Tags: , ,

Σύσκεψη στο Δήμο Πύλης για το έργο της Μεσοχώρας

Σημαντική σύσκεψη έγινε στο Δημαρχείο Πύλης, σήμερα 05/01/2018, μεταξύ του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα, των Αντιδημάρχων και των Διευθυντών- υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Δήμου, με ταυτόχρονη παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  κ.κ. Παπαδόπουλου  Αθανασίου και Χρήστου Σιμορέλη όπως επίσης και των μελών της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.

Κύριο θέμα συζήτησης η ανάλυση των ενεργειών που έγιναν ή πρέπει να γίνουν για την εξέλιξη του Υδροηλεκτρικού έργου ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι μέχρι τώρα έγινε, λέγοντας «…….Σαν Δήμος εγκρίναμε την πρώτη συμπληρωματική μελέτη με μελετητικό Γραφείο για την τροποποίηση και την ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ Πινδέων.

Εγκρίναμε πίστωση για την πληρωμή αυτού.

Ήρθαμε σε επαφή με την διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να συντονίσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας με τις αντίστοιχες δικές τους.

Συνεργαζόμαστε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και τονίσαμε την ανάγκη νέου θεσμικού πλαισίου για τις αποζημιώσεις των πληττομένων κατοίκων…….».

Αποφασίστηκαν οι από κοινού δράσεις για την συνέχεια με σκοπό την πίεση των εμπλεκομένων παραγόντων, Υπουργείων – ΔΕΗ κ.λ.π..

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Tags: , ,

ΑΠΣ Τρίκαλα: Τελικά τι θα κάνουμε με το κάπνισμα;

Η συζήτηση για το κάπνισμα έχει λυθεί στις περισσότερες δυτικές χώρες. Στην νικοτινόπληκτη Ελλάδα δυστυχώς ακόμα δεν έχει καν αρχίσει. Και ο αριθμός των θυμάτων του καπνού όλο και μεγαλώνει.

Την 1η Ιουλίου 2007, απαγορεύθηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ο τρόπος ζωής για εκατοντάδες χιλιάδες καπνιστές. Κι όμως  εκείνη την μέρα αν κάποιος πήγαινε για πρώτη φορά στο Λονδίνο δεν θα καταλάβαινε ότι ήταν η πρώτη μέρα της απαγόρευσης του καπνίσματος. Χωρίς σχόλια και χωρίς αντιρρήσεις όλοι ανεξαιρέτως, αφού μπαινοέβγαιναν από τους χώρους εργασίας και όχι μόνο, αποδέχτηκαν την απαγόρευση.
Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Ελλάδα, όταν ο Αβραμόπουλος ενεργοποίησε το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους έλεγε ο νόμος,…… αλλά…., επιτρέπεται… εκεί κι εκεί. Το αδιανόητο δηλαδή που συμβαίνει στη χώρα μας. Ο κάθε νόμος να έχει και τα παραθυράκια του.

Μιλάμε για νόμο που ισχύει, προφανώς για όλους. Μόνο όταν ο νόμος ισχύει για όλους μπορεί να γίνει σεβαστός.

Αν με το καλημέρα ο νομοθέτης ακυρώνει το νόμο που θεσπίζει, τότε η γενίκευση θα είναι αναπόφευκτη. Και δυστυχώς γινόμαστε εκούσια και ακούσια όλοι μας παραβάτες των νόμων.
Κάθε φορά που διαπιστώνεται ότι κάποιος συμπολίτης μας και πολύ συχνά από την παρέα μας, καταπατά και το νόμο και τους κανόνες καλής γειτονίας, θυμούμαστε την υποκρισία που μας έχει κυριεύσει. Επιστήμονες μιλούν με έμφαση, υπουργοί εισηγούνται με αμετροέπεια και βιομηχανίες συναινούν με ειρωνεία κανόνες εναντίον του καπνίσματος.
Πλην όμως, κάποιοι από εμάς κοροϊδεύουν τους υπόλοιπους. «Τώρα το ανακάλυψες;» θα πει κάποιος! Φυσικά και όχι! Πλην όμως, ο φοροφυγάς κρύβεται, ο ψιλοαπατεώνας φροντίζει να μην φαίνεται, ο ψεύτης αρνείται τα ψέματά του…. και ο καπνιστής που φυσά τον καπνό στα μούτρα του μη καπνιστή καθόλου δεν κρύβεται. Εκμεταλλεύεται ότι ζούμε σε μια χώρα που δεν δίνει «δεκάρα τσακιστή», για το αν δεν τηρείται ο νόμος, δηλαδή αυτό που με απλές κουβέντες ονομάζουν οι Αμερικανοί «Rule of Law» δηλαδή «κανόνας δικαίου».

Το κάπνισμα αποτελεί μια βλαβερή για την υγεία συνήθεια και προφανώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή πουθενά και από κανέναν.

Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την απόφαση της Δημοτικής αρχής για την απαγόρευση του καπνίσματος στο εσωτερικό δημόσιων χώρων.

Ας προσπαθήσουμε επιτέλους, χωρίς υπεκφυγές, να αποδεχθούμε το αυτονόητο.

 

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

 

 

 

Tags: , ,

Στην Κεντρική Αγορά των Τρικάλων ο Κώστας Σκρέκας

Επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά της πόλης των Τρικάλων πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Βουλευτής Τρικάλων και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο Βουλευτής αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά με τους πολίτες και συζήτησε με τους επαγγελματίες για τις πωλήσεις και την κίνηση στην αγορά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Άκουσε τις αγωνίες που του εξέφρασαν οι καταστηματάρχες και οι έμποροι της Λαϊκής αγοράς για την πορεία της οικονομίας το 2018 αφού η δυσβάσταχτη φορολογία και οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία προκαλούν οικονομική αφαίμαξη στους πολίτες, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών με αποτέλεσμα την πτώση της κατανάλωσης. Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η μόνη λύση για την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας είναι η άμεση και δραστική μείωση της φορολογίας.

Tags: , ,

Το Κολυμβητήριο των Τρικάλων ανοίγει ξανά

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι το Κολυμβητήριο (η μεγάλη πισίνα) ανοίγει ξανά. Από  τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 θα λειτουργεί κανονικά για όλους, όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις που ανακαινίζει ο Δήμος Τρικκαίων.

Tags: , ,

Αυτή την Κυριακή η τελετή λήξης του Μύλου των Ξωτικών

Εκατοντάδες Χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό μας επισκέφθηκαν και φέτος για να ζήσουν την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη εμπειρία του Μύλου.

Σας καλούμε στην τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στις 18:30, να ζήσετε μαζί μας ευχάριστες στιγμές και να αποχαιρετήσουμε μαζί την τεράστια αυτή διοργάνωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο που καθιερώσατε τα Τρίκαλα σαν τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο προορισμό της Ελλάδας.

Η προετοιμασία του 8ου Μύλου των Ξωτικών έχει ήδη ξεκινήσει και υπόσχεται πολλές και εντυπωσιακές εκπλήξεις. Στα Τρίκαλα χτυπά η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδας και η αγάπη σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαμόγελα, διασκέδαση και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών για πολλά πολλά χρόνια.

Ο Μύλος των Ξωτικών αφήνει πίσω του όμορφες αναμνήσεις και προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.

Ραντεβού τον επόμενο Δεκέμβρη…

Tags: , ,

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κέρκυρας στα Τρίκαλα

Από την κερκυραϊκή θάλασσα, στα τρικαλινά αξιοθέατα. Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων από την όμορφη Κέρκυρα βρίσκεται για τη χειμερινή του εκδρομή στα Τρίκαλα και περιηγείται στην πόλη, τα μνημεία, τα αξιοθέατά της. Το πρωί της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου 2018 οι μετέχοντες στην εκδρομή επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.  Παρόντων των αντιδημάρχων κ. Ντίνας Δήμα και Κώστα Ψύχου, με μια άρτια προετοιμασμένη επίσκεψη, «ανέκριναν» τον Δήμαρχο για τα πάντα: Μύλο των Ξωτικών, τεχνολογικά επιτεύγματα, εκπαίδευση, πολιτισμός, αλλά και προσωπικές ερωτήσεις, όπως το «πώς αισθάνεστε ως Δήμαρχος». Ο διάλογος διήρκησε αρκετή ώρα, δείγμα του ενδιαφέροντος των ναυτοπροσκόπων της Κέρκυρας για τα Τρίκαλα, στ0ο πλαίσιο της εκδρομής και της εκπαίδευσής τους. Ακολούθησε η παρακολούθηση του βίντεο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που διαμένουν στην πόλη των Τρικάλων μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, και τον τρόπο με τον οποίο εντάχθηκαν στις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο control room του Smart Trikala και στο e-ΚΕΠ.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ημέρα Γνωριμίας για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Ημέρας Γνωριμίας διοργανώνει στα Τρίκαλα, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Πρόκειται για μια δράση ανοιχτή και δωρεάν για μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.  Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Έναν συναρπαστικό κόσμο μάθησης και γνώσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές των Τρικάλων και των γύρω περιοχών κατά τη διάρκεια της Ημέρας Γνωριμίας που διοργανώνει το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (Δερβενακίου και Πιτσάκου), είναι ανοιχτή και δωρεάν για μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου  που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» και «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» αντίστοιχα. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιανουαρίου 2018.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Τα προγράμματα είναι διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. Τα θερινά προγράμματα υποστηρίζονται από σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Το 2017, χορηγήθηκαν 197 υποτροφίες. Προκειμένου να παρακολουθήσει κάποιος μαθητής από Γ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου τα συγκεκριμένα προγράμματα, πρέπει να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις που φέτος θα διεξαχθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Για τις εξετάσεις δεν χρειάζεται προετοιμασία. Δείγματα των εξετάσεων θα βρείτε στην ιστοσελίδα του CTY Greece.

Οι εξετάσεις στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθούν στις 3 Φεβρουαρίου 2018.

 

Η Ημέρα Γνωριμίας και τα μαθήματα

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Γνωριμίας στα Τρίκαλα, οι μαθητές θα πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα που προσφέρονται στο CTY Greece και θα εξερευνήσουν  έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από δραστηριότητες και διαφορετικές εμπειρίες μάθησης. Τα μαθήματα που θα προσφερθούν είναι τα παρακάτω:

  • «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
  • «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» για τους μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις επιλογής του CTY Greece  και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένας μαθητής το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη σελίδα:  www.anatolia.edu.gr/CTYeventTrikala    έως τις 10 Ιανουαρίου 2018.

Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του CTY Greece.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δωρητής του Κέντρου είναι η εταιρία Lidl Hellas, υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και χορηγός αερομεταφορών η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr/el

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 398 253, cty@anatolia.edu.gr

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων: Για σακούλες και λοιπές οικολογικές ευαισθησίες της κυβέρνησης

Οικολογία είναι σταματήσεις το έγκλημα στις Σκουριές, την καταστροφή του δάσους, τη μόλυνση τη γης, του αέρα, του νερού της Χαλκιδικής για ν’ αρπάξει ο Μπόμπολας και η Eldorado το χρυσό που κρύβει ο τόπος…

Οικολογία είναι να μην επιτρέπεις εγκλήματα σαν αυτό στη Σαλαμίνα, ελέγχοντας τους ανεξέλεγκτους εφοπλιστές κι απαγορεύοντας τη χρήση σαπιοκάραβων, τιμωρώντας τους ενόχους για τη ρύπανση του Σαρωνικού…

Οικολογία είναι να αποδίδεις το χώρο του Ελληνικού ως μητροπολιτικό πάρκο, γεμάτο χώρους πράσινου, στους κατοίκους της Αττικής και όχι στο Λάτση και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να «φυτέψουν» εμπορικά κέντρα, καζίνο και ουρανοξύστες για ν’αυξάνουν τα κέρδη τους…

Οικολογία είναι να σταματήσεις την καθημερινή μόλυνση από τα ΕΛ.ΠΕ. του αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης και όχι να τους επιτρέπεις να φακελώνουν τους κατοίκους και φορείς της περιοχής που αντιδρούν στο έγκλημά τους…

Οικολογία είναι να αντιστρέψεις την πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας γης σε ντόπια και ξένα αρπακτικά,  να προστατέψεις,  να αναβαθμίσεις και να αποδώσεις στην κοινωνική πλειοψηφία τα δάση, τις παραλίες,  τους υδροβιότοπους κι ό,τι όμορφο έχει αυτός ο τόπος…

Οικολογία είναι να υποχρεώσεις τις μεγάλες βιομηχανίες να χρησιμοποιήσουν χάρτινες, γυάλινες και άλλες πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες των προϊόντων τους από το πλαστικό και το αλουμίνιο που κατακλύζουν τα ράφια των super-market…

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να φορτώνεις κάθε λίγο με νέα χαράτσια τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όπως αυτό με το τέλος των 4 λεπτών για κάθε πλαστική σακούλα, που (μετά τις συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης) κάνει το ψωμί ή το γάλα π.χ. της οικογένειας περίπου 2% ακριβότερα!

Αυτό είναι άλλη μια επιβεβαίωση της απόλυτης υποταγής (και) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις εντολές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Πολλά εκατομμύρια ευρώ (δίπλα σ΄αυτά των μνημονιακών περικοπών μισθών και συντάξεων) βγαίνουν πάλι από την τσέπη των εργαζόμενων για να πληρωθεί άλλη μια δόση του δημόσιου χρέους ενώ την ίδια στιγμή οι μεγάλες αλυσίδες των super-market μετακυλούν στον καταναλωτή και απαλλάσσονται από το κόστος της σακούλας για τη μεταφορά των προϊόντων που πωλούν.

Είναι άλλη μια αντιστροφή του εργατικού συνθήματος «φόροι στο κεφάλαιο και όχι στο λαό», που προεκλογικά υπέκλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε «απαλλαγές  για το κεφάλαιο με νέους φόρους στο λαό»…

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Tags: , ,

Το 10ο παγκόσμιο συνέδριο Θεσσαλών στην Καρδίτσα

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας συνάντησε τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτιο Αλεξάκο στο γραφείο του στη Καρδίτσα, όπου και τον ενημέρωσε για τον μελλοντικό προγραμματισμό της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Διαμαντής Γκίκας ενημέρωσε το Δήμαρχο μεταξύ άλλων ότι αποτελεί θεσμό, κάθε καλοκαιρινό συνέδριο και αντάμωμα των Θεσσαλών να συνδιοργανώνεται με έναν διαφορετικό Δήμο της Θεσσαλίας και του μετέφερε την ισχυρή επιθυμία των μελών της Συνομοσπονδίας να είναι φέτος ο Δήμος Καρδίτσας Θεσσαλίας ο συνδιοργανωτής για το επόμενο συνέριο που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι 2018 όπου και θα εορταστούν πανηγυρικά και τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Φώτιος Αλεξάκος αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση για την παραπάνω συνεργασία και ορίστηκε νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του περιεχομένου της εν λόγω συμμετοχής.

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο Πρόεδρος

Διαμαντής Γκίκας

   

 

Η Γραμματέας

Μαρία Ρίγγα

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


    None Found