρησιμοποιούμε γάντια σε όλη την παραπάνω διαδικασία.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η συλλογή, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων -συμπεριλαμβανομένης της χωριστής συλλογής με σκοπό την ανακύκλωση- πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας όμως μια σειρά επιπλέον μέτρα με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας όλων μας.

Tags: , ,

Εθελοντές Τρικάλων: Βίντεο – κάλεσμα από τρικαλινούς αθλητές για αιμοδοσία

Μια σημαντική πρωτοβουλία από τους Εθελοντές Τρικάλων. Με βίντεο που δημοσιοποίησαν, αθλητές, αθλήτριες και  Δήμαρχος Τρικκαίων, καλούν όλους τους πολίτες να μετάσχουν στην προσπάθεια ενίσχυσης των αποθεμάτων σε αίμα για συμπολίτες που έχουν ανάγκη. Τη δύσκολη περίοδο του κορονοϊού, οι Εθελοντές Τρικάλων έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για την αιμοδοσία.
Στο βίντεο, με μια μικρή σε διάρκεια, αλλά μεγάλη σε σημασία δήλωση, οι τρικαλινοί πρωταθλητές, με παγκόσμια αναγνώριση και προσφορά στον αθλητισμό, κάλεσαν τον καθένα μας να δώσει μόνο πέντε λεπτά από τον χρόνο του. Κάτι που τονίζει με έμφαση στο ίδιο βίντεο και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Μετείχαν οι αθλητές/τριες Κώστας Ζήκος (πρωταθλητής στίβου), Στέλιος Βάσκος (πρωταθλητής ποδηλασίας), Δημήτρης Αβράμης (πρωταθλητής πάλης,, Χρήστος Πράππας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Φανή Τζέλη (πρωταθλήτρια τάε κβο ντο), Γιώργος Φούντας (καλαθοσφαιριστής).
Οσοι και όσες θέλουν να μετάσχουν σε αυτήν την τεράστιας σημασίας και ουσίας προσφορά, μπορούν να μεταβαίνουν στο εκτός Νοσοκομείου τμήμα Αιμοδοσίας, που ήδη λειτουργεί στο παράρτημα Ε ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ). Εκεί, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και από τις 08:00 μέχρι τις 14:00 το εξειδικευμένο προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας φροντίζει, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, να καθοδηγεί για αυτή την προσφορά  που σώζει ζωές.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι του Δήμου Τρικκαίων https://www.youtube.com/user/DimosTrikkaion ή απευθείας στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=1skkWvF-9Wg&feature=youtu.be

Tags: , ,

Υπηρεσίες απομακρυσμένης εργασίας ΥΔΟΜ Τρικάλων

Η Ν.Ε ΤΕΕ Τρικάλων με σκοπό την ενίσχυση της απομακρυσμένης εργασίες ως μέτρο στήριξης των μηχανικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με φορείς και υπηρεσίες. Έπειτα από επικοινωνία με την Πολεοδομία του Δ. Τρικκαίων και σε συνέχεια της των προτάσεων μας με το υπ΄ αριθμό 90/2020 έγγραφο για:

 1. Ηλεκτρονική αίτηση και απάντηση περί χρήσεων γης.
 2. Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης στελεχών και αντιγράφων σχεδίων οικοδομικών αδειών και ηλεκτρονική αποστολή σκαναρισμένων αντιγράφων.
 3. Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης αντιγράφων αποφάσεων και σχεδίων εξαιρέσεων από κατεδάφιση.
 4. Ηλεκτρονική αίτηση και διεκπεραίωση λοιπών υπηρεσιών (καταγγελίες, στοιχεία ρυμοτομικών, όροι δόμησης κ.λπ.)
 5. Επικύρωση εγγράφων και αντιγράφων με χρήση ψηφιακής υπογραφής.
 6. Ηλεκτρονική αίτηση για έλεγχο εφαρμογής ρυμοτομικών γραμμών.
 7. Έλεγχο τοπογραφικών διαγραμμάτων που προορίζονται για σύνταξη πράξεων τακτοποιήσεως και αναλογισμού ή πράξεων εφαρμογής.
 8. Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης αποσπασμάτων πράξεων εφαρμογής και πολεοδομικών μελετών.

 

Ενημερώνουμε ότι:

 1. Για όλες τις ανωτέρω υπηρεσίες, εκτός της χορήγησης σχεδίων, θα στέλνονται αιτήσεις ηλεκτρονικά (επισυνάπτοντας συμπληρωμένο το έντυπο αίτησης) στη διεύθυνση d.pol@trikalacity.gr και η εξυπηρέτηση και αλληλογραφία θα γίνεται ηλεκτρονικά.
 2. Για την χορήγηση αντιγράφων σχεδίων οικοδομικών αδειών οι αιτήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά στο 2431351235. Τα σχέδια θα παραδίδονται έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία στο ισόγειο του Δημαρχείου με προϋπόθεση  την επιστροφή τους εντός 24 ωρών.

Tags: , ,

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Τρικάλων: Το δικαίωμά της πολιτικής δράσης δεν αναστέλλεται!

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει τα πρόστιμα και οι προσαγωγές σε ανθρώπους που συμμετέχουν σε δράσεις αλληλεγγύης, σε ενημερώσεις και σε παρεμβάσεις  για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, των εργασιακών και δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.

Σήμερα Σάββατο 11/04 προσήχθησαν ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Νίκου και άλλα 8 μέλη της αριστερής αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου», που έκαναν ενημέρωση έξω από σούπερ μάρκετ στο Α.Τ. Ζωγράφου, με εντολή της ΓΑΔΑ! Στην επιχείρηση συμμετείχαν πλήθος αστυνομικών, μηχανές ΔΙΑΣ και 4 περιπολικά. Ενώ, επιβλήθηκε σε όλα τα μέλη της κίνησης πρόστιμο

Την Πέμπτη το πρωί επιβλήθηκε πρόστιμο στα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. που επισκέφθηκαν το Α.Τ. Περιστερίου προκειμένου να ενημερωθεί για την απεργία πείνας που έκαναν οι κρατούμενοι μετανάστες φοβούμενοι ότι στις συνθήκες συνωστισμού στο κελί κινδύνευαν από κορονοϊό. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Θοδωρής Μεγαλοικονόμου ψυχίατρο, Αντωνία Βαφειάδου πρ. δημοτική σύμβουλος Περιστερίου της Αριστερής κίνησης Περιστερίου, Χρήστος Βαφειάδης καθηγητής και ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Κίνησης Ίλιου Δημήτρης Γεωργίου, γιατρός καρδιολόγος. Είχαν, μάλιστα, μαζί τους μέσα προστασίας για να δώσουν στους κρατούμενους και ιατρικό εξοπλισμό.

Την Πέμπτη το απόγευμα, επίσης, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ που επισκέφτηκε το Α.Τ. Γλυφάδας για να διαμαρτυρηθεί  για τις συνθήκες κράτησης και την απεργία πείνας κρατούμενων μεταναστών. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Π. Κωνσταντίνου και ο Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας.

Την Τρίτη 7/4, μέρα δράσης για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μετά από κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ ξεδιπλώθηκαν από την κυβέρνηση επιχειρήσεις βίας και τρομοκρατίας.

Είχαμε παρουσία των ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό, αστυνομικών δυνάμεων σε αλλά και κυβερνητική τρομοκρατία με επιβολή προστίμων σε διάφορες περιοχές, όπως :

 • Στη Ν. Σμύρνη, που έγινε προσαγωγή με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε «παράνομη συγκέντρωση με ντουντούκα» και επιβλήθηκαν πρόστιμα στο Γιάννη Φραγκούλη, δημοτικό σύμβουλο και μέλη της κίνησης «Μια πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της πόλης».
 • Στη Θεσσαλία οργίασαν με πρόστιμα σε γιατρούς και αγωνιστές/στριες που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα στην Καρδίτσα ασκήθηκε βία και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 9 αλληλέγγυους στον αγώνα των υγειονομικών, μέλη συλλόγου οπαδών τοπικής ομάδας, που μετά την αποχώρηση όσων συμμετείχαν στην δράση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο, παρέμειναν για να δώσουν αίμα. Στα Τρίκαλα αστυνομικό μπλόκο έκοψε πρόστιμο σε 3 που κατευθυνόταν προς το Νοσοκομείο.Στη Λάρισα εμφανίστηκε κλούβα των ΜΑΤ στη συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στο Βόλο επίσης έκοψαν πρόστιμα σε αλληλέγγυους στο νοσοκομείο.
 • Στη Λέσβο δεκάδες αστυνομικοί στάλθηκαν να παρακολουθήσουν και να παρεμποδίσουν τη συμβολική κινητοποίηση που έγινε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μάλιστα με προκλητικό τρόπο έφτασαν στο σημείο να καταγράφουν για φακέλωμα όσους και όσες συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
 • Να σημειώσουμε ότι όλοι και όλες στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα είχαν τα απαραίτητα έγγραφα και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας. Ενώ, οι κυβερνητικές και αστυνομικές ενέργειες, που έγιναν στο όνομα της δημόσιας υγείας, παραβίαζαν ακόμα και τους στοιχειώδεις κανόνες των αποστάσεων, όπως σήμερα κατά την προσαγωγή στου Ζωγράφου!

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω στημένα δημοσιεύματα, φέικ νιους κ.ο.κ. και να απαντήσει! Έχει ανασταλεί η πολιτική και συνδικαλιστική δράση; Οι εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, οι εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων θα προσάγονται επειδή η «πολιτική και συνδικαλιστική δράση δεν συνιστά λόγο μετακίνησης», όπως μονότονα επαναλαμβάνουν τα αστυνομικά όργανα, ομολογώντας ότι οι εντολές που έχουν οδηγούν στην κατάργηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών; Μήπως η πολιτική δράση επιτρέπεται μόνο για τους κυβερνητικούς και απαγορεύεται για κάθε φωνή αντίστασης;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απόπειρα της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα μέτρα απαγόρευσης που έχει επιβάλλει, σαν πρόσχημα για την κατάργηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Την ίδια στιγμή η ίδια συνεχίζει την επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με την αναγγελία της συνέχισης των πλειστηριασμών, με τη συνέχιση της ασυδοσίας των τραπεζών, με τα νέα μέτρα ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, τις παραχωρήσεις και τις απευθείας αναθέσεις στο κεφάλαιο δημόσιας περιουσίας και λειτουργιών που γίνεται όλες αυτές της ημέρες. Επίσης την ίδια ώρα που συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αποσυμφόρησης κρίσιμων χώρων (στρατόπεδα, στρατόπεδα προσφύγων κλπ), κοινωνικής προστασίας των εργαζόμενων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα σωματεία και τις οργανώσεις της Αριστεράς να καταγγείλουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της πάλης των εργαζόμενων.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας για το δικαίωμα στην υγεία, την δουλειά και τις δημοκρατικές ελευθερίες δεν αναστέλλεται, συνεχίζεται.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Tags: , , ,

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Τρικάλων: Να μην περάσει το νομοσχέδιο-λαιμητόμος ενάντια στα δικαιώματα στις σπουδές

Ετοιμάζονται να περάσουν το νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τα δικαιώματα στις σπουδές: τράπεζα θεμάτων, βάση του 10, μείωση εισακτέων!

Θρασύδειλη κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς με την κοινωνία σε καραντίνα!

Θρασύδειλη και με ταξικό μίσος απέναντι στο λαό και τα παιδιά του, η κυβέρνηση ανδρείκελο των ξένων και ντόπιων αφεντικών, ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τον ημιστρατιωτικό νόμο για να περάσει το πιο αντιλαϊκό δημιούργημα στο χώρο της εκπαίδευσης εδώ και δεκαετίες.Με απανωτές ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, με νέο κόφτη και πανελλαδικού τύπου εξετάσεις μέσω τράπεζας θεμάτων, τα παιδιά της εργατικής τάξης αλλά και άλλων μικρών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων θα αποκλειστούν μαζικά από την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται για τέτοιο ταξικό σφαγείο, που ίσως μόνο με το διαβόητο νόμο Αρσένη μπορεί να μπει δίπλα.Σημαντικό ρόλο για την πλήρη αποθράσυνση της κυβέρνησης έπαιξε η στάση των δυνάμεων των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ/ΕΡΑ – ΠΕΚ/ΔΗΣΥ ‐ ΠΑΜΕ στους χώρους της εκπαίδευσης,οι οποίες φρόντισαν να δείξουν την απόλυτη προσαρμοστικότητα – υποταγή τους στις διαταγές της άρχουσας τάξης με αφορμή την παράσταση της λεγόμενης εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης». Η διαφαινόμενη παράταση, άλλωστε, της θητείας των στελεχών της εκπαίδευσης έχει και το χαρακτήρα ανταπόδοσης για την πολύτιμη συνεισφορά των παραπάνω δυνάμεων στο προχώρημα της κυβερνητικής επίθεσης.Εκπαιδευτικοί , γονείς και μαθητές πρέπει με κάθε τρόπο να ενημερώσουν και να ενημερωθούν, πρέπει με κάθε τρόπο να καταγγελθούν τα άθλια κυβερνητικά σχέδια που συντρίβουν τις ελπίδες των παιδιών μας να σπουδάσουν!

Άραγε, η συνδικαλιστική ηγεσία θα συνεχίσει να συμμετέχει στις εξ αποστάσεως πλατφόρμες του υπουργείου, την ώρα που σφαγιάζονται τα μαθητικά δικαιώματα;

Να μην περάσει!

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί με κάθε τρόπο να καταγγείλουμε το πραξικόπημα!

Tags: , ,

Επιστολή του Αποστόλη Θωμόπουλου Προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων η «Ανοιξη»

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό….

Για ακόμη μια φορά ως αγροτοκτηνοτρόφοι είδαμε την καταστροφή των κόπων μας από την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στο χρόνιο και δίκαιο αίτημα για άμεσα και αναγκαία αντιπλημμυρικά εγγειοβελτιωτικά & στραγγιστικά μέτρα υποδομής, που θα προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες μας.

Για ακόμη μια φορά μπροστά στο πρόβλημά μας είδαμε επισκέψεις βουλευτών, τοπικών διοικητικών παραγόντων, να φωτογραφίζονται  δίπλα στο πρόβλημα, να κάνουν δηλώσεις συμπόνοιας με μπόλικα πρέπει  & θα… Που να φανταζότανε ο Θωμάς  Μπακαλάκος  πόσο διαχρονικό θα ήτανε το τραγούδι που έγραψε μες στη χούντα και κυκλοφόρησε μεταπολιτευτικά, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από εκεί κι από εδώ , μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες…»

Πάνω από 40 χρόνια από τη μεταπολίτευση και μετά οι κυβερνήσεις πάνε κ’ έρχονται  όπως και οι διάφοροι παράγοντες κι εμείς οι αγρότες στο ίδιο έργο θεατές τραγικά θύματα της κοροϊδίας τους, βιώνουμε πάντα την καταστροφή των καλλιεργειών μας από τα  εκάστοτε καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, λειψυδρία, και όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας  τελειώνουν όλα, απομένουμε με τη συμπάθεια και τις υποσχέσεις.

Ως Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων έχουμε αναδείξει και καταγγείλει πολλές φορές αυτή την κατάσταση και τις ευθύνες της πολιτείας, έχουμε βγάλει ανακοινώσεις & υπομνήματα, έχουμε κάνει συναντήσεις με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βουλευτές και θεσμικούς παράγοντες. Τα προβλήματα και τις προτάσεις μας τα γνωρίζουν από ΄΄πρώτο χέρι΄΄.  Γνωρίζουν και ευθύνονται για τις μεγάλες επικίνδυνες ελλείψεις έργων υποδομής, τα ακαθάριστα ποτάμια, ρέματα & κανάλια, τις φθορές και τα ασυντήρητα δίκτυα. Γνωρίζουν πολύ καλά για τον άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει στο σύνολο της ζημιάς και την όποια κουτσουρεμένη αποζημίωση κάνουμε  μαύρα μάτια να τη δούμε .

Τους καλούμε για ακόμη μια φορά να σκύψουν ουσιαστικά στο πρόβλημα , να ακούσουν τη φωνή μας και να βάλουν σε προτεραιότητα τα έργα υποδομής και προστασίας της ζωής και των καλλιεργειών μας και όχι τα έργα βιτρίνας, τα «φουσκωμένα» ρεπορτάζ και τις κινήσεις για το  «θεαθείναι».

Αυτά που έχουμε ανάγκη είναι:

Εδώ και τώρα σχεδιασμός και εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες και την λειψυδρία.

Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα και σε όσους είχαν σπείρει για επανασπορά, και σε όσους είχαν έτοιμα τα χωράφια για σπορά.

Άμεσα καταγραφή των ζημιών

Αλλαγή εδώ και τώρα  στον κανονισμό του ΕΛΓΑ  ώστε να αποζημιωθούν όσοι αγρότες έχουν πληγεί  έγκαιρα και δίκαια στο 100% της ζημιάς  και να γίνουν δωρεάν οι αναγγελίες ζημιών.

Να γίνει πάγωμα των οφειλών των αγροτοκτηνοτρόφων προς το Δημόσιο-Τράπεζες-ΔΕΚΟ & ΕΦΚΑ.

Αυτά τα αιτήματα πιστεύω ότι πρέπει να ικανοποιηθούν από την πολιτεία ως άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη