Tags: , ,

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 ο διαγωνισμός Θαλής

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) ενημερώνει  μαθητές, καθηγητές και διευθυντές των Γυμνασίων-Λυκείων, ότι θα διεξαχθεί ο 78ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9.00 π.μ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων 

Τα Εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο νομό είναι: α) 7ο ΓΕ.Λ Τρικάλων β) ΓΕ.Λ Καλαμπάκας γ) ΓΕ.Λ Φαρκαδόνας

Εξεταστέα ύλη για τον πρώτο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του ΙΕΠ για τα Μαθηματικά.

Σημαντικό βοήθημα και ουσιαστικό συμπλήρωμα για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αποτελούν τα περιοδικά που εκδίδει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία «Ευκλείδης Α» για το Γυμνάσιο και «Ευκλείδης Β» για το Λύκειο  καθώς και τα Βιβλία με τα θέματα των Πανελλήνιων διαγωνισμών Νέων και Λυκείου.Στην Ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/?q=node/614) υπάρχουν σημειώσεις διαγωνισμών ανά ενότητα.

Οι μαθητές που θα διακριθούν να κλιθούν να συμμετάσχουν στο επόμενο διαγωνισμό ‘Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ’ στις 20-01-2018 και οι διακριθέντες στον διαγωνισμό ‘Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ’ στις 03-03-2018 προκειμένου να επιλεγεί μέσω του προκριματικού διαγωνισμού η Εθνική Ομάδα που θα λάβει μέρος στην 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία Μάιος 2018) στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018) και στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία Ιούλιος 2018 ).

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

Κεφάλας Ιωάννης                       Θεοχάρης Δημήτριος

 

Tags: , ,

ΣΙΝΕΑΚ για τα παιδιά: Αυτοκίνητα 3

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος πραγματοποιεί προβολές  για τα παιδιά (ΣΙΝΕΑΚ) κάθε Κυριακή στη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου.

Αυτή την  Κυριακή η ταινία

Αυτοκίνητα 3

Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά απίστευτα γρήγορων αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο Κεραυνός Μακουίν, ξαφνικά μένει εκτός του αθλήματος που τόσο αγαπάει. Για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, θα χρειαστεί την βοήθεια της πρόθυμης νεαρής τεχνικού, Cruz Ramirez, που έχει ένα δικό της πλάνο για τη νίκη, την έμπνευση του Ντοκ Χάντσον, αλλά και μερικές εντελώς απροσδόκητες ιδέες. Και θα αποδείξει τελικά ότι ο αριθμός 95 δεν είναι ξοφλημένος, καθώς η μεγαλύτερη πίστα αγώνων του Piston θα δοκιμάσει την καρδιά του πρωταθλητή.

Είδος: Κιν. σχέδια, Περιπέτεια, Κωμωδία

Διάρκεια:109

Κριτική: 2014-06-20

Ο Κεραυνός ΜακΚουίν στην τρίτη του περιπέτεια είναι το ίδιο αεικίνητος, νοσταλγικός και (υπερβολικά) παιδικός όσο και την πρώτη ή τη δεύτερη φορά που πάτησε γκάζι στο σινεμά. Μανώλης Κρανάκης FLIX

 Πραγματοποιούνται οι εξής προβολές:

·        12.00 πρωί κανονική προβολή (4 €)  και ετήσια κάρτα

·        17.30 απόγευμα 3D (5 €)

*Κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης 

Οι κάτοχοι κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης  μπορούν να παρακολουθούν την προβολή στις 12.15 το μεσημέρι της Κυριακής, με εισιτήριο 2 €.

* Παράλληλα λειτουργεί και η «Κινηματογραφική Λέσχη για παιδιά». Με ετήσια συνδρομή 20 μόνο ευρώ τα παιδία αποκτούν ειδική κάρτα μέλους, με την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν όλες τις ταινίες του ΣΙΝΕΑΚ για την χειμερινή περίοδο 2017-2018. Η κάρτα ισχύει μόνο στην προβολή που θα πραγματοποιείται στις 12.00 το πρωί. Πληροφορίες-εγγραφές την ώρα προβολής το πρωί της Κυριακής στο ταμείο του Κινηματογράφου και στο τηλ. 24310 20090.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ταινίες:

5/11 & 12/11

Αυτοκίνητα 3

(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 109΄ και σε 3D

19/11 & 26/11

Αρχηγός από Κούνια

(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 97΄ και σε 3D

3/12 & 10/12

Οι Ευχούληδες

(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 92΄ και σε 3D

14/1 &  21/1

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 129΄ και σε 3D με υποτίτλους

28/1 & 4/2

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 89΄ και σε 3D

11/2 & 18/2

Emoji

(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 89΄ (όχι σε  3D)

25/2 & 4/3

Εγώ ο απαισιότατος 3

(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 96΄ και σε 3D

11/3 & 18/3

Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα

(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) 92΄ και σε 3D

24/3 (Σάββατο) & 31/3 (Σάββατο)

Coco

(κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) και σε 3D

Tags: , ,

Τακτοποίηση οφειλών στον Δήμο Πύλης

Στις 30 Νοεμβρίου, λήγει το μέτρο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών προς τους Δήμους και τα Νομικά τους πρόσωπα και ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας υπενθυμίζει:

«Οι πολίτες του Δήμου μας μπορούν να κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ιδιαίτερα επωφελής αφού περιλαμβάνει οφειλές προς τον Δήμο Πύλης αλλά και στην Δ.Ε.Υ.Α.Π. από οποιαδήποτε αιτία: Τέλη – πρόστιμα, φόροι, εισφορές ενοίκια αγροκτημάτων , καταστημάτων κ.λ.π..

Προβλέπει την εξόφληση των οφειλών μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή των προσαυξήσεων, πλήρως ή κατά ποσοστό, αναλόγως του αριθμού των δόσεων, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 20 Ευρώ.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους οφειλέτες με την ρύθμιση των οφειλών τους να αποκτήσουν κάτω από τις προϋποθέσεις του Νόμου δηλ. Δημοτική Ενημερότητα, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα δέσμευσης του ΑΦΜαδειοδοτήσεων κάθε φύσης, επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κατά ΚΕΔΕ (Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) κ.λ.π..

Παρέχει επίσης την δυνατότητα σε όσους έχουν ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής που είναι σε ισχύ να επαναπροσδιορίσουν εκ νέου τις οφειλές τους, εφόσον κρίνουν συμφερότερη την νέα ρύθμιση.

Η ευνοϊκή ρύθμιση ήδη έχει ανακουφίσει οικονομικά έναν μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας, οι οποίοι αξιοποίησαν τις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου μέτρου, απαλλάσσοντάς του από χρόνιες και παλιές οφειλές. Ταυτόχρονα βελτίωσε περαιτέρω την οικονομική κατάσταση του Δήμου, απαραίτητο στοιχείο για την καλύτερη επιχειρησιακή του ικανότητα, γεγονός που καρπώνεται πάλι ο πολίτης – κάτοικος του Δήμου Πύλης. Έχουμε επιπλέον την δυνατότητα να επιστρέψουμε στους δημότες το θετικό αποτέλεσμα με την αύξηση της ρευστότητας, μέσω της απρόσκοπτης άσκησης των αρμοδιότητων και των δράσεων μας καθώς επίσης και μέσω της παροχής των πολυποίκιλων υπηρεσιών προς αυτούς.

Καλώ όλους τους πολίτες, μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, να ενημερωθούν με ένα απλό τηλεφώνημα ( 2434350133 & 2434350134) ή κατ΄ ιδίαν προσέλευση στην αρμόδια ταμειακή υπηρεσία για την ύπαρξη ή μη τυχόν οφειλών τους και να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της συγκεκριμένης διάταξης».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Tags: , ,

Προς τεχνολογική συνεργασία των Δήμων Τρικκαίων και Σκοπίων

Νέες δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας για τον Δήμο Τρικκαίων, με έμφαση στις «έξυπνες» τεχνολογίες – εφαρμογές σε μια πόλη και στην εκπαίδευση. Η επίσκεψη στελεχών του Δήμου Σκοπίων και εκπαιδευτικού ινστιτούτου της πόλης, εποπτευόμενου από το υπουργείο Παιδείας, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, σηματοδοτεί τη θέληση των γειτόνων για συνεργασία. Αυτή η συνεργασία εκφράστηκε στην επίσκεψη, με πρόσκληση για επίσκεψη του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στα Σκόπια, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή. Εξάλλου, κυρίαρχο ζητούμενο για τη νέα δημοτική αρχή των Σκοπίων, είναι η εφαρμογή «έξυπνων» τεχνολογιών στην πόλη.
Ο Δήμος Τρικκαίων, με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, μπορεί να συνεργαστεί για τα ζητήματα αυτά. Την πρόσκληση μετέφερε η κ. Daniela Adamova, διευθύντρια του τμήματος Εκπαίδευσης του Δήμου Σκοπίων.
Η αντιπροσωπεία φιλοξενείται στα Τρίκαλα και γνωρίζει την πόλη, από το ΑΚΕΘ (Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας), ενδυναμώνοντας έτσι τις δυνατότητες συνεργειών σε διάφορους τομείς, όπως τόνισε ο υπεύθυνος κ. Δημήτρης Μαγειρίας.
Στην αντιπροσωπεία μετέχουν, η κ. Ajshe Selmani, διευθύντρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ο Goran Spasovski, σύμβουλος διεθνών συνεργασιών του ίδιου κέντρου, η διευθύντρια του Γυμνασίου SUGS «Vlado Tasevski» κ. Biljana Gligorova, και ο κ. Draganco Apostolovski, υπεύθυνος της ΜΚΟ Stemic.
Στη διάρκεια της συνάντησης στο Δημαρχείο, σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα θέματα ανάπτυξης λύσεων για την τεχνολογία, ενώ οι αντιδημαρχίνες κ. Ντίνα Δήμα και Εφη Λεβέντη αναφέρθηκαν διεξοδικά, η πρώτη στα θέματα ιστορίας της πόλης, η δεύτερη στα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού. Η ανταλλαγή απόψεων συνεχίστηκε και κατά την παρουσίαση στους επισκέπτες, του control room του Smart Trikala και των λειτουργιών που υπάρχουν σε αυτό.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

ΔΕΥΑΤ: Πιο ασφαλείς οι εγκαταστάσεις ύδρευσης στα Τρίκαλα

Ασφαλέστερη και αποδοτικότερη η λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης της ΔΕΥΑΤ στα Τρίκαλα. Μέχρι το τέλος; Του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται το τελευταίο στάδιο μιας σειράς παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΤ, με στόχο ακριβώς την ασφαλή λειτουργία διαφόρων εγκαταστάσεων. Αυτές οι παρεμβάσεις αφορούν στο κεντρικό αντλιοστάσιο και στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Εκεί, η δημοτική επιχείρηση με αυτεπιστασία συνεχίζει τα έργα βελτίωσης της δεξαμενής Φρουρίου, για την αντιμετώπιση των έντονων προβλημάτων διάβρωσης που εμφανίστηκαν από την παραμένουσα υγρασία. Οι παρεμβάσεις συνίστανται στη συντήρηση της δεξαμενής, προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή της.

Μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκαν εργασίες περιμετρικής εκσκαφής, τοποθετήθηκε μεμβράνη για την προστασία των τοιχωμάτων της δεξαμενής από τις ρίζες των παρακείμενων δέντρων, έχει γίνει καθαρισμός της γύρω περιοχής γης και απομάκρυνση των χωμάτων, καθώς και στεγανοποίηση της οροφής της, με στόχο τη φυτοκάλυψη του δώματος.

Την πρόοδο των εργασιών παρακολούθησε από κοντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Δημήτρης Παζαΐτης έχοντας τακτική ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 8.11.2017 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και  των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν:

 • (1.016) άτομα και
 • (952) οχήματα.

Προσήχθησαν (34) άτομα.

Συνελήφθησαν (13) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Τρεις (3) ημεδαποί, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
 • Έξι (6) αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Μπανγκλαντές, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Ένας (1) ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Βεβαιώθηκαν (321) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Τριακόσιες οκτώ (308) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • (1) για αντικανονικούς ελιγμούς,
  • (5) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • (22) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (5) για ΚΤΕΟ,
  • (52) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (5) για φθαρμένα ελαστικά και
  • (207) λοιπές παραβάσεις.
 • Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση του αδικήματος της κλοπής.
 • Έξι (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Τρεις (3) παραβάσεις για επαιτεία.

 

Κατασχέθηκαν: (20) ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κάνναβης.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Tags: , ,

Κ. Σκρέκας: Μετά το δεν πληρώνω τώρα εισπρακτική εταιρεία για τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ

Με αφορμή την ανάθεση σε εισπρακτική εταιρεία των ληξιπρόθεσμων της ΔΕΗ, ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Τρικάλων την ΝΔ κ. Κώστας Σκρέκας κατέθεσε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τρία σχεδόν χρόνια μετά την εκλογή του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού της Ελλάδας, οι καταστροφικές συνέπειες της ανεπάρκειας, αναποτελεσματικότητας και μνημειώδους αναβλητικότητας έχουν πλήξει βάναυσα και τη ΔΕΗ, το βασικό πυλώνα ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας. 

 Το «δεν πληρώνω» του κ. Τσίπρα σε συνδυασμό με το «δεν μπορώ να πληρώσω», λόγω της εξοντωτικής αύξησης των φόρων και της μείωσης των εισοδημάτων, έχει πολλαπλασιάσει τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ από το 1 δις το καλοκαίρι του 2014 στα 3 δις το 2017.

 Επιπλέον, η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΔΕΗ, δεν έκανε το παραμικρό για να εντοπίσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές,  που εκμεταλλεύονται την ανοχή και χρωστούν αναίτια στη ΔΕΗ.

 Αφού λοιπόν αδιαφόρησαν τρία χρόνια, προσλαμβάνουν σήμερα εισπρακτική εταιρεία για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.»

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Όλος ο Ελληνικός Λαός θυμάται τον κ. Τσίπρα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε κανάλι μεγάλης τηλεθέασης, ότι δεν έχει πληρώσει το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), που περιλαμβάνονταν στον λογαριασμό της ΔΕΗ, παρακινώντας μ’ αυτόν τον έμμεσο τρόπο τους Έλληνες πολίτες να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, διότι εκείνος θα τις καταργούσε όπως υποσχόταν.

Τρία σχεδόν χρόνια μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας, οι καταστροφικές συνέπειες της ανεπάρκειας, αναποτελεσματικότητας και μνημειώδους αναβλητικότητας έχουν πλήξει, μεταξύ άλλων, βάναυσα και την ΔΕΗ, τον βασικό πυλώνα ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας.

Από την στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ έχει καταρρεύσει. Από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2014, σήμερα αξίζει κάτω από 0,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μια απώλεια 2 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.

Το «δεν πληρώνω» του κ. Τσίπρα σε συνδυασμό με το «δεν μπορώ να πληρώσω» λόγω της εξοντωτικής αύξησης των φόρων κατά 7 δις ευρώ και της μείωσης των δηλωμένων εισοδημάτων κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016, έχει πολλαπλασιάσει τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ από το 1 δις το καλοκαίρι του 2014 στα 3 δις το 2017 (αν συμπεριληφθούν και τα ρυθμισμένα).

Επιπλέον, η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΔΕΗ, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποκλείσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές,  οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη γενικότερη κατάσταση και χρωστούν αναίτια στη ΔΕΗ όπως ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε, παραθέτοντας παράδειγμα ιδιοκτήτη μεγάλης βίλας στα βόρεια προάστια αλλά και κατά δήλωση εφοπλιστή στον Πειραιά, που χρωστούν πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο καθένας στη ΔΕΗ.

Αφού λοιπόν αδιαφόρησαν εντελώς για τους κακόβουλους κακοπληρωτές που εκμεταλλεύονται την ανικανότητα της Διοίκησης της ΔΕΗ να ξεχωρίσει τους πραγματικά αδύναμους συμπολίτες μας, σήμερα με καθυστέρηση τριών ετών προσλαμβάνουν εισπρακτική εταιρεία για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Εδώ όμως το υπουργείο και Η ΔΕΗ πρέπει να δώσουν επιπλέον διευκρινίσεις καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αμοιβή του συμβούλου συνδέεται με τις εισπράξεις που θα πετύχει και επιπλέον εξετάζονται λύσεις όπως η τιτλοποίηση των οφειλών.

Ως εκ τούτου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

 1. Γιατί επιτρέψατε επί τρία σχεδόν χρόνια να γιγαντωθεί το πρόβλημα των ληξιπροθέσμων, με κίνδυνο να χρεοκοπήσει η ΔΕΗ, και έρχεστε σήμερα άρον άρον να χρησιμοποιήσετε εισπρακτική εταιρεία, πράγμα που κατηγορούσατε λυσσαλέα όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση;

 

 1. Πως θα διαχωρίσετε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές από τους πολίτες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους;

 

 1. Προτίθεται η ΔΕΗ να πουλήσει σε funds πακέτα οφειλών προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα, κάτω από ποιες διαδικασίες και με ποιο νομικό καθεστώς;

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Σκρέκας Κωνσταντίνος

Tags: , ,

Εκδηλώσεις για το Έτος Μαθηματικών στα Τρίκαλα

Από την πόλη των επιτυχιών στα μαθηματικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι εκδηλώσεις για το 2018, που ορίστηκε ως Έτος Μαθηματικών. Για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων και τη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων σε αυτές, μέλη του ΔΣ του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017.
Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Κεφάλας, ο γραμματέας κ. Δημ. Θεοχάρης και η ταμίας κ. Δήμητρα Αγγέλου συνομίλησαν με τον κ. Παπαστεργίου για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση της ΕΜΕ και των 25 ετών από την ίδρυση του τρικαλινού παραρτήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε επίπεδο εκθέσεων, δράσεων και άλλων πρωτοβουλιών για τη διάχυση των μαθηματικών, με την εξεύρεση των κατάλληλων χώρων.
Η συνδρομή του Δήμου, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, θα αφορά στη στήριξη των δράσεων, ενώ έγινε και συζήτηση για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα επιστήμης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συνδρομή που θα μπορούσε να παρέχει το παράρτημα των Τρικάλων και η ίδια η ΕΜΕ, στην απόφαση του Δήμου, να χορηγήσει τον εξοπλισμό του προγράμματος STEM στα σχολεία.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Αποτυπώνοντας τον Κοινωνικό Χάρτη των Τρικάλων

O Αστικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος «ΘΕΛΩ» συνδιοργανώνει με το ΑΚΕΘ ένα Δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ό διήμερο Συνέδριο στα Τρίκαλα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων στις 24 – 25 Νοεμβρίου, με σκοπό την καταγραφή – αποτύπωση – ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών του Νομού Τρικάλων.

Πρώτος στόχος αυτού του Συνεδρίου να αποτυπωθούν οι κοινωνικές ανάγκες ολιστικά και συνολικά,μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων από όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες και Φορείς του Νομού, που θα συμμετάσχουν στο Διήμερο Συνέδριο.

Δεύτερος στόχος,να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις,συνέργειες και δράσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την υλοποίηση του Συνεδρίου,που θα επεξεργαστούν και θα αποτυπώσουν σε συνεργασία μαζί μας έγκριτοι επιστημονικοί φορείς.

Τρίτος στόχος να δημιουργήσουμε ένα «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ» που θα «ενώσει» σε κοινές συνέργειες Συλλόγους,Φορείς,Οργανισμούς,Ε πιχειρήσεις και Ενεργούς Πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν ευάλωτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας.

Είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύει η Χώρα μας,πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε αλλά και να «αφουγκραστούμε» την ενεργή κοινωνία των πολιτών, η οποία έχει πολλαπλές ανάγκες και όπου ο καθένας ξεχωριστά δίνει τη δική του μάχη, χωρίς πολλές φορές

τις απαραίτητες συνέργειες.

Προς αυτή την κατεύθυνςη είχαμε την άμεςη θετική αντίδραςη απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους 4 Δήμους του Νομού που μας προςεφεραν την Αιγίδα τους, όπως και απο την Πανελλήνια Ενωση Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», με στόχο να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να καταγράψουμε τα κοινωνικά προβλήματα,να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες και να αποτυπώσουμε όλοι τον Κοινωνικό Χάρτη των Τρικάλων με πνεύμα ενότητας, σύνθεσης και κοινής συμπόρευσης.

Είναι η πρώτη φορά που βρίςκονται μαζεμένοι όλοι οι φορείς του Νομού Τρικάλων,Αυτοδιοικητικοί, Θεσμικοί και Υπηρεςιακοι με όλες τις Κοινωνικές Συλλογικότητες, προκειμένου να παρουσιάσουν τα προβλήματα τους, να τα καταγράψουν και να καταθέσουν προτάσεις χωρίς πνεύμα αντιπαράθεσης, ώστε να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να συμβάλλουν στην αποτύπωση ενός Κοινωνικού Χάρτη,που θα αποτελέσει οδηγό και «πυξίδα» δράσεων και συνεργειών στο άμεσο μέλλον.

Στα πλαίσια του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ θα υπάρξουν 7 θεματικά πάνελ για την πρώτη ημέρα του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ .

 1. ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 2. Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
 3. ΑΜΕΑ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 4. ΥΓΕΙΑ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6.. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ

7.. Η ΔΙΑΔΡΑΣΗ και ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Στο τέλος των θεματικών πάνελ της 1ης Ημέρας το απόγευμα θα τοποθετηθούν γενικότερα και ειδικότερα εκπρόσωποι ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ- ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ για θέματα Τοπικής Κοινωνικής Πολιτικής, με σύντομες παρεμβάσεις.

Eυελπιστούμε στη θετική και ευγενική ανταπόκριση του κοινού, για τη συνεργασία, υποστήριξη και θετική ανταπόκριςη του σε μια προσπάθεια που έχει σαν σαν μοναδικό στόχο να συνεισφέρει και να συμβάλλει θετικά στη στήριξη της Κοινωνίας των Τρικάλων, κυρίως αυτής των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων,αλλά και ευρύτερα όλης της κοινωνίας των Τρικάλων.

Η 2η Ημέρα του Συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στο «ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Ακούμε – Καταγράφουμε – Προτείνουμε» όπου Εκπρόσωποι Συλλόγων και Συλλογικοτήτων αλλά και Ενεργοί Πολίτες απο όλα τα Τρίκαλα, θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά, καταθέτοντας τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για τα θέματα που απαςχολούν κάθε φορέα,σύλλογο και τα μέλη τους.

Ευχαριςτούμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την θερμή ανταπόκριση και υποστήριξη τους στην επικοινωνία των στόχων του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ μας για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη και ευρεία ενημέρωση του κοινού για μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία, για την οικοδόμηση μιας Κοινωνίας Ελπίδας που καλλιεργεί αξίες και χτίζει ουσιαστικές συμμαχίες μεσα απο ένα ισχυρό τοπικό κοινωνικό δίκτυο..

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Γιώργος Γαμπιεράκης

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής & Επικοινωνίας Συνεδρίου

Tags: , ,

Ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε 9 μαθητές/τριες του 13ου Δημοτικού Σχολείου

Το λιγότερο που μπορούσε να δοθεί από τον Δήμο Τρικκαίων σε μαθητές/τριες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, ήταν ένα μικρό δώρο. Διότι το μεγαλύτερο δώρο, το έδωσαν οι 9 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που βρίσκεται στον συνοικισμό του Ριζαριού και οι οποίοι απέσπασαν το πρώτο βραβείο της UNESCO στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής σχολείων με τίτλο «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες».
Το βραβείο δόθηκε στο έργο είχε τίτλο «Αγκαλιά και φως… χαρά κι ελπίδα», που αφορά επακριβώς στο δράμα των προσφύγων, όπως το ένιωσαν, το βίωσαν, το φαντάστηκαν οι μαθητές. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημ. Νούλας και δασκάλα της Στ τάξης κ. Μάγδα Σπαθή (που με τον καθηγητή εικαστικών κ. Παναγιώτη Λιβανού συνεργάστηκαν για τον πίνακα) συνόδευσαν τα παιδιά στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017. Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου αφορούσαν στην ουσία της προσφοράς καρδιάς στα παιδιά των προσφύγων από τα παιδιά των Τρικάλων, μέσω αυτού του πίνακα.
Προβλήθηκε, επίσης, ένα πεντάλεπτο βίντεο που περιέγραφε την προσπάθεια των παιδιών πέρυσι (όταν φοιτούσαν στην Ε τάξη) και τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν και φιλοτέχνησαν τον πίνακα. Το βίντεο προβλήθηκε στο Παρίσι, όταν τον περασμένο Ιούνιο το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, ανάμεσα σε 200 από την Ελλάδα και χιλιάδες άλλα από όλον τον κόσμο, απέσπασε το πρώτο αυτό βραβείο.
Το συμβολικό δώρο των τρικαλινών πολιτών διά του Δημάρχου Τρικκαίων αντικατοπτρίζει το πνεύμα αλληλεγγύης που κυριάρχησε στα Τρίκαλα για τους πρόσφυγες. Παρόντες στη μικρή αυτή τελετή βράβευσης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεβέντη και Ψύχος και η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη.
Οι μαθητές/τριες είναι οι: Αλεξάνδρα Άρπα, Γιώτα Γεωργία, Κοθράς Νίκος, Κολέτσιου Κων/να, Κρομμύδας Διονύσης, Μπατσαράς Νίκος, Παπαποστόλου Κων/να, Πολύζος Αλέξανδρος και Ρήτος-Τσιούλης Νίκος.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Καναρίνια «εκθέτουν» χρώματα σε Πινακοθήκη στα Τρίκαλα

Μια έκθεση με χρώματα και μελωδίες εγκαινιάζεται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στην Πινακοθήκη Θόδωρου Μάρκελλου.
Ο Σύλλογος Καναρινιών Αγριοπουλιών Θεσσαλίας (ΣΚΑΘ) διοργανώνει την 4η Εκθεση – Διαγωνισμό τοπικής εμβέλειας, παρουσιάζοντας την ευκαιρία σε όλους να δουν από κοντά απίστευτους χρωματισμούς των καναρινιών. Ταυτοχρόνως θα διεξαχθεί και διαγωνισμός σχετικά με τα χρώματα των πουλιών αυτών, συνδυάζοντας με τον τρόιπο αυτόν τα χρώματα της φύσης με τα χρώματα των ζωγράφων, που σηυνήθως εκτίθενται σε μια πινακοθήκη. Εξάλλου, ο χώρος που ανακαίνισε ο Δήμος Τρικκαίων, λειτουργεί και ως πινακοθήκη και ως χώρος πολιτισμού, δίνοντας λόγο και βήμα σε όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό.

Σκοπός της έκθεσης είναι:

1) Να βοηθήσει στην επικοινωνία όλων των ενδιαφερόμενων με τα θέματα του συγκεκριμένου χόμπι.

2) Να διαδοθεί στους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων η γνώση των πουλιών και η ενημέρωση – συμμόρφωση του, ειδικά με τα απειλούμενα είδη.

3) Να βελτιωθεί η ποιότητα των πτηνών που φιλοξενούνται σε κλειστού τύπου εκτροφή μέσω κρίσης από πιστοποιημένους κριτές.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 • Κυριακή 19/11/2017 ώρες 09:00-18:00 συγκέντρωση των διαγωνισθέντων πουλιών στο χώρο έκθεσης.
 • Δευτέρα 20/11/2017 ώρες 09:00-14:00 έλεγχος των πουλιών από την κτηνίατρο της έκθεσης Σταμπέρνα Κωνσταντίνα.
 • Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη 21,22,23/11/2017 ώρες 09:00-16:00 κρίση των πουλιών από τον διεθνή γερμανό κριτή Hans-Joachim Rein.
 • Παρασκευή 24/11/2017 ώρες 12:00- 20:30 είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
 • Σάββατο 25/11/2017 ώρες 10:00- 20:30 είσοδος ελεύθερη για το κοινό
 • Κυριακή 26/11/2017 ώρες 10:00-12:00 είσοδος ελεύθερη για το κοινό
 • 12:00-13:00 απονομή βραβείων στους διακριθέντες.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Σημαντική πρωτοβουλία για την πρόληψη του ντόπινγκ στον αθλητισμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος για την καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ στο νεανικό αθλητισμό. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των αθλητικών σωματείων του Νομού μας, συμμετέχοντας συνολικά πάνω από 300 αθλητές/τριες στην αρχική διερεύνηση απόψεων και στάσεων για θέματα ντόπινγκ στον αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα, στη πρώτη φάση του προγράμματος έλαβαν μέρος τα παρακάτω αθλητικά σωματεία:

Ατομικά αθλήματα Ομαδικά αθλήματα
A.E.T. (Kολύμβηση) Ακαδημία 1 (Ποδόσφαιρο)
Α.Π.Σ.Τ. (Ελληνορωμαϊκή Πάλη) Αίολος (Καλαθοσφαίριση-γυναίκες)
Ασκληπιός (Ποδηλασία) Α.Ο. Δήμητρα-Απόλλων 2005 (Ποδόσφαιρο)
Γ.Ε.Α.Τ.(Στίβος) Α.Ο. Πύργου (Ποδόσφαιρο)
Γ.Σ.Τ. (Στίβος) Α.Ο.Τ. 2011 (Ποδόσφαιρο-γυναίκες)
Ο.Α.Τ. (Αντισφαίριση) Ασκληπιός (Βόλεϊ-γυναίκες)
Σ.Ο.Α.Τ. (Tae Kwon Do) Κρύα Βρύση (Ποδόσφαιρο)
  Φαλώρεια(Καλαθοσφαίριση)
  Φιλαθλητικός(Βόλεϊ)

 

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινάει η δεύτερη φάση του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τους αθλητές/τριες για την εφαρμογή ειδικού εκπαιδευτικού υλικού στοχευόμενο στην ανάπτυξη ικανοτήτων διαχείρισης θεμάτων ντόπινγκ. Ενδεικτικά θέματα που θα αναπτυχθούν στη δεύτερη φάση είναι η ενημέρωση για τους οργανισμούς αντί-ντόπινγκ,η παρουσίαση του κώδικα αντί-ντόπινγκ και των πιθανών παραβιάσεων, η εξοικείωση με την διαδικασία ελέγχου ντόπινγκ, η ενημέρωση για τις απαγορευμένες ουσίες, η σημασία της διατροφής στον αθλητισμό, τα συμπληρώματα διατροφής και οι κίνδυνοι αυτών, και συνολικά οι καταστρεπτικές συνέπειες του ντόπινγκ για την υγεία.

Το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και η ερευνητική ομάδα του προγράμματος ευχαριστεί όλους τους/τις προπονητές/τριες και τους/τις αθλητές/τριες που έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση και ενθαρρύνει αυτούς για τη συνέχιση της συνεργασίας λαμβάνοντας μέρος στη δεύτερη και εκπαιδευτική φάση του προγράμματος. Επίσης, ευχαριστεί τη διεύθυνση Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίος του Δήμου Τρικκαίων και όλους τους αρμόδιους υπαλλήλους για τη διευκόλυνση σε πρακτικά, αλλά ουσιαστικά θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον κ. Γαλάνη Ευάγγελο (6940805961, v.galanis@hotmail.com).

Με εκτίμηση,

 

Γαλάνης Ευάγγελος

Υπεύθυνος Ερευνητής

Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α., Π.Θ.

Χατζηγεωργιάδης Αντώνης

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α., Π.Θ.

 

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ποσοτήτων κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (08-11-2017) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι ύστερα διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους (89,2) γραμμαρίων.

Tags: , ,

Απόσυρση επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενημερώνει τους επαγγελματίες αλιείς ότι εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση – Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης – χρηματοδότησης πράξεων που αφορούν στην «Οριστική παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων αλιευτικού σκάφους» – Δράση “Διάλυση αλιευτικού σκάφους” – Μέτρο 6.1.10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (Ε.Π. Αλ. & Θ).

Η αίτηση θα υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ aposyrsi.alieia.gr και στη συνέχεια θα υποβάλλεται ταχυδρομικά  ο πλήρης φάκελος δικαιολογητικών στην ΕΥΔ. ΕΠΑΛΘ (Μιχαλακοπούλου 103, Τ.Κ. 11527, Αθήνα).

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 9-11-2017 και ώρα 10.00πμ. και ημερομηνία λήξης ορίζεται η 4-12-2017 και ώρα 15.00μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Αλιείας της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας, στο τηλέφωνο 2413511160.

Tags: , ,

Να τσακίσουμε τους ναζί και την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες

Πριν μερικές μέρες έξω από το χώρο που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής τα «πρωτοπαλίκαρα» της χτυπούν υπό την προφανή προστασία των κρατικών αρχών την Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Την περίοδο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εθνικιστικά και ρατσιστικά σκουπίδια πετούν πέτρες στο σπίτι του Αμίρ, ανήλικου Αφγανού μαθητή του δημοτικού, λόγω του «θράσους» του να διαμαρτυρηθεί, επειδή του αρνήθηκαν να κρατήσει τη σημαία του σχολείου του. Στις αρχές Οκτώβρη τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτίθεται και χτυπάει άγρια Πακιστανούς εργάτες γης. Αυτή είναι η δράση της Χρυσής Αυγής που με μία άνευ προηγουμένου κάλυψη και νομιμοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα όργανά της, επιχειρεί να κάνει δημόσια εκδήλωση στα Τρίκαλα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με τον Μιχαλολιάκο, στοχεύοντας στη διάδοση και εμπέδωση του εθνικιστικού και ναζιστικού της δηλητηρίου.

Σε μία περίοδο που οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή μας και ευρύτερα οξύνονται, και οι αστικές δυνάμεις μαζί με το γενικευμένο κοινωνικό πόλεμο που εξαπολύουν στην κοινωνική πλειοψηφία των μητροπόλεων τους, «ζεσταίνουν» διαρκώς και την πολεμική τους μηχανή, η φασιστική και εθνικιστική ρητορεία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο συνεκτικό στοιχείο της κυρίαρχης πολιτικής. Τα δόγματα και οι ιεραρχήσεις εξάλλου της αστικής πολιτικής όλο και περισσότερο προσεγγίζουν τον ολοκληρωτισμό και το καθεστώς εξαίρεσης για όλους τους αδύνατους, που αποτελεί την πολιτική βάση του φασισμού και των μορφωμάτων του.

Η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφύγων ως «ασύμμετρη απειλή», η αναβάθμιση του πολεμικού ρόλου της χώρας στην περιοχή (επίσκεψη στις ΗΠΑ, αναβάθμιση ΝΑΤΟικού στρατηγείου Λάρισας, συζήτηση για νέες βάσεις κτλ) και κυρίως η αντιδραστική αφήγηση για την «ανάπτυξη» και την «παραγωγική ανασυγκρότηση» που ουσιαστικά θα πατήσει πάνω στο πτώμα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, αποτελούν την υλική πολιτική και οικονομική βάση αλληλεξάρτησης της κυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής.

Η πανκινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων (βλ. Αλμυρό, Λάρισα, Τρίκαλα κτλ) σαν ομπρέλα ασφαλείας στην ομαλή τέλεση του έργου της Χρυσής Αυγής, σε κάθε επιχείρηση δημόσιας εμφάνισης των στελεχών της, αποτελεί απλά την επισφράγιση όλων των παραπάνω. Καμία επικοινωνιακή τρίπλα δεν μπορεί να ακυρώσει την ελευθερία κινήσεων που δίνουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί στο έργο της Χρυσής Αυγής.

            Καλούμε το λαό της Θεσσαλίας να διαδηλώσει ενάντια στην εμφάνιση του αρχιφασίστα Μιχαλολιάκου στην πόλη των Τρικάλων και να μετατρέψει την εκδήλωσή τους σε μια απομονωμένη και αυτοαναφορική μάζωξη που τελείται σε αντιπαράθεση με το σύνολο της πληττόμενης πλειοψηφίας. Να διαδηλώσουμε ενάντια σε όποιος θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως τα προβλήματα μας θα λυθούν αν «πιούμε το αίμα» των αδυνάτων (μεταναστών, ανέργων κτλ), αν εκκινήσουμε ένα «σαφάρι» για το ποια εκμεταλλευόμενη ομάδα θα έχει λιγότερα δικαιώματα από την άλλη, συσκοτίζοντας πως τα δικαιώματα κατακτώνται μόνο με πάλη εναντίων των πλουσίων και των δυνατών. Να αντεπιτεθούμε ενάντια στο ρεύμα του ανορθολογισμού και του σκοταδισμού που επιχειρεί να απαξιώσει κάθε προσπάθεια υπέρβασης της υφιστάμενης τάξης πραγμάτων και να εγκλωβίσει την ανθρώπινη αναζήτηση στην άβυσσο των εθνικιστικών μυθευμάτων. Πάνω απ όλα όμως να παλέψουμε ενάντια στο γενικευμένο καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» που απειλεί να κλείσει για χρόνια της ζωές μας στο «γύψο», για να κατακτήσουμε στο επίπεδο της διαβίωσης, άλλα και της ελευθερίας τους όρους θεμελίωσης μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

            Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και στις κοινωνικές μάχες. Για αυτό παλεύουμε να χάσουν οι φασίστες κάθε δυνατότητα σποράς του ναζιστικού τους κηρύγματος στις πόλεις, στις γειτονιές, στους χώρους δουλείας, στους χώρους της νεολαίας. Για αυτό παλεύουμε να κλείσουν τα γραφεία τους παντού, και στα Τρίκαλα. Για αυτό θα είμαστε στο δρόμο ενάντια σε όλα τα μαντρόσκυλα της αστικής πολιτικής.

Όλοι στην πανθεσσαλική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 11/11 στις 17:00 στην πλατεία Ρ. Φεραίου στα Τρίκαλα.

Τοπικές επιτροπές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Θεσσαλία
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Pink Martini - Amado mio
Charlie Puth - Attention
Μελίνα Ασλανίδου - Να με δικαιολογήσεις
Γλυκερία - Πατρίδα
Lenny Kravitz - I belong to you
James Morison - You give me
Γιάννης Πάριος - Το σημάδι του έρωτα
Μανώλης Λιδάκης - Και καρτερώ
Enrique Inglesias - Hero
Little Mixe - Secret love song