Tags: , ,

Συμμετοχές για το 5ο Καραγκούνικο Αντάμωμα

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων το 5ο Καραγκούνικο Αντάμωμα. Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00 μ.μ. στο γραφείο 105 της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση από μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Καλούνται όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής Τρικάλων που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να παραβρεθούν δια των εκπροσώπων τους.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2431046103, γραφείο 105.

Tags: , ,

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων στο Δημαρχείο Καλαμπάκας

Σήμερα, Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρήστο Σινάνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων κ. Αθανάσιος Δημητρίου, συνοδευόμενος από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, κ. Ευθύμιο Σπύρου (αντιπρόεδρο), κ. Νικόλαο Χλωρό (Γενικό Γραμματέα) και κ. Κων/νο Ρίζο (ταμεία).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Λίλα Μπαντέκα – Νάνη, ευχήθηκαν στο νέο συμβούλιο να έχει μία καλή και δημιουργική πορεία και συζήτησαν για την προοπτική μελλοντικών συνεργασιών. Τέλος, φεύγοντας επισκέφτηκαν το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου μας.

Δήμος Καλαμπάκας

Tags: , ,

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δ. Τρικκαίων για την 8η Μάρτη

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1975 από τον ΟΗΕ ως ημέρα εορτασμού και μνήμης για όσα διεκδίκησαν και κατέκτησαν οι γυναίκες ύστερα από αιματηρές διαμαρτυρίες κυρίως από τα μέσα του 19ου αιώνα και έπειτα, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι αυτή η Παγκόσμια Ημέρα έχει εκφυλιστεί γιατί οι γυναίκες έχουν κατακτήσει ό’τι διεκδικούσαν, η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων έχει επιτευχθεί, και άρα την γιορτάζουμε ως αφορμή για μια μέρα εξόδου.

Από τα μέσα του 18ου αιώνα έως και σήμερα προφανώς και υπάρχει πρόοδος στη θέση της γυναίκας με τη συμμετοχή της ολοένα και περισσότερο, ολοένα και πιο ισότιμα, σε όλους τους τομείς : εκπαίδευση, εργασία, πολιτική, πολιτισμός, αθλητισμός,  οικογένεια κλπ.

Πρέπει να προσέχουμε όμως όταν αντλούμε στοιχεία από την εμπειρία της Δύσης  και δη των μέχρι τώρα ‘κατακτήσεων’, γενικεύοντας τα συμπεράσματά μας. Αρκεί να αναφέρουμε πρώτα απ’ όλα ότι υπάρχουν ακόμη χώρες όπου οι γυναίκες εξαναγκάζονται σε γάμους, που στερούνται την ατομική διάθεση του σώματός τους,  που υφίστανται κλειτοριδεκτομή , γυναίκες πρόσφυγες που υφίστανται σεξουαλική εκμετάλλευση και κάθε είδους κακοποίηση κυρίως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, γυναίκες όπου ζουν σε χώρες όπου παραβιάζονται καθημερινά  τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους .

Ακόμη και αν σταθούμε όμως μόνο στην Ευρώπη, στην Ελλάδα του 2018, θα συμφωνήσουμε ότι κάποια πρόοδος έχει γίνει όταν η συζήτηση αφορά στις ‘κατακτήσεις’ της γυναίκας αλλά αν είμαστε απόλυτα ειλικρινής θα παραδεχτούμε ότι πλήρης ισότητα  σίγουρα δεν υπάρχει.     Ο κατάλογος για να επιχειρηματολογήσουμε είναι μεγάλος και απύθμενος δυστυχώς. Αναφέροντας μόνο μερικά παραδείγματα όπως τη μεγαλύτερη ανεργία των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες, τα μεγαλύτερα ποσοστά απλήρωτης εργασίας,  την άνιση μεταχείριση στην αγορά εργασίας γυναικών και ανδρών (διαφορετική μισθοδοσία, καταπάτηση δικαιωμάτων μητρότητας κλπ), την ακόμη και σήμερα άνιση και στερεοτυπική κατανομή των ρόλων μέσα στην οικογένεια εις βάρος της γυναίκας, την ακόμη και σήμερα αντιμετώπισή της από τα ΜΜΕ ως εργαλείο διαφήμισης, ως υποδεέστερη και συμπλήρωμα του άνδρα κ.ά κά, κά …

Το θέμα δεν είναι η αντιπαλότητα δύο κόσμων,  δεν υφίσταται κάτι τέτοιο,  ‘εμείς από εδώ, εσείς από τη απέναντι μεριά’. Αυτό που είναι όμως πραγματικότητα είναι η διαιώνιση  στερεοτύπων και ρόλων που μπορεί να αναπαράγονται είτε από γυναίκες είτε από άνδρες δημιουργώντας διαστρεβλωμένες σχέσεις που δεν έχουν ως βάση τους τον σεβασμό . Και αυτό θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να αλλάξει.

Αυτό που αποτελεί όμως για εμάς που εργαζόμαστε με τις γυναίκες, το πιο ισχυρό επιχείρημά μας  ότι ουσιαστική ισότητα δεν υπάρχει,  είναι το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα η βία κατά των γυναικών και κυρίως  τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος των γυναικών είναι ιδιαίτερα υψηλά, ενώ τα ποσοστά δίωξής τους πολύ χαμηλά.

Και αυτό δεν αποδεικνύει  ότι οι γυναίκες δεν μιλάνε για την κακοποίησή τους, αλλά ότι μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ακόμη και σήμερα  αντιμετωπίζει τη βία ως ιδιωτική υπόθεση , και τις γυναίκες ως όντα χωρίς αυθύπαρκτη προσωπικότητα που οφείλουν να την υποστούν για διάφορους λόγους και να κάνουν υπομονή’ ότι ακόμη και σήμερα όταν αυτές οι γυναίκες αποφασίσουν να μιλήσουν για τη βία που έχουν υποστεί, δύσκολα έχουν υποστήριξη από το φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον’ ότι  ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές αντιστάσεις στην προσπάθειά τους  να τερματίσουν τον φαύλο κύκλο της  βίας, ότι ακόμη και σήμερα όταν συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που υφίστανται είναι έγκλημα,  επαναθυματοποιούνται, κάποιες φορές ακόμη και από τις αρχές ή τη δικαιοσύνη, που τις  στέλνουν πίσω στο κακοποιητικό περιβάλλον.

Αυτές οι γυναίκες αισθάνονται πολύ μόνες, γιατί η κοινωνία ακόμη και σήμερα κρύβεται πίσω από την πραγματικότητα, βάζοντας μπροστά στερεοτυπικές αντιλήψεις και θεωρώντας όλες αυτές τις γυναίκες μεμονωμένα περιστατικά που ευθύνονται οι ίδιες για τη ‘μοίρα’ τους,  πολλές φορές μάλιστα δικαιολογώντας τον δράστη ακόμη και όταν φτάσει στον φόνο.  Δυστυχώς όμως δεν είναι οι μόνες, υπάρχουν πάρα πολλές εκεί έξω τόσο ‘μόνες’ όσο αυτές.

Αυτή η ημέρα λοιπόν δεν γίνεται με οποιοδήποτε τρόπο να εκφυλιστεί όσο υπάρχουν  γυναίκες που παρά τις δυσκολίες, τη συνεχιζόμενη βία,  τα εμπόδια, τις απειλές , την απαξίωση, την αποδυνάμωση που προκαλεί η άσκηση βίας, τις αντιστάσεις όλων των αντιδραστικών φωνών,  κατάφεραν να βρουν  τη δύναμη και να σπάσουν τη σιωπή τους,  δίνοντας φωνή με αυτό τον τρόπο σε όσες ακόμη δεν έχουν τολμήσει, δείχνοντάς τους  ότι δεν είναι μόνες . Ότι δεν είναι οι μόνες.

Δεν είναι όμως και ίδιες. Κάθε μία περίπτωση είναι ξεχωριστή, διαφορετική η μία από την άλλη, κάθε γυναίκα που μιλά έχει διαφορετικές εμπειρίες βίας, διαφορετική ηλικία, διαφορετική πολιτισμική , θρησκευτική εμπειρία , διαφορετική προσωπική αφετηρία. Έχουν όμως όλες ένα κοινό: υφίστανται βία λόγω του φύλου τους .

Και για όσο θα συμβαίνει αυτό,  ισότητα δεν υπάρχει.

 

Ευτυχία Ασλάνογλου, κοινωνιολόγος

 

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων

Διεύθυνση: Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς (απέναντι από τη ΔΕΗ)

τηλέφωνο: 24310-27943

e-mail: skg@trikalacity.gr

http://supportwomen.trikalacity.gr/

https://www.facebook.com/supportwomentrikala.gr/

 

 

Tags: , ,

Καινοτόμα δράση με εξοικονόμηση πόρων στα Τρίκαλα

Μια πρωτοπόρα διπλή δράση σε επίπεδο τεχνολογίας και εξοικονόμησης πόρων για τον Δήμο και τον πολίτη, εγκαθιστά ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για τη χρήση υπηρεσιών του ίντερνετ της επόμενης γενιάς, του «Ιντερνετ των πραγμάτων» (Internet of Things, στα αγγλικά), που βελτιώνει υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στον πολίτη.
Σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 ο Δήμαρχος Τρικκαίων υποδέχθηκε εκπροσώπους της εταιρείας Cicicom. Η συγκεκριμένη εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων) για παροχή δύο διαφορετικών υπηρεσιών: παρακολούθηση κάδων απορριμμάτων και παρακολούθηση υδρομέτρων.
Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση αισθητήρων σε συγκεκριμένα αντικείμενα, οι οποίοι στέλνουν στοιχεία σε εφαρμογές κάθε είδους και στη συνέχεια γίνεται αξιοποίησή τους. Αυτός είναι ουσιαστικά και ο τρόπος λειτουργίας του «Ιντερνετ των πραγμάτων:   δυνατότητα επικοινωνίας , χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου, μεταξύ συσκευών κάθε είδους (πχ. ηλεκτρικές συσκευές, φορητές συσκευές), αλλά και φυσικών αντικειμένων (πχ. κτίρια, φωτιστικά, γέφυρες, υδρόμετρα, κάδοι κλπ.) στα οποία ενσωματώνονται αισθητήρες. Τα δεδομένα που συλλέγονται αξιοποιούνται από εφαρμογές κάθε είδους (πχ. παρακολούθηση ορθής λειτουργίας, στατιστική ανάλυση και εξαγωγή συμπερασμάτων, ασφάλεια εξοπλισμού, επανασχεδιασμός δρομολογίων κλπ.). Η συγκριμένη εταιρεία, λόγω της καινοτόμας δράσης του Δήμου Τρικκαίων, του πρότεινε την ταυτόχρονη τοποθέτηση αισθητήρων για αυτά τα δύο διαφορετικά συστήματα: τους κάδους απορριμμάτων και τα υδρόμετρα. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που γίνεται αυτή η διπλή αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών. Διότι πλέον, θα μπορούν οι πολίτες που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα (στην αρχή θα είναι πιλοτικό και αργότερα είναι δυνατόν να επεκταθεί) να ξέρουν, πότε και πόση διαρροή έχουν και πώς αυτή μεταφράζεται σε κόστος. Επίσης, ο Δήμος θα μπορεί να γνωρίζει, πότε ένας κάδος γεμίζει ή παραμένει άδειος, ώστε να τροποποιεί αναλόγως τα δρομολόγια. Αυτή η τροποποίηση σημαίνει μείωση κόστους, βελτίωση των διαδρομών, καλύτερη τοποθέτηση των κάδων και γενικότερα, οφέλη στον πολίτη και το περιβάλλον, με εξοικονόμηση όρων για τον Δήμο και, κατ’ επέκταση, για τον ίδιο τον πολίτη.
Τα συστήματα θα τοποθετηθούν δωρεάν και άμεσα στον Δήμο και αυτός ήταν ο λόγος της επίσκεψης: η συγκεκριμενοποίηση των τεχνικών θεμάτων. Τα συστήματα αφορούν σε εξοπλισμό αισθητήρων, εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών τύπου LoRa (Low-Power Wide-Area Network (LPWAN)), εφαρμογές διαχείρισης. Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες συντήρησης και εκπαίδευσης στο προσωπικό του Δήμου που θα εμπλακεί στη λειτουργία του εν λόγω Δικτύου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη ενταχθεί και υλοποιεί ακόμη ένα έργος το πλαίσιο του «Ιντερνετ των Πραγμάτων». Το ActivAge, που αφορά σε παροχή εξοπλισμού σε 150 οικίες για βελτίωση της ζωής ατόμων της τρίτης ηλικίας.
Στη συνάντηση μετείχαν, από την πλευρά του Δήμου, επίσης, ο προϊστάμενος στο Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών κ. Χρήστος Μίχος, ο προϊστάμενος στο Τμήμα Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Βασίλης Κόρδας, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΤ κ. Εφη Καραμάλη και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμαρχου κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος. Από την πλευρά της εταιρείας ο διευθυντής μάνατζμεντ κ. Νίκος Μπισσιάς, ο project manager κ. Δημήτρης Νταρλαδήμας και ο μηχανικός κ. Αλεξ Πετρούτα.
 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Στις Έξυπνες Βιώσιμες Πόλεις ο Δήμος Τρικκαίων

Εμφαση στην αστική καινοτομία δίνει πλέον η Ευρώπη, μέσω δράσεων για τη βελτίωση της κινητικότητας και προσβασιμότητας στις πόλεις. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό των Τρικάλων, όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκε σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας, είναι το παράδειγμα που οι επιστήμονες και οι περί την αστική καινοτομία επεξεργάζονται.
Το Λεωφορείο και τα αποτελέσματα – συμπεράσματα που εξήχθησαν, ήταν τα βασικά αντικείμενα της παρουσίας του Δήμαρχου Τρικκαίων στη Μ. Βρετανία την περασμένη εβδομάδα. Στο Λονδίνο, ως προσκεκλημένος του UK Foreign & Commonwealth Office (υπουργείο Εξωτερικών), ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παραβρέθηκε  στις εργασίες της πρωτοβουλίας Εξυπνες – Βιώσιμες Πόλεις (Smart Sustainable Cities). Ένα διήμερο συνέδριο με προσκεκλημένους, εκπροσώπους πόλεων που έχουν ήδη επιδείξει πρωτοποριακές και καινοτόμες δράσεις στον τομέα της βελτίωσης της ζωής στις πόλεις. Μεταξύ άλλων, μετείχαν εκπρόσωποι πόλεων από Λονδίνο, η Μαδρίτη, Βουδαπέστη, Εδιμβούργο, Λιντς, Λεμεσός, Ζάγκρεμπ, Μπρίστολ, Βαρσοβία, Μπέλφαστ, Μιλάνο, Μαδέρα, Φλορεντία, Πράγα, Γκντανσκ. Από την Ελλάδα, εκτός από τον Δήμο Τρικκαίων, βρέθηκαν στο Λονδίνο εκπρόσωποι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στο συνέδριο ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ουσία του εγχειρήματος που υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα επί εξάμηνο, στον τρόπο αποδοχής του από την κοινωνία, στα οφέλη σε τεχνικό – τεχνολογικό, αλλά και σε αναγνωρισιμότητας επίπεδο για τον Δήμο. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι Τρίκαλα πλέον είναι ένας σημαντικός συνομιλητής και εταίρος στον τομέα της αστικής καινοτομίας, προσπαθώντας να φέρει την τεχνολογία στα μέτρα των πολιτών, δίνοντας λύσεις σε θέματα της καθημερινότητάς τους.
Στη διάρκεια του συνεδρίου (1 και 2 Μαρτίου) έγινε ουσιαστική και πλήρης ανταλλαγή απόψεων, συζητήθηκαν καλές πρακτικές και προβλήματα σε διάφορους τομείς ενεργοποίησης των αστικών καινοτομιών και συζητήθηκε το μέλλον των παρεμβάσεων. Επίσης, έγινε ειδική παρουσίαση του τρόπου υλοποίησης σημαντικών έργων πληροφορικής από τον Δήμο του Λονδίνου. Ακόμη, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τα London Catapults, μέρος του Catapult Project, δηλαδή των διαφορετικών κέντρων καινοτομίας που έχουν δημιουργηθεί στο Λονδίνο και τα οποία επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη χωριστών καινοτόμων πρωτοβουλιών.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ακαδημία Επιχειρηματικότητας για τον Μύλο των Ξωτικών

Νέο βήμα ανταπόδοσης και βελτίωσης των υπηρεσιών για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών, με οφέλη για τους επαγγελματίες. Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί τα σεμινάρια επιχειρηματικότητας που είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συζήτηση για τον απολογισμό της φετινής 7ης και λίαν επιτυχημένης διοργάνωσης. Όπως τότε είχε αναφέρει ο Δήμαρχος, ο στόχος είναι να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους τρικαλινούς επιχειρηματίες, ώστε και οι ίδιοι να αποκομίζουν οφέλη από τη μέγιστη απόδοση και την αυξημένη προσοχή σε κάθε επισκέπτη.
Εξάλλου, σύγχρονη δεν είναι η πόλη που δρα «έξυπνα» μόνο στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά κυρίως αυτή η πόλη που φροντίζει για τη βελτίωση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς επισκέπτες και επαγγελματίες.
Αυτά τα σεμινάρια, ενός είδους «Ακαδημίας» που ετοιμάζεται, τέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Επιμελητήριο Τρικάλων.
Ο κ. Γιώργος Μπαμπαλιάρης, Senior Management Consultant της Optimal HR Group, παρουσίασε την πρότασή του για «Ακαδημία Επιχειρηματικότητας του Μύλου των Ξωτικών», στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Γιαγιάκο, στον αντιδήμαρχο τριοκκαίων κ. Κώστα Ψύχο, στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρήστο Μπλουγούρα και στα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κ. Στέφανο Γιώτη και Δημήτρη Τσόλα.
Η πρωτοβουλία του Δήμου έχει ως στόχο την εκπαίδευση των επιχειρηματιών της περιοχής σε θέματα επιχειρηματικότητας, διαχείρισης των επισκεπτών και προστασίας του brand name «Μύλος των Ξωτικών».
Η σχετική πρόταση χωρίζεται σε 6 θεματικές ενότητες, με περιεχόμενο, τη διαφοροποίηση του τρόπου εξυπηρέτησης των επισκεπτών και φιλοξενούμενων, τη διοίκηση της επιχείρησης στη διάρκεια του Μύλου, τα θέματα επικοινωνίας και προβολής.
Τα σεμινάρια θα απευθύνονται σε ομάδες παρεχόμενων υπηρεσιών και θα διεξάγονται με βάση τα κοινά ενδιαφέροντα, σε ημέρες και ώρες που θα εξυπηρετούν τους επαγγελματίες.
Ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει να προσδώσει μέγιστη ωφελιμότητα στο μέγιστο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας. Ανταποδίδοντας τις 1,2 εκατ. επισκέψεις, βελτιώνει την εξυπηρέτηση, απευθύνεται σε κάθε επισκέπτη, συμβάλλει στη διαμόρφωση νέας επιχειρηματικής ηθικής και πρακτικής, αναδημιουργεί και προωθεί το νέο τουριστικό προϊόν των Τρικάλων.
Οι σχετικές ανακοινώσει θα γίνουν σύντομα, ώστε να πραγματοποιούνται τα σεμινάρια ανά τακτά διαστήματα, ωφελώντας το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες των Τρικάλων, που σηκώνουν το βάρος της εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Τελευταίες ετοιμασίες για τον 11ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Η μεγάλη αθλητική γιορτή πλησιάζει για τα Τρίκαλα. Ο 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα –Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου 2018. Με νέο ρεκόρ συμμετοχών, η πιο γρήγορη και βατή για όλους διαδρομή ημιμαραθωνίου στην Ελλάδα, πρωτοστατεί στην ανοιξιάτικη αθλητική διάθεση. Με πλήρη οργάνωση, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Τρικκαίων, που αγκαλιάζει και φέτος τη διοργάνωση, αλλά και τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας, ετοιμάζεται για τον αγώνα – σταθμό για το καλεντάρι.

Ο ημιμαραθώνιος, διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του δρομέα Θανάση Σταμόπουλου και συγκεντρώνει χιλιάδες  δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και πολλούς πρωταθλητές. Παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στη διαφημιστική προβολή των εταιριών και επιχειρήσεων που χορηγούν τη διοργάνωση.

Ο τερματισμός βρίσκεται σε 21,1χλμ (με μήκος διαδρομής πιστοποιημένο από την AIMS) στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

Στην κεντρική πλατεία Τρικάλων διεξάγεται παράλληλα Αγώνας Δρόμου 5K, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε έναν αγώνα δρόμου. Μάλιστα φέτος, η ομάδα LifeWalkers προσκάλεσε περισσότερους τρικαλινούς μνα μετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα, απλώς… περπατώντας, ώστε να δοθεί το μήνυμα της άθλησης.

Παράλληλα στο κέντρο της πόλης διεξάγεται και ο Παιδικός Αγώνας 1K, για παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών προσφέροντας την ευκαιρία στους μικρότερους να έρθουν σε επαφή με την άσκηση και τη χαρά της συμμετοχής.

 

Οι αριθμοί της διοργάνωσης

 

3.000  συνολικά οι συμμετέχοντες

21.097 μ. η απόσταση

11η χρονιά διεξαγωγής

5 χλμ. εντός πόλης

6 ομάδες εθελοντών

1000 συμμετοχές στον αγώνα 5 χλμ. (ρεκόρ)

2 πιστοποιήσεις (απόστασης και χρονομέτρησης)

 


Πρόγραμμα Διοργάνωσης

 

Ημιμαραθώνιος 21K

Εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία Καλαμπάκας.

Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 21.097 μέτρα (επίσημη μέτρηση από την AIMS), με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό τα Τρίκαλα, σε ασφάλτινο δρόμο και με κλίση ελαφρώς κατηφορική.

Αγώνας Δρόμου 5K

Εκκίνηση στις 10:00 π.μ από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Οι δρομείς ξεκινούν από την κεντρική πλατεία Τρικάλων και αφού κατευθυνθούν προς την Καλαμπάκα, κάνουν αναστροφή και τερματίζουν στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

Παιδικός Αγώνας 1K

Εκκίνηση στις 9:45 π.μ. από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Τα παιδιά ηλικίας 9 έως και 14 ετών ξεκινούν από την κεντρική πλατεία Τρικάλων και διανύοντας μία απόσταση 1 km τερματίζουν πάλι πίσω εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν.

Απονομές

10:45 – 10:50
Βράβευση νικητών/τριών Αγώνα Δρόμου 5K.

12:00 – 12:30
Βράβευση νικητών/τριών Ημιμαραθώνιου 21,1 χλμ και όλων των κατηγοριών.

Έκθεση Αγώνα

10:00 – 19:00
Η έκθεση της διοργάνωσης πραγματοποιείται το Σάββατο παραμονή του αγώνα στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, ενώ στον ίδιο χώρο της έκθεσης λειτουργεί και το κέντρο παράδοσης των αριθμών και του απαραίτητου υλικού και αναμνηστικών του αγώνα (Bibs, μπλουζάκια, κτλ).

Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://www.trikalahalfmarathon.org/

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Κλειστή θα είναι αύριο η μεγάλη δεξαμενή του Κολυμβητηρίου

Από το τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων γίνεται γνωστό ότι η μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή του Κολυμβητηρίου θα παραμείνει κλειστή την Τετάρτη 7-3-2018 για λόγους συντήρησης.

Tags: , ,

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (05-03-2018) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 29 ετών, διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ΙΧ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (259,3) γραμμαρίων. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα.

Tags: , ,

Πρόγραμμα εξετάσεων χειριστών μηχανημάτων έργου

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την 09η Μαρτίου 2018 ημέρα Παρασκευή  στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Λάρισας (πρώην ΥΕΒ)  επί της οδού Φαρσάλων 148 στην Λάρισα   θα πραγματοποιηθούν  οι εξετάσεις (Πρακτικού μέρους) για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου της 1ής Ειδικότητας Α  Ομάδας και θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο Τμήμα υποβολής της αίτησης

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 1ης  Ειδικότητας Α’ ΟΜΑΔΑΣ

1 ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
2 ΚΑΤΣΑΜΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3 ΜΙΧΑΛΕΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
4 ΜΙΧΟΥΛΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

*Οι υποψήφιοι  κατά την προσέλευσή τους στους χώρους εξέτασης θα πρέπει να φορούν παπούτσια ασφαλείας και να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας

Tags: , ,

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΤΕΕ για τον Ν.4495/2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αθρόα προσέλευση μηχανικών και μεγάλο ενδιαφέρον για τον τεχνικό κόσμο η ημερίδα που οργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, με την υποστήριξη των κλαδικών συλλόγων Πολιτικών, Αρχιτεκτόνων, Αγρονόμων-Τοπογράφων και Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, με θέμα «Παρουσίαση του Ν.4495/2017 – ‘Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις – Συζήτηση, Ερωτήσεις»,στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ «Ιωάννης Βαρνάς» στη Λάρισα.

Προλογίζοντας την ημερίδα ο πρόεδρος του τμήματος, Νικόλαος Παπαγεωργίου, ανέφερε:

«Από τον Νοέμβριο του 2017 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4495 για τον έλεγχο και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος. Σύμφωνα με  την αιτιολογική του έκθεση ήρθε για να θεσπίσει νέες και να βελτιώσει υφιστάμενες διατάξεις για το δομημένο περιβάλλον.

Από την προσέλευση όμως του κόσμου, εκτιμώ πως πέτυχε το αντίθετο. Ενδεικτικά θα αναφέρω πως δυστυχώς τέσσερεις μήνες μετά τη δημοσίευσή του δεν υπάρχουν τα παρατηρητήρια δόμησης, κάτι που μπλοκάρει την ανασύσταση των συμβουλίων και καθυστερεί διαδικασίες. Επιπλέον με την μη-έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων για πλήθος περιπτώσεων η κυβέρνηση εκθέτει το επάγγελμα του Μηχανικού, καθώς ο συνάδελφος στο τεχνικό του γραφείο καλείται να δώσει απάντηση στον ιδιώτη άμεσα και υπεύθυνα, σήμερα, χωρίς να υπάρχει επίσημη διευκρίνιση από το Υπουργείο.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο μεριμνώντας για την έγκυρη ενημέρωση των μελών του, διοργανώνει σήμερα αύριο και μεθαύριο τις ενημερωτικές ημερίδεςσε Λάρισα-Τρίκαλα και Καρδίτσα, με ομιλητές τόσο συμβούλους του Υπουργείου, όσο και μελών των δομών υποστήριξης των Μηχανικών του ΤΕΕ για θέματα δόμησης».

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση που παρουσίασαν τον νόμο και απάντησαν σε απορίες ήταν οι κ.κ. Αγρίου Σταυρούλα – Συνεργάτης Υπουργού ΥΠΕΝ, Μπούμπα Αικατερίνη – Συνεργάτης Υπουργού ΥΠΕΝ, Βισβάρδη Ζωή – Νομικός ΥΠΕΝ, Παπαμιχαήλ Μιχάλης – Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του HELPDESK του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα, Μαρκατάς Ιωάννης – Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του HELPDESK του ΤΕΕ/ΚΔΘ.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Domenica - Μες στη βουή του δρόμου
Bronski Beat - Small town boy
Elton John - Hello hello
Μάνος Ξυδούς - Σ΄ αγαπώ
Dido - Thank you
Amelbend - Ou je veux
Αφοι Κατσιμίχα - Γυρίζω την πλάτη μου
Jem - They
Elvis Presley - Only you
Μίλτος Πασχαλίδης - Άγκυρες

 


Μάρτιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031