ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ

Tags: , ,

Συνεργασία και δράσεις για τους τρικαλινούς Ρομά

Συνεργασία και πρωτοπόρες δράσεις για υποδομές και εκπαίδευση για τους τρικαλινούς Ρομά. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της επίσκεψης της Ειδικής Γραμματέως Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά κ. Κατερίνας Γιάντσιου, το μεσημέρι της Τρίτης 10 Απριλίου 2018 στον Δήμο Τρικκαίων. Αρχικώς συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δημαρχείο, παρόντος του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστα Ψύχου, συζητώντας για τα γενικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Ρομά.
Στη συνέχεια, παρόντος και του π. Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Μ. Ταμήλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη στους τρεις οικισμούς Ρομά των Τρικάλων (Πύργος, Κηπάκι, Ρόγγια).
Εκεί, δόθηκε η ευκαιρία να αναλυθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται, αφ’ ενός με τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, αφ’ ετέρου με τις πολιτικές που χαράσσει η Ειδική Γραμματεία. Εσι, ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε για τη συνεργασία που υφίσταται σε θέματα πολεοδόμησης, παρουσιάζοντας τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο, αναφερόμενος ιδιαιτέρως στο ζήτημα της ανάγκης δημιουργίας υποδομών (ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, ύδρευση, αποχέτευση, κοινόχρηστους χώρους κ.α.) για τους Ρομά, παράλληλα με τις πολεοδομήσεις.
Από την πλευρά της η κ. Γιάντσιου αναφέρθηκε και στις προοπτικές από τη στόχευση της Ειδικής Γραμματείας, με την κοινή συνισταμένη να βρίσκεται στην πρόταση του Δήμου Τρικκαίων, για ενίσχυση δράσεων σχετικών με την εκπαίδευση. Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαστεργίου, υφίστανται οριζόντιες πολιτικές που θα πρέπει να υλοποιηθούν, όπως, όχι απλώς η φοίτηση σε Δημοτικό Σχολείο, αλλά και η πειθώς για συνέχιση της μόρφωσης σε ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένες τις καινοτόμες – πιλοτικές πολιτικές του Δήμου Τρικκαίων σε πλήθος κοινωνικών δομών και δράσεων, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας και για θέματα εκπαίδευσης.
Σημειώνεται, επίσης, ότι έγινε συζήτηση και για την υφιστάμενη κατάσταση με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο και τη στήριξή του από το Κέντρο Κοινότητας που λειτουργεί πλέον ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και γενικότερα για θέματα διαβίωσης των Ρομά, με μέλη και στελέχη των συλλόγων και των κοινοτήτων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ομόφωνα, υπό προϋποθέσεις για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Ομόφωνα, με προϋποθέσεις, η έναρξη της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της σημερινής (Τρίτη 10 Απριλίου 2018) σύσκεψης της αρμόδιας επιτροπής που αποτελείται, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, τον προϊστάμενο Δ/νσης ΠΕ Τρικάλων και τον πρόεδρο των Δασκάλων – Νηπιαγωγών. Οι κ. Παπαστεργίου, Μπουλούμπασης και Τρικάλης συναντήθηκαν το πρωί στο Δημαρχείο Τρικκαίων και συζήτησαν για τα νέα δεδομένα που σχετίζονται με την εφαρμογή του νέου νόμου.
Συμφώνησαν βασικά, ότι είναι δυνατή η λειτουργία των σχολείων, με βάση τη δίχρονη φοίτηση στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Τέθηκαν, όμως, συγκεκριμένες προϋποθέσεις:
– η εξέταση των πιθανών τροποποιήσεων στη γεωγραφική κατανομή των νηπίων
– η άμεση ανάγκη για νέα κτηριακές υποδομές.
Όπως εξήγησε ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, χρειάζονται οικόπεδα και χρήματα για την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων στα Τρίκαλα, πλην όσων ήδη κτίζονται, όπως το νέο 8ο Νηπιαγωγείο ή την προοπτική για το νέο 22ο Νηπιαγωγείο. Επιπροσθέτως, επεσήμανε, θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στο ζήτημα του προσωπικού, υπενθυμίζοντας τα όσα σχετίζονται με την προσχολική εκπαίδευση, τους νηπιαγωγούς και τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Σε κλίμα κατάνυξης η Ανάσταση στην Πύλη

Γιορτάστηκε με τον πιο Λαμπρό και Πανηγυρικό τρόπο η Ανάσταση στην Πύλη όπου εκατοντάδες πιστών παρακολούθησαν  την Αναστάσιμο Ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης το βράδυ του Σαββάτου, που τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός, συνεπικουρούμενος από τον Πατέρα Λάζαρο Σταυραντώνη.

Στις 23.45 ο Ιερέας Δημήτριος Κατσαρός από την Ιερά Πύλη του Ναού έψαλλε το Δεύτε λάβετε Φώς που ήρθε, όπως κάθε χρόνο από τα Ιεροσόλυμα, δίνοντας το Άγιο Φώς το στον κόσμο από τις αναμμένες λαμπάδες που κρατούσε στα χέρια του, μεταξύ αυτών  και τον Δήμαρχο Πύλης Κων/νο Μαράβα.

Κατόπιν εξήλθαν  όλοι στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας όπου κατά το έθιμο μετά την σύντομη Ακολουθία οι Ιερείς και οι ψάλτες έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, με την ανταπόκριση των παρευρισκομένων ενώ οι καμπάνες της Εκκλησίας χτυπούσαν χαρμόσυνα, μετά βεγγαλικά να εκτοξεύονται στον ουρανό δημιουργώντας μια φαντασμαγορική  ατμόσφαιρα.

Παράλληλα ο κόσμος αντάλλασε τις ευχές Χρόνια Πολλά –Χριστός Ανέστη δίνοντας συγχρόνως και το φιλί της αγάπης.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Άρης Τζάνης κ. Κων/νος Κρούπης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Πύλης κ. Κων/νος Βοιτσίδης, ο Γραμματέας του Α.Τ. Πύλης κ. Αλέξανδρος Πελτέκης, ο δημοτικός Σύμβουλος  κ. Αθανάσιος Κιάφας.

 

Tags: , ,

Νέα δωρεάν σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων από τον Δ. Τρικκαίων

Νέο, δωρεάν πρόγραμμα σεμιναρίων για ψηφιακές δεξιότητες, υλοποιείται στα Τρίκαλα με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για το πρόγραμμα από το Tech Talent School, με μαθήματα που έχουν στόχο να φέρουν περισσότερους νέους και νέες πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας. Από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018: στη Βέροια και τα Τρίκαλα.
Τα μαθήματα στα Τρίκαλα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και είναι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Socialinnov, με την υποστήριξη της Microsoft και του Found.ation, μέσω του προγράμματος YouthSpark, με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, αλλά και το Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. που στηρίζει και χρηματοδοτεί ιδέες για εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο.
Όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν, παραδίδονται από καθηγητές με εμπειρία στην αγορά εργασίας και απευθύνονται σε μαθητές, νέους και ανέργους (από 16 ετών και άνω) που επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να εξοικειωθούν με γνωστικά αντικείμενα όπως ο Προγραμματισμός, η Δημιουργία Ιστοσελίδων και η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
To «Tech Talent School» είναι μέρος του ευρύτερου «Tech Talent» προγράμματος της Socialinnov και από το 2017 υποστηρίζεται επισήμως από την Microsoft. Στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα και στην διασύνδεση επαγγελματιών με τον ιδιωτικό τομέα.

 

Πρόγραμμα διδασκαλίας Τρικάλων

Οι εγγραφές για τα μαθήματα ξεκίνησαν με δωρεάν συμμετοχή!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά το Πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
https://www.eventora.com/en/Organizer/tts
τσεκάροντας ότι το μάθημα είναι για τα Τρίκαλα.

Τα μαθήματα είναι:

WordPress: Introduction to Content Management

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να μάθει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν να δημιουργήσουν με ευκολία αλλά και αποτελεσματικότητα περιεχόμενο, στην πλατφόρμα του WordPress, να οργανώσουν το σκελετό του site τους, να διαμορφώνουν και να προσαρμόζουν περιεχόμενο ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Learn how to code by playing Minecraft

Πίσω από κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές υπάρχει ένας κώδικας. Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερ-συνδεδεμένου κόσμου. Όταν κάποιος αποκτά βασικές γνώσεις προγραμματισμού, όχι μόνο διευρύνει τις δυνατότητες που του παρέχει η τεχνολογία αλλά και αρχίζει να σκέφτεται πιο μεθοδικά για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

Introduction to Bootstrap

To Bootstrap είναι το πιο δημοφιλές HTML, CSS, and JS framework για την κατασκευή responsive, mobile first web projects. Κάνει το front-end development εύκολο και ευχάριστο χάρη στις ολοκληρωμένες βιβλιοθήκες του. Δοκιμάστε γρήγορα τις ιδέες σας, δημιουργήστε ολόκληρη την εφαρμογή σας ή κατασκευάστε ένα web site.

Τα μαθήματα γίνονται στο:

Πρώην Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Τρικκαίων, Καλαμπάκας 28

 

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπής φυγόποινης

Συνελήφθη στις 07-04-2018 το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, μία 40χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης (4) μηνών και χρηματική ποινή (400) ευρώ για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Tags: , ,

Εθνολογικό συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Θεσσαλίας

Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Πολιτιστική κληρονομιά της Πεδινής Θεσσαλίας. Η πολιτισμική της διαχείριση», θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου του 2018 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων-Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγάλων Καλυβίων, στο πλαίσιο του 5ου Καραγκούνικου Ανταμώματος. Η Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων διοργανώνουν το εν λόγω συνέδριο, του οποίου οι προετοιμασίες του βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Στόχος του 5ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου, όπως επισημαίνεται, είναι να γίνει καταγραφή, τεκμηρίωση και μελέτη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πεδινής Θεσσαλίας, να τονιστεί η ανάγκη διατήρησης και αποτροπής της καταστροφής της, να αναδειχτεί και να ενταχτεί στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική ζωή, αλλά και να γίνει σωστή διαχείριση όλων των σπουδαίων στοιχείων που την χαρακτηρίζουν.

Ειδικότερα οι εισηγητές θα εστιάσουν, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, στα αρχαία και νεότερα, κινητά και ακίνητα μνημεία, όπως αρχαιολογικοί χώροι, κτίσματα, κτιριακά συγκροτήματα έργα τέχνης και τεχνικής, αρχαιολογικά ευρήματα, γραπτά μνημεία κ. ά… Στην άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά(μύθοι, έθιμα, δρώμενα, μουσική, μουσικοχορευτική παράδοση, προφορικές παραδόσεις, ενδυματολογία, διατροφή, τέχνες). Στον τόπο και τον χώρο(οικισμοί, ποτάμια, λίμνες, πεδιάδα, φυτικός κόσμος). Όπως και στην ένταξη και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς στις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, στην εξοικείωση των νέων με την πολιτιστική κληρονομιά,, τη χρήση της ως πηγή έμπνευσης για νέες δημιουργίες αλλά και για την ενίσχυση πολιτισμικών, κοινωνικών και οικονομικών δράσεων.

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο, που οργανώνεται στο πλαίσιο του 5ου Καραγκούνικου Ανταμώματος, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων- Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγάλων Καλυβίων στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2018.

Εκτός από τις ανακοινώσεις το Συνέδριο περιλαμβάνει γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις και ανακοινώσεις poster.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, τέλος, θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος χορός των Θεσσαλών Καραγκούνηδων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγάλων Καλυβίων.

 

Tags: , ,

ΑΝΤΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Να σταματήσουμε τους δολοφόνους των Παλαιστινίων

Το σιωνιστικό κράτος καθεστώς του Ισραήλ δολοφονεί για μια ακόμη φορά τον Παλαιστινιακό λαό.  Η ηρωική αντίσταση των Παλαιστινίων συνεχίζεται. Ο άοπλος λαός δέχεται τα πυρά των πάνοπλων δολοφόνων του Ισραηλινού κράτους αλλά δεν λυγάει. Έχουμε τη διεθνιστική υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό των αδελφών μας Παλαιστινίων και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, καταγγέλλοντας τους Σιωνιστές εισβολείς.

Καταγγέλλουμε τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που υποθάλπει, συντηρεί και υποκινεί την επιθετικότητα του Ισραηλινού κράτους. Τελευταία ενέργεια του είναι η μεταφορά της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ για την de factoαναγνώριση της ως πρωτεύουσα του κράτους τρομοκράτη.

Καταγγέλλουμε την Ελληνική Κυβέρνηση που με τις πλάτες της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμαχεί με την Κυβέρνηση του Ισραήλ και μαζί με τις αντίστοιχες Κυβερνήσεις της Κύπρου και της Αιγύπτου από τη μια νομιμοποιούν το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ κι από την άλλη δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένταση και αυξάνουν τον κίνδυνο για πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες στους λαούς όλων των γύρω περιοχών.

Να σταματήσει άμεσα η σφαγή των Παλαιστίνιων από τους Ισραηλινούς δολοφόνους.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Νίκη στον Παλαιστινιακό λαό.

Tags: , ,

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου του έτους 2018, από τις  υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά (561) άτομα και ειδικότερα:

 • Εβδομήντα οκτώ (78) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Δεκατρία (13) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
 • Είκοσι εννέα (29) άτομα για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων, κ.α.
 • Εκατόν τριάντα επτά (137) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Δύο (2) άτομα για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
 • Ένα (1) άτομο για πρόσληψη και απασχόληση παράτυπων αλλοδαπών.
 • Σαράντα οκτώ (48) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.α.).
 • Έντεκα (11) άτομα για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Ένα (1) άτομο για πλαστογραφία.
 • Ένα (1) άτομο για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.
 • Δεκαπέντε (15) άτομα για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
 • Ένα (1) άτομο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
 • Ένα (1) άτομο για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.
 • Ένα (1) άτομο για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
 • Διακόσια είκοσι δύο (222) άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Ποινικού Κώδικα, Κ.Ο.Κ., Γ.Ο.Κ., Υγειονομικές παραβάσεις κ.α.).

 

β. Εξιχνιάστηκαν ενδεικτικά:

 • Εξήντα τρεις (63) υποθέσεις ναρκωτικών.
 • Δεκατέσσερις (14) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
 • Τριάντα εννέα (39) κλοπές – διαρρήξεις.
 • Τρεις (3) υποθέσεις απάτης.
 • Μία (1) υπόθεση πλαστογραφίας.
 • Εννέα (9) υποθέσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Μία (1) υπόθεση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.
 • Μία (1) υπόθεση του νόμου περί βεγγαλικών.
 • Επτά (7) υποθέσεις του νόμου περί παιγνίων.
 • Δύο (2) υποθέσεις παραχάραξης-κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

 

γ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

 • κάνναβη: 2413,55 γραμμάρια,
 • ηρωίνη: 75,54 γραμμάρια,
 • κοκαΐνη: 2,1 γραμμάρια,
 • δενδρύλλια κάνναβης: 75,
 • ναρκωτικά δισκία: 220,5,
 • βουπρενορφίνη: 28 γραμμάρια,
 • ζυγαριές ακριβείας: 6,
 • κινητά τηλέφωνα: 7,
 • κυνηγετικά όπλα: 3,
 • πιστόλια κρότου: 1,
 • φυσίγγια: 392,
 • μαχαίρια: 12,
 • χειροβομβίδες: 3,
 • παιδικά αθύρματα: 500,
 • βεγγαλικά – καπνογόνα: 3,
 • πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών: 7,
 • αφορολόγητος καπνός: 1015,28 γραμμάρια,
 • συσκευασίες αφορολόγητου καπνού: 6 των 50 γραμμαρίων,
 • πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων: 476,
 • είδη παρεμπορίου: 338,
 • χρηματικό ποσό: 9443,81 ευρώ,
 • Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα: 4,
 • πλαστά χαρτονομίσματα: 7.

 

δ. Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις του μήνα:

 • (02-03-2018): Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Βόλο, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ακόμη ημεδαπών για το ίδιο αδίκημα. Κατασχέθηκαν συνολικά (18) πλαστές ιατρικές συνταγές.
 • (08-03-2018): Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, κατηγορούμενοι για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
 • (11-03-2018): Εντοπίστηκε στη Σκιάθο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διενεργούνταν το χαρτοπαίγνιο «πόκερ». Συνελήφθησαν ως παίκτες οκτώ ημεδαποί.
 • (20-03-2018): Συνελήφθη ημεδαπός στα Τρίκαλα, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (862) γραμμάρια κάνναβης.
 • (21-03-2018): Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, κατηγορούμενοι για μεταφορά παράτυπων μεταναστών. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και το συνολικό χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.
 • (24-03-2018): Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο, κατηγορούμενα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε πάνω από μισό κιλό κάνναβης.
 • (27-03-2018): Συνελήφθη ημεδαπή στη Λάρισα, κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. Κατασχέθηκαν συνολικά (1.500) παιδικά αθύρματα.

 

Επιπλέον, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, βρέθηκαν συνολικά δεκατέσσερα (14) κλεμμένα οχήματα.

Tags: , ,

Νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον ΣΘΕΒ

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο την Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 16:00 – 19:30 και την Πέμπτη 31 Μαΐου και ώρα 16:00 – 19:30 με θέμα: «Στρατηγικές διοίκησης οικογενειακών επιχειρήσεων και η επόμενη γενιά».

Στόχος του σεμιναρίου η μεταφορά γνώσης κι εμπειρίας στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν. Για τον σκοπό αυτό, καλύπτει μια ευρεία περιοχή τομέων (στρατηγικό, διοικητικό, οικονομικό) όπου οι επιχειρήσεις θα πρέπει διαρκώς να ανανεώνουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και τις ικανότητές τους εφόσον κατανοήσουν την ιδιαίτερη φύση τους ως οικογενειακές και ενεργοποιήσουν τους κατάλληλους μηχανισμούς μεταβιβάσεων από γενιά σε γενιά.

Ενδεικτικά στο σεμινάριο θα αναλυθούν θεματικές ενότητες σχετικά με την οικογενειακή επιχείρηση στην κρίση, την αποτελεσματική ηγεσία οικογενειακών επιχειρήσεων, την προετοιμασία για την επόμενη γενιά καθώς και στρατηγικές αντιμετώπισης των οικονομικών της οικογενειακής επιχείρησης σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Στο πέρας κάθε ενότητας θα πραγματοποιηθούν workshops που θα συμπεριλαμβάνουν διάφορες βιωματικές και πρακτικές ασκήσεις αλλά και  συμπλήρωση ειδικών ερωτηματολογίων.

To σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρηματίες, διευθυντές και στελέχη – μέλη οικογένειας οικογενειακών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη διοίκηση, τη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη της στρατηγικής, σε οποιονδήποτε παραγωγικό και εμπορικό κλάδο της Ελληνικής αγοράς.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι η κα. Γλυκερία Καραγκούνη επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και ο κος Ιωάννης Παπαδόπουλος  Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού &Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με PhD στην Οικονομική των Επιχειρήσεων Ξύλου και στο Μάρκετινγκ Προϊόντων Ξύλου από το Α.Π.Θ.

Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% 2018.

Ο Σύνδεσμος μπορεί να βοηθήσει στην ηλεκτρονική καταχώρηση της αίτησης στον Ο.Α.Ε.Δ. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στον Ο.Α.Ε.Δ: 17 Μαΐου 2018.

Για  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΣΘΕΒ, τηλ: 2410555507 & e-mail: education@sthev.gr

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


Απρίλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC