Tags: , ,

Έργα 2,9 εκατ. ευρώ ξεκινούν στην Π.Ε Τρικάλων

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τα έργα:

– Συντήρηση ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου Π.Ε. Τρικάλων 2018, προϋπολογισμού 1.200.000  ευρώ

– Βελτίωση ασφαλτόστρωση δρόμου Παναγιά Πολυνερίου προς Μυρόφυλλο εργολαβία 2018, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ

– Βελτίωση – συντήρηση – καθαρισμός – περιβαλλοντική προστασία ποταμών Ν. Τρικάλων – αντιπλημμυρική προστασία εργολαβία 2018, προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ

– Βελτίωση ασφαλτόστρωση δρόμου προς Κορομηλιά εργολαβία 2018, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

 

 

Tags: , ,

Συνάντηση του δημάρχου Πύλης με τον Διοικητή του Κέντρου Υγείας

Συνάντηση είχαν στο Δημαρχείο Πύλης, ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας με τον Διοικητή του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Μιχαήλ Βενιζέλο. Παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Υγείας ο κ. Σωτήριος Αγγέλης.

Θέμα της συζήτησης ήταν οι λεπτομέρειες σχετικά με την διοργάνωση Ημερίδας με τίτλο « Η Επικαιρότητα και η Σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, θεσμών που είναι  πρώτα και κύρια κοντά στον πολίτη σε συνάρτηση με τον ρόλο του Κέντρου Υγείας.

 Η ημερίδα θα γίνει την Παρασκευή – 2 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πύλης.

 

Προεδρείο θα είναι οι:

Μαράβας Κωνσταντίνος , Δήμαρχος Πύλης

Βενιζέλος Μιχαήλ, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Πύλης

 

Εισηγητές θα είναι οι:

Δημήτριος Παπαστεργίου-Δήμαρχος Δήμου Τρικκαίων

Γεώργιος Κωτσός- Δήμαρχος Μουζακίου, Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας

Μιχαήλ Βενιζέλος – Διευθυντής Κέντρου Υγείας Πύλης

Κωνσταντίνος Αθανασάκης- Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης ΕΣΔΥ, τομέας Οικονομικών της Υγείας

Χρήστος Μιχαλάκης- Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων

Ιωάννης Κυριόπουλος- Ομότιμος Καθηγητής ΕΣΔΥ, τομέας οικονομικών της Υγείας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Tags: , ,

Συνάντηση Παπαστεργίου με τον Σύνδεσμο Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων

Θέματα λαθρεγκαταστατών ηλεκτρολόγων έθεσαν σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στον Δήμαρχο Τρικκαίων, μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Τρικάλων. Μαζί με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Μπακογιάννη, τα μέλη του ΔΣ επέδωσαν επιστολή, στην οποία αναφέρουν δράσεις και αποφάσεις για την αντιμετώπιση της λαθρεγκατάστασης. Κυρίως, τονίζουν το γεγονός της παράνομης, όπως τόνισαν, δραστηριοποίησης πρώην συναδέλφων τους, οι οποίοι πλέον εργάζονται ως συμβασιούχοι του δημοσίου, του δήμου κ.λπ.
Αυτό, για τους ηλεκτρολόγους, θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός, που προκαλεί προβλήματα και στρεβλώσεις στον κλάδο. Οπότε, όπως τονίζεται στην επιστολή, θα ληφθούν δραστικά μέτρα και θα γίνονται καταγγελίες, από μέλη του ΔΣ και του Συνδέσμου, βασιζόμενες στην ισχύουσα νομοθεσία.
Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε με τα μέλη του ΔΣ και επεσήμανε ότι, εφ’ όσον υπάρξει στοιχειοθετημένη καταγγελία, θα πράξει όσα επιβάλλονται από τον νόμο.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ηρακλής Αθ. Φίλιος: Θεοτόκος ή ανθρωποτόκος;

Ομολογώ πως μερικές φορές προβληματίζομαι πάρα πολύ με τα δογματικά θέματα της ορθόδοξης πίστης μας. Δεν είναι μόνο η δυσκολία των θεμάτων αυτών, τα οποία απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή και φυσικά ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στους λόγους των Πατέρων, αλλά και κάτι που αφορά την εποχή μας, τον σύγχρονο άνθρωπο.

Έχω την αίσθηση, ως νέος άνθρωπος, πως οι περισσότεροι συνομήλικοι μου αλλά και αρκετοί που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον Χριστό και την εκκλησία, δεν ενδιαφέρονται για τα δογματικά θέματα. Τι ενδιαφέρουν κάποιον νέο οι δογματικές διατυπώσεις και δυσνόητες φράσεις που αναφέρονται στο πρόσωπο του Χριστού και της Θεοτόκου; Όλες αυτές οι «μπερδεμένες» λέξεις που προσδιορίζουν τη σχέση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος; Δεν φταίει ούτε ο νέος, ούτε κάποιος άλλος που δεν ασχολείται με τα θέματα αυτά.

Και φτάνω στο σημείο των σημερινών σκέψεων, οι οποίες φιλοξενούν έναν άγιο που εορτάζει στις 18 Ιανουαρίου και διαδραμάτισε με τον λόγο του καθοριστικό ρόλο ως προς το πρόσωπο της Θεοτόκου. Το πρόσωπο αυτό είναι ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας (375 – 444 μ.Χ.). Θεοτόκος ή ανθρωποτόκος; Κάποιος που δεν πιστεύει στον Τριαδικό Θεό, θα ήταν αδιάφορος προς το ερώτημα αυτό. Κάποιος άλλος που πιστεύει στον Τριαδικό Θεό και στην Παναγία, θα ήθελε το χρόνο του να σκεφτεί τι το ξεχωριστό μπορεί να κρύβει ένα τέτοιο ερώτημα. Κι αν σκεφτόταν, θα ρωτούσε ενδεχομένως, εάν είναι τόσο σημαντικό να αποκαλείται η Παναγία με τον έναν ή με τον άλλον όρο. Ίσως βέβαια, αν το έψαχνε και λίγο περισσότερο, να ρωτούσε εάν η πίστη του επηρεάζεται από τον έναν όρο ή τον άλλον.

Επαναφέρω το ερώτημα: Η Παναγία είναι Θεοτόκος ή ανθρωποτόκος; Ο Νεστόριος, ένας μέγας αιρετικός ευσεβιστής και ηθικιστής, με θρασύτητα κήρυττε κανείς να μην ονομάζει την Μαρία Θεοτόκο, γιατί η Μαρία ήταν άνθρωπος και από τον άνθρωπο είναι αδύνατον να γεννηθεί ο Θεός. Αυτό βέβαια μας θυμίζει μία πλατωνική αλλά και νεοπλατωνική αντίληψη, καθώς για το πλατωνικό συμπόσιο «θεός δέ ἀνθρώπῳ οὐ μείγνυται», δηλαδή ο Θεός δεν μπορεί να ενωθεί με τον άνθρωπο. Αυτές υπήρξαν εξάλλου οι καταβολές του Νεστορίου, αμιγώς φιλοσοφικές (όπως και του Αρείου και των άλλων αιρετικών).

Άρα, αφού για τον Νεστόριο, κανένας δεν μπορεί να γεννήσει τον Θεό, τότε η Μαρία δεν είναι Θεοτόκος και φυσικά αυτό αναιρεί τη θεομητρότητα της, ένα πραγματικά ασύλληπτο μυστήριο, το οποίο όμως, κι εδώ προσέξτε το θαυμάσιο, ως μυστήριο δεν επαφίεται στις δυνάμεις του κτιστού ανθρώπου αλλά καταπώς σημειώνει ο άγιος Πρόκλος Κων/πόλεως «μία άνθρωπος δεν μπορεί να γεννήσει τον Θεό, αλλά ένας Θεός μπορεί να γεννηθεί υπό γυναικός». Δηλαδή, η πρωτοβουλία ανήκει όχι στον άνθρωπο, αλλά στον Θεό. Κι όμως, για τον Νεστόριο «τα ομοούσια τίκτουν ομοούσια». Πώς λοιπόν το κτιστό θα γεννήσει το άκτιστο; Αυτό βέβαια, οδήγησε τον Νεστόριο να καλεί την Μαρία «ανθρωποτόκο», «Κυριοτόκο», «Χριστοτόκο», αλλά όχι Θεοτόκο.

Κι εδώ έρχεται ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας με καταλυτική παρουσία στην Γ’ Οικουμενική Σύνοδο στην Έφεσο (431 μ. Χ.) και θα μας πει πως «η αγία Παρθένος λέγεται και είναι μαζί χριστοτόκος και Θεοτόκος». Δεν θεολογεί όμως αφ’ εαυτού το Κύριλλος, αλλά ξεκαθαρίζει πως «αυτά τα διδαχθήκαμε από τους αγίους Πατέρες», δηλαδή εκείνες τις μορφές των αγίων που διαφύλαξαν με τον φωτισμό του αγίου Πνεύματος, την αλήθεια για τα πρόσωπα του Χριστού, της Παναγίας, αλλά και την αλήθεια περί των σχέσεων των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος. Η Παναγία για τον Κύριλλο δεν είναι απλά ένας άνθρωπος. Δεν είναι η «ανθρωποτόκος» του Νεστορίου αλλά η Θεοτόκος που γέννησε τον Θεό. Γράφει πολύ ωραία ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεος στο βιβλίο του «Οι Θεομητορικές εορτές»: «Μέσα στη γαστέρα της Θεοτόκου για εννέα μήνες… ο Χριστός ως τέλειος Θεός δεν είχε χωρισθεί από τον Πατέρα Του και το Άγιο Πνεύμα, δεν έχασε ποτέ την θεότητά Του… Επειδή συγχρόνως ήταν και τέλειος άνθρωπος, γι’ αυτό και διατηρούσε σχέση και κοινωνία με την Μητέρα Του, λαμβάνοντας τροφή από αυτήν και προσφέροντας σε αυτήν την Χάρη Του».

Αξίζει μία επισήμανση που συνδέει τα δύο πρόσωπα, του Χριστού και της Παναγίας. Αν η Παναγία δεν γέννησε τον Θεό, αλλά έναν άνθρωπο, όπως έλεγε ο Νεστόριος, τότε ο άνθρωπος πως είναι δυνατόν να σωθεί; Διερωτάται ο Κύριλλος: «Εάν ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι Θεός, τότε πως δεν είναι Θεοτόκος η αγία Παρθένος που γέννησε;» Με τις βλασφημίες του Νεστορίου, όπως και των σύγχρονων αιρετικών (Ιεχωβάδων κ.λ.π.) περί του προσώπου της Θεοτόκου, πλήττεται άμεσα και το πρόσωπο του Χριστού. Αν γεννήθηκε ένας άνθρωπος από την Παναγία και όχι ο Θεός, τότε είναι αδύνατη κάθε σωτηρία στον άνθρωπο. Αυτό πλήττει βαθιά και αλλοιώνει την χριστιανική ανθρωπολογία και σωτηρία, αφήνοντας βαθύτατες οντολογικές συνέπειες στο θέμα της ανθρώπινης ύπαρξης και σωτηρίας.

Ας πάρουμε τον Χριστό στα σοβαρά. Αν η Παναγία δεν γέννησε τον Θεό αλλά έναν άνθρωπο, τότε ο Χριστός δεν είναι Θεός. Αν ο Χριστός όμως δεν έχει τη θεότητα (όπως υποστήριζε ο Άρειος) είναι απλά ένα κτίσμα. Και σε μία τέτοια περίπτωση η σωτηρία του ανθρώπου, είναι μία ουτοπία. Το μυστήριο του Θεού δεν ερμηνεύεται, δεν εκλογικεύεται και δεν εμπίπτει σε φιλοσοφικούς στοχασμούς. Αν λοιπόν, κι επανέρχομαι στις αρχικές σκέψεις, ο Θεός δεν γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία, τότε ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελπίζει στη σωτηρία του, και οφείλει να δεχτεί την αιώνια του καταδίκη στην ανυπαρξία. Όμως ο Θεός κάνει την υπέρβαση. Είναι Θεός των εκπλήξεων!

 

Ηρακλής Αθ. Φίλιος

Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Tags: , ,

Ποιες είναι οι πιο πλούσιες και οι πιο φτωχές Περιφέρειες

Στα 16.294 ευρώ ανήλθε το 2015 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα και μειώθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το 2014, ενώ «πλουσιότεροι» Έλληνες είναι οι κάτοικοι της Αττικής, οι οποίοι κρατούν τα πρωτεία μεταξύ όλων των υπόλοιπων κατοίκων της χώρας, παρά την πολυετή ύφεση.
Σύμφωνα με τους περιφερειακούς λογαριασμούς που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ η πλουσιότερη περιφέρεια της χώρας είναι η Αττική με 22.192 ευρώ κατά κεφαλήν ΑΕΠ (μείωση 0,9% το 2015 σε σχέση με το 2014) και ακολουθούν το Νότιο Αιγαίο με 18.153 ευρώ (+0,6%), η Δυτική Μακεδονία με 15.642 ευρώ (-4,2%) και τα Ιόνια Νησιά με 15.039 ευρώ (+0,2%).
Η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας παραμένει η Ήπειρος 11.500 ευρώ (-1,1%), ενώ πάνω από αυτήν βρίσκονται η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη με 11.164 ευρώ (-1,4%), η Δυτική Ελλάδα με 12.097 ευρώ (-0,3%), η Θεσσαλία με 12.393 ευρώ (0%), η Κεντρική Μακεδονία με 12.557 ευρώ (+0,3%), το Βόρειο Αιγαίο με 12.582 ευρώ (-2,3%), η Πελοπόννησος με 13.358 ευρώ (+0,5%), η Κρήτη με 13.912 ευρώ (0%) και η Στερεά Ελλάδα με 14.117 (-0,4%).
Όσον αφορά στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ), αυτή μειώθηκε κατά 1,4% στο σύνολο της χώρας και ανήλθε το 2015 σε 155.507εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας (5,1%) και του Βορείου Αιγαίου (2,9%), ενώ αυξήθηκε στο Νότιο Αιγαίο (0,5%) και στην Πελοπόννησο (0,1%) και παρέμεινε αμετάβλητη στην Κρήτη. Το μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής στη δημιουργία της ΑΠΑ κατέχει η Αττική με 47,9% και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 13,5%, ενώ το μικρότερο κατέχει το Βόρειο Αιγαίο με 1,4%.

Tags: , ,

Παράταση πληρωμής μισθωμάτων βοσκήσιμων γαιών έτους 2016-2017

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνει ότι δόθηκε  παράταση έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018  για τις πληρωμές των μισθωμάτων από  τις βοσκήσιμες γαίες έτους  2016 – 2017. Οι ενδιαφερόμενοι  χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Οφειλής που θα παραλάβουν από τους Δήμους θα πρέπει μέχρι τις 15-2-2018 να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Μη καταβολή της βεβαιωμένης οφειλής του έτους 2016 και του έτους 2017  συνεπάγεται ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας με απόφαση της Επιτροπής για το 2018, καθώς και  βεβαίωση του χρέους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 356/1974 ‘Περί Κώδικος Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Α΄90)’, όπως ισχύει.

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός στη Βουλή: Λανθασμένη η περικοπή των επιδομάτων των τριτέκνων

«Λανθασμένη» χαρακτήρισε την περικοπή επιδομάτων από τις τρίτεκνες οικογένειες ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του σήμερα στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το δημογραφικό.

«Η απόφαση να περικοπούν 45 εκατομμύρια ευρώ από τις τρίτεκνες οικογένειες είναι λανθασμένη την ώρα μάλιστα που ο προϋπολογισμός εμφανίζει πλεόνασμα 2 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 450 εκατομμύρια προέρχονται από μη απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός και ανέδειξε ως  «μονόδρομο» για την αντιμετώπιση του δημογραφικού «την αύξηση της παραγωγής».

«Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό για εθνικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, πρέπει να αυξηθούν η παραγωγή και ο εθνικός πλούτος και να δημιουργηθούν δουλειές με αμοιβή που να εξασφαλίζει ζωή με αξιοπρέπεια. Με κανένα άλλο τρόπο, με καμιά άλλη ενίσχυση που είναι βέβαια αναγκαία δεν αντιμετωπίζεται κατά τρόπο βιώσιμο ούτε βεβαίως μπορεί να λυθεί με ευχολόγια ή δια μαγείας», επισήμανε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός παρέθεσε στοιχεία που, όπως σημείωσε, «αποδεικνύουν ότι η πραγματική εικόνα είναι ακόμη χειρότερη απ’ αυτή που έχει η κοινή γνώμη:

-Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται καθώς είναι αρνητικά τόσο το φυσικό ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων όσο και το  ισοζύγιο μετανάστευσης καθώς παρ’ όλες τις μεταναστευτικός ροές έχουμε αύξηση μετανάστευσης Ελλήνων και υψηλού μορφωτικού επιπέδου και παραγωγικής δυναμικότητας.

-Από την περίοδο 1935-75 καμιά γενιά δεν αναπληρώθηκε

-Σύμφωνα με όλα τα σενάρια για μετά το 2050, ο πληθυσμός θα μειωθεί από 9 εκατομμύρια και κάτω και η Ελλάδα θα εξελιχθεί σε χώρα γερόντων.

Η κοινή γνώμη προσλαμβάνει το δημογραφικό κυρίως ως συνδεδεμένο με την επιδοματική στήριξη οικογενειών. Στην πραγματικότητα, όμως, το δημογραφικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία, την παραγωγική ισχύ της χώρας, το ασφαλιστικό σύστημα και την κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός αξιολόγησε θετικά τη θεσμοθέτηση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό, ανέφερε όμως ότι ανάλογη επιτροπή είχε συσταθεί το 1993 η οποία και κατέληξε σε ομόφωνο πόρισμα. «Τα πορίσματα της Βουλής πρέπει να εφαρμόζονται, πολλώ δε μάλλον όταν είναι ομόφωνα», σχολίασε.

 

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου και οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, Δυτικής Ελλάδος, κ. Απόστολος Κατσιφάρας,  Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, κα Θεανώ Βρέντζου ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεοφάνης Παπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Παναγιώτα Μητροκώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννης Φλεβάρης.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη