Tags: , ,

Υπάρχουν φυσικοί νόμοι; – Του πρωτ. Αθανασίου Π. Τύμπα, Θεολόγου-μουσικού

Το ερώτημα ίσως σε πολλούς φανεί ανόητο. Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς. μεγάλος άγιος της Σερβίας, θεολόγος και διδάκτωρ  Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης στις αρχές του 20ου αιώνος, έγραψε ένα Βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι επιστήμονες, »Περί του νόμου του Θεού». Σ’ αυτό το βιβλίο αποδεικνύει ότι φυσικοί νόμοι δεν υπάρχουν διότι, πώς είναι δυνατόν ένα άψυχο πράγμα όπως είναι ο φυσικός κόσμος να έχει νόμους; Νόμους μπορούν να έχουν μόνον οι άνθρωποι που έχουν λογική και ο Θεός που έχει άπειρες δυνατότητες.

Ο πνευματικός λοιπόν νόμος του Θεού καθορίζει πώς θα κινούνται τα διάφορα φαινόμενα της φύσης. Έτσι ο Κύριος κατά την Ανάληψη κατάργησε τον νόμο της βαρύτητας. Ο Ιορδάνης  στράφηκε προς τα πίσω κατά την Βάπτιση του Θεανθρώπου και η Ερυθρά θάλασσα κόπηκε στα δύο όταν την σταύρωσε ο Μωυσής. Ποιος επιστημονικός νόμος θα μπορέσει ποτέ να προβλέψει πότε θα γίνει ένα τσουνάμι ή πότε θα εκραγεί ένα ηφαίστειο;

Και σήμερα όλοι οι πιστοί που τρέχουν κατά εκατομμύρια να ζητήσουν την βοήθεια της Παναγίας στην Τήνο αποδεικνύουν ότι πιστεύουν στην δύναμη του Θεού και όχι της φύσης. Πόσοι άνθρωποι καθημερινά δεν διηγούνται θαύματα! Καρκίνοι που τους αποδεικνύουν ιατρικές εξετάσεις μέσα σε λίγες ώρες, μετά από την επίκληση ενός αγίου, εξαλείφονται και δεν φαίνονται στις νέες εξετάσεις. Πολύ συχνά στις ειδήσεις ακούμε εγκεφαλικά νεκροί και άνθρωποι που τους έχουν διαγράψει από την ζωή οι επιστήμονες να γυρνούν μέσα σε λίγες ώρες στην φυσιολογική τους κατάσταση.

Ένα βράδυ πριν λίγο καιρό άκουγα μια συνέντευξη του σπουδαιότερου φυσικού επιστήμονα της Κύπρου, δεν ενθυμούμαι το όνομά του, ο οποίος για πολλά χρόνια εργαζόταν στο κέντρο πυρηνικών ερευνών, Σερν όπου οι επιστήμονες κάνουν τα ακριβότερα πειράματα κάτω από την γη. Αυτός λοιπόν έλεγε, ότι πραγματικά είναι αδύνατον να ανακαλυφθεί ποτέ ο απόλυτος φυσικός νόμος, διότι τα πειράματα που γίνονται στον μικρόκοσμο αποδεικνύουν ότι την πορεία της ύλης την καθορίζουν άπειροι αστάθμητοι παράγοντες.

Και ο γνωστός σε όλους  φυσικός επιστήμονας Χόκινγκ, που πριν λίγο καιρό κοιμήθηκε, σε συνέντευξή του είχε πει:  »Είναι ανόητος όποιος πει ότι δεν υπάρχει Θεός, όπως ανόητος είναι και αυτός που προσπαθεί να αποδείξει με την επιστήμη ότι υπάρχει Θεός». Και αυτό βέβαια είναι αληθινό διότι αν συνέβαινε κάτι άλλο θα καταργούνταν η ελευθερία του ανθρώπου να ακολουθήσει τον δρόμο του αληθινού θεού με την θέλησή του. Η ύπαρξη του Θεού αποδεικνύεται μόνον όταν καθαρίσουμε την καρδιά μας από τα πάθη και κατοικίσει τότε μέσα μας το Άγιο Πνεύμα.

Είναι λοιπόν εγκληματικό ορισμένοι γονείς, καθηγητές και ημιμαθείς επιστήμονες να σπέρνουν την απιστία στους νέους και να τους οδηγούν στα ψυχοφάρμακα και την απελπισία. Διότι δίχως Θεό, όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι όλα επιτρέπονται. Ο άνθρωπος που πιστεύει ότι προέρχεται από την άψυχη ύλη και θα καταλήξει σ’ αυτήν εξισώνει τον εαυτό του με τα ζώα.

Ποιος ο λόγος να είμαστε δίκαιοι σ’ αυτήν την ζωή εάν δεν υπάρχει αιώνια ζωή; Ποιος ο λόγος να έχουμε ελπίδα όταν αργά ή γρήγορα θα καταντήσουμε χώμα; Δόξα στον μεγαλοδύναμο Θεό, που από το πρώτο δευτερόλεπτο της συλλήψεώς μας, μας δωρίζει την αθάνατη ψυχή η οποία εφαρμόζοντας τον πνευματικό νόμο του ευαγγελίου μπορεί να γίνει πραγματικά ευτυχισμένη στους αιώνες των αιώνων τραβώντας μάλιστα, όπως έγινε και με τον Αναστημένο μας Χριστό, και το σώμα μας στον αιώνιο Παράδεισο.

 

 

 

 

Tags: , ,

Ετοιμάζεται νέα παιδική χαρά στην Μπάρα

Μια ακόμη παιδική χαρά, πιστοποιημένη και με βάση τις προδιαγραφές ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Είναι η παιδική χαρά στην Μπάρα, κοντά στη ΔΕΗ, στη γωνία των οδών Θεοδοσοπούλου και Φιλελλήνων. Πρόκειται για παιδική χαρά που εξυπηρετεί ένα πυκνοκατοικημένο τμήμα των Τρικάλων, στα νότια της Μπάρας, αντικαθιστώντας παρακείμενη παιδική χαρά που λειτουργούσε στη γωνία των οδών Γάτσιου και Φιλελλήνων.
Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2018 και ήδη έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα όργανα. Η παιδική αυτή χαρά θα είναι όπως οι υπόλοιπες που ο Δήμος Τρικκαίων κατασκεύασε σε άλλες γειτονιές των Τρικάλων και σε χωριά: περιφραγμένη, με πιστοποιημένα όργανα, ασφαλής και πλήρης, για όλα τα μικρά παιδιά.
Ετσι, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τη μέριμνα για νόμιμη και ασφαλή παιδική χαρά, με τις 35 πρώτες να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Παραδίδεται η νέα αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Διπλάσια αυλή απέκτησαν πλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Με έργο που είχε αρχικό προϋπολογισμό 50.000€, ο Δήμος Τρικκαίων ικανοποίησε το πάγιο αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών, δίνοντας στα μικρά παιδιά πρόσθετο χώρο για να παίζουν και να ασκούν δραστηριότητες. Σε ένα σχολείο, μάλιστα, με χρήση και τις απογευματινές ώρες από το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ», ήταν απαραίτητη η παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων προς όφελος των μικρών μαθητών. Ετσι, τρεις μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης (με την εταιρεία ΛΙΤΟΥ Α. – Γ. ΓΚΕΚΑΣ Ο.Ε.), η αυλή είναι σχεδόν έτοιμη για να παραδοθεί. Διανοίχτηκε ολόκληρος ο χώρος,  γκρεμίστηκε τμήμα της περιτοίχισης στην πίσω δυτική πλευρά του σχολείου και δημιουργήθηκε ένα νέο, πλακοστρωμένο δάπεδο. Παράλληλα, έγινε τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων – τα οποία βάφονται αυτές τις ημέρες – και ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώνει τις εργασίες για ασφαλέστερο πεζοδρόμιο.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο, πλέον, διπλασιάζει την αυλή του κατά 909,58 μ2 αφού αθροιστικά με την μπροστινή αυλή, ο ωφέλιμος χώρος για τα παιδιά αγγίζει τα 2000 μ2. Ένα έργο ουσίας για όλους τους μικρούς μαθητές

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Με επιτυχία η ημερίδα του ΑΠΣ Τρίκαλα

«Άσκηση, Διατροφή και Υγεία» ήταν το θέμα μιας ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργανώθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2018, στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου στο πάρκο Ματσόπουλου από τον ΑΠΣ Τρίκαλα:   Ελληνορωμαϊκή πάλη και σε συνεργασία με επιστήμονες του Εργαστηρίου Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ιδέα για την πραγματοποίηση αυτής της ενδιαφέρουσας από κάθε άποψη ενημέρωσης προέκυψε από τον προβληματισμό μας, για την εκπαίδευση και άθληση των παιδιών μέσα από αθλητικές και πολιτισμικές- κοινωνικές δραστηριότητες.
Το θέμα επίκαιρο αφού συμπίπτει με την καθολική συμμετοχή των παιδιών στην οργανωμένη άσκηση.

Στην αρχή παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο ΑΠΣ Τρίκαλα «πάλης ξεκίνημα» και η σύνδεσή  του με το πρόγραμμα «Άσκηση, Διατροφή και Υγεία» από τον υπεύθυνο του ΑΠΣ Τρίκαλα Νίκο Τσιακάρα.

Εισηγητές της ημερίδας θα ήταν οι:

  • Δρ. Καρατράντου Κωνσταντίνα, Διδάσκουσα στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ,

       «Υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών με στόχο την προαγωγή της υγείας»

  • Αναστασία Μελισσοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

       «Υγιεινή διατροφή στις αναπτυξιακές ηλικίες»

  • Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος, Καθηγητής Προπονητικής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ

«Η Άσκηση ως μέσο προαγωγής της υγείας»

Η παραπάνω επιστημονική ομάδα  ενημέρωσε τους γονείς, απάντησε σε ερωτήσεις τους και τους ευχαριστούμε θερμά.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα Καλών πρακτικών του συλλόγου μας «Παλεύουμε για τα παιδιά μας».

Ευχαριστούμε τους παραπάνω επιστήμονες και το Εργαστήριο Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη συνεργασία τους, αλλά και τους γονείς και μαθητές που παρακολούθησαν την ημερίδα.

Tags: ,

Καταγγέλλουμε τη νέα επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό

Εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Καταγγέλλουμε τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μέσω του υπουργείου Εξωτερικών αρνείται να καταδικάσει αυτή τη σφαγή, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα, συμπλέοντας με την ΕΕ που αναγνωρίζει στο ισραηλινό κράτος το δικαίωμα στη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών αρκεί να μην είναι δυσανάλογη.

Καλούμε όλο το λαό σε επαγρύπνηση και αγώνα για να αποτρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν τους λαούς στη σφαγή.

Τα εργατικά Σωματεία-Σύλλογοι του κινήματος  Ν. Τρικάλων:

Συνδικάτο «Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά»- Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων,  Λογιστών & Βοηθών Λογιστών-Σύλλογος Υπαλ/λων Περιφερειακής Ενότητας- ΕΠ. Αγώνα σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων-ΕΠ. Αγώνα Εκπαιδευτικών- ΕΠ. Αγώνα εργαζομ. Γεν. Νοσοκομείου- Συνταξιούχων ΙΚΑ- ΕΒΕ Καλαμπάκας-ΕΒΕ Φαρκαδόνας- Ξυλουργών– ΕΠ.Αγώνα Λογιστών ΕΒΕ-Σύλλογος Γυναικών(μέλος της ΟΓΕ- -ΕΠ. Αγώνα συνταξιούχων ΔΗΜΟΣΙΟΥ- Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων» η άνοιξη»

 

Tags: , ,

Δράσεις από τα Παιδαγωγικά Τμήματα Παν/μίου Θεσσαλίας

Το Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τον μηνιαίο κύκλο υποστηρικτικών παρεμβάσεών τους υλοποιώντας, με την εθελοντική ανιδιοτελή συμμετοχή φοιτητών/τριών και διδασκόντων/ουσών, δημιουργικές δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Τσαγκαράδας και του Ανηλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 14/5, ομάδα φοιτητριών υπό την καθοδήγηση της κας Αναστασίας Σουλιώτου, διδάσκουσα Εικαστικής Θεατρολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, υλοποίησε παιδαγωγικό σενάριο για κουκλοθέατρο με αναφορά στο προσφυγικό. Παράλληλα στις δίπλα αίθουσες η κα Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, μέλος ΕΕΠ Μουσικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, με τη συνδρομή άλλων φοιτητριών υλοποίησε μουσικά σενάρια για τους μικρούς μαθητές.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες  όλων των τάξεων των δύο σχολείων αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τα σενάρια και συμμετείχαν με μεγάλη χαρά σε αυτά.

Ο φετινός κύκλος της υποστήριξης των Παιδαγωγικών Τμημάτων στα δύο Δημοτικά Σχολεία του Αν. Πηλίου θα λάβει και τυπικά τέλος με την προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, την ερχόμενη Τρίτη 22/5.

 

 

 

Tags: , ,

ΤΕΕ: Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων – GDPR

To TEE Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων – GDPR», στη Λάρισα, την Παρασκευή 18.05.2018 και ώρα 17:00, στο ΤΕΕ, στην αίθουσα «Ιωάννης Βαρνάς», 3ος όροφος.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των μελών του ΤΕΕ Κεντρικής και Θεσσαλίας σχετικά με το νέο Κανονισμό της ΕΕ που αφορά στην Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), η υποχρεωτική εφαρμογή του οποίου ξεκινάει την 25η Μαΐου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Μόνιμης Επιτροπής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Δρ. Βασίλης Γερογιάννης, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Γραμματέας Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας (συντονιστής Μόνιμης Επιτροπής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών).

 

Tags: , ,

ΕΝΚΑ Θεσσαλίας: Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης του γάλακτος

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι η χώρα μας, μετά τη διαβούλευση στο πλαίσιο της ΕΕ, θέσπισε με το Νόμο 4492/2017 (Α΄ 156), την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή στις 19/4/2018 και αναμένεται να λειτουργήσει, πέραν των άλλων, προς την αποφυγή της παραπλάνησης του καταναλωτή.
Τι προβλέπουν οι νέες διατάξεις:

Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στο γάλα
1. Η επισήμανση της προέλευσης του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι υποχρεωτική και περιλαμβάνει τις εξής ενδείξεις:
α) «χώρα αρμέγματος»: το όνομα της χώρας όπου έγινε το άρμεγμα,
β) «χώρα επεξεργασίας»: το όνομα της χώρας όπου έγινε η επεξεργασία του γάλακτος,
γ) «χώρα συσκευασίας»: το όνομα της χώρας όπου έγινε η συσκευασία του προϊόντος.
2. Αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει:
– στην ίδια χώρα, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως «Προέλευση: Όνομα χώρας».
– σε περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως «προέλευση Ε.Ε.».
– σε περισσότερες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως «προέλευση εκτός Ε.Ε.».

Υποχρεωτική επισήμανση καταγωγής – προέλευσης στο κρέας

Οι επιχειρήσεις, όπως τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν τμήμα κρεοπωλείου, υποχρεούνται να αναγράφουν στα παραστατικά που εκδίδονται:
– το είδος κρέατος,
– τη χώρα καταγωγής, για το κρέας που λαμβάνεται από ζώα τα οποία παραχθεί εξ ολοκλήρου (έχουν γεννηθεί, εκτραφεί και σφαγεί), σε ένα μόνο κράτος – μέλος ή Τρίτη χώρα
– τις χώρες εκτροφής, όπου η πρώτη χώρα εκτροφής νοείται η χώρα γέννησης και η τελευταία χώρα εκτροφής νοείται η χώρα σφαγής,
– το βάρος των πωλούμενων ποσοτήτων.
Στην ειδική περίπτωση του κρέατος βοοειδών «Ελληνικής εκτροφής άνω των 5 μηνών», αυτό θα αναγράφεται.

Καλούμε τους καταναλωτές να διαβάζουν στις ετικέτες των τροφίμων τη χώρα προέλευσης και άλλες πληροφορίες και να προτιμούν Ελληνικά προϊόντα.

 

 

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη

 


Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC