Tags: , , ,

Δ. Τρικκαίων: Τηλεφωνική γραμμή στήριξης σε ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας

Δίπλα στους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας ο Δήμος Τρικκαίων, με λειτουργία τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής, Πρόκειται για δράση που αφορά στους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας και του παραρτήματος Ρομά. Στόχος, η στήριξη με απαντήσεις και συμβουλές, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19).
Στην τηλεφωνική γραμμή 24310 39157 Ψυχολόγος συζητά με ωφελούμενους/ες του Κέντρου και ειδικά με μέλη ευπαθών ομάδων, για όλα, όσα τους απασχολούν με δεδομένη την πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνουμε, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη.
Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί: Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή 9:00 έως 11:00 & Τρίτη Πέμπτη 12:00 έως 14:00.
#ΜένουμεΣπίτι και απευθυνόμαστε στους ειδικούς

Tags: , ,

20.000 γάντια από την Περιφέρεια για τις ανάγκες των Νοσοκομείων

Με 20.000 αποστειρωμένα χειρουργικά γάντια ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την 5η ΥΠΕ, προκειμένου τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας να καλύψουν τις κατεπείγουσες  ανάγκες τους, λόγω του κορωνοιού. Τα γάντια  παραδόθηκαν στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, που θα αναλάβει την διανομή τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενεργοποιεί παράλληλα δίκτυο  δωρητών για την αγορά και άλλων μέσων ατομικής προστασίας  που βρίσκονται σε έλλειψη, όπως οι μάσκες. Η Βιομηχανία Ζυμαρικών Melissa Κίκιζας, καλύπτει το κόστος της προμήθειας 40.000 χειρουργικών μασκών για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας ενώ αναζητείται δωρητής για τις προστατευτικές  λευκές στολές. Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα ενισχύουν τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας οι εταιρίες  Βιοκαρπέτ- Exalco, Cosmos Aluminium, Intercomm Foods, Βιολάντα και ο όμιλος Σαράντη.

«Πάνω απ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία. Καλύπτουμε με όσα μέσα διαθέτουμε  τις ανάγκες των δημόσιων Νοσοκομείων σε αυτή την πρωτοφανή για τη χώρα και την ανθρωπότητα κρίση. Και ενεργοποιούμε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της Περιφέρειας και επέδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης. Με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι ο κοινωνικός ιστός είναι συμπαγής και με συνείδηση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι σύγχρονοι ήρωες της καθημερινότητας είναι οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού και του υγειονομικού προσωπικού μας. Εκείνοι μάχονται για εμάς στο δημόσιο σύστημα υγείας και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας. Διευκολύνουμε το έργο τους, ¨Μένουμε Σπίτι¨, μένουμε ενωμένοι, μένουμε αισιόδοξοι».

 

 

Tags: , ,

Ένεση 7 εκατ. ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Επτά εκατομμύρια ευρώ κατευθύνει με διαδικασίες – εξπρές ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, λόγω του κορωνοιού.
«Οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα αλλάξουν τις ζωές μας για τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης προχωρώντας σε τροποποίηση του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ώστε τα Νοσοκομεία να εξοπλιστούν άμεσα με μηχανήματα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα ενεργοποιείται η «ρήτρα ευελιξίας» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) που επιτρέπει την άμεση προμήθεια αναγκαίων αναλώσιμων υλικών.
«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίσαμε να τροποποιήσουμε το Πρόγραμμα μας» δήλωσε ο Κ. Αγοραστός. «Αυτή τη στιγμή» διευκρίνισε «διαθέτουμε 7 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσουμε να εξοπλίσουμε άμεσα με τα μηχανήματα που χρειάζονται και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα Νοσοκομεία μας. Και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με ρήτρα ευελιξίας στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, για την προμήθεια αναλώσιμων».
«Χρειάζονται όμως κάποιες αλλαγές από πλευράς Υπουργείου, ώστε να πάμε γρήγορα και να προλάβουμε την κρίση» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης:
1. Να μας υποβάλουν άμεσα «Πρόταση Εξειδίκευσης» για Νέα Δράση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 για Εξοπλισμούς Υγείας στις Δημόσιες Δομές Υγείας της Θεσσαλίας, με προτεραιότητα στις σχετικές με τα μέτρα για κορωνοϊό, με δυνατότητα χρήσης και «Ρήτρας Ευελιξίας» Ε.Κ.Τ για αναλώσιμα.
2. Να εγκριθεί Νομοθετικά (ΠΝΠ) η κατάργηση απαίτησης έκδοσης Απόφασης «Έγκρισης Σκοπιμότητας» από τον Υπουργό Υγείας, για τα έργα Προμηθειών Υγείας που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και προωθούνται για ένταξη στα ΠΕΠ – ΕΣΠΑ. Εναλλακτικά, να δίνεται Βεβαίωση – σύμφωνη Γνώμη από την αρμόδια ΥΠΕ, στη λογική του συντονισμένου έργου προμήθειας ειδών στα Νοσοκομεία από κάθε πηγή χρηματοδότησης.

Tags: , ,

Σε εθελοντική αιμοδοσία καλεί ο Δήμος Τρικκαίων

Κέντρο αιμοληψίας θα λειτουργεί πλέον στο Ε ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων. Με τη συνεργασία του Δήμου, που παραχώρησε τον χώρο, και του Νοσοκομείου Τρικάλων διά της αρμόδιας Δ/νσης Αιματολογικού,  στο χώρο του ΚΑΠΗ, έναντι της ΔΕΗ, θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, Κέντρο Αιμοληψίας.
Το κέντρο θα είναι ανοιχτό Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 08:00 – 14:00 για τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές που επιθυμούν να συμπαρασταθούν ενεργά στους συμπολίτες που χρειάζονται αίμα.
Για τον λόγο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων καλεί τους συμπολίτες σε εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη και την Πέμπτη 1 και 2 Απριλίου 2020, τις ώρες 09:00 – 14:00 να προσφέρουν αίμα σε όσους το χρειάζονται περισσότερο αυτήν την περίοδο.
#ΜένουμεΣπίτι αλλά προσφέρουμε αίμα.

Tags: , , ,

Εθελοντές Τρικάλων: Πληροφορίες για τον κορονοϊό στη νοηματική γλώσσα

Συνδρομή και πληροφορίες  για τον κορονοϊό σε συμπολίτες που μιλούν τη νοηματική γλώσσα, προσφέρουν οι Εθελοντές Τρικάλων. Με ένα μικρής σε διάρκεια αλλά μεγάλο σε σημασία βίντεο, επεξηγείται στη συγκεκριμένη γλώσσα, σε τρικαλινούς και τρικαλινές που την ομιλούν, τι μπορούν να κάνουν την περίοδο της πανδημία.
Στο βίντεο δίνονται κατευθύνσεις για την επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο  Εξυπηρέτησης του Δημότη μέσω e-mail στο 20000@trikalacity.gr ή μέσω τηλεφωνικού αριθμού που θα χρησιμοποιούν οι συγγενείς τους, στο 2431020000.
#ΜένουμεΣπίτι και ενημερωνόμαστε

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=Znr3elEq_qQ&feature=emb_logo

Tags: , ,

#menoume energoi. Κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα!

Οι κάτοικοι της χώρας μας, αλλά και όλου του πλανήτη δίνουν σήμερα μια τεράστια μάχη σε έναν νέο ιό για την επιβίωσή τους σε συνθήκες κατάρρευσης του καπιταλιστικού συστήματος. Οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες δεν αφορούν όμως κυρίως την επιθετικότητα και επικινδυνότητα του νέου ιού (που δεν αμφισβητείται), αλλά τη συνολική υποβάθμιση των δομών της δημόσιας υγείας από την πλευρά των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια. Για ακόμη μια φορά τίθεται επιτακτικά το ερώτημα του ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα των χρεοκοπημένων αντιλαϊκών πολιτικών.

Η δημόσια και δωρεάν υγεία λασπολογήθηκε, λοιδορήθηκε, υποβαθμίστηκε, υποχρηματοδοτήθηκε σε μία διαδικασία μετατροπής συνολικά του πεδίου υπηρεσιών υγείας σε ένα τεράστιο επιχειρηματικό χώρο. Βασικές υγειονομικές ανάγκες είτε δόθηκαν ως φιλέτο σε ιδιώτες, είτε συρρικνώθηκαν σε επικίνδυνο βαθμό. Την κρίση του ο καπιταλισμός την μετέτρεψε σε κρίση όλων των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών. Μια διαδικασία που σήμερα μπροστά στην αντιμετώπιση της πανδημίας δείχνει το βαθιά δολοφονικό της χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με ευρεία συναίνεση των άλλων κομμάτων αγνοώντας επιδεικτικά τόσο την μεθοδολογία χωρών που έχουν κατορθώσει να ελέγξουν εν μέρη τον ιό, όσο και τις κατευθύνσεις του ΠΟΥ, αλλά και τα μέτρα που προτείνει η ΟΕΝΓΕ επιλέγει μια διαχείριση της πανδημίας που δεν ακουμπάει σχεδόν κανέναν υγειονομικό κανόνα, με μοναδική αγωνία τη θωράκιση των πυλώνων του συστήματος. Προβαίνει σε μια γενική καραντίνα με προσανατολισμό στην περιστολή της πολιτικής δράσης και των λαϊκών ελευθεριών τη στιγμή που δεν ασχολείται καθόλου με τη διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό και αφήνει ανοιχτούς μεγάλους εργασιακούς χώρους χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Επενδύει στο κανιβαλικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης τη στιγμή που δεν ανοίγει σχεδόν κανένα νέο κρεβάτι ΜΕΘ και απαρνείται ως ο διάολος το λιβάνι την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού. Επιδοτεί τις επιχειρήσεις, νομοθετεί ουσιαστικά για μειώσεις μισθών, καλύπτει τις απολύσεις σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, αφήνοντας εντελώς ακάλυπτο το υγειονομικό προσωπικό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας απέναντί στον ιό. Η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι κατεύθυνση διαχείρισης πληθυσμών και ως εκ τούτου αποτελεί προμελετημένη δολοφονία εις βάρος συνανθρώπων μας. Στόχος της να ρίξει τα βάρη της κρίσης πάλι στην εργαζόμενη πλειοψηφία.

Για να βγούμε νικητές σε αυτή τη μάχη, να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, τους συνανθρώπους μας και να μην εγκλωβιστούμε σε ένα μόνιμο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, δεν χρειάζεται απλά να τηρήσουμε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας (που εξάλλου σέβεται η συντριπτική πλειοψηφία του λαού), αλλά να μείνουμε ενεργοί στη διεκδίκηση των βασικών κοινωνικών αναγκών. Κοινωνικές ανάγκες που σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ συνυφασμένες με την ίδια τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας.

· Λεφτά για τη δημόσια υγεία. Να σπάσουν οι συμφωνίες με την ΕΕ για το χρέος.

· Να ανοίξουν τώρα τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ και να δημιουργηθούν νέα.

· Προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού (ιατρών, νοσηλευτών, ειδικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας)

· Να επιταχθούν και να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής όλων των δημόσιων μονάδων υγείας.

· Άμεση δωρεών διάθεση ειδών ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κτλ) σε όλο τον πληθυσμό.

· Καμιά καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων (κυριακάτικη αργία, άδειες, καμιά απόλυση) – σε κάθε τέτοια προσπάθεια να μας βρουν μπροστά τους

· Καλούμε τα συνδικάτα, τους συλλόγους το μαχόμενο εργατικό κίνημα να παλέψει ενάντια στην περιστολή των λαϊκών ελευθεριών

· Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους.

· Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού. Πάγωμα ενοικίων, κατάργηση εξώσεων.

· Διατήρηση όλων των παροχών κοινωνικής μέριμνας όπως η σίτιση των μαθητών/νήπιων που λάμβαναν σχολικά γεύματα.

· Να κλείσουν τα hot-spot, φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες. Εξασφάλιση αξιοπρεπών όρων υγιεινής διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας.

· Πάταξη αισχροκέρδειας και διατίμηση όλων των ειδών πρώτης ανάγκης.

· Οικονομική ενίσχυση όλων εγγεγραμμένων ανέργων, επιδοτούμενων και μη και όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων

Αντιλαμβανόμαστε τη σημερινή μάχη ως μια μάχη με πανανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά που ταυτόχρονα και επιτακτικά απαιτεί ταξικό περιεχόμενο και οφείλει πολιτική απάντηση στο σήμερα. Αποτελεί λοιπόν στοίχημα ζωής κι επιβίωσης, αξιοπρέπειας και προοπτικής για το αύριο αυτού του κόσμου, σήμερα να μην υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα, της αλληλεγγύης και της πάλης. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, τα συνδικάτα και τα σωματεία, τις συλλογικότητες σε χώρους και γειτονιές και τα κινήματα αλληλεγγύης, να δηλώσουν σήμερα με θάρρος:

1. Συμβάλλουμε άμεσα και έμπρακτα στην αλληλεγγύη σε ντόπιους και ξένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στα φτώχα και εργατικά νοικοκυριά, στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και έχουν ανάγκη από άμεση φροντίδα. Για να μην γίνει το «μένουμε σπίτι» «πεθαίνουμε σπίτι».

2. Αρνούμαστε το καθεστώς επιτήρησης και ελέγχου και καλούμε σε μαζική απειθαρχία στα χουντικής εμπνεύσεως μέτρα αναίρεσης κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχουν σαν στόχο την καταστολή των αντιδράσεων για τις αντεργατικές πολιτικές σοκ που εφαρμόζονται κάτω από την μύτη μας.

3. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο διεθνές κύμα επιβολής απεργιακών κινητοποιήσεων για να μην πληρώσει η εργατική τάξη για άλλη μία φορά τα βάρη της κρίσης, για να μην γίνουν οι εργασιακοί χώροι υγειονομικές βόμβες για τους φτωχούς. Συμβάλλουμε στη πλατιά διάδοση της διαδικτυακής καμπάνιας καταγγελιών για περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας που έχει οργανωθεί από εργατικές συλλογικότητες.

Γιατί τέλος, ας μην ξεχνάμε ποτέ πως κάθε απελευθερωτικό πρόταγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, έβαζε στην προμετωπίδα του τη ζωή κι όχι τον θάνατο. Για να κερδίσει η ζωή λοιπόν κι όχι ο θάνατος, ας θυμηθούμε τον, τραγικά επίκαιρο στις μέρες μας, Αλμπέρ Καμύ.

«Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν».

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    None Found
Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031EC