Tags: , ,

ΑΠΣ Τρίκαλα: Παλέψαμε για το περιβάλλον

Το ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα «Παλεύω» του ΑΠΣ Τρίκαλα για 11η συνεχόμενη χρονιά έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενημέρωσης και συμμετοχής, σε πράξεις και ενέργειες που έχουν να κάνουν με ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη, η τοπική Κοινότητα Αρδανίου του Δήμου Τρικκαίων, ο σύλλογος απανταχού Αρδανιωτών και η Ενορία Αγίου Νικολάου Αρδανίου, στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης «Παλεύω», σε συνεργασία με το ΚΕΑΠ,  πραγματοποίησαν δενδροφύτευση και καθαρισμό την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στο Αρδάνι Τρικάλων, στη θέση ΒΕΛΩΤΑ.

Συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και μα ιδιαίτερο ζήλο, αφού αρχικά καθαρίστηκε ο χώρος,  φύτεψαν δένδρα και κλάδεψαν και καθάρισαν το άλσος με πεύκα στη θέση Βελωτά. Ο τόπος έγινε εργοτάξιο. Με ιδιαίτερη επιμέλεια παιδιά και γονείς φύτευαν, καθάριζαν και κλάδευαν τα  δένδρα.

Επίσης έγινε καθαρισμός του εσωτερικού αλλά και του προαύλιου χώρου του εξωκλησιού της Παναγίας.

 

Το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον», πλαισιώθηκε από διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως τοξοβολία, παραδοσιακά παιχνίδια και αγώνες πάλης.

Στο τέλος η δράση έκλεισε με φαγητό, με τη διανομή παραδοσιακής φασολάδας.

 

Ως επιμέρους στόχοι του προγράμματος  «Παλεύω για το περιβάλλον», τέθηκαν οι ακόλουθοι:

α) Οι μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θεσμό του εθελοντισμού, να αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και να υιοθετήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη. Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η συμμετοχικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η προσφορά, αλλά και η υπευθυνότητα, η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών, η αυτοπεποίθηση, κ.α
β) Να συνδεθεί ο σύλλογος πάλης, η τοπική Κοινότητα Αρδανίου του Δήμου Τρικκαίων και ο σύλλογος απανταχού Αρδανιωτών με την κοινωνία μέσα από άμεσες και πρακτικές δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες, οι προπονητές/τριες, οι γονείς και άλλοι κοινωνικοί φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση.
γ) Να βιώσουν οι μαθητές/τριες το σύλλογο πάλης ως χώρο δημιουργικής, διαθεματικής και αυτοκαθοριζόμενης μάθησης.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους σε πράξεις εθελοντικής βοήθειας έχουν σχέση με το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, την αναζήτηση ενός ανώτερου νοήματος στη ζωή, τη διάθεση για ψυχική και κοινωνική επαφή, τη χαρά της προσφοράς.

Αν και οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιά ριζωμένες μέσα στην κοινωνία από αρχαιοτάτων χρόνων, δυστυχώς στην πατρίδα μας το ποσοστό των εθελοντών είναι πολύ μικρό.

Ο ρόλος των εθελοντών είναι πάντα επικουρικός και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η κρατική πολιτική.

Με το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον» μάθαμε, γνωρίσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι το περιβάλλον είναι και δική μας ευθύνη!

Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο του δήμου Τρικκαίων κο Αχιλλέα Λασπά και τον περιφερειακό σύμβουλο κο Απόστολο Κολίτσα.

Ευχαριστούμε, την πρόεδρο του συλλόγου των απανταχού Αρδανιωτών κα Ρένα Πατσιώρα, την πρόεδρο του τοπικού συλλόγου κα Φωτεινή Χατζηφωτίου και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αρδανίου κο Μιχάλη Παπαγεωργίου.

Ευχαριστούμε, την ΔΑΣΟΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ – ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ ΝΕΣΤΩΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, για τη δωρεά, των δένδρων που φυτεύτηκαν, προς το σύλλογό μας.

Ευχαριστούμε, όλους τους κατοίκους του Αρδανίου για τη συμμετοχή τους στη δράση, αλλά και για τη συμπαράσταση και βοήθειά τους.

Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς και φυσικά τα παιδιά που πολλές φορές μας αφήνουν άναυδους με τις πράξεις τους.

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

 

Νίκος Τσιακάρας

www.apstrikala.gr

 

Tags: , ,

Εργασίες συντήρησης σε τμήμα της οδού Καλαμπάκα-Διάβα-Κρύα Βρύση

Εργασίες συντήρησης σε τμήμα της οδού Καλαμπάκα-Διάβα-Κρύα Βρύση, αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Τ.

Συγκεκριμένα, κατασκευάζεται ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας επί του προϋπάρχοντος ασφαλτικού σε τμήμα της προαναφερθείσας οδού, πλησίον της Διάβας, για τη βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καλαμπάκας κ. Κωνσταντίνο Ράντο και παρακολουθώντας την εξέλιξη των εργασιών, τόνισε τη σημασία των έργων συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

«Εργαζόμαστε για την ασφάλεια των οδηγών και των οχημάτων. Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του  Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Διάβας κ. Αθανάσιου Κύρου και του πρώην Προέδρου κ. Νικόλαου Μπαρμπάτη, διευκολύνουμε τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες αλλά και τους διερχόμενους στις μετακινήσεις τους. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κι εγώ προσωπικά, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια του οδικού δικτύου και προβαίνουμε σε συνεχείς εργασίες συντήρησης, ώστε να αποκαταστήσουμε τις φθορές που οφείλονται στον φόρτο χρήσης και στα ακραία καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο κ. Μιχαλάκης.

Tags: , ,

Στα Τρίκαλα ο Μαραθώνιος Καινοτομίας

Από την «έξυπνη πόλη» στην «έξυπνη δημιουργία». Και από την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα, στη συνεργασία για τη δημιουργία λύσεων στην καθημερινότητα.
Την πανελλήνια γιορτή ανάπτυξης ιδεών και καινοτόμων υπηρεσιών Crowdhackathon #smartcity 2 διοργανώνει η ΚΕΔΕ και σε αυτή συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων. Με έντονη παρουσία και χρήση καινοτομιών, ο Δήμος Τρικκαίων αποτελεί τον έναν από τους 16 σταθμούς των εργαστηρίων CityLabs, στο πλαίσιο του «2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Πρόκειται για τη συνέχεια του επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity, με τον τίτλο «2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2».

Για τη διοργάνωση θα υπάρξουν τέσσερις δράσεις, που θα καταλήξουν από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στα Τρίκαλα το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2018 στον Μύλο Ματσόπουλου. Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στο http://crowdhackathon.com/smartcity2/

Οι 4 συγκεκριμένες δράσεις:

 1. 16 τοπικά εργαστήρια City Labs

Τα Citylabs,  αποτελούν δράση στα πλαίσια του μαραθωνίου καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2 , και έχουν ως στόχο την εκ των έσω ανάπτυξη των πόλεων μέσα από την υλοποίηση εφαρμογών, με την χρήση νέων τεχνολογιών.  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπακούοντας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες κάθε πόλης να παρουσιάσουν την ιδέα τους και μέσα από τον δημόσιο διάλογο να βρεθούν λύσεις στα τοπικά προβλήματα.

Όποια ομάδα (ή μεμονωμένος διαγωνιζόμενος) ενδιαφέρεται μπορεί να υποβάλει συμμετοχή μέσω της φόρμας http://crowdhackathon.com/citylabs/apply/ . Μπορείτε να επιλέξετε το CityLab που βρίσκεται πιο κοντά σας. Οι αιτήσεις για κάθε CityLab μπορούν να γίνονται μέχρι 3 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του CityLab.

Οι προτάσεις – ιδέες θα αξιολογηθούν και οι καλύτερες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους την ημέρα του CityLab. Στο στάδιο αυτό δεν απαιτείται να έχει υλοποιηθεί κώδικας αλλά επαρκεί η παρουσίαση της ιδέας. Προφανώς, η ύπαρξη κώδικα είναι ενισχυτικό στοιχείο για την αξιολόγηση.

 1. Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι 3 πρώτες ομάδες που θα διακριθούν σε κάθε CityLab θα συμμετέχουν με τα έξοδα πληρωμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει 28.06-01.07 στην Αθήνα, διεκδικώντας πλούσια βραβεία, δώρα και εμπειρία.

 1. Smartcity Open Day

Στο Smartcity Open Day καλούνται εκπρόσωποι Δήμων, εταιριών καθώς και οργανισμών που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως χορηγοί, υποστηρικτές ή συμμετέχοντες προκειμένου να έχουν ενεργό ρόλο στη συζήτηση για τις έξυπνες πόλεις.

 1. Μαθητικός Διαγωνισμός

Οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου / Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν στον μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο Μαθητικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις  30 Ιουνίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα αναδειχθούν 15 νικητές (ομάδες) από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν την ιδέα τους 30 Ιουνίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και 5 νικητές (ομάδες) θα βραβευθούν.

 

 

ΣΤΟΧΟΙ

 

 • Δημιουργία καινοτομίαςστήριξη της νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότηταςευκαιρίες στους νέους, καταπολέμηση της ανεργίας.
 • Στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από όλους τους Δήμους της Ελλάδας, οι οποίοι μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.
 • Ανάδειξη και Δημιουργία  έξυπνων και καινοτόμων λύσεωνστα προβλήματα που απασχολούν δημότες και δήμους.
 • Ανάπτυξη και παρουσίαση πιλοτικών εφαρμογών χρήσιμες στους Δήμους κατά τη διάρκεια του τριημέρου και βράβευση των ομάδων με τις καλύτερες εφαρμογές και ιδέες
 • Ανοικτή διάθεση αποτελεσμάτων των εφαρμογών

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους και υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά ρόλο για τις οποίες ισχύει το μοντέλο first come first served. Για την είσοδο στο χώρο απαιτείται προηγουμένως εγγραφή μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης.

Στον μαραθώνιο υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με τους ακόλουθους ρόλους:

 • Ομάδες νέων  για υλοποίηση των εφαρμογών. Αποτελούν τους διαγωνιζόμενους και μπορεί να είναι προγραμματιστές, αναλυτές, designers, σύμβουλοι κοκ.  Διαγωνίζονται σε ομάδες από 2 – 5 άτομα (επιθυμητό).
 • Μέντορες για καθοδήγηση και υποστήριξη των ομάδων
 • Εθελοντές για υποστήριξη στην διοργάνωση.
 • Επισκέπτες. Μπορεί να είναι στελέχη από εταιρείες, φορείς του δημοσίου τομέα και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και δεν διαγωνίζονται, αλλά παρακολουθούν την εξέλιξη των υλοποιήσεων, τις παρουσιάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις.
 • Πάροχοι δεδομένων (data owners). Φορείς που θα διαθέσουν δεδομένα για αξιοποίηση και μπορούν να προέρχονται από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
 • Δημοσιογράφοι

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 • Ηλεκτρονικές υπηρεσίες των Δήμων – ηλεκτρονική διακυβέρνηση – ανοικτά δεδομένα
 • Προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας
 • Προστασία του περιβάλλοντος και διαχείριση πόρων
 • Ανάπτυξη Τουρισμού
 • Υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις
 • Ανάπτυξη εφαρμογών για την τοπική οικονομία και αειφόρος ανάπτυξη
 • Internet of Things, Mobile & Smart Grids, Τεχνολογίες ICT, Τηλεματική, Διαχείριση Ενέργειας – Φωτισμός, Έξυπνα κτίρια – Κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, Δίκτυα μεταφορών – Οδικά δίκτυα – Διαχείριση κυκλοφορίας, Μεταφορές (ηλεκτροκίνηση, αεριοκίνηση, υβριδικά οχήματα) & ΜΜΜ, Διαχείριση νερού & αποβλήτων, Υγεία και Τηλεϊατρική
 • Ηλεκτρονικές πληρωμές, Crowdfunding
 • Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ξεκίνησε η διαβούλευση για τα Τρίκαλα του 21ου αιώνα

Τη νέα πόλη των Τρικάλων για τα επόμενα χρόνια ετοιμάζει να διαμορφώσει ο Δήμος Τρικκαίων. Και ζητά τη γνώμη, τη συνεργασία και την άποψη των πολιτών, με βάση τον σχεδιασμό που προτείνεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η ΣΒΑΑ αποτελεί το εργαλείο, με το οποίο υποβάλλεται μια ολοκληρωμένη, συνεκτική και τεκμηριωμένη πρόταση, στη βάση ενός συνολικού και μακροπρόθεσμου σχεδίου για το μέλλον της πόλης των Τρικάλων. Αυτή η πρόταση θα υποβληθεί στην πρόσκληση που δημοσίευσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 4 Απριλίου 2018, καλώντας τον Δήμο Τρικκαίων να αξιοποιήσει στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) 2014-2020 πόρους ύψους  14.000.000 ευρώ τα οποία θα χρηματοδοτήσουν μια σειρά από δράσεις και έργα εντός των αστικών περιοχών σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Η ΣΒΑΑ είναι μια σημαντική ευκαιρία για τα Τρίκαλα. Η χρήση σύγχρονων και καινοτόμων αναπτυξιακών εργαλείων (όπως η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση- Ο.Χ.Ε.) και το ύψος των διαθέσιμων πόρων, δίνουν τη δυνατότητα για ένα ενιαίο σχέδιο έργων, που θα καθορίσουν την εικόνα της πόλης για τα επόμενα χρόνια. Ένα σχέδιο που βασίζεται σε ένα όραμα για τα Τρίκαλα της επόμενης δεκαετίας. Για μια πόλη σύγχρονη, ανθεκτική, αυτάρκη, ευέλικτη και πάνω από όλα βιώσιμη.

Για τη συγκρότηση αυτού του σχεδίου, ο Δήμος Τρικκαίων καλεί τους τρικαλινούς να προσφέρουν τη βοήθεια, τη συμβολή, τη γνώμη τους. Η συμμετοχή των πολιτών και των φορέων είναι κρίσιμη σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού και της εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ο Δήμος έχει ήδη συγκροτήσει ένα σχέδιο διαβούλευσης, ώστε η Στρατηγική που θα υποβληθεί, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Πρώτο βήμα αυτού του σχεδίου συμμετοχής και διαβούλευσης είναι η συνοπτική ενημέρωση για το έργο και η συλλογή απόψεων επί των πρωταρχικών στόχων που πρέπει να θέσει η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δημοσιευτεί τεύχος με τη συνοπτική περιγραφή της στρατηγικής και των προτεινόμενων έργων, επί του οποίου θα διεξαχθούν νέες δημόσιες συζητήσεις- παρουσιάσεις στις οποίες θα κατατεθούν προτάσεις, σκέψεις και προβληματισμοί.

Στην ιστοσελίδα διαβουλεύσεων και επικοινωνίας που εγκαινιάζει ο Δήμος Τρικκαίων στη διεύθυνση http://hello.crowdapps.net/open-trikala/, ο πολίτης εισέρχεται στη διαβούλευση για τη ΣΒΑΑ και ενημερώνεται, μετέχει και απαντά στα ερωτήματα που τίθενται. Αυτά αφορούν στην πολιτική για τη ΣΒΑΑ και την πόλη, μέσω της ειδικής φόρμας που υλοποιείται από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Με τον τρόπο αυτόν και μέχρι τις 11 Μαΐου 2018, ο τρικαλινός πολίτης μπορεί να έχει λόγο στον μακρόπνοο σχεδιασμό για τη μελλοντική πόλη των Τρικάλων.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Μαγιάτικη προσφορά στους κρατούμενους των φυλακών Τρικάλων

Συνδρομή στους κρατούμενους των φυλακών Τρικάλων, από την τρικαλινή κοινωνία. Με πρόσκληση της Ομάδας Εθελοντών και τη συνεργασία του Τμήματος Πρόνοιας και Αλληλεγγύης της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας  και Αλληλεγγύης, διοργανώνεται συγκέντρωση ειδών προσωπικής υγιεινής για τους κρατούμενους. Η συγκέντρωση  πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Μαΐου και κάθε πολίτης μπορεί να προσφέρει τα προϊόντα στα γραφεία της Ομάδας Εθελοντών Τρικάλων, Στρ. Σαράφη 44 και ώρες 09:00 έως 14.00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2431073169.

Τα είδη που προτιμώνται, είναι:
Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, στοματικό διάλυμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σφουγγάρια, σαπούνια, πετσέτες (προσώπου – σώματος), ξυραφάκια μιας χρήσης, αφρός ξυρίσματος, χτένες, χαρτιά υγείας, αποσμητικό roll on, ωτοκαθαριστικά (μπατονέτες).

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων μελοποιεί Ηλία Κεφάλα

Μια μεγάλη γιορτή της ποίησης και της μουσικής είναι αυτή του «Βραβείου Φιλίας Τρικάλων 2018» για το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Οι καθηγητές του ΔΩΤ, με την πλούσια μουσική παράδοση και προσφορά, συμμετέχουν στην απόδοση 8 ποιημάτων και στίχων του Ηλία Κεφάλα, ο οποίος λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο, από τον ΦΙΛΟΣ.
Ο κ. Ανδρέας Τσέγας που συνέθεσε τη μουσική για τους στίχους και άλλοι 11 μουσικοί και δύο ερμηνευτές, θα παρουσιάσουν στο τρικαλινό κοινό τις εξής συνθέσεις

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Φόβος για το λουλούδι.

Πάλι παράξενοι οι μεγάλοι.
Νύχτα στην έρημο.

Νανουρίζοντας τον πρίγκιπα.

Από τη θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί με εμβόλιμους στίχους του Ηλία Κεφάλα. Εκδοση από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων 2009.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Απογοήτευση.

Έρμαιο.

Νυχτερινή φυγή.

Το Φάσμα.

Τα τέσσερα αυτά τραγούδια περιλαμβάνονται στην υπό έκδοση συλλογή
«Σκοτεινά σονέτα και άλλα βροχερά ποιήματα».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική σύνθεση: Ανδρέας Τσέγας
Συντελεστές μουσικού σχήματος Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων
Φλάουτο: Παπανδρεόπουλος Βασίλης
Κλαρινέτο: Μιχάλης Σαμπάνης
Βιολιά: Δημήτρης Μπέλλος, Στέλλα Τσιαρδάκα
Τσέλο: Νίκος Νικολαΐδης
Τρομπόνι: Γιώργος Αγγελάκης
Ηλεκτρική-ακουστική κιθάρα: Γιώργος Αλεξανδρής
Μπάσο: Κωνσταντίνος Λάμπας
Τύμπανα: Στέργιος Χάτος
Πλήκτρα: Γιώργος Παππάς
Πιάνο: Ανδρέας Τσέγας
Φωνές: Ιφιγένεια Καραγκούνη, Θωμάς Σιώμος
Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Τσέγας
Αφηγήτρια: Αντονέλλα Χήρα.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ενημερωτική ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα Τρίκαλα

Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στην αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Τρικκαίων και η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018  και ώρα 11:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Αναστάσιος Ωρολογάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου ΑΠΘ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ο οποίος θα μιλήσει για τον σύγχρονο αλγόριθμο στην θεραπευτική προσέγγιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ο Νίκος Κολίτσας, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος, ο οποίος θα αναφερθεί στην σεξουαλική ζωή μετά την διάγνωση, όπως και σε διαταραχές ούρησης και η Λαμπρινή Οικονόμου, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, η οποία και θα παρουσιάσει την νέα αυτή κοινωνική δομή και την χρησιμότητα της.

Η εκδήλωση αυτή είναι μέρος των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας όλο το μήνα Μάιο, με κορύφωση την παγκόσμια ημέρα για την ΣΚΠ, η οποία φέτος είναι η 30η Μαΐου. Έτσι, μετά την Αθήνα, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, είναι η σειρά των Τρικάλων να φιλοξενήσουν μία επιστημονική-ενημερωτική εκδήλωση της ΕΕΣΚΠ.

Σε ανακοίνωση της ΕΕΣΚΠ αναφέρεται ότι «πρέπει επίσης να τονιστεί ότι με την συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων λειτουργεί εδώ και έναν περίπου χρόνο το Γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης της Ελληνικής Εταιρίας για την ΣΚΠ στα Τρίκαλα, στον χώρο του Α ΚΑΠΗ (πρώην κλινική Αντωνίου), στην οδό Ομήρου 6 (τηλ 6986797446). Κάθε Τετάρτη, από τις 18:00 και μετά, αρκετοί συμπολίτες μας έχουν διαβεί τις πόρτες του και έχουν πάρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές που αφορούν την ΣΚΠ.  Συνέχεια και ανάπτυξη της συνεργασίας αυτής είναι και η εκδήλωση της 6ης Μαΐου».

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:00-11:10 Εισαγωγή-Χαιρετισμοί

11:10-11:30 Δρ. Αναστάσιος Ωρολογάς, Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

ΘΕΜΑ: «Ο σύγχρονος αλγόριθμος στην θεραπευτική προσέγγιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης»

11:30-11:50 Νικόλαος Κολίτσας, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος

ΘΕΜΑ: «Σεξουαλική ζωή μετά την διάγνωση με ΣΚΠ και διαταραχές ούρησης»

11:50-12:10 Λαμπρινή Οικονόμου, ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων

ΘΕΜΑ: «Το Κέντρο Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων και η χρησιμότητά του σε άτομα με ΣΚΠ»

12:10-12:30 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ/ Συζήτηση με το κοινό

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή το μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2310 949 909

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Τέχνη και εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί και μαθητές

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο  Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, διοργανώνουν  Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο: «Τέχνη και εκπαίδευση, αισθητική της καθημερινότητας, εκπαιδευτικοί και μαθητές: Βίοι παράλληλοι με κοινούς στόχους», που θα γίνει στις 11 & 12 Μαΐου 2018 σε χώρους του 4ου & 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17 Λάρισα).
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη

 


Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC