Tags: , ,

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των Μαχητών του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των Μαχητών  του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731, με τη δέουσα επισημότητα. Τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου, όπου η θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, εκπρόσωποι φορέων, συγγενείς και απόγονοι των Ηρώων και πλήθος κόσμου μέσα σε κλίμα συγκίνησης  υποδέχθηκαν έναν, εκ των τελευταίων εν ζωή, Μαχητή του 5ου Συντάγματος τον κ. Ευάγγελο Κόγια που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Ο Ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Μαρδάνης εκφώνησε ομιλία με τίτλο «Σύγχρονες Θερμοπύλες» περιγράφοντας τα γεγονότα στο Ύψωμα 731 για να καταλήξει εμφανώς συγκινημένος:

«Το Ύψωμα 731 είχε ήδη βρει από την πρώτη μέρα τη θέση του στην στρατιωτική Ιστορία των Ελλήνων. Η επική αυτή μάχη χαρακτηρίζεται αντάξια Ιστορικών Μαχών του Ελληνισμού όπως ο Μαραθώνας, οι Θερμοπύλες, το Σούλι και το Μανιάκι. Με τη διαφορά ότι στο Ύψωμα δόθηκαν πολλές μάχες αλλά ο εχθρός τελικά δεν πέρασε.»

Ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ο οποίος αναφέρθηκε καταρχήν στον, για χρόνια αγνοούμενο, Στρατιώτη Βασίλειο Κατσαρό του Χρήστου από τη Ράξα, μαχητή του 51ου Συντάγματος Πεζικού,  που πρόσφατα αναγνωρίσθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανάμεσα στους πεσόντες στο Μοναστέρο την 9η Μαρτίου 1941. «Τιμή και δόξα στον Ήρωα που έφυγε από τα πάτρια εδάφη θνητός για να γίνει ΑΘΑΝΑΤΟΣ»,  είπε  χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλάκης. Στη συνέχεια  απευθυνόμενος στον κ. Ευάγγελο Κόγια υπογράμμισε,

«Κύριε Ευάγγελε Κόγια, στεκόμαστε με δέος μπροστά σας. Σας ευγνωμονούμε για τη γενναιότητά σας, για όσα ζήσατε και αντέξατε για μας, για όσα προσφέρατε σε τούτο τον τόπο»

για να καταλήξει,

«Αποτελείτε κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδας και ζωντανή απόδειξη πως τούτος ο τόπος γεννάει ήρωες. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.»

Ειδική αναφορά έγινε στον κ. Αλέξανδρο Γιαννόπουλο-Γιαννούχο, Μαχητή του 5ου Συντάγματος που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά εκπροσωπήθηκε από συγγενικά του πρόσωπα.

Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων, Ταξίαρχος Δημήτριος Τσιπίδης  αναφερόμενος στους ζώντες Μαχητές υπογράμμισε:

«Εσείς, οι καθημερινοί ταπεινοί άνθρωποι του μόχθου, με το κάλεσμα της Πατρίδας μεταμορφωθήκατε σε πραγματικούς Ήρωες και κάνατε το ακατόρθωτο. Γι’ αυτό θα είστε πάντα το παράδειγμα, σημείο αναφοράς και πρότυπο, για να ατσαλώνουμε εμείς οι νεώτεροι την ψυχή μας και να κάνουμε το καθήκον όπως κι εσείς.»

Στη συνέχεια απενεμήθησαν τιμητικές πλακέτες και έπαινοι στον κ. Ευάγγελο Κόγια και στους συγγενείς και απογόνους του κ. Αλέξανδρου Γιαννόπουλου-Γιαννούχου και του πεσόντα Στρατιώτη Βασίλειου Κατσαρού, από τους επισήμους της εκδήλωσης.

Μαθητές και μαθήτριες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σακκά απήγγειλαν ποιήματα  για το Έπος του ’40 και οι παιδικές τους φωνές απέδωσαν τραγούδια  σχετικού περιεχομένου ενώ το σκηνικό πλαισίωσε άγημα του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Καλυβίων.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, συγγενείς και απογόνους των Μαχητών και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον  Εθνικό Ύμνο από το άγημα της Σ.Μ.Υ..

Μετά το πέρας της τελετής ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ξενάγησε στον χώρο του μνημείου τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Γιώργο Κωτσό και τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Αθανάσιο Σκάρλο που παρέστησαν στην εκδήλωση.

Tags: , ,

Ηρακλής Αθ. Φίλιος: Ημέρα της Γυναίκας-Και ο Χριστός πού;

Αυτή την ημέρα (8 Μαρτίου), που εορτάζεται η γυναίκα, το όνομα της συνδέεται επαναστάσεις, διαδηλώσεις, ψηφίσματα, ταξικές αναφορές, εστίαση σε οικονομικά μεγέθη, υπερτονισμός της ελευθερίας, φιλοσοφικές θεωρίες, κοινωνιολογικές προσεγγίσεις, αγώνες που αλλάζουν την ιστορία, χωρίς όμως να ολοκληρώνουν το πρόσωπο της γυναίκας.

Έχω την πίστη ότι μέσα στην ιστορία κανένας φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, ψυχολόγος, δεν τίμησε τη γυναίκα, όσο την τίμησε ο Θεός, ο οποίος την έπλασε από την πλευρά του Αδάμ και όχι από κάποιο άλλο μέρος του σώματος. Αυτή η ενέργεια έχει ύψιστη θεολογική σημασία, καθώς ο Θεός την έπλασε ισότιμη προς τον άντρα και όχι κατώτερη, υποδεέστερη του. Ο άνθρωπος, τόσο ο άντρας, όσο και η γυναίκα, αποτελεί εικόνα του Θεού. Κι αυτό είναι ύψιστη τιμή, την οποία δίνει ο Θεός στον άνθρωπο∙ το να τον δημιουργήσει σύμφωνα με τη δική Του εικόνα, δίνοντας του όλα εκείνα τα χαρίσματα, τα οποία ο άνθρωπος μπορεί να κατευθύνει προς τον Ίδιο ή πράττοντας αντιθέτως. Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τον άνθρωπο από το να γίνει θεός κατά χάριν;

Ο Χριστός με τη διδασκαλία Του δεν αγωνίστηκε για να παραχωρήσει στη γυναίκα ίσα δικαιώματα, ένα δίκαιο ωράριο, μία ίση μεταχείριση που θεμελιώνεται σε κάποιο συμβόλαιο ή σε κάποια διακήρυξη. Αγωνίστηκε για να απελευθερώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία, τη δουλειά του θανάτου και την εξουσία του διαβόλου και να τον καταστήσει κοινωνό της χάριτος Του. Να του δώσει την ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι της σωτηρίας, που δεν αποτελεί πλέον ουτοπία αλλά την απόλυτη κατάφαση του Θεού στον άνθρωπο. Για τη θεολογία της ορθόδοξης Ανατολής, η γυναίκα δεν είναι μίασμα, δεν είναι πράγμα, αλλά κάτι που κανένας δεν τόλμησε να διακηρύξει και να πραγματώσει∙ είναι εικόνα Θεού! Αυτό κι αν είναι επανάσταση. Από τις μεγαλύτερες κιόλας, καθώς κατευθύνει την γυναίκα, εν τέλει τον άνθρωπο, στο επέκεινα της ιστορίας, όπου τα μεταφυσικά αδιέξοδα των φιλοσοφικών, κοινωνιολογικών αγωνιών, βρίσκουν διέξοδο στην ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου που συνδέεται με το πρόσωπο του Θεού. Αυτό όμως, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φιλοσοφική επιτυχία αλλά αγιοπνευματική τιμή και δόξα στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο Χριστός τίμησε, όσο κανείς άλλος, το πρόσωπο της γυναίκας, στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερα τιμή και ευλογία που δέχτηκε ποτέ γυναίκα, από το να κυοφορήσει στη μήτρα της τον άπειρο, ακατάληπτο Θεό. Ο Συμεών Νέος Θεολόγος, έχει γράψει καταπληκτικά ποιήματα. Σε ένα από αυτά, τους γνωστούς «Ύμνους Θείων Ερώτων», γράφει τα εξής θαυμαστά: «Ἐγώ δέ πάλιν λέγω σοι˙ Βλέπε Χριστόν ἐν μήτρᾳ, καί τά ἐν μήτρα νόησον και μήτραν ὑπεκδύντα, καί πόθεν ἐξερχόμενος ὁ Θεός μου διῆλθε!». Ποιος; Ο αχώρητος Θεός χωράει στη μήτρα μιας γυναίκας! Ο αιρετικός Νεστόριος δεν το δεχόταν αυτό γιατί έλεγε πως «τα ομοούσια τίκτουν ομοούσια». Όμως, η πρωτοβουλία δεν ανήκει στην γυναίκα αλλά στον Θεό. Γι’ αυτό και ο άγιος Πρόκλος Κων/πόλεως, σημειώνει πως «μία άνθρωπος δεν μπορεί να γεννήσει τον Θεό, αλλά ένας Θεός μπορεί να γεννηθεί υπό γυναικός».

Ο απόστολος Παύλος, είναι αλήθεια πως, μερικές φορές, αντιμετωπίζεται με καχυποψία καθώς λέγεται ότι υποτιμούσε τη γυναίκα. Δεν είναι αλήθεια. Είχε διευρυμένο πνεύμα. Στην προς Εφεσίους επιστολή (Εφ. 5, 20 – 33), επιστολή που διαβάζεται στην ακολουθία του γάμου, όταν μιλάει για υποταγή της γυναίκας στον άντρα, η υποταγή εννοείται ως αγαπητική προσήλωση στον άντρα, και την παρομοιάζει με την υποταγή της εκκλησίας στον Χριστό. Και συνεχίζει: «Οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶτε τάς γυναῖκας ἑαυτῶν, καθώς καί ὁ Χριστός ἠγάπησε τήν ἐκκλησίαν καί ἑαυτόν παρέδωκεν ὑπέρ αὐτῆς… ὁ ἀγαπῶν τήν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἑαυτόν ἀγαπᾷ» (Εφ. 5, 25 – 28). Προς συμπλήρωμα των παραπάνω λόγων, ο Παύλος θα γράψει ένα ακόμη επαναστατικό λόγο, ένα πνευματικό μανιφέστο αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, και θα μιλήσει για ισότητα όλων, προσέξετε όμως, «ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ». Αυτό το «ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» έχει μεγάλη σημασία, γιατί η ισότητα όλων απορρέει από το πρόσωπο του Χριστού. Η ισότητα εδώ δεν αποτελεί μέρος μιας ανθρώπινης κατάκτησης, ένα δικαίωμα που αποκτάται από αγώνες, μια διακήρυξη, μία αρχή εντός του νόμου, αλλά αποκτά οντολογία από το θεανθρωποκεντρικό πρόσωπο. Γράφει, λοιπόν, ο Παύλος: «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδέ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καί θῆλυ· πάντες γάρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» (Γαλ. 3, 28).

Στην αρχαία εκκλησία υπήρχε ο θεσμός των διακονισσών, οι γυναίκες μαζί με τους άντρες έψαλλαν όλοι μαζί τα πρώτα χριστιανική χρόνια, διακονούσαν στο έργο της εκκλησίας. Αναδείχθηκαν γυναίκες αμαρτωλές που μετάνιωσαν για τη ζωή που έκαναν, άλλες αγίασαν μέσα από τον έγγαμο βίο και άλλες μέσα από τον ασκητικό. Αναδείχθηκαν γυναίκες ευλαβείς, που έφεραν στον κόσμο παιδιά, τα οποία ανέθρεψαν χριστιανικά, παιδιά που αγίασαν. Αναδείχθηκαν γυναίκες που μαρτύρησαν για την αγάπη του Χριστού. Γεμάτο το Συναξάρι από τέτοιες γυναίκες. Γυναίκες αφιερώνονται και σήμερα στον Χριστό και κοσμούν τις Ιερές Μονές. Ο Θεός δεν έδωσε άλλες ευκαιρίες στον άντρα και άλλες στη γυναίκα. Όλοι  οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον Χριστό και να αγιαστεί η ψυχοσωματική τους ύπαρξη μέσα στην εκκλησία. Ο Χριστός ποτέ δεν απαξίωσε τη γυναίκα. Ακόμη και την γυναίκα που πριν από λίγο είχε μοιράσει το σώμα της στα κρεβάτι με διαφορετικούς άντρες, με αγάπη και την προστάτευσε από όσους ήθελαν να την λιθοβολήσουν.

Ο Γρηγόριος Νύσσης έχει γράψει θαυμάσια φιλοσοφημένα έργα. Σε μία ομιλία του, αφού μιλήσει για την κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού δημιουργία του ανθρώπου, σημειώνει για την γυναίκα: «Ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. καί ἡ γυνή ἔχει τό Κατ’ εἰκόνα θεοῦ γεγενῆσθαι ὡς καί ὁ ἀνήρ ὁμοίως. ὁμότιμοι αἱ φύσεις, ἴσαι αἱ ἀρεταί, ἆθλα ἴσα, ἡ καταδίκη ὁμοία. μή λεγέτω· ἀσθενής εἰμι. ἡ ἀσθένεια σαρκός, ἐν ψυχῇ τό δυνατόν ἐστιν. ἐπειδή τοίνυν ὁμότιμος ἡ κατά θεόν εἰκών, ὁμότιμος ἔστω ἡ ἀρετή καί ἡ τῶν ἀγαθῶν ἔργων ἐπίδειξις. οὐδεμία παραίτησίς ἐστι τῷ βουλομένῳ προφασίζεσθαι ἀσθενές τό σῶμα. δι’ αὑτό τοῦτο ἁπλῶς ἁπαλόν, ἀλλά διά τήν συμπάθειαν εὔτονον ἐν καρτερίαις, σύντονον δέ ἐν ἀγρυπνίαις. πότε δύναται ἀνθρώπου φύσις ἁμιλληθῆναι γυναικός φύσει καρτερικῶς διαγούσης τόν ἑαυτῆς βίον;».

Ηρακλής Αθ. Φίλιος

Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Tags: , ,

Τεράστιες οι ζημιές στο Δήμο Καλαμπάκας από τις κατολισθήσεις

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών και Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), συνοδευόμενο από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Παπαγεωργίου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης κ. Αθανάσιο Σιούλα, επισκέφτηκε την Κρύα Βρύση, ώστε να εξετάσουν και να διερευνήσουν τα κατολισθητικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα πρόσφατα, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε τμήμα του οικισμού και στο οδικό δίκτυο της Κοινότητας.

Το Ινστιτούτο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Καλαμπάκας, για τον γεωλογικό έλεγχο των περιοχών, στις οποίες είχαμε έντονα κατολισθητικά φαινόμενα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμπάκας, αναμένει την έκθεση του κλιμακίου, ώστε να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες.

Δήμος Καλαμπάκας

Tags: , ,

Συνελήφθη 23χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (08-03-2018) το απόγευμα στην Καλαμπάκα Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 23χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, μείγματος καπνού και κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους (111) γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

 

Tags: , ,

Λίφτινγκ και ασφάλεια πεζών στα Κουτσομύλια

Πλήθος παρεμβάσεων από τον Δήμο Τρικκαίων στην περιοχή των Κουτσομυλίων. Με έργα που εκτελούνται ήδη από τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Εργου, γίνεται στοχευμένη προσπάθεια αναβάθμισης στοιχείων της συνοικίας. Πρώτη και ουσιαστικότερη, η κατασκευή πεζοδρομίου στη δεξιά πλευρά της οδού Μυροφύλλου. Του δρόμου, δηλαδή, που κατευθύνεται στον συνοικισμό Αγίου Οικουμενίου από την οδό Σατωβριάνδου, και στον οποίο, η γνωστή κλειστή στροφή δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους πεζούς. Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Σακκάς, κατασκευάζει άνετο πεζοδρόμιο από τη δεξιά πλευρά του δρόμου, προκειμένου οι πεζοί και κυρίως οι μαθητές, να διέρχονται με ασφάλεια.
Αυτή η διάνοιξη του χώρου γίνεται μετά από πάμπολλα χρόνια και αφού στο συγκεκριμένο σημείο, οι πεζοί περπατούν με μεγάλο κίνδυνο.
Η δεύτερη παρέμβαση είναι επί της πλατείας, όπου τοποθετήθηκαν πρόσθετα παγκάκια, για τους κατοίκους, μητέρες και ηλικιωμένους, αλλά και για τους διερχόμενους, που χρησιμοποιούν την όχθη του Ληθαίου ως περιπατητική διαδρομή.
Τρίτη παρέμβαση, το βάψιμο των διαβάσεων ένθεν κακείθεν της πλατείας, καθώς και στα άλλα σημεία της περιοχής. Αυτό το βάψιμο θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και του τμήματος Πρασίνου και Κηποτεχνίας, που παρενέβη στη διαμόρφωση του δρόμου για το νέο πεζοδρόμιο, αλλά και σε άλλα σημεία, προς το δημοτικό κτήριο της πρώην ΔΕΚΑ.
Η τελευταία πινελιά, αφορά στην τοποθέτηση πίνακα ανακοινώσεων στην πλατεία, προκειμένου οι κάτοικοι να πληροφορούνται δράσεις και παρεμβάσεις στην περιοχή τους.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Εργασίες στις πισίνες του Κολυμβητηρίου

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι οι πισίνες του κολυμβητήριου δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο 9 και 10 Μαρτίου 2018, λόγω έκτακτων απαραίτητων εργασιών, ως συνέχεια των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Με νεότερη ανακοίνωση, θα γνωστοποιηθεί η ημέρα επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου.

Tags: , ,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων: Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μαχητική παρουσία για άλλη μια φορά του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που πάλεψε αποφασιστικά ενάντια στη μεθόδευση να εφαρμοστούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το όργιο βίας με ξυλοδαρμούς και χημικά σε βάρος όσων υπερασπίζονται τα σπίτια του λαού από τα αρπακτικά συμφέροντα τραπεζών, funds και μεγαλοσυμβολαιογράφων.

Εφαρμόζοντας τo ακραίο και βάρβαρο μνημονιακό μέτρο των πλειστηριασμών, τα ΜΑΤ του Τόσκα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτύπησαν τους διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και τραυμάτισαν τον περιφερειακό σύμβουλο της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία, ενώ κακοποίησαν αγωνιστές και στην Αθήνα.

Μνημείο ντροπής αποτελεί η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που στοχοποιεί τους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και με θρασύτητα αναγγέλλει «προσφυγή στη δικαιοσύνη». Οι εκπρόσωποι της συντεχνίας των αστυνομικών άφησαν την άκρη τις μεγαλοστομίες ότι δε θα συμμετέχουν στη διαδικασίες πλειστηριασμών και ανέλαβαν ρόλο δύναμης κρούσης στο πλευρό συμβολαιογράφων και τραπεζών για να εφαρμοστεί το αντιλαϊκό μέτρο της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας.

Τα σπίτια του λαού θα τα υπερασπιστούν μόνο οι ενωτικοί και αποφασιστικοί λαϊκοί αγώνες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε στήριξη και συμμετοχή στις πρωτοπόρες αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συντονισμών Συλλογικοτήτων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη. Έξω τα ΜΑΤ από τις λαϊκές κινητοποιήσεις

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο για να σωθούν τα σπίτια του λαού από τους τραπεζίτες.

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος

ΑΝΤΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Tags: , ,

5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Το 6o  Γενικό Λύκειο με την αμέριστη συμπαράσταση των συνδιοργανωτών του,  εκπονεί  το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου από 15 έως 17 Μαρτίου 2018. Το  Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία του  European School Radio και το  υποστηρίζουν οργανωτικά     οι ακόλουθοι φορείς: Η Διεύθυνση Δ/μιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων  με την ένθερμη συμπαράσταση της Δ/ντριας,κας Κάκλα Βασιλικής  και των Υπευθύνων των Σχολικών Δραστηριοτήτων  και του  ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ της Δ/μιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων. ο Δήμος Τρικκαίων, η Αναπτυξιακή Εταιρεία  e-trikala.  Παράλληλα,  τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας , στηρίζεται στη συνεργασία της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων Ελλάδας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Στη συνδιοργάνωση  συμμετέχουν  σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όχι μόνο  της Ελλάδας, της Κύπρου, της ομογένειας, αλλά και των άλλων σχολικών μονάδων διεθνώς, που δηλώνουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μαθητικού Ραδιοφώνου: European School radio”.Ως σχολεία συνεργαζόμενα από Νομό Τρικάλων συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο , το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Επιπρόσθετα, η διοργάνωση του ενισχύεται  πολιτισμικά αλλά  οικονομικά από  την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ,από το Δήμο Τρικκαίων, την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων ,το Δημοτικό Θέατρο και το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων,  από τις χορηγίες: του Επιμελητηρίου Τρικάλων, της βιομηχανίας αναψυκτικών Κλιάφα, από τα Μπισκότα Δερμίση, από τα Αλουμίνια Γρατσάνη, από τη χαλβαδοποιϊα Μπουλογεώργου, από το αρτοποιείο «Διαλεχτό» και από την αρτοβιοτεχνία «Χατζής». Ως χορηγοί υποστηρικτικοί της επικοινωνίας του Φεστιβάλ  είναι  η ΕΡΤ 3, το δίκτυο ΕΡΑ Θεσσαλίας, και οι τοπικοί ραδιοσταθμοί , τα έντυπα Trikala Kids, Trikalaidees,

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν ποικίλες δραστηριότητες,  εργαστήρια δημοσιογραφίας  από το δημοσιογράφο της ΕΡΑ Τρικάλων, κ. Ζαούτσο Αλέξανδρο, ραδιοφωνικές εκπομπές , ψηφιακές παραγωγές  πολιτισμού της τοπικής υλικής και άυλης  παράδοσης των συμμετεχόντων σχολείων , δραστηριότητες οι οποίες θα κορυφωθούν με τη βράβευση  του Μαθητικού ραδιοφωνικού μηνύματος και Τραγουδιού : «Κάν΄το ν΄ακουστεί 2018» στην επίσημη τελετή   στις 5.00 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων στις 16 Μαρτίου 2018.με την τιμητική παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη  Δημητρίου.

Επιπλέον, το Φεστιβάλ αυτό  εκπονείται και  με αφορμή τη θέσπιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2018 ως: «Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής Κληρονομιάς» με θέμα: «Δημιουργώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά».  

 Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται και από ημερίδα, το Σάββατο ,17 Μαρτίου 2018 με θέμα: «το NEStOR  δίπλα στο Ευρωπαϊκό σχολείο του αύριο» με ομιλητές τον κ.Γ.Κουρουπέτρογλου(Δ/ντή εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας από το Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών),τον κ Γ. Πλειό (καθηγητή στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε στο Παν/μιο Αθηνών),τον κ.Β.Σολιόπουλο(Δημοσιογράφο, Συντονιστή εκ μέρους του ΕΣΗΕΜ-Θ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κάνω Ραδιόφωνο στο  European School Radio”),την κ. Σ.Παπαδημητρίου (Προϊσταμένη εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και ψηφιακών Μέσων ΥΠ.Π.Ε.Θ), από τον κ.Β. Δαγδιλέλη (Καθηγητή στο Τμήμα εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) με θέματα Παιδαγωγικής και Γραμματισμού των Μέσων και γενικότερα για τα εκπαιδευτικά οφέλη από τη συμμετοχή σε ραδιοφωνικές εκπαιδευτικές δράσεις του εικαστικού εργαστηρίου «Προβίδας» του γραφιστικού εργαστηρίου «Ηδονοπνοές», και από τη συμμετοχή της Μουσικής Σχολής Νατάσας Παπαστάθη.

Αναλυτικότερα, το Εuropean School radio δρομολογεί  ένα  γεφύρωμα του μαθητόκοσμου  με τον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας και συμβάλλει αποτελεσματικά στο γραμματισμό των μέσων  επικοινωνίας αλλά και αναδεικνύεται ως σημαντικός τρόπος ανάπτυξης της δημιουργικής σκέψης των μαθητών , της διεπιστημονικής (inter-disciplinary) αλλά και της διακοινωνικής μάθησης (cross-social) τους. Οι στόχοι αυτοί υλοποιούνται   με το σχηματισμό ραδιοφωνικών ψηφιακών  δικτύων αλλά και της διάχυσης και ηχητικής μετάδοσης  του προβληματισμού των μαθητών ως μελλοντικών πολιτών στον “παγκοσμιοποιημένο ψηφιακό οικουμενικό χωριό” , όπως υποστηρίζει και ο Marshall Mac Luhan.

Το European Schοol radio (Eυρωπαϊκό μαθητικό ραδιόφωνο) αποτελεί για το σχολείο μας, σύμφωνα και με την Αριστοτελική εντελέχεια, την νομοτελειακή ωρίμανση  μιας ψηφιακής ραδιοφωνικής ομάδας , η οποία συστάθηκε  και λειτούργησε στο σχολείο εδώ και πέντε χρόνια με το οργανωτικό μεράκι και την εμψύχωση  από τους κύριους οργανωτές , την κα Αραμπατζή Θεανώ και τον κ. Μπάνο Δημήτριο. Στο πλαίσιο  αυτό ο Σύλλογος του 6ου Γενικού Λυκείου υποστηρίζει το Φεστιβάλ με το θεατρικά δρώμενα: «αγάπη που ΄γινες….» εμπνευσμένα από Τρικαλινούς δημιουργούς και με το κυνήγι  θησαυρού: «περιπλανήσεις στην ιστορία της πόλης μας» από την κα Παπάντου Λουίζα, με τα «παραμύθια –μύθοι και θρύλοι της τοπικής ιστορίας των Τρικάλων» από την κα Φασούλα Παναγιώτα , με το εργαστήριο δημιουργίας ραδιοφωνικών κατασκευών  από τον κ. Γάκη Θεόδωρο , με τα εργαστήρια πληροφορικής από την κα  Μπουνέλη Ελένη, με τον πανελλήνιο χορό  τοπικών ενδυμασιών  από τον κ. Κοντοκώστα Ιωάννη , και από τη γενικότερη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και του μαθητόκοσμου. Του μαθητόκοσμου όχι μόνο των τωρινών αλλά και των αποφοίτων πια φοιτητών: του Μπουλογεώργου Ραφαήλ, της Μπουκοβάλα Ρόζας ,της Λαζαρίνα Κων/νας, της Σπανού Κατερίνας,της Στραγάλη Ελπίδας, που  εδώ και πέντε χρόνια με μεράκι και επιστημονική γνώση προσέρχονται στο σχολείο για το στήσιμο ψηφιακών ραδιοφωνικών εκπομπών.

Το ψηφιακό ραδιόφωνο εργαλείο και σκυτάλη στις ραδιοφωνικές φωνές του μαθητόκοσμου χτίζει τον πολιτισμό, τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό του αύριο. Στη συνάντηση υποδεχόμαστε ευγενικά  όλα τα σχολεία  από  όλες τις άκρες της χώρας, τους μαθητές όλων των σχολείων και ειδικότερα αυτούς με τις ειδικές δεξιότητες για μια σύμπλευση στη δημιουργία, την καινοτομία και το χτίσιμο των  πολιτών του 21 αιώνα.

Η οργανωτική Επιτροπή:

Αραμπατζή Θεανώ

Μπάνος Δημήτριος                                   Ο Διευθυντής του 6ου Γεν. Λυκείου

Αριστείδης Μυλωνάς

 

 

 

Tags: , ,

Ημερίδα για τις νέες μορφές ενέργειας στα Τρίκαλα

Τη νέα εποχή σε θέματα ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών, διερευνά ο Δήμος Τρικκαίων. Με δεδομένη τη συζήτηση για το βιοαέριο και τα βιοκαύσιμα, την προστασία για το περιβάλλον, την ενεργειακή αυτονομία και τον πρόσφατο νόμο για τις Ενεργειακές Κοινότητας, ο Δήμος συζητά με την τοπική κοινωνία. Συζητά και ενημερώνει με ειδικούς για το θέμα «Ενεργειακές Κοινότητες και αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας». Είναι ο τίτλος της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, στις 13:45, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων. Στην ημερίδα θα διερευνηθεί η χωροθέτηση και λειτουργία των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την επίδρασή τους στην τοπική οικονομία.

Με προσκεκλημένους επιστήμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες με άμεση επίδραση στο θέμα των ΑΠΕ, το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

13:45-14:00, Προσέλευση

14:00-14:10, Καλωσόρισμα Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

14:10-14:35, «Βιοαέριο στην Ελλάδα, προοπτικές & προβλήματα», κ. Χρήστος Ζαφείρης, Υπ. Έργων Βιοαερίου, Τμ. Βιομάζας ΚΑΠΕ

14:35-15:00, «Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση έργων ΑΠΕ από τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα», κ. Δημήτρης Τσέκερης, Ειδ. Σύμβουλος Υπ. Ενέργειας σε θέματα ΑΠΕ & Ηλεκτρικής Ενέργειας

15:00-16:00, Στρογγυλό Τραπέζι «Η αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας, με την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία»

16:00-16:30, Συζήτηση-Συμπεράσματα-Κλείσιμο Εκδήλωσης

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Σύλληψη πέντε ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί παιγνίων

Συνελήφθησαν χθες (08-03-2018) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, πέντε ημεδαποί, διότι κατελήφθησαν ως ιδιοκτήτες ή ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων, να έχουν εγκαταστήσει παιγνιομηχανήματα, καθ’ υπέρβαση της κατεχόμενης άδειας λειτουργίας, στα οποία διεξαγόταν ηλεκτρονικά τεχνικά – ψυχαγωγικά παίγνια, χωρίς πιστοποίηση και άδεια από την αρμόδια αρχή

Tags: , ,

ΣΘΕΒ: Με επιτυχία η εκδήλωση Startup Europe week

O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και την Επιστημονική ιδέα DigitalIdea, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 με επιτυχία  εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στη Λάρισα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Γρ. Παπαχαραλάμπους ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Π. Νταής εκπρόσωπος του Δήμου Λάρισας, ο κ. Ζ. Μαμούρης εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Μ. Βραχνάκης εκπρόσωπος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο κ. Γ.  Τσερέπας εκπρόσωπος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) και ο κ. Δ. Παπαλέξης εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιασθούν εργαλεία και μηχανισμοί στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς και καλές πρακτικές αυτών. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του προγράμματος Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες το οποίο αποτελεί πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής και  προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση μίλησαν οι κκ. Σαμαντζής Χ. και Αλεξάνδρου Θ. για το πρόγραμμα “ERASMUS for YOUNG ENTREPRENEURS” και τις Καλές πρακτικές αυτού, η κ. Παπαδούλη Κ. για το Δίκτυο Πράξη: Υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρηματικότητας, ο κ. Γάτος Δ. εκ μέρους της Συνεταιριστικής Θεσσαλίας, για τους Τρόπους χρηματοδότησης και ο κ. Κοντός Λ. για το IN4CAPITAL  (Πλατφόρμα Διασύνδεσης Επενδυτών).

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν  οι κκ. Δήμτσας Β. για την  INTREDO – A newwayforHRissue και Αλέξογλου Κ. για το LOCEYE – Eyetrackingmadesimple.

Τέλος, ο Καθ. του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γερογιάννης Β. μίλησε με θέμα: “Διερεύνηση και αξιολόγηση ικανοτήτων και τάσεων επιχειρηματικότητας”.

Tags: , ,

Εξετάσεις θεωρίας Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την 16η & 19η Μαρτίου   2018 ημέρα  Παρασκευή και Δευτέρα αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καρδίτσης 2 & Ηρώων Πολυτεχνείου) στην Λάρισα, θα πραγματοποιηθούν  οι εξετάσεις θεωρητικού & πρακτικού μέρους αντίστοιχα   για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών  της τεχνικής  δραστηριότητας Τεχνικών Μηχανικών Εγκαταστάσεων (Αρχιτεχνίτη – Εργοδηγού)  2ης & 3ης Ειδικότητας αντίστοιχα   και θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι ανά ειδικότητα οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο τμήμα υποβολής της αίτησης :

Υποψήφιοι Εργοδηγοί  2ης Ειδικότητας:

α/α Ονοματεπώνυμο Είδος Εξέτασης
1 Γκανίδης Χρήστος Εργοδηγός –  (Θεωρία Πρακτική)
2 Κοτρώτσιος Ηλίας Εργοδηγός –  (Θεωρία Πρακτική)

Υποψήφιοι Αρχιτεχνίτες 3ης Ειδικότητας:

α/α Ονοματεπώνυμο Είδος Εξέτασης
1 Μουντζιάς Κων/νος Αρχιτεχνίτης –  (Θεωρία Πρακτική)

*Οι υποψήφιοι  κατά την προσέλευσή τους στα εξεταστικά τμήματα θα πρέπει να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας

*Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφέρειας Θεσσαλίας (Παλιό Κτηνιατρείο)   βρίσκεται  στην συμβολή των οδών Καρδίτσης 2 & Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Λάρισα, με είσοδο από την οδό Καρδίτσης.

 

Tags: , ,

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ),κοΑθανάσιο Σαββάκη, πραγματοποίησε ο Γενικός ΔιευθυντήςτηςΕταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), κος Λεωνίδας Μπακούραςμαζί με στελέχη της εταιρίας.

Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Μπακούραςαναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και των μελών του ΣΒΒΕ, καθώς επίσηςκαι στην υψηλή διείσδυση του φυσικού αερίου στις βιομηχανίες της Θεσσαλονίκηςγια παραγωγική χρήση. Τόνισε δε τα οφέλη που προσφέρονται στη βιομηχανία, καθώς τα τιμολόγια διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχουν διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα σε όλη την Ελλάδα συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των βιομηχανιών.

Επιπλέον, τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε  νέες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κος Σαββάκης για την τεχνολογία τροφοδότησης απομακρυσμένων βιομηχανιών μέσω του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και για τις προοπτικές που ανοίγονται γιατη βιομηχανία, καθώς αναμένεται προσεχώς η έκδοση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου.

Ο κ. Μπακούρας από την πλευρά του επεσήμανε ότι στην περιοχή της Θεσσαλονίκηςέχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου ήδη 40 βιομηχανίες και δύναται να συνδεθούν με χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου περισσότερες από 100.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα  πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των μελών του ΣΒΒΕ από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που θα αφορά σε θέματα  τεχνογνωσίας της νέας τεχνολογίας τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευσηγια περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και του ΣΒΒΕ.

 

 

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

Tags: , ,

Το Παν/μιο Θεσσαλίας για την Ημέρα κατά του Ρατσισμού

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21η  Μαρτίου)το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει όπως κάθε χρόνο αντιρατσιστικές δράσεις με σκοπό την καταδίκη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Οι φετινές δράσεις είναι αφιερωμένες στον Σύριο ποιητή Μοχάμεντ Μπασίρ Αλ Ανί, ο οποίος εκτελέστηκε μαζί με το γιο του τον Μάρτιο του 2016 από το ΙSIS.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση ανοικτού αντιρατσιστικού δρώμενου στην πλατεία Αγίου Νικολάου του Βόλου, καθώς και μιας σειράς ραδιοφωνικών εκπομπών με αντιρατσιστικό περιεχόμενο σε συνεργασία με την ΕΡΑ Βόλου.

Το αντιρατσιστικό δρώμενο θα γίνει την Τετάρτη 21/3/2018 και συμμετέχουν φοιτήτριες/ές και διδάσκουσες/οντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φοιτητές/τριες του  προγράμματοςErasmus, νέοι από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων  Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις», νέοι/ες από το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ» του Βόλου,καθώς και η ομάδα κρουστών «Καρακατού».

 

 

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Domenica - Μες στη βουή του δρόμου
Bronski Beat - Small town boy
Elton John - Hello hello
Μάνος Ξυδούς - Σ΄ αγαπώ
Dido - Thank you
Amelbend - Ou je veux
Αφοι Κατσιμίχα - Γυρίζω την πλάτη μου
Jem - They
Elvis Presley - Only you
Μίλτος Πασχαλίδης - Άγκυρες

 


Μάρτιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031