Tags: , ,

Διαβεβαίωση υφυπουργού Παιδείας για το Παν/μιο Θεσσαλίας

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα προχωρήσουν αλλαγές στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, πριν τη διεξαγωγή ενδελεχούς διαλόγου, έδωσε στον Δήμαρχο Τρικκαίων ο υφυπουργός Παιδείας. Ο κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, επισκεπτόμενος τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου το απόγευμα της Πέμπτης 15 Μαρτίου 2018 στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ήταν σαφής στα όσα του έθεσε ο Δήμαρχος: «Δεν θα επιβάλλουμε δεδομένα για τα οποία δεν θα υπάρχει συναίνεση». Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν θα υπάρχουν αιφνιδιασμοί, αλλά θα νομοθετηθεί «ό,τι ωριμάσει» στην κοινωνία. Αυτή η διαδικασία ωρίμανσης ξεκινά το Σάββατο στα Τρίκαλα, με την πρωτοβουλία του Δήμαρχου Τρικκαίων, να συγκαλέσει ευρύτατη σύσκεψη όλων ανεξαιρέτως των φορέων του Δήμου, για το θέμα του ανασχεδιασμού του νέου, ενοποιημένου πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Και αυτό το θέμα έθιξε κυρίως στον υφυπουργό, καθώς ο κ. Παπαστεργίου κινητοποιήθηκε για τη διαμόρφωση προτάσεων και συγκεκριμένων θέσεων, επί των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Τρικκαίων και, κατ’ επέκταση, του νομού Τρικάλων. Οι συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Παπαστεργίου ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί και συμπεριλαμβάνουν τα στοιχεία που διαμορφώνουν τα νέα δεδομένα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα Τρίκαλα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στα ΑΕΙ ως μοχλό ανάπτυξης, προκειμένου αυτά να είναι βιώσιμα, καθώς «σε αυτά θα σπουδάζουν τα παιδιά μας».
Αφού ο κ. Μπαξεβανάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Τρικκαίων ότι δεν υπάρχει τετελεσμένο, του επεσήμανε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επισκεφθεί και το υπουργείο, προκειμένου τα θέματα να συζητηθούν επί της ουσίας.
Επίσης, συζητήθηκαν και ειδικότερα ζητήματα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε επίπεδο υποδομών, δράσεων για τους μαθητές, διαχείρισης της ενσωμάτωσης των προσφυγόπουλων, καθώς και πηγών χρηματοδοτήσεων.
Οι δε κοινές σπουδές των κ. Παπαστεργίου και Μπαξεβανάκη (αμφότεροι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί) είχαν ως κοινό τόπο την και την ξενάγηση του δεύτερου, στο κέντρο ελέγχου του Smart Trikala και στο e-ΚΕΠ (το ΑΤΜ Πιστοποιητικών).
Στη συνάντηση παράστησαν, από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Αλεστά και Ακης Αναστασίου, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας. Επίσης, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Νταούλας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: και του Δήμου Τρικκαίων.

 

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ομιλητής στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία ο Κώστας Σκρέκας

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Σκρέκας παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος. Ο κος Σκρέκαςσημείωσε ότι «Ο κυνηγός είναι εκείνος που μπορεί να αντιληφθεί την ομορφιά του δάσους, του βουνού της φύσης και ο πρώτος που θα προστατεύσει το δάσος και το φυσικό περιβάλλον»

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το κυνήγι δεν είναι εχθρός της φύσης αλλά φίλος διότι στηρίζει τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Συμπλήρωσε δε, ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ ανακοίνωση από σοβαρή περιβαλλοντική οργάνωση που να ενοχοποιεί το κυνήγι για τον περιορισμό της βιοποικιλότητας.

Αντίθετα, οι κυνηγετικοί σύλλογοι επιτελούν ένα εξαιρετικό έργο για την κυνηγετική κατάρτιση, την προαγωγή της αναγκαίας πειθαρχίας και συνειδήσεως για την εφαρμογή και για την τήρηση του νόμου για τη θήρα. Επιπλέον,συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια της πολιτείας για την προστασία, τη διατήρηση και την ανάπτυξη του θηραματικού πλούτουκαθώς και τη λελογισμένη διαχείρισή του, με βάση τις αρχές της αειφορίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, εξήρετο ρόλο της θηροφυλακήςκαι τόνισε την ανάγκηενός καλύτερουνομοθετικού πλαισίουπροκειμένου να αυξηθείη συμμετοχή της και η σημαντικότητά της τόσο στην πάταξη της λαθροθηρίας όσο και στην τήρηση των κανόνων.

Προσέθεσε επίσης, ότι το κυνήγι στηρίζει τη ανάπτυξη σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας και η σωστή του οργάνωσημπορεί να αποδώσει ακόμη περισσότερα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Τέλος, υποστήριξε ότιοι ενέργειες  που απαιτούνται θα πρέπει να αποφασιστούνμέσα από ένα συνεχή διάλογο με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος αλλά και τους κατά τόπους κυνηγετικούς συλλόγους, ώστε να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο.

 

Tags: , ,

Και νέες επισκέψεις Σχολείων στο Αθλητικό Μουσείο

Πόλο έλξης για μαθητές, σπουδαστές και όχι μόνο, αποτελεί το Δημοτικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, το οποίο είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Όλη η αθλητική ιστορία της πόλης βρίσκεται συγκεντρωμένη σε κτίριο στο κέντρο της πόλης, με δωρεάν είσοδο, αναδεικνύοντας τους πρωτεργάτες του αθλητισμού της πόλης.

Την Παρασκευή 16-3-2018 επισκέφθηκαν το Μουσείο 15 μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων συνοδευόμενοι από τους Σωτηρία Παπανικολάου Δ/ντρια, Κάκια Δήμητρα αναπληρώτρια Δ/ντρια, Μπαλκίζα Δημήτριο φιλόλογο, Γεωργούλα Νίκο Γεωπόνο, Μπέργιου-Χύμα Βαίτσα Θεολόγο, Καρβούνη Βασιλεία Κοινωνική Λειτουργό, Σιάτρα Βασιλική ψυχολόγο, Γούλα Γεωργία Ειδ. Β.Π., Οικονόμου Ιωάννα πρακτική.

Την Πέμπτη 15-3-2018 στο Μουσείο βρέθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Πύλης Βοιωτίας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Τσιάκα Αθανάσιο και Ρώσση Χρήστο. Στην ξενάγηση των φιλοξενουμένων από τη Βοιωτία πήρε μέρος και ο τρικαλινός πρωταθλητής Στέλιος Βάσκος

Επίσης την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν το Μουσείο 25 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διαλεκτού συνοδευόμενοι από τα τους δασκάλους Κουτή Σμαρούλα, Οικονόμου Χριστίνα και Χλωρού Ειρήνη.

Την Τετάρτη 14-3-2018 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων οι μαθητές της Β’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Σακκά συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Σούλη Ασπασία και Νικολέτα Μούτσιου.

Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13, και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι πρωτεργάτες τους αθλητισμού της πόλης και να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νεότερων αθλητών.

Ώρες επισκέψεων: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 13:00

Πληροφορίες και προγραμματισμός επισκέψεων στα τηλ.: 2431353518 και 2431353524.

 

Tags: , ,

Περισσότερη πυρασφάλεια στον μύλο Ματσόπουλου

Το εμβληματικό κτήριο του μύλου Ματσόπουλου, όπου κάθε χρόνο φιλοξενείται ο μύλος των Ξωτικών, αποκτά πρόσθετη πυρασφάλεια. Μία μόλις ημέρα μετά την αναφορά του Δήμαρχου Τρικκαίων, προς τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, παρόντος του διοικητή της Π.Υ. Τρικάλων, για ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, το αίτημα υλοποιήθηκε.
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο γραφείο του τον αρχιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Σκούπρα, νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, μαζί με τον διοικητή της Π.Υ. Τρικάλων, πύραρχο Αντώνη Σπανό. Συζήτηση περιστράφηκε και στο θέμα της πυρασφάλειας της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης στην Ελλάδα. Πριν περάσουν 24 ώρες, κλιμάκιο από τρεις αξιωματικούς της Π.Υ. Τρικάλων μετέβη στον χώρο του μύλου, ελέγχοντας τα μέσα ενεργητικής πυροπροστασίας του. Συντάχθηκε η σχετική έκθεση και οι υποδείξεις θα παραδοθούν άμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων, προκειμένου να συμπληρωθούν, όπου απαιτείται, τα υπάρχοντα μέτρα πυρασφάλειας.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ιδιαίτερα ικανοποιημένος, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική για τους επισκέπτες και το ίδιο το κτήριο, η συντονισμένη προσπάθεια για ενίσχυση των μέτρων πυρασφάλειας, και μάλιστα τόσους μήνες πριν την όγδοη διοργάνωση.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης με την IPA Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του  Δ. Σ. Πύλης σύσκεψη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κ. Σωτήριο Αγγέλη, κ. Λαμπρινή Οικονόμου, Αθανασίου Κωστάκη, και την Πρόεδρο της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου ,με το Προεδρείο του Τοπικού Παραρτήματος Τρικάλων  ΙΡΑ (Διεθνή Ένωση Αστυνομικών), που πρότειναν την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Ομάδων του Τοπικού Παραρτήματος και Ομάδος  επίλεκτων του Δήμου Πύλης, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πύλης.

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του Τ. Παραρτήματος ΙΡΑ Τρικάλων κ. Αχιλλέας Μπέγας ανέφερε, έχουμε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Πύλης και τον Δήμαρχο Κων/νο Μαράβα όπου χρειαστήκαμε βοήθεια μας  βοήθησε.

Είμαστε καθαρά εθελοντές προσπαθώντας  να αναδείξουμε το Κοινωνικό Πρόσωπο των Αστυνομικών του Ν. Τρικάλων, σε τοπικό επίπεδο προς την Κοινωνία διότι υπάρχουν πολλές κοινωνικές ευαισθησίες στο Σώμα.

Στο παρελθόν κάναμε πολλές κοινωνικές δράσεις οι οποίες είναι αναρτημένες στο δικό μας Σάιντ.  Σήμερα  ήρθαμε εδώ για να προτείνουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με την Ομάδα της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών  σε Τοπικό επίπεδο  και Ομάδα του Δήμου Πύλης, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Επίσης τόνισε ο Πρόεδρος μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε και Επιχειρήσεις της περιοχής  εθελοντικά να συμβάλλουν και αυτές με τον τρόπο τους.

Τελειώνοντας ο κ. Μπέγας είπε ότι η παραπάνω ενέργεια μας έχει φιλανθρωπικό σκοπό και ο χώρος  διεξαγωγής του αγώνα θα προσδιοριστεί κατόπιν συνεννοήσεως με τα ποδοσφαιρικά Σωματεία της περιοχής.  Η ημερομηνία που προτάθηκε ήταν την Μ. Τρίτη.

Όλοι συμφώνησαν για την πραγματοποίηση  της εκδήλωσης και στο άμεσο μέλλον θα δρομολογηθούν οι ανάλογες  οργανωτικές διαδικασίες.

 

Tags: , ,

Στη Σόφια ο Περιφερειάρχης για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στην συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, κατόπιν πρόσκλησης της επικεφαλής της βουλγαρικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών. Η συνάντηση ήταν αφιερωμένη σε μια συζήτηση υψηλού επιπέδου σχετικά με τις Περιφέρειες και Πόλεις που Επενδύουν στην Εκπαίδευση για την ενίσχυση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την έναρξη της συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019.

Ακολουθεί μέρος της διακήρυξης

“Οι Ευρωπαίοι πολίτες επιθυμούν μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους και έχει να επιδείξει προστιθέμενη αξία μέσω των ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων που διαθέτει. Μια Ευρώπη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς που ακούει και καταλαβαίνει, προκειμένου να προστατεύσει, να ενδυναμώσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού. Μια Ευρώπη που υποστηρίζει την πολιτική συνοχής ως την κύρια επενδυτική πολιτική για όλες τις περιφέρειές της. Μια ισχυρή, αποτελεσματική και ενωμένη ΕΕ είναι η καλύτερη εγγύηση για την ειρήνη, την ελευθερία και την ευημερία μας και έτσι πρέπει να παραμείνει και στο μέλλον. Ωστόσο, ο τρόπος διαχείρισης ορισμένων κρίσεων απογοήτευσε τους πολίτες μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την αξιόπιστη τεχνογνωσία των τοπικών και περιφερειακών πολιτικών, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδανική θέση να μεριμνήσουν για τον πλήρη σεβασμό της επικουρικότητας και να συνδέσουν την ΕΕ με τους πολίτες της στον τόπο όπου ζουν, μορφώνονται, εργάζονται, κυνηγούν ευκαιρίες και βιώνουν χαρές και λύπες.

Οι πολίτες θέλουν να έχουν πραγματική φωνή σε μια χειροπιαστή ΕΕ που φέρνει αποτελέσματα. Οι αποφάσεις της ΕΕ πρέπει συνεπώς να λαμβάνονται στα εγγύτερα στους πολίτες πολιτικά επίπεδα. Πρέπει να ακούγεται η άποψή τους στις Βρυξέλλες και να γίνεται κατανοητή η άποψη των Βρυξελλών στην πατρίδα τους.

Με σύνθημα «Η Ευρώπη ξεκινά στο χωριό/την πόλη/την περιφέρειά σου», θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της «ενότητας στην πολυμορφία» και του «σκέψου παγκόσμια και δράσε τοπικά». Αυτό θα επιτρέψει έναν ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες για τομείς όπου οι αποφάσεις συχνά λαμβάνονται στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο, αλλά υλοποιούνται στους δήμους και τις περιφέρειες της Ευρώπης. Στόχος δεν πρέπει να είναι η οικοδόμηση μιας εναλλακτικής «Ευρώπης των περιφερειών» αλλά μια «Ευρώπη με τις περιφέρειες».

 

Tags: , ,

Ημερίδα για τις προοπτικές της κτηνοτροφίας

Ημερίδα για την κτηνοτροφία τις προοπτικές και τα προβλήματα που την απασχολούν θα διοργανώσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Παλαμά, με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Παλαμά & Ευρύτερης Περιοχής και την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων & Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά  έχει ως θέμα : « Προοπτικές και Προβλήματα στην Κτηνοτροφία »

Στην ημερίδα έχουν κληθεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλης, οι Βουλευτές του Νομού μας, ειδικοί επιστήμονες καθώς και τα συλλογικά σχήματα των κτηνοτρόφων.

Την πρόσκληση υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Παλαμά & Ευρύτερης Περιοχής  κ. Πατούνης Φώτης και  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων & Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παλάσκας Νικόλαος

 

Tags: , ,

Σύσκεψη για τον συντονισμό των δυνάμεων του ΟΠΕΚΑ

Με τους Διευθυντές των εννέα Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΠΕΚΑ σε όλη την Ελλάδα συναντήθηκε η Διοίκηση του νέου Οργανισμού.

Οι επικεφαλής των υποκαταστημάτων σε Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη), Κρήτη (Ηράκλειο), Θεσσαλία (Λάρισα), Δυτική Ελλάδα (Πάτρα), Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (Κομοτηνή), Στερεά Ελλάδα (Λαμία), Πελοπόννησο (Τρίπολη), Ήπειρο (Ιωάννινα) και Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη) βρέθηκαν για ένα 2ήμερο στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα αντικείμενα που αναλαμβάνει ο Ο.Π.Ε.Κ.Α., ως καθολικός διάδοχος του Ο.Γ.Α.

Στο πλαίσιο αυτού του 2ημέρου εργασίας, οι Περιφερειακοί Διευθυντές ενημερώθηκαν αναλυτικά και συζήτησαν διεξοδικά με τον Διοικητή, Στυλιανό Πλιάκη, τον υποδιοικητή, Νίκο Βιταντζάκη, τους Γενικούς Διευθυντές, τους Διευθυντές της κεντρικής υπηρεσίας και άλλα στελέχη του Οργανισμού.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το Επίδομα Παιδιού που αντικαθιστά τα παλαιά οικογενειακά επιδόματα από 1/1/2018, τα αναπηρικά επιδόματα και το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται ήδη στην Αττική, οι παροχές προς τους ανασφάλιστους υπερήλικες αλλά και τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, που βρίσκονται επί θύραις για το 2018. Ξεκαθαρίστηκε επίσης, ότι σύντομα τίθεται σε λειτουργία πρόγραμμα εκπαίδευσης των υπαλλήλων πανελλαδικά.

«Στόχος είναι η άμεση και αποτελεσματική ανάπτυξη όλων των δυνάμεών μας, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Απευθυνόμαστε σε ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας και με ευαισθησία και αξιοπρέπεια πρέπει να τα προσεγγίσουμε», ήταν το μήνυμα του Διοικητή προς τα περιφερειακά στελέχη.

Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε από τους επικεφαλής των Περιφερειακών Υπηρεσιών να έρθουν σε επικοινωνία με τις κατά τόπους αναπηρικές οργανώσεις, ώστε να αφουγκραστεί ο Οργανισμός τις επιμέρους ανάγκες που έχουν τα άτομα με αναπηρία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Στυλιανός Πλιάκης και ο υποδιοικητής, Νίκος Βιταντζάκης με τα στελέχη του Οργανισμού στην κεντρική υπηρεσία και τις περιφερειακές Διευθύνσεις.

Tags: , ,

Στην FOOD EXPO συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο metropolitan expo, η FOOD EXPO, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην οποία και συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικό της περίπτερο. Στο περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τα τέσσερα θεσσαλικά επιμελητήρια, φιλοξενήθηκαν 33 Θεσσαλοί εκθέτες και τα προϊόντα τους.

Οι εντυπώσεις των χιλιάδων επισκεπτών για τα θεσσαλικά προϊόντα ήταν εξαιρετικές και πραγματοποιήθηκαν νέες συμφωνίες και πολλές b2b συναντήσεις. Εκτός των θεσσαλικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση με το περίπτερο της Περιφέρειας και των επιμελητηρίων, επιπλέον άλλοι 34 Θεσσαλοί εκθέτες πήραν μέρος σε αυτή με δικά τους περίπτερα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν το «παρών», πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε για την καθοριστική συμμετοχή τέτοιου είδους εκθέσεων για την προώθηση των προϊόντων της ελληνικής γης.

«Εάν κάτι μπορεί να σώσει την Ελλάδα αυτό είναι η παραγωγή. Για μένα ζωή χωρίς παραγωγή, είναι σαν παραγωγή χωρίς ζωή. Ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους κυριότερους πυλώνες του ακαθάριστου περιφερειακού προϊόντος της Θεσσαλίας και χρειάζεται στήριξή από το κεντρικό κράτος με στοχευμένες παρεμβάσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πλευρά της συνεχίζει και υλοποιεί έργα, τα οποία δίνουν ζωή στην ύπαιθρο, αλλά παράλληλα τονώνουν όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και την κοινωνία γενικότερα, γιατί διατηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Παράλληλα υλοποιούνται προγράμματα ενίσχυσης της αγροτική οικονομίας όπως και επενδυτικά σχέδια στη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων. Πιστεύουμε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί μια από τις λύσεις στην κρίση, αν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Εάν δεν αποκτήσουμε εξαγώγιμα προϊόντα όμως, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε την προστιθέμενη αξία στην παραγωγή και τη μεταποίηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κ. Αγοραστός.

Στην έκθεση συμμετείχαν με τα προϊόντα τους 1302 Έλληνες και ξένοι εκθέτες, τους οποίους και επισκέφθηκαν περισσότεροι από 72000 επαγγελματίες.

Τον Περιφερειάρχη πλαισίωναν ο Aντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την υψηλή ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και την πλούσια γκάμα τους σε προβολή γαστρονομίας που επιμελήθηκαν κορυφαίοι Έλληνες σεφ, ο Aντιπεριφερειάρχης πολιτισμού, τουρισμού και διά βίου μάθησης κ. Γιάννης Μπουτίνας, οι πρόεδροι των τεσσάρων επιμελητηρίων της Θεσσαλίας και τα στελέχη της περιφέρειας κα Κοντογιάννη Χριστίνα και κα Παπατζέλου Βασιλική.

 

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη