Tags: , , ,

Δ. Παπαστεργίου: Προτεραιότητα της ΚΕΔΕ η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων

Με ένα βίντεο, περπατώντας μπροστά από τα κλειστά καταστήματα, σε έρημο πεζόδρομο των Τρικάλων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης όλων των τοπικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.
Ο κ. Παπαστεργίου και η ΚΕΔΕ με την παρέμβασή τους, εισακούστηκαν από την κυβέρνηση και μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου πέτυχαν τα ακόλουθα μέτρα:
– Αναβάλλεται η είσπραξη τελών τραπεζοκαθισμάτων από τους Δήμους όσο διαρκεί η κρίση
– Σταματά η είσπραξη τελών για την καθαριότητα και τον
ηλεκτροφωτισμό
– Αναστέλλεται η είσπραξη ενοικίων για όσα καταστήματα έχουν κλείσει.
«Η Αυτοδιοίκηση βάζει πλάτη στις επιχειρήσεις προκειμένου να
μπορέσουν να υπάρξουν την επόμενη ημέρα, μετά την κρίση. Μένουμε σπίτι αλλά μένουμε και πάντα δίπλα στον πολίτη» τονίζει ο κ. Παπαστεργίου στο μήνυμά του.
Δείτε το βίντεο  στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=SSg2gcU4IwI&feature=emb_logo

Tags: , , ,

Δ. Τρικκαίων: Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων σε δικαιούχους προγράμματος αλληλεγγύης

Δίπλα στον δημότη που έχει ανάγκη βρίσκεται ο Δήμος Τρικκαίων, με δωρεάν διανομή κατ’ οίκον, τροφίμων σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ.
Από το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και το έκτακτο προσωπικό, ξεκίνησαν τη διανομή των τροφίμων σε 2620 δικαιούχους (1468 στα Τρίκαλα, 706 Ρομά και 446 στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων).
Μέχρι τώρα, η διανομή γινόταν σε συγκεκριμένα σημεία, ανά τριήμερο και ανά μεγάλες ομάδες πολιτών. Πλέον, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του ιού, ο Δήμος Τρικκαίων φρόντισε για την κατ’ οίκον διανομή των τροφίμων.
Προηγήθηκαν
– συσκέψεις για το όλο θέμα, για τους τρόπους διανομής, την αναγκαία λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους, τη συνεργασία με τους άλλους 3 Δήμους της ΠΕ Τρικάλων.
– προεργασία για την έγκαιρη εξασφάλιση των τροφίμων
– δημιουργία κέντρου επικοινωνίας μέσω ασυρμάτων, με τη συνεργασία και στήριξη της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων, που παραχώρησε συχνότητα στην Πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε στους υπαλλήλους, πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη τους προσφορά και υπηρεσία, αφού χιλιάδες τρικαλινοί και τρικαλινές αναμένουν τα τρόφιμα. Τους εργαζόμενους, που φέρουν διακριτικά του Δήμου και του προγράμματος, και μετακινούνται με ειδικά οχήματα, επίσης με διακριτικά, ευχαρίστησε και στήριξε για την προσφορά τους, και η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου.
Η αλληλεγγύη του Δήμου Τρικκαίων και η εξειδίκευση των μέτρων συμπαράστασης, τώρα που #Μένουμεσπίτι, αφορά σε κάθε ηλικιωμένο/η και πολίτη που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.
Λήφθηκαν μέτρα όπως,
– «Μείνε σπίτι – Είμαστε εδώ για σένα», που είναι η επέκταση του «Βοήθεια στο Σπίτι» για τρόφιμα, φάρμακα καιν άλλες ανάγκες σε ηλικιωμένους/ες και μέλη ευπαθών ομάδων
– δωρεάν διανομή τηλε-πιεσοσαχκαρόμετρου και σετ αισθητήρων «έξυπνου σπιτιού»
– φροντίδα για αδέσποτα ζώα με 4 ταΐστρες στην πόλη  και για δεσποζόμενα ζώα, με φύλαξη και διατροφή αν ο ιδιοκτήτης χρειαστεί νοσηλεία
– τηλεφωνικές γραμμές για μείωση της προσέλευσης πολιτών στο Δημαρχείο και τις υπηρεσίες
– τροποποίηση δρομολογίων των απορριμματοφόρων και συμβουλές για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τους πολίτες.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, ζητώντας από όλους να #ΜείνουμεΣπίτι

Tags: , , , ,

Ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για την ανακούφιση του λαού και την προστασία των εργαζομένων

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Τρικκαίων   καταθέτουν ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Για το λόγο αυτό αποστέλλουν σχετικό αίτημα προς το Δήμαρχο Τρικκαίων , υπογραμμίζοντας ότι αυτή την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

 • Απαλλαγή των δημοτών από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
 • Απαλλαγή των καταστηματαρχών από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
 • Απαλλαγή της εισφοράς Αθλητικών συλλόγων και σωματείων για χρήση αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων για όλο το διάστημα που παραμένουν κλειστοί.
 • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 • Να μη διαταραχθεί η Ρύθμιση χρεών των 100 δόσεων  για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα.
 • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ωρομισθίων ή με μορφή αντιτίμου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ (πχ Ωδείο , καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.α.)  που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
 • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
 • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
 • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
 • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
 • Να εξασφαλιστεί η συνεχής παροχής νερού στα νοικοκυριά , να μη γίνεται καμιά διακοπή υδροδότησης για απλήρωτους λογαριασμούς και να γίνεται επανασύνδεση σε υφιστάμενες διακοπές χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της «Λαϊκής Συσπείρωσης»              Τρίκαλα 23-03-2020

Καϊκης  Γιώργος , Γεροκώστας Θανάσης, Γκολοβράντζας Δημήτρης ,

Κελεπούρης Γιώργος , Τάσιος Βάιος

Tags: , , ,

Να ενισχυθεί το Γ. Νοσοκομείο, με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό

Στα πλαίσια της δράσης μας ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων του Νοσοκομείου, για τη διεκδίκηση αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιήσαμε Παρέμβαση, την Παρασκευή 20/3/΄20, το μεσημέρι, στον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Είχαμε επισημάνει ως ΕΠ.ΑΓΩΝΑ, το  Τμήμα Διαλογής που έχει συσταθεί, δεν εξασφαλίζει κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας και διαμονής στους νοσηλευτές που καλούνται  σε 24ώρη  βάση να είναι στο χώρο του φυλακίου¨ λες και φυλάνε σκοπιά στα σύνορα¨ ή να περιφέρονται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μεταξύ φυλάκιο και ενός χώρου Διαλογής και μάλιστα κάτω από καιρικές συνθήκες και τις νυχτερινές ώρες!!

Καταγγείλαμε  ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις  σε ατομικά μέσα προστασίας – οι μάσκες-γάντια δίνονται «με το σταγονόμετρο», που αντιμετωπίζει το Τμήμα Διαλογής του νοσοκομείου ΤΡΙΚΑΛΩΝ που έχει επιλεγεί για την  αντιμετώπιση περιστατικών  με ¨κορονοϊό¨. καθώς και τμήματα που είναι στην ¨πρώτη γραμμή¨ όπως –Ακτινολογικό, ΤΕΠ, Μικροβιολογικό. καθώς και σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείο. Οι  ¨ειδικές στολές¨ επιλέγονται ακόμα και σε εργαζόμενους που  έρχονται σε επαφή στο Τμήμα Διαλογής,- Γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενοι του ακτινολογικού τμήματος, καθαρίστριες- που καλούνται να περιθάλψουν πιθανά κρούσματα κορονοϊού, με αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών του νοσοκομείου.

Επισημάναμε ότι ο τομέας με 27 κρεβάτια που έχει οριστεί στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου, για ήπιων περιστατικών που χρήζουν περίθαλψη, όταν χρειαστεί να μπει σε λειτουργία με το υπάρχων ιατρικό-νοσηλευτικό και βοηθητικό  προσωπικό και τα ελλιπή  μέσα ατομικής προστασίας, η κατάσταση θα γίνει ¨ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ!¨

Ο διοικητής μας ενημέρωσε ότι το νοσοκομείο «ενισχύθηκε» με την πρόσληψη  14 υγειονομικών Μέχρι σήμερα, στο Γ.Ν.Τ., η μοναδική ενίσχυση είναι με 1 επικουρικό,  τα 13 άτομα ακόμα δεν τους έχουμε δει και  είναι «σταγόνα!» μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις, τις κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες και θα αυξηθούν με την έξαρση της επιδημίας, ιδιαίτερα αν εκτεθούν και τεθούν σε «καραντίνα» υγειονομικοί, όπως ήδη έχει συμβεί σε άλλα νοσοκομεία.

 • Ζητήσαμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, και να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος «γιατί δεν περισσεύει κανένας και μας λείπουν πολλοί». Αίτημα μας είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
 • Ζητήσαμε άμεσα μέτρα για να εξασφαλισθούν ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας του ¨Τμήματος Διαλογής¨ , του ΤΕΠ, ΚΑΙ τον ΑΠΑΡΕΤΡΗΤΟ εξοπλισμό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, γιατροί-νοσηλευτές-τεχνικοί Ακτινολόγοι-καθαρίστριες, για να μην εκτεθούν σε επιπλέον κίνδυνο οι εργαζόμενοι καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι Υγειονομικοί και ασθενείς του  Νοσοκομείου.
 • Να είναι σε ετοιμότητα 1 πλήρωμα του ΕΚΑΒ σε κάθε βάρδια για όλο το 24ωρο, για μεταφορά περιστατικού  στο Κέντρο αναφοράς,  που είναι το Π.Γ.Ν. Λάρισας.
 • Άμεση προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας (καπέλα, scudo, προστατευτικές στολές, προστατευτικά οφθαλμών, μάσκες FFP2 και FFP3, ποδονάρια υψηλά, γάντια αποστειρωμένα και μιας χρήσεως).

Ο Διοικητής διαβεβαίωσε ότι αυτή την στιγμή στο Γ.Ν.ΤΡ. η επάρκεια προστατευτικών μέτρων είναι για 10 ημέρες, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη έλλειψη, με δεδομένο την ύπαρξη μόνο 30-50 προστατευτικών στολών στο Νοσοκομείο.   

Με βάση έναν αριθμό 5-7 περιστατικών ( το 25 ωρο) που έρχονται στο Τμήμα Διαλογής του Νοσοκομείου,  για να κάνουν χρίση  το πακέτο προστασίας, υπολογίζεται ότι χρειάζονται 25-30 πακέτα ΜΟΝΟ – που αρκούν για λιγότερο από μισή μέρα ασφαλούς λειτουργίας!  Αν ο αριθμός των περιστατικών αυξηθεί και για όλο το 24 ωρο, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση τόσο των Υγειονομικών , των ασθενών και όσων επισκέπτονται το νοσοκομείο, ασθενείς, επισκέπτες.

Είναι φανερό οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας υπονομεύουν την εφαρμογή αποτελεσματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού με δραματικές συνέπειες για την προστασία και  υγεία  των Υγειονομικών και συνολικά  των λαϊκών οικογενειών.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ του Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, που συσπειρωνόμαστε εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων Υγειονομικών  του Νοσοκομείου μας, δεν δεχόμαστε ότι η προστασία της υγείας για μας και τις οικογένειές μας είναι «ατομική ευθύνη» και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την συλλογική ευθύνη που έχουμε ως υγειονομικοί στον  κλάδο μας, ώστε να μην πληρώσουμε τις επιπτώσεις μιας πανδημίας που επιδεινώνεται.

Απαιτούμε: Άμεση ενίσχυση με προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία.

Ασφαλή χώρο για τους νοσηλευτές στο Τμήμα Διαλογής που να παίρνονται όλα τα μέτρα προστασίας Υγιεινής και καιρικών συνθηκών, όπως στα υπόλοιπα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου

Tags: , ,

Αισιόδοξο μήνυμα από την Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων

Συγκινητική  ήταν η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών, στο κάλεσμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων, για αιμοδοσία καθώς  το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση προς όλους τους φορείς για αίμα, λόγω των  τεράστιων αναγκών που έχουν προκύψει από τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Η αιμοδοσία διεξήχθη στο ισόγειο του διοικητηρίου της Π.Ε. Τρικάλων, σε έναν χώρο ευχάριστο, που δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας για τους αιμοδότες, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Για την ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου φρόντισε ο Επίσημος Συνεργάτης της  Coral Gas στο Νόμο Τρικάλων, Βίκτωρ Μπίλο, με την προσφορά δύο θερμαντικών σωμάτων, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσήλθαν να προσφέρουν αίμα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους για τον συνάνθρωπο, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων για την άψογη συνεργασία, να τους συγχαρούμε για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και να τους ευχηθούμε καλή δύναμη.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη

 


Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031EC