Tags: , ,

Νέες κινητοποιήσεις το Γενάρη σχεδιάζουν οι αγρότες

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων χαιρετίζει τους εκπροσώπους των 11 Ομοσπονδιών και δεκάδων Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας-Λάρισας.

Η πανελλαδική σύσκεψη απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, που βλέπουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αισθάνονται αυτή την αντιλαϊκή πολιτική στην τσέπη και το εισόδημα. Τους καλεί να αψηφήσουν ψεύτικες υποσχέσεις και παραινέσεις, να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους πολεμούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με συκοφαντικές επιθέσεις απέναντι στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους, στην πάλη, την διεκδίκηση και τις μορφές των κινητοποιήσεων μας.

Ο μόνος δρόμος που μπορούμε και αξίζει να βαδίσουμε είναι ο δρόμος του αγώνα για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε. Είναι ο δρόμος της οργάνωσης του αγροτικού κινήματος, των συνεδριάσεων και συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα το επόμενο διάστημα για την ανασυγκρότηση και την δυναμική αντεπίθεση.

Με τους αγώνες μας, με πολύμορφες δράσεις και κυρίως με τα Μπλόκα έχουμε κερδίσει λύσεις, έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα, έχουμε ανακόψει χειρότερα μέτρα που υπάρχουν στα γραφεία του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Κανείς ποτέ δεν μας χάρισε τίποτα, ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων και συγκρούσεων. Φοβούνται το οργανωμένο κίνημα, τρέμουν στην ιδέα των τρακτέρ στους δρόμους για αυτό βάζουν λυτούς και δεμένους, πολλούς καλοθελητές και παπαγαλάκια να σπείρουν συγχύσεις, να διασπάσουν τον αγώνα μας, να μας αναγκάσουν να καθίσουμε στον καναπέ και να περιμένουμε καρτερικά και με υποταγή το ξεκλήρισμα μας προς όφελος μιας χούφτας επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που λένε ότι δεν κερδίζουμε τίποτα με τους αγώνες, που αναρωτιούνται αν υπάρχει ελπίδα και τους απαντάμε κατηγορηματικά ΝΑΙ, υπάρχει στον οργανωμένο μαζικό αγώνα μας. Ας αναρωτηθούν αν θα ήμασταν σε καλύτερη ή χειρότερη μοίρα αν δεν βγαίναμε στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια. Τους καλούμε να αναλογιστούν ότι μόνο τα τελευταία χρόνια χάρη στα μαζικά και δυναμικά μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, το ακατάσχετο, δεν πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος και τόσα άλλα κέρδη.

Αναμένουμε να δυναμώσει η επίθεση απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα από την κυβέρνηση, όλους όσους συμφωνούν και βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική, όσους στηρίζουν με νύχια και δόντια την ΚΑΠ που θα δώσει ένα μεγάλο χαστούκι με την επόμενη αναθεώρηση της στο αγροτικό εισόδημα.

Απέναντι μας έχουμε ισχυρούς αντιπάλους:

 • Οι εκάστοτε κυβερνήσεις που στέκονται εχθρικά απέναντι μας όπως γνωρίζουμε όλοι από την εμπειρία μας. Ταυτόχρονα υπερασπίζονται και κάνουν «πλάτες» στους εμπόρους και βιομηχανίες στο όνομα της «οικονομίας της αγοράς» να λειτουργούν ως καρτέλ, να παίρνουν κοψοχρονιά την παραγωγή μας και να την πουλάνε 4-5 φορές ακριβότερα κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και της λαϊκής κατανάλωσης. Εφαρμόζουν με συνέπεια τις πολιτικές που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα. Χαρατσώνουν τους αγρότες την ίδια στιγμή που προσφέρουν μεγάλες φοροαπαλλαγές σε βιομηχάνους και εφοπλιστές. Δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και βρίσκουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό για εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, κλινικές, αεροπορικές εταιρείες αλλά δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες γιατί λένε ότι δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.
 • Οι βιομηχανίες, έμποροι, εκκοκιστές, που δεν είναι ούτε συνεργάτες ούτε φίλοι μας αλλά κάθε χρόνο κλέβουν με διάφορα τερτίπια και με την στήριξη των κυβερνήσεων τον κόπο και τον μόχθο μας. Την ίδια στιγμή μας πουλάνε πανάκριβα τα μέσα και εφόδια.
 • Οι τράπεζες που λειτουργούν τοκογλυφικά στα αγροτικά δάνεια με μεγάλους τόκους ενώ τα επιτόκια καταθέσεων είναι μηδενικά.
 • Οι επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες που έχουν βάλει στο μάτι την γη και την παραγωγή μας για να την αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης που δίνουμε στηριζόμενοι στους συμμάχους μας, με όλους όσους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Τους εργατουπάλληλους, το εργατικό κίνημα με τα ταξικά σωματεία που πάντα έμπρακτα στηρίζουν τους αγώνες μας, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, το λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας, η κοινή δράση και πρωτοβουλίες γιατί αυτή η κοινωνική συμμαχία μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας ώστε να γίνουμε πραγματικά αφέντες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε και σήμερα τον καρπώνονται οι λίγοι που γίνονται πλουσιότεροι ενώ εμείς φτωχαίνουμε και εξαθλιωνόμαστε.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Έχουμε δίκιο και τα αιτήματα μας ανταποκρίνονται στο σήμερα και το αύριο της επιβίωσης μας. Πιστέψτε στην δύναμη του αγώνα μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε, να επιβιώνουν οι οικογένειες μας. Όσοι κάθονται στον καναπέ και μας κοιτάζουν ως θεατές να ξέρουν ότι στο τέλος θα τους πάρουν και τον καναπέ και το σπίτι καθώς δεν θα έχουν να πληρώσουν την φοροληστεία, τα χαράτσια των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, πράσινο τέλος και ότι άλλο νέο θα προσθέσουν.

Σας καλούμε όλους ενωμένους με βάση τα αιτήματα που έχουμε ώστε:

 • Να συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τα ταξικά εργατικά σωματεία την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου σε κάθε πόλη ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού της κυβέρνησης.
 • το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη να υπάρχουν πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή με τα γενικότερα αιτήματα αλλά και με τα προβλήματα στην παραγωγή που αντιμετωπίζει κάθε προϊόν ξεχωριστά.
 • Με πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις με την μορφή των μπλόκων.
 • Στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την AGROTIKA το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και με την συμμετοχή τρακτέρ στην Θεσσαλονίκη.
 • Με οργάνωση και συσπείρωση γύρω από τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων που είναι ο μοναδικός πανελλαδικά οργανωμένος φορέας που μάχεται για το δίκιο των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στην οργάνωση μας η δύναμη – στον αγώνα μας η ελπίδα.

Συνεχίζουμε – θα νικήσουμε!

Tags: , ,

Εκπαιδευτική εκδρομή του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

5ο ΓΕΛ Τρικάλων: Μια επιτυχημένη ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’  Λυκείου στη Θεσσαλονίκη (13/12/2019, ημέρα Παρασκευή) Γράφει η Αμαλία  Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Δ/ντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων
Η Θεσσαλονίκη αποτελεί, πραγματικά, ένα ζωντανό, ανοιχτό μουσείο! Στο  πέρασμα των αιώνων κάθε εποχή έχει αφήσει τα σημάδια της με μνημεία  και αξιοθέατα που τα συναντάμε σε κάθε γωνιά της πόλης…είχαμε, λοιπόν,  την ευκαιρία να «μοιραστούμε»με τους κατοίκους της και να απολαύσουμε  την πόλη αυτή, που κουβαλάει μια ιστορία 23 αιώνων. Γιατί η  Θεσσαλονίκη υπήρξε μητροπολιτικό κέντρο για τους Μακεδόνες, πρωτεύουσα  τετραρχίας για τους Ρωμαίους, συμβασιλεύουσα για τους Βυζαντινούς,  εμπορικό και οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων κατά την Οθωμανική  κυριαρχία και συμπρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.Κάθε  γειτονιά της Θεσσαλονίκης μοιάζει σαν αφιερωμένη σε όσους την  κατέκτησαν, σε όσους την αποίκισαν αλλά και σε όσους φιλοξένησε σαν  πρόσφυγες.
Πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται εντός των ορίων των  οχυρωματικών τειχών της και αρκετά από αυτά έχουν συμπεριληφθεί στον  κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Μόλις πέντε λεπτά από την ιστορική αυτή περιοχή, βρίσκεται η πλατεία  Αριστοτέλους. Χτισμένη μετά τη μεγάλη πυρκαγιά με σχέδια του Ερνέστ  Εμπράρ. Η χαρακτηριστική της αρχιτεκτονική και τα καταστήματα που  φιλοξενούνται εκεί, αποτελούν το πιο κοσμοπολίτικο διάλειμμα από τις  βόλτες στα αξιοθέατα και τα εμπορικά της Θεσσαλονίκης.
Ο θρησκευτικός χαρακτήρας της Θεσσαλονίκης είναι εμφανής σε κάθε γωνιά  της πόλης. Σημαντικά μνημεία της βυζαντινής περιόδου, ναούς και  μοναστήρια συναντάμε σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και στην  Άνω Πόλη.Ο Ναός του Άγιου Δημήτριου, η Αγία Σοφία, η μονή Βλατάδων, η  Παναγία Χαλκέων, είναι μόνο μερικά από τα θρησκευτικά μνημεία που  μαρτυρούν την πλούσια θρησκευτική παράδοση της Θεσσαλονίκης. Στην  ανατολική πλευρά του κέντρου της πόλης βρίσκεται το Ανακτορικό  συγκρότημα του Γαλέριου, μνημείο της Ρωμαϊκής εποχής. Η Ροτόντα, η  Αψίδα του Γαλερίου – η γνωστή Καμάρα -, το Ανάκτορο και ο Ιππόδρομος  βρίσκονται στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ναυαρίνου, επί της οδού  Δημητρίου Γούναρη.
Συνοδοί καθηγητές (Αμαλία Ηλιάδη, Φιλόλογος, Κατσίκας Αχιλλέας,  Φυσικής , Μπουσταντζή Μελίνα, Γερμανικής) και μαθητές και μαθήτριες  της Γ’ Λυκείου του 5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων μαγευτήκαμε από μια  ηλιόλουστη, χριστουγεννιάτικα στολισμένη και ζωντανή Θεσσαλονίκη:  πραγματικά, ένα ζωντανό μουσείο ιστορίας. Η αναχώρησή μας έγινε από  την πόλη μας, τα Τρίκαλα και το χώρο του σχολείου. Η άφιξή μας στη  Θεσσαλονίκη σήμανε και το ξεκίνημα της περιήγησή μας στην όμορφη πόλη.  Στην αρχή μεταβήκαμε στο Γενί Τζαμί, το παλιό αρχαιολογικό μουσείο,  όπου είχαμε επίσκεψη και ξενάγηση σε έκθεση εικαστικών-εγκατάσταση στο  Μουσείο του και τις Εκθέσεις Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης με θέμα τη  Δημοκρατία, τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες του εικαστικού Γιώργου  Ξένου.
Συνεχίσαμε το πρόγραμμά μας με περιήγηση-γνωριμία με το Πανεπιστήμιο  του Α.Π.Θ. και προσέγγιση των «ανοιχτών μνημείων» και των  αρχαιολογικών χώρων της πόλης: του ρωμαϊκού και βυζαντινού πολιτισμού  της πάλαι ποτέ συμβασιλεύουσας πόλης της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με  στάσεις στα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύφης του Θερμαϊκού όπως ο  Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα ( Αψίδα του Γαλερίου ) ,το  Ιπποδρόμιο, η Παναγία η Δεξιά, η πλατεία Αριστοτέλους με το άγαλμα του  Ελευθερίου Βενιζέλου, η Παναγία Χαλκέων…
Το μεσημεριανό μας γεύμα και ο ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο  της πόλης και την πανέμορφα, χριστουγεννιάτικα στολισμένη αγορά του  ολοκλήρωσαν την ημερήσια παραμονή μας σε αυτή την πόλη-ποίημα, την  πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βορρά που τραγουδήθηκε και υμνήθηκε από  πολλούς ποιητές και στιχουργούς με ανεπανάληπτο τρόπο!
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Δ/ντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

Tags: , ,

Η πρώτη δράση διατροφικής αγωγής του Τμήματος Διαιτολογίας

Η πρώτη δράση διατροφικής αγωγής του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έλαβε χώρα στο 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων.Οι φοιτήτριες κα. Φένια Στάθη και κα. Άννα Βρακά, υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Οδυσσέα Ανδρούτσου και σε συνεργασία με την Προϊσταμένη κα. Ρέμου Στυλιανή και το προσωπικό του Νηπιαγωγείου, υλοποίησαν δύο διαδραστικές δραστηριότητες σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τη διατροφική αξία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων συνεργάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελληνικό γάλα …..από τη φάρμα στο ποτήρι», το οποίο σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος και συμπεριλαμβάνεται στην 11η εγκύκλιο σχολικών δραστηριοτήτων (θέμα 8) της Διεύθυνσης Π.Ε. Τρικάλων. Στόχος της συνεργασίας είναι η διοργάνωση δράσεων διατροφικής αγωγής, ώστε οι μαθητές και οι οικογένειές τους να ενημερωθούν για τη διατροφική αξία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Την 4η Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο φορέων. Το Τμήμα Διατροφολογίας-Διαιτολογίας εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Οδυσσέα Ανδρούτσο, ο οποίος παρουσίασε στην Προϊσταμένη κα. Ρέμου Στυλιανή και στο προσωπικό του Νηπιαγωγείου δράσεις που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες.

Η μικρότερη και η μεγαλύτερη βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος θα συνεχίσουν την εποικοδομητική αλληλεπίδρασή τους και το νέο έτος.

 

Tags: , ,

Με το ΕΠΑΛ Φαρσάλων συνεχίστηκαν οι επισκέψεις σχολείων στο Δημαρχείο Τρικκαίων

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές – εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ Φαρσάλων, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Δήμου. Ο ειδικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μιχαλάκης αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις σε ζητήματα πληροφορικής, εξυπηρέτησης των πολιτών, διοίκησης, τη σχέση του Δήμου με τα σχολεία, τη γενικότερη δράση σε θέματα πολιτισμού. Η συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες περιστράφηκε και σε θέματα αγροτικά με βάση τη Γεωργία Ακριβείας (Smart Farming) αλλά στα επόμενα βήματα στην τεχνολογία, με αφορμή το 5G και τις επικείμενες καινοτομίες στα Τρίκαλα.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο Τρικκαίων και το 1ο Λύκειο Φαρσάλων, ενώ ακολούθησε τον ΕΠΑ.Λ Νεμέας, με παρεμφερείς ενημερώσεις, που εξειδικεύονταν αναλόγως των ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Συνεργασία Παπαστεργίου – Λιβάνιου για τον πολίτη και την Αυτοδιοίκηση

Πολύωρη, ουσιαστική και χρήσιμη συζήτηση συνολικά για την Αυτοδιοίκηση στα Τρίκαλα. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχθηκε τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο. Με παρόντες όλους σχεδόν τους αντιδημάρχους Τρικκαίων, τέθηκαν και συζητήθηκαν πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται με το παρόν και, κυρίως, το μέλλον των Δήμων και συνακόλουθα των πολιτών. Όπως το διατύπωσε ο κ. Παπαστεργίου: συζητούμε για την αποκέντρωση, για τη μείωση της γραφειοκρατίας, για τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά του ο υφυπουργός, δίνοντας συγχαρητήρια στον κ. Παπαστεργίου για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της ΚΕΔΕ, εξήρες τις «νέες αντιλήψεις στην Αυτοδιοίκηση», με τις οποίες απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Δημάρχων. Και συνέχισε στην ανάγκη για συνεργασία, επισημαίνοντας τα όσα αφορούν στην ψηφιακή διακυβέρνηση, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο. Όπως το είπε χαρακτηριστικά: είναι τραγικό να εκδίδονται πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης για να αποδείξει το μισό κράτος στο άλλο μισό, ότι κάποιος είναι παντρεμένος και έχει παιδιά».
Εστίασε και ο ίδιος σε ζητήματα εξυπηρέτησης των πολιτών και αποκέντρωσης, αλά και σε ζητήματα κανόνων που θα θέτει ο νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα – εκκρεμότητες, είτε για θέματα του Δήμου Τρικκαίων (η υπογραφή της απαραίτητης ΚΥΑ για το αναπτυξιακό δάνειο ΑΠΕ του Δήμου) είτε συνολικότερα για τους ΟΤΑ της χώρας (όπως, αντικειμενικά κριτήρια για κατανομή ΚΑΠ, παράταση συμβάσεων των προσωρινών εργαζόμενων της 3Κ/2018, πρόληψη & νέες υποδομές για την πολιτική προστασία, εκσκαφές στους ασφαλτοτάπητες των πόλεων, Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου, διαλειτουργικότητα υπηρεσιών Δημοσίου & ΟΤΑ κ.α.).
Τα θέματα ειδικότερα της τεχνολογίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών συζητήθηκαν στο control room του Smart Trikala. Εκεί ο Δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε το πλήθος των δράσεων της πόλης που μπορεί να είναι σύγχρονη, με έμφαση σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, διαφάνειας, βελτίωση των υπηρεσιών στον πολίτη.
Η επίσκεψη του κ. Λιβάνιου ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον Μύλο των Ξωτικών.
Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρέστησαν, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Μπρουζούκη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μητσιάδη, Αναστασίου, Ζιώγας, Ψύχος, ο πρόεδρος της e-trikala κ. Γ. Κωτούλας, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κ. Αλεστά και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θ. Παπασίκας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ημερίδα της Περιφέρειας για τη διάγνωση αναγκών στην αγορά εργασίας

Σε ημερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Παρουσίαση του μηχανισμού διάγνωσης αναγκών στην αγορά εργασίας του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νίκος Καραγιάννης.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας  σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Θεσσαλίας.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν αναληφθεί μια σειρά πρωτοβουλιών για να αντιμετωπιστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ανήκουν στις Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες (Ε.Κ.Ο.), με την εφαρμογή διάφορων πολιτικών και με διάθεση πόρων πού προέρχονται, κυρίως, από τα Διαρθρωτικά Επενδυτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/12/2019 αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση του μηχανισμού διάγνωσης αναγκών στην αγορά εργασίας του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.), η περίπτωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Στην εκδήλωση την αρχική εισήγηση έκανε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και  ακολούθησαν οι:

 1. Ερίκ Γκαζόν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
 2. Η κ. Τσιούρβα Όλγα, Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
 3. Ο κ. Παναγούλης Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος του ΙΝΕ Γ.Σ.Ε.Ε Θεσσαλίας.
 4. Ο κ. Φεγγίτης Δημήτρης, εκπρόσωπος της Ε.Ε.Τ.Α.Α
 5. Ο κ. Κώτσιος Βάϊος ,εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Παρευρέθηκαν επίσης και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από τα Κέντρα Κοινότητας Δήμων της Θεσσαλίας.

 

 

Tags: , ,

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Μαγνησίας), διοργανώνουν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής.
Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:00 – 20:00, στην Αίθουσα Α1, Κτήριο Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πεδίον Άρεως, Βόλος.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Φοιτητές και Προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιλαμβάνει δίωρη παρουσίαση σχετικά με :
– Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
– Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
– Αντιμετώπιση Πνιγμονής, Αιμορραγιών, Εγκαυμάτων, Επιληψίας, Πνιγμού, Διαβήτη, Λιποθυμίας, Εγκεφαλικού, Εμφράγματος.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη