Tags: , ,

Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 07.11.2017 από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων,  ελέγχθηκαν:

 • (703) άτομα,
 • (550) οχήματα,
 • (7) επιχειρήσεις σκραπ και
 • (7) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν (26) άτομα.

Συνελήφθησαν (15) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) ημεδαποί για κλοπή.
 • Δύο (2) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Τέσσερις (4) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Ένας (1) ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Δύο (2) ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Βεβαιώθηκαν (146) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) παραβάσεις για κλοπή.
 • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 • Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Δύο (2) παραβάσεις για επαιτεία.
 • Εκατόν τριάντα πέντε (135) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
  • (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (18) για ΚΤΕΟ,
  • (26) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (19) για μέθη,
  • (63) λοιπές παραβάσεις.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και είδη παραεμπορίου.

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 

Tags: , ,

Εξειδίκευση μέτρων για την εκστρατεία κατά του καπνίσματος

Εξειδίκευση των μέτρων για τη διακοπή καπνίσματος στα Τρίκαλα, έγινε σήμερα το μεσημέρι. Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τη δράση για να γίνουν τα Τρίκαλα «πόλη χωρίς τσιγάρο» και συγκάλεσε νέα σύσκεψη. Αυτή τη φορά με φορείς που έχουν άμεσο λόγο, στην υλοποίηση αυτής της απαίτησης της κοινωνίας: Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης, ΣΕΦΑΑ, το ιατρείο διακοπής καπνίσματος, εθελοντές.. Ολοι τους, με παρεμβάσεις και παρατηρήσεις, συνέβαλαν στη συζήτηση που διήρκησε επί  μακρόν, στη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με αυτά:
– άμεσα τυπώνονται όλα τα φυλλάδια και το λοιπό συνοδευτικό υλικό
– καταρτίζεται σχέδιο ενημέρωσης με κάθε διαθέσιμο τρόπο
– συγκεκριμενοποιείται ο τρόπος συνεργασίας ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας
– εντείνεται η προσπάθεια ενίσχυσης των δράσεων στα σχολεία
– ενεργοποιούνται περισσότεροι φορείς (π.χ. Διευθύνσεις Εκπαίδευσης)
– αξιοποιείται ο Μύλος των Ξωτικών
– συνεχίζεται η συνεργασία με τους επαγγελματίες (όχι μόνο ιδιοκτήτες μπαρ, καφετεριών, ταβερνών, αφού το κάπνισμα απαγορεύεται σε κάθε δημόσιο χώρο)
– διευκρινίζονται τα ιατρικά ζητήματα και η ειδικότερη στόχευση
Όλα αυτά τα μέτρα, που υλοποιούνται από το αμέσως επόμενο διάστημα, αφορούν στην προσπάθεια να ενημερωθεί και να συνεργαστεί ο κάθε πολίτης, αφού σημασία έχει η κοινή απόφαση για το τσιγάρο και όχι η καταστολή.
Ηδη, τα πρώτα μηνύματα, από ιδιοκτήτες καταστημάτων που υλοποιούν αυτήν την απόφαση, είναι άκρως θετικά.
Και αυτές οι συσκέψεις θα συνεχίζονται ανά τακτά διαστήματα, για να υπάρχει αλληλοτροφοδότηση με βάση την κάθε φορά κατάσταση και να εναρμονίζονται οι δράσεις με την πορεία της εκστρατείας.
Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν οι: πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ψύχος, γενικός γραμματέας Δήμου Τρικκαίων κ. Θωμάς Παπσίκας, Διευθυντής ΑΔ Τρικάλων κ. Γ. Σπηλιόπουλος, κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Κουτεντάκης, στελέχη του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων (η υπεύθυνη κ. Αννα Καραμπίνα και τα στελέχη κ. Ντίνα  Νταϊλιάνα και Ρίτσα Σουλιώτη), προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων με επικεφαλής την κ. Λίτσα Κοντογιάννη, η κ. Σοφία Γιδά Ιατρός Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Β’ Παθολογικής κλινικής Γ.Ν. Τρικάλων, η κ. Δήμητρα Χατζηστρατή από τους Εθελοντές Τρικάλων.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Θετικά νέα για πράσινες επενδύσεις στον Δ. Τρικκαίων

Θετικά νέα για πράσινες επενδύσεις αναμένει από τον υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Η χθεσινή (7 Νοεμβρίου 2017) επίσκεψη του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στον κ. Πάνο Σκουρλέτη, είχε ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, το θέμα της επίλυσης μιας αγκύλωσης του νόμου για τη σύναψη δανείων για ΑΠΕ από οικονομικά επιβαρυμένους Δήμους. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρόταση του Δήμου Τρικκαίων, να υλοποιηθούν έργα 8,5 εκατ. ευρώ περίπου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτά τα έργα αφορούν σε:

 • παροχή φυσικού αερίου σε 51 δημοτικά κτήρια και σχολικές μονάδες
 • τοποθέτηση 829 φωτιστικών τύπου LED σε όλον τον Δήμο
 • φωτοβολταϊκά συστήματα σε 40 διδακτήρια και 20 δημοτικά κτήρια

Το ετήσιο όφελος για τους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων προϋπολογίζεται σε 1,7 εκατ. ευρώ.
Μόνο εμπόδιο, η διάταξη νόμου που απαγορεύει τη λήψη τέτοιων δανείων σε Δήμους με επιβαρύνσεις. Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη βελτιώσει θεαματικά τα οικονομικά του και, όπως ήδη έχει προτείνει ο κ. Παπαστεργίου, η αλλαγή του νόμου θα δώσει τη δυνατότητα για ενεργειακά έργα με άμεσα οφέλη στους πολίτες. Ο υπουργός, γνωρίζοντας το όλο ζήτημα, δήλωσε ότι συμφωνεί με το αίτημα του Δήμου Τρικκαίων, αναμένοντας τη νομική του επεξεργασία, ώστε σύντομα να βρεθεί λύση.

 

Ενεργειακές Κοινότητες

Σε ένα παρεμφερές θέμα, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε την αναγκαιότητα, οι Δήμοι να μπορούν να υλοποιούν έργα μεγαλύτερης ισχύος, όπως προβλέπει η νέα πρακτική των Ενεργειακών Κοινοτήτων. Ο νέος αυτός θεσμός επιτρέπει τις συμπράξεις πολιτών και φορέων για την κατασκευή μικρής κλίμακας ενεργειακών έργων. Ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε, οι Δήμοι να μπορούν να αυξάνουν την ισχύ των έργων αυτών, όπως, για παράδειγμα, στα φωτοβολταϊκά, προκειμένου να αυξάνουν και τα οφέλη υπέρ των πολιτών.

Καθαριότητα

Δύο ζητήματα έθεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στον υπουργό Εσωτερικών για την καθαριότητα.
Το πρώτο, να δοθεί χρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού (π.χ. απορριμματοφόρα) από τους Δήμους. Αυτή η ενέργεια θα ωφελήσει την παραμονή των υπηρεσιών καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων στους ΟΤΑ, σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.
Το δεύτερο, η λύση του ζητήματος των συναρμοδιοτήτων για τον καθαρισμό καναλιών και ποταμών. Κάτι που, όπως φάνηκε από τις περυσινές πλημμύρες στον Δήμο Τρικκαίων, δεν διευκολύνουν την προστασία καλλιεργειών και περιουσιών. Μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα και ζήτησε χρηματοδότηση για καθαρισμό καναλιών, ακόμη κι αν δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αφού κυρίαρχο παραμένει η επίλυση των προβλημάτων.
Smart Trikala

Για το θέμα των «Έξυπνων Πόλεων» με βάση την πρακτική που αναπτύσσει ο Δήμος Τρικκαίων, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε θέματα ρεαλισμού. Τόνισε, δηλαδή, την ανάγκη πραγματοποίησης ουσιαστικών παρεμβάσεων, με βάση τον ρεαλισμό και την κατάσταση της κοινωνίας και όχι λύσεις που δεν «ακουμπούν» την κοινωνία.

 

Δημοτικό Θέατρο

Για το χρονίζον θέμα του Δημοτικού θεάτρου Τρικάλων, ο κ. Παπαστεργίου επανέφερε και στον κ. Σκουρλέτη το θέμα του νομικού ζητήματος που εμποδίζει την επίλυση προβλημάτων. Υπενθύμισε τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού, αφού το θέατρο, παρά τις τόσες του πλούσιες δράσεις, λειτουργεί με προβλήματα.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ομιλία Παπαστεργίου σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Με Δήμους έτοιμους για αλλαγές, με την καινοτομία ως οδηγό και με δράσεις σε κάθε τομέα, μπορεί να ξεκινήσει η νέα εποχή στην κοινωνία. Μια εποχή που εγκολπώνεται την καινοτομία ως συστατικό της στοιχείο και η οποία ανταποκρίνεται στα όσα επιθυμούν οι πολίτες. Το γενικό αυτό συμπέρασμα της ομιλίας του Δήμαρχου Τρικκαίων σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αντικατοπτρίζει, αφ’ ενός τα όσα έχουν ήδη γίνει στον Δήμο, αφ’ ετέρου το πλαίσιο στο οποίο κινείται η δημοτική αρχή.
ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε στο συνέδριο με θέμα «Βιώσιμες Πόλεις και Ενεργοί Πολίτες» στις 6 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη. Στη θεματική ενότητα «ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ» αναφέρθηκε στην ουσία των αλλαγών στον Δήμο Τρικκαίων.
Στο στρογγυλό τραπέζι με τους Κώστα Αδαμάκη, (Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Κωνσταντίνο Χαμπίδη (Chief Digital Officer στον Δήμο Αθηναίων), Βασίλη Νικολόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο & Συνιδρυτή της Intelen), Ματθαίο Δαμίγο (Ιδρυτή της Athens Wonders) και συντονιστή τον Πολυδεύκη Λουκόπουλο (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Philips Lighting), όρισε την καινοτομία ως διαφορετική για κάθε Δήμο ή με βάση τις ανάγκες. Έτσι, υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι ΟΤΑ  «σε προτυποποίηση και κατηγοριοποίηση των έξυπνων πόλεων ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά της κάθε μίας».

Και όπως επεσήμανε: «Καινοτομία είναι το να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τους Δημότες μας!».

Αυτό επιτυγχάνεται με το:

 • να δομήσουμε τη δημόσια διοίκηση γύρω από τους πολίτες μας
 • να προσαρμόσουμε τους Δήμους μας στα SDGs (τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που τα Ηνωμένα Έθνη έθεσαν για το 2030)
 • να βαθμολογήσουμε τις επιδόσεις μας, (συσχετίζοντας ένα κομμάτι της ετήσιας χρηματοδότησης των Δήμων, ανάλογα με τον βαθμό προσαρμογής).

Στα Τρίκαλα προωθείται η καινοτομία στην παιδεία, καθώς

 • φέτος ξεκινά πιλοτικά την δωρεά πακέτων με υλικό στα STEM, Science, Technology, Engineering and Mathematics στα σχολεία
 • Και μέσω της etrikala διοργανώνουμε και σχετικά σεμινάρια για τους καθηγητές

Τονίζοντας ότι καινοτομία δεν είναι μόνο ο ρόλος του μπόγια και του κηπουρού για τους Δήμους, απαιτούνται  προτάσεις, ακόμη και άσκηση πίεσης «για να δημιουργηθούν, νέες πρωτοβουλίες βασισμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των περιοχών μας».
Αυτά, στον Δήμο Τρικκαίων είναι μέχρι στιγμής:

 • το Σχέδιο Ασκληπιός
 • τα προγράμματα προσβάσιμου τουρισμού, τουρισμού για άτομα με αναπηρίες
 • ο Μύλος των Ξωτικών
 • Ο ανοιχτός Δήμος στον πολίτη (πλατφόρμες διαβούλευσης με ανοιχτές διαδικασίες)
 • Η εκστρατεία διακοπή καπνίσματος
 • Οι τεχνολογικές λύσεις (ΑΤΜ πιστοποιητικών, smart Trikala με πλήθος επί μέρους δράσεων)
 • Η κατασκευή ποδηλατοδρόμων

Επεσήμανε, βεβαίως, τις αγκυλώσεις που υπάρχουν και το πλήθος εμποδίων που ορθώνονται. Και, αναφερόμενος συμπερασματικά στην ανάγκη πραγματοποίησης αλλαγών, τόνισε:

« Αν οι διαδικασίες μας ήταν γραμμένες σε ένα χαρτί, αυτό το χαρτί πλέον έχει τόσες μουτζούρες από το γράψε-σβήσε, που είναι εξαιρετικό δυσανάγνωστό και θέλει πέταμα (ανακύκλωση για να είμαι και politically correct!)».

Για τον λόγο αυτόν, επειδή «όλα είναι εφικτά», ο κ. Παπαστεργίου ήταν σαφής: «πρώτα να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε».
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

Εκδήλωσες για την Παγκόσμια Ημέρα για τον σακχαρώδη διαβήτη

Εκδήλωσες για την Παγκόσμια Ημέρα για τον σακχαρώδη διαβήτη την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων, ενεργοποιώντας την τοπική κοινωνία.
Στόχος, η ενημέρωση και η πρόληψη απέναντι στην ασθένεια. Ειδικά φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα και στα μέτρα πρόληψης. Για οτν λόγο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων η Ομάδα Εθελοντών και το Διαβητολογικό ιατρείο του νξοσοκομέιου Τρικάλων συνδιοργανώνουν ποικίλες δράσεις. Συγκεκριμένα:

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

 1. Το πρωί, ομάδα επιστημόνων πραγματοποιεί ενηεμρωτικές ομιλίες στο 3ο και στο 6ο ΚΑΠΗ Τρικάλων. Θα μιλήσουν οι :
  Βασίλης Γκιζλής γενικός γιατρός – διαβητολόγος,
  Ηλίας Τσιαούσης γενικός γιατρός,
  Βασίλης Τσιούτσιας φαρμακοποιός>
  Θα συντονίζει ο κ. Μιχάλης Λάππας, οδοντίατρος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, εντεταλμένος για θέματα εθελοντισμού.

Παραλλήλως θα γίνονται μετρήσεις σακχάρου από νοσηλευτικό προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

 1. Στον πεζόδρομο της Ασκληπιού το διάστημα 10:00 – 13:00 ομάδα εθελοντών νοσηλευτών σε ειδικό σταντ θα κάνει μετρήσεις σακχάρου, θα ενημερώνει τους πολίτες, θα τους καλεί να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο και θα διανέμει εξειδικευμένα έντυπα
 2. Το βράδυ της Τρίτης θα γίνει φωταγώγηση της κεντρικής γέφυρας με μπλε χρώμα, το χρώμα κινητοποίησης ενάντια στη νόσο
 3. Το απόγευμα, ομάδα επιστημόνων θα πραγματοποιήσει δύο ομιλίες:
  Α. Στο Μεγαλοχώρι, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μεγαλοχωρίου, στις 18:00 στην καφετέρια «Περιστέρης», με θέμα «Γυναίκα και Διαβήτης, θα μιλήσουν οι:

Δήμητρα Νάτσινα, γενιική ιατρός ΕΣΥ
Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, διατροφολόγος
Βασίλης Τσιούτσιας, φαρμακοποιός

Β. Στα Αμπελάκια, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αμπελακίων στο 26ο Δημοτικό Σχολείο στις 19:00 θα μιλήσει ο:
Δρ Αδαμάντιος Μπουρδάκης ειδικός παθολόγος – διαβητολόγος, Δ/ντης ΕΣΥ στο  Διαβητολογικό ιατρείο, με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης: Παγκόσμιο πρόβλημα που αγγίζει και τις γυναίκες».
θα παρεμβαίνει η κ. Ελένη Πολύζου, ιατρός ΕΣΥ, ως συντονίστρια του τομέα Υγείας Εθελοντών

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε η αριθ. 1658/113118/26.10.2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ: 3893 Β’ /06.11.2017) με την οποία δίνεται παράταση στην υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στην εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης έως τις 29 Δεκεμβρίου 2017

Όσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, στην κυριότητα των οποίων βρίσκονται βοσκήσιμες γαίες, επιθυμούν να ενταχθούν στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση στην Υπηρεσία μας εντός της ανωτέρω προθεσμίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2431046305 (αρμόδιοι υπάλληλοι: Σωκράτης Πάντος & Γεωργία Ντίνου)

 

 

 

 

                                                                            Ο Διευθυντής

                                                                        Εμμανουήλ Γουγουλάκης

 

Tags: , ,

Κ. Σκρέκας: Η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον τον έλεγχο

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι», ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον τον έλεγχο.
Όσον αφορά το χτύπημα που έγινε στη  Χαριλάου Τρικούπη είπε: « η κυβέρνηση αντί να πει όπως θα έκανε κάθε υπεύθυνη Κυβέρνηση ότι θα συλλάβει αυτόν που έκανε την ενέργεια, έβγαλε ανακοίνωση και μίλησε για προβοκάτσια. Εάν πιστεύει ότι έγινε προβοκάτσια ας εξηγήσει στο λαό ποιός την έκανε και τί στόχους είχε.»
Συνεχίζοντας, ο κ. Σκρέκας είπε ότι «Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο στα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν τον κόσμο και την κοινωνία. Το 2016 μειώθηκαν τα εισοδήματα και των μισθωτών και των συνταξιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών και παρόλο που μειώθηκαν κατά τρία  δισεκατομμύρια τα έσοδά τους οι φόροι αυξήθηκαν κατά εφτά δισεκατομμύρια! Αυτό είναι μία συνταγή που δεν οδηγεί πουθενά.»
Αναφορικά με το νόμο Παρασκευοπούλου, χάρη στον οποίο αποφυλακίστηκαν 2000 εγκληματίες, «από τους οποίους κάποιοι βγαίνοντας σκότωσαν, άλλοι έκλεψαν και άλλοι βίασαν. Έρχεται τώρα ο ίδιος ο κος Παρασκευόπουλος στο κανάλι της Βουλής και αναγνωρίζει το λάθος του, λέει πως ο νόμος του πρέπει να καταργηθεί. Το κακό όμως, έχει ήδη γίνει, είναι τετελεσμένο γεγονός. Άραγε πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση τη στιγμή που σήμερα λέει, αύριο ξελέει. Σήμερα ψηφίζει, αύριο ξεψηφίζει και έχει έναν πρωθυπουργό που εμπαίζει συνεχώς τον ελληνικό λαό και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην καρέκλα; Πώς μπορεί να εμπιστευτεί κανείς αυτήν την Κυβέρνηση ότι θα μας βγάλει από την κρίση;»
Κατόπιν , ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε σε θέματα της οικονομίας. «Για την οικονομία λένε πως μειώνεται η ανεργία δηλαδή αυξάνονται οι εργαζόμενοι ενώ ταυτόχρονα μειώνονται κατά 3 δισεκατομμύρια τα εισοδήματα, αυτό είναι η απόλυτη κοροϊδία! Θα δώσουνε έναν μποναμά Χριστουγεννιάτικο ενώ μειώσανε το ΕΚΑΣ, καταργήσανε το επίδομα θέρμανσης, μειώσανε τις συντάξεις, 400.000 συνταξιούχοι περιμένουνε δύο χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους και θα πάνε το αφορολόγητο στις 5000 ευρώ και πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει καλό;» Καταλήγοντας ο κ. Σκρέκας είπε πως «η κυβέρνηση- πρώτη φορά στα χρονικά- λέει ότι έχει υπέρ πλεόνασμα (δηλαδή πλεόνασμα που δε χρειαζόταν) από υπερφορολόγηση , 6 δις πέρυσι και 3 δις φέτος! Ας πει, λοιπόν, στον ελληνικό λαό που πάνε αυτά τα λεφτά; Πού πάνε αυτά τα λεφτά;»

Tags: , ,

Ο Δήμος Τρικκαίων επιλύει το πρόβλημα της λαϊκής αγοράς

Ένα μεγάλο έργο, που επί χρόνια αποτελούσε σημείο διαφωνιών στο κέντρο των Τρικάλων, ξεκινά. Ο Δήμος Τρικκαίων, υλοποιώντας τις αποφάσεις του για δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης, επιλύει το πρόβλημα της λαϊκής αγοράς. Και μάλιστα,
– εκσυγχρονίζει το κέντρο της,
– συνεργάζεται με τους φορείς και τους πολίτες,
– δημιουργεί νέα δεδομένα για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές,
Η συνολικά θετική αποδοχή της πρότασης της δημοτικής αρχής από το Δημοτικό Συμβούλιο, δείχνει την ανάγκη, το θέμα να επιλυθεί με σταθερότητα και με το βλέμμα στις πραγματικές ανάγκες.
Πριν την ψήφιση της εισήγησης το βράδυ της Τρίτης 7 Νοεμβρίου 2017, ο Δήμος Τρικκαίων προέβη σε διαβούλευση με τους φορείς (εμπορικό σύλλογο, παραγωγούς, πωλητές, Αστικό ΚΤΕΛ), στάθμισε τους παράγοντες, εξέτασε λύσεις.
Και κατέληξε σε μια πρόταση ρεαλιστική, που «βλέπει» το μέλλον, αξιοποιεί την παράδοση της λαϊκής αγοράς και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.
Η πρόταση αυτή:
α) Επεκτείνει τις πλακοστρώσεις σε όλες τις νησίδες, δημιουργώντας άνετα πεζοδρόμια πλάτους 5-5,35 μέτρων για την διευκόλυνση της  λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Η κατασκευή του δαπέδου των νησίδων θα περιλαμβάνει αποξήλωση των υφισταμένων και κατασκευή νέων με πλάκες μωσαϊκού τύπου

β) Προβλέπει τοπικές διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων στις θέσεις των διασταυρώσεων, εξασφαλίζοντας χώρους στάθμευσης  και ενοποίηση των πεζοδρομίων επί της οδού Πλούτωνος, με την οποία θα διασφαλίζεται και η διέλευση των οχημάτων στο σημείο αυτό.

γ) Ενοποιεί τις τρεις νησίδες και καταργεί τον εγκάρσιο δρόμο, διαμορφώνοντας μια επιμήκη πλατεία, που δίνει τη δυνατότητα και για άλλες χρήσεις (περιοδικές εκθέσεις, δρώμενα πολιτισμού και αναψυχής)  στις ώρες μη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς

δ) Διευθετεί τον χώρο των  πάγκων των παραγωγών, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της λαϊκής αγοράς και την άνετη  και ασφαλή εξυπηρέτηση του κοινού

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, για πρώτη φορά επιλύεται ένα τόσο σημαντικό θέμα, με συνέργειες, με διαβούλευση, με όλα τα δεδομένα επί τάπητος, για ένα θέμα που ταλαιπωρούσε την πόλη.

Σημειώνεται, επίσης, η καινοτομία με τη χρήση των χώρων της λαϊκής και κατά τις απογευματινές ώρες από τους πολίτες, ως νέος χώρος συνεύρεσης, για πραγματοποίηση εκθέσεων και πιθανώς με την ύπαρξη κυλικείου.

Είναι πεποίθηση της δημοτικής αρχής, επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, ότι αυτή η περιοχή μπορεί αν γίνει από τα ομορφότερα σημεία των Τρικάλων.

Στο μεσοδιάστημα, θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ στην κεντρική πλατεία, προκειμένου να διευκολύνουν τον πολίτη.

Η δε χρηματοδότηση του ύψους 449.000 ευρώ έργου, κατατέθηκε ως πρόταση να γίνει από το «Πράσινο Ταμείο», που δημοσίευσε πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στον άξονα 2 «Αστική Αναζωογόνηση 2017» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου». Τοπ έργο του Δήμου Τρικκαίων ονομάζεται «Ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπλασης στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων με την αναβάθμιση της περιοχής της υπαίθριας λαϊκής αγοράς» και εντός του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί. Αρχικώς ο Δήμος Τρικκαίων είχε διαθέσει δικό του κονδύλι για το έργο. Όμως η ύπαρξη του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου, διευκολύνει τη δημοτική αρχή  και για τον λόγο αυτόν, το Δημοτικό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για να υποβληθεί επισήμως η σχετική πρόταση.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Μέγαρο (Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου) σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3852/2010 στις 14 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ., σύμφωνα με το Ν. 4172/2013 άρθρο 78 :

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης αυτής είναι :

ΘΕΜΑ1ο: Εισηγητική Έκθεση tης Περιφέρειας Θεσσαλίας επί της συντάξεως του Προϋπολογισμού  οικονομικού Έτους 2018.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, Περιφερειάρχης

ΘΕΜΑ 2ο:Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) «Στοχοθεσία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού2018»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος Περιφερειάρχης

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

 

Tags: , ,

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, σημειώθηκαν 25 τροχαία ατυχήματα (έναντι 32 το 2016).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

 •  3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2016)
 •  2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2016)
 •  20 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 22 το 2016)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 38 παθόντες (έναντι 42 το 2016).

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

 •  4 νεκροί (έναντι 5 το 2016)
 •  3 βαριά τραυματίες (έναντι 5 το 2016)
 •  31 ελαφρά τραυματίες (έναντι 32 το 2016)

 

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Οκτώβριο 2017 πραγματοποιήθηκαν (93.685) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (7.863) παραβάσεις και ειδικότερα:

 

 • 084 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 208 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη),
 • 389 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού,
 • 69 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
 • 341 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας,
 • 160 για μη χρήση κράνους,
 • 117 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 • 8 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 • 92 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 • 23 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 • 3 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 • 13 για παραβίαση προτεραιότητας,
 • 394 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
 • 199 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,
 • 4 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
 • 98 για φθαρμένα ελαστικά,
 • 1 για διαφημιστικές πινακίδες και
 • 660 λοιπές παραβάσεις.

 

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

 

 • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
 • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
 • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
 • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
 • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
 • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
 • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
 • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
 • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
 • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
 • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
 • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Στις  25 και 26 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Grand Meteora Hotel, στην Καλαμπάκα, το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων», το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο, να γίνει συζήτηση για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο σύγχρονο οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον και πώς μέσα από αυτές μπορούν οι φαρμακοποιοί να αναζητήσουν διεξόδους από την κρίση.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

 • 2 στρογγυλά τραπέζια

–          «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα φαρμακεία», όπου και θα αναπτυχθούν  τα θέματα: «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη σύγχρονη φαρμακευτική περίθαλψη και εξατομικευμένη ιατρική πρακτική: Προκλήσεις και προοπτικές» & «Προληπτική ΠΦΥ στο φαρμακείο: Εμβολιαστική κάλυψη»

–          «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», με τη συμμετοχή των προέδρων των τεσσάρων διοργανωτών φαρμακευτικών συλλόγων

 • Επιστημονικές και ενημερωτικές ομιλίες με θέματα όπως:

–          Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη (Μ.Σ.Α.Φ.)

–          Νέα δεδομένα στον αντιγριπικό εμβολιασμό

–          Διακοπή καπνίσματος

–          Το νομικό και το διαχειριστικό πλαίσιο διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τα φαρμακεία

–          Ημιστερεές φαρμακοτεχνικές μορφές στο εργαστήριο του φαρμακείου

–          Μικροβιολογική καθαριότητα στο φαρμακείο – διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης

–          Εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στις Επιστήμες Υγείας

 • Την κεντρική εισήγηση από τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη.
 • Επίδειξη χειρισμού τραυμάτων στο φαρμακείο από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.

Επιπλέον, στην έναρξη του συνεδρίου, θα γίνουν σύντομες παρουσιάσεις για την ιστορία των «Μετεώρων» και για τη ζωή και το έργο του «Ασκληπιού» από τους κ.κ. Νικόλαο Μάνο, πρόεδρος Φ.Σ. Τρικάλων, και Ιωάννη Παπαπούλιο, γραμματέα Φ.Σ. Τρικάλων & ταμία ΠΦΣ.

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη τους και στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ώστε να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους σε ένα Συνέδριο που έχει βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις του κλάδου και έχει κατακτήσει διαχρονική πορεία, με διαδοχική διοργάνωση σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 

Tags: , ,

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2017, από τις  υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά (690) άτομα και ειδικότερα:

 • Ένα (1) άτομο για ληστεία.
 • Εκατόν σαράντα τρία (143) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Δεκαπέντε (15) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
 • Σαράντα ένα (41) άτομα για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων, κ.α.
 • Εκατόν πενήντα (154) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Εξήντα επτά (67) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.α.).
 • Δέκα (10) άτομα για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Τέσσερα (4) άτομα για απάτη.
 • Δύο (2) άτομα για πλαστογραφία.
 • Τρία (3) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.
 • Διακόσια πενήντα (250) άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Ποινικού Κώδικα, Κ.Ο.Κ., Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, Υγειονομικές παραβάσεις κ.α.).

 

β. Εξιχνιάστηκαν ενδεικτικά:

 • Δύο (2) υποθέσεις ληστείας.
 • Ενενήντα πέντε (95) υποθέσεις ναρκωτικών.
 • Δεκαοκτώ (18) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
 • Εβδομήντα δύο (72) κλοπές – διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, κλοπές οχημάτων κ.α.
 • Τρεις (3) υποθέσεις απάτης.
 • Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας.
 • Οκτώ (8) υποθέσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Δύο (2) υποθέσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

 

γ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

 • κάνναβη: 443,815 γραμμάρια,
 • ηρωίνη: 476,45 γραμμάρια,
 • κοκαΐνη: 40,44 γραμμάρια,
 • μεθαδόνη: 204 γραμμάρια,
 • δενδρύλλια κάνναβης: 26,
 • ναρκωτικά δισκία: 741,
 • ζυγαριές: 8,
 • τρίφτες : 4,
 • κινητά τηλέφωνα: 51,
 • πιστόλια: 1,
 • περίστροφα: 1,
 • κυνηγετικά όπλα: 9,
 • αεροβόλα: 2,
 • φυσίγγια: 69,
 • μαχαίρια-σουγιάδες-σπαθιά: 6,
 • ρόπαλα: 3,
 • σιδερογροθιές: 1,
 • εκκενωτές ηλεκτρικής ενέργειας (tazer): 2,
 • αφορολόγητος καπνός: 938 γραμμάρια,
 • πακέτα αφορολόγητου καπνού: 200 των (50) γραμμαρίων,
 • πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων:512,
 • είδη παρεμπορίου: 982,
 • αρχαία αντικείμενα: 14,
 • ανιχνευτές μετάλλων: 4,
 • χρηματικό ποσό: 527 ευρώ,
 • Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα: 9,
 • δίκυκλες μοτοσικλέτες: 2,
 • ποδήλατα: 1,
 • σίδηρος: 560 κιλά.

 

δ. Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις του μήνα:

 • (02-10-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στα Τρίκαλα, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν (114,3) γραμμάρια ηρωίνης και δύο μαχαίρια.
 • (02-10-2017): Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στη Λάρισα, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν (250) γραμμάρια ηρωίνης περίπου, ναρκωτικά δισκία, αεροβόλο πιστόλι, ηλεκτρικός εκκενωτής, δύο ρόπαλα και σπρέι πιπεριού.
 • (04-10-2017): Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Βόλο, κατηγορούμενα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν (925) γραμμάρια κάνναβης.
 • (06-10-2017): Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων και περί όπλων. Κατασχέθηκαν (11) αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων και ένα κυνηγετικό όπλο.
 • (08-10-2017): Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, κατηγορούμενοι για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν πάνω από (5,5) κιλά αφορολόγητου καπνού.
 • (09-10-2017): Εξιχνιαστήκαν δύο περιπτώσεις ληστείας που διαπράχθηκαν στη Λάρισα. Συνελήφθη ένας ημεδαπός ως δράστης.
 • (10-10-2017): Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών συσσωρευτών από οχήματα, τετελεσμένες και απόπειρες, που διαπράχθηκαν το Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.
 • (10-10-2017): Συνελήφθη ένας ημεδαπός στον Παλαμά Καρδίτσας, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν (15) δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από (1) κιλό κάνναβης.
 • (14-10-2017): Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Λάρισα, κατηγορούμενα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (379) αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων.
 • (20-10-2017): Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στο Βόλο, κατηγορούμενοι για διακίνηση κάνναβης. Κατασχέθηκαν πάνω από (3) κιλά κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των (195) ευρώ και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.
 • (24-10-2017): Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καρδίτσα, κατηγορούμενα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (356,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (142) ναρκωτικά δισκία, πάνω από (1) κιλό κατεργασμένου αφορολόγητου καπνού, καθώς και το χρηματικό ποσό των (2.140) ευρώ.
 • (25-10-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας Λάρισας, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης, (446) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.
 • (27-10-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από (2,5) κιλά αποξηραμένης κάνναβης, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης και ένα γυάλινο μπουκάλι με υγρή μεθαδόνη.    

 

Επιπλέον, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, βρέθηκαν συνολικά δεκατέσσερα (14) κλεμμένα οχήματα.

Tags: , ,

Ανακοίνωση προγράμματος εξετάσεων θεωρίας Τεχνικών Επαγγελμάτων

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την   17η  & την 20η   Νοεμβρίου  2017 ημέρα Παρασκευή & Δευτέρα αντίστοιχα

α) Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καρδίτσης 2 & Ηρώων Πολυτεχνείου) στην Λάρισα και,

β) στα εργαστήρια του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Λάρισα

θα πραγματοποιηθούν  οι εξετάσεις θεωρητικού & πρακτικού μέρους αντίστοιχα   για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών  της τεχνικής  δραστηριότητας Συγκολλητών  (Οξυγονοκολλητών – Ηλεκτροσυγκολλητών). Αρχιτεχνίτη Α & Β Τάξης και θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι ανά ειδικότητα οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο τμήμα υποβολής της αίτησης :

 

 

 Υποψήφιοι  Ηλεκτροσυγκολλητές Α΄ Τάξης:

α/α Ονοματεπώνυμο Είδος Εξέτασης
1 Γρηγοριάδης Κων/νος Αρχιτεχνίτης –   (Θεωρία Πρακτική)
2 Πακλατζής Απόστολος Αρχιτεχνίτης –   (Θεωρία Πρακτική)

 

Υποψήφιοι  Ηλεκτροσυγκολλητές Β΄ Τάξης:

α/α Ονοματεπώνυμο Είδος Εξέτασης
1 Παρασχάκης Κων/νος Αρχιτεχνίτης –  (Θεωρία Πρακτική)

 

*Οι υποψήφιοι  κατά την προσέλευσή τους στα εξεταστικά τμήματα θα πρέπει να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας

*Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφέρειας Θεσσαλίας (Παλιό Κτηνιατρείο)   βρίσκεται  στην συμβολή των οδών Καρδίτσης 2 & Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Λάρισα, με είσοδο από την οδό Καρδίτσης.

 

 

Tags: , ,

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 19χρονο

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (08-11-2017) στην περιφερειακή οδό Τρικάλων-Άρτας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, με οδηγό 19χρονο ημεδαπό και επιβαίνοντες δύο 18χρονους ημεδαπούς, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο επιβαινόντων.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Pink Martini - Amado mio
Charlie Puth - Attention
Μελίνα Ασλανίδου - Να με δικαιολογήσεις
Γλυκερία - Πατρίδα
Lenny Kravitz - I belong to you
James Morison - You give me
Γιάννης Πάριος - Το σημάδι του έρωτα
Μανώλης Λιδάκης - Και καρτερώ
Enrique Inglesias - Hero
Little Mixe - Secret love song