Tags: , ,

Ο Κ. Αγοραστός για το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον

«Το νομοσχέδιο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» δεν αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα το ζήτημα του πολεοδομικού σχεδιασμού. Παρ’ όλα αυτά εμείς στις Περιφέρειες θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στον όγκο σημαντικών αρμοδιοτήτων που μας εκχωρούνται με το νομοσχέδιο υπό την αδιαπραγμάτευτη, όμως, προϋπόθεση ότι θα μας δοθούν επαρκείς ανθρώπινοι και χρηματικοί πόροι για να κάνουμεσωστά τη δουλειά μας», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα επί του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής (ακρόαση φορέων).
«Το 25% των εσόδων από τα πρόστιμα που προβλέπεται για τις Περιφέρειες δεν είναι επαρκές», ξεκαθάρισε ο κ. Κ. Αγοραστός ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του στο να παραπέμπεται η εφαρμογή των νόμων σε Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις, η έκδοση των οποίων είτε καθυστερεί πολλούς μήνες είτε παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.
«Η εξειδίκευση του αριθμού των εργαζομένων που θα ενισχύσουν τις Περιφέρειες προβλέπεται να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα. Σας θυμίζω ότι εδώ στην ίδια Επιτροπή της Βουλής συζητήσαμε τον περασμένο Μάρτιο το νομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Ο νόμος ισχύει αλλά από τότε πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το τι σημαίνει εποπτεία των ΟΕΒ από τις Περιφέρειες.
Άρα, χρειάζονται νόμοι που ναείναι ξεκάθαροι και ναμπορούν να εφαρμοστούν την επομένη της ψήφισής τους για να μη συνεχιστεί η κακονομία και η πολυνομία. Διαφορετικά δεν θα λύσουμε το πρόβλημα αλλά θα το μεταθέσουμε στο μέλλον κι αυτό ισχύει απόλυτα και για το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα», προειδοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ.
Ο κ. Κ. Αγοραστός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της αποσαφήνισης των συναρμοδιοτήτων στο τρίγωνο Υπουργείο Περιβάλλοντος – Περιφέρειες – Δήμοι και έκρινε επιβεβλημένο «να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες στις αρμοδιότητες αφ’ ενός για να μην εγείρονται συνταγματικά ζητήματα κι αφ’ ετέρου για να μην υπάρχει άλλοθι για αδράνεια λόγω πολυδιάσπασης»,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε ακόμη ότι «οι επιδιωκόμενοι σκοποί του νομοσχεδίου δεν φαίνεται να οδεύουν προς επίτευξη αν δεν υπάρξουν κι άλλες αλλαγές όπως τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και τα ΣΧΟΑΠ που χρειάζονται 20-25 χρόνια να τελειώσουν κι όταν οδεύουν στη λύση, έχουν ήδη ξεπεραστεί από την πραγματικότητα».
Ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε να σταματήσει η κινδυνολογία όσον αφορά για το τι πρόκειται να κάνουν οι Περιφέρειες και ξεκαθάρισε:«Εμείς δεν ερχόμαστε να δημιουργήσουμε πρόβλημα αλλά να συνεργαστούμε με όλους για να βάλουμε τάξη. Άλλωστε, από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προκύπτει αβίαστα ότι στις Περιφέρειες ανατίθεται να βάλουν τάξη σ’ όλα αυτά που έγιναν όσον αφορά το δομημένο περιβάλλον τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό βεβαίως μας τιμά γιατί για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι είμαστε δημιουργικοί, ουσιαστικοί, συνεργατικοί και φθάνουμε γρήγορα και σωστά στο αποτέλεσμα», υπογράμμισε κι επανέλαβε την πάγια θέση της ΕΝΠΕ για κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίες, όπως σημείωσε, «ούτε στον τομέα αυτό έδωσαν λύσεις. Γιατί άραγε υπάρχουν ακόμη; Είναι εμφανέστατο ότι δεν χρειάζονται, ενώ οι εργαζόμενοιπου υπηρετούν εκεί είναι απολύτως αναγκαίοι στις Περιφέρειες», επισήμανε.

Tags: , ,

Ηρακλής Φίλιος: Ο Θεός είναι τιμωρός – Όχι, αγάπη είναι!

Οι δύο παραπάνω παραδοχές αντανακλούν δύο σκέψεις. Σκέψεις διαφορετικές, έως και εντελώς ξένες μεταξύ τους. Ο Θεός τελικά τι είναι; Τιμωρός ή αγάπη; Τιμωρεί τον άνθρωπο για τις αστοχίες του ή είναι οικτίρμων; Η απάντηση έρχεται μέσα από την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, που θα διαβαστεί στους ιερούς ναούς (Λουκ. 6, 31 – 36).
Η περικοπή αυτή αποτελεί μέρος της επί του Όρους ομιλίας, την οποία ο Χριστός πραγματοποίησε μπροστά σε πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν τον θείο λόγο και για να λάβουν ίαση στις ασθένειες που τους ταλαιπωρούσαν. Έχω την αίσθηση, πως η επί του Όρους ομιλία αποτελεί την πεμπτουσία της χριστιανικής ηθικής, αφού διδάσκει τη αγάπη, την υπομονή, την ταπείνωση. Επί του θέματος, εκείνο στο οποίο επιθυμώ να σταθώ για σήμερα, είναι ένας στίχος που σε μία σειρά χωράει το αχώρητο, ακατάληπτο έλεος του Θεού. Λέει λοιπόν, ο Χριστός μεταξύ των άλλων: «Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθώς καί ὁ πατήρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστί» (Λουκ. 6, 36).
Βασικά, για να πω την αλήθεια, επιμένοντας για ώρα να παρατηρώ τη λέξη «οικτίρμων», νιώθω μία υπαρξιακή αναστάτωση. Απορώ γιατί κατά καιρούς ορισμένες θεολογικές φωνές που ακούγονται, πέρα από το γεγονός ότι έχουν εξορίσει τον Θεό από τη ζωή, Τον έχουν μετατρέψει σε Θεό – τιμωρό. Αυτό το «οικτίρμων» δεν χωράει αμφιβολία, πως αποτελεί την πιο ισχυρή, σταθερή και απόλυτη κατάφαση του Θεού στον άνθρωπο. Το «ναι» του Θεού στο δημιούργημα Του. Πράγματι, αυτό το «οικτίρμων» ανατρέπει όσες φωνές, εντός κι εκτός του χώρου της εκκλησίας, και πιστέψτε με το πρόβλημα εντοπίζεται εντός, διακηρύσσουν πως ο Θεός τιμωρεί τον άνθρωπο για τις αμαρτίες του, και του επιβάλλει ποινές όταν δεν τηρεί τις εντολές Του.
Πρόκειται, ως γνωστόν, για μία καθαρά νομικίστικη αντίληψη του Θεού, Τον οποίο η ανθρώπινη σκέψη ερμηνεύει μέσα από δικαιικές σχέσεις. Ένας Θεός τιμωρός, που πρέπει να τσακίσει τον άνθρωπο για την παρακοή, όπως έλεγε και ο Λούθηρος, τη θεολογική σκέψη του οποίου ενστερνίστηκαν στην Ελλάδα οι οργανώσεις, οι οποίες προβάλλουν ένα Θεό τιμωρό που παιδεύει τον άνθρωπο όταν αμαρτάνει, και τότε πρέπει να του επιβληθούν ποινές και επιτίμια. Εξάλλου, ο μακαριστός π. Σεραφείμ Παπακώστας, της οργάνωσης «Ζωή», στο βιβλίο του «Μετάνοια» γράφει: «Ο Θεός, που τιμωρεί το αμαρτωλό ανθρώπινο γένος και τον υιό του ακόμα, ο οποίος ενσαρκώνεται με σκοπό να τιμωρηθεί». Άραγε, πόσο απέχουν αυτές οι θέσεις από τις θέσεις του Άνσελμου Καντερβουρίας, του πατέρα της δυτικής θεολογικής σκέψης;
Στον αντίποδα, η θεολογία της ορθόδοξης Ανατολής, το ευαγγέλιο, οι πατερικοί λόγοι και ο υμνογραφικός πλούτος, που κάνουν λόγο για άπειρο και απροϋπόθετο έλεος του Θεού. Κι έρχεται ο ευαγγελιστής Ιωάννης να μας πει πως ο Θεός δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο αγάπη (Α’ Ιω. 4,8). Η λέξη αυτή συντρίβει το νομικισμό του δυτικού πνεύματος, και διακηρύσσει πως ο Θεός δεν είναι τιμωρία, ποινή, εντολές, «πρέπει», φόβος, αλλά αγάπη και μόνο αγάπη. Κι αυτή η αγάπη είναι όχι απλά μία ηθική ιδιότητα του Θεού, αλλά αναφέρεται με οντολογικό τρόπο στην ύπαρξη Του. Έρχεται κι ο Δαβίδ με τον Ν’ (50ος) ψαλμό και μας λέει: «Ἐλέησόν με, ὁ Θεός, κατά τό μέγα ἔλεός σου, καί κατά τό πλῆθος τῶν οἰκτιρμῶν σου ἐξάλειψον τό ἀνόμημά μου». Ζητάει το άπειρο έλεος του Θεού και τη συγχώρηση της αμαρτίας, μέσα από την απέραντη ευσπλαχνία Του. Στον δε «Εξάψαλμο», ο οποίος διαβάζεται στην αρχή της ακολουθίας του Όρθρου, ο Θεός παρουσιάζεται ως ξένος προς τη δυτική αντίληψη, αφού ως «οἰκτίρμων καί ἐλεήμων ὁ Κύριος, μακρόθυμος καί πολυέλεος· οὐκ εἰς τέλος ὀργισθήσεται, οὐδέ εἰς τόν αἰῶνα μηνιεῖ» (Ψαλμός 102).
Οι ευχές του ιερατικού επίσης, τόσο στον εσπερινό, όσο στον όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, δεν φείδονται λόγων ελέους. Ο Κύριος είναι οικτίρμον, ελεήμον, μακρόθυμος και πολυέλεος (Εσπερινός, Ευχές του Λυχνικού, Ευχή α’). Στην ευχή του Χερουβικού ύμνου γίνεται λόγος για άφατο και αμέτρητο φιλανθρωπία του Θεού. Χαρακτηριστική είναι και η ευχή της Αναφοράς του Μ. Βασιλείου, αυτή η πλήρης ελέους και φιλανθρωπίας ευχή, στην οποία διαβάζουμε: «ἐξωρίσας αὐτὸν ἐν τῇ δικαιοκρισίᾳ σου, ὁ Θεός, ἐκ τοῦ Παραδείσου εἰς τὸν κόσμον τοῦτον, καὶ ἀπέστρεψας εἰς τὴν γῆν ἐξ ἧς ἐλήφθη, οἰκονομῶν αὐτῷ τὴν ἐκ παλιγγενεσίας σωτηρίαν, τὴν ἐν αὐτῷ τῷ Χριστῷ σου». Γίνεται πλέον εμφανές πως η φιλανθρωπία, αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της θείας φύσεως, όπως θα έλεγε ο Γρηγόριος Νύσσης. Ακόμη και για όσους πέφτουν, φιλάνθρωπος είναι ο Θεός. Θα μας πει ο Συμεών ο Νέος Θεολόγος σε έναν του ύμνο (Ύμνος ΚΔ’), πως «δεν χτυπάει όσους πέφτουν ο δίκαιος πάντως∙ ακόμα πιο πολύ απλώνει το χέρι».
Ακούγεται συχνά ότι ο Θεός είναι τιμωρός, καταδικάζει κι επιβάλλει ποινές στον άνθρωπο. Τότε, δεν είναι φιλάνθρωπος. Και φυσικά δεν έχει αγάπη. Όμως ο Θεός είναι αγάπη. Και στην αγάπη αυτή δεν χωράει καμία τιμωρία, κανένα επιτίμιο. Το να τιμωρηθεί ο άνθρωπος, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, μας δίνει μία λανθασμένη περί Θεού αντίληψη, η οποία, κι εδώ προσέξτε την ύβρη, δημιουργεί τον Θεό κατ’ εικόνα ανθρώπου. Ο άνθρωπος προβάλλει στον Θεό όλα όσα εκείνος θέλει να είναι. Και σίγουρα, η ψυχολογία θα είχα πολλά να μας πει εδώ. Όσοι πιστεύουν λοιπόν, πως ο Θεός τιμωρεί τον άνθρωπο, είναι όσοι δεν υποψιάστηκαν ποτέ στη ζωή τους τι σημαίνει η ενανθρώπιση του Θεού, η σταύρωση Του και η Ανάσταση Του. Αυτό το μεγαλείο της θείας κένωσης, δυστυχώς πολλάκις αποτελεί μία ανεκπλήρωτη ακόμη προφητεία, την οποία όσοι ενστερνίζονται, την μετατρέπουν σε ιδεολογία. Πόσο δίκιο είχε ο Νίτσε όταν μίλησε για τον θάνατο του Θεού, όπου ο Θεός γίνεται ιδέα, αφού πλέον έχει ιδωθεί μέσα από τα μάτια του νου και όχι της ψυχής. Αυτός αλήθεια, είναι ένας νεκρός Θεός κατά τον νιτσεϊκό λόγο. Μήπως νεκρός δεν είναι ο Θεός, όταν οι άνθρωποι τον βλέπουν ως τιμωρό και όχι ως αγάπη;
Αν κάποιος σταθεί για ώρα στην εικόνα της άκρας ταπείνωσης, όπου ο Νυμφίος βρίσκεται δεμένος, με εμφανείς τις πληγές του σώματος Του, σίγουρα θα αναρωτηθεί για το εάν άξιζε να πάθει υπέρ του κόσμου, εάν ο Ίδιος δεν είναι αγάπη. Αν ήταν τιμωρός, θα δεχόταν χτυπήματα, εμπτυσμούς, ύβρεις; Αν ήταν τιμωρός, θα ανέβαινε στον Σταυρό; Αν ήταν τιμωρός, θα γινόταν «σύμμορφος» του ανθρώπου, όπως διαβάζουμε πάλι στην ευχή της Αναφοράς του Μ. Βασιλείου; Θα άξιζε να περάσει όλα αυτά; Η ιδέα περί ενός Θεού – τιμωρού, δίνει την αίσθηση, πολύ δε περισσότερο την εικόνα, ότι ο Θεός διακατέχεται από ανθρώπινα πάθη. Αν όμως διακατέχεται από ανθρώπινα πάθη, δεν είναι Θεός. Κι αν δεν έχει θεότητα, τότε είναι απλά ένας άνθρωπος. Κι αν είναι άνθρωπος, πώς σώζει την ανθρωπότητα;
Θέλω λοιπόν να πω, πως οι φίλοι του Νυμφίου, οι φίλοι του εραστού Θεού, ήταν όλοι τους τσαλακωμένοι. Υπήρξαν άνθρωποι με ισχυρά φθοροποιά πάθη. Ο Δαβίδ είχε σκοτώσει και μοίχευσε. Ο Ζακχαίος είχε κατακλέψει τον κόσμο της εποχής και αδίκησε. Ο ληστής έκλεψε, ενδεχομένως στην προσπάθεια του αυτή ίσως και να σκότωσε. Η οσία Μαρία Αιγυπτία και η πόρνη του ευαγγελίου, είχαν αφιερώσει το σώμα τους και την ψυχή τους σε αμέτρητα σώματα, είχαν ζήσει κάθε ηδονή, χωρίς φραγμούς και όρια. Όσοι ακολουθούσαν τον Χριστό δεν κατείχαν κανένα πιστοποιητικό ηθικής καθαρότητας και δεν είχαν δικαίωμα να επαίρονται για τη ζωή τους. Γνώριζαν το απύθμενο υπαρξιακό τους κενό, την αλλοτρίωση της προσωπικής τους υπόστασης, τον εξευτελισμό του ανθρωπίνου προσώπου. Είχαν επίγνωση των αστοχιών τους. Και φυσικά, δεν ακολουθούσαν τον Θεάνθρωπο για να τους τιμωρήσει, αλλά για να τους σώσει.
Επιτέλους, ας το φωνάξουμε δυνατά. Ο Θεός είναι αγάπη. Ας μιλήσουμε για τη μετάνοια, τη συγχώρηση, την σωτηρία, τη μεταμόρφωση, την ανάσταση, τη χαρισματική υιοθεσία δια των ιερών μυστηρίων και προπαντός δια της Θείας Ευχαριστίας. Υπάρχει άπειρη ομορφιά στην εκκλησία. Υπάρχει αγάπη. Δεν υπάρχουν τιμωρίες και ποινές. Ο Θεός δεν είναι μνησίκακος. Είναι οικτίρμων, φιλάνθρωπος, ελεήμων. Και το καταπληκτικό βρίσκεται στο πώς Εκείνος σώζει, όσους εμείς θα καταδικάζαμε. Αν έχουμε κάτι στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε λοιπόν, αυτό είναι το έλεος Του.

Για το AMEN.GR,
Ηρακλής Αθ. Φίλιος
Βαλκανιολόγος, Θεολόγος
(iraklisf@theo.auth.gr)

Tags: , ,

Συνελήφθη 59χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη σήμερα (02-10-2017) το πρωί στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 59χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από το δράστη, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 59χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ποσότητες ηρωίνης, σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (114,3) γραμμαρίων,
• (115) ναρκωτικά δισκία,
• δύο μαχαίρια,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά,
• σύνεργα κοπής ηρωίνης (2 σπάτουλες, 1 πλαστική βάση, 1 κόφτης) και
• ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων

Tags: , ,

Δοκιμαστική ενεργοποίηση σειρήνων συναγερμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών (υπηρεσία ΠΑΜ-ΠΣΕΑ), αύριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 κατά την Άσκηση ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια, όπως παρακάτω:
• Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
• Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Tags: , ,

Δριμύ κατηγορώ στην Κυβέρνηση για το κατάντημα της ΔΕΗ από τον Κώστα Σκρέκα

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει την κα-ταστραφή της ΔΕΗ, ούτε να μετακιλήσει το πρόβλημα στους επόμενους, δημιουργώντας μια πυρηνική βόμβα η οποία – εάν εκραγεί – θα παρασύρει όλη την ελληνική οικονομία και όλη την κοινωνία», ξεκαθάρισε ο Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η ΝΔ σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ.

Ο κ. Σκρέκας στην τοποθέτησή του επεσήμανε πως η ΔΕΗ σήμερα είναι η εταιρεία που ε-ξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια, την επάρκεια και τον εφοδιασμό της χώρας μας. Εί-ναι ο βασικός πυλώνας ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας, ο βασικός προμηθευτής και έ-νας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σχεδόν η μοναδική ή η βασική πηγή πλούτου για μεγάλες περιφέρειες της χώρας, όπως η Δυτική Μακεδονία, αξιοποιώντας για δεκαετίες το λιγνίτη. Παρά τη σημαντική συμβολή όμως της επιχείρησης για τη χώρα, τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οι καταστροφικοί και ανεύθυνοι χειρισμοί της Κυβέρνησης έ-φεραν της ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού, σύμφωνα και με τα επίσημα οικονομικά αποτελέ-σματα του πρώτου εξαμήνου του 2017.
Κάνοντας σύγκριση με το 2014 ο κ. Σκρέκας σημειώσε «οι λειτουργικές ζημιές το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθαν στα 140 εκατομμύρια ευρώ, όταν το πρώτο εξάμηνο του 2014 η ΔΕΗ είχε λειτουργικά κέρδη -κι όχι ζημιές- 142 εκατομμύρια ευρώ. Το περιθώριο κέρ-δους, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, το πρώτο εξάμηνο του 2017 μειώθηκε δραμα-τικά στα 202 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και προβλέψεων για ε-πισφάλειες, σε σχέση με τα 432 εκατομμύρια περιθώριο κέρδους το περσινό πρώτο εξά-μηνο και σε σχέση με 547 εκατομμύρια ευρώτο πρώτο εξάμηνο του 2014.»
Αναφερόμενος στη χρηματιστηριακή αποτίμηση της επιχείρησης ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο για τραγική κατάσταση, καθώς « Το πρώτο εξάμηνο του 2014 η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ανερχόταν στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, και μετά την πώληση ενός περιου-σιακού στοιχείου, του ΑΔΜΗΕ, η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ είναι μόλις 435 εκατομ-μύρια ευρώ.», ενώ ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό «Πώς είναι δυνατόν η ΔΕΗ μία εταιρεία δηλαδή που μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ έχει στα ταμεία της 622 εκατομμύρια, στο χρη-ματιστήριο να αποτιμάται 436 εκατομμύρια, δηλαδή ούτε όσο τα χρήματα τα οποία έχει δικά της στο ταμείο της;»
Ο κ. Σκρέκας καταλόγισε ανυπαρξία στρατηγικού σχεδίου, μετά την ακύρωση αυτού που είχε σχεδιάσει και νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και ζήτησε σαφείς απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως ποιες λιγνιτικές μονάδες περιλαμβάνονται στο προς πώληση 40% και τι θα γίνει με το προσωπικό τους, τί θα γίνει με τα ΝΟΜΕ και τα ληξιπρόθεσμα.
Τέλος, κάλεσε τον Υπουργό να απαντήσει αν το όποιο σχέδιο έχει για τη ΔΕΗ είναι προς το δημόσιο συμφέρον, προς το συμφέρον της επιχείρησης, των εργαζομένων και της ελληνι-κής κοινωνίας.

Tags: , ,

Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας

Ανακοινώνεται, ότι αύριο Τρίτη 03/10/2017 και ώρα 12:00 θα υπογραφεί στο Δημαρχείο Καλαμπάκας, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας» μεταξύ του Δήμου Καλαμπάκας, της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμπάκας και της αναδόχου εταιρίας «ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».

Δήμος Καλαμπάκας

Tags: , ,

Προσβασιμότητα σταθμών ΟΣΕ, ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα

Δεν παρήλθε πολύς καιρός όπου επισημάναμε τα προβλήματα προσβασιμότητας του σιδηροδρομικού σταθμού της Κατερίνης, τα οποία καθιστούσαν εξαιρετικά προβληματική, ανασφαλή, έως και αδύνατη την εξυπηρέτηση και μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.
Θα μας μείνει αξέχαστη «η πατέντα εξυπηρέτησης» που χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση επιβατών με κινητική αναπηρία με τα μπρος – πίσω ολόκληρου σιδηροδρομικού συρμού.
Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο σιδηροδρομικός σταθμός της Λάρισας, καθώς ένας εκ των δύο ανελκυστήρων που οδηγούν στην υπόγεια διάβαση μεταξύ των αποβάθρων του σταθμού, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες βρίσκεται εκτός λειτουργίας.
Η μη λειτουργία του ενός ανελκυστήρα ακυρώνει τη λειτουργία του δεύτερου, καθώς ο ένας πηγαίνει προς τα κάτω και ο δεύτερος προς τα πάνω.
Ως εκ τούτου, η μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, υπερηλίκων ατόμων, μητέρων με καροτσάκια βρεφών ή σε κατάσταση εγκυμοσύνης, καθώς και επιβάτες με πολλές και βαριές αποσκευές, αδυνατούν να μετακινηθούν με ασφάλεια και αυτονομία μεταξύ των αποβάθρων του σταθμού και την συνακόλουθη αδυναμία χρήσης των σιδηροδρομικών συρμών.
Η πατέντα η οποία χρησιμοποιείται στο σταθμό της Λάρισας – γιατί σε αυτή τη χώρα, μόνιμες και σταθερές λύσεις δεν υπάρχουν, παρά μόνο πατέντες και προσφυγή στο φιλότιμο – είναι η χρησιμοποίηση ράμπας όδευσης επί των σιδηροδρομικών γραμμών.
Αυτή η «λύση» όμως κρίνεται ατελέσφορη, καθώς δεν διασφαλίζει τόσο την αυτόνομη μετακίνηση ούτε και την ασφάλεια των μετακινουμένων.
Συνεπώς, ας αφήσουν οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ τις διαβεβαιώσεις περί αποκατάστασης και την έκφραση καλών προθέσεων (αυτές τουλάχιστον λάβαμε στην περίπτωση της Κατερίνης) και ας πάρουν κανένα κατσαβίδι και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, προκειμένου να εμπεδωθεί η προσβασιμότητα, η αυτονομία, η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία και όχι μόνο.-
Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας

Ράλλης Τσιουλάκης

Tags: , ,

Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2017-2018 –Αντιγριπικός Εμβολιασμός

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό ανακοινώνουν τα παρακάτω:
Ο ταχύτατος τρόπος μετάδοσης του ιού της γρίπης μέσω σταγονιδίων καθιστά αναποτελεσματική την πρόληψη με τους κλασσικούς τρόπους (αποφυγή συνωστισμού, απομόνωση πασχόντων κ.λ.π.).
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν εφαρμοστεί σωστά και έγκαιρα καλύπτει σε υψηλό ποσοστό και προφυλάσσει από την μετάδοσή του ιού της γρίπης συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην μείωση απουσιών από την εργασία και το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.
Η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ,ενώ για τη φετινή περίοδο μπορεί να συνταγογραφείταιοποιοδήποτε εμβόλιο του οποίου η σύνθεση περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Γενικές οδηγίες χορήγησης εμβολίου
Στα παιδιά μέχρι 3 ετών χορηγείται η μισή δόση του τριδύναμου εμβολίου ενηλίκων. Μετά την ηλικία αυτή συνιστάται η χορήγηση αντιγριπικών εμβολίων τύπου ενηλίκου.
Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έναρξης των κρουσμάτων, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου 2 εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ο αντιγριπικός εμβολιασμός να εφαρμόζεται σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι οι εξής:

1. Τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.
2. Οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού και του καρδιοαγγειακού συστήματος, από Νευρομυικά νοσήματα.
3. Οι πάσχοντες από μεταβολικά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου και του σακχαρώδη διαβήτη, από νεφρική ανεπάρκεια και από αιμοσφαιρινοπάθειες.
4. Οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς συμπεριλαμβανομένων αυτών που εχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνων και των πασχόντων από το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας.
5. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης, Λεχωίδες, Θηλάζουσες.
6. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια
7. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη
8. Οι κλειστοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων –λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών η σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.α). Στρατεύσιμοι στα κέντρα κατάταξης και ειδικά όσοι κατατάσσονται κατά τους χειμερινούς μήνες (Οκτώβριο-Μάρτιο).
9. Επαγγελματίες όπως πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, κτηνίατροι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.
10. Άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) μεγαλύτερης των 40kg/m2 .

Τα άτομα τα οποία ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνιστάται να προσέρχονται έγκαιρα στις μονάδες υγείας με την έναρξη συμπτωμάτων για ιατρική διάγνωση και θεραπεία.

Υπενθυμίζουμε ότι και το έτος 2017-18, όπως όλα τα Εμβόλια που αναφέρονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών έτσι και τα Αντιγριπικά εμβόλια, χορηγούνται χωρίς συμμετοχή από όλα τα Ταμεία, μέσω των οποίων θα διενεργείται και ο σχετικός εμβολιασμός.

Tags: , ,

Βελτιώνει οδούς στο Μεγαλοχώρι και την Μπαλκούρα η Περιφέρεια

Στην βελτίωση της πρόσβασης και στην αποκατάσταση της βατότητας των τοπικών οδών στην περιοχή Μεγαλοχωρίου και Μπαλκούρας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο προϋπολογισμού 500.000,00 €. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την έγκριση διάθεσης του ποσού για το εν λόγω έργο, το οποίο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί για την αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας. Σε μια δύσκολη περίοδο με ελάχιστους εθνικούς πόρους και όπου έχουμε τη δυνατότητα, υλοποιούμε έργα ασφάλειας για τους πολίτες. Είναι προφανές ότι, η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Στόχος μας, με τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου είναι να βοηθούμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων».
Aντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση πρόσβασης και της αποκατάστασης της βατότητας των τοπικών οδών, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Ε.Ο. Τρικάλων –Λάρισας στην περιοχή Μεγαλοχωρίου και Μπαλκούρας. Αναλυτικότερα θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας και ασφαλτικών για βελτίωση τμημάτων των οδών, καθώς και τεχνικά έργα (σωληνωτοί και πλακοσκεπείς οχετοί κ.λ.π.), σε θέσεις που κάθε φορά θα ορίζονται από την Υπηρεσία, για την εξυπηρέτηση των παρόδιων δραστηριοτήτων της περιοχής.

Tags: , ,

Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού στο Χαμόγελο του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για 3η συνεχή χρονιά, πραγματοποιεί την Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού στα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» που λειτουργεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν οι οικογένειες (ενήλικες μαζί με τα παιδιά τους άνω των 7 ετών) που θέλουν να προσφέρουν λίγες ώρες από το χρόνο τους και να βοηθήσουν τη δράση του οργανισμού που στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας. Η προσφορά των εθελοντών στα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» είναι πολύ σημαντική, καθώς αναλαμβάνουν την τακτοποίηση όλων των ειδών που συγκεντρώνονται, την οργάνωση του χώρου και την προετοιμασία των πακέτων με τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα είδη που θα δοθούν σε οικογένειες.

Για μία εβδομάδα, από τις 16 έως τις 21 Οκτωβρίου και σε προκαθορισμένες ώρες, τα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» στην Αθήνα (Μαρούσι, Νέα Μάκρη και Ίλιον), την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Λάρισα, την Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά), τη Χαλκίδα, την Κέρκυρα και στην Τρίπολη περιμένουν τις οικογένειες που θα δηλώσουν συμμετοχή για να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά που στηρίζει και να αποτελέσουν τα νέα μέλη της ευρύτερης Οικογένειας του Χαμόγελου.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να συμπληρώσουν την ανάλογη φόρμα που θα βρουν εδώ μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2017. Η κάθε υποψήφια οικογένεια μπορεί να δηλώσει μια βάρδια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας περιμένει…. γιατί ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο είναι υπόθεση Οικογενειακή!

Για περισσότερες πληροφορίες:«Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ηφαίστου 9 Λάρισα, τηλ. 2410-560900

Από το Χαμόγελο του Παιδιού Θεσσαλίας

Tags: , ,

Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Τρίκερι του Ν. Πηλίου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Δήμο Νοτίου Πηλίου της Π.Ε. Μαγνησίας και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου της Τ.Κ. Τρικερίου το Σάββατο 30Σεπτεμβρίου, η ημερίδα που διοργανώθηκε από την ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ ΑΛΑΤΑ».
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε στο Τρίκερι ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίουκαι μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Φορτούνας Νικόλαος, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση ,τονίζοντας ότι αυτό φανερώνει το ενδιαφέρον και την ανησυχίαπου παρουσιάζει το θέμα της επενδύσεις στη Νησίδα ΑΛΑΤΑ.
Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, επισήμανε ότι οι προσπάθειες δεκαεννέα ετών δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και η νησίδα του Αλατά παραμένει αναξιοποίητη, ενώ η όποια παρέμβαση και η αξιοποίηση της θα είναι μέγιστης σημασίας για τη συγκεκριμένη περιοχή της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός κατά την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πάγια απόφαση του Δ.Σ. να διοργανώνει αποκεντρωμένες συνεδριάσεις και ημερίδες προκειμένου να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα διαφόρων περιοχών της Θεσσαλίας και να εντοπίζει τα προβλήματα που χρήζουν λύσεων.
Στα πλαίσια αυτής της απόφασης της ΠΕΔ και μετά από πρόταση του Δημάρχου Ν. Πηλίου, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της νησίδας Αλατά και τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν την τουριστική της ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, είπε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει και να υλοποιεί δράσεις που σαν στόχο έχουν την τοπική ανάπτυξη, ενεργώντας στα πλαίσια του θεσμικού και νομικού πλαισίου, σεβόμενοι το περιβάλλον και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.
Ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. κ. Μπουκώρος Χρήστος, τόνισε ότι η χώρα μας σ’ αυτή την περίοδο κρίσης που διανύει δεν έχει την πολυτέλεια να μην αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η περίπτωση της νησίδας Αλατά έχει τεράστια σημασία για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, που σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, θα δώσει τεράστια ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Θεματικού Αντιπεριφεριάρχη Μαγνησίας κ. Καλτσογιάννη.
Εκ μέρους των Δημάρχων τοποθετηθήκανε ο κ. Καλογιάννης Απόστολος Δήμαρχος Λαρισαίων, ο κ. Κολλάτος Κων/νος Δήμαρχος Τεμπών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία έγκρισης των ΣΧΟΑΠ που είναι το βασικότερο στοιχείο της εξέλιξης τέτοιου είδους δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην ίδια λογική ήταν και η τοποθέτηση του κ Κομήτσα Ρίζου Δημοτικού Συμβούλου και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ. Κιλελέρ.
Τοποθετήθηκαν επίσης ο κ. Κλείτσας Ιωάννης, εκπρόσωπος Ν.Ε. Σύριζα Μαγνησίας, ο κ. Καραλής Βασίλης εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Σαρούκας Νικόλαος εκπρόσωπος Περιφερειακής υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας και ο κ. Κολέντης Ρήγας, εκπρόσωπος Β’.Λ/Τμήμα Αγ. Κυριακής.
Δε μπόρεσαν να παρευρεθούν, αλλά έστειλαν επιστολές η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου Κατερίνα και οι βουλευτές Ν. Λάρισας Ν. Δημοκρατίας κ. Χαρακόπουλος Μάξιμος και κ.Κέλλας Χρήστος.
Στην Ημερίδα, παρόντες ήταν επίσης οι κ. Καλογιάννης Απ. Δήμαρχος Λαρισαίων, Αλεξάκος Φ. Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Τσιαντής Δ. Δήμαρχος Λ. Πλαστήρα, κ. ΝασιακόπουλοςΑθ. Δήμαρχος Κιλελέρ, κ. ΣκάρλοςΑθ. Δήμαρχος Σοφάδων, κ. Κολλάτος Κ. Δήμαρχος Τεμπών, κ. Ευαγγέλου Ν. Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Σαρχώσης Π. Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. ΜεριβάκηςΑθ. Δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Κουτσάφτης Π, Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Καραλαριώτου Ειρ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Λαρισαίων, κ. Κομήτσας Ρ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Κιλελέρ, κ. Κουφογάζος Κ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης, κ. Σακελλαρίου Δ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Καλαμπάκας, κ. Παπαδόπουλος Χαρ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Σοφάδων, κ. Καλαμπαλίκης Κ. Δημοτικός Σύμβ. Λαρισαίων, καθώς επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Πηλίου.
Τα θέματα της Ημερίδας εισηγήθηκαν ο Φορτούνας Ν. Δήμαρχος Ν. Πηλίου, η κ. Καπούλα Ν. Πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας και ο κ. Ζαχαρόπουλος Ευ. Νομικός.
Στην αποφώνησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός, δήλωσε ότι ο ίδιος και το Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα συμπορευτούν στις προσπάθειες του Δ. Ν. Πηλίου για την επίτευξη των απαιτούμενων εγκρίσεων που αφορούν στην αξιοποίηση της Νησίδας Αλατά.

Tags: , ,

Ημερίδα για τη Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού Τύπου

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε απο τις Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου της χώρας, ημερίδα για τα θέματα του κλάδου. Η ημερίδα με θέμα «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού και Κλαδικού τύπου» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλέον των διακοσίων εκδοτών, το Σάββατο 30/9/2017 στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.
Οι εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και η συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξαν τη δυναμική του Περιφερειακού και Περιοδικού Τύπου της χώρας, ο οποίος παρά τα προβλήματα, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή συγκυρία, διατηρεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διεισδυτικότητας και της εμπιστοσύνης του αναγνωστικού κοινού του. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η συνεργασία όλων των Ενώσεων εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου.
Σε αυτή τη διαδικασία η Κυβέρνηση, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης επέλεξε να απέχει αδυνατώντας για άλλη μια φορά να αντιληφθεί το ρόλο και τη σημασία του κλάδου για τη Δημοκρατία, την αξιόπιστη ενημέρωση και την πολυφωνία. Σύσσωμες οι Ενώσεις και τα Μέλη τους θεωρούν τη στάση αυτή της κυβέρνησης εχθρική απέναντι στις εκδοτικές επιχειρήσεις, το σύνολο των εργαζόμενων τους, καθώς και τους συναφείς κλάδους που πλήττονται.
Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, οι ευρωβουλευτές Κώστας Χρυσόγονος, Γεώργιος Κύρτσος και Νότης Μαριάς, οι βουλευτές Συμεών Μπαλής, Νίκος Παπαδόπουλος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Αχιλλέας Κέλλας, Κωνσταντίνος Μπαριώτας, Γεώργιος Λαμπρούλης, Γεώργιος Κατσιαντώνης καθώς και πολλά Μέλη των τεσσάρων Ενώσεων του Τύπου: την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων και την Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερησίων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Pink Martini - Amado mio
Charlie Puth - Attention
Μελίνα Ασλανίδου - Να με δικαιολογήσεις
Γλυκερία - Πατρίδα
Lenny Kravitz - I belong to you
James Morison - You give me
Γιάννης Πάριος - Το σημάδι του έρωτα
Μανώλης Λιδάκης - Και καρτερώ
Enrique Inglesias - Hero
Little Mixe - Secret love song