Tags: , ,

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Πύλης

Μετά την παραίτηση των Αντιδημάρχων του Δήμου Πύλης, κ.κ. Ευάγγελου Αλέκου – Χαντζή Σωτηρίου – Μπόμπορα Παύλου – Βησσαρίωνα Τζάνη και Μπαλατσούκα Κωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, αποδέχθηκε την παραίτηση τους και  προχώρησε σε απόφαση αντικατάστασης τους.

Ευχαρίστησε όλους και τον καθένα ξεχωριστά,  για την διάθεση και τον χρόνο που έδωσαν, με σκοπό  την υπηρεσία των δημοτών, τόνισε δε ότι δεν σταματά εδώ η προσφορά τους  αλλά συνεχίζεται μέσα από την καθημερινότητα και μέσα από την βοήθεια που πρέπει να έχουν οι συνεχιστές του έργου τους, οι νέοι Αντιδήμαρχοι.

Ευχαρίστησε και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την αρμονική  συνεργασία που είχαν και έχουν με την καθημερινότητα του δημότη μας, χάρηκε για την ευγενική φιλοδοξία όλων να βοηθήσουν – όσο γίνεται παραπάνω -.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης είναι οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας:

 1. Ο  κ. Κωστάκης Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
 2. Ο  κ. Ούτρας Κωνσταντίνος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων- Πολεοδομίας & Τουρισμού,
 3. Η κ. Οικονόμου – Κωτούλα Λαμπρινή, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας (Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής),
 4. Ο κ. Αγγέλης Σωτήριος, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πρόνοιας – Υγείας  – Αθλητισμού & Πολιτικής Προστασίας,
 5. Ο κ. Τζιωρτζιώτης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαράβας, σίγουρος για την αποτελεσματικότητα και των νέων Αντιδημάρχων τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους και τους θύμισε να μην ξεχνούν ποτέ ότι σε όλες τις αποφάσεις τους να έχουν στο μυαλό τους το «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΗΣ

 

Tags: , ,

Ηρακλής Αθ. Φίλιος: Μια θαυμάσια ευχή του Μ. Βασιλείου

Αν σας έλεγε κάποιος πως ο Θεός τιμωρεί τον άνθρωπο για τις αμαρτίες του, πως θα νιώθατε; Αν σας έλεγε κάποιος άλλος πως με τις αμαρτίες σας πληγώνετε τον Θεό και γι’ αυτό ήρθε ο Χριστός για να πληρώσει για τα δικά σας λάθη και πάθη, τι θα σκεφτόσαστε; Αν σας έλεγε ένας τρίτος πως οι αμαρτίες σας πρέπει να πληρωθούν και την ίδια στιγμή σας δημιουργούσε ενοχές, πως θα αισθανόσαστε; Κι αν σας έλεγε κάποιος τελευταίος πως ο Θεός δεν είναι τιμωρός και παρέχει σε όλους το άπειρο Του έλεος, τι θα αναθεωρούσατε;

Υπάρχει μία θαυμάσια ευχή που εκπέμπει μία απίστευτη μυσταγωγική ομορφιά. Πρόκειται για την ευχή της Αναφοράς από τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου η οποία διαβάζεται λίγο πριν από τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων, και μεταξύ των άλλων, συναντάμε και τις εξής φράσεις: «Οὐκ ἔστι μέτρον τῇ μεγαλοπρεπείᾳ τῆς ἁγιωσύνης σου», «οἰκονομῶν αὐτῷ τήν ἐκ παλιγγενεσίας σωτηρίαν», «διά σπλάγχνα ἐλέους σου», «ἐκένωσεν ἑαυτόν, μορφήν δούλου λαβών, σύμμορφος γενόμενος τῷ σώματι τῆς ταπεινώσεως ἡμῶν, ἵνα ἡμᾶς συμμόρφους ποιήσῃ τῆς εἰκόνος τῆς δόξης αὐτοῦ».

Σ’ ολόκληρη την ευχή γίνεται αναφορά στη δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό, στην πτώση του πρώτου, στη θεία ενανθρώπιση, στη Σταύρωση και Ανάσταση του Χριστού. Εκείνο βέβαια που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως ο Θεός διά του απείρου ελέους Του οικονόμησε ώστε ο άνθρωπος να «μπει ξανά στο παιχνίδι» και να αποκτήσει και πάλι την ευκαιρία ώστε να γίνει χαρισματικά θεός. Ο Μ. Βασίλειος τονίζει εμφατικά σε όλη την ευχή, λέξεις δηλωτικές της αγάπης του Θεού (έλεος, οικονομία, σωτηρία, ταπείνωση, σύμμορφος κ.τ.λ.). Όχι όμως μιας κάποιας αγάπης, συναισθηματικής ή ιδεολογικής, που εκλαμβάνεται ως ηθική ιδιότητα του Θεού, αλλά της αγάπης που είναι ο Θεός (Α. Ιω. 4,16).

Όλα δίνονται ως δωρεά από τον Θεό. Αυτό όμως, η δυτική θεολογική σκέψη δεν μπορούσε να το κατανοήσει. Πόσο δε μάλλον να το βιώσει. Ο ιερός Αυγουστίνος πρώτος χρησιμοποιεί τον όρο «δικαίωση» με δικαιικό πνεύμα και εννοεί το προπατορικό αμάρτημα ως παράβαση. Αυτό δεν υπάρχει στην Ανατολή. Αν άκουγε ο Άνσελμος πως ο Θεός δεν τιμωρεί τον άνθρωπο και ως φιλάνθρωπος τον ελεεί, θα μας έλεγε, τι είναι αυτά που λέτε; Είστε με τα καλά σας; Ο άνθρωπος πρέπει να πληρώσει για την αμαρτία, για την κατάπτωση του. Πρέπει να του επιβληθεί ποινή. Αυτή θα ήταν η αντίδραση του. Κι ο Λούθηρος ως συνεχιστής της ανσέλμειας θεολογικής σκέψης περί «ικανοποίησης της θείας δικαιοσύνης», σε σκληρή γλώσσα θα κήρυττε πως «κάποιος πρέπει να τσακιστεί από την οργή του Θεού». Αυτό βέβαια, αναλαμβάνει να το κάνει ο Υιός του Θεού.

Ο κόσμος σήμερα φοβάται. Όσοι έχουν μία καλή σχέση με τα πράγματα της εκκλησίας, είτε θα γνωρίζουν την αλήθεια των πραγμάτων και την ομορφιά που απορρέει από το πνεύμα του νόμου, είτε θα εμμένουν στο γράμμα του νόμου και θα σκορπούν παντού ενοχές, δείχνοντας όμως στην ουσία, κι εδώ συντελείται το έγκλημα, έναν Θεό ανέραστο, έναν Θεό έρμαιο των ανθρωπίνων απωθημένων, εν τέλει έναν Θεό που δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα ανθρώπου. Κι αυτό είναι πράγματι φοβερό. Κι έρχεται ο Νίτσε στο σημείο αυτό και μιλάει, πολύ σωστά για τη θεοκτονία που συντελείται, όταν ο άνθρωπος βλέπει τον Θεό ως ιδέα και όχι ως πρόσωπο, ως αγάπη!

Οι άνθρωποι σήμερα φοβούνται να ρωτήσουν ακόμη κι έναν κληρικό μία ερώτηση, που πιστεύουν πως η απάντηση της θα τους επιβάλλει μία ποινή και πως για να εξιλεωθούν, θα πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτό. Ο Θεός δεν είναι δικαστής. Δεν ήρθε για να κρίνει αλλά για να σώσει τον κόσμο. Ήρθε για να κάνει την έκπληξη. Ακόμη και να ανατρέψει ευχάριστα τα δεδομένα, αν λάβουμε υπόψη μας τον μεταφυσικό οπτιμισμό του Γρηγορίου Νύσσης. Όχι όμως για να δημιουργήσει τύψεις και ενοχές στους ανθρώπους. Ο Χριστός δεν καταδικάζει κανέναν, δεν διώχνει κανέναν, δεν αποστρέφει το βλέμμα Του από κανέναν. Δεν δημιουργεί στον άνθρωπο ενοχικά σύνδρομα.

Οι Πατέρες της εκκλησίας σε κανένα τους κείμενο δεν λένε, θα πληρώσεις και θα πας στην κόλαση ή η αμαρτία σου αυτή επισύρει την τάδε ποινή κ.ο.κ. Το πνεύμα του ευαγγελίου και των Πατέρων, διακρίνεται για την αρχοντική του αγάπη, το άπειρο έλεος του Θεού και την ευγενική διάκριση. Δεν υπάρχουν για τον Θεό καταδικασμένοι και σεσωσμένοι. Για τον Θεό, σύμφωνα πάντα με τον ευαγγελικό και πατερικό λόγο, υπάρχει μετανοημένοι. Αν καθίσουμε και εξηγήσουμε τη σχέση Θεού – ανθρώπου όπως ο Άνσελμος, ο Λούθηρος, ο Ακινάτης, αλλοιώνουμε το πρόσωπο του Θεού. Όλοι οι ψαλμοί του Δαβίδ, τα κείμενα του Μαξίμου Ομολογητού που μιλάει για την αγάπη στα «Κεφάλαια περί Αγάπης», του Μ. Αθανασίου που μιλάει για το έλεος και την αγάπη του Θεού στο «Περί ενανθρωπήσεως» κ.τ.λ. εμπνέονται από την φιλανθρωπία του Θεού. Στην ευχή της Αναφοράς του Μ. Βασιλείου, ο Θεός συναντιέται με τον άνθρωπο που αρνήθηκε τον Θεό. Μία συνάντηση απροϋπόθετη και πολλές φορές ανερμήνευτη.

Η Δύση, δυστυχώς, ερμήνευσε την ενανθρώπιση Του, τα πάθη Του, με αμιγώς φιλοσοφικό τρόπο. Στο δυτικό πνεύμα εισήλθε η νομική αντίληψη περί Θεού, ο Θεός της αγάπης αντικαταστάθηκε από έναν Θεό τιμωρό που επιβάλλει ποινές. Δεν υπάρχει πνεύμα συγκατάβασης, φιλανθρωπίας και οικονομίας στον Λούθηρο ή στον Άνσελμο. Ο άνθρωπος, σύμφωνα το δυτικό πνεύμα, σώζεται μέσα από τα καλά έργα, στηριζόμενος στην πίστη στον Θεό, και για τις αμαρτίες του πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσει.

Στην Ανατολή, τα πράγματα είναι διαφορετικά (αν και το προτεσταντικό πνεύμα έχει παρεισφρήσει κι εδώ). Ο Μ. Βασίλειος στην ευχή της Αναφοράς ξετυλίγει μέσα σε λίγες σειρές το σχέδιο της οικονομίας του Θεού που δίνει ως δωρεά το έλεος Του στον κάθε άνθρωπο, χωρίς όρους, κριτήρια και προϋποθέσεις. Αυτός ο Θεός είναι ένα «κατάλυμα των ανθρωπίνων ερώτων» όπως θα γράψει ο Νικόλαος Καβάσιλας.

Κάποτε ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, έδωσε μία συνέντευξη στο Αντίφωνο. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «τι πρέπει να ελπίζει κανείς για το τέλος της ιστορίας;». Ο π. Νικόλαος, με ζωγραφισμένη την ελπίδα στο πρόσωπο του και με χαρούμενη βεβαιότητα, απάντησε: «Είναι μία έκπληξη το τέλος της ιστορίας. Δεν μπορεί να έχεις με έναν τόσο ερωτικό Θεό νταραβέρια και να μην σου την φέρει στο τέλος. Μια ερωτική έκπληξη. Θα μας την φέρει. Τελεία και παύλα. Και γι’ αυτό μπορούμε να είμαστε χαρμόσυνοι. Αν όχι χαρούμενοι, χαρμόσυνοι. Όπως είναι η μέρα θριαμβευτική. Έτσι όπως είναι το Πάσχα, ένας θρίαμβος. Έτσι θα είναι το τέλος. Μουσική θα είναι το τέλος. Μια τέλεια μουσική».

Ηρακλής Αθ. Φίλιος

Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Tags: , ,

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στο Ροπωτό

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας , της Τοπικής Κοινότητας Ροπωτού, του  Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου  Ροπωτού που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Ιωάννη.

Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας κ. Άρης Τζάνης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ.  Αθανάσιος Κωστάκης, κ. Λαμπρινή Οικονόμου, κ. Σωτήριος Αγγέλης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεώργιος Ρομπιές.

Χαιρετισμούς  με τις καθιερωμένες ευχές  για την Νέα Χρονιά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιος Ρομπιές , ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ο Πρόεδρος  του  Π.Μ. Σ. κ. Κων/νος Βελώνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Τζάνης.

Tags: , ,

Χαρμόσυνη η είσοδος του 2018 στα Τρίκαλα

Λαμπερή, γιορτινή, χαρμόσυνη η είσοδος του 2018 στα Τρίκαλα, την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Χιλιάδες επισκέπτες και τρικαλινοί κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στο πνεύμα του Μύλου των Ξωτικών, απολαμβάνοντας τις ετοιμασίες του Δήμου Τρικκαίων σε ένα πάρτι, αντάξιο της αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τους χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών, ευχόμενος Υγεία, Ευτυχία, Δημιουργικότητα και εκπλήρωση των ονείρων του καθενός.
Η μουσική από τρικαλινό συγκρότημα συντρόφευε τους παριστάμενους, που με κέφι ανέμεναν τη μεγάλη στιγμή της αλλαγής του χρόνου. Οι χιλιάδες επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών και όλων των αξιοθεάτων στην πόλη, οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην πόλη με τη συνεργασία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι τρικαλινοί που βλέπουν την πόλη να δίνει χαρά σε κάθε επισκέπτη, εντυπωσιάστηκαν από τα πυροτεχνήματα.
Η είσοδος του νέου έτους φωτίστηκε από πλήθος βεγγαλικών, που θαύμασαν οι πάντες, δίνοντας το στίγμα όλων για τη νέα χρόνια: με ελπίδα δημιουργούμε και προσπαθούμε για κάθε τι καλύτερο. Ακολούθησε διανομή βασιλόπιτας για όλους, με τρεις τυχερούς να κερδίζουν σημαντικά δώρα. Το πάρτι συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, καθώς τα Τρίκαλα έσφυζαν από ζωή, δίνοντας το στίγμα και για το νέο έτος.
Καλή χρονιά σε όλους!

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τη δωρεάν άθληση στον Δήμο Τρικκαίων

Οι γυναίκες, σε χωριά και Τρίκαλα, τα παιδιά, οι ενήλικες, είναι οι ομάδες των τρικαλινών που επωφελούνται τη δωρεάν άθληση που προσφέρει ο Δήμος Τρικκαίων. Η είσοδος του νέου έτους φέρνει ως «δώρο» την υλοποίηση του δωρεάν προγράμματος «Άθληση για Όλους». Με 5 επιμέρους υποπρογράμματα, ο Δήμος Τρικκαίων στοχεύει στην ενίσχυση της άθλησης και των ωφελημάτων της, στους πολίτες διαφόρων ηλικιών.
Τα υποπρογράμματα που θα υλοποιηθούν, είναι:

 • Παιδί και Αθλητισμός – Ποδόσφαιρο σε Ρομά – 1  Τμήμα, 10 – 15 ετών στο Κηπάκι
 • Άσκηση και Ενήλικες στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου –  2 Τμήματα
 • Άθληση και Γυναίκα  – 6 Τμήματα σε Μεγαλοχώρι, Παλαιόπυργο, Βαλτινό, Αμπελάκια, Μπάρα (7Ο ΓΕΛ), και 2ο Λύκειο (δίπλα στο γήπεδο)
 • Aqua Aerobic – Άσκηση στο νερό για γυναίκες – 2 Τμήματα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο
 • Baby swimming – Βρεφική και νηπιακή κολύμβηση (6 μηνών έως 4 ετών) – 1 Τμήμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο

Στο πρόγραμμα μπορούν να μετάσχουν όλοι οι κάτοικοι (ενήλικες και παιδιά) ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο γραφείο του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο (Δ.Ι.Α.Μ), στην οδό Καποδιστρίου 13.
Τα δικαιολογητικά είναι:
– σχετική αίτηση που διατίθεται από τους Γυμναστές των τμημάτων, από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων και από το εν λόγω γραφείο
– φωτογραφία
– ιατρική βεβαίωση από ιατρό γενικής ιατρικής ή από παιδίατρο, που να βεβαιώνει την καλή κατάσταση της υγείας και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.
Η συμμετοχή στα αθλητικά προγράμματα είναι δωρεάν για τους αθλούμενους.
Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στα ανωτέρω προγράμματα, μπορούν να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους του Δήμου Τρικκαίων στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2431353524 (κ. Μάκης Αλεξίου) και 2431353518 (κ. Γεωργία Κωφού).

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

Ενημέρωση για τη μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα

Η Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ενημερώνει τους παραγωγούς ότι δημοσιεύθηκε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά την δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα (ΑΔΑ: Ω4ΞΚ4653ΠΓ-Ω2Ε)»

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από    15-01-2018 έως και 16-02-2018. Πεδίο εφαρμογής της δράσης είναι τα αρδευόμενα αγροτεμάχια με αροτριαίες καλλιέργειες (δέσμευση Α ,Β και Δ).

Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων είναι πενταετούς διάρκειας και εκκινούν από την  28/12/2017

Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος στον ιστότοπο : https://p2.dikaiomata.gr/M1014/  . H εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο : https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/  . Ενχειρίδια οδηγιών για την εγγραφή και την συμπλήρωση – υποβολή της αίτησης στήριξης θα υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή στους ανωτέρω ιστότοπους αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλ:

2431351606  Παπανικολάου Ε   χειριστής προγράμματος

2431351607   Κολοβός Κ. – Ρακοβίτης Ν.  χειριστές προγράμματος

 

 

Ο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Κ.α.α

 

 

 

 

Ν. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

 

 

Tags: , ,

ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη… γιατί;

Η Ελληνορωμαϊκή πάλη είναι ένα σπορ (όπως όλα τα σπορ) βασισμένο στις πνευματικές και σωματικές ικανότητες του ανθρώπου. Η μεγάλη του ιδιαιτερότητα δεν είναι μόνο ότι είναι ατομικό σπορ, ούτε πως είναι σπορ κατηγοριών βάρους (που σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να το ασκήσει, ανάλογα με το βάρος και το ύψος του), αλλά κυρίως γιατί είναι το μοναδικό σπορ επαφής (λόγω της ιδιαιτερότητας της στολής του και των έντονων συγκινησιακών αντιδράσεων).

Η πάλη είναι ένα από τα πιο δύσκολα, αλλά και πιο ολοκληρωμένα σπορ. Όσο πιο σκληρά και όσο περισσότερο χρόνο ασκείται κάποιος, τόσο περισσότερο κατανοεί και αγαπά την πάλη και φυσικά την άσκηση. Οι ασκούμενοι δεν πλήττουν γιατί συνεχώς διδάσκονται νέες τεχνικές, όσο ανεβαίνει το επίπεδο γνώσης.

Πλεονέκτημα αποτελεί επίσης το γεγονός ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει την εξάσκηση, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τη φυσική του κατάσταση, το βάρος ή ακόμη και αν έχει κάποιο σημαντικό σωματικό μειονέκτημα.

Η άσκηση στην Ελληνορωμαϊκή

Για καθημερινή άσκηση του αθλήματος οι ασκούμενοι χωρίζονται σε κατηγορίες:

Από 5 έως 12 ετών: Σε αυτή την ηλικία μπορεί κανείς να αξιοποιήσει το άθλημα ως μια ολοκληρωμένη άσκηση, αναπτύσσοντας μια δυνατή αίσθηση ισορροπίας, μυϊκού συντονισμού, κιναίσθησης, ευλυγισίας, ευκαμψίας, επιδεξιότητας, ενδυνάμωσης, καρδιοαναπνευστικής βελτίωσης αλλά και ιδιαίτερων ψυχικών ικανοτήτων.

Το παιδί, ως ασκούμενος, μαθαίνει να ελέγχει τις συναισθηματικές του ικανότητες δηλαδή την αυτοπεποίθηση, το θάρρος, την εμπιστοσύνη και τον αυτοέλεγχό του.

Από 13 έως 18 ετών: Σε αυτή την ηλικία ο ασκούμενος μπορεί να αποκτήσει αθλητικές και αγωνιστικές δυνατότητες, Ο πρωταθλητισμός ωστόσο δεν είναι αναγκαίος, καθώς το άθλημα μπορεί να ασκηθεί μόνο ως μέσω άσκησης και προσωπικής ευχαρίστησης.

Από 18 έως 30 ετών:  Έως και την ηλικία των 30 ετών ο αθλητής μπορεί να συμμετέχει αποτελεσματικά σε αγώνες, αλλά κυρίως να ασκηθεί μόνο ως μέσω της πάλης για τη σωματική και ψυχική του υγεία.

Από 35 ετών έως 80….: Ο τρόπος άσκησης μετά τα 35 είναι τροποποιημένος, ώστε να ανταπεξέρχεται και στις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος στη σωματική κατάσταση.

Είναι γεγονός όμως, ότι η Ελληνορωμαϊκή πάλη μπορεί να αποτελεί ευχάριστη και παραγωγική άσκηση ακόμα και ενός ηλικιωμένου ενήλικα, προσφέροντας μια ισορροπημένη διατήρηση των σωματικών και ψυχικών ικανοτήτων.

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Ελληνορωμαϊκής

Η τεχνική και τακτική ικανότητα, όπου σημασία έχουν η ετοιμότητα, η κινητική ευφυΐα, η φυσική κατάσταση,  η βελτίωση χρόνου αντίδρασης, ο μυϊκός συντονισμός, η αντοχή, η ευλυγισία και ευκαμψία, η δύναμη, η εκρηκτικότητα και η ταχύτητα.

Η ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, ώστε να μπορεί ο ασκούμενος να αναλύσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να επιλέξει τον καλύτερο συνδυασμό κινήσεων που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του. Η βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης, με την καλλιέργεια των αισθημάτων της αυτοπεποίθησης, του θάρρους, της αγωνιστικότητας, της αυτοεκτίμησης, της υπομονής και της επιμονής.

Τέλος απαραίτητη είναι η ορθή συμπεριφορά, ο σεβασμός, η ευγένεια και η υπακοή.

Πως ξεκινάει κάποιος την Ελληνορωμαϊκή;

Βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει κανείς την Ελληνορωμαϊκή πάλη είναι να εγγραφεί σε κάποιο αναγνωρισμένο σύλλογο προκειμένου να λάβει τις βάσεις του αθλήματος.

Κάθε σύλλογος διαθέτει το δικό του χώρο εξάσκησης, δασκάλους, τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά το βασικότερο, την απαραίτητη υποδομή και εμπειρία που απαιτείται για τη σωστή εξάσκηση και διδασκαλία αυτού του αθλήματος.

Η Ελληνορωμαϊκή πάλη είναι Ολυμπιακό άθλημα και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Οι τεχνικές της που υπογραμμίζουν έντονα την αυτοπειθαρχία, μπορούν να προσαρμοστούν μέχρι ενός σημείου σε κάθε ηλικία και φυσική κατάσταση.

Πού θα απευθυνθώ για εγγραφή;

ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ

1ο προπονητήριο  : Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

2ο προπονητήριο  : Κοραή 4 (Πλατεία παλαιού Δεσποτικού), Τρίκαλα

Υπεύθυνοι  εγγραφών- Πληροφορίες:

Ηλίας Σιούτας, τηλ: 6973051361

Παναγιώτης Καλόγηρος, τηλ: 6948809120

 

 

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

 

Νίκος Τσιακάρας

Tags: , ,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την κατάσταση στην Παλαιστίνη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καταγγέλει την αντιδημοκρατική στάση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (Ν.Δ) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ), οι οποίες αρνήθηκαν να μπει σε συζήτηση και ψηφοφορία, ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, για την καταδίκη της απόφασης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, που αποτελεί μέρος της γενικότερης μακροχρόνιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Παλαιστίνη, που έχει προκαλέσει χιλιάδες θύματα, φυλακισμένους και κατοχή εδαφών της από την αστική τάξη του Ισραήλ.

Τα φτηνιάρικα επιχειρήματα τύπου, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, αφενός δεν πείθουν κανέναν καλοπροαίρετο άνθρωπο, αφετέρου αποτελούν πρόκληση προς τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που μετρά χιλιάδες νεκρούς και υποφέρει επι δεκαετίες τώρα, από την παράνομη κατοχή του Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και των αστικών κυβερνήσεων της χώρας μας. Το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, ως πολιτικό όργανο, μπορεί και πρέπει να συζητά και να παίρνει θέση για όλα τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Η ουσία είναι μια. Ότι μ’ αυτόν τον αντιδημοκρατικό τρόπο, οι παρατάξεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, θέλησαν να κρύψουν την στήριξη τους σ’ αυτές τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ισραήλ και των αστικών κυβερνήσεων της χώρας μας διαχρονικά. Γι’ αυτό δεν δέχτηκαν να μπει για συζήτηση και ψηφοφορία για να μην αποκαλυφθούν μπροστά στο λαό.

Πέρα όμως απ’ αυτό, με την στάση της πλειοψηφίας (Ν.Δ και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ), αναδεικνύεται και ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα, που αφορά τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτό της άρνησης από την πλειοψηφία να μπει από την μειοψηφία για συζήτηση και ψηφοφορία ένα θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που δεν αρέσει στην πλειοψηφία.

Ποιος κανονισμός και ποια στοιχειώδης αρχή δημοκρατικής λειτουργίας προβλέπει ότι στη συζήτηση και ψηφοφορία του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα μπαίνουν μόνο θέματα που θέλει η όποια πλειοψηφία;  Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβούλιου, που αποτελεί πολιτικό όργανο, πρέπει να μπαίνουν για συζήτηση όλες οι προτάσεις, σχέδια ψηφισμάτων και να καταλήγει με ψηφοφορία υπέρ ή κατά μιας απόφασης και όχι με την λογική εγώ έχω πλειοψηφία, ότι θέλω θα συζητιέται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς τους, να καταδικάσουν με ψηφίσματα και αγωνιστικά την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ανακηρύξουν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την ανατολική Ιερουσαλήμ, την συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, με την στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, τις δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστινίων.

Να απαιτήσουν:

 • Την απελευθέρωση του Παλαιστινιακού λαού από την βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων του στρατού του Ισραήλ.
 • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη του 1967.
 • Την ύπαρξη Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
 • Το γκρέμισμα του τείχους διαχωρισμού και της άρσης κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
 • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα απο τα  σύνορα του 1967.
 • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.
 • Την εξασφάλιση της επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

 

Tags: , ,

Εγκαινιάστηκε η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία

Μετά τον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι, το Φίλυρο, την Εξοχή και τον Χορτιάτη μια ακόμη περιοχή της περιαστικής Θεσσαλονίκης περνάει στη χρήση του φυσικού αερίου. Πρόκειται για τη Νέα Μεσημβρία του Δήμου Χαλκηδόνος, όπου έγιναν την Παρασκευή τα εγκαίνια της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου και ενεργοποιήθηκαν οι μετρητές των πρώτων καταναλωτών που απολαμβάνουν ήδη τα οφέλη του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Βενέτης Μπούρας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας, τα μέλη της ολομέλειας της ΡΑΕ κ. Νεκταρία Καρακατσάνη και Απόστολος Γκότσιας, οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιος Λαζαρίδης τομεάρχης ενέργειας των ΑΝΕΛ, ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης τομεάρχης ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας

Στην ομιλία του, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία της Δημόσιας επιχείρησης αερίου με τον ιδιωτικό τομέα και προσέθεσε ότι, την περίοδο 2018-2022 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 101 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών. Αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες των τελευταίων δύο χρόνων για την τροφοδότηση της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης με φυσικό αέριο, ώστε και ο  πολίτης της περιφέρειας πλέον να έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα οφέλη του,  γεγονός που, όπως επισήμανε, γίνεται με προγραμματισμό και συνέπεια. Τέλος υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του φυσικού αερίου στη μείωση των εκπομπών ρύπων, αλλά και στην ανάπτυξη που παρουσιάζει ο τομέας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν ώστε το φυσικό αέριο να φθάσει στη Νέα Μεσημβρία και μάλιστα στο χρονικό διάστημα που είχε δεσμευθεί η εταιρία. Χαρακτήρισε ιστορική ημέρα για τη Νέα Μεσημβρία τη σημερινή, με ιδιαίτερα ευεργετικές συνέπειες όπως είπε, τόσο

στην οικιακή οικονομία όσο και στην επιχειρηματικότητα. Ζήτησε δε απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, τη βοήθεια ώστε να αναπτυχθεί η χρήση του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) χωρίς διαφοροποίηση της τιμής.

Στη σημασία που αποδίδει η ηγεσία της Εταιρείας και το προσωπικό στην τήρηση των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων αναφέρθηκε  ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Βενέτης Μπούρας και επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερο υψηλό, της τάξεως του 90 έως 95%, το ποσοστό της ικανοποίησης των καταναλωτών φυσικού αερίου όπως προκύπτει από τις σχετικές έρευνες.

Αλλαγή για το ενεργειακό μέλλον του τόπου χαρακτήρισε τη διείσδυση του φυσικού αερίου το μέλος της ολομέλειας της ΡΑΕ κ. Νεκταρία Καρακατσάνη και αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο που διασφαλίζει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες. Η κα. Καρακατσάνη, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την άρτια οργάνωση της εταιρείας και την προσήλωση της στην ασφαλή διανομή του φυσικού αερίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας υπογράμμισε ιδιαίτερα τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του φυσικού αερίου και την συμβολή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην επέκταση του δικτύου του στην περιφέρεια χάρις στη δέσμευση ποσού 15 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι στην εκδήλωση της Νέας Μεσημβρίας εκπροσωπήθηκαν σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας – «το αέριο ενώνει», είπε χαρακτηριστικά «και δεν κάνει διακρίσεις» – και τόνισε ότι δύο στόχους είχε θέσει η εταιρεία για το 2017: ο πρώτος ήταν η ίδρυση της εταιρείας ΕΔΑΘΕΣΣ που έχει την ευθύνη της διανομής στην περιοχή της αδείας της και ο δεύτερος η ασφαλής επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης. «Γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα» σημείωσε «ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα του 2017» και αναφέρθηκε στις επεκτάσεις του δικτύου που έχουν προγραμματισθεί για το 2018: Λαγκαδά, Επανωμή, Μηχανιώνα, Νέο Ρύσιο, Χαλάστρα, Κουφάλια στην ευρύτερη Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα, Ελασσόνα, Παλαμά, Τίρναβο, Αγιά στη Θεσσαλία.

Στη Νέα Μεσημβρία, έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το ορισθέν χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή και η αεριοδότηση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης μήκους 3,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πλάνο ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και επωφελούνται της χρήσης του φυσικού αερίου οικιακοί, εμπορικοί καταναλωτές και Δημόσια – Δημοτικά κτίρια.

Οι αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου ξεπερνούν ήδη τις 280. Για την περίοδο 2018-2022 αναμένεται η κατασκευή επιπλέον δικτύου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να εξυπηρετηθούν όσον το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές και στόχος της εταιρείας είναι το 60% του πληθυσμού να τροφοδοτείται με φυσικό αέριο.

Χαιρετισμούς στο πλαίσιο της εκδήλωσης απηύθυναν οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιος Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ και κ. Γιώργος Αρβανιτίδης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το άναμμα της φλόγας του φυσικού αερίου που σηματοδοτεί την αεριοδότηση της περιοχής. Νωρίτερα τροφοδοτήθηκαν με αέριο το Κοινοτικό Κατάστημα της Ν.Μεσημβρίας και ο πρώτος οικιακός καταναλωτής.

 

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη