Tags: , ,

Αίτημα στην Ε.Δ.Α. ΘΕΣΣ για Φυσικό Αέριο και στην Πύλη

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας μετέβη την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στην Λάρισα και είχε συνάντηση με την διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων της Περιοχής Θεσσαλίας της Ε.Δ.Α. – ΘΕΣΣ,  κα. Καλογήρου E.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αίτηση από πλευράς του Δήμου για την κατασκευή δικτύου διανομής στο Δήμο Πύλης.

Τα οφέλη της χρήσης του Φυσικού Αερίου, για τους επαγγελματίες, του οικιακούς  χρήστες, τα Δημοτικά  και  δημόσια κτίρια,  ούτως ή άλλως είναι μεγάλα.

Μαζί με το αίτημα κατατέθηκε και σχετικός φάκελος στον οποίο συμπεριλαμβανόταν Σχέδιο της Πύλης  καθώς και σχετική θετική εισήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης & Γόμφων, με καταγραφή των Επιχειρήσεων της περιοχής.

Παρών στην συνάντηση ήταν και  ο κ. Βαλομάνδρας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Τρικάλων ο οποίος  επεσήμανε με την σειρά του τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Φυσικού Αερίου τονίζοντας την οικονομική αλλά και οικολογική διάσταση.

Η κα. Καλογήρου τοποθετήθηκε θετικάαπέναντι στην πρόταση του Δημάρχου Πύλης και τόνισε ότι θα βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τον Δήμο Πύλης προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία, για να γίνουν το επόμενο διάστημα οι σχετικές μελέτες της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, για την ενδεχόμενη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου (χαρτογράφηση της περιοχής, καταγραφή Επιχειρήσεων τύπος κτηρίων, πληθυσμός κ. λ. π.)  ούτως ώστε  να ανοίξει η…. Πύλη για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην περιοχή.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Tags: , ,

Ενημέρωση για την προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών

Η Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ενημερώνει τους παραγωγούς που είναι ενταγμένοι στη Δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» ότι έχει γίνει ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας των καταστάσεων πληρωμής για το 5ο έτος πληρωμής της  πενταετίας.(2η πληρωμή 2016 μετά από τις ενστάσεις). Η πληρωμή αφορά 5 παραγωγούς και το ύψος ενίσχυσης που καταβάλλεται  είναι 17.659,94 €.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλ:

2431351606  Παπανικολάου Ε.   χειριστής προγράμματος.

2431351607   Κολοβός Κ. – Ρακοβίτης Ν.  χειριστές προγράμματος.

 

 

Ο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

 

 

Ε. ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ

Tags: , ,

Ο Δήμος Πύλης συμμετέχει στον Μύλο των Ξωτικών

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Πύλης θα συμμετέχει στον Μύλο των Ξωτικών με την ύπαρξη περιπτέρου-διαφημιστικού υλικού, με σκοπό την ανάδειξη της Πύλης , του ορεινού και του πεδινού όγκου.

Καλούνται οι Σύλλογοι επαγγελματιών, οι Εμπορικοί Σύλλογοι καθώς επίσης και ο κάθε ενδιαφερόμενος να έλθει σε επαφή με τον Δήμο για την έκθεση διαφημιστικού υλικού.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

6977698685 Τζάνης Βησσαρίων

6942015708 Καλαμαράς Στέφανος

Tags: , ,

Αύριο η φωταγώγηση του δέντρου των Τρικάλων

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου των Τρικάλων μεταφέρεται κατά μία ημέρα. Θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2017 στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Η Ελληνική Γυναικεία Ομοσπονδία Λακρός στα Τρίκαλα

Η δεύτερη επίσκεψη των εκπροσώπων της Ελληνικής Γυναικείας Ομοσπονδίας Λακρός στα Τρίκαλα τα είχε όλα: κέφι, αγωνία, κούραση αλλά και αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ελληνικής Γυναικείας Ομοσπονδίας Λακρός κα CathySamaras, η παρουσία εκατόν δεκάξι φοιτητών και καθηγητών την πρώτη ημέρα της επιμόρφωσης στον χώρο της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων άφησε τις πιο ευνοϊκές εντυπώσεις και ασφαλώς απαιτήσεις για συνέχεια στο άμεσο μέλλον. Η προπόνηση απαιτητική αλλά και η ανταπόκριση άκρως ικανοποιητική. Οι φοιτητές που αποτέλεσαν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν στάθηκαν μόνο στην πρώτη μέρα επιμόρφωσης που έλαβε χώρα σε δύο κύκλους 10.30-12.00 ο πρώτος και 12.30-14.00 ο δεύτερος. Πραγματοποίησαν «ηχηρή» παρουσία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που ακολούθησε με ελεύθερες προπονήσεις παιδιών, γυμναστών και φοιτητών στο Βοηθητικό Γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων όπου εμβάθυναν στις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τους αλλάζοντας πάσες, κάνοντας βολές και προσπαθώντας ουσιαστικά να παίξουν για πρώτη φορά το καινούριο αυτό συναρπαστικό άθλημα. Από τα λεγόμενά τους όλοι συμφώνησαν ότι είναι μεν απαιτητικό και αρκετά τεχνικό, πολλοί όμως λαχταρούν για τη συνέχισή του.

Για του λόγου το αληθές, ογδόντα πέντε από αυτούς επανήρθαν στις τελευταίες διπλές προπονήσεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Στο τέλος της επιμόρφωσης κάποιοι ζήτησαν την άμεση επανάληψη της όλης προσπάθειας με σκοπό την προπόνησή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα διότι όπως δήλωσαν: «το απολαμβάνουμε και δεν θέλουμε να σταματήσει εδώ».

Ας μην παραλείψουμε και την αντίδραση των «δικών» μας κοριτσιών του ΑΟΤ Γυναικών τα οποία μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά για δεύτερη φορά στο στάδιο της Κρινίτσας όπου είχε λάβει χώρα η πρώτη τους γνωριμία με το άθλημα τον περασμένο Ιούνιο. Συμφωνήσαμε από κοινού λοιπόν την επόμενη φορά που θα επαναληφθεί η επιμόρφωση εκ μέρους της ομοσπονδίας να μην είναι κατά τη διάρκεια τόσο εντατικού προγράμματος προπονήσεων των κοριτσιών λόγω πρωταθλήματος διότι δεν κατάφεραν να απολαύσουν όσο θα ήθελαν το καινούριο αυτό άθλημα.

Η πλέον πιθανή ημερομηνία διοργάνωσης της επόμενης φάσης Λακρός φαίνεται να είναι προς το τέλος των διακοπών του Πάσχα, αρχές Απριλίου, με σκοπό πια την επιλογή εκείνων που ξεχωρίζουν στα μάτια των προπονητών. Σύμφωνα με τη δήλωση της προπονήτριας της Ομοσπονδίας καςStephySamarasMantziaras, «αρχίζουν ήδη να εντοπίζονται εκείνες οι αθλήτριες που επιδεικνύουν το μεράκι, το ταλέντο αλλά και τη διάθεση να στελεχώσουν την πρώτη Ελληνική Γυναικεία Ομάδα Λακρός στους Παγκόσμιους Αγώνες του 2019 στον Καναδά. Χρειάζεται λοιπόν εντατική προσπάθεια από όλες τις πλευρές προκειμένου να γίνει το όνειρο πραγματικότητα!»

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, τον Δρ Γιάννη Κουτεντάκη, καθηγητήΕργοφυσιολογίας και τέως κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον κοΒασίλη Γεροδήμο,Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ, τον κοΛευτέρη Σούλα μεταπτυχιακό φοιτητή της ΣΕΦΑΑ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διεξαγωγή της τετραήμερης επιμόρφωσης.

Εκ μέρους της Σχολικής Εκπαίδευσης, ευχαριστούμε θερμά την κα Βασιλική Κάκλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για τη συμπαράσταση και συμμετοχή στο δύσκολο έργο μας.

Από την πλευρά του ΑΟΤ Γυναικών ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Στέλλα Παπαχρήστου, Πρόεδρο που μας στηρίζει πάντα.

Φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στη βοήθεια του Δημάρχου κου Δημήτρη Παπαστεργίου, της αντιδημάρχου Εκπαίδευσης, Αθλητισμού και Πολιτισμού καςΈφης Λεβέντη και στο επιτελείο τους που δούλεψε αθόρυβα και ακούραστα όλες αυτές τις μέρες καθώς και τους ανθρώπους του σταδίου με επικεφαλής τον κοΧρήστο Νικολάου.

Επίσης, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη ΒΙΟΣΑΛ και στην καZ.Ζαραμπούκαπροσωπικά για την ευγενή συμμετοχή της στην παροχή εξοπλισμού στους/στις αθλητές/-ριες καθώς και στην επιχείρησηGranello για την παροχή αναψυκτικών.

Τέλος, ας μην ξεχνούμε ότικρίνοντας το θέμα παιδαγωγικά, πιστεύουμε πως αυτός ο οικονομικός τρόπος εντατικής πειραματικής  εκπαίδευσης σε τερέν με γρασίδι θα ενισχύσει τον ήδη αναπτυσσόμενο ενθουσιασμό για το άθλημα του Λακρός πολύ γρήγορα. Αφού εκπαιδευτούν οι τοπικοί καθηγητές/προπονητές μαζί με τις αθλήτριες στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου δραστηριοτήτων ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, το ενδιαφέρον τους για το άθλημα θα αυξηθεί και θα καλλιεργηθεί περισσότερο στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τις επόμενες δοκιμαστικές ημέρες στις αρχές της άνοιξης.

Η επιθυμία μας είναι με την επίτευξη τακτών δοκιμαστικών αγώνων να δοθεί η σωστή  έναρξη που θα εξασφαλίσει ότι το Λακρός θα γίνει το επόμενο πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα! Ποιος ξέρει λοιπόν,  μπορεί τα επόμενα αστέρια στους Παγκόσμιους του 2019 να λάμψουν από τα Τρίκαλα!

Μαρία Σαμαρά

Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Διοργάνωσης του Λακρός στα Τρίκαλα

 

Tags: , ,

Κλειστή η μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Από το τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων ανακοινώνεται ότι η μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου δεν θα λειτουργεί για δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 04/12/2017 μέχρι και το Σάββατο 16/12/2017 θα παραμείνει κλειστή για όλους, λόγω εργασιών ανακαίνισης.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

Δ. Τρικκαίων: Συγκέντρωση δώρων για οικονομικά αδύναμους μαθητές

Μέρες χαράς και γιορτής αυτές του Δεκεμβρίου και ο Δήμος Τρικκαίων για άλλη μια χρονιά στέκεται στο πλευρό των οικονομικώς αδύναμων μαθητών. Με νέα του πρωτοβουλία, καλεί τρικαλινούς και τρικαλινές να  δείξουν  και πάλι την αλληλεγγύη τους, όπως κάθε φορά πράττουν για τον διπλανό και ειδικά για τα παιδιά. Η νέα εκστρατεία  του Δήμου Τρικκαίων αφορά σε συγκέντρωση παιχνιδιών για παιδιά οικογενειών με οικονομικά προβλήματα, προκειμένου τα παιδιά να χαρούν περισσότερο τις ημέρες των εορτών.
Η συγκέντρωση δώρων και παιχνιδιών που θα διανεμηθούν την περίοδο των εορτών, θα γίνεται από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων (τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού) από τις 8.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων για τους πλειστηριασμούς

Με αναβαθμισμένη αστυνομική παρουσία και καταστολή ενάντια σε συλλογικότητες και αγωνιστές στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας έγινε η «επίσημη πρώτη» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Με μεγαλύτερη ένταση στο Eιρηνοδικείο Αθηνών αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή της Θεσσαλονίκης ή ακόμα και του Μαρκόπουλου η έντονη αστυνομική παρουσία και επιθετικότητα ήταν αναγκαία προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικα για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας.

Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης μπροστά στον ασκό του Αιόλου που ανοίγεται με αυτήν της την επιλογή. Φόβος που πηγάζει από το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός βιοπαλαιστών πρόκειται να χάσει το σπίτι του ακριβώς μέσα από τέτοιες διαδικασίες κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, γι’ αυτό κι αυτές πρέπει να είναι «σιδερόφρακτες».

Συνεχίζοντας αμείωτα την ίδια επιθετική πολιτική με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και άλλα μέτρα για τα μάτια του κόσμου, το γεγονός ότι τα συμφέροντα των τραπεζών και των κορακιών είναι πιο σημαντικές από τα σπίτια των φτωχών. Δεν μπορεί να κρύψει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλέον καμία νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν μπορεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα ότι και χτες υπήρχαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας φτωχών οικογενειών, ότι καμία «συμφωνία με τις τράπεζες» δεν πρόκειται να τηρηθεί, ότι ήδη τα κόκκινα δάνεια πωλούνται σε ξένα funds.

Δεν μπορεί να κρύψει η κυβέρνηση ότι με τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, την διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τον αντισυνδικαλιστικό νόμο και σειρά άλλων μέτρων, από τη μια προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο κεφάλαιο, και από την άλλη προετοιμάζεται για τις αντιδράσεις που η βάρβαρη πολιτική της θα γεννήσει εντείνοντας την καταστολή και επιδιώκοντας να φέρει επιπλέον εμπόδια στη δυνατότητα των εργαζομένων να οργανώνονται, να αποφασίζουν και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι χτες τα ΜΑΤ χτύπησαν τους φοιτητές στις εστίες, την κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας, συνέλαβαν εργαζόμενους έξω από το εργοστάσιο του Καρυπίδη.

Για να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι της χώρας να δουλέψουν με μισθούς πείνας και κάτω από άθλιες συνθήκες, αποτελεί αναγκαίο εκβιασμό η αποστέρησή τους ακόμη και από την πρώτη κατοικία. Η περαιτέρω εκμετάλλευσή τους περνάει μέσα από την αναβάθμιση του εκβιασμού πως αν δεν δουλέψουν με όποιους όρους και όποια αμοιβή έστω και για μερικές βδομάδες, θα καταλήγουν άστεγοι.

Απέναντι σ’ αυτήν την κήρυξη πολέμου από μεριάς της κυβέρνησης απάντησαν χθες εργαζόμενοι, αγωνιστές, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και σωματεία  με την παρουσία τους στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Απέναντί τους βρήκαν ΜΑΤ, χημικά, βία και καταστολή. Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα σε κλειστό χώρο, κάτι που ισοδυναμεί με δολοφονική επίθεση.

Τίποτα από αυτά όμως δεν μπορεί να σταθεί ικανό να τρομοκρατήσει όσους παλεύουν για να μην χαθούν τα σπίτια των φτωχών. Όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην τρομοκρατία της έξωσης. Γι’ αυτό και οι απελπισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει ή να συκοφαντήσει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς θα πέσουν στο κενό. Σε αυτή τη μάχη που θα διαρκέσει πολύ και θα πάρει διάφορες μορφές καλούμε ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους, τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές τους, τις πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και κάθε πρόσφορο μέσο.

ΟΛΟΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Tags: , ,

Οι Θεσσαλοί της Αττικής γιόρτασαν την απελευθέρωση της Θεσσαλίας

Τα εκατόν τριάντα έξι χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας γιόρτασαν οι Θεσσαλοί της Αττικής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε, στα πλαίσια των καταστατικών δεσμεύσεων του, το δευτεροβάθμιο όργανο των Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Θεσσαλική Γη».

Στα πλαίσια της τιμητικής εορταστικής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε  Πανηγυρική Δοξολογία, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης, στην Πλάκα και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανο Κούτρα, η εκφώνηση του πανηγυρικού έγινε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πομπή παραδοσιακών αγημάτων και παρευρισκόμενων στο Μνημείο «Άγνωστου Στρατιώτη» στην πλατεία Συντάγματος. Οι επίσημοι εκπρόσωποι Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας κατέθεσαν στεφάνι συγκεκριμένα οι κ.κ: ο Δρ.Στέφανου Κούτρα Πρόεδρο «Πανθεσσαλικής Στέγης», ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου,  η Περιφερειακή Σύμβουλος κα.Παλιού Κατερίνα εντεταλμένη στα θέματα διεθνών Σχέσεων ενώ εκ μέρους της Κυβέρνησης κατέθεσε ο Θεσσαλός Βουλευτής ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Στο τιμητικό άγημα έλαβαν μέρος μέλη συλλόγων, ντυμένοι με παραδοσιακές θεσσαλικές φορεσιές, ενώ μετά την κατάθεση Στεφάνων ακολούθησε στην πλατεία Συντάγματος παρουσίαση παραδοσιακών χορών  από Θεσσαλικούς συλλόγους της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας. Ευχαριστούμε θερμά τους συλλόγους που συμμετείχαν και ιδιαίτερα εκείνους που ήρθαν από τη Θεσσαλία και τη Φλώρινα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την Ιερή αυτή μέρα.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στο άγημα και στους παραδοσιακούς χορούς είναι οι εξής:

Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας, Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας «Απόλλων» Τρικάλων, Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών, Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος», Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη», Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής «Ο Πηνειός».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, η οποία έδωσε μια μεγαλοπρέπεια στην εκδήλωση. Τελετάρχης της επετείου ήταν ο κ. Κώστας Τσώρας Αντιπρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε πρώην Βουλευτές, Προέδρους και μέλη των Θεσσαλικών Σωματείων της Αττικής, θεσσαλών και φίλων της παράδοσης που παρευρέθηκαν και βοήθησαν στην ενδυνάμωση της σημαντικής αυτής Θεσσαλικής εορτής. Ευχαριστίες επίσης στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε για την προβολή spot κάλεσμα για την εκδήλωση σε Μετρό και Ηλεκτρικό στην Αθήνα, την Εκπομπή του Δημοσιογράφου κ. Μάνεση στον AlphaTV για την απευθείας σύνδεση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο Σύνταγμα, και τον Πατέρα Μάξιμο για την φιλοξενία στην εκκλησία του στην Αγία Αικατερίνη στην πλάκα.

 

Tags: , ,

Εξετάσεις της επαγγελματικής δραστηριότητας των χειριστών μηχανημάτων έργου

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την  07η -08η  & 09η Δεκεμβρίου  2017 ημέρα Πέμπτη- Παρασκευή & Σάββατο αντίστοιχα  στις εγκαταστάσεις:

α) του Οργανισμού Λιμένα Βόλου στον Προβλήτα των (Αλυκών) και,

β) της Μεταφορικής Εταιρείας «Χαρβάλας Βασίλειος» στον Βόλο

θα πραγματοποιηθούν οι  εξετάσεις (Πρακτικού μέρους) απόκτησης επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου της 2ής Ειδικότητας Α Ομάδας και θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο Τμήμα υποβολής της αίτησης :

 

1 ΜΙΧΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
2 ΧΡΥΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3 ΠΑΠΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4 ΜΗΤΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5 ΣΑΝΙΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
6 ΚΑΠΟΥΤΣΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
7 ΡΑΙΚΟΥΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
8 ΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
9 ΚΑΒΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10 ΚΑΣΝΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11 ΒΑΡΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
13 ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
14 ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15 ΤΣΕΡΝΕΑ ΦΛΟΡΙΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ
16 ΚΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17 ΒΑΙΤΣΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
18 ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
19 ΣΟΛΩΜΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ

 

*Οι υποψήφιοι  κατά την προσέλευσή τους στους χώρους εξέτασης θα πρέπει να φορούν παπούτσια ασφαλείας και να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας

Tags: , ,

Ημερίδα με θέμα: Η Καλλιέργεια των Ξηρών Καρπών στην Θεσσαλία

«Η Θεσσαλία των Ξηρών Καρπών» σαν παράδειγμα Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών για όλη την Ηπειρωτική
Ελλάδα. Το μόνο για την Ελλάδα, Θεσμοθετημένο και με ISO 9001, Εργαστήριο «Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών
Πόρων» HortLab του ΤΕΙ/Θεσσαλίας, διοργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και από τις 11.00 το πρωί,
ανοιχτή Ημερίδα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Λάρισα, για την Σύγχρονη Καλλιέργεια των Ξηρών Καρπών.
“Ποια είναι σήμερα η κατάσταση της καλλιέργειας των ξηρών καρπών στην χώρα μας, αλλά και παγκόσμια;
Μπορούν άραγε οι δενδροκομικές καλλιέργειες των ξηρών καρπών να κάνουν την πολυπόθητη αναδιάρθρωση
των «εκτατικών» καλλιεργειών του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και όλης της ηπειρωτικής Ελλάδος; Με την
τεχνογνωσία που διαθέτουμε σήμερα, μπορούν κι αυτές οι δενδροκομικές καλλιέργειες να διαχειριστούν
μηχανικά, σαν «εκτατικές» καλλιέργειες”;
Απαντήσεις σε όλα αυτά θα δώσουν κορυφαίοι πανεπιστημιακοί καθηγητές που θα επεξηγήσουν όλα τα
ερωτήματα.
Τα κυριότερα σύγχρονα και πρωτότυπα θέματα που θα παρουσιαστούν, θα είναι:
Το νέο «Υπέρπυκνο Σύστημα Αμυγδαλιάς» με πλήρη Μηχανική Συγκομιδή σε χαμηλά σχήματα και με
αποδόσεις ακόμη και 350 κιλά ανά στρέμμα, από το δεύτερο έτος! Περιγραφή των νέων αυτογόνιμων
ποικιλιών από το μεγαλύτερο Ισπανικό Κέντρο Ερευνών CITA.
Η Καρυδιά με ποικιλίες Καλιφόρνιας. Πως θα προφυλαχτούμε από το ανεξέλεγκτο Φυτωριακό υλικό. Οι
νέοι τρόποι εμβολιασμού των δέντρων καρυδιάς και τα σύγχρονα σχήματα διαμόρφωσης για να έχουμε
πυκνές φυτεύσεις και αυξημένες παραγωγές.
Η Φουντουκιά εμβολιασμένη σε δενδρώδη υποκείμενα για μονόκορμα δέντρα και Μηχανική Συγκομιδή. Οι
κυριότερες ποικιλίες.
Η Φιστικιά Αιγίνης, για τις πιο άνυδρες περιοχές. Επιλογή μεταξύ των δύο ποικιλιών, της «Νυχάτης»
και της «Ποντίκη», όπως και του κατάλληλου ανθεκτικού Υποκειμένου.
Τα σύγχρονα «εργαλεία» χρηματοδότησης αυτών των καλλιεργειών, μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής
Ανάπτυξης (ΠΑΑ).
Πως μπορούμε με τα κατάλληλα σκευάσματα, να επέμβουμε στην ορμονική ισορροπία των δέντρων και να
πετύχουμε σταθερές αυξημένες παραγωγές και αντοχή στα διάφορα καιρικά στρες.
Κοντά μας επίσης θα είναι έμποροι γεωργικών φαρμάκων και αρδευτικών συστημάτων, που θα απαντήσουν
σε διάφορα επιμέρους φυτοπροστατευτικά και θρεπτικά προβλήματα των καλλιεργειών, καθώς και για τους
σύγχρονους τρόπους άρδευσης τους.
Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση με «αγροτικά αυτοκίνητα» της NISSAN Σφακιανάκης
και έκθεση με σύγχρονα Ψεκαστικά μηχανήματα.
Η Ημερίδα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ), του ΤΕΙ
Θεσσαλίας, του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
(ΠΕΝΑ).
Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα στο facebook του εργαστηρίου: https://www.facebook.com/hortlab
(https://www.facebook.com/hortlab)
Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων» (HortLab) του ΤΕΙ Θεσσαλίας
Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, Καθηγητής Δενδροκομίας

Tags: , ,

Ε65: Έτοιμο το Ξυνιάδα-Τρίκαλα, εν αναμονή του νότιου τμήματος

Εμπόδιο για τα εγκαίνια του μεσαίου τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα αποτελεί σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη η καθυστέρηση από την Κομισιόν της έγκρισης του Νότιου τμήματος (Λαμία-Ξυνιάδα).

Σε ερώτηση του ypodomes.com στα περιθώρια της άφιξης του Μετροπόντικα στο εργοτάξιο σταθμού του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ο κος Σπίρτζης χαρακτήρισε τον Ε65 «διεθνής πρωτοτυπία, περιμένουμε τη γραφειοκρατική έγκριση πλέον του Νότιου τμήματος, προκειμένου να εγκαινιάσουμε τις εργασίες ενός τμήματος που θα έπρεπε να έχει αποδοθεί μαζί με το μεσαίο τμήμα. Και να δώσουμε το μεσαίο τμήμα στους πολίτες, για να το χρησιμοποιούν, αλλά καταλαβαίνετε ότι το τμήμα που έχει ήδη κατασκευαστεί ενώ είναι λειτουργικό από μόνο του, δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα».

Όπως τόνισε κατασκευαστικά το έργο είνια ολοκληρωμένο για χρήση από τα ι.χ. αλλά όχι για τα φορτηγά μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί ο συνδετήριος κλάδος που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο. Ο Υπουργός είπε εμφατικά πως «Από εκεί και πέρα, καλό είναι να πιεστούν και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Στο προκείμενο πάντως δημιουργείται μία μικρή σύγχυση για το αν τελικά δοθεί το έτοιμο τμήμα των 80χλμ του αυτοκινητόδρομου μέσα στο Δεκέμβριο όπως έχει διαρρεύσει ή αν η αναμονή για την έγκριση από την Κομισιόν για την έναρξη των έργων στο νότιο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα, συμπαρασύρει για άγνωστο χρονικό διάστημα και τα προβλεπόμενα εγκαίνια του Ξυνιάδα-Τρίκαλα.

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Pink Martini - Amado mio
Charlie Puth - Attention
Μελίνα Ασλανίδου - Να με δικαιολογήσεις
Γλυκερία - Πατρίδα
Lenny Kravitz - I belong to you
James Morison - You give me
Γιάννης Πάριος - Το σημάδι του έρωτα
Μανώλης Λιδάκης - Και καρτερώ
Enrique Inglesias - Hero
Little Mixe - Secret love song

 


Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031