Tags: , ,

Στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη του Δ. Πύλης

Συνάντηση στο Δημαρχείο Πύλης είχε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας με κλιμάκιο της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ  με επικεφαλής τον Γραμματέα κ. Σταύρο Νταούλα και την βουλευτή κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, την Τετάρτη 30 Αυγούστου, κύριο θέμα την γενικότερη  Τουριστική  Ανάπτυξη του ορεινού  όγκου  με βασικό στόχο την κατασκευή του «Προπονητικού  Κέντρου» στην περιοχή Κόρπ  Βροντερού .

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ξένιος Ζεύς» κ. Χρήστος Παπαγιαννάκης, μέλη του Συλλόγου,  ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου  κ. Στέφανος Καλαμαράς, ο δημοτικό Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Τόλιας.

Στην συζήτηση που επακολούθησε  ακούστηκαν οι απόψεις  των παρευρισκομένων εκπροσώπων των παραπάνω Φορέων και του Δήμου Πύλης, και αποφασίστηκε η προώθηση της μελέτης του παραπάνω έργου καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης.

 

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός: Πολίτες με δικαιώματα κι όχι μόνο με απαγορεύσεις

Προσερχόμενος στην εκδήλωση για την παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων:

«Το μήνυμα είναι ένα: να περάσουμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση εάν θέλουμε να υπηρετήσουμε τους στόχους της παραγωγικής επανάστασης που έχει ανάγκη η πατρίδα μας για να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Τέλος στο δουλοκτητικό κράτος, πολίτες με δικαιώματα κι όχι μόνο με απαγορεύσεις».

 

Tags: , ,

Πανθεσσαλική Γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων

Για 8η συνεχή χρονιά η Πανθεσσαλική Γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου.

Στην καθιερωμένη γιορτή που θα λάβει χώρα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, επαγγελματίες καλλιεργητές αλλά και ερασιτέχνες, θα ανταλλάξουν σπόρους, εμπειρίες και καλλιεργητικές συμβουλές. Παράλληλα, το Μοναστήρι, το Πελίτι καθώς και οι ομάδες Θεσσαλοί Μπαξεβάνοι, Σύλλογος Παραδοσιακών σπόρων «Η Αυλή», Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, Ομάδα Διάσωσης Παραδοσιακών Σπόρων Τσαριτσάνης, θα μοιράσουν παραδοσιακούς σπόρους.

Στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες. Ο Δρ. Ζώης Ζαρταλούδης, γεωπόνος-ερευνητής θα παρουσιάσει μία «βιολογική καινοτόμο μέθοδο προστασίας των φυτών διά της θρέψεως». Στη συνέχεια ο συντονιστής του Πελίτι Κομοτηνής Νίκος Δομπάζης, θα δείξει πώς μπορεί κάποιος να κρατήσει σπόρους από ντομάτες, πιπεριές, αγγουράκια κ.α.

Παράλληλα, στην προσπάθεια να ενισχυθούν μικροπαραγωγοί και χειροτέχνες, θα λειτουργήσει αγορά παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων. Όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο της Ιεράς Μονής 24940-81289.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

07:00 – 09:00: Θεία Λειτουργία

09:00 – 10:00: Προσέλευση βιοκαλλιεργητών, σποροπαραγωγών, παραγωγών προϊόντων

10:30 – 10:45: Έναρξη της Γιορτής, χαιρετισμοί και καλωσόρισμα, παρουσίαση της γιορτής

10:45 – 11:30: Ομιλία με θέμα: Βιολογική καινοτόμος μέθοδος προστασίας των φυτών διά της θρέψεως, εισηγητής: Δρ. Ζώης Ζαρταλούδης

11:30 – 12:00: Ομιλία με θέμα: Πώς κρατάμε σπόρους, εισηγητής: Νίκος Δομπάζης

12:00 –13:00: Ανταλλακτική παραλαβή σπόρων και φυτών

13:00 – 14:00: Ξενάγηση σε χώρους της Ιεράς Μονής για όσους επιθυμούν (Παλαιά Μονή, κήποι, κτηνοτροφική μονάδα, τυροκομείο και λοιπά εργαστήρια)

14:00: Λήξη της γιορτής

Η παραλαβή των σπόρων θα γίνει ανταλλακτικά με τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας.

 

 

 

 

Tags: , ,

Μουσική με κοινωνική πολιτική από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Και φέτος το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων υποδέχεται τους εκατοντάδες σπουδαστές του για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη μουσική. Ένα ταξίδι που μπορούν να απολαύσουν με έμπειρους καθηγητές, σε περιβάλλον γεμάτο μουσική, με μια διαδρομή 62 ετών.

Φέτος το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων καλεί τρικαλινούς κάθε ηλικίας να ξεκινήσουν τη συμμετοχή τους σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ενώ προσφέρονται ελκυστικά οικονομικά πακέτα.

Οι εγγραφές ξεκινούν για τη σχολική χρονιά 2017-2018 στις παρακάτω σχολές και τμήματα:

 • Σχολές Οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εγχόρδων (βιολί, βιολοντσέλο), πνευστών (Ξύλινων – Χάλκινων), ντραμς και αρμονίου.
 • Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών: Λειτουργούν τα τμήματα Ενοργάνωσης πνευστών, Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Σύνθεσης.
 • Τμήματα Μουσικής προπαιδείας : για μαθητές προ-σχολικής (4-6 ετών) και πρώτης- σχολικής ηλικίας (από 6 – 8 ετών)
 • Ομαδικά τμήματα : Βιολιού, βιολοντσέλου, φλογέρας, ντραμς, αρμονίου, πιάνου.
 • Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: τμήμα μπουζουκιού, κλαρίνου, βιολιού.
 • Τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα της μουσικής διδάσκονται σε ολιγομελή τμήματα Δωρεάν (Θεωρία, Σολφέζ, υποχρεωτικό Αρμονίας, Ιστορία της μουσικής, μορφολογία, Χορωδία υποχρεωτικό πιάνο, ενοργάνωση, μουσική δωματίου κ.λπ.)

Τίτλοι σπουδών: Τα πτυχία και τα διπλώματα, στις αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σχολές, που απονέμονται στους αποφοιτήσαντες σπουδαστές του Ωδείου, είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Βραβεία – διακρίσεις: σπουδαστές, του Ωδείου βραβεύονται κάθε χρόνο σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Τα μαθήματα στα μουσικά όργανα είναι αυστηρά ατομικά.

Επίσης στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημέρες και οι ώρες, κατά τις οποίες οι γονείς θα έλθουν σε επαφή με τους καθηγητές των παιδιών τους για τον κανονισμό των προγραμμάτων.

Τα μαθήματα αρχίζουν στις 2 Οκτωβρίου 2017.

Ειδικές παροχές

 1. Εκπτώσεις διδάκτρων (στο δεύτερο παιδί 15% έκπτωση, στο τρίτο παιδί 20% έκπτωση)
 2. Πολύτεκνες οικογένειες 50% και 60% έκπτωση
 3. Μονογονεϊκές οικογένειες 50% έκπτωση
 4. Απαλλάσσονται από τα δίδακτρα (στο όργανο της φιλαρμονικής) οι σπουδαστές που συμμετέχουν στη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, ως ενεργά μέλη.
 5. Εκπτώσεις διδάκτρων σε φοιτητές Πανεπιστημίων 30 % έκπτωση

Πληροφορίες

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Βύρωνος 32)
Ώρες λειτουργίας Γραμματείας: Δευτέρα έως και Παρασκευή 8.00 – 16.00
Δ/νση : Βύρωνος 32, τηλ.: 24310-76620
Email: dimodeiotrik@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: www.dotrik.gr

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

Βραβείο ήθους στα Τρίκαλα BC Aries

Επιβράβευση της καυτής άλλα φίλαθλης ατμόσφαιρας στο Δημοτικό Κλειστό Τρικάλων αποτελεί το γεγονός ότι η ΚΑΕ θα τιμηθεί με Βραβείο Ήθους για την σεζόν 2016-2017 διότι οι αθλητές, οι παράγοντες και οι φίλαθλοι δεν δημιούργησαν επεισόδια βίας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων την περίοδο που πέρασε.

Έτσι λοιπόν μία απόλυτα πετυχημένη αγωνιστική σεζόν (ρεκόρ 10 νικών) συνοδεύτηκε και από την κόσμια συμπεριφορά όλων όσων αγαπούν την «κυανέρυθρη» ομάδα ανοίγοντας τον δρόμο για την έλευση και άλλων υγιών φιλάθλων με τις οικογένειες τους στο γήπεδο.

Το Βραβείο Ήθους θα παραλάβει στην κλήρωση του Πρωταθλήματος την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και στο MACEDONIA PALACE HOTEL ο πρόεδρος της ΚΑΕ Βαγγέλης Φρύδας.

Tags: , ,

Μάριος Μαρολαχάκης: Ούριος άνεμος για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη

Όλοι εμείς που τα τελευταία χρόνια κινητοποιούμαστε για την ανασυγκρότηση του χώρου της νέας αριστεράς και του πολιτικού κέντρου είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Χαιρετίζουμε τις υποψηφιότητες Γενηματά, Καμίνη και Ραγκούση και ελπίζουμε σε νέες που θα εκφράζουν όλες τις τάσεις του χώρου της σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς και του κέντρου, ιδιαίτερα δε αυτές από τον χώρο του Ποταμιού και της Ώρας Αποφάσεων.

Η πολιτική βέβαια δεν είναι η επιβεβαίωση προσώπων αλλά η προώθηση πολιτικών που θα βελτιώνουν την ζωή των ανθρώπων. Η πολιτική πρόταση του νέας μεγάλης δημοκρατικής παράταξη έχει περιγραφή από το κείμενο της επιτροπής διαλόγου και θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2016. Προφανώς  το κείμενο της επιτροπής θα τύχει επεξεργασίας, αποσαφήνισης και νομιμοποίησης από το Συνέδριο που θα ακολουθήσει την εκλογή του πρώτου ηγέτη της παράταξης. Το βέλτιστο θα ήταν η επιλογή της ηγεσίας να πραγματοποιηθεί μετά την επεξεργασία των θέσεων αλλά αυτή η αντίφαση προέκυψε μετά πρότασης του Ποταμιού και για την διευκόλυνση της συμμετοχής του στο εγχείρημα.

Η αυτοδιάλυση των υπαρχόντων κομμάτων στον νέο φορέα, όταν αυτός συγκροτηθεί, θα είναι ένα μεγάλο βήμα για μια μεγάλη πλουραλιστική και δημοκρατική  παράταξη. Κανένας όμως δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον άλλο την αυτοδιάλυση. Η επίκληση της αυτοδιάλυσης ως όρου για την συμμετοχή στις διαδικασίες είναι θέση υπονόμευσης της προσπάθειας. Είναι το μοναδικό σημείο που πρέπει να παραδειγματιστούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα θα εκπέμψει η νέα παράταξη για να μπορέσει να μαγνητίσει και να εμπνεύσει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας πρέπει να είναι απλό και λιτό.

 • Την χώρα την χρεοκόπησε το ελληνικό κράτος και όχι η άφρων πολιτική των τραπεζών όπως έγινε στις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Την ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του, την πρώτη και μέγιστη το κόμμα της Ν.Δ. Ηθική αυτουργία βεβαίως βαρύνει όλες τις εκδοχές της αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ως κυβερνήσεις ή αντιπολιτεύσεις καλλιέργησαν την αντίληψη ότι το κράτος είναι η καλή μας αγελάδα που όλοι πρέπει να την αρμέγουν αλλά κανείς να την ταΐζει.
 •  Η λιγότερη επώδυνη διαχείριση της κρίσης είναι η εντός Ευρώ και Ευρώπης. Μεγαλοπρεπής επιβεβαίωση αυτής της πραγματικότητας είναι η προσχώρηση σ’ αυτή την πολιτική των ορκισμένων εχθρών της, της Ν.Δ. των Ζαππείων και των αντιμνημονιακών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάθε άλλη εκδοχή εκτός Ευρώπης είναι πολλαπλάσια καταστροφική και εθνικά επικίνδυνη.
 •  Ευθύνη για την πολυετή παράταση της κρίσης έχει πρώτα από όλα ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός. Τα Ζάππεια του Σαμαρά και της Ν.Δ. που φούντωσαν τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η σημερινή καταστροφική διαχείριση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και οι ανεπάρκειες των προηγούμενων κυβερνήσεων που εφάρμοσαν μνημόνια.
 •  Η νέα προοδευτική παράταξη έχει στο κέντρο της οικονομικής πολιτικής την παραγωγή νέου πλούτου και την δίκαιη αναδιανομή του με στόχο την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Η αύξηση του εθνικού πλούτου και η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι αλληλένδετες και αλληλοσυμπληρούμενες, είναι ή ίδια ενιαία πολιτική, είναι αυτό που διαχωρίζει την νέα αριστερά από την παλαιά.
 • Επιτέλους τέλος στα πελατειακά δίκτυα. Ξερίζωμα του ρουσφετιού, αυτού του καταλοίπου της οθωμανικής κατοχής, ως αποδεκτής πρακτικής από την κοινωνική συνείδηση. Όσοι συμμετέχουν στην νέα παράταξη αλλά έκτισαν καριέρες εκμεταλλευόμενοι τα πελατειακά δίκτυα πρέπει και το λάθος τους να αναγνωρίζουν και στις πίσω γραμμές να παραμείνουν. Αδιαφορούμε για το πρόσκαιρο εκλογικό κόστος αυτής της πολιτικής, το συμφέρον της παράταξης το υποτάσσουμε στο συμφέρον της κοινωνίας.
 • Η στάση μας απέναντι στις μορφές κοινωνικής ιδιοκτησίας εξαρτάται από την βέλτιστη παραγωγικότητα της οικονομικής μορφής. Η προτίμηση στον κρατικό ή ιδιωτικό τομέα δεν είναι ιδεοληπτική, δεν είναι σκοπός αλλά εργαλείο για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Πάντα διαλέγουμε το εργαλείο ή τα εργαλεία που κρίνονται αποτελεσματικότερα στο δοθέν οικονομικό περιβάλλον. Είμαστε σύμφωνοι με την παρατήρηση του Μαρξ ότι η μοναδική αιτία που ένας κοινωνικοοικονομικός σχηματισμός αντικαθίστανται από έναν άλλο  είναι η ανώτερη παραγωγικότητά του.
 •  Έξοδος από την κρίση συνεπάγεται την διόρθωση της αιτίας της, άρα μεταρρύθμιση του κράτους. Βασικό εργαλείο της πολιτικής αυτής είναι η αξιολόγηση των ανθρώπων και των δομών με κριτήριο την αποτελεσματικότητά τους και το δημόσιο συμφέρον.

Εάν τα παραπάνω περιγράφουν της βασικές αρχές της πολιτικής μας τότε η προώθηση αυτής της πολιτικής είναι  το κριτήριο που καθορίζει και την ταχτική των συμμαχιών. Άρα συμμαχούμε με όποιον δέχεται τις παραπάνω αρχές ή ανεκτό για μας υποσύνολο. Αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο, αυτό σημαίνει ότι έχεις αυτόνομη πολιτική, αυτό γίνεται σε όλες τις αναπτυγμένες πολιτικά χώρες. Επιδίωξή μας είναι να δεχθούν το ελάχιστο πρόγραμμα μας όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας για την γρηγορότερη και με μικρότερο κοινωνικό πόνο έξοδο από την κρίση.

Όταν το κύριο είναι η προώθηση του προγράμματος τότε η αναζήτηση του αποδοτικότερου τρόπου είναι σημαντικό αλλά δευτερεύον και, προφανώς, δεν είναι ζήτημα αρχής. Είναι λογικό ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία της παράταξης με τις δημοκρατικές διαδικασίες που θα διέπουν την λειτουργία της όταν τεθεί το πρόβλημα και με τους όρους εκείνης της στιγμής. Ενώ από τώρα όλοι δεσμευόμαστε να σεβασθούμε την απόφαση της πλειοψηφίας και να την επανεξετάσουμε όταν τα αποτελέσματα θα είναι ορατά. Με αυτήν την απλή κουλτούρα συγκροτούνται οι μεγάλες πλειοψηφικές παρατάξεις και δεν αποκόπτουν σε κάθε στροφή του πολιτικού γίγνεσθαι από ένα κομμάτι της σάρκας τους.

Στις εκλογές το πρώτο που κρίνεται είναι η κυβέρνηση του τόπου. Πολιτική δύναμη που δεν έχει ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση είναι καταδικασμένη σε ποσοστά κινήματος διαμαρτυρίας. Ο πολίτης θα ψηφίσει με κριτήριο την αλλαγή της κυβέρνησης και εάν δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική πρόταση τότε στο όνομα της καταγγελίας της Ν.Δ. διασφαλίζουμε την αυτοδυναμία της. Της παράταξης που σήμερα θέλει να παρουσιάσει ένα φιλομεταρρυθμιστικό προσωπείο, πίσω του όμως προσπαθεί να κρύψει τους καραμανλικούς αυτουργούς της χρεωκοπίας, τους σαμαρικούς εκπαιδευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον λαϊκισμό και τους δεξιοτέχνες του ρουσφετιού που ελλοχεύουν στις τάξεις της, έτοιμοι για μια ακόμα νομή της εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσεις στις ευρωπαϊκές δυνάμεις αρκεί να απαλλαγεί από τον λαϊκισμό του και να κυριαρχήσει η δημοκρατική κουλτούρα στην πολιτική του πρακτική. Μόνο όμως η ήττα του στις εκλογές μπορεί να τον βοηθήσει να δει με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην χαρισθούν τα στελέχη  και ο κόσμος του στον ακροαριστερό – ακροδεξιό αντιευρωπαϊκό μέτωπο.

Εμείς καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις σε κυβέρνηση συνεργασίας για την σωτηρία του τόπου, όχι για να μοιρασθούμε την εξουσία αλλά για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να μην έχουμε μια επανάληψη της ασκούμενης πολιτικής με άλλα πρόσωπα ή διαφορετικά κόμματα. Αν υπάρξει προγραμματική συμφωνία με δεδηλωμένη στην βουλή, είμαστε στην κυβέρνηση. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία, είμαστε στην αντιπολίτευση.

Στην πολιτική αυτό που έχει σημασία και, σε βάθος χρόνου κάνει απαραίτητο ένα πολιτικό φορέα, είναι ο συγχρονισμός του με τις ανάγκες της κοινωνίας. Στο ξεκίνημά του όμως σημαντικό ρόλο θα έχουν το πρόσωπα που τον απαρτίζουν. Μια νέα πολιτική πρόταση πρέπει να αντιστοιχηθεί και με μια ηγεσία που δεν θα προέλθει, βέβαια, από παρθενογένεση αλλά δεν θα φέρει το προπατορικό αμάρτημα της διαχείριση τους χρεοκοπημένου κράτους.  Δυστυχώς για την γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται τίμια.

Μαρολαχάκης Μάριος

Μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων της ΔΗ.ΣΥ.
εκ μέρους των Κινήσεων για την Σοσιαλδημοκρατία

Tags: , ,

Ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τις υπηρεσίες του στα χωριά

Με υπάλληλο μηχανικό μόνιμα στο Βαλτινό και σύντομα και στον Παλαιόπυργο, ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τις υπηρεσίες του στα χωριά της περιφέρειας. Ταυτοχρόνως, υλοποιούνται έργα και προγραμματίζονται δράσεις προς όφελος των κατοίκων.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στους κατοίκους του Βαλτινού, τους οποίους επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Αυγούστου, μηχανικός του Δήμου μετακινήθηκε ήδη στην έδρα του τέως Δήμου Καλλιδένδρου. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να μεριμνά ειδικά για τα χωριά. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζοντας τις επαφές του, επισκέφθηκε το Βαλτινό και την Κ. Ελάτη, Παρουσία της αντιδημάρχου Τομέα Β κ. Ελένης Πούλιου, συζήτησε στο Βαλτινό τα θέματα του χωριού.
Συγκεκριμένα, εκφράστηκε η ικανοποίηση για τα μικροέργα και τις παρεμβάσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία (ανακαίνιση παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου μετά από χρόνια, έργα για το οστεοφυλάκιο κ.α.).
Παρόντος και του προέδρου κ. Δημήτρη Σταμούλη, συζητήθηκε το μείζον θέμα της αγροτικής οδοποιίας. Ο Δήμος Τρικκαίων καταθέτει πρόταση σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για άσφαλτο σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες. Στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα για τις προτεραιότητες  στην περιοχή, ώστε η πρόταση να είναι πλήρης και τεκμηριωμένη.
Επίσης ο κ. Παπαστεργίου επισκέφθηκε και την Κάτω Ελάτη. Στην εκεί συζήτηση, τέθιηκε το θέμα της γεώτρησης που, παρότι κατασκευάστηκε πριν χρόνια, δεν έχει ακόμη λειτουργήσει, λόγω εγγενών προβλημάτων.  Διαπιστώθηκε επίσης ότι και οι τρεις οικισμοί του χωριού, με τη μέριμνα των κατοίκων  του και τη συνεργασία του παρόντος στη συνάντηση, προέδρου κ. Γιάννη Μπακάση, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως, για παράδειγμα, η παιδική χαρά και τα γήπεδα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι με την ίδρυση των αντιδημαρχιών, την παρουσία των  μηχανημάτων στις έδρες τους, ο Δήμος δυναμώνει την παρουσία του στην περιφέρεια, ενισχύοντας τα χωριά.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Πρωτόκολλο συνεργασίας του ΤΕΙ με την Κτηνιατρική

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου, υπογράφηκε μεταξύ του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και του Τμήματος Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ειδικό πρωτόκολλο για την προαγωγή της συνεργασίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Το πρωτόκολλο υπογράφηκε από πλευράς του ΤΕΙ Θεσσαλίας από τον Πρύτανη καθηγητή κ. Παναγιώτη Γούλα και από πλευράς του Τμήματος Κτηνιατρικής από τον Πρόεδρο καθηγητή κ. Γιώργο Χ. Φθενάκη, παρουσία και του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μπιλλίνη.
Το πρωτόκολλο αποσκοπεί στην εκ μέρους των δύο φορέων ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την επίτευξη των ακολούθων στόχων: (α) εγκαθίδρυση συνεργασίας των ερευνητικών μονάδων τους, (β) συνεργασία και δικτύωση μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο την αξιοποίηση των υπαρχουσών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δομών, των υποδομών και της τεχνογνωσίας, (γ) ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας και (δ) χρησιμοποίηση χώρων των δύο φορέων για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών λειτουργιών τους.
Με την υπογραφή του πρωτόκολλου, διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα του αγροτοδιατροφικού τομέα, ο οποίος αποτελεί σημαντικό στοιχείο της παραγωγής στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Αποτελέσματα θα είναι η από κοινού ανάληψη ερευνητικής δραστηριότητας στα εν λόγω επιστημονικά πεδία και η βελτίωση της παρεχόμενης από τα δύο ιδρύματα εκπαίδευσης των νέων επιστημόνων.

Tags: , ,

Τροχονομικές δράσεις σε όλη τη Θεσσαλία με 12 συλλήψεις

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 30.08.2017 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και  των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν:

 • (1.546) άτομα και
 • (1.434) οχήματα.

Προσήχθησαν (16) άτομα.

Συνελήφθησαν (12) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Οκτώ (8) άτομα, από τα οποία έξι ημεδαποί και δύο υπήκοοι Αλβανίας για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
 • Ένας (1) ημεδαπός για απόπειρα κλοπής.
 • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν (456) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Τετρακόσιες πενήντα τρεις (453) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • (18) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (11) για ΚΤΕΟ,
  • (95) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (1) για διαφημιστικές πινακίδες,
  • (1) για μέθη,
  • (314) λοιπές παραβάσεις.
 • Δύο (2) παραβάσεις του αδικήματος της κλοπής.
 • Μία (1) παράβαση για του νόμου περί αλλοδαπών.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Tags: , ,

Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνέχεια του με αρ. 2616/86549/10-8-2017 εγγράφου του Υπ.Α.Α.Τ., σας ενημερώνει ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν(ΕΚ) 436/2009, όπως ισχύει κάθε φορά.

Ειδικότερα για το έτος 2017, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ www.minagric.gr. Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει την 30η Νοεμβρίου 2017, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της Δήλωσης Συγκομιδής, δηλαδή μετά την λήξη της περιόδου υποβολής και τροποποίησης (30 Νοεμβρίου), υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης από τους παραγωγούς του αντίγραφου της δήλωσης που ενέχει θέση βεβαίωσης κατάθεσης Δήλωσης Συγκομιδής. Σε περίπτωση που ο παραγωγός διαπιστώσει λάθος στη Δήλωση Συγκομιδής, τότε έχει την δυνατότητα να ζητήσει από την Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Λάρισας με αίτηση τροποποίησης και κατόπιν προσκομίσεως των απαραίτητων δικαιολογητικών-παραστατικών τη διόρθωση της Δήλωσης Συγκομιδής του. Η νέα εκτύπωση θα περιλαμβάνει τις αλλαγές όπως αυτές έγιναν από τη ΔΑΟΚ.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:

α) οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

β) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής). Σε αντίθετη περίπτωση (π.χ. πώληση μέρους σταφυλικής παραγωγής) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης υποχρεούνται να υποβάλουν και δήλωση συγκομιδής.

Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής:

α) οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.

β) οι αμπελουργοί που παραδίδουν το σύνολο ή μέρος της σταφυλοπαραγωγής προς χυμοποίηση. Οι εν λόγω αμπελουργοί θα πρέπει να επιλέξουν στη δήλωση συγκομιδής στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» τον όρο «ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ»

Οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.

Σε περίπτωση μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής και να επιλέξουν το αντίστοιχο πεδίο (π.χ αναδιάρθρωση, ζημιά από παγετό, χαλάζι, περονόσπορο, καύσωνα, ανωτέρα βία, οικονομικοί λόγοι).

Εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας, οι υπόχρεοι για δηλώσεις συγκομιδής που δεν υποβάλουν τις δηλώσεις αυτές κατά τις ημερομηνίες που ορίζει η αρμόδια Διεύθυνση του Υπ.Α.Α.Τ., αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων όπως προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων).

Ωστόσο, η υπέρβαση των ημερομηνιών που έχουν οριστεί κατά 10 εργάσιμες ημέρες το μέγιστο, επισύρει αναλογική μείωση των καταβλητέων ποσών για την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο σε επιδοτούμενα προγράμματα, σε ποσοστό 1% για κάθε μέρα καθυστέρησης (άρθρο 18 Καν (ΕΚ) 436/2009).

 

 

 

Tags: , ,

Τρίκαλα BC Aries: Συνεχίζεται η διάθεση των διαρκείας

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2017-18 που θα βρει την ομάδα των Τρικάλων για 5η συνεχόμενη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.

Εξασφάλισε την παρουσία σου σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, στήριξε την με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας και γίνε μέλος της μεγάλης μας οικογένειας κερδίζοντας μοναδικές ανταποδοτικές παροχές.

Δες από κοντά στο παρκέ του Δημοτικού κλειστού όλες τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και μερικές εκ των κορυφαίων της Ευρώπης και απόλαυσε τις μονομαχίες των «κυανέρυθρων» με τα μεγάλα ονόματα  της Basket League.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας γίνεται από τα γραφεία της ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries (Αθανασίου Διάκου 6, Τρίκαλα, 2431 101855) και  ώρες 10-2 το πρωί και 6-8 το απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή (Υπεύθυνη Νάντια Καραγεώργου) και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Viva (www.viva.gr)

(*) Τα διαρκείας ισχύουν και για τα εντός έδρας παιχνίδια του κυπέλλου.

(*) Φέτος θα ισχύσουν και εταιρικά πακέτα (δέκα εισιτήρια και άνω) σε εξαιρετικά προσιτές τιμές για τους εργαζόμενους και πελάτες επιχειρήσεων.

Οι κατηγορίες και οι τιμές

 

Vip Card    

Τιμή: 350 €

Αφορά τις θέσεις των επισήμων στο κέντρο του γηπέδου (Θύρα 1)

 

Προνόμια

(*) Θέση πάρκινγκ

(*) Συμμετοχή σε επίσημες εκδηλώσεις της ομάδας αλλά και σε εκδηλώσεις χορηγών και συνεργατών

(*) Αποκλειστικές παροχές και προνόμια από συνεργαζόμενες εταιρείες με την ΚΑΕ που θα ανακοινωθούν με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

(*) Έκπτωση 10% στα επίσημα προϊόντα της ομάδας

 

Gold Card

Τιμή: 160 €

Αφορά τις θέσεις κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία (Θύρα 4)

Προνόμια

(*) Συμμετοχή σε επίσημες εκδηλώσεις της ομάδας αλλά και σε εκδηλώσεις χορηγών και συνεργατών

(*) Αποκλειστικές παροχές και προνόμια από συνεργαζόμενες εταιρείες με την ΚΑΕ που θα ανακοινωθούν με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

(*) Έκπτωση 10% στα επίσημα προϊόντα της ομάδας

 

Silver Card

Τιμή: 130 €

Αφορά τις θέσεις δεξιά και αριστερά από τους επισήμους (Θύρες 2 και 8)

Προνόμια

(*) Αποκλειστικές παροχές και προνόμια από συνεργαζόμενες εταιρείες με την ΚΑΕ που θα ανακοινωθούν με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

(*) Έκπτωση 10% στα επίσημα προϊόντα της ομάδας

 

Family Card

Τιμές: Για έναν γονέα και ένα παιδί: 110 €

(*) Για τον δεύτερο γονέα και για κάθε επιπλέον παιδί 20 € έκαστος.

Αφορά τις θέσεις στην χαμηλή κερκίδα πίσω από την μπασκέτα (Θύρα 3)

Προνόμια

(*) Αποκλειστικές παροχές και προνόμια από συνεργαζόμενες εταιρείες με την ΚΑΕ που θα ανακοινωθούν με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

(*) Έκπτωση 10% στα επίσημα προϊόντα της ομάδας

 

Tags: , ,

Στο επίκεντρο θέματα απόδημων Τρικαλινών

Θέματα απόδημων Τρικαλινών συζητήθηκαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Ο πρόεδρος και η γραμματέας του Θεσσαλικού Συλλόγου Νυρεμβέργης και Περιχώρων «Μετέωρα» κ.κ. Βασίλης Φουρκιώτης και Παρασκευή Ρουμπιέ. Παρόντος του προέδρου του λαογραφικού συλλόγου «Ασκληπιός» κ. Γιάννη Σούλιου, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Συζητήθηκαν θέματα για την προώθηση και την  ενίσχυσης των σχέσεων του Συλλόγου με τις θεσσαλικές πόλεις, ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στον προ διετίας εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη με εκδήλωση στη γερμανική πόλη. Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε τις πολύ καλές σχέσεις με τους απόδημους τρικαλινούς και τον ρόλο τους στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Μεγάλο πρόβλημα οι ελλείψεις σε εστίες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της Θεσσαλίας

Αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των νέων σπουδαστών και φοιτητών στις σχολές των ΤΕΙ και ΑΕΙ. Όμως για χιλιάδες εργατικές-λαικές οικογένειες που τα παιδιά τους πέρασαν σε κάποια σχολή, όπως και αυτών που ήδη σπουδάζουν, μέσα σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της απληρωσιάς και της φτώχειας που αντιμετωπίζουν, προστίθεται ένα σοβαρό πρόβλημα, αυτό της εξεύρεσης στέγης για τα παιδιά τους που φοιτούν σε πόλεις μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, αφού αυτή αποτελεί για πολλούς δυσβάσταχτο έως και απαγορευτικό για την διαμονή τους στην πόλη που σπουδάζουν.

Ολο και περισσότερες εργατικές-λαικές οικογένειες αναγκάζονται λόγω των ελάχιστων θέσεων που υπάρχουν σε σπουδαστικές και φοιτητικές εστίες στην Θεσσαλία και γενικότερα, που και σ’ αυτές υπάρχει χαράτσι, να μην στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα κατοικίας ή άλλοι να στερούνται πολλά για να τα πληρώνουν.

Στη Θεσσαλία, οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες τόσο σε σπουδαστικές, όσο και σε φοιτητικές εστίες, αφού οι υπάρχουσες καλύπτουν ελάχιστες ανάγκες σε σχέση με τις πραγματικές. Οι ευθύνες αφορούν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και φυσικά και την σημερινή αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 • Στη ΛΑΡΙΣΑ, στο ΤΕΙ παρακολουθούν περί τις 10.000 σπουδαστές, εκ’ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό (περί το 50%) κατάγεται από άλλες περιφέρειες της χώρας, εκτός Θεσσαλίας και αρκετοί από τους άλλους θεσσαλικούς νομούς. Όμως οι σπουδαστικές εστίες καλύπτουν μόλις 600 σπουδαστές. Για τους δε 600 και πλέον φοιτητές που παρακολουθούν τις σχολές του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (Ιατρική, Βιοχημεία), δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες.
 • Στο ΒΟΛΟ, για τους πάνω από 7.000 φοιτητές που φοιτούν στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλύπτονται μόλις 90 φοιτητές από τις εστίες και μάλιστα μόνο οι πρωτοετείς.
 • Στα ΤΡΙΚΑΛΑ, για τους 600 περίπου φοιτητές που παρακολουθούν τα ΤΕΦΑ και τους πάνω από 300 των ΤΕΙ, δεν υπάρχουν καν φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες.
 • Στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ, για τους 1.200 περίπου σπουδαστές που παρακολουθούν τα ΤΕΙ και τους πάνω από 400 που παρακολουθούν στα ΑΕΙ, καλύπτονται μόλις 50 σπουδαστές.

Να σημειώσουμε ότι και σ΄ αυτές τις ελάχιστες σπουδαστικές και φοιτητικές εστίες, οι σπουδαστές και οι φοιτητές, δεν έχουν δωρεάν πρόσβαση, αλλά υποχρεώνονται να καταβάλουν ένα χαράτσι ετησίως από 150 έως 400 ευρώ.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαϊκής Συσπείρωσης (Τσιαπλές Αναστάσιος, Λούμας Γεώργιος, Χαλάτσης Αστέριος), με την παρούσα επερώτηση μας προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ζητάμε να μας δοθούν στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκεκριμένες απαντήσεις, σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις σε σπουδαστικές εστίες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της Θεσσαλίας και τι σκοπεύει να κάνει για την κατασκευή νέων σπουδαστικών και φοιτητικών εστιών που θα εξασφαλίζουν την δωρεάν στέγαση όλων των σπουδαστών και φοιτητών που σπουδάζουν εκτός του νομού καταγωγής τους, με την άμεση κατάργηση του χαρατσιού. Επίσης αν προτίθεται μέχρι την κατασκευή των εστιών που χρειάζονται, να προχωρήσει σε συνεργασία με την κυβέρνηση στην μίσθωση κλειστών ξενοδοχείων που υπάρχουν για την κάλυψη των άμεσων πιεστικών αναγκών.

 

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

 1. Τσιαπλές Αναστάσιος
 2. Λούμας Γεώργιος
 3. Χαλάτσης Αστέριος

 

Tags: , ,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την   αντιδραστική μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ,  για την άμεση έναρξη της διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε τράπεζες και κράτος να μπορούν πιο εύκολα και γρήγορα να αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, με βάση νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθήθηκαν μέσα στο   καλοκαίρι.
Η κυβέρνηση δεν προώθησε, παρά τις «δεσμεύσεις» της καμιά απολύτως νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Οι τραπεζίτες, τα «κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών, οι μεσίτες της γης και οι εταιρείες του real estate, όσοι «επενδύουν» στην συγκέντρωση της γης στον αγροτικό τομέα παίρνουν θέση για την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
Στην πολιτική της αυτή έχει προφανώς την  αμέριστη συμφωνία όλου του δήθεν αντιπολιτευόμενου μνημονιακού συρφετού της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού κλπ που «νοιάζονται» για το ποιο παιδί «θα κρατάει την σημαία», αλλά τους είναι αδιάφορο αν το παιδί αυτό έχει ή όχι σπίτι να μείνει!!
Με την μέχρι τώρα δράση του το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει σε μεγάλο βαθμό ακυρώσει την κανιβαλική επίθεση τρόικας-κυβέρνησης-τραπεζιτών. Να είναι σίγουροι όλοι ότι θα βρει τρόπο να ακυρώσει και την νέα κλιμάκωση της επίθεσης που επιχειρούν, η κυβέρνηση και το Υπουργείο «δικαιοσύνης». Με ένα πλατύ ενωτικό, δημοκρατικό κίνημα και μαχητικό κίνημα μπορούμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την ευρωμνημονιακή επίθεση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους αγώνες για
-την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
-τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση, μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων, του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας
– την γενναία «σεισάχθεια» και τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.
Στηρίζει και καλεί στην πανελλαδική κινητοποίηση που καλούν δεκάδες συλλογικότητες και φορείς την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 2.00 μμ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, (οδός Μεσογείων).
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Tags: , ,

Οι Τρικαλινοί σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους

Ικανοποιημένη από την πορεία των αιτήσεων για ένταξη στις 100 δόσεις, εμφανίζεται η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρικκαίων. Η κ. Ελένη Αυγέρου – Κογιάννη σε δηλώσεις της τόνισε ότι οι τρικαλινοί πολίτες ήδη, από τις πρώτες ημέρες ανακοίνωσης από τον Δήμο, της δυνατότητας ρύθμισης των οφειλών τους, σπεύδουν στο Δημαρχείο.
«Αλλοι για να προβούν απευθείας στη ρύθμιση, με την υποβολή της σχετικής αίτησης και άλλοι για να ενημερωθούν, πριν ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία», τόνισε η αντιδήμαρχος.

Η ίδια επεσήμανε ότι είναι αισιόδοξη για τη συμμετοχή των τρικαλινών πολιτών στο ευνοϊκό πρόγραμμα, αφού «υφίστανται ρυθμίσεις που διευκολύνουν τους οφειλέτες, ακόμη και με πλήρη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί:

 1. Από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, Ασκληπιού 18, ισόγειο
 2. Στον τηλεφωνικό αριθμό 2431351135
 3. Από την ιστοσελίδα του Δήμου http://trikalacity.gr/rythmisi-ofilon-se-100-dosis/
  (ή από τη διαδρομή: trikalacity.gr – ενότητα ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – εικονίδιο «Ρύθμιση Οφειλών»)

Υπενθυμίζονται τα εξής:

 • Η ρύθμιση αφορά όλους τους πολίτες που έχουν οφειλή στον Δήμο Τρικκαίων και τα νομικά πρόσωπα (όχι στη ΔΕΥΑΤ)
 • Πρόκειται για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου (δηλαδή από 31 Ιουλίου 2017)
 • Η ρύθμιση αφορά τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή από το 1997.
 • Ο οφειλέτης υποβάλλει στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, αίτηση για υπαγωγή του στη ρύθμιση μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017
 • Η πρώτη δόση (ή η εφάπαξ αποπληρωμή) πρέπει να πληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερώναπό την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Αλλιώς η αίτηση ακυρώνεται. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
 • Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.

 

Η ρύθμιση είναι η ακόλουθη:

α) Αν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),
β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80 %),
γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),
δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),
ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

Οι οφειλές στον Δήμο Τρικκαίων ανέρχονται στο ποσό των 15.150.000 ευρώ, από περίπου 23.000 οφειλέτες. Από αυτά:

 • Τα 7.770.000 ευρώ οφείλουν 230 οφειλέτες με ποσό πάνω από 20.000
 • Τα 2.000.000 ευρώ οφείλουν 237 οφειλέτες με ποσά από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ
 • Το 1.500.000 ευρώ οφείλουν 348 οφειλέτες με ποσά από 5.000 μέχρι 10.000 ευρώ
 • Τα 3.000.000 ευρώ οφείλουν 2.200 περίπου οφειλέτες με ποσά από 1.000 μέχρι 5.000 ευρώ
 • Τα 2.500.000 ευρώ οφείλουν περίπου 20.000 οφειλέτες με ποσά μέχρι 1.000 ευρώ

 

Από το γραφείο Τύπου
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Pink Martini - Amado mio
Charlie Puth - Attention
Μελίνα Ασλανίδου - Να με δικαιολογήσεις
Γλυκερία - Πατρίδα
Lenny Kravitz - I belong to you
James Morison - You give me
Γιάννης Πάριος - Το σημάδι του έρωτα
Μανώλης Λιδάκης - Και καρτερώ
Enrique Inglesias - Hero
Little Mixe - Secret love song

 


Αύγουστος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC