Tags: , ,

Φτώχεια και ανεργία ταλανίζουν τους Θεσσαλούς

Φτώχεια, ανεργία και ανασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα ικανοποίηση για τη ζωή και ελπίδα για το αύριο, εκφράζουν οι Θεσσαλοί πολίτες, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκοπική έρευνα της «Καπα Research».

Η έρευνα αφορά σε κεντρικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα – όπως ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, το κράτος και η αγορά, η βία, οι μετανάστες, οι οικονομικά αδύναμοι, το εκλογικό σύστημα κ.ά. – αλλά και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες σε θεσμούς της Πολιτείας όπως ο Στρατός και η Αστυνομία, η Αυτοδιοίκηση, η Δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης, τα e-κοινωνικά δίκτυα, οι δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμοί, η Βουλή, τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.ά.

Στα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας συμπεριλαμβάνεται και η αξιολόγηση αιρετών, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, για τον οποίο εκφράζονται θετικά και μάλλον θετικά πάνω από 6 στους 10 Θεσσαλούς.

(Αντίστοιχα, εντυπωσιακά – θετικά και αρνητικά – ευρήματα καταγράφονται και για τους δημάρχους των 4 θεσσαλικών πρωτευουσών (Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Καρδίτσα) μαζί με τις απαντήσεις για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, την πορεία της οικονομίας, τον διεθνή προσανατολισμό και τους συμμάχους της χώρας, εκτιμήσεις για το μέλλον της, και φυσικά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, την πρόθεση ψήφου κ.ά., τα οποία θα δημοσιευτούν στο αυριανό φύλλο της «Ε».)

Τοπική θεματολογία

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα βασικά σημεία της έρευνας που αφορούν στην τοπική θεματολογία της για τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με αυτήν, και απαντώντας στο ερώτημα εάν και κατά πόσο οι Θεσσαλοί πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους στον τόπο που ζουν, πάνω απ’ τους μισούς (ποσοστό 55,5%) απαντούν ότι είναι «πολύ και αρκετά», ενώ «λίγο και καθόλου» δηλώνει το 43,5%. Στην ερώτηση ποια είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που νιώθετε τον τελευταίο καιρό, το 40,5% απαντά «ανασφάλεια», το 32% «θυμός», ενώ το 13% εκφράζει «ελπίδα» και το 3,5% «ικανοποίηση». «Φόβο» εκφράζει το 3% και «σιγουριά» το 1%.

Τα σημαντικότερα προβλήματα

Όσον αφορά στα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής και σε ποιους τομείς εντοπίζονται, οι απαντήσεις μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται αναμενόμενες, καθώς (παρά τα θετικά βήματα που γίνονται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο) επιβεβαιώνουν το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας για το αύριο. Ως κυρίαρχα προβλήματα θεωρούνται η ανεργία (ποσοστό 64%), η ανεργία – φτώχεια (47,5%), δομείς υγείας – νοσοκομεία (38%), διαφθορά στη δημόσια ζωή (28%) και ακολουθούν εγκληματικότητα (11%), οδικό δίκτυο (10%), καθαριότητα (9,5%), δομές εκπαίδευσης – σχολείο – Πανεπιστήμιο (9%), Περιβάλλον (8,5%), προσφυγικό – μετανάστευση (6,5%), αγορά – εμπορικό κέντρο (6%), κυκλοφοριακό (5%), ύδρευση – αποχέτευση (4%), αθλητικές εγκαταστάσεις (4%), χώροι αναψυχής (3%), συγκοινωνίες (2,5%), ενώ ποσοστό 4% δηλώνει ότι «η περιοχή μου δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα».

Για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Ικανοποιημένοι φαίνεται να είναι οι Θεσσαλοί από το έργο του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, καθώς ποσοστό 61,5% εκφράζεται θετικά (24,5% θετικά και 37% μάλλον θετικά) απαντώντας στο σχετικό ερώτημα. Μάλλον αρνητική γνώμη διατυπώνει το 16,5% και αρνητική το 13% των ερωτηθέντων, ενώ ποσοστό 9% απαντά ότι δεν γνωρίζει. Στην ερώτηση «αν θα επιθυμούσατε να επανεκλεγεί στις επόμενες περιφερειακές εκλογές», το 52,5% απαντά ναι – μάλλον ναι (ναι 27,5%, μάλλον ναι 25%) και το 36% απαντά όχι – μάλλον όχι (όχι 21% και μάλλον όχι 15%). Ποσοστό 11,5% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει – δεν απαντά.

Κεντρικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα

Πολλές ερμηνείες επιδέχονται οι απαντήσεις για κεντρικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα, κυρίως για το ιδεολογικό υπόβαθρο και τις διεργασίες που (δείχνουν ότι) συντελούνται στο κοινωνικό σώμα τα τελευταία χρόνια. Ετσι, ως φυσιολογικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνουν απαντήσεις των ερωτωμένων για το αν είναι υπέρ ή κατά της ελεύθερης αγοράς (72,5% υπέρ), της βίας και τρομοκρατίας (68% και 76% αντίστοιχα κατά) της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας (68% υπέρ), της αναξιοκρατίας (70,5% κατά) κ.ά.

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις για το μέγεθος και τον ρόλο του κράτους έναντι των οικονομικά αδύναμων. Ποσοστό 44,5% πιστεύει ότι πρέπει να τους βοηθήσει περισσότερο «ακόμη και αν μεγαλώσει το Δημόσιο», ενώ 43,5% πιστεύει ότι αυτό το διάστημα δεν αντέχει να κάνει κάτι περισσότερο. Ποσοστό 78% πάντως θεωρεί ότι οι φτωχότεροι άνθρωποι ζουν πολύ δύσκολα επειδή δεν επαρκούν τα κρατικά επιδόματα.

Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων τάσσονται 46,5%, ενώ 56% θεωρεί ότι η παρουσία μεταναστών ζημιώνει γενικά τη χώρα. Οσον αφορά στη συμμετοχή στις εκλογές, το 57,5% πιστεύει ότι η ψήφος του «μετρά» και το 41,5% ότι δεν επηρεάζει την πολιτική των κυβερνήσεων.

Ευρήματα που ξαφνιάζουν

Η δημοσκόπηση όμως έχει και στοιχεία που ξαφνιάζουν, ή εν πάση περιπτώσει, δείχνουν «υπόγειες ανατροπές», που μάλλον δεν είναι άσχετες με ένα γενικότερο κλίμα προσαρμογής, εκσυγχρονισμού και ανανέωσης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής που όλο και περισσότερο γίνεται ορατό τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο τα χρόνια της κρίσης, αλλά όλα τα χρόνια του – έστω βίαιου και μετ’ εμποδίων πολλών- «εξευρωπαϊσμού» μέσω Θεσμών, δανειστών και άλλων παραγόντων… Ετσι, απόψεις για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας φαίνονται να ενισχύονται (υπέρ 63%), για το αν η ομοφυλοφιλία πρέπει να είναι ανεκτή από την κοινωνία (58,5% υπέρ, 34,5% κατά), το αν είναι απαραίτητο να πιστεύει κανείς στον Θεό (44,5% υπέρ, 52,5% κατά), ενώ υπέρ του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου τάσσεται ποσοστό 29% (κατά 57%). Στα αξιοσημείωτα ευρήματα και η άποψη υπέρ της απλής αναλογικής και των κυβερνήσεων συνεργασίας (49,5%) έναντι 39.5% εκείνων που τάσσονται υπέρ της ενισχυμένης γιατί «δίνει πιο σταθερές κυβερνήσεις».

Τέλος, άκρως ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα που αφορούν στην εμπιστοσύνη των πολιτών της Θεσσαλίας σε θεσμούς της Πολιτείας. Μακράν των υπολοίπων οι πολίτες εμπιστεύονται Στρατό, αστυνομία και ιδιωτικές επιχειρήσεις (58,5%, 49% και 48,5% αντίστοιχα) και ακολουθούν Εκκλησία 33,5%, Τοπική Αυτοδιοίκηση 32%, Δικαιοσύνη 31,5%. Κυβέρνηση, Βουλή, Μέσα Ενημέρωσης, κόμματα εμπιστεύεται «πολύ και αρκετά» 12,5%, 12%, 6,5% και 6% αντίστοιχα, ενώ ουραγός στις προτιμήσεις βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με 4%.

eleftheria.gr

Tags: , ,

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο του Δ. Πύλης

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης συνεδρίασε στις 12-12-2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην έδρα του Δήμου, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τουρισμού – Πρόνοιας – Υγείας – Αθλητισμού, κου Βησσαρίωνα Τζάνη, Αναπληρωτή του Δημάρχου Πύλης,  με θέμα το Συντονισμό και την Εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου στα πλαίσια της αντιμετώπισης των προβλημάτων, τα οποία πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε εκτενώς το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά την χειμερινή περίοδο, καθώς και των ενεργειών για την πρόληψη των κινδύνων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Πύλης.

Ο Αντιδήμαρχος Πύλης κος Βησσαρίων Τζάνης υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Τοπικές Κοινότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου και σε αυτήν την χειμερινή περίοδο να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο Δ/ντής ΓΕΑ/ΣΜΥ, εκπρόσωπος του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Τρικάλων, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Τρικάλων, ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Πύλης, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύλης, υπάλληλος του Α.Τ.Τ.Υ. Δήμου Πύλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και άλλοι εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων.

 

 

 

 

Tags: , ,

Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων

Από την Πέμπτη θα προβάλλεται στην αίθουσα  του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο, η ταινία Η μεγάλη υπόσχεση.  Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 20.00 & 22.15. Την Κυριακή μια προβολή, στις 20.00.

Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090, http://cine-mylos.blogspot.com

facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων

 Ο Mάικλ, ένας σπουδαστής ιατρικής συναντά την πανέμορφη δασκάλα χορού Άνα στα τέλη του 1914. Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά σύντομα εκείνος θα συγκρουστεί με την τωρινή αγάπη της Άνας, έναν Αμερικανό φωτοδημοσιογράφο, που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Είδος: Δράμα

Χώρα: ΗΠΑ, Ισπανία

Σκηνοθέτης: Terry George

Πρωταγωνιστούν:Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Christian Bale, Daniel Giménez Cacho

Διάρκεια:133

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ:

Σε μια περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί πεισματικά να αρνείται τη γενοκτονία των Αρμενίων, είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη μια ταινία όπως «Η μεγάλη υπόσχεση» του Ιρλανδού σεναριογράφου (Είσαι το όνομα του πατρός») και σκηνοθέτη («Hotel Rwanda») Τέρι Τζορτζ, που παρουσιάζει την πραγματικότητα με τον πιο γλαφυρό (ταυτόχρονα τρομακτικό) τρόπο. Νίνος Φένεκ Μικελιδης, Enetpress

Η Κωνσταντινούπολη του 1914, όταν η Πόλη ήταν ακόμη μια κοσμοπολίτισσα κυρία των Βαλκανίων που έμελλε τόσο φρικτά να παρακμάσει εξαιτίας του Μεγάλου Πολέμου, δείχνει χώρος ιδανικά εξωτικός για έναν ακαδημαϊκό, νωχελικό, ολίγον τι παλαιομοδίτικο κινηματογράφο που όμως δείχνει συνεπής σε αυτό που στοχεύει. Γιάννης Ζουμπουλάκης, Το Βήμα

 

ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

CINE –ΜΥΛΟΣ

στο Μύλο Ματσόπουλου

Τηλ. 24310 20090

http://cine-mylos.blogspot.com

facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων

Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

 Η Κωνσταντινούπολη του 1914, η Πόλη κοσμοπολίτισσα κυρία των Βαλκανίων…

ιδανικά εξωτικός κινηματογραφικός χώρος

Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας)

20.00 & 22.15. Την Κυριακή μια προβολή, στις 20.00.

Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά- ανέργων 4 €,

 

Tags: , ,

ΣΘΕΒ: Διλήμματα στην Επιχειρηματικότητα

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αποχαιρετά το 2017, με το πρώτο βιωματικό σεμινάριο για το έτος αυτό στις 8.12.2017. Στόχος του σεμιναρίου αυτού ήταν να δώσει στους συμμετέχοντες συγκεκριμένους τρόπους, τεχνικές και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να ανταποκρίνονται πιο εύκολα, γρήγορα και άμεσα στις καθημερινές τους απαιτήσεις και στη λήψη της Κατάλληλης Λύσης Χωρίς Διλήμματα.

Εισηγήτριες του προγράμματος ήταν οι κυρίες Ασημίνα Ερκετζίκη, Ψυχολόγος, Εκπαιδευμένη στην ψυχοθεραπεία Gestalt & Νατάλια Μαρίνκοβιτς, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Σύμβουλος Ολιστικής Υγείας.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  συμμετείχαν  επιχειρηματίες και  στελέχη επιχειρήσεων.

 

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών δισκίων

Συνελήφθη σήμερα (13-12-2017) το πρωί στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι κατά τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν με τη συνδρομή σκύλου και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, μείγματος καπνού και κάνναβης.

Tags: , ,

Με την απεργία να δοθεί μαχητική απάντηση στα μέτρα πτώχευσης

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας των εργαζομένων στον Ιδιωτικό και ΔημόσιοΤομέα την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη για να δοθεί μαχητική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού που μεθοδεύουν ΣΕΒ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε.

Τα ταξικά σωματεία-συνδικάτα, ΕΠ.ΑΓΩΝΑ, εργαζόμενοι από εργασιακούς χώρους και σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν σε συμμετοχή στην  ΑΠΕΡΓΙΑ με τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος:

 

 • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
 • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
 • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
 • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
 • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!».

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, οι Συνταξιούχοι, οι Γυναίκες, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι του Νομού μας, πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά Συνδικάτα-Σωματεία στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων στις 10.00π.μ.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Tags: , ,

Επιβράβευση νεαρών αθλητών της πάλης

Επιβράβευση αθλητών του συλλόγου πάλης ΑΠΣ Τρίκαλα από τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Επιβράβευση για διακρίσεις υψηλού επιπέδου σε τουρνουά σε Σερβία και Ρουμανία, σε εννέα νέους, που παλεύουν και «παλεύουν», δημιουργώντας συνθήκες βελτίωσης. Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, αυτά τα παραδείγματα δείχνουν τη σημασία του αθλητισμού και πόσο αυτός βοηθά τη νεολαία. Μάλιστα σημείωσε τις προσπάθειες του συλλόγου, ρωτώντας για το μέλλον του camp, αλλά και τονίζοντας τη βοήθεια του Δήμου συνολικά στον αθλητισμό και ειδικότερα στις άμεσες προσπάθειες για βελτίωση των υποδομών στο στάδιο. Επεσήμανε τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, κάτι που βρήκε σύμφωνους, διοίκηση και προπονητές του συλλόγου. Ο υπεύθυνος κ. Νίκος Τσιακάρας τόνισε ότι με τις υποδομές ο αθλητισμός βρίσκει έδαφος για ανάπτυξη, ενώ το μέλος του ΔΣΑ κ. Τζίκας τόνισε τη σημασία που έχει η εκστρατεία κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Η αντιδήμαρχος κ. Εφη Λεβέντη επεσήμανε τα έργα που έχουν γίνει και τη συνδρομή του Δήμου σε θέματα υποδομών.
Ο κ. Παπαστεργίου βράβευσε τους: Κωνσταντίνο  Παπαβασιλείου, Δημήτρη Παπαβασιλείου, Μάριο  Δήμου, Κωνσταντίνο  Καφρίτσα, Χρήστο  Θανασάκη, Αλέξανδρο  Καφρίτσα, Απόστολο Καλόγερο,  Νίκο Χρυσόμαλλο και Αθανάσιο Μπαλάφα. Παρίσταντο επίσης, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Λώλης, οι προπονητές κ. Ηλίας Σιούτας, Χαράλαμπος Ντίνος και Παναγιώτης Καλόγηρος και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχος.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ενημέρωση για την αυριανή αποκομιδή απορριμμάτων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι, λόγω της αυριανής απεργίας (14 Δεκεμβρίου2017), η αποκομιδή απορριμμάτων ΔΕΝ θα γίνει κανονικά. Παρακαλούνται οι ιδιώτες και οι καταστηματάρχες, να αποφύγουν να τοποθετήσουν απορρίμματα στους κάδους τη συγκεκριμένη ημέρα, προς αποφυγή υπερσυγκέντρωσής τους.
Η αποκομιδή θα γίνει κανονικά την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 12.12.2017 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και  των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν:

 • (1.248) άτομα και
 • (1.139) οχήματα.

Προσήχθησαν (9) άτομα.

Συνελήφθησαν (13) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Επτά (7) ημεδαποί, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Δύο (2) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Ένας (1) ημεδαπός, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Βεβαιώθηκαν (443) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Τετρακόσιες τριάντα έξι (436) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (2) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • (6) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • (1) για αντικανονικό προσπέρασμα,
  • (18) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (11) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (9) για ΚΤΕΟ,
  • (81) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (7) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (2) για φθαρμένα ελαστικά,
  • (2) για μέθη και
  • (297) λοιπές παραβάσεις.
 • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση για κλοπή.
 • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Μία (1) παράβαση για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.
 • Μία (1) παράβαση για επαιτεία.

 

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Tags: , ,

Επιτροπή Μπλόκων: Όλοι στην απεργία της Πέμπτης

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνει κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για μαζική και μαχητική συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Μαζί με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, ορθώνουμε αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φέρνει προς συζήτηση στην βουλή, για μια ακόμη φορά παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους αυξάνοντας την κερδοφορία τους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει παραπέρα μείωση του εισοδήματος και νέα επίθεση σε αγρότες και κτηνοτρόφους οξύνοντας τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ζούμε, οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίους στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2% φτάνοντας έτσι να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές στο 23.20% του εισοδήματος για το 2018 ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές πλέον δεν θα εκπίπτουν της φορολογίας όπως ίσχυε φέτος αλλά θα υπολογίζονται ως εισόδημα και θα φορολογούνται. (Φέτος το 15% και από του χρόνου στο 100%).

Αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, αποθήκες και στάβλους πληρώνοντας ακόμη ένα χαράτσι στον βωμό των μνημονιακών υποχρεώσεων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ το 2015.

Περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες που αφορούν και τις αγροτικές οικογένειες όπως για την δημόσια υγεία και το πετρέλαιο θέρμανσης. Ιδιαίτερα στην υγεία η κατάσταση είναι δραματική, οι τεράστιες ελλείψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε προσωπικό, ειδικότητες, μηχανήματα όχι μόνο δεν θα βελτιωθούν αλλά θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο.

Για όλα αυτά αλλά και για την άγρια φοροληστεία που συνεχίζεται, τα κάθε είδους χαράτσια, τις εξευτελιστικές και ανοιχτές τιμές των προϊόντων μας που όμως φτάνουν πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση, το κλέψιμο του μόχθου μας με το υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις ζημιές που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε όλη την χώρα με κάθε πρόσφορο τρόπο. Με την συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κατά τόπους με αγροτικά μηχανήματα αλλά και με κινητοποιήσεις με τρακτέρ.

Ο συντονισμός με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους, οι κοινές συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες δίνει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας ώστε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πορεία να την ανατρέψουμε ανοίγοντας τον δρόμο για ουσιαστική ανάπτυξη και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού που παράγει τον πλούτο.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στην Λάρισα στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ στις 12 το μεσημέρι θα αποφασιστεί το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεων μας.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031