Tags: , ,

Συνάντηση του Δημάρχου Πύλης με τους Προέδρους των Τ.Κ. της Δ.Ε. Γόμφων

Ο  Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας  στο πλαίσιο των προγραμματισμένων  επαφών με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των Δ.Ε. του Δήμου Πύλης  συναντήθηκε στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Γόμφων, παρουσία των νέων Αντιδημάρχων και δημοτικών Συμβούλων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα από τους παρευρισκόμενους Προέδρους που αφορούσαν την Κοινότητα  τους, με βασικό την Καθαριότητα και  την λύση του προβλήματος στο μέγιστο βαθμό.

Επίσης τονίστηκε από τον κ. Μαράβα το γεγονός της καλής συνεργασίας με τους νέους Αντιδημάρχους, όπως γίνονταν και στο παρελθόν.

Στην συνάντηση παραβρεθήκαν οι πρόεδροι: Πηγής κ. Τζιμόπουλος Βασίλειος, Γόμφων κ. Ποντίκας Αθανάσιος, Παλαιομοναστήρου κ. Μπουτζιώλης Θωμάς, Λυγαριάς κ. Παπαιωάννου-Τσιώκου Μαρία, Μουριάς κ. Κανίστρας Κωνσταντίνος και Δροσερού κ. Γεροβασίλη Βασιλική.

Επίσης οι Αντιδήμαρχοι: καθαριότητας και ποιότητας ζωής κ. Οικονόμου Λαμπρινή, πολιτικής προστασίας, υγείας, παιδείας και πρόνοιας κ. Αγγέλης Σωτήρης, τεχνικών έργων και πολεοδομίας κ. Ούτρας Κωνσταντίνος, πολιτισμού και αγροτικής ανάπτυξης κ. Τζιορτζιώτης Γεώργιος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τόλιας Νικόλαος, Μπόμπορας Παύλος και Ζιάκας Σταύρος.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Πύλης κ. Μπακάλης Χρήστος και ο προιστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Αποστολόπουλος Σπύρος.

 

Tags: , ,

Κάλεσμα Αγροτικών Συλλόγων Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φαρκαδόνας και Περιχώρων και ο Αγροτικός Σύλλογος Κεραμιδίου καλούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά του νομού γενικότερα να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά   στην  Παντρικαλινή σύσκεψη που καλεί η  ΟΑΣΤ το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ώρα 7 :30 μμ στο Μεγαλοχώρι ,στο καφενείο του «Μπαρμπαμιχάλη»

Στην σύσκεψη που έγινε στο Ζάρκο με αγρότες του κάμπου της Φαρκαδόνας αποφασίστηκε οι αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην σύσκεψη του Σαββατού , στην οποία θα συζητηθεί το πότε και που θα βγουν τα αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ στον δρόμο .

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξης:

 Τη χρονιά που πέρασε είδαμε το έτσι κι αλλιώς ισχνό εισόδημά μας να μειώνεται κι άλλο, με την παραπέρα μείωση των τιμών παραγωγού, τη νέα περικοπή στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις, τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και τις ζωικές και φυτικές αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ και την παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής. Το 2018 μας βρήκε απλήρωτους, παράλληλα αυξάνονται κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές 2%, ενώ στα αντιαγροτικά σχέδια περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει 12 ευρώ το στρέμμα.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, αλλά και στην εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου που εντείνει η κυβέρνηση, οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουμε τη μάχη που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας, σε αγωνιστική συμπόρευση με τους εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα

Όπως και τα αιτήματα τα οποία ενώνουν και δεν διχάζουν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο:

 

Παλεύουμε για:

 • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
 • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
 • Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
 • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
 • Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
 • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014-2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο

 

Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στην σύσκεψη το Σάββατο 20 Γενάρη στο Μεγαλοχώρι

Tags: , ,

Γκολ στην γκετοποίηση των Ρομά στα Τρίκαλα

Γκολ στην απομόνωση και την κατηγοριοποίηση, από πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων. Στο πλαίσιο των δωρεάν προγραμμάτων  άθλησης που υλοποιεί ο Δήμος, εντάχθηκε ειδικότερο πρόγραμμα με τίτλο «Παιδί και Αθλητισμός – Ποδόσφαιρο σε Ρομά». Οι Ρομά ενημερώθηκαν από το αρμόδιο Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου, οι αιτήσεις υποβλήθηκαν και η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε ήδη. Σε γήπεδο των Τρικάλων, οι πρώτοι Ρομά έμαθαν από τον υπεύθυνο γυμναστή κ. Παναγιώτη Γάλλο, συγκεκριμένες τεχνικές για το λαϊκότερο άθλημα στον κόσμο. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, η συμμετοχή, φυσικά, έντονη και αυτή η σημαντική κίνηση, αποδεικνύει ότι οι γκετοποιήσεις υφίστανται, όταν δεν υφίσταται ανάλογο ενδιαφέρον και πράξεις.  Εν προκειμένω, ο Δήμος ξεκίνησε με… γκολ, θέτοντας ως στόχο τη «νίκη» στον αγώνα κατά της κατηγοριοποίησης συμπολιτών.
Ετσι, οι νέοι Ρομά του Δήμου Τρικκαίων, τρεις φορές την εβδομάδα, για μία ώρα (15:00-16:00) κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα, δωρεάν και με την παρουσία ειδικού.
Κίνηση ουσίας από τον Δήμο Τρικκαίων, με έμφαση στη σημασία που δίνεται σε κάθε κάτοικο του Δήμου.

 

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ηρακλής Αθ. Φίλιος: Ένας «τσαλακωμένος» θέλει να δει τον Χριστό

Νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε από τον «τσαλακωμένο» άνθρωπο. Ένα πρόσωπο αταξινόμητο που δεν σχετίζεται με τον καθωσπρεπισμό, ενίοτε και με τύπους, δεοντολογίες και κανόνες. Πρόσωπο που δεν υπακούει, επουδενί, στον ηθικισμό και ευσεβισμό, όπως οι τελευταίοι ερωτοτροπούν με τη ζωή της εκκλησίας, την οποία και αλλοιώνουν.

Στην περίπτωση μας; Ένα πρόσωπο που η καθεστηκυία αντίληψη, του απαγορεύει να δει ακόμη και τον Χριστό. Πρόκειται για μία μορφή που ο ανέραστος ηθικισμός της εκκλησίας, όπου εκείνος συναντάται, του απαγορεύει να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Χριστό, αφαιρώντας του το δικαίωμα της συνάντησης. Και ποιός είναι αυτός που θέλει να δει τον Χριστό; Ο Ζακχαίος. Είναι το πρόσωπο, στο οποίο αναφέρεται η ευαγγελική περικοπή της  Κυριακής (Λουκ. 19, 1-10). Ένας αρχιτελώνης, όχι απλά τελώνης, που μόλις ο Χριστός μπήκε στην Ιεριχώ, αναζητούσε να Τον δει. Μέχρι και στη μουριά ανέβηκε προκειμένου να Τον αντικρίσει. Ο Χριστός τον κοιτάζει πάνω στο δέντρο και του λέει «Ζακχαίε, κατέβα γρήγορα, διότι πρέπει να μείνω στο σπίτι σου σήμερα» (Λουκ. 19, 5). Μερικοί αντιδρούν στο κάλεσμα αυτό. Ο Χριστός πηγαίνει στο σπίτι του Ζακχαίου, ο Ζακχαίος μετανοεί για τις αδικίες στις οποίες είχε προβεί, μοιράζει την περιουσία του και ένα νέο ξεκίνημα αρχίζει για το σπίτι του την ημέρα αυτή.

Αυτή η συνάντηση ήταν απροσδόκητη. Ο Χριστός μέσα σε όλη αυτή την βοή, στρέφει το βλέμμα του προς τον Ζακχαίο. Αλλά δεν τον κοιτάζει μόνο, έστω κι επίμονα. Τον καλεί σε συνάντηση. Απροϋπόθετη συνάντηση. Του λέει κατέβα σήμερα θα έρθω να μείνω στο σπίτι σου. Ποιός περίμενε, Εκείνος για τον Οποίο έλεγαν ότι είναι ο Μεσσίας και ο Υιός του Θεού, να ζητήσει από έναν διαπλεκόμενο της εποχής, έναν ληστή της περιουσίας των ανθρώπων, τον Ζακχαίο, να πάει στο σπίτι του και να κάνει μαζί του παρέα. Αυτό ήταν αδιανόητο για όσους ακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή τον Χριστό και δεν δέχτηκαν μία ανάλογη πρόσκληση από Εκείνον. Δεν πίστευαν ότι ένας διεφθαρμένος με τέτοια υψηλή θέση που αδικούσε τον λαό, θα μπορούσε να γίνει φίλος του Χριστού. Γι’ αυτό, σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή, με παράπονο έλεγαν όλοι «στο σπίτι αμαρτωλού ανθρώπου πηγαίνει να μείνει». Αυτό δεν θα μπορούσε να τους οδηγήσει να σχηματίσουν μία άλλη πλέον γνώμη για το πρόσωπο του Χριστού;

Ο Χριστός κάτι είδε στον άνθρωπο αυτό. Κάτι βλέπει σε όλους τους ανθρώπους. Και την στιγμή που χρειάζεται, επεμβαίνει για το προσωπικό κάλεσμα. Ναι, μα θα πει κάποιος ηθικιστής, κάλεσμα σε έναν τέτοιο άνθρωπο; Είναι δυνατόν ο Υιός του Θεού να συνδιαλέγεται με τσαλακωμένους και αμαρτωλούς; Δείξετε μου λοιπόν έναν αναμάρτητο. Δείξετε μου έναν ατσαλάκωτο. Ποιος τολμά να πιστεύει ότι έχει το ηθικό πλεονέκτημα για να κρίνει τους ανθρώπους και να τους κουνήσει το δάχτυλο; Ποιος θεωρεί ότι κατέχει εκείνη την ηθική καθαρότητα, που θα του επιτρέψει ακόμη και να απαιτήσει από τον Χριστό να δεχτεί εκείνον και όχι τον άλλον; Ποιος είπε ότι ο Χριστός ήρθε για να ντροπιάσει τον άνθρωπο μπροστά στους άλλους; Ποιος είπε ότι ο Χριστός τιμωρεί τον τελευταίο, που μπορεί κατά τους λόγους του Χριστού να γίνει πρώτος;

Τί είδε λοιπόν ο Χριστός στον Ζακχαίο; Ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, κατατοπίζοντας μας σχετικώς, θα πει: «Εγώ δε νομίζω ότι τούτος ελκυόταν και αναχαιτιζόταν αρρήτως από την θεία δύναμη του Ιησού. Ελκυόταν δηλαδή, επειδή είχε τρόπο χρηστό και ψυχή κατάλληλη για την αρετή, γι’ αυτό κι επιθυμούσε κι επιχειρούσε να δει τον Ιησού. Αναχαιτιζόταν δε από τη θεία δύναμη, διότι αιχμαλωτίστηκε από τα αντίθετα στην πολιτεία του Χριστού, δηλαδή από την τελωνία και τον πλούτο». Να λοιπόν, που ο Χριστός είδε την ψυχή του τελώνη να ελκύεται από τον Ίδιο. Κι αν ο άνθρωπος είναι «ζῶον θεούμενον», όπως μας λέει ο Γρηγόριος Θεολόγος, τότε ακόμη κι αυτός ο τελευταίος για τους άλλος, αλλά όχι για τον Χριστό, αρχιτελώνης, έχει την δυνατότητα να κοινωνήσει με τον Θεό Λόγο, να δει με τη χάρη του Θεού ποιος είναι στα αλήθεια, μα περισσότερο να δει με το φωτισμό του αγίου Πνεύματος τι μπορεί να γίνει. Κι αυτό, επειδή ο άνθρωπος δεν έχει σημασία μόνο τι είναι απλά και μόνο ως μία υπαρξιακή ολότητα, ως το συναμφότερον κατά Γρηγόριο Παλαμά, αλλά τι μπορεί να γίνει!

Ο Ζακχαίος τι γίνεται; Πετάει την ωραιοπάθεια του εαυτού του που του παρείχε στην κοινωνία ασφάλεια, δόξα και πλούτη, χρησιμοποιεί το πάθος του πλούτου και το κινεί προς το αγαθό (δηλαδή για να αποκαταστήσει πλέον τις αδικίες) και όχι προς το κακό (κερδοφορία εις βάρος του λαού) όπως έπραττε πριν κι έτσι πλέον γίνεται φίλος του Νυμφίου. Ο Ζακχαίος πλέον, αφού η καρδιά του αρχίσει να φλέγεται από το πρόσωπο του Χριστού, γνωρίζει πως η αγάπη του Θεού περνάει μέσα από τον παράδεισο και πως ο άλλος είναι ο παράδεισος μου και όχι η κόλαση όπως θα έλεγε ο Sartre. Έτσι, αποκαθιστά όλες τις αδικίες που είχε διαπράξει. Ήταν πλέον αδιανόητο να ποθεί τον Χριστό, η υπαρξιακή του υπόσταση να κινείται προς κοινωνία με τον Χριστό και να μην έχει τη θέληση να ικανοποιήσει το αίσθημα της δικαιοσύνης προς τον συνάνθρωπο. Γι’ αυτό και είπε μπροστά στον Χριστό «το μισό της περιουσίας μου δίνω, Κύριε, στους πτωχούς και εάν με δόλιο τρόπο πήρα από κάποιον τίποτε, θα του το αποδώσω τέσσερις φορές περισσότερο» (Λουκ. 19, 8).

Δεν χρειάζεται η ψυχολογία του βάθους για να καταλάβει κάποιος τις τραγικές μορφές όσων διαμαρτυρήθηκαν για την ενέργεια του Χριστού να καλέσει τον Ζακχαίο σε συνάντηση. Είναι πολύ απλό. Και συναντάται και σήμερα. Και δυστυχώς, ως επί το πλείστον, συναντάται μέσα στην εκκλησία. Δεν αντέχει η υπαρξιακή μοναξιά και η υποκριτική συμπεριφορά κάποιου την αγάπη και την δωρεά του Χριστού.

Ο ευσεβισμός και ο ηθικισμός, όπου και όταν υπάρχουν και αναπτύσσονται στον εκκλησιαστικό χώρο, αρνούνται να σωθεί ο αμαρτωλός, ο τσαλακωμένος, ο αδιάφορος, εκείνος που δεν είμαστε «εμείς». Και το «εμείς» αυτό πρόκειται για την ψευδή ταυτότητα του εαυτού, την αλλοιωμένη παρουσία του προσώπου ως εικόνα Θεού, εν τέλει την διεφθαρμένη επιτακτικότητα ενός εαυτού να απαιτεί τον Θεό για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους. Θεωρούμαστε σεσωσμένοι, ηθικοί, άνθρωποι της εκκλησίας, αλλά μόλις διαπιστώσουμε την τρίπλα του Θεού, ας μου επιτραπεί η έκφραση, και τη κίνηση Του προς κάποιον, τον οποίο θεωρούμε ως «τελευταίο», τότε αφηνιάζουμε. Πιστεύουμε, για να μην πω απαιτούμε, ότι ο Θεός μας αγαπά (και είναι αλήθεια ότι μας αγαπάει), αλλά απαγορεύουμε στον Θεό να έχει σχέση με κάποιον που δεν είμαστε «εμείς», με κάποιον που θεωρούμε ότι δεν έχει κάνει τις ίδιες θυσίες με τις δικές μας ώστε να μπορέσει να είναι και να γίνει αρεστός στον Θεό.

Θέλω να τελειώσω με τους λόγους ενός κληρικού που θαυμάζω και αγαπώ πολύ. «Ο Θεός αγαπά αληθινά τον άνθρωπο, που σημαίνει δεν τον κρίνει… Η αγάπη μου, λέει, αυτή και μόνη θα κρίνει στο τέλος τον κόσμο, αλλά τώρα δεν κρίνω κανέναν. Αυτό αν μπορούσαμε να το πούμε στον κόσμο, να ξέρατε ότι θα χαρίζαμε πολλή ανακούφιση. Αλλά δεν τα λέμε αυτά, λέμε άλλα πολλές φορές. Υφιστάμεθα, από ασύγγνωστη άγνοια, μια ισχυρότατη επίδραση, στο σημείο αυτό, του δυτικού νομικισμού και πιετισμού και ηθικισμού, και καταδικάζουμε τους άλλους που θέλουν τον Χριστό: είσαι έτσι, είσαι αλλιώς… Ναι, είμαι έτσι και αλλιώς, αλλά θέλω τον Θεό μου» (π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Η Ιστορία της Αγάπης του Θεού).

 

Ηρακλής Αθ. Φίλιος

Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Συνεχίζονται οι δράσεις κατά του καπνίσματος στον Δ. Τρικκαίων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Βαλτινού πήραν τη σκυτάλη της ενημέρωσης για το κάπνισμα. Οι διευθύνσεις των Σχολείων, ο Δήμος Τρικκαίων και το Νοσοκομείο Τρικάλων συνεργάστηκαν, ώστε το πρωί της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2018, να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στο κοινό αμφιθέατρο των σχολείων. Με κεντρική ομιλήτρια την πνευμονολόγο του νοσοκομείου κ. Σοφία Γιδά, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί άκουσαν τα επιχειρήματα και τα τεκμήρια της επιστημονικής έρευνας, σχετικά με τα δυσάρεστα αποτελέσματα από το κάπνισμα στον οργανισμό. Ειδικά σε αυτή την ηλικία της εφηβείας, τονίστηκαν τα δεδομένα που υφίστανται από τις αρνητικές και βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Ο δε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πορεία της εκστρατείας του Δήμου, σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

 

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Λιγοστεύουν οι θέσεις στη δωρεάν άθληση του Δήμου Τρικκαίων

Μειώνονται συνεχώς οι θέσεις για συμμετοχή στα προγράμματα δωρεάν άθλησης του Δήμου Τρικκαίων. Από τα όσα αρχικώς ανακοινώθηκαν, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες θέσεις στα προγράμματα «Αθληση και γυναίκα» σε Αμπελάκια και 7ο ΓΕΛ, Αqua aerobic – Άσκηση στο νερό, baby swimming – Βρεφική και νηπιακή κολύμβηση (6 μηνών έως 4 ετών)

Αντιθέτως, θέσεις υφίστανται στα προγράμματα

 • Παιδί και Αθλητισμός – Ποδόσφαιρο σε Ρομά – 1  Τμήμα, 10 – 15 ετών στον Πύργο
 • Άσκηση και Ενήλικες στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου –  2 Τμήματα
 • Άθληση και Γυναίκα  – 4 Τμήματα σε Μεγαλοχώρι, Παλαιόπυργο, Βαλτινό και 2ο Λύκειο (δίπλα στο γήπεδο)

Επίσης, προστέθηκε ένα ακόμη πρόγραμμα, το «Εκμάθηση κολύμβησης αρχάριων γυναικών στην μικρή πισίνα».

 Ετσι, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
08:30-09:30 Aqua Aerobic

(1Ο ΤΜΗΜΑ)

  Aqua Aerobic

(1Ο ΤΜΗΜΑ)

  Aqua Aerobic

(1Ο ΤΜΗΜΑ)

 
14:00-15:00           Aqua Aerobic

(2Ο ΤΜΗΜΑ)

15:00-16:00 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ
16:00-17:00 ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ   ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ   ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ  
15:00-16:30   7Ο ΓΕΛ   7Ο ΓΕΛ    
16:30-17:30   ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ

 

  ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ   ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ

 

17:30-18:30 ΒΑΛΤΙΝΟ   ΒΑΛΤΙΝΟ   ΒΑΛΤΙΝΟ  
17:45-18:45   Aqua Aerobic

(2Ο ΤΜΗΜΑ)

  Aqua Aerobic

(2Ο ΤΜΗΜΑ)

   
       ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00-16:00 Άσκηση σε ενήλικες– 1ο Τμήμα   Άσκηση σε ενήλικες– 1ο Τμήμα   Άσκηση σε ενήλικες– 1ο Τμήμα  
16:00-17:00 Άσκηση σε ενήλικες– 2ο Τμήμα   Άσκηση σε ενήλικες– 2ο Τμήμα   Άσκηση σε ενήλικες– 2ο Τμήμα  
       Παιδί και αθλητισμός – ποδόσφαιρο σε παιδιά Ρομά
ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  
14:00-15:00 Ποδόσφαιρο σε Ρομά   Ποδόσφαιρο σε Ρομά   Ποδόσφαιρο σε Ρομά  
Εκμάθηση κολύμβησης γυναικών και baby swimming – Βρεφική και νηπιακή κολύμβηση στην μικρή πισίνα εκμάθησης
ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  
17:45-18:45 Εκμάθηση κολύμβησης  αρχάριων γυναικών   Εκμάθηση κολύμβησης αρχάριων γυναικών   Εκμάθηση κολύμβησης αρχάριων γυναικών  
17:45-18:45 baby swimming   baby swimming   baby swimming  

 

 

Στα Αθλητικά προγράμματα του Δήμου Τρικκαίων μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι δημότες (ενήλικες και παιδιά) ανεξαρτήτως ηλικίας.

Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, που πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από φωτογραφία και ιατρική βεβαίωση από ιατρό γενικής ιατρικής ή από παιδίατρο που να βεβαιώνει την καλή κατάσταση της υγείας και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες. Η αίτηση διατίθεται και κατατίθεται στο Γραφείο του  Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο (Δ.Ι.Α.Μ), στην  οδό Καποδιστρίου 13. Επίσης αίτηση διαθέτουν και οι γυμναστές των τμημάτων

Η συμμετοχή στα αθλητικά προγράμματα είναι δωρεάν για τους αθλούμενους και υπάρχουν περιορισμένες θέσεις.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στα ανωτέρω προγράμματα, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24313 – 53524 (κ. Μάκης Αλεξίου) και 24313 – 53518, (κ. Γεωργία Κωφού) υπάλληλοι του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ζωγραφιές υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων διοργανώνει στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2018 εικαστική έκθεση με τίτλο «Τα παιδιά δημιουργούν για την πρόσβαση», στον χώρο του δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού Τρικάλων (παλιές φυλακές).

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη στο ευρύ κοινό, το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης και πρόσβασης, μέσα από τη δημιουργικότητα και φαντασία των μαθητών. Θα εκτεθούν έργα που δημιούργησαν μαθητές από 28  δημοτικά σχολεία της πόλης των Τρικάλων.

Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, στο πλαίσιο του προγράμματος FREE MOBILITY που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ECOCITY.

Στόχος του προγράμματος, είναι οι ομάδες μαθητών από Ειδικά Σχολεία (Γυμνάσια, Λύκεια) και ΕΕΕΕΚ, μέσα από την παρατήρηση, να εντοπίσουν προβλήματα μετακίνησης, ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή, εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και παρατυπίες, που προκαλούν τον εμποδισμό και την δυσκολία ελευθερίας στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2431085369 & 6942409645 (Καραγεώργος Θανάσης).

 

Η ομάδα FREE MOBILITY του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων

 

Tags: , ,

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (18-01-2018) το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 42 ετών, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (8,5) γραμμαρίων, καθώς και μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός: Να εφαρμοστεί ο νόμος για το ισοζύγιο για τις εισαγωγές γάλακτος

Το φλέγον ζήτημα της τιμής του γάλακτος η οποία κατρακύλησε από το ένα ευρώ που ήταν μέχρι και πριν λίγους μήνες στα 85 λεπτά σήμερα, ήταν το αντικείμενο συνάντησης μελών της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απραξία του Υπουργείο στο ζήτημα των ελέγχων του εισαγόμενου γάλακτος και έθεσαν ζήτημα βιωσιμότητας του κλάδου τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η χαμηλή τιμή του γάλακτος δημιουργεί αναμφισβήτητα πρόβλημα βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.  Οι κτηνοτρόφοι ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του νόμου για το ισοζύγιο γάλακτος που εισάγεται στην χώρα. Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους κτηνοτρόφους όλης της χώρας και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να σκύψει με σεβασμό και ενδιαφέρον στο πρόβλημα. Χρειάζεται ένα ιδιαίτερος χειρισμός του ζητήματος αυτού, καθώς η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, κρατάει τον κόσμο στη ύπαιθρο, ενώ η μείωση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων κ. Νίκος Παλάσκας δήλωσε τα εξής: «Η κατάσταση είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του γάλακτος έπεσε 15 λεπτά. Αν συνεχιστεί αυτό του χρόνου τέτοιον καιρό δεν θα μιλάμε για κτηνοτροφία. Έχουμε στείλει 3 επιστολές στον αρμόδιο Υπουργό και δεν απάντησε σε καμία. Στην τελευταία σύσκεψη που είχαμε στο Υπουργείο παραδέχθηκε ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να κάνει ελέγχους γιατί δεν έχει προσωπικό. Από την άλλη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 50.000 τόνοι πρόβειο γάλα μπήκαν στη χώρα από το εξωτερικό, χωρίς να ξέρουμε σε ποια τυροκομεία πήγαν και τι έγιναν. Την ανικανότητα, την ανυπαρξία και την αδυναμία του Υπουργείου θα την πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι με ξεκλήρισμα».

Tags: , ,

Αναγκαιότητα διασφάλισης πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της ιλαράς

Το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της  Περιφέρειας   Θεσσαλίας,  με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς στην Ελλάδα  ανακοινώνουν τα παρακάτω:

Η ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη που οφείλεται στον ιό της ιλαράς. Μεταδίδεται από άτομο σε άτομο αερογενώς, με σταγονίδια και με άμεση επαφή με ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις ασθενών. Σπανιότερα, μεταδίδεται μέσω αντικειμένων προσφάτως μολυσθέντων με ρινοφαρυγγικές εκκρίσεις. Ο ιός της ιλαράς μπορεί να παραμείνει σε μολυσμένες επιφάνειες και στον περιβάλλοντα χώρο (σε σταγονίδια) >2ωρο μετά την αποχώρηση του ασθενούς.

Η ιλαρά παρουσιάζει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα με ποσοστό δευτερογενούς προσβολής έως 90% μεταξύ επίνοσων ατόμων (π.χ. ατόμων που δεν έχουν ανοσοποιηθεί). Η μετάδοση γίνεται 4 μέρες πριν την έκθεση του εξανθήματος έως 4 μέρες μετά.

Η νόσος είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες λόγω επιπλοκών: οξεία μέση ωτίτιδα, πνευμονία, πυρετικοί σπασμοί, εγκεφαλίτιδα και σπανιότερα διάρροια, μυοκαρδίτιδα και ηπατίτιδα.

Πρόσφατα σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά την περίοδο 2016-17 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 14.000 περιστατικά σε όλη της Ευρώπη και 41 θάνατοι. Μέχρι τις 11/01/2018 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 1068 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα. Αφορά κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών από το γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά.

Η επιδημιολογική επιτήρηση και η έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών μέτρων (εμβολιασμοί), αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Σύμφωνα με την από 21/9/2017 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας  με θέμα «Επιδημική έξαρση Ιλαράς- εμβολιασμός» συστήνεται:

 • Άμεσος εμβολιασμός με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR) όλων των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων, που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που γεννήθηκαν μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με την μορφή μονοδύναμου ή μικτού εμβολίου MMR).
 • Λόγω της επιδημικής έξαρσης ιλαράς, συστήνεται η διενέργεια της 1ης δόσης, του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και η διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή  σε περίπτωση υψηλού κινδύνου μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η δόση.

Συστήνουμε τέλος, όλοι οι γονείς, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν μεγαλύτερα παιδιά να ελέγξουν άμεσα τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους στον παιδίατρό τους. Το εμβόλιο MMR χορηγείται δωρεάν και συνταγογραφείται για τους μεν ασφαλισμένους από όλους τους γιατρούς, για δε τους ανασφάλιστους από τους γιατρούς των δημοσίων δομών υγείας.

Tags: , ,

Έτοιμοι για το στήσιμο των μπλόκων οι αγρότες

Εντείνονται οι προετοιμασίες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για το στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία της χώρας από τις 22 έως τις 28 Γενάρη, ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα των μνημονίων και της ΚΑΠ της ΕΕ, που τους σπρώχνουν, ακόμα γρηγορότερα, στο ξεκλήρισμα.

Σταθμός σε αυτήν την αγωνιστική πορεία θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA.

Το πρώτο ισχυρό μπλόκο θα στηθεί τη Δευτέρα 22 Γενάρη το πρωί στην Εθνική Οδό Ε65 (Δέλτα Καρδίτσας), από τους αγρότες του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι, εδώ και μέρες, έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Μπλόκα θα στηθούν και στο νομό Λάρισας (σχετική συζήτηση θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων), ενώ έχουν επίσης προγραμματιστεί συλλαλητήρια με τρακτέρ, σήμερα Παρασκευή 19 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων και την Κυριακή 21 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, με προσυγκέντρωση  στις 10 π.μ. στο πρατήριο καυσίμων «Τσιγάνης». Η σχετική απόφαση ελήφθη στην γενική συνέλευση της ΕΟΑΝΛ και του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Στο νομό Τρικάλων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» συνεχίζει τις περιοδείες στα χωριά, ενώ το Σάββατο, 20 Γενάρη στις 7.30 μ.μ., στο Μεγαλοχώρι (καφενείο μπαρμπα-Μιχάλη), θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με θέμα το στήσιμο του μπλόκου.

Επίσης στο νομό Μαγνησίας, ο προσανατολισμός είναι για στήσιμο μπλόκου στον κόμβο του Αερινού, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ενώ την Τετάρτη 24 Γενάρη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυρράχης, Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού – Σούρπης και η Επιτροπή του Μπλόκου Αερινού οργανώνουν κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα στην Εφορία του Βόλου.

Αιτήματα – διεκδικήσεις αιχμής των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων είναι:

 • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
 • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μη γίνει καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
 • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
 • Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας.
 • Εξόφληση των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Κι αυτήν τη μάχη η μικρομεσαία αγροτιά θα τη δώσει σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που, όπως αποδείχτηκε, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει στον τουρισμό

«Άνοιγμα» σε 12 αγορές πραγματοποιεί στο πρώτο τρίμηνο του 2018 η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από τη συμμετοχή της σε 12 τουριστικές και επιχειρηματικές εκθέσεις. Είναι η πρώτη φορά που Περιφέρεια της χώρας εμφανίζει τόσο δυναμική παρουσία σε εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό σε σωρευμένο χρονικό διάστημα τριμήνου, με απώτερο στόχο την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας, την αύξηση των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων, αλλά και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής. Ήδη τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν μια αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλία, αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Μπουτίνα και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γιώργου Λαδόπουλου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μετά από το επιτυχημένο εγχείρημα, που πραγματοποιήσαμε μέσα από τη σύμπραξη τουρισμού της Περιφέρειας με την Marketing Greece και το Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Θεσσαλίας, συμμετέχουμε σε επιλεγμένες εκθέσεις, για να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους προορισμούς της Περιφέρειας, να αναδείξουμε νέους προορισμούς, φέρνοντας την προστιθέμενη αξία στη Θεσσαλία. Ήδη από την δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε απτά αποτελέσματα καθώς οι επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικού χώρους της Θεσσαλίας από τους 18.731 το 2011 έχουν φτάσει τους 77.892 το 2016. Έτσι η απασχόληση στον κλάδο του τουρισμού στη Θεσσαλία έχει παρουσιάσει αύξηση 2,2%, μέσα στην κρίση. Παράλληλα οι αφίξεις ξένων τουριστών από τις 242.609 το 2001, έχουν φτάσει τις 311.891 το 2015 και οι διανυκτερεύσεις έχουν αυξηθεί από τις 720.559 το 2011 σε 964176 το 2015 αντίστοιχα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουτίνα που με εξαιρετική δουλειά, σχεδιάζει και υλοποιεί το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

 

Social Media

 

H ανάπτυξη των επίσημων σελίδων του “My Thessaly” στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook και Instagram και Youtube   έχει προσελκύσει 25.000  ακόλουθους (fans) ενώ η σελίδα έχει σημειώσει απήχηση 2.500.000 ατόμων. Tο επίσημο κανάλι του Mythessaly στο Youtube έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών αγγίζοντας συνολικά τα 130.000 views.

 

Συνεργασία Ελλάδα-Ρωσία

Το 2018 είναι το έτος Ελλάδα-Ρωσία. Η Περιφέρεια μας συμμετέχει με το Υπουργείο Τουρισμού στη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων με fam trips, media trips σε όλη τη διάρκεια του 2018. Η ρωσική αγορά ενδιαφέρεται εκτός από το μοντέλο ήλιος και θάλασσα και για ειδικές μορφές τουρισμού όπως  θρησκευτικό/ προσκυνηματικό τουρισμό, αθλητικό τουρισμό, σχολικό τουρισμό, πολιτιστικό τουρισμό και τουρισμό υγείας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει όλα εκείνα τα εχέγγυα για αύξηση τουριστών από Ρωσία.

 

Εκθέσεις

Στο α΄ τρίμηνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας  ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά και προγραμματίζει τη συμμετοχή της σε 12 εκθέσεις και την οργάνωση ημερίδων για την απόκτηση εξαγωγικού προφίλ των επιχειρήσεων και την κατάρτιση ενασχολούμενων με τον τουρισμό . Από τις 12 εκθέσεις, οι 4 εξ αυτών  αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα.

 

Φεβρουάριος

 1. Τελ Αβίβ – IMTM, Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (6-7/2) – η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του Ισραήλ , μια ανερχόμενης τουριστικής αγοράς με πάνω από 7.000 επισκέπτες στους προορισμούς της Θεσσαλίας . Η πρόσκληση υπάρχει από την Πρέσβειρα του Ισραήλ στην επίσκεψη της στα Τρίκαλα τον περασμένο Οκτώβριο 2017 .Επίκεντρο η λίμνη Πλαστήρα , τα Μετέωρα και  το Πήλιο για τους Ισραηλίτες επισκέπτες που ψάχνουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού
 2. Βερολίνο– 26η FRUIT LOGISTICA 2018, Διεθνής Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών (07-09/02/2018) – η μεγαλύτερη έκθεση στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ευρώπη . Σε 124 στρέμματα , πάνω από 3000 εκθέτες από 84 χώρες και πάνω από 76.000 επιχειρήσεις – επισκέπτες .Μια δυνατή εκπροσώπηση της Περιφέρειας με επιχειρήσεις έτοιμες να ανοίξουν τα φτερά τους στην ευρώπη και με επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο εξωτερικό  .
 3. Πράγα– HOLIDAY WORLD, Διεθνής Τουριστική Έκθεση, (15-18/02) – η μεγαλύτερη έκθεση της χώρας , όπου ταυτόχρονα γίνεται σε διπλανό χώρο η 12η διεθνής έκθεση γαστρονομίας .Προσεγγίζουμε την Τσεχία για το άνοιγμα και την ενδυνάμωση μιας τουριστικής αγοράς που τα τελευταία χρόνια είχε μειωθεί αρκετά  .
 4. Στοκχόλμη – GREKLAND PANORAMA, Έκθεση Τουρισμού (16-18/02) – Ένα ¨φεστιβάλ¨ Ελλάδα στο κέντρο της Στοκχόλμης που δεν θα έλειπε η Περιφέρεια με τους προορισμούς της 12 μήνες το χρόνο.
 5. Μόναχο– FR.E.E (21-25 /2) – Μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία όπου μια πολύ μεγάλη μερίδα τουριστών επιλέγουν προορισμούς με σκοπό την περιήγηση , την περιπέτεια , τις περιπατητικές δραστηριότητες . Με δικό της χώρο 30 τμ η Περιφέρεια μας θα παρουσιάσει τους προορισμούς σε Β2Β συναντήσεις και σε ειδική παρουσίαση. 1300 εκθέτες από 65 χώρες και πάνω από 135.000 επισκέπτες .Παράλληλα λειτουργεί και η έκθεση με εξοπλισμό camping και outdoor  facilities.
 6. Βελιγράδι– ITTFA, Διεθνής Τουριστική Έκθεση (22-25/02) – Σε 31 στρέμματα , 1.103 εκθέτες και πάνω από 70.000 επισκέπτες Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα φέτος και δεν θα μπορούσε να λείψει η Περιφέρεια μας , όταν ήδη στα παράλια της Λάρισας συγκεντρώνονται πολλοί Σέρβοι και θέλουμε να κρατήσουμε και να αυξήσουμε αυτή την προσέλευση και σε άλλους προορισμούς .
 7. Βουκουρέστι – TTR, Διεθνής Τουριστική Έκθεση, (22-25/02) – Σε 27 στρέμματα , 274 εκθέτες και πάνω από 23.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη έκθεση της Ρουμανίας
 8. Θεσσαλονίκη – DETROP (24-26/2) – Η έκθεση Detrop, είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα στον κλάδο των τροφίμων & ποτών. Με σοβαρότητα, σταθερά βήματα, χωρίς διογκωμένα στατιστικά αποτελέσματα και κινήσεις εντυπωσιασμού και με την αξιοπιστία που προσφέρει ο εθνικός εκθεσιακός Φορέας, ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, είναι η μόνη που παραμένει και επιμένει, από το 1976 έως σήμερα, στην ελληνική αγορά. Φέτος τον εγχώριο και διεθνή «παλμό» του κλάδου τροφίμων-ποτών θα καταγράψει το εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop – Oenos στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Δύο Μεγάλα Θεματικά Σαλόνια με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων-ποτών θα βρίσκονται στο επίκεντρο των δυο διοργανώσεων. Το πρώτο σαλόνι θα εστιάσει στο Ελαιόλαδο και την Ελιά, τους θησαυρούς της ελληνικής γης και της μεσογειακής διατροφής και  Tο δεύτερο σαλόνι θα εστιάσει στα Αποστάγματα και τους «πρωταγωνιστές» τους, το ούζο και το τσίπουρο και δίπλα  η έκθεση OENOS προσελκύει το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών σε ένα περιβάλλον άκρως εκλεπτυσμένο όπως της αρμόζει.Β2Β συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας με διακεκριμένους επισκέπτες . Έντονος ήταν και ο διεθνής «αέρας» που χαρακτήρισε τις δύο εκθέσεις, με τον αριθμό των ξένων εμπορικών επισκεπτών να αυξάνεται κατά 40%. Πέραν των προσκεκλημένων ξένων επαγγελματιών, που ανήλθαν σε 250 και προέρχονταν από 30 και πλέον χώρες, υπάρχουν  επίσης ανεξάρτητες επισκέψεις που εμπλουτίζουν το διεθνές «μενού».  Το 91% των Hosted Buyers (προσκεκλημένοι ξένοι επαγγελματίες) από πέρυσι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την πρόθεση τους να συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση.

 

 

Μάρτιος

 1. Βερολίνο – ITB, Διεθνής Τουριστική Έκθεση, για επαγγελματίες, (07-11/03)- Πάνω από 10.000 εκθέτες από 180 χώρες , 1000 διακεκριμένοι hosted byers και πάνω από 160.000 επισκέπτες καταδεικνύουν πως είναι η μεγαλύτερη έκθεση για τουριστικούς πράκτορες στην Ευρώπη.
 2. Αθήνα – FOOD EXPO (10-12/3) – H μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών που ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας. Για ακόμη μια χρονιά αναδεικνύεται η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 800 εκθέτες ενώ ο τελικός αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τους 1200, εκ των οποίων οι 250 προέρχονται από το εξωτερικό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι παρούσα με 105 τμ και με επιχειρήσεις από όλη τη Θεσσαλία. η Food Expo έχει αυξηθεί θεαματικά, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το εκθεσιακό της μέγεθος κατά 500% και τον αριθμό των εκθετών της κατά 300%, κατόρθωσε να αναδειχθεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση τροφίμων και ποτών διεθνώς σφραγίζοντας έτσι την ηγετική της θέση.
 3. Μόσχα – MITT, Διεθνής Τουριστική Έκθεση, (13-15/03) – Με τη διαπεριφερειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας για το 2018 έρχεται και η διεθνής έκθεση της Ρωσίας ΜΙΤΤ όπου η περιφέρεια μας θα είναι παρούσα και θα παρουσιάσει σε ειδική press conference τους προορισμούς της Θεσσαλίας .
 4. Ντύσελντορφ – PROWEIN , (18-20/3) – Εκθεσιακά το πρώτο τρίμηνο του 2018 κλείνει με την μεγαλύτερη έκθεση ποτών παγκοσμίως. Φέτος πάμε με αποσταγματοποιούς της Περιφέρειας για την προώθηση του θεσσαλικού τσίπουρου .Η μεγαλύτερη συνάντηση της βιομηχανίας για τους αμπελουργούς, την παραγωγή, το εμπόριο και τη γαστρονομία.

 

Ημερίδες

Ήδη προγραμματίζονται 2 μεγάλες ημερίδες με τα Επιμελητήρια και τον ΣΘΕΒ με θεματολογία την απόκτηση εξαγωγικού προφίλ των θεσσαλικών επιχειρήσεων και την κατάρτιση κι εκπαίδευση των ενασχολούμενων με το τουριστικό προιόν . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις της και προσπαθεί συνεχώς και για την εξωστρέφεια τους είτε μέσω των προγραμμάτων καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας είτε μέσω παράλληλων υποστηρικτικών δράσεων .

 

 

Tags: , ,

Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 18.01.2018 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και  των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν:

 • (1.467) άτομα και
 • (1.313) οχήματα.

Προσήχθησαν (22) άτομα.

Συνελήφθησαν (11) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Πέντε (5) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Έξι (6) αλλοδαποί, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν (423) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Τετρακόσιες δεκαπέντε (415) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • (1) για κίνηση στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας,
  • (10) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (5) για ΚΤΕΟ,
  • (137) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (2) για φθαρμένα ελαστικά,
  • (250) λοιπές παραβάσεις.
 • Έξι (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Δύο (2) παραβάσεις για επαιτεία.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη