Tags: , ,

Ενεργειακή αναβάθμιση στο κλειστό της Κατσιμήδου

Με ποσό 750.000€ ο Δήμος Τρικκαίων αναβαθμίζει ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο στην Κατσιμήδου. Και εξοικονομεί χρήματα από την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθιστώντας το νεότερο κλειστό των Τρικάλων, πιο έτοιμο και πιο σύγχρονο για φιλοξενία αθλητικών δράσεων. Συνεχίζει, έτσι, τις εργασίες αναβάθμισης συνολικά του κλειστού αυτού γυμναστηρίου.
Μπορεί να είναι ειρωνεία της τύχης, το ότι αυτή η πρόταση αναβάθμισης υποβάλλεται την περίοδο του υποβιβασμού της μπασκετικής ομάδας στην Α2, αλλά αυτές τις ημέρες δημοσιοποιήθηκε η σχετική πρόσκληση για το έργο. Συγκεκριμένα, η πρόσκληση έγινε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014–2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το έργο ονομάζεται «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ» και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018 ενέκρινε την υποβολή κατάθεσης της σχετικής πρότασης.
Πρόκειται ουσιαστικά για πλήρη αναβάθμιση σε επίπεδο ενέργειας για μια τόσο μεγάλη αθλητική εγκατάσταση. Σύμφωνα με τη μελέτη – που θα υποβληθεί τοπ αργότερο μέχρι τη ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου 2018, θα γίνουν οι εξής εργασίες:
1. Κατασκευή συστήματος εξωτερικής  θερμοπρόσοψης
2.Τοποθέτηση εξωτερικά θερμομονωτικού πάνελ
3.
Αποξήλωση της αυλακωτής λαμαρίνας της στέγης του παλαιού τμήματος και τοποθέτηση πάνελ πολυουρεθάνης
4. Τοποθέτηση εξωτερικά θερμομονωτικού πάνελ πολυουρεθάνης
5.
Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του παλαιού τμήματος
6.
Αναβάθμιση συστημάτων  σε θέρμανση, ψύξη, μηχανικού αερισμού και Ζεστού Νερού Χρήσης μέσω Κεντρικής Κλιματιστικής μονάδας η οποία θα τροφοδοτείται  από αντλία θερμότητας και συστοιχία λεβητών φυσικού αερίου.
7. Τοποθέτηση ηλιοθερμικού συστήματος για παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης με υποστήριξη από το φυσικό αέριο
8. Αντικατάσταση  όλων των παλαιών φωτιστικών συμβατικού τύπου με προβολείς τεχνολογίας LED υψηλής ποιότητας και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, με σκοπό τη μείωση της εγκατεστημένης ισχύος και κατά συνέπεια τη μείωση  της ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς και την κάλυψη των απαιτούμενων σταθμών φωτισμού στις ζώνες τεχνητού φωτισμού του κτιρίου.

 1. Εγκατάσταση επιπλέον προβολέων τεχνολογίας LED υψηλής ποιότητας καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού Dimming για τον φωτισμό του αγωνιστικού χώρου, με τη δυνατότητα επιλογής διακριτών επιπέδων φωτισμού (στάθμες φωτισμού) ανάλογα με τη χρήση του αγωνιστικού χώρου (Αγώνες με τηλεοπτική κάλυψη, Αγώνες Α’ Κατηγορίας, Λοιποί Αγώνες, Προπόνηση).

Μαζί με τη σχετική μελέτη, το έργο προϋπολογίζεται στα 750.000€ και ουσιαστικά δίνει νέα ενεργειακή – και επομένως, χρηστική – μορφή στο δεύτερο κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων.

Το έργο αυτό έρχεται ως συνέχεια των εργασιών αναβάθμισης που είχαν γίνει το καλοκαίρι του 2017. Τότε ο Δήμος Τρικκαίων με δικά του χρήματα προχώρησε σε αλλαγή του παρκέ, σε νέα διαγράμμιση, σε βάψιμο σχεδόν όλων των χώρων και προσόψεων, σε ανακατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε συντήρηση και αναβάθμιση στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια και στο ιατρείο του γηπέδου.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Άλλα 15 μηχανήματα αγοράζει ο Δήμος Τρικκαίων

Αλλα 15 μηχανήματα προσθέτει στον εξοπλισμό του ο Δήμος Τρικκαίων για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Πρόκειται για μηχανήματα που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2» του υπουργείου Εσωτερικών, με κόστος 250.000€ για τον Δήμο Τρικκαίων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ομόφωνα αποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018 την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να προβεί στη σχετική διαδικασία.
Αυτή η διαδικασία είναι απλή: ο Δήμος αποδέχεται το ποσό, προβαίνει στην αγορά των μηχανημάτων με βάση τις συγκεκριμένες διατάξεις και η πληρωμή γίνεται από τα χρήματα του υπουργείου. Για να αποφασιστεί, ποια και τι είδους μηχανήματα είναι απαραίτητα στον Δήμο (σε Τρίκαλα και χωριά), οι δύο συναρμόδιες (Διευθύνσεις Επιχειρησιακού Έργου και η Πρασίνου – Τοπικής Οικονομίας) μελέτησαν τις ανάγκες και συνέταξαν τον παρακάτω κατάλογο:

 

 • Δύο (2) μικρά μεταχειρισμένα ανατρεπόμενα πετρελαιοκίνητα φορτηγά, μεικτού βάρους 3.500 kg και βάρος φορτίου (ωφέλιμο) 900–1.370 kg, με διαστάσεις καρότσας: 2-3×1,9-2,2×≥ 0,35 m (μήκος × πλάτος ×ύψος καρότσας), και κουβούκλιο μονό 3 θέσεων, ενδεικτικού Π/Υ 21.000,00 € έκαστο.
 • Έναν (1) ασφαλτοκόπτη καινούριο, κινητός, βενζινοκίνητος, με μέγιστο βάθος κοπής ≥170 mm, ενδεικτικού Π/Υ 5.500,00 €.
 • Ένα (1) περονοφόρο ανυψωτικό όχημα καινούργιο, ενδεικτικού Π/Υ  8.500,00 €.
 • Έναν (1) αλατοδιανομέα καινούργιο, ενδεικτικού Π/Υ 16.600,00 €, που θα προσαρμόζεται στα υφιστάμενα οχήματα του Δήμου.
 • Μία (1) λεπίδα αποχιονισμού, ενδεικτικού Π/Υ 15.000,00 €, η οποία θα προσαρμόζεται στα υφιστάμενα οχήματα του Δήμου.
 • Δύο (2) μεταχειρισμένους γεωργικούς ελκυστήρες, ενδεικτικού Π/Υ 17.000,00 € έκαστος.
 • Ένα (1) φορτηγό με ανατροπή, γερανό και αρπάγη μεταχειρισμένο, ενδεικτικού Π/Υ 37.500,00 €.
 • Έναν (1) κλαδοτεμαχιστή ρυμουλκούμενο καινούργιο, ενδεικτικού Π/Υ 45.000,00 €.
 • Έναν (1) καταστροφέα βάσεων κορμών καινούργιο, ενδεικτικού Π/Υ 4.900,00 €.
 • Δύο (2) καινούργιους δίσκους κλαδέματος για γεωργικό ελκυστήρα, ενδεικτικού Π/Υ 8.000,00 € έκαστο.
 • Δύο (2) καινούργια χλοοκοπτικά με βραχίονα για γεωργικό ελκυστήρα, ενδεικτικού Π/Υ  12.500,00 € έκαστο.

Το όλο έργο έχει τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΈΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 250.000 €.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες ο Δήμος Τρικκαίων είχε αποφασίσει την ενίσχυσή του με πρόσθετα μηχανήματα και οχήματα για θέματα καθημερινότητας και κακοκαιρίας. Ετσι, μαζί με όσα αγοραστούν, ο Δήμος Τρικκαίων θα μπορεί να επανεξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τα ζητήματα για τα Τρίκαλα και τα χωριά.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Στην Καλαμπάκα εκπρόσωποι 9 Δήμων από την Πορτογαλία

Στα πλαίσια των δράσεων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου για την Ευρωπαϊκή ημέρα Πάρκων με θέμα «Πολιτιστική κληρονομιά και περιβάλλον», επισκέφτηκαν σήμερα την περιοχή μας, εκπρόσωποι 9 Δήμων από το Πάρκο Montanhas Magicas της Πορτογαλίας, εταίροι μας στο Europarc (Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών), για τεχνικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Στο Δημαρχείο Καλαμπάκας τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κος Γεώργιος Δήμου και ο Αντιδήμαρχος κος Δημήτριος Βουρλίτσης, εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμπάκας στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων. Μετά τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων, επισκέφτηκαν αρχικά το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου μας (Infotourist) και στη συνέχεια τα Μετέωρα και λοιπά αξιοθέατα της περιοχής μας.

Δήμος Καλαμπάκας

Tags: , ,

Συνάντηση Παπαστεργίου – εργαζομένων για εργασιακά θέματα

Θέματα των εργαζομένων συζήτησαν το πρωί της Παρασκευής 11 Μαΐου 2018 στο Δημαρχείο, εκπρόσωποι του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων με τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Μετά την εκλογή νέου Δ.Σ. από τις πρόσφατες εκλογές, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος κ. Βαγγέλης Κωστίκας και Αχιλλέας Τσιαφίτσας, μαζί με εκπροσώπους συμβασιούχων, συνομίλησαν με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Λάππα και τον γενικό γραμματέα του Δήμου κ. Θωμά Παπασίκα. Κυρίαρχο ζήτημα, το όλο θέμα με τις παρατάσεις και την προσπάθεια παραμονής των 37 εργαζομένων στην καθαριότητα και τα όσα σχετίζονται με την προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Επίσης, συζητήθηκαν και ειδικότερα θέματα για την προστασία των εργαζομένων, ειδικά σε ειδικότητες τεχνικής φύσης.
 

Tags: , ,

Και εγένετο κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς

Τάξη στη λαϊκή αγορά με τη θέσπιση κανονισμού λειτουργίας τους, έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Η κανονιστική διάταξη, με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής διά του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κ. Ψύχου (το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018), ουσιαστικά τοποθετεί την καθημερινή λαϊκή αγορά στο πλαίσιο της νομιμότητας, με βάση τον νέο νόμο, που πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε. Η σχετική εισήγηση νομιμοποιεί τη λειτουργία με συγκεκριμένες διατάξεις και επιλύει προβλήματα που υπήρχαν. Επίσης, θέτει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους λειτουργίας και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει.
Αυτή, μάλιστα, η διαδικασία, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι συμπλήρωμα της μελέτης που το Σώμα ψήφισε και ενέκρινε, για τη νέα μορφή της αγοράς.
Μια πρόταση που έχει ήδη υποβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» και αφορά στην επικείμενη αλλαγή στη μορφή και τη λειτουργία της λαϊκής, με επέκταση πεζοδρομίου, ομοιομορφία των πάγκων, στεγασμένους πάγκους, συγκεκριμένο τρόπο κίνησης και προφύλαξης των πεζών κ.α. Αυτή η αλλαγή θα γίνει μόλις εγκριθεί η μελέτη και αρχίσει η διαδικασία πραγματοποίησης των έργων.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθημερινή λαϊκή αγορά καθορίζει τον αριθμό των θέσεων, τον τρόπο κατανομής, το ωράριο λειτουργίας, την οριοθέτηση του χώρου, τους φορείς ελέγχου, θέματα τοποθέτησης προϊόντων και πινακίδων, την καταβολή τελών κ.α.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Αιτήσεις για τη Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Η Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ Θεσσαλίας δέχεται αιτήσεις φοιτητών-τριών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 από 07/05/2018 μέχρι 05/06/2018.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία του τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας (απέναντι από την εκκλησία) τις εργάσιμες μέρες και ώρες 10:00 – 13:00.

Βήματα Διαδικασίας

 1. Χορήγηση στον σπουδαστή αίτηση προς συμπλήρωση
 2. Συμπλήρωση αίτησης από τον φοιτητή και παράδοση της με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον αρμόδιο υπάλληλο
 3. έλεγχος δικαιολογητικών
 4. Κοινοποίηση αποτελεσμάτων
Δικαιολογητικά – Έγγραφα
 • Βεβαίωση της γραμματείας του Τμήματος που φοιτά ο φοιτητής
 • Πιστοποιητικό Βαθμολογίας από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν συμπληρώσει με επιτυχία τουλάχιστον δεκαπέντε (15) Διδακτικές Μονάδες για το εξάμηνο που έχει προηγηθεί της αίτησής τους (αφορά μόνο τους ενεργούς φοιτητές).
 • Εκκαθαριστικό σημείωμα  του προηγούμενου φορολογικού (2016) έτους της οικείας εφορίας  για το οικογενειακό εισόδημα  των γονιών του και το αντίστοιχο εκκαθαριστικό σημείωμα εφόσον υποβάλλουν οι ίδιοι φορολογική δήλωση.
 • πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο (διάρκειας εξαμήνου)
 • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 όπου δηλώνεται:
  • ο τόπος μόνιμης κατοικίας
  • ότι δεν είναι πτυχιούχος άλλης σχολής
  • ότι δεν κάνει πρακτική άσκηση εκτός νομού Λάρισας (ισχύει για τους παλιούς φοιτητές)
 • Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης από τον οικείο Δήμο.
 • Μία  πρόσφατη φωτογραφία του φοιτητή

Όσοι από τους υποψήφιους επικαλούνται λόγους υγείας  θα προσκομίζουν σχετική βεβαίωση από την  δημόσια υγειονομική επιτροπή.

Οι περίοδοι υποβολής αιτήσεων στέγασης είναι:

 1. Για τους πρωτοετείς φοιτητές από την έκδοση των αποτελεσμάτων μέχρι  την πρώτη εβδομάδα των εγγραφών τους.
 2. Για τους φοιτητές παλαιών ετών από τις 7 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2018.

 

Ειδικές κατηγορίες φοιτητών:

 • Ομογενείς, Κύπριοι κλπ υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για στέγαση την αντίστοιχη περίοδο εγγραφής τους στο οικείο τμήμα που ορίζεται κάθε χρόνο από το ΥΠΕΠΘ
 • Μεταπτυχιακοί φοιτητές με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις σε ποσοστό 1% των συνολικών θέσεων
 • Επιλογή των οικοτρόφων γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Κανονισμού Λειτουργίας της Φοιτητικής Εστίας.
 • Η φοιτητική Εστία του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει δυνατότητα στέγασης 483 φοιτητών (περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο Διοικητικές Υπηρεσίες  ► Διεύθυνσης Οικονομικού ► Τμ. Φοιτητικής Μέριμνας

Tags: , ,

Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες με αγγούρια

Αρκετοί είναι οι εχθροί και ασθένειες που απειλούν αυτό το διάστημα τις καλλιέργειες με αγγούρια. Πιο αναλυτικά:

ΩΙΔΙO

Είναι ασθένεια πού προκαλείται από τους μύκητες Leveillula tayrica, Erysiphe cichoracearu και Sphaerotheca fuliginea.

Η είσοδος του παθογόνου στις πρώϊμες καλλιέργειες με αγγούρι θερμοκηπίου έγινε το πρώτο πενθήμερο του Μαΐου και αναμένεται στις όψιμες.

Συμπτώματα: Εμφάνιση μικρών, λευκών κηλίδων στην άνω και κάτω επιφάνεια των φύλλων, στους μίσχους και στους βλαστούς, με χαρακτηριστικές αλευρώδεις  εξανθήσεις.

Συνθήκες ανάπτυξης: Οι μολύνσεις πραγματοποιούνται σε θερμοκρασίες 10-300C (άριστη θερμοκρασία 25-260C) και υγρασία 55-75%. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του μύκητα και την μετάδοση του.

Καταπολέμηση: 1) Αφαιρούμε και απομακρύνουμε από το χώρο του θερμοκηπίου τα φύλλα με έντονη                προσβολή από το παθογόνο. 2) Ψεκασμός των φυτών με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, όπως bupirinate, pyraclostrobin, azoxystribin, copper oxychloride κ.α.. Επανάληψη του ψεκασμού μετά 8 ημέρες Οι ψεκασμοί των φυτών πρέπει να αρχίζουν αμέσως μόλις εμφανισθούν τα πρώτα συμπτώματα.

 

ΒΟΤΡΥΤΙΣ

H ασθένεια είναι συνήθης και πολύ σοβαρή στις υπό κάλυψη καλλιέργειες της αγγουριάς. Προσβάλλονται

όλα τα μέρη του φυτού (στελέχη, φύλλα, καρποί και μίσχοι). Στην αγγουριά η μόλυνση αρχίζει συνήθως

από το άνθος και στη συνέχεια εγκαθίσταται στο κορυφαίο τμήμα του καρπού.

Συνθήκες ανάπτυξης: Ο μύκητας αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες 1-300 C (άριστη θερμοκρασία 18-23 0C) και υψηλή σχετική υγρασία περιβάλλοντος (συχνές βροχοπτώσεις, ομίχλες, κακός αερισμός).

Καταπολέμηση: Μέτρα αντιμετώπισης της ασθένειας είναι: 1) Μείωση της υγρασίας, αυτό επιτυγχάνεται με αραιή φύτευση, οι χώροι των θερμοκηπίων να αερίζονται καλά, οι αρδεύσεις να γίνονται κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας ώστε να γίνεται γρήγορη εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια των φυτών. 2) Τήρηση καλής υγιεινής στις

φυτείες με αφαίρεση και καταστροφή των προσβεβλημένων φυτών ή φυτικών οργάνων. 3) Αποφυγή υπερβολικής αζωτούχου λίπανσης. 4) Χημική καταπολέμηση με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα όπως, iprodione, fludioxonil, cypodinil,fludioxinil, tebuconazole,penthiopyrad  κ.α..

ΘΡΙΠΑΣ

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή ευνοούν την ανάπτυξη του εντόμου.

Στις αγγουριές οι θρίπες έρπονται ανάμεσα στον κάλυκα και στον καρπό καταστρέφοντας την υφή. Η ζημιά σε ένα νεαρό καρπό μπορεί να διαταράξει την ανάπτυξή του, πράγμα το οποίο οδηγεί σε μια σοβαρή μείωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος και είναι φορείς ιώσεων.

Συστάσεις : 1) Για τους βιοκαλλιεργητές συνιστάται τοποθέτηση των αρπακτικών εντόμων των θριπών, όπως  phytoseiulus persimilis, amblyseius cucumeris, amblyseius barkeri,  orius insidiosus, κ.α . 2) Για τους παραγωγούς συμβατικής γεωργίας συνιστάται ψεκασμός με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, όπως abamectin methiocarb, beaveria bassiana strain atcc74040κ.α..

 ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, συνδυαστικότητα,, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηριάσεων.

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για τις γεωργικές προειδοποιήσεις της αγγουριάς να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στην Υπηρεσία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  email: fyto12@otenet.gr.

 

 

 

Tags: , ,

Μηνιαία δραστηριότητα Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας

Κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου του έτους 2018, από τις  υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά (617) άτομα και ειδικότερα:

 • Ογδόντα οκτώ (88) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Ένα (1) άτομο για ληστεία.
 • Δεκατέσσερα (14) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
 • Τριάντα πέντε (35) άτομα για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων, κ.α.
 • Είκοσι πέντε (25) άτομα για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Τέσσερα (4) άτομα για πλαστογραφία.
 • Εκατόν είκοσι τρία (123) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Δύο (2) άτομα για πρόσληψη και απασχόληση παράτυπων αλλοδαπών.
 • Εβδομήντα πέντε (75) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.α.).
 • Ένα (1) άτομο για μαστροπεία.
 • Ένα (1) άτομο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
 • Ένα (1) άτομο για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.
 • Διακόσια σαράντα επτά (247) άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Ποινικού Κώδικα, Κ.Ο.Κ., Γ.Ο.Κ., Υγειονομικές παραβάσεις κ.α.).

 

β. Εξιχνιάστηκαν ενδεικτικά:

 • Μία (1) υπόθεση ληστείας.
 • Εβδομήντα τρεις (73) υποθέσεις ναρκωτικών.
 • Δεκαέξι (16) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
 • Εξήντα τρεις (63) κλοπές – διαρρήξεις.
 • Πενήντα επτά (57) υποθέσεις απάτης.
 • Τέσσερις (4) υποθέσεις πλαστογραφίας.
 • Μία (1) υπόθεση μαστροπείας.
 • Είκοσι (20) υποθέσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Τρεις (3) υποθέσεις του νόμου περί βεγγαλικών.

 

γ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

 • κάνναβη: 766,12 γραμμάρια,
 • ηρωίνη: 212,79 γραμμάρια,
 • κοκαΐνη: 91,41 γραμμάρια,
 • δενδρύλλια κάνναβης: 269,
 • ναρκωτικά δισκία: 480,75,
 • MDMA: 7,49 γραμμάρια,
 • υγρή μεθαδόνη: 90,7 γραμμάρια,
 • ζυγαριές ακριβείας: 11,
 • τρίφτες: 3,
 • κινητά τηλέφωνα: 35,
 • κυνηγετικά όπλα: 5,
 • πιστόλια: 4,
 • πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων: 1,
 • φυσίγγια: 121,
 • φυσίγγια κρότου-αερίου: 23,
 • κάλυκες: 70,
 • βλήματα – οβίδες: 5,
 • μαχαίρια: 6,
 • γκλοπ: 3,
 • κροτίδες: 100,
 • πυροτεχνήματα: 30,
 • παιδικά αθύρματα: 252,
 • καπνογόνα: 1,
 • φωτοβολίδες: 3,
 • συσκευασίες αφορολόγητου καπνού των (50) γραμμαρίων:288,
 • αφορολόγητος καπνός: 039,4 γραμμάρια,
 • πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων:943,
 • τεμάχια τσιγάρων: 425,
 • είδη παρεμπορίου: 000,
 • χρηματικό ποσό: 961,8 ευρώ,
 • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα: 2,
 • Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα: 2,
 • δίκυκλα μοτοποδήλατα: 1,
 • H/Y: 2,
 • πλαστά χαρτονομίσματα: 1.

 

δ. (18-04-2018): Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών με υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο.

 

ε. Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις του μήνα:

 • (03-04-2018): Εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Συνελήφθη ημεδαπός και κατασχέθηκαν (94) δενδρύλλια κάνναβης.
 • (04-04-2018): Εξιχνιάσθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, (14) διαρρήξεις – κλοπές που διαπράχθηκαν σε καταστήματα της Λάρισας.
 • (12-04-2018): Συνελήφθη στον Αλμυρό Μαγνησίας υπήκοος Π.Γ.Δ.Μ., δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
 • (18-04-2018): Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (209,5) κιλά αφορολόγητου καπνού και (1.500) αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων.
 • (19-04-2018): Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, κατηγορούμενος για καλλιέργεια κάνναβης. Κατασχέθηκαν (175) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης.
 • (19-04-2018): Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων. Κατασχέθηκαν πάνω από (150) γραμμάρια ηρωίνης και (550) γραμμάρια κάνναβης.
 • (24-04-2018): Εξιχνιάσθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, (12) διαρρήξεις – κλοπές καταστημάτων και αυτοκινήτων και συνελήφθη ένας ημεδαπός.
 • (25-04-2018): Εξιχνιάστηκε ληστεία που διαπράχθηκε σε κατάστημα στα Τρίκαλα και συνελήφθη ένας ημεδαπός.
 • (27-04-2018): Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Λάρισα, κατηγορούμενα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Επιπλέον, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, βρέθηκαν συνολικά δεκατέσσερα (14) κλεμμένα οχήματα.

Tags: , ,

Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών

To TEE Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία – Προοπτικές», στη Λάρισα, την Πέμπτη 17.05.2018 και ώρα 18:00, στο ΤΕΕ, στην αίθουσα «Ιωάννης Βαρνάς», 3ος όροφος.

Η επιστημονική ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των μελών του ΤΕΕ Κεντρικής και Θεσσαλίας σχετικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία και συγκεκριμένα την εναλλακτική διαχείριση των ΑΕΚΚ. Με δεδομένη την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και των νομοθετικών απαιτήσεων, είναι απαραίτητη η ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ειδικά του ρεύματος των αποβλήτων εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων. Αναγκαία κρίνεται επίσης η εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού. Στόχος λοιπόν της ημερίδας είναι η παρουσίαση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία καθώς και των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών ωφελειών, όπως και η ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με τις υποχρεώσεις που αφορούν στη διαχείριση των ΑΕΚΚ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Μόνιμης Επιτροπή Περιβάλλοντος. Συντονιστές της εκδήλωσης είναι η Δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή, Χημικός Μηχανικός, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (συντονίστρια Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος) και ο Λάμπρος Ντούφας, Χημικός Μηχανικός ( βοηθός συντονιστής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος).

Η εκδήλωση απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, τους φορείς και τους επαγγελματίες των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται γενικότερα με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και με τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων, καθώς και στους πολίτες.

Tags: , ,

Δωρεάν Πλατφόρμα Τηλε-εκπαίδευσης Αγροτών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με το υπ΄ αρ. πρωτ. 3947/54093/13-4-2018 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης & Τροφίμων, υπάρχει μια δωρεάν πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης, διαθέσιμη στον ιστότοπο: http://future-farmer.eu/, στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί και να παρακολουθήσει τα ψηφιακά μαθήματα που αναφέρονται, να επιλέξει ασκήσεις αυτό-αξιολόγησης και παράλληλα με την ηλεκτρονική συμπλήρωση ενός σύντομου ερωτηματολογίου, να λάβει με αυτοματοποιημένο τρόπο πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης για τα επιλεγμένα αντικείμενα. Η εκπαίδευση γίνεται εξ αποστάσεως και είναι δυνατή και μέσω κινητών τηλεφώνων και φορητών συσκευών. Η εκπαίδευση αφορά σε θέματα και τεχνολογίες αιχμής γύρω από την αγροτική παραγωγή, όπως:

 1. Βιολογική Γεωργία,
 2. Βιο-οικονομία,
 3. Πληροφοριακά Συστήματα στη Γεωργία,
 4. Συστήματα Ακριβείας στη Γεωργία,
 5. Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων,
 6. Γεωργικές Αγορές,

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20

Tags: , ,

Επιστημονικό συμπόσιο με Θεσσαλούς γιατρούς

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» δευτεροβάθμιο πολιτιστικό όργανο των Θεσσαλικών σωματείων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το έτος 2018 θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 10 π.μ. Επιστημονικό συμπόσιο με την επωνυμία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ 2018» στην αίθουσα θεάτρου Γκλόρια Ιπποκράτους 7 Αθήνα.

Στο Επιστημονικό συμπόσιο Θεσσαλοί Ιατροί θα αναλύσουν θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών, ενώ από την ομοσπονδία θα ανακοινωθεί η ίδρυση τράπεζας αιμοδοσίας για τους Απανταχού Θεσσαλούς.

Η εκδήλωση αποτελείται από δύο Ενότητες:

 1. Καρκίνος και Πρόληψη, και
 2. Παχυσαρκία και Διαβήτης – Πρόληψη

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δρ Στέφανος Γ. Κούτρας, Πρόεδρος «Πανθεσσαλικής Στέγης».

Η συμμετοχή στο επιστημονικό συμπόσιο είναι ελεύθερη.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη

 


Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC