Tags: , ,

Η ΝΟΔΕ Τρικάλων για την καθυστέρηση 2 χρόνων καταβολής συντάξεων

Κύριοι της Κυβέρνησης δεν μας δώσατε την σύνταξή μας. Είναι χιλιάδες οι εν αναμονή συνταξιούχοι, οι οποίοι εδώ κα 2 χρόνια έχουν υποβάλλει τα χαρτιά και την αίτηση συνταξιοδότησης. Αντί αυτού μας στέλνετε καθημερινά μπιλετάκια να πληρώσουμε, ΕΝΦΙΑ, Εφορία, τέλη κυκλοφορίας, αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ κ.α.
Και σας ρωτάμε; Πώς να πληρώσουμε χωρίς σύνταξη; Και αναλογιστείτε πως τα πληρώναμε για 50 χρόνια και τώρα ξαφνικά μας κάνετε μπαταχτσήδες; Όχι κύριοι, απλώς δεν έχουμε να πληρώσουμε!…

Για την ΝΟΔΕ ΝΔ Τρικάλων

Ο Υπεύθυνος Θεματικού Τομέα Μισθωτών
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Πρώην Αντινομάρχης – Συνδικαλιστής

Tags: , ,

Οικολογική Θεσσαλία: Το υδατικό ζήτημα – Ώρα για νοικοκύρεμα

Περάσανε πάνω από δυο μήνες από τη στιγμή που ο πλανήτης μας εξήντλησε τους πόρους που διέθετε για την παρούσα χρονιά, ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο δεν έτυχε της αντίστοιχης προβολής, σε σχέση με τη σημασία του, και φάνηκε ότι, τελικά, ελάχιστα μας προβλημάτισε.
Φαίνεται να μην ανησυχούμε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δανειζόμαστε συνεχώς πόρους, ακόμη και από τα μόνιμα αποθέματα, τα οποία δεν ανανεώνονται, και υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών, κάτι που θα μας οδηγήσει κάποια στιγμή (όχι στο πολύ μακρινό μέλλον) σε ένα αδιέξοδο χωρίς επιστροφή.
Αντί, λοιπόν, να στραφούμε σε πρακτικές βιωσιμότητας και αειφορίας, συνεχίζουμε ακάθεκτοι στον δρόμο της μεγέθυνσης, παίζοντας με τα όριά του.
Μια ενδεικτική απόπειρα αντίστοιχης πρακτικής είναι αυτό που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλία, αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των υδατικών πόρων, όπου πολλοί εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής, έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα κατά της πρότασης της Ε.Γ.Υ και του ΥΠΕΝ, η οποία υιοθετεί, επιτέλους, την κατεύθυνση του σταδιακού νοικοκυρέματος της διαχείρισης των υδατικών πόρων της περιοχής, το οποίο πρόκειται να επέλθει από την εξοικονόμηση και την μείωση της σπατάλης.
Αντί αυτού, από τους εκπροσώπους των φορέων, με προεξάρχουσα την Περιφερειακή Αρχή, προτείνεται, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η σύναψη ενός ακόμη δανείου, όπως αυτά που μας φέρανε στην κατάσταση που βιώνουμε. Να δανειστούμε, λοιπόν, νερά από μια άλλη υδρολογική λεκάνη και να εξαντλήσουμε και άλλους πόρους, χωρίς να κάνουμε τίποτα για την αναπλήρωσή τους και η σπατάλη να γίνει ακόμη μεγαλύτερη.
Γιατί όμως, να γίνει η επιλογή ενός ανέφικτου έργου εκτροπής, το οποίο δεν πρόκειται να λάβει έγκριση, επειδή θα είχε τεράστιες, αρνητικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικοπολιτισμικές, συνέπειες, τη στιγμή που, σχεδόν, όλοι συμφωνούμε στην αναγκαιότητα μείωσης των ποσοτήτων στα 450 m3 ανά στέμμα, η οποία, σε συνδυασμό με τα προτεινόμενα έργα για ταμίευση υδάτων στη Θεσσαλία, μπορεί να επαναφέρει την κατάσταση σε επιθυμητό επίπεδο βιωσιμότητας σε βάθος 60 ετών, χωρίς να προκύπτουν προβλήματα για τις αρδευόμενες εκτάσεις, χωρίς καμία μείωσή τους;
Από τους θιασώτες της εκτροπής προβάλλεται, παραπλανητικά, το επιχείρημα του υποτιθέμενου μειωμένου κόστους, κάτι που όμως δεν ισχύει, αφού τεχνηέντως αποκρύπτεται το κόστος των απαιτούμενων δικτύων μεταφοράς, κόστος των οποίων υπολογίζεται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτά των μικρών έργων ταμίευσης, τα οποία είναι και συγχρηματοδοτούμενα και άρα στο 1/5 της τιμής.
Το ζήτημα του επιλεγόμενου παραγωγικού μοντέλου είναι, επίσης, καθοριστικό για το θέμα που μας απασχολεί. Η χώρα μας και η Θεσσαλία ειδικότερα δεν μπορεί να ακολουθήσει ένα εντατικό μοντέλο, αφού ούτε η διάρθρωση της έγγειας ιδιοκτησίας, ούτε το περιβάλλον ανταγωνιστικότητας το επιτρέπουν, άρα η μόνη διέξοδος είναι η ποιοτικές καλλιέργειες, η αύξηση των εσόδων μέσω της ιδιοτυποποίησης των πόρων της, οι κοινές συνεργατικές δράσεις και η μείωση του κόστους παραγωγής, τόσο με εξοικονόμηση, όσο και με ειδικές ενισχύσεις των ποιοτικών προϊόντων. Και βεβαίως όλα τα παραπάνω σχετίζονται με την βιωσιμότητα και την αειφορία ως στρατηγική της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας.
Άλλωστε, στο μέλλον (αρκετά σύντομα) οι χρησιμοποιούμενες ποσότητες νερού για τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής τους, τόσο μέσω ειδικών ρυθμίσεων, όσο και μέσω των καταναλωτικών αιτημάτων για τη διασφάλιση της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας κατά την παραγωγή. Η αγροδιατροφική μετάβαση θα γίνει με τέτοιους όρους και όσοι δεν μεριμνήσουν έγκαιρα για την τήρησή τους θα αντιμετωπίσουν πολλαπλά προβλήματα.
Επιπλέον το νέο πλαίσιο των κοινοτικών ενισχύσεων πρόκειται να έχει άλλον προσανατολισμό και να κατευθύνεται σε περιοχές Υψηλής Φυσικής Αξίας, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδυαστούν με κανενός είδους περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Άρα τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση της επικείμενης αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης; Είναι επιτακτική ανάγκη να δούμε το θέμα ως μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε, επιτέλους, τις προϋποθέσεις για την σταδιακή επίλυση του υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία, μέσω εξοικονόμησης, με την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων ταμίευσης και μείωσης των απωλειών, με την παροχή ισχυρών κινήτρων στους Θεσσαλούς αγρότες σε πολλά επίπεδα, όπως επιδοτήσεις συστημάτων ορθολογικής άρδευσης, μείωση ενεργειακού κόστους, ελκυστικές ενισχύσεις μη υδροβόρων καλλιεργειών, την αξιοποίηση της κυκλικής οικονομίας κ.ο.κ.
Έχουμε τώρα μια μεγάλη ευκαιρία να νοικοκυρευτούμε και να σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο του δανεισμού πόρων. Είδαμε τόσες δεκαετίες να περνούν, χωρίς ουσιαστική δραστηριοποίηση, περιμένοντας την απατηλή εκτροπή. Ας πάψουμε να μένουμε αδρανείς, ας ξεκινήσουμε τώρα να ωριμάζουμε τα έργα, να αναπληρώνουμε τις απώλειες, και να εξοικονομούμε, οδεύοντας προς τη βιωσιμότητα και την αειφορία, με παραγωγή πλούτου για τους Θεσσαλούς αγρότες και με δίκαιη αναδιανομή του.
ου.

Tags: , ,

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 6.10.2017 από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.
Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν:
– (737) άτομα,
– (565) οχήματα και
– (136) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν (32) άτομα.

Συνελήφθησαν (11) άτομα και συγκεκριμένα:
– Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση πιστοποιητικού υγείας, κατά την εργασία του σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
– Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
– Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
– Ένας (1) ημεδαπός, για μέθη.
– Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
– Τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, Αλβανίας και Πακιστάν, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για επαιτεία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Βεβαιώθηκαν (148) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
– Μία (1) παράβαση για κλοπή.
– Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
– Μία (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
– Εκατόν σαράντα μία (141) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
• (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
• (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• (22) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
• (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• (1) για ΚΤΕΟ,
• (4) για μέθη,
• (2) για φθαρμένα ελαστικά,
• (107) λοιπές παραβάσεις.
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.
Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Tags: , ,

Κάλεσμα των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας καλούνε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας να δώσουν αγωνιστική απάντηση στη φιέστα που ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσα από το «αναπτυξιακό συνέδριο» στη Λάρισα στις 10 και 11 Οκτώβρη.
Κανένας μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος δε πρέπει να «τσιμπήσει» στην κυβερνητική προπαγάνδα περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «δίκαιης ανάπτυξης».
Αυτή η «δίκαιη ανάπτυξη» στοχεύει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε ότι αφορά ειδικότερα στον αγροτικό χώρο, στην εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αυτή η «δίκαιη ανάπτυξη» θα είναι «μια από τα ίδια και χειρότερα». Θα φέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας και λιγότερες επιδοτήσεις – ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια και πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια.
Θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων, που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.
Η τραγική μείωση του εισοδήματος από τις εξευτελιστικές ή ανοιχτές τιμές, που αγκαλιάζουν το σύνολο των προϊόντων, φέρει την υπογραφή των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Άλλωστε, αποκαλυπτική ήταν η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Καρδίτσα στην ερώτηση περί «ανοιχτών τιμών», πως έτσι λειτουργεί η «ελεύθερη οικονομία της αγοράς».
«Ελεύθερη οικονομία της αγοράς» είναι ο μηχανισμός που επιτρέπει την ασυδοσία μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχανιών, με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, απέναντι και στους παραγωγούς και στην λαϊκή κατανάλωση.
Άλλωστε ζούμε καθημερινά:
– Την άγρια φοροληστεία από την κυβέρνηση, τα υπέρογκα ασφάλιστρα σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τους αγρότες, τα κάθε είδους χαράτσια που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα. Όλα αυτά καλύπτουν σχεδόν το 60% του συνολικού εισοδήματος μας.
– Το αίσχος των «ανοιχτών τιμών» σχεδόν σε όλα τα προϊόντα, καθώς και η απληρωσιά (πχ καπνά)
– Τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων σε συνδυασμό με την αύξηση τους κόστους παραγωγής, οι νέες αυξήσεις και χαράτσια που ετοιμάζουν σε ρεύμα, νερό, καύσιμα.
– Τις καταστροφές που έχουν υποστεί καλλιέργειες με αποτέλεσμα μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος. Ο ΕΛΓΑ, δίνει ψίχουλα ως αποζημίωση στις περισσότερες περιπτώσεις, και οι όποιες αποζημιώσεις δίνονται 12-16 μήνες μετά την ζημιά. Όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν χιλιάδες συναδέλφους σε αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών τους, αλλά και όλα τα έξοδα που πρέπει να κάνουν στην διάρκεια του χρόνου.
– Τις εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών ομοειδών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας χωρίς δασμούς και σε ανταγωνισμό με τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα με τις ευλογίες και συμφωνίες που υπέγραψαν η Ε.Ε και οι ελληνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της ΚΑΠ.
Οι Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι Επιτροπές Αγώνα, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που έχει δράση και παλεύει όλο το χρόνο αναδείχνοντας προβλήματα και διεκδικώντας λύσεις, μπαίνει μπροστά και πάλι στην οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης στα περί «δίκαιης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.
Για να διατρανώσουμε, μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, την αγωνιστική μας αντίσταση στη νέα λεηλασία σε βάρος μας που προωθούν η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, σε όσους έχουν διάθεση να παλέψουν, με τα αιτήματα πάλης που διαμορφώσαμε το προηγούμενο διάστημα στα μπλόκα του αγώνα. Δεν χρειάζεται απογοήτευση και μοιρολατρία, κανείς δεν είναι μόνος του, όλοι μαζί συλλογικά έχουμε την θέληση και την δύναμη να κατακτήσουμε λύσεις προς όφελος μας.
Διεκδικούμε:
• Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
• Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).
• Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
• Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
• Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης. Να ολοκληρωθεί η εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου.
Να μην λείψει κανείς – να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στην Κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ «ΥΓΕΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.00μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ ΛΑΡΙΣΑ
(ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 4.30 ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)

Tags: , ,

Εργασίες προστασίας των αγωγών στο κεντρικό αντλιοστάσιο

Η ΔΕΥΑΤ ενημερώνει ότι οι εργασίες προστασίας των χαλύβδινων αγωγών στο κεντρικό αντλιοστάσιο περατώθηκαν επιτυχώς, χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα στην υδροδότηση της πόλης των Τρικάλων. Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος των εργασιών προστασίας, στον χώρο της δεξαμενής στην «ντάπια» του Προφήτη Ηλία. Λόγω αυτών των εργασιών θα υπάρξει πτώση της πίεσης και πιθανή διακοπή νερού στους υψηλούς ορόφους των κτηρίων της πόλης, κατά τις ώρες 08:00 έως 13:00.
παρακαλούμε τους καταναλωτές μα περιορίσουν την κατανάλωση στην απολύτως απαραίτητη και να αποθηκεύσουν νερό για τις πρώτες ανάγκες.
Από τη ΔΕΥΑΤ

Tags: , ,

2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων: Αθλούμαι, χαράζω το μέλλον

Απέναντι στις νέες τάσεις των αναπτυγμένων κρατών και στη στροφή της νέας γενιάς των Ελλήνων, μόνο σε ότι έχει σχέση με την τεχνολογία και τις εφαρμογές της στη ζωή μας, ας αντιπαραθέσουμε μία αιώνια και ισόβια ανάγκη του ανθρώπου, που δεν είναι άλλη από την άσκηση κάθε είδους, άσχετα με την ηλικία, το επάγγελμα, την κοινωνική θέση, τη συχνότητα, την ένταση ή όποιας άλλης παραμέτρου.
Προσπαθώντας καθημερινά να περάσουμε στη σκέψη των παιδιών την ιδέα του αθλητισμού, με αφορμή την 4η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού δώσαμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να ασχοληθούν και να επιδοθούν στα αγαπημένα τους αθλήματα, πάντα βέβαια ανάλογα με την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου μας.
Έτσι, οι μαθητές μας, αγόρια και κορίτσια, ανάλογα με τις επιλογές τους ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο, την πετοσφαίριση , την καλαθοσφαίριση, την επιτραπέζια αντισφαίριση, την αερόβια άσκηση (περπάτημα και ελαφρό τρέξιμο), την ποδηλασία, την αντισφαίριση, την ενδυνάμωση (μονόζυγο, δίζυγο,κ.λ.π.) και το Badminton.

Tags: , ,

Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ από τον Δήμο Τρικκαίων

Μια μεγάλη μπασκετική γιορτή διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Το 1ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εργαζομένων – Παλαιμάχων – Ανέργων (ΕΠΑ) ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου 2017 και φιλοδοξεί να είναι μια διοργάνωση για το μπάσκετ εκτός επαγγελματισμού, για το μπάσκετ της παρέας, για το μπάσκετ της μαζικής άθλησης.
Σε μια πόλη με μεγάλη παράδοση στο αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων, σε μια πόλη – φυτώριο, με παρουσία ομάδας στην Α1 τα τελευταία 9 χρόνια, ήρθε η ώρα να μετάσχουν σε αγώνες και οι εργαζόμενοι. Μαζί με τους άνεργους και τους παλαίμαχους, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν θητεύσει σε ομάδες ημιεπαγγελματικές, μαζί με τα παιδιά που μεγάλωσαν σα γήπεδα 3Χ3, κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να μετάσχει στο πρωτάθλημα.
Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί μια προσπάθεια για διάδοση του αθλητισμού, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, αφού αγώνες θα διεξαχθούν και στα δύο κλειστά γυμναστήρια, αλλά και όπου αλλού ορίσει η αρμόδια Επιτροπή.
Προκήρυξη
Το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δήμου Τρικκαίων θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Νοεμβρίου 2017. Η κλήρωση θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου και οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλοντα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017.
Δικαιούνται συμμετοχής όσοι έχουν συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας, αυστηρά και μόνο με τους παρακάτω περιορισμούς:
1) Δεν είναι εν ενεργεία αθλητές στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης κατά την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018, εκτός και αν είναι άνω των 45 ετών (γεννηθέντες έως τις 31-12-1972)
2) Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει ένα παίκτη εκτός του φορέα της.
3) Κατώτατο όριο συμμετεχόντων για κάθε ομάδα είναι οι 12 αθλητές
Κάθε ομάδα θα πρέπει να υποβάλλει στην επιτροπή δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ότι αποδέχεται τους όρους και να ορίζει τον εκπρόσωπό της και τον αναπληρωματικό του.
Η δήλωση συμμετοχής περιλαμβάνει:
– Υπογεγραμμένη δήλωση του υπεύθυνου ή εκπροσώπου του φορέα ότι έλαβε γνώση του περιεχομένου της προκήρυξης και την οποία αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα.
– Βεβαίωση ότι οι αναγραφόμενοι στην κατάσταση συμμετοχής – των αθλούμενων εργάζονται ή είναι μέλη στον φορέα για τον οποίο είναι υπεύθυνος ο υπογράφων.
– Ορισμό ενός εκπροσώπου-υπεύθυνου του φορέα του και ενός αναπληρωματικού του, που ένας εξ αυτών θα παρίσταται στον αγώνα, ως υπεύθυνος – εκπρόσωπος της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα.
Στην κατάσταση συμμετοχής περιλαμβάνονται:
1. Πλήρη στοιχεία και έτος γέννησης των αθλούμενων για κάθε ομάδα.
2. Υπογραφή από τον υπεύθυνο ή εκπρόσωπο του φορέα

Τα δελτία αθλουμένων εκδίδονται μετά την προσκόμιση (09/11/2017)
α) Μία φωτογραφία.
β) Φωτοτυπία (εμπρός και πίσω) της αστυνομικής ταυτότητας.
γ)Υπεύθυνη δήλωση (επικυρωμένη) του νόμου 105, που θα αναφέρει ότι ο αθλητής θα συμμετέχει με αποκλειστικά δική του ευθύνη στο εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε ότι αφορά τυχόν τραυματισμό του & κατά συνεπεία παραιτείται κάθε σχετικής αποζημιώσεις ,όπως επίσης & ότι γιατρός έχει επιβεβαιώσει ότι ο αθλητής μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
δ) Βεβαίωση ιατρού καρδιολόγου ότι έχει εξεταστεί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των αθλούμενων στο τουρνουά είναι να υπάρχει ιατρική εξέταση ιατρού καρδιολόγου. Η υγιεινή των συμμετασχόντων είναι ευθύνη των ιδίων. Ο διοργανωτής ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ αναλαμβάνει τον ορισμό ιατρού στους αγώνες και διασφαλίζει την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Προστασία του αθλήματος
Ομάδες ή παίκτες που προκαλούν επεισόδια που δυσφημούν τον θεσμό του ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ θα αποβάλλονται για πάντα από το εργασιακό πρωτάθλημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους διαιτητές που ανέχονται τέτοιες καταστάσεις και δεν θα τις αναφέρουν στα φύλλα αγώνα στις εκθέσεις τους.
Οι ομάδες του Εργασιακού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης είναι ανεξάρτητες και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων με το αιτιολογικό ότι η ομάδα ή κάποιοι παίκτης αυτής έχει την ίδια ώρα και άλλο αγώνα καλαθοσφαίρισης.
Πληροφορίες δίνονται καθημερινώς, στο Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων στον τηλεφωνικό αριθμό 2431353524
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Δέσμευση του υφυπουργού Αθλητισμού για τα αθλητικά έργα στα Τρίκαλα

Δέσμευση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων. Και προσπάθεια για χρηματοδότηση της πισίνας του Αη Γιώργη ως νέου κολυμβητηρίου στα Τρίκαλα.
Αυτές τις δύο ειδήσεις είχε ως ουσιαστικό αποτέλεσμα για την αθλητική πόλη των Τρικάλων, η επίσκεψη του κ. Βασιλειάδη, στο πλαίσιο επαφών και επισκέψεων με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα έργα του Δήμου Τρικκαίων. Ο οικοδεσπότης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ως Δήμαρχος Τρικκαίων, ξενάγησε τον υφυπουργό στα σημαντικά αθλητικά σημεία – εγκαταστάσεις της πόλης: Κολυμβητήριο, κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας, κλειστό Γυμναστήριο οδού Κατσιμήδου, Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, πάρκο Αη Γιώργη.
Τα αιτήματα του Δήμου ήταν σαφή: χρηματοδότηση για το ταρτάν του Σταδίου (ο έβδομος διάδρομος έχει καταστραφεί και χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις), για νέο κολυμβητήριο και για πυρασφάλεια στο Στάδιο. Παρούσα η αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Εφη Λεβέντη και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού κ. Ακης Αναστασίου.
Από την επίσκεψη στο Κολυμβητήριο διαφάνηκε η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας, καθώς η ΓΓ Αθλητισμού έχει αποδώσει κονδύλι 393.000€ για την ανακατασκευή του κτηρίου, αλλά από τις εκπτώσεις και με πρόσθετα κονδύλια, είναι δυνατή η χρηματοδότηση του ταρτάν. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης. Με επόμενη, την εξεύρεση χρηματοδότησης για την πισίνα στο πάρκο του Αη Γιώργη. Εκεί, ο υφυπουργός έμαθε την προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να αναπτύξει δεύτερο κολυμβητήριο στην πόλη, με τρόπους που συζητήθηκαν σήμερα.
Ο κ. Βασιλειάδης είδε από κοντά
1. Την πρόοδο των εργασιών στον Κολυμβητήριο με τα νέα πλακάκια και το πλήθος παρεμβάσεων για ΑμεΑ, σε αποδυτήρια, τουαλέτες, προσβάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό
2. Τις παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στα δύο Κλειστά Γυμναστήρια: στο εσωτερικό των αποδυτηρίων, στη βαφή, στα παρκέ, σε διάφορα σημεία του εσωτερικού
3. Στο Δημοτικό Στάδιο είδε από κοντά τον νέο χλοοτάπητα για τον οποίο φρόντισε ο Δήμος, την «αίθουσα Γιώργου Τσιάντα», για την οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να
θερμανθεί
4. Στο πάρκο Αη Γιώργη είδε τις παρεμβάσεις του Δήμου (πινγκ πονγκ εξωτερικού χώρου, όργανα εξωτερικού χώρου, μπιτς βόλεϊ, καθημερινή υπηρεσία από τον Δήμο, παιδική χαρά, διαδρόμους για βάδισμα – τρέξιμο)
5. Συνομίλησε με πλήθος φορέων για όλα τα βασικά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, την πάλη, τον στίβο, την ποδηλασία, την αναρρίχηση (με πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο, να προωθηθεί το τρικαλινό αίτημα για δημιουργία πίστας αναρρίχησης)
6. Ενημερώθηκε για όλες τις παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με γήπεδα σε Πυργετό, Πύργο, Αγία Μονή, Κρηνίτσα, Καλονέρι, Γλίνος,
7. Ενημερώθηκε για τα 750.000€ περίπου που δαπάνησε ο Δήμος Τρικκαίων για τα αθλητικά έργα από δημοτικούς πόρους
8. Ελαβε το υπόμνημα του Δήμου Τρικκαίων για τα αιτήματα και για τα υλοποιηθέντα έργα
9. Δεν δίστασε να δηλώσει ότι για το Κλειστό των Καρυών χρειάζεται εύρεση τρόπου συντήρησης μια τόσο μεγάλης δαπάνης, χωρίς να αποκλείει την αναγκαιότητα κατασκευής του, αλλά όχι ως πρώτη προτεραιότητα.
10. Αποχαιρέτησε τους παίκτες και τον προπονητή του Trikala Aries BC που αποχωρούσαν για την Αθήνα, για τον αγώνα της Α1 μπάσκετ με την ΑΕΚ
11. Επισκέφθηκε το βοηθητικό γήπεδο που επισκευάστηκε με χρήματα της ΓΓΑ
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργειών, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, «με λογική εξυπηρέτησης των πραγματικών αναγκών της περιοχής, μακριά από τις σπατάλες, ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται με αξιοπρέπεια και ασφάλεια». Τόνισε ότι «έχουν περάσει οι εποχές κατά τις οποίες οι αποφάσεις παίρνονταν πίσω από κλειστές πόρτες. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να γίνεται τοπικά και να υλοποιείται κεντρικά σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πραγματικές ανάγκες και κυρίως με ένα πλάνο και για την επόμενη η μέρα. Δεν θέλω να γίνομαι αρεστός και να υπόσχομαι πράγματα ανέφικτα που θα δώσουν χαρά τη μια μέρα αλλά θα δημιουργήσουν προβλήματα την επόμενη».
Στις επισκέψεις αυτές συνοδευόταν από τους βουλευτές κ.κ. Δριτσέλη, Παπαδόπουλο, Σιμορέλη, τον γραμματέα της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νταούλα και στελέχη του κόμματος.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων.

Tags: , ,

Παρουσιάζεται το διαδραστικό Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών

Μια ακόμη μεγάλη πολιτιστική παρέμβαση από τον Δήμο Τρικκαίων παρουσιάζεται σε όλους στις 18 Οκτωβρίου 2017. Το «Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών», το πρώτο διαδραστικό μουσείο – χώρος σύζευξης με τους καλλιτέχνες χρηματοδοτήθηκε και πλέον ανοίγει τις ψηφιακές του πύλες σε όλους. Στόχος, να πληροφορηθεί ο πολίτης, για τα όσα πρωτότυπα προετοιμάζονται σε παλιό αρχοντικό της ιστορικής συνοικίας Βαρούσι των Τρικάλων, λίγο πριν τα «μανάβικα», στην οδό Κώστα Βίρβου.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» στις 20:30 της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017.
Ο Απόστολος Καλδάρας, ο Κώστας Βίρβος, ο Γιώργος Σαμολαδάς, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτρης Μητροπάνος, τρικαλινοί στην καταγωγή, συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές, δόξασαν το λαϊκό τραγούδι, το εδραίωσαν στην καρδιά των Ελλήνων και δικαίως, μαζί με τον Βασίλη Τσιτσάνη, είναι οι θεμελιωτές της ανάδειξης των Τρικάλων σε πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού.
Αυτή η πρωτεύουσα, εκτός από το Μουσείο Τσιτσάνη, αποκτά και έναν χώρο , στον οποίο με σύγχρονο τρόπο και έντονη αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα «ανοίγει» την ιστορία των καλλιτεχνών, θα παρουσιάζει διαδραστικά την πορεία και το έργο τους, τιμώντας την προσφορά τους. Και όχι μόνο αυτό: με διάφορα σύγχρονα μέσα παρουσιάζεται ένα παλιό ραδιόφωνο, επιλέγεις μουσική από ψηφιακό τζουκ μποξ, ανασυνθέτεις την εποχή κάθε καλλιτέχνη…. Εκπλήξεις πολλές και πρωτότυπες για την Ελλάδα, σε ένα μουσείο διάδρασης και τέχνης.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο τρικαλινός ηθοποιός και συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να αναλύει το όλο έργο μπροστά στους τρικαλινούς/ες και σε εκλεκτούς προσκεκλημένους. Θα ακολουθήσει μικρής διάρκειας μουσική βραδιά με τις Λαμπρινή Καρακώστα και Ειρήνη Τουμπάκη, με τη συνοδεία της «Ορχήστρας του μουσείου Τσιτσάνη».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Σεπτεμβρίου 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα (έναντι 13 το 2016).
Ειδικότερα σημειώθηκαν:
• 5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2016)
• 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2016)
• 14 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2016)
Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 28 παθόντες (έναντι 15 το 2016).
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
• 5 νεκροί (έναντι 2 το 2016)
• 3 βαριά τραυματίες (έναντι 4 το 2016)
• 20 ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2016)

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Σεπτέμβριο 2017 πραγματοποιήθηκαν (85.871) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (7.749) παραβάσεις και ειδικότερα:

• 2.169 για υπερβολική ταχύτητα,
• 217 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη),
• 416 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού,
• 53 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
• 280 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας,
• 193 για μη χρήση κράνους,
• 116 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 8 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
• 71 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
• 21 για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 3 για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 15 για παραβίαση προτεραιότητας,
• 1.149 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
• 182 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 4 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
• 62 για φθαρμένα ελαστικά,
• 2.790 λοιπές παραβάσεις.

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
• Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

Tags: , ,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την αξιολόγηση

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας (ΚΚΕ), καταγγέλλουν την άρνηση της πλειοψηφούσας παράταξης (Ν.Δ), να θέσει για συζήτηση και ψηφοφορία στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στις 6/10/2017, την επίκαιρη πρόταση έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση στο δημόσιο, από την κυβέρνηση, με την επίκληση φτηνών δικαιολογιών ότι δεν έχει καλή ενημέρωση για το θέμα ή ότι δεν είναι και εκπρόσωπος του συλλόγου των εργαζομένων, παραπέμποντας το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν τόλμησαν να πουν ότι δεν θέλουν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί συμφωνούν επι της ουσίας με την αξιολόγηση και την γενικότερη αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε.
Η συζήτηση του συγκεκριμένου ψηφίσματος στην επόμενη συνεδρίαση, πιθανότατα δεν θα έχει νόημα, αφού η διαδικασία της αξιολόγησης προχωρά γρήγορα, κόντρα στην θέληση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους, με βάση την εκβιαστική απόφαση της κυβέρνησης και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, θα την υλοποιήσει στην πράξη.
Παραθέτουμε την πρόταση την πρόταση ψηφίσματος, που καταθέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αρνήθηκε η πλειοψηφία (Ν.Δ) να την βάλει για συζήτηση και ψηφοφορία:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, αποφασίζει και δεσμεύει την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, να μην εφαρμόσει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις υπηρεσίες της, την αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.
Θεωρούμε ότι αποτελεί δέσμευση του 3ου μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος στην έκθεση του 2016 απαιτούσε την απόλυση των μισών Δημοσίων Υπαλλήλων. Στόχος της προωθούμενης αξιολόγησης είναι πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, εκχώρηση αρμοδιοτήτων Δημόσιου Τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλευση του Δημοσίου με ΣΔΙΤ) κ.α.
Η απόφασή μας αυτή δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε φαινόμενα τεμπελιάς, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Δεν είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπάλληλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια και γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα, για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης.
Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, όμως γι’ αυτά υπάρχει ο υπαλληλικός κώδικας εργαζόμενων Δημοσίου και ΟΤΑ, το πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και οι εσωτερικοί κανονισμοί των Οργανισμών.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν πληγεί σημαντικά από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων και μνημονίων, έχοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού πλήρους και μόνιμης εργασίας και θα περιέλθουν σε χειρότερη θέση με απολύσεις μέσω αξιολόγησης.
Πώς επομένως θα αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι, όταν υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, όταν έχουν μειωθεί σημαντικά οι μισθοί τους, με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα, που δεν θα πιάνει τους στόχους στην εργασία του;
Στηρίζουμε τις αποφάσεις των σωματείων και των εργαζομένων που αντιτίθενται στην υπόψη αξιολόγηση και συντασσόμαστε με τις θέσεις του εργατικού κινήματος, προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Διεκδικούμε:
Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των Περιφερειών και Δήμων.
Κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με άμεσες προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στις ΜΚΟ, στις ΚΟΙΝΣΕΠ και στις ΣΔΙΤ».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αξιολόγηση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου και στην γενικότερη αντεργατική τους πολιτική και να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση ενάντια στο συνέδριο απάτη των εργαζομένων που στήνουν κυβέρνηση και περιφέρεια, την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ, στην Πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ της Λάρισας.

Tags: , ,

Κλειστή θα παραμείνει από το βράδυ της Δευτέρας η οδός Θήρας

Κλειστή θα παραμείνει από το βράδυ της Δευτέρας και για μερικές ώρες η οδός Θήρας. Στον δρόμο θα γίνουν εργασίας για την εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για επέκταση της λωρίδας κίνησης των ασθενοφόρων για το Νοσοκομείο Τρικάλων.
Η οδός Θήρας θα παραμείνει κλειστή από Δευτέρα 9/10/17 και ώρα 22:00 μέχρι 20/10/17 και ώρα 15:00, στο τμήμα της από την οδό Ρόδου μέχρι την οδό Αρριανού. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Διανομή προϊόντων για τους ωφελούμενους του Κ.Ε.Α

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε.Τρικάλων με την επωνυμία «ΣΤΗΡΙ – ΖΩ» και με επικεφαλή εταίρο το Δήμο Τρικκαίων, θα διανείμει προϊόντα στους ωφελούμενους του προγράμματος των Δήμων Τρικκαίων, Πύλης, Καλαμπάκας & Φαρκαδόνας.
Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του Δήμου Τρικκαίων με:
1. Tο ΑΜΚΑ του αιτούντα
2. Tην ταυτότητα
3. Την αίτησή τους
4. Σακούλες,τσάντες, κ.α.
Να παραλάβουν τα προϊόντα από τις αποθήκες του Δήμου Τρικκαίων όπισθεν του Ο.Σ.Ε τις παρακάτω ημέρες και ώρες.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/10/2017 ώρες 11:00 – 2μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 12/10/2017 ώρες 9:00 – 2μ.μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10/2017 ώρες 9:00 – 2μ.μ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2431063225
Οι ωφελούμενοι των Δήμων Πύλης, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας θα ενημερωθούν για την παραλαβή των προϊόντων από τους αντίστοιχους Δήμους.

Ο Διευθυντής
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Tags: , ,

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθησαν, χθες (08-10-2017) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με καπνό, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, συνολικού βάρους (5) κιλών και (590) γραμμαρίων.
Οι κατασχεθείσες ποσότητες καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Tags: , ,

4ο δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς για τις απαραίτητες μετασυλλεκτικές πρακτικές αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.
Με δεδομένο ότι η επιτυχής διαχείριση των εντόμων που διαχειμάζουν (και που θα δώσουν την πρώτη γενεά την επόμενη άνοιξη) αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα του ελέγχου του εντόμου για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιούνται οι κατάλληλες καλλιεργη-τικές φροντίδες των βαμβακοφυτειών αμέσως μετά την συγκομιδή, ώστε να καταστρέφεται μεγάλο μέρος του πληθυσμού των διαχειμάζουσων εντόμων.
Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου η Υπηρεσία μας συστήνει για την πληθυσμιακή μείωση του πράσινου σκουληκιού να πραγματοποιείται στελεχοκοπή και μετά άροση του εδάφους (όργωμα με υνιοφόρο αλέτρι αναστροφής εδάφους), σε βάθος 20-25 εκατοστών κατά το φθινόπωρο, ανεξάρτητα από το αν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο τοποθετηθεί ξανά βαμβάκι ή άλλη καλλιέργεια. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αναστροφή του εδάφους και η ενσωμάτωση των θρυμματισμένων από τη στελεχοκοπή υπολειμμάτων των βαμβακοφύτων στο έδαφος με τα παρακάτω αποτελέσματα:
1. Άμεση καταστροφή των νυμφών.
2. Έκθεση των νυμφών σε αντίξοες κλιματικές και εδαφικές συνθήκες.
3. Μεταφορά των νυμφών σε βάθος 20-25 εκατοστά με επακόλουθο τη μηχανική αδυναμία εξόδου των πεταλούδων στην επιφάνεια του εδάφους.
4. Καταστροφή των στοών εξόδου των πεταλούδων με επακόλουθο τη μηχανική αδυναμία εξόδου των πεταλούδων στην επιφάνεια του εδάφους.

Όσον αφορά στο ρόδινο σκουλήκι, η διαχείμαση του σκουληκιού γίνεται μέσα στα εναπομείναντα καρύδια (και στους σπόρους) και βαμβακοστελέχη, όπως επίσης και σε ρωγμές του εδάφους. Για το λόγο αυτό, όπως και στην περίπτωση του πράσινου, έτσι και στο ρόδινο σκουλήκι, η Υπηρεσία μας συνιστά να πραγματοποιείται στελεχοκοπή, ψιλοτεμαχισμός και θρυμματισμός των καρυδιών με στελεχοκό-πτη/καταστροφέα και στη συνέχεια να γίνεται άροση ενσωμάτωσης (όργωμα με υνιοφόρο αλέτρι αναστροφής εδάφους) για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και αυτού του εχθρού.
Υπενθυμίζεται στους βαμβακοπαραγωγούς ότι η χρήση άλλων καλλιεργητικών πρακτικών όπως ρίπερ, καλλιεργητής, δισκοσβάρνα κ.α. αντί του οργώματος με υνιοφόρο αλέτρι, δεν επιτυγχάνουν αναστροφή του εδάφους και ως εκ τούτου δεν αποτελούν αποτελεσματικές μέθοδοι ελέγχου του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού.
Η Υπηρεσία μας επισημαίνει ότι η αύξηση του κόστους καλλιέργειας εξαιτίας των παραπάνω καλλιεργητικών πρακτικών, είναι αμελητέα σε σχέση με το συνολικό όφελος που θα υπάρξει από τη μείωση του αριθμού των ψεκασμών με εντομοκτόνα που θα απαιτηθούν κατά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, προστατεύοντας ταυτόχρονα τόσο το περιβάλλον, όσο και την υγεία των ίδιων των παραγωγών και των περιοίκων.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Pink Martini - Amado mio
Charlie Puth - Attention
Μελίνα Ασλανίδου - Να με δικαιολογήσεις
Γλυκερία - Πατρίδα
Lenny Kravitz - I belong to you
James Morison - You give me
Γιάννης Πάριος - Το σημάδι του έρωτα
Μανώλης Λιδάκης - Και καρτερώ
Enrique Inglesias - Hero
Little Mixe - Secret love song