Tags: , ,

Έργα και εκσυγχρονισμός στην ατζέντα Παπαστεργίου – Σκουρλέτη

Εφ’ όλης της ύλης μεν, αλλά τα έργα κυριάρχησαν στα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στον Υπουργό Εσωτερικών. Σε επίσκεψη του κ. Πάνου Σκουρλέτη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο διήμερης παραμονής του στον νομό Τρικάλων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων τού έθεσε δύο σημαντικά ζητήματα.
Εργα ενεργειακά

Το πρώτο, έργα για να αξιοποιηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Κάτι που θα επιτευχθεί, με την τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας, ώστε:
– να επιτρέπεται η δανειοδότηση των Δήμων κατ εξαίρεση για παρόμοια έργα
– να χρησιμοποιούνται χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Παρακαταθηκών για τις ενεργειακές κοινότητες.
Ο Δήμος Τρικκαίων έχει προϋπολογίσει, μέσω συγκεκριμένης πρότασης που κατέθεσε, ότι κάθε χρόνο με τα έργα ΑΠΕ, θα εξοικονομεί 1 εκατ. ευρώ.
Επίσης, οι Ενεργειακές Κοινότητες (σύμπραξη για παραγωγή – αποθήκευση ηλεκτρικού ρεύματος από ΑΠΕ), που προσφάτως θέσπισε η κυβέρνηση, είναι το επόμενο στάδιο, στο οποίο ο Δήμος Τρικκαίων δίνει ιδιαίτερη σημασία. Απόδειξη, το ότι στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητείται η δημιουργία τέτοιας Κοινότητας στα Τρίκαλα.
Το συγκεκριμένο αίτημα, ο κ. Σκουρλέτης το αντιμετώπισε θετικά, απαντώντας ότι θα ξεμπλοκάρει. Και τούτο, διότι πρόκειται, όπως είπε, για μια διεύρυνση των παραγωγικών και κερδοφόρων πρωτοβουλιών των ΟΤΑ, με χρηματοδότησή τους.

Οδοποιία

Το δεύτερο σημαντικό θέμα, η οδοποιία. Αναγνωρίζοντας την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί δρόμοι, λόγω των συνεχών έργων υποδομών για συνδέσεις – επεκτάσεις, ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα ζήτησε – με δεδομένη την οικονομική κατάσταση – να διευκολυνθούν οι Δήμοι και ο Δήμος Τρικκαίων, ώστε να προχωρήσει σε περισσότερες ασφαλτοστρώσεις, πλέον όσων ήδη έγιναν ή έχουν προγραμματιστεί. Ο κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε την κατάσταση, τονίζοντας ότι με ποσό περίπου 2,5 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, χρειάζεται να επιταχυνθεί η διαδικασία απορρόφησής τους.

Πρόσθετα αιτήματα

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έθεσε προφορικώς ορισμένα από τα αιτήματα που επιδόθηκαν με υπόμνημα στον κ. Σκουρλέτη:

 1. Πολιτική προστασία: Ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε ενεργοποίηση συστημάτων ειδοποίησης πολιτών για προβλήματα από καιρικές συνθήκες. Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση της πρότασης αυτής στην ήδη δρομολογημένη προσπάθεια, για ίδρυση Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας
 2. Κατοικίες Ρομά: Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην ανάγκη, να χρηματοδοτηθούν επεκτάσεις έργων υποδομής, με τον κ. Σκουρλέτη να τονίζει τη σημασία ενσωμάτωσης των Ρομά.
 3. «Μικρές» εργολαβίες: Για το ζήτημα αυτό, που αφορά σε άμεση επίλυση προβλημάτων σε χωριά και συνοικίες, ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε βελτιώσεις, προκειμένου να ευνοείται η αντιμετώπιση ζητημάτων μικρής έκτασης. Ο υπουργός συμφώνησε στην αναγκαιότητα αυτή, αλλά και στη δυνατότητα επισκευών σε κτήρια, με παράλληλη αναζωογόνηση της οικοδομικής δραστηριότητας.

 Θέματα ουσίας

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έθεσε επίσης το ζήτημα των Δομών Φτώχειας, που ο Δήμος Τρικκαίων στήριξε με δικούς του πόρους.
Στο δε υπόμνημα, τονίζονται επίσης τα εξής:

 1. Οργανωμένη κρατική χρηματοδότηση για τις παιδικές χαρές, ώστε να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Ο Δήμος Τρικκαίων ήδη υλοποιεί το σχετικό πρόγραμμα για 37 παιδικές χαρές
 2. Κατανομή Κεντρικών Αυτοτελών μέσω αντικειμενικού συστήματος μέτρησης επιδόσεων των Δήμων στη βάση των 17 στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη
 3. Ειλικρινής διαβούλευση δίχως καμία απολύτως ιδεοληψία απ’ όλες τις πλευρές, για το θέμα του εκλογικού νόμου, με τέσσερις προϋποθέσεις: επίλυση του ζητήματος της «κυβερνησιμότητας» των Δήμων, του δαιδαλώδους ελεγκτικού πλαισίου, της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και των περιορισμένων οικονομικών πόρων

 

Smart Trikala

Ο κ. Σκουρλέτης ξεναγήθηκε στο κέντρο ελέγχου του Smart Trikala, με τον κ. Παπαστεργίου να παρουσιάζει όλες τις πρωτοπόρες δράσεις στον τομέα βελτίωσης και ελέγχου των υπηρεσιών προς τους πολίτες, της τυποποίησης των αιτημάτων, του Smart Farming, του eΚΕΠ κ.α. Και, βεβαίως, τέθηκε το θέμα της διαλειτουργικότητας Δημοσίου και ΟΤΑ, με αφορμή το πρώτο στην Ελλάδα «ΑΤΜ Πιστοποιητικών», που αναμένει ένταξη στην κείμενη νομοθεσία.

 

 Σύσκεψη

Στο Δημαρχείο Τρικκαίων η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αφορούσε σε παρουσιάσεις ζητημάτων των εκπροσώπων των άλλων τριών Δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παρόντων των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ.κ. Δριτσέλη, Παπαδόπουλου και Σιμορέλη, παρέστησαν οι: Γιάννης Μπουτίνας – αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Χρήστος Σινάνης – Δήμαρχος Καλαμπάκας, Κώστας Μαράβας, – Δήμαρχος Πύλης, Γιάννης Μέμηλας – αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας. Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Αλεστά, Κώστας Ψύχος, Ακης Αναστασίου και ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας, ο εκ της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Μητσιούλης, ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νταούλας, αλλά και στελέχη των άλλων Δήμων.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: ,

Κ. Σκρέκας: Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το εξοικονομώ ΙΙ

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το εξοικονομώ ΙΙ.

«Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται η ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Σήμερα, έπειτα από  τρία  χρόνια αναμονής, τρεις αναβολές, την αλλαγή του τρόπου υποβολής των αιτήσεων, την δημόσια συγνώμη του Υπουργού και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα τα τεχνικά προβλήματα έχουν επιλυθεί, το πληροφοριακό σύστημα  του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ», κατέρρευσε και πάλι.

Δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει. Είναι αναμενόμενο από μια Κυβέρνηση που είναι ικανή μόνο για να εγκαινιάζει τα έργα των προηγούμενων.»

Tags: , ,

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην Πιαλεία

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης επισκέφθηκε την Δευτέρα 19 Μαρτίου το απόγευμα, τις κατολισθήσεις που συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στην Πιαλεία όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας ,ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκος Λεμονάς.

Ευθύς αμέσως μετέβησαν στην πληγείσα περιοχή όπου ο Υπουργός είδε από κοντά τα Κατολισθητικά  φαινόμενα παίρνοντας μια πρώτη εικόνα. Αφού ενημερώθηκε από τον δήμαρχο κ. Μαράβα για την κατάσταση και τις ενέργειες που προέβει  ο Δήμος  κυρίως προς την Κυβέρνηση για άμεσες λύσεις.

Στο ίδιο πνεύμα ενημερώθηκε και από τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Μιχαλάκη για την συνολική εικόνα των καταστροφών σε όλο τον Νομό Τρικάλων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι είναι σημαντικό ότι μέσα σε λίγες ημέρες δυο Υπουργοί επισκέφθηκαν την Πιαλεία, υποδηλώνει ότι πρώτη προτεραιότητα για μας να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα.

Πέραν από όλα είναι άμεση κινητοποίηση και να υπάρξει ολιστική συνολική παρέμβαση για να φτιάξουμε τέτοιες υποδομές που να αντέχουν περισσότερο.

Tags: , ,

Διευκόλυνση δικαιούχων ΚΕΑ από το Κέντρο Κοινότητας Δ. Τρικκαίων

Από τον Δήμο Τρικκαίων γίνεται γνωστό, ότι διευκολύνονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),  για τροποποιήσεις αιτήσεων. Συγκεκριμένα, η τροποποιήσεις αυτές γίνονται, εκτός από το Τμήμα Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (Ιακωβάκη 5 στον 1ο όροφο), και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων (Ομήρου 6 στο ισόγειο) από 8:30 έως 13:30.

Tags: , ,

Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες καρυδιάς

Οι ασθένειες του κορμού και του ριζικού συστήματος οφείλονται συνήθως σε μύκητες εδάφους, αλλά και σε βακτήρια. Αν και η εξάπλωσή τους είναι βραδεία, μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια του φυτικού κεφαλαίου και αδυναμία ανανέωσης των δένδρων, λόγω της μακροχρόνιας διατήρησης των μολυσμάτων στο έδαφος. Ως εκ τούτου, η καταπολέμησή τους είναι δύσκολη και βασίζεται κυρίως στη λήψη προληπτικών μέτρων.

ΦΥΤΟΦΘΟΡΑ

Συμπτώματα

 • Προσβολή του κορμού χαμηλά κοντά στην επιφάνεια του εδάφους, ενώ μπορεί ακολουθώντας την ανοδική πορεία του νερού που απορροφάται από τις ρίζες, να προσβληθούν και ανώτερα τμήματα του δένδρου.
 • Στα σημεία προσβολής παρατηρείται μια χαρακτηριστική μελάνωση και εκροή μαύρου χυμού με δυσάρεστη οσμή. Εσωτερικά παρατηρείται καστανός ως μαύρος μεταχρωματισμός μεταξύ φλοιού και ξύλου.
 • Υπάρχουν είδη φυτόφθορας που προσβάλουν και καταστρέφουν κυρίως τις ρίζες και σπανιότερα τη βάση του κορμού.
 • Καχεκτική βλάστηση και ξήρανση κλάδων ή και ολόκληρων των δένδρων.

Αντιμετώπιση

Προληπτικά μέτρα:

 • Χρήση υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού.
 • Εμβολιασμός σε μεγάλο ύψος από την επιφάνεια του εδάφους, ώστε να μην φθάνουν το νερό και οι σταγόνες της βροχής από το έδαφος στο εμβόλιο.
 • Αποφυγή υγρασίας στη βάση του κορμού:
  • Η άρδευση πρέπει να γίνεται με σταγόνες. Διαφορετικά θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μη βρέχεται ο κορμός.
  • Καταστροφή αυτοφυούς βλάστησης.
  • Να μην συσσωρεύται χώμα γύρω από τη βάση του κορμού και στις ρίζες.
  • Καλή αποστράγγιση του δενδροκομείου.
 • Αποφυγή δημιουργίας πληγών, οι οποίες ευνοούν τις μολύνσεις.
 • Επειδή αδιόρατες ρωγμές από ελαφρές παγωνιές του χειμώνα είναι αναπόφευκτες, καλό είναι να γίνεται επάλειψη του κορμού μέχρι ένα μέτρο ύψος και λίγο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους με βορδιγάλειο πάστα, το φθινόπωρο και νωρίς την άνοιξη, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που το σημείο εμβολιασμού είναι χαμηλά. Αν η εφαρμογή της βορδιγαλείου πάστας είναι δύσκολη, μπορεί να εφαρμοστεί ψεκασμός με ένα άλλο χαλκούχο μυκητοκτόνο στην ισχυρότερη δόση που συνιστάται από τον παρασκευαστή.
 • Αποφυγή μεταφοράς μολυσμένου εδάφους. Γι’ αυτό τα εργαλεία θα πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά και να απαλλάσσονται από χώμα ή ξύλα που βρίσκονται κολλημένα σ’ αυτά.

Μέτρα μετά την εμφάνιση της ασθένειας:

 • Τα ύποπτα προσβολής δένδρα πρέπει να ξελακώνονται και να εξετάζονται στην περιοχή του λαιμού. Εάν είναι ελαφρώς προσβεβλημένα, θα πρέπει να γίνεται καθαρισμός με μαχαίρι της μεταχρωματισμένης περιοχής, μαζί με μια ζώνη 2 εκ. από τους γύρω υγιείς ιστούς. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθεί απολύμανση των πληγών με βορδιγάλειο πάστα και μετά το στέγνωμα αυτής, επάλειψη με ένα προστατευτικό πληγών.
 • Σε περίπτωση ξερών ή έντονα προσβεβλημένων δένδρων θα πρέπει να γίνεται εκρίζωση και απομάκρυνσή τους μαζί με τις ρίζες. Στη συνέχεια το έδαφος θα πρέπει να απολυμαίνεται προτού φυτευθεί άλλο δένδρο.

 

ΣΗΨΗΡΡΙΖΙΑ

Συμπτώματα

 • Η ασθένεια ευνοείται σε υγρά και κακοαποστραγγιζόμενα εδάφη.
 • Παρατηρείται καχεκτική βλάστηση με φύλλα μικρά και χλωρωτικά, τα οποία πέφτουν γρήγορα. Μεμονωμένοι κλάδοι νεκρώνονται και το δένδρο τελικά ξεραίνεται. Στα νεαρά δένδρα η ασθένεια εξελίσσεται γρήγορα και οδηγεί σε αποπληξία.
 • Στις κεντρικές ρίζες παρατηρείται ξηρή σήψη. Συγκεκριμένα ο φλοιός έχει σκούρο χρώμα και αποσπάται εύκολα. Όταν απομακρυνθεί, στην επιφάνεια του κεντρικού κυλίνδρου παρατηρούνται μυκηλιακές πλάκες με χρώμα λευκό ή λευκό λερωμένο και οσμή μανιταριού.
 • Νέκρωση ριζών μπορεί να έχουμε και από νεροκράτημα, όμως σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν μυκηλιακές πλάκες, ο κεντρικός κύλινδρος είναι σχεδόν μαύρος και έχει οσμή βούρκου ή οινοπνεύματος.

Αντιμετώπιση

Η καταπολέμηση της ασθένειας είναι πολύ δύσκολη, γιατί το παθογόνο βρίσκεται σε μεγάλο βάθος στο έδαφος και είναι προστατευμένο στο εσωτερικό των ριζών.

 • Χρήση υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού.
 • Καλή αποστράγγιση του εδάφους.
 • Εξαγωγή ριζών προηγούμενων φυτών και διετής καλλιέργεια με σιτηρά πριν την εγκατάσταση του νέου δενδρώνα.
 • Αποφυγή μεταφοράς μολυσμένου εδάφους.
 • Στις θέσεις όπου έχουμε απώλεια από σηψηρριζία, απαιτείται εκρίζωση σε βάθος με απομάκρυνση και κάψιμο όλων των ριζών και απολύμανση του λάκκου. Αν δεν είναι δυνατή η απολύμανση, θα πρέπει να μη φυτευτεί άλλο δένδρο για δύο τουλάχιστον χρόνια.

 

ΒΑΘΥ ΣΧΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΥΔΙΑΣ

Προσβολές παρατηρούνται σε όλες τις καλλιεργούμενες ποικιλίες, με την Hartley να θεωρείται η πιο ευαίσθητη. Το βακτήριο μεταδίδεται κυρίως από τομές κλαδέματος, καθώς επίσης και με τον εμβολιασμό από μολυσμένο δένδρο. Οι μολύνσεις ευνοούνται σε συνθήκες υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας και θερμοκρασίας.

Συμπτώματα

 • Βαθύ επίμηκες σχίσιμο (20-100 εκ.) του κορμού και των κλάδων. Οι πληγές έχουν χρώμα καφέ ως μαύρο και στην επιφάνεια του απογυμνωμένου λευκού ξύλου του κορμού φαίνονται σκούρα στίγματα.
 • Τα δένδρα εξασθενούν, παρουσιάζοντας μειωμένη βλάστηση και παραγωγή, καθώς και μειωμένη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και στην ξηρασία.

Αντιμετώπιση

Προληπτικά μέτρα:

 • Υγιές πολλαπλασιαστικό υλικό.
 • Αποφυγή πυκνής φύτευσης και κατάλληλο κλάδεμα ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος αερισμός των δένδρων και διείσδυση του ηλιακού φωτός στο εσωτερικό τους.
 • Η διατήρηση των δένδρων σε καλή φυσική κατάσταση περιορίζει τις ζημιές.
 • Απολύμανση των κλαδευτικών εργαλείων και επάλειψη των τομών κλαδέματος με ένα επικαλυπτικό πληγών (π.χ. Νοβαρίλ).
 • Τόσο το κλάδεμα, όσο και η συγκομιδή, θα πρέπει να αποφεύγονται με υγρό καιρό.
 • Εάν η συγκομιδή γίνεται μηχανικά (δονητές κορμού), θα πρέπει να ακολουθείται από επάλειψη του κορμού με βορδιγάλειο πάστα ή ψεκασμό με χαλκούχο σκεύασμα.

 

Μέτρα μετά την εμφάνιση της ασθένειας:

 • Επάλειψη του κορμού με βορδιγάλειο πάστα ή ψεκασμός με χαλκούχο σκεύασμα.

Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσεως των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο διαδίκτυο www.minagric.gr

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να λαμβάνουν τις γεωργικές προειδοποιήσεις για τα ακρόδρυα, παρακαλούνται να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα προς την Υπηρεσία μας, στη διεύθυνση: fyto12@otenet.gr

Ο Προϊστάμενος  του Τμήματος

Δρ. Λύκας Δημήτριος

 

Tags: , ,

ΣΘΕΒ: Εκπαίδευση στελεχών για το GDPR

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με την BM Trada, πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 επίκαιρο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων στα πλαίσια της εφαρμογής του GDPR.

Στο σεμινάριο δόθηκαν  βασικές πληροφορίες για τον νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR με βαρύτητα στο ρόλο του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO).

Ενδεικτικά αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τους Υπευθύνους Προστασίας Δεδομένων όπου έγινε εκτενής αναφορά στην γενική περιγραφή του νέου κανονισμού, στις υποχρεώσεις, προθεσμίες, πρόστιμα, τα βασικά δικαιώματα πολιτών βάσει του νέου κανονισμού και την υλοποίηση έργου συμμόρφωσης με τον νέο κανονισμό.

To σεμινάριο απευθυνόταν σε διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, υπευθύνους επεξεργασίας πληροφοριών αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους που ασχολούνται με τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων πελατών ή υπαλλήλων μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κος Παναγιώτης Σκύρλας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει προπτυχιακές σπουδές στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (BS) στις ΗΠΑ και μεταπτυχιακές σπουδές (MBA) στη Διοίκηση Τεχνολογικών Συστημάτων στο ΕΜΠ.

 

 

Tags: , ,

Πρόγραμμα εξετάσεων χειριστών μηχανημάτων έργου

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την 26η Μαρτίου    2018  ημέρα Δευτέρα     στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Λάρισας (πρώην ΥΕΒ)  επί της οδού Φαρσάλων 148 στην Λάρισα   θα πραγματοποιηθούν  οι εξετάσεις (Πρακτικού μέρους) για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου της 1ής Ειδικότητας Β Ομάδας και,  θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο Τμήμα υποβολής της αίτησης

 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 1ης  Ειδικότητας Β’ ΟΜΑΔΑΣ

 

1 ΓΚΑΡΑΝΗΣ ΘΕΝΙΣΤΟΚΛΗΣ
2 ΚΑΤΣΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3 ΖΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
4 ΦΕΤΑΚΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

*Οι υποψήφιοι  κατά την προσέλευσή τους στους χώρους εξέτασης θα πρέπει να φορούν παπούτσια ασφαλείας και να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας

Tags: , ,

Με drones οι αγρότες θα παρακολουθούν τη σοδειά τους

Από το άροτρο, που υπήρξε το πιο σημαντικό εργαλείο της αρχαίας αγροτικής καλλιέργειας, τα δρεπάνια για το θέρισμα και το όργωμα με τα βόδια, που κάθε καλός νοικοκύρης έπρεπε να έχει στο σπίτι του, οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου θα παρακολουθούν σε λίγο καιρό την πορεία της σοδειάς τους από… ψηλά.
Αυτά που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζαν «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», γίνονται πράξη στην καρδιά της χώρας, στο νομό Καρδίτσας. Αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα, γνωστά ως drones, θα δίνουν τη δυνατότητα στους αγρότες να μπορούν να έχουν άμεση και ακριβή εικόνα μιας μεγάλης έκτασης, της καλλιέργειάς τους. Και μάλιστα, να την συνδέουν με δεδομένα διαφορετικών χρονικών περιόδων, έτσι ώστε να μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις γύρω από τα θέματα της υγείας της φυτικής παραγωγής, την πιθανή δηλαδή προσβολή από ασθένειες ή εχθρούς, του καλύτερου χρόνου συγκομιδής, όπως και της εκτιμώμενης απόδοσης της καλλιέργειας, πράγμα απαραίτητο για την οικονομία μιας αγροτικής οικογένειας.
Επίσης, μέρος αυτής της νέας πραγματικότητας, που ακόμα απαιτείται ενημέρωση για να πειστούν οι αγρότες για τις δυνατότητές της, είναι ότι με τη χρήση αυτών των αυτόνομων/ημιαυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων θα εντοπίζεται ακόμα και η έκταση των καταστροφών, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία σε όλη την υπό επισκόπηση περιοχή.
Παράλληλα, αυτές οι νέες τεχνικές καλλιέργειας που μετατρέπουν τους αγρότες σε χρήστες εφαρμογών και συστημάτων νέων τεχνολογιών, παρέχεται ενημέρωση και για την προστασία από καιρικά φαινόμενα και την πιστοποίηση παραγωγικών μεθόδων, όπως η βιολογική γεωργία ή τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης γεωργικής παραγωγής, μειώνοντας συνολικά το κόστος παραγωγής.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τονίζει ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Σταμούλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στηριζόμενο στις ερευνητικές υποδομές αλλά κυρίως στα καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα των ερευνητικών ομάδων προχωρά στην στήριξη των αγροτών της Θεσσαλίας με την υλοποίηση αυτόνομων ιπτάμενων συστημάτων για τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη αποφάσεων για παρεμβάσεις στην καλλιέργεια.
Θα κατασκευάσει τρία πρωτότυπα αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα, εξοπλισμένα με πολυφασματικές και θερμικές κάμερες και κατάλληλο λογισμικό ώστε να αυτοματοποιείται η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε αγροκτήματα παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν τόσο για να βελτιωθεί η γεωργική παραγωγή αλλά και για περαιτέρω προώθηση της έρευνας στον τομέα, καταλήγει ο ίδιος.
Οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι τα νέα εργαλεία στη διάθεση του Έλληνα αγρότη, όπου ο συνδυασμός του αγροτικού τομέα με την καινοτομία και την τεχνολογία θα αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα, στην εξέλιξη της ελληνικής γεωργίας.

Tags: , ,

Παν/μιο Θεσσαλίας: Ημέρες Πνευμονολογίας 2018

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρείας Νόσου οργανώνει συνεχώς από το 1999 μέχρι σήμερα κάθε χρόνο το ετήσιο συνέδριο της.

Σας καλωσορίζουμε στο καθιερωμένο πλέον τριήμερο, που για εφέτος είναι 12-15 Απριλίου 2018 στο Ξενοδ. “LarisaImperial” της Λάρισας.

Όπως και πέρυσι ετοιμάσαμε τρία σεμινάρια στις εγκαταστάσεις της Πνευμονολογικής Κλινικής στην Λάρισα στα αντικείμενα υπέρηχοι θώρακα, πνευμονική ίνωση και αγγειακά νοσήματα του πνεύμονα. Για την Πέμπτη το βράδυ στη Λάρισα έχει οργανωθεί ένα στρόγγυλο τραπέζι για τις συνέπειες της ρύπανσης στην υγεία. Θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες συνεδριάσεις συζήτησης περιστατικών από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και από τουλάχιστον 6 κλινικές από όλη τη χώρα. Ειδικές συνεδρίες είναι αφιερωμένες στην εκπαίδευση και τις επαγγελματικές προοπτικές νέων πνευμονολόγων. Θα συζητήσουμε τις προσδοκίες των ειδικευομένων για την εκπαίδευση τους αλλά και το καυτό θέμα της αξιολόγησης των κλινικών. Θα είναι επίσης πολύ σημαντικό να ακούσουμε την εμπειρία νέων συναδέλφων μας που βρίσκονται σε παράταση, είναι επικουρικοί, ξεκίνησαν να ιδιωτεύουν ή εργάζονται στην φαρμακοβιομηχανία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαλέξεις των καθηγητών των Πανεπιστημίων Λωζάνης και Βοστώνης αντίστοιχα, το βράδυ της Παρασκευής στις 8μμ με θέμα την διαχρονική σχέση της Ιατρικής και του τουρισμού και το Σάββατο στις 12πμ το πρωί με θέμα την δεοντολογία που πρέπει να διέπει τη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας.

Με την συμμετοχή σας αλλά και την χορηγία εταιρειών, συμβάλετε στην βελτίωση των κλινικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Κεντρική Ελλάδα. Με τα έσοδα του προηγούμενου συνεδρίου βελτιώσαμε την δυνατότητα του ενδοσκοπικού εργαστηρίου και ενισχύσαμε την κινητικότητα συνεργατών μας για μετεκπαίδευση σε χώρες της Ευρώπης.

 

 

Tags: , ,

Πρώτο βήμα για τη νέα γειτονιά στα Τρίκαλα

Το πρώτο βήμα για τη νέα γειτονιά στα Τρίκαλα, έγινε. Το πρωί της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2018 υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων, η σύμβαση για τον «Καθαρισμό Έκτασης Πράξης Εφαρμογής Δερπανόπουλου». Μιας περιοχής 62 στρεμμάτων, όπου βρισκόταν και το παλιό εργοστάσιο ξυλείας Δερπανόπουλου και πλέον το μισό αυτής ανήκει στον Δήμο, δηλαδή στους πολίτες. Οπότε, αρχίζει η διαδικασία απόδοσης της έκτασης, με πρώτη αναγκαία ενέργεια, τον καθαρισμό της. Ο καθαρισμός θα προηγηθεί, για να αρχίσουν στη συνέχεια  οι άλλες διαδικασίες, που σχετίζονται με την απόδοση κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων. Επομένως, η εταιρεία που ανέλαβε το έργο (ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΥΒΑΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε , με 48.147,48€), θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες, να έχει καθαρίσει τον χώρο. Αυτό σημαίνει, ότι θα γίνουν καθαιρέσεις κτισμάτων, καθαρισμός και μεταφορά προϊόντων καθαίρεσης και άλλων προϋπαρχόντων άχρηστων υλικών, εκθάμνωση της περιοχής και λοιπές εργασίες.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Παπαστεργίου: Προέχουν αποκέντρωση και πόροι για την Αυτοδιοίκηση

Αποκέντρωση, μια σημαντική μεταρρύθμιση. Αυτή ήταν η κεντρική ουσία της παρέμβασης του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου σε συζήτηση που διοργανώθηκε στην Κοζάνη, από τη δημοτική κίνηση «Κοζάνη, Τόπος να ζεις», του Δήμαρχου Λευτέρη Ιωαννίδη. Η συζήτηση σε κεντρικό καφέ της πόλης, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, είχε ως αντικείμενο το θέμα «Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: προκλήσεις και προοπτικές». Εντασσόταν, δε, στο πλαίσιο ενός κύκλου πολιτικών εκδηλώσεων που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Ο τρίτος αυτοδιοικητικός που πλαισίωσε τη συζήτηση ήταν ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.
Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα περί την Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των αλλαγών που απαιτούνται ή που αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Ο κ. Παπαστεργίου στάθηκε ιδιαιτέρως στην ανάγκη, να επιλυθούν βασικά προβλήματα. Εκκινώντας από τη διαπίστωση ότι τα ζητήματα αναλογικότητας δεν αφορούν άμεσα τον πολίτη, παρ’  ότι θεσμικά είναι σημαντικά, επεσήμανε:
– την ανάγκη υλοποίησης πραγματικής αποκέντρωσης
– τη βελτίωση της απόδοσης των χρημάτων στους Δήμους, καθώς οι πόροι είναι μειωμένοι κατά 40% σε σχέση με αυτούς του 2010
– την απαλλαγή από τον κεντρικό γραφειοκρατικό μηχανισμό. Όπως για παράδειγμα, η απίστευτη τετραπλή συναρμοδιότητα για την αντιμετώπιση των πλημμύρων.
Ταυτοχρόνως, έθεσε ζητήματα για τη βελτίωση της λειτουργίας των ΟΤΑ και των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες. Ανέφερε, για τον λόγο αυτόν, τις καλές πρακτικές και τα παραδείγματα που ήδη υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων. είτε μέσω της τεχνολογίας είτε μέσω λύσεων με βάση την… απλή λογική.
Στάθηκε, δε, ιδιαιτέρως, στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων στην Αυτοδιοίκηση, που στο 90% περίπου είναι κοινά, αφορούν όλους τους ΟΤΑ και ουσιαστικά, κάθε πολίτη.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Βραβεύονται οι τακτικότεροι αναγνώστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων βραβεύει τους τακτικότερους αναγνώστες – μαθητές του 2017, την ερχόμενη Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 19.30. Σε μια λιτή εκδήλωση – έτσι όπως γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες – ουσιαστικά επιβραβεύεται η φιλαναγνωσία, η ανάπτυξη της οποίας αποτελεί κι έναν από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η συμπολίτισσα κ. Σούλα Τσιάτσιου – Ρακοβίτη, καθηγήτρια ξένων γλωσσών και συγγραφέας, με θέμα «Το παραμύθι, φάρος στην εξέλιξή μας».

Είναι μια εκδήλωση για την επιβράβευση της φιλαναγνωσίας γιατί το βιβλίο, εκτός από την αισθητική απόλαυση και την ευχαρίστηση που προσφέρει στα παιδιά, συμβάλλει συγχρόνως στην πνευματική τους καλλιέργεια, στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, στη γνωριμία τους με άλλους λαούς και πολιτισμούς, καθώς και στην κατανόηση της διαφορετικότητας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων  είναι ιδιαίτερα σημαντικός χώρος, γιατί δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, μορφωτικό επίπεδο, να έρθουν σε επαφή με τη γνώση και να γνωρίσουν το βιβλίο. Ακόμα μπορεί να βοηθήσει το σχολείο να παρέμβει αντισταθμιστικά στο ζήτημα των οικονομικών και μορφωτικών όρων που περιορίζουν τις ευκαιρίες των παιδιών από μη προνομιούχα κοινωνικά περιβάλλοντα να έρχονται σε επαφή με ποικιλία λογοτεχνικών βιβλίων.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Παντρικαλινή συσπείρωση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των φορέων του Δήμου Τρικκαίων, μετά από κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιμετωπίζεται πλέον το μέλλον του πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τους τρικαλινούς. Η Επιτροπή που συγκροτείται άμεσα, θα έχει τον ρόλο της τεκμηρίωσης και της παράθεσης επιχειρημάτων, που θα αποτελέσουν το «όπλο» στη «μάχη» για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Τρίκαλα.
Ολοι οι φορείς του Δήμου (πολλοί εκ των οποίων εκπροσωπούν ολόκληρο τον νομό Τρικάλων), βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2018 στο Μουσείο Τσιτσάνη. Εκεί, μετά από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα, για την ενοποίηση των ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όπως είχε δημοσιεύσει – ανοίγοντας τη σχετική συζήτηση – ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τίθενται σοβαρά και σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτόν, στην εισηγητική του ομιλία στη συνάντηση, έθεσε ξανά, δύο θέματα: την ανάγκη τεκμηρίωσης των αιτημάτων του νομού και την ουσιαστική συζήτηση. Μια συζήτηση που ήδη έτυχε τον στόχο της. Μέσα σε δύο ώρες, με ειλικρινή, μεστό, σύντομο και σαφή διάλογο, όλοι οι τρικαλινοί φορείς έθεσαν τα βασικά ζητήματα:
1. Συμπόρευση των πολιτών και των φορέων
2. Διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης
3. Διεκδίκηση πρόσθετων τμημάτων
4. Καταγραφή των τεκμηρίων και επιχειρημάτων

Αυτά αναπτύχθηκαν ουσιαστικώς από όλους τους ομιλητές. Οι διαφοροποιήσεις καταγράφτηκαν μόνο στους τρόπους υλοποίησης των αποφάσεων, καθώς και σε ζητήματα τακτικής. Επί της ουσίας, όλοι οι ομιλητές έθεσαν ζητήματα για το πραγματικό μέλλον των σπουδών, για την ανάγκη της ενασχόλησης με την τεχνική εκπαίδευση, για την ανάδειξη – την ουσιαστική και πραγματική – των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού και δη του Δήμου Τρικκαίων. Για παράδειγμα, η γαλακτοκομία, η κτηνοτροφία, η διατροφή, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, είναι σημεία και περιπτώσεις, που μπορούν να προωθηθούν.
Αυτή η προώθηση θα γίνει, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, μέσω της επιτροπής που θα συγκροτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό, ότι συζητήθηκαν και οι τρόποι προώθησης των αιτημάτων, προβολής των επιχειρημάτων. Γενικότερα, αποδείχθηκε ότι η υπάρχουσα σύμπνοια εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο.
Ο συντονιστής της συζήτησης, καθηγητής της ΣΕΦΑΑ κ. Δημήτρης Σιούλας, έθεσε αρχικώς τα βασικά ζητήματα για τη σχολή. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών και των εκπροσώπων φορέων, που ολοκλήρωναν ή συμπλήρωναν τους προηγούμενους ομιλητές.
Από τη συζήτηση δεν έλειψε κανείς:
– οι εκλεγμένοι βουλευτές κ.κ. Δριτσέλη, Παπαδόπουλος, Σιμορέλης. Εθεσαν θέματα τεκμηρίωσης των θέσεων των Τρικάλων και διαμόρφωσης συγκεκριμένων αιτημάτων, στο πλαίσιο των μελλοντικών ανακατατάξεων στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Ο κ. Σκρέκας εκτάκτως απουσίασε, αλλά πορεύτηκε στον ίδιο δρόμο, αυτόν της διεκδίκησης.
οι πρώην βουλευτές κ. Λέγκας, Βλαχογιάννης και Ταμήλος. Μετέφεραν τις εμπειρίες και τις δυσκολίες από τη διεκδίκηση των σχολών ΤΕΙ, καθώς και το πολιτικό ζητούμενο: της ενίσχυσης του νομού.
– ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Μπουτίνας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Απ. Κολίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σαφή τη στήριξη στον αγώνα για τη διατήρηση σχολών και τη διεκδίκηση
οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάππας, Καΐκης, Μητσιούλης, Χατζηγάκης. Αναφέρθηκαν σε τρόπους διεκδίκησης, επαγγελματικών δικαιωμάτων και συμπόρευσης της κοινωνίας.
– ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Παπαστεργίου και ο πρώην δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος κ. Κ. Κατσίκης, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία από την πρώτη, προ 25ετίας σχεδόν, διεκδίκηση του ΤΕΦΑΑ.
από τον Δήμο Τρικκαίων, οι αντιδήμαρχοι κ. Κ. Ψύχος, Α. Αναστασίου, Αχ. Λασπάς και οι πρώην αντιδήμαρχοι κ.κ. Δήμα, Λεβέντη, Βασταρούχας, Γούλας, Παπανικολάου, ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Μπάρδας, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Μητσιάδη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Παζαΐτης
– ο αντιδήμαρχος Δήμου Φαρκαδόνας κ. Ηλίας Καραμάνος, ο οποίος μετέφερε τη στήριξη του Δήμου.
από την εκπαίδευση, οι καθηγητές της ΣΕΦΑΑ κ. Φατούρος και Κουθούρης, η προϊσταμένη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Χρ. Τρικάλης
από τον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μπλουγούρας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Καλλέας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Απ. Κόκκοβας, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Δ. Κόκκας, ο πρόεδρος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Λάππας, εκπρόσωποι ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων
– από τον επιστημονικό τομέα, ο  πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκος Γουγουλάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γιώργος Πέτρου,  ο πρόεδρος της ΝΕ Τρικάλων του ΤΕΕ κ. Λύχος, η πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Ευθ. Φωτάκη, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Κρ. Μαντζανά, ο γυμναστής κ. Μπουλογιώργος.
 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Το ευχαριστώ των τρικαλινών δρομέων στον Δήμαρχο Τρικκαίων

Ένα μετάλλιο και μια αναμνηστική μπλούζα, το ευχαριστώ των τρικαλινών δρομέων στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Μετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του 11ου Ημιμαραθώνιου Καλαμπάκα – Τρίκαλα, η φήμη του ως του καλλίτερου αγώνα δρόμου εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εδραιώθηκε. Οι 3000 δρομείς, οι εθελοντές, οι ποδηλάτες, η συμμετοχή της κοινωνίας, των φορέων, η πρωτιά της εμφάνισης των LifeWalkers, έδωσαν τη δυνατότητα στον Δήμαρχο Τρικκαίων να δηλώνει πανευτυχής που μια τέτοια διοργάνωση υλοποιείται στα Τρίκαλα. Ως συνδιοργανωτής, ο Δήμος Τρικκαίων μετείχε ενεργά στον αγώνα του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και για τον λόγο αυτόν, ως ένδειξη ευχαριστιών στο πρόσωπο του Δημάρχου και του Δήμου, ο πρόεδρος των τρικαλινών δρομέων κ. Βαγγ. Διβάνης ευχαρίστησε συμβολικά τον κ. Παπαστεργίου, με την απόδοση των δύο αναμνηστικών, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί στο Δημαρχείο Τρικκαίων

Εννοιες και δράσεις για τις «Ενεργείς μεθοδολογίες στην εκπαίδευση» διερευνούν και υλοποιούν με ευρωπαίους εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο Βαλτινού. Στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος από το Erasmus plus, εκπαιδευτικοί από 4 χώρες βρίσκονται στα Τρίκαλα και ασχολούνται με την υλοποίηση του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2018 στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Παρόντων των αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ακη Αναστασίου και πρόεδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Γιάννη Κωτούλα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην πόλη των Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων. Ειδικότερα, η συζήτηση περιστράφηκε στα δεδομένα της πόλης, αλλά και στη γενικότερη σχέση εκπαίδευσης – δήμων στο εξωτερικό.
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και ξενάγηση – περιήγηση στο κέντρο ελέγχου του Smart Trikala. Τους εκπαιδευτικούς από Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Ουγγαρία συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Βάσω Παπαβασιλείου, Γεωργία Μπαρούτα και Σπύρος Παπανικολάου.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Domenica - Μες στη βουή του δρόμου
Bronski Beat - Small town boy
Elton John - Hello hello
Μάνος Ξυδούς - Σ΄ αγαπώ
Dido - Thank you
Amelbend - Ou je veux
Αφοι Κατσιμίχα - Γυρίζω την πλάτη μου
Jem - They
Elvis Presley - Only you
Μίλτος Πασχαλίδης - Άγκυρες

 


Μάρτιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031