Tags: , , ,

Δ. Τρικκαίων: H πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη και «ζωντανά»

Η πρώτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων εν μέσω κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί με καινοτομίες τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020. Θα είναι μια συνεδρίαση με δύο «πρωτιές»: και τηλεδιάσκεψη, με βάση τα μέτρα αποφυγής αποτροπής εξάπλωσης του ιού, και ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης, όπως συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια περίπου με τις «κανονικές» συνεδριάσεις. Η μετάδοση γίνεται από το κανάλι που διατηρεί ο Δήμος Τρικκαίων στο youtube (https://www.youtube.com/user/DimosTrikkaion) αλλά και από την ιστοσελίδα του Δήμου (https://trikalacity.gr/dimotiko-symvoulio/) ή από την ενότητα «Διοίκηση».
Ο κάθε πολίτης θα βλέπει την εικόνα με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου χωριστά, αλλά την ώρα που θα μιλά ο κάθε σύμβουλος, το πρόσωπό του θα εμφανίζεται ως κεντρική εικόνα στην οθόνη.
Εχουν ήδη γίνει οι σχετικές δοκιμές, έχουν γνωστοποιηθεί οι παράμετροι του συστήματος σε κάθε σύμβουλο και ολοκληρώνεται η διαδικασία επίλυσης ορισμένων τεχνικών προσαρμογών.
Στα θέματα ουσίας σχετικά με τη συνεδρίαση, ξεχωρίζουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» δίπλα από τον Βιολογικό Καθαρισμό. Δηλαδή, του χώρου χωριστής συλλογής μιας σειράς υλικών (ογκωδών αποβλήτων, αστικών αποβλήτων από χωριστούς κάδους ανά υλικό). Αυτά τα υλικά μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται. Τα υλικά θα προσκομίζονται από τους χρήστες με δικά τους μέσα και θα αποθηκεύονται προσωρινά σε μέσα συλλογής διαφόρων χαρακτηριστικών ανάλογα την περίπτωση.
Επίσης, επεκτείνεται η σύμβαση με εταιρεία για τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα στα Τρίκαλα, όπως συμβαίνει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, με μετρήσεις που είναι καθημερινά διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (ενότητα «Μετρήσεις Ποιότητας Ζωής» στον σύνδεσμο https://trikalacity.gr/poiotita-zois-metriseis/)

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα για μη επιβολή προσαυξήσεων και μη απώλεια ρυθμίσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν εξυπηρετήθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Tags: , ,

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης για τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις στήριξης της δημόσιας υγείας

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία χαιρετίζει τις συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν την Τρίτη 07 Απρίλη οι νοσοκομειακοί γιατροί στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ. Χαιρετίζει τους δεκάδες αγωνιστές/στριες, συλλογικότητες και σωματεία που παρευρέθηκαν στις συγκεντρώσεις έξω από τα νοσοκομεία της περιοχής για να ενώσουν τις φωνές τους με το μαχόμενο υγειονομικό προσωπικό στον αγώνα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, στον αγώνα για τη ζωή. Η Αριστερή Παρέμβαση συνέβαλε στην ανάδειξη και ενίσχυση των κινητοποιήσεων σε κάθε πόλη, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη υπόθεση της δημόσιας υγείας.

Η επιτυχημένη πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ αποδεικνύει ότι σήμερα που διακυβεύεται η διασφάλιση της δημόσιας υγείας πρέπει να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικό ρεύμα που θα επιβάλει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ως βασικό παράγοντα αντιμετώπισης της πανδημίας. Η τήρηση των μέτρων «κοινωνικής αποστασιοποίησης» δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη για άμεση θωράκιση του συστήματος δημόσιας υγείας, την εξασφάλιση προσωπικού και μέσων και τη διασφάλιση μέτρων προστασίας για υγειονομικούς και εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση επέλεξε για μία ακόμη φορά, όχι απλά να αγνοήσει τη φωνή των υγειονομικών και του αγωνιζόμενου λαού, αλλά να απαντήσει με ένα κύμα καταστολής και αστυνομικών μεθοδεύσεων. Στη Λάρισα εμφανίστηκε κλούβα των ΜΑΤ στη συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ σε Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα αστυνομικά μπλόκα έκοβαν πρόστιμα (9 στην Καρδίτσα, 3 στο Βόλο και 3 στα Τρίκαλα) σε γιατρούς και αγωνιστές/στριες που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία, ακόμα και σε αιμοδότες (στην Καρδίτσα). Τα «όργανα της τάξεως» που με περίσσιο ζήλο στέλνανε αγωνιστές στα νοσοκομεία μετά από την ειδική «υγειονομική περιποίηση» που ξέρουν μόνα εκείνα να προσφέρουν, εμφανίζονται σήμερα ως θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας…

Είναι σαφές πλέον πως ο κατασταλτικός – απαγορευτικός χαρακτήρας των μέτρων αξιοποιείται από την κυβέρνηση εργαλειακά σαν μέσο συγκάλυψης των πολιτικών της ευθυνών όσον αφορά την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για τη δημόσια υγεία. Είναι επίσης σαφές πως με τη σημερινή της αντίδραση στις κινητοποίησης προβάρει την κοινωνική ανοχή στην καταστολή των αναγκαίων κοινωνικών διεκδικήσεων, καθώς και τη μονιμοποίηση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης σε μία περίοδο που τα κρισιακά συμπτώματα που ακολουθούν, θα μεταδοθούν σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ακριβώς για αυτό είναι κρίσιμο να καταδικαστεί ο σημερινός αυταρχισμός, να απαιτηθεί να αποσυρθούν τα πρόστιμα που κυρώθηκαν σε αγωνιστές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, αλλά κυρίως να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση με μια σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Απαιτούμε άμεση παρέμβαση των τοπικών δημάρχων και του περιφερειάρχη για τη διαγραφή των προστίμων που κυρώθηκαν στις κινητοποιήσεις.

Λένε πως είμαστε σε πόλεμο. Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Το νιώθουμε στο πετσί μας χρόνια τώρα. Ο εχθρός όμως δεν είναι μόνο ο ιός. Είναι και οι δολοφονικές πολιτικές που πρώτα κοιτάνε τα λογιστικά νούμερα και μετά την ανθρώπινη ζωή. Μην ψάχνουμε μακριά. Κάθε ευρώ που δίνεται στην ιδιωτική υγεία κόβει μία ακόμη κλωστή από τη ζωή όλων εκείνων που δε θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν τη ζωή τους με χρυσάφι. Για να νικήσουμε στη μάχη με τον ιό, πρέπει να ηττηθούν και όλοι εκείνοι που βλέπουν την υγειονομική κρίση ως «ευκαιρία» και ως προτεραιότητα έχουν τη σταθεροποίηση ενός απάνθρωπου κοινωνικού συστήματος. Σε αυτό τον πόλεμο δεν κηρύξαμε ποτέ ανακωχή. Δε θα κηρύξουμε σήμερα που διακυβεύεται η ζωή όλων μας.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη