Tags: , ,

Στην τελική ευθεία η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Με ένα περιβαλλοντικό «δώρο» προς τους τρικαλινούς και τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλίας αποχώρησε από τη θεσσαλική πόλη ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος. Όπως ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Παρόντων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστου Σιμορέλη, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται μετά την αναφορά του κ. Παπαστεργίου στην εισαγωγική του ομιλία στην 11η Σύνοδο των ΦΟΔΣΑ που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα.
Η έγκριση αυτών των όρων σημαίνει ότι, μόλις δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση για το ανάλογο μέτρο του ΕΣΠΑ από την περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΠΑΔΥΘ ΑΕ (στην οποία «ανήκει» η αξιοποίηση του ΧΥΤΑ), θα είναι άμεσα έτοιμη να υποβάλλει πρόταση.
Η συγκεκριμένη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων προβλέπεται να λειτουργήσει με τριπλό όφελος για τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλίας:
1. Διαχωρίζει το ανακυκλώσιμο υλικό που υπάρχει στα σύμμεικτα (τα «τυπικά») απορρίμματα, με χειρωνακτικό και αυτόματο τρόπο.

 1. Προχωρά σε αναερόβια χώνευση του βιοαποδομήσιμου κλάσματος των απορριμμάτων. Δηλαδή, τα οργανικά απόβλητα (της κουζίνας) μετατρέπονται σε βιοαέριο, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το ίδιο το εργοστάσιο.
 2. Το στερεό υπόλειμμα των απορριμμάτων μετατρέπεται σε κομπόστ που θα παραχωρείται στους πολίτες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΑΔΥΘ ΑΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά στη βελτίωση των προσπαθειών της ανώνυμης εταιρείας των ΟΤΑ της δυτικής Θεσσαλίας για ενίσχυση της ανακύκλωσης και της προσφοράς στο περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαστεργίου έθεσε στον υπουργό και το ζήτημα της οριστικής διευθέτησης  ζητήματος ου αφορά στον Δήμο Τρικκαίων. Ο λόγος για την τυπική τροποποίηση άρθρου του «Καλλικράτη», που θα επιτρέπει – όπως ήδη έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση – τη δανειοδότηση χρεωμένων ΟΤΑ για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μόνο. Κάτι που ο Δήμος Τρικκαίων έχει εξασφαλίσει ήδη, με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 8 εκατ. ευρώ σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

 

Tags: , ,

Γιώργος Παπασίμος: Πανωλεθρία – ΜΒΟΣ

Είναι πραγματικάαπορίας άξιον, αφού παραποιείται και «βιάζεται» η οδυνηρή πραγματικότητα για την Χώρα, ότι συνεχίζονται μέχρι σήμερα οι μεγαλόστομες επικοινωνιακές «ενέσεις αισιοδοξίας» από την Κυβέρνηση, για τα αποτελέσματα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroupκαι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου, που υπεγράφη το Καλοκαίρι του 2015, ενώ, την ίδια ώρα, είναι πλέον πασίδηλο ότι, όχι μόνο δεν πέτυχε το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα, αλλά νομιμοποιήθηκε ο στόχος των δανειστών,να αποτελεί η Ελλάδα μια «αποικία χρέους» για τα επόμενα 45 χρόνια !!!.

Είναι «εντυπωσιακές» οι κυβερνητικές δηλώσειςτου τύπου «ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση», «πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτό που δικαιούμασταν» !!! και ότι «τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές», «για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν». Πίσω, όμως, από την «κουρτίνα» αυτών των επικοινωνιακών «πυροτεχνημάτων» της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., παραμονεύει η αδυσώπητη πραγματικότητα για την Χώρα και τον Λαό της. Με την τελευταία συμφωνία, η οποία, μάλιστα, αγγίζει τα όρια της «γελοιότητας» για την οικονομική επιστήμη και τα όρια της τραγωδίας για την Ελλάδα, προβλέπεται ότι θα έχει διαρκή πρωτογενή πλεονάσματα, 3,5 % του Α.Ε.Π. έως το 2023 και κοντά στο 2,0 % έως το 2060.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι ουδεμία Χώρακαι καμία ισχυρή καπιταλιστική οικονομία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα 2% του Α.Ε.Π. για 40 χρόνια, που προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup. Αντιλαμβάνεται, συνεπώς, κάποιος, ότι αυτό το σχέδιο των πιστωτών για διαρκή πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060, που το απεδέχθη το «ελλιποβαρές» Ελληνικό πολιτικό προσωπικό και η εξαρτημένη οικονομική παρασιτική ολιγαρχία, για μια οικονομία όπως αυτή της σημερινής Ελλάδας, που κατά την μνημονιακή περίοδο έχει χάσει 25%, έχει υποστεί συντριπτική εσωτερική υποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, μισθών, συντάξεων και, παράλληλα, υφίσταται εξοντωτικό φορολογικό «πογκρόμ» σεοτιδήποτε παραγωγικό υπάρχει ακόμα στην οικονομία, αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα», που θα την συρρικνώσει περαιτέρω τόσο πολύ, κάτι που θα το αντιλαμβάνονταν και ο πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε οικονομικής σχολής στον πλανήτη.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί η εκχώρηση, σε βαθμό δημεύσεως, της δημόσιας περιουσίας στο λεγόμενο «Υπερταμείο», η οποία επιδιώκεται να πέσει στα χέρια ιδιωτών, που, υποτίθεται, διαθέτουν τα κεφάλαια για να την αξιοποιήσουν, η έφοδος, που επίκειται μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην περιουσία του Ελληνικού Λαού, οι συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα σε όλους τους τομείς, με πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η επιχειρούμενη εξαφάνιση των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών και η έξοδος του πιο μορφωμένου τμήματος της νέας γενιάς στις παραγωγικές μηχανές της Δύσης, ως έτοιμο επιστημονικό προσωπικό, τότε δημιουργείται ένα παζλ «οικονομικού θανάτου» της Χώρας, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κούφιες επικοινωνιακές «κορώνες».

Η χειρότερη,δε, πτυχή της οδυνηρής αυτής πραγματικότητας είναι η απουσία οποιουδήποτε οδικού χάρτη εξόδου από αυτόν τον φαύλο, καταστροφικό κύκλο και η έλλειψη ενός σχεδίου εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας, με βάση τα συντριπτικά της πλεονεκτήματα που υπάρχουν σε πάρα πολλούς τομείς.

Τα επικοινωνιακά και αντιπολιτευτικά «φληναφήματα» της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που συνιστούν συνολικά ένα «καταστροφικό» πολιτικό προσωπικό για την πατρίδα, αποτελούν πρόκληση στη λογική κάθε Έλληνα πολίτη, αφού με ευθύνη τους καταδικάζουν την Ελλάδα τουλάχιστον έως το 2060, να αποτελεί Χώρα μειωμένης κυριαρχίας, όταν, μάλιστα, υπάρχουν ανοιχτά εθνικά θέματα, για τα οποία έχουμε πικρή ιστορική εμπειρία για την πορεία τους, όταν βρισκόμαστε σε αντίστοιχες συνθήκες με τις σημερινές.

Είναι προφανές ότι, όταν σε ένα τέτοιο αντικειμενικό πλαίσιο «καταστροφής», συνεχίζουν οι κυβερνώντες να πανηγυρίζουν, τότε, δυστυχώς, η μόνη λέξη, που μπορεί να περιγράψει την σουρεαλιστική αυτή κατάσταση είναι «πανωλεθρία – μβος».

 

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

Μέλους της «Πρωτοβουλίας της 14ης Μάη»

Site: http://www.gpapasimos.gr/

Twitter: @PapasimosG

 

Tags: , ,

Στην τεχνολογία και την πληροφορική επενδύει ο Δ. Τρικκαίων

«Να δούμε τους Δήμους μας με τα μάτια των Δημοτών μας». Αυτή η φράση του Δημήτρη Παπαστεργίου, Δημάρχου Τρικκαίων, αποτυπώνει την προσπάθεια για να αποκομίσει οφέλη κάθε πολίτης, κάθε δημότης από την τεχνολογία και την πληροφορική. Αυτή η προσπάθεια είναι το Smart Trikala, οι εργασίες προόδου για το οποίο παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκρ. Φάμελλος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, Δήμαρχοι, αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπρόσωποι εταιρειών για τη διαχείριση απορριμμάτων, που μετέχουν στην 11η Σύνοδο ΦΟΔΣΑ, ενημερώθηκαν για το πιλοτικό και σύγχρονο αυτό πρόγραμμα.
Σύγχρονο, καθώς, όπως είπε οκ . Παπαστεργίου, ο «έξυπνος Δήμος» έχει μόνο μία πτυχή: την τεχνολογία. Ενώ ο σύγχρονος Δήμος δεν χρειάζεται καν τέτοιες λύσεις: για παράδειγμα, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί σύντομα ένα.. ντιλίβερι πιστοποιητικών. Ένα μηχανάκι με το οποίο, συμπολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα λαμβάνουν στο σπίτι τους έγγραφο που χρειάζονται.
Αλλά και πιο πέρα, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, πρέπει «να ψάξουμε λύσεις που πατάνε πάνω σε πραγματικά προβλήματα». Υπενθύμισε ότι χάθηκαν χρήματα σε λύσεις «που δεν έλυναν κανένα πρόβλημα παρά μόνο το οικονομικό πρόβλημα του κατασκευαστή τους».
Επομένως, μιλώντας στους αυτοδιοικητικούς, στη χώρα μας χρειαζόμαστε:
– προτυποποίηση, του τι θεωρείται έξυπνος-σύγχρονος Δήμος σήμερα
–  να δούμε τους Δήμους μας με τα μάτια των Δημοτών μας, να μπούμε στα παπούτσια τους και να περπατήσουμε στις υπηρεσίες του Δήμου.
– να δώσουμε λύσεις στο χέρι του, στο κινητό του, άμεσα.

Και το πιο σημαντικό: οι λύσεις δεν είναι έτοιμες, αλλά αναπτύσσονται με εφαρμογές από ελληνικές ως επί το πλείστον εταιρείες πληροφορικής.

Ευχαριστώντας «τις εταιρίες που μοιράστηκαν μαζί μας το ίδιο όραμα, τους ανθρώπους της Etrikala που μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια δύσκολα project, τη μηχανογράφηση του Δήμου και τους συνεργάτες μου», έδωσε τον λόγο στον συμπεφωνημένο εκπρόσωπο των συνεργαζομένων εταιρειών. Ο κ. Νικ. Λαμπρογεώργος (Cisco) ανέφερε αναλυτικά όλα, όσα σχετίζονται με τις δράσεις του πιλοτικού προγράμματος. Ο πλούσιος διάλογος και οι ερωτήσεις, απέδειξε τις δυνατότητες βελτίωσης των πρωτοποριακών προγραμμάτων για τον πολίτη.
Προηγήθηκε ξενάγηση στο control room του Δήμου Τρικκαίων, δηλαδή στον χώρο από τον οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο το κάθιε πρόγραμμα – δράση πληροφορίες.

Τα έργα αυτά είναι:
 e-ΚΕΠ (Αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη)
 Συνεργάτες: UNIXFOR S.A., ΕΓΚΡΙΤΟΣ Group, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε.

 

Mobile Check App
Συνεργάτες: ΕΓΚΡΙΤΟΣ Group

 

Ασύρματη Πρόσβαση σε υπηρεσίες του Δήμου και στο Διαδίκτυο
Συνεργάτες : Cisco και Space Hellas

 

Σύστημα Έξυπνου Φωτισμού
Συνεργάτες : ΚΑΥΚΑΣ, Cisco και Space Hellas

 

Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης
Συνεργάτες: ParkGuru, VivaWallet, Cisco, Space Hellas

 

Σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών
Συνεργάτες: Space Hellas, Cisco

 

Έξυπνη και Διασυνδεδεμένη Ψηφιακή Πλατφόρμα
Συνεργάτες: Cisco, Space Hellas

 

Κέντρο διαχείρισης της «έξυπνης πόλης»
Συνεργάτες: Cisco, Space Hellas, ITM Intelligent, e-trikala, Vodafone, ΔΕΥΑΤ, ENGIS by enstruct,ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP.

 

Συλλογή και ανάλυση δεδομένων
από τη διασύνδεση χρηστών στο Δημοτικό Ασύρματο Δίκτυο
Συνεργάτες: SiEBEN, Space Hellas

Σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών της πόλης
Συνεργάτες: ITM Intelligent Traffic Lights managment, Lios electronics

 

Ολοκληρωμένο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS)
Συνεργάτες: ENGIS

 

Μελλοντικές εφαρμογές

Εξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων

Ανάλυση κυκλοφοριακών συνθηκών μέσω καμερών

Τηλεφροντίδα επιλεγμένου αριθμού πολιτών που έχουν ανάγκη.

Ελεγχόμενη στάθμευση

 

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων

Το Σάββατο 1η του μηνός Ιουλίου εορτάζει το χωριό μας πανηγυρικά τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Την Παρασκευή το απόγευμα και ώρα 7:30 θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Το Σάββατο, κυριώνυμον ημέρα της εορτής, και από ώρας 7:00 π.μ. ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

Το απόγευμα και ώρα 7:30 θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση των Αγίων.

 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Tags: , ,

Ο Βασίλης Λεβέντης στην 11η Σύνοδο των ΦΟΔΣΑ

Ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ο πολιτικός αρχηγός που παραβρέθηκε στην 11η Σύνοδο των ΦΟΔΣΑ που ολοκληρώνεται στα Τρίκαλα. Το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Ιουνίου ο κ. Λεβέντης προσήλθε στον χώρο πραγματοποίησης της εκδήλωσης, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Προλογίζοντάς τον από το βήμα της Συνόδου ο κ. Παπαστεργίου τον καλωσόρισε στα Τρίκαλα σημειώνοντας πόσο σημαντική είναι η παρουσία αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος σε μια τέτοια συνάντηση ειδικευομένων με τη διαχείριση αποβλήτων.
Με τη σειρά  του ο κ. Λεβέντης επεσήμανε την αναγκαιότητα να προχωρήσει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, που ήταν και το θέμα της Συνόδου, τονίζοντας πόσο σημαντική η ύπαρξη συντονισμένης πολιτικής. Επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης ανταγωνισμού και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του, η Ενωση Κεντρώων, θα υποστηρίξει στη Βουλή τη χρηματοδότηση δράσεων περί τη διαχείριση αποβλήτων. Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης έκανε και γενική πολιτική τοποθέτηση.
Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης μετέβη στον χώρο του control room του Smart Trikala, όπου ο κ. Παπαστεργίου του εξήγησε τα όσα παρουσιάζονται στους πολίτες και την προοπτική εξυπηρέτησής τους.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ο τετράνυχος έπληξε καλλιέργειες της πεπονιάς

Έναρξη της προσβολής από τον τετράνυχο διαπιστώθηκε στις καλλιέργειες της πεπονιάς  στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Φθιώτιδας. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εποχή αυτή ευνοούν την ανάπτυξη των τετρανύχων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η προσβολή  εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στο χωράφι και για τον λόγο αυτό χρειάζεται συνεχής επιθεώρηση από τους παραγωγούς.

Συστάσεις: Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν μόνο μετά τη διαπίστωση της προσβολής (3 άτομα/φύλλο) και όχι προληπτικά, με κατάλληλα και εγκεκριμένα  για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηριάσεων.

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για τις γεωργικές προειδοποιήσεις της πεπονιάς να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στην Υπηρεσία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  email: fyto12@otenet.gr

Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο διαδίκτυο http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings

 

 

Ο Προϊστάμενος Τμήματος α.α.

 

 

Δημήτριος Λύκας

 

Tags: , ,

Πεζοπορία στον Όλυμπο για τους φοιτητές του ΤΕΙ/Θ &Erasmus

Το να αθλείσαι, να περνάς όμορφα τη μέρα σου με μια βόλτα στη φύση, να γνωρίζεις καινούργια μέρη και καινούργιους ανθρώπους, καθώς και τον πολιτισμό της χώρας σου είναι από τα κυριότερα αγαθά που προσπαθεί να προσφέρει στους φοιτητές του το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Με Μονοήμερη Εκπαιδευτική Άσκηση πεζοπορία στον Όλυμπο για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 οι φοιτητές/τριες του Erasmus και του ΤΕΙ Θεσσαλίας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την ομορφιά του Ολύμπου.
Η αφετηρία βρισκόταν στο 14ο χιλιόμετρο Λιτόχωρο-Πριόνια στην τοποθεσία Γκορτσιά, με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα.
Τα παιδιά που συμμετείχαν έζησαν τη μοναδική αυτή εμπειρία καθώς θαύμασαν το μαγευτικό τοπίο με πλούσια βλάστηση και το δάσος με τις οξιές.
Στο τέλος της διαδρομής μετά την πεζοπορία οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τον Πλαταμώνα και γευμάτισαν σε τοπική ταβέρνα.
Σκοπός επίσκεψης ,στα πλαίσια του προγράμματος ασκήσεις για όλους-κινητική αναψυχή το Γραφείο Φυσικής Αγωγής διοργανώνει για όλους τους φοιτητές/ριες του ΤΕΙ Θεσσαλίας, φοιτητές/ριες του ΕRASMUS και τα μέλη μονοήμερες εκπαιδευτικές αθλητικές δραστηριότητες στη φύση (Rafting, πεζοπορίες, αναρρίχηση), οι δραστηριότητες κινητικής αναψυχής έχουν ψυχαγωγικό αθλητικό , περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

 

 

Tags: , ,

Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 29.06.2017 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και  των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν (1.422) άτομα και (1.253) οχήματα.

Προσήχθησαν (20) άτομα.

Συνελήφθησαν (20) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Δώδεκα (12) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Ένας (1) ημεδαπός για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
 • Τρία (3) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

 

Βεβαιώθηκαν (658) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Εξακόσιες πενήντα τρεις (653) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • (19) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (21) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (14) για ΚΤΕΟ,
  • (102) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (13) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (2) για φθαρμένα ελαστικά,
  • (481) λοιπές παραβάσεις.
 • Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Μία (1) παράβαση του αδικήματος της παραβίασης περιορισμών διαμονής.

 

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Tags: , ,

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Καλαμπάκας

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών προκληθεισών από πλημμύρες κατά την περίοδο 2015-2016 στην περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας», προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Την μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία διενήργησε τη διαδικασία δημοπράτησης και  θα επιβλέψει και την κατασκευή. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Κατά την περίοδο 2015-2016 οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές του Δήμου Καλαμπάκας με πολλά φερτά υλικά στις κοίτες των ποταμών και των χειμάρρων της περιοχής. Με το έργο που ξεκινάμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επιτυγχάνουμε δυο στόχους: Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών της περιοχής και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές. Συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο, προγραμματισμό και συνεργασίες, που φέρνουν χρήσιμα έργα στην περιοχή και στηρίζουν θέσεις εργασίας».

Αντικείμενο του έργου είναι εργασίες αποκατάστασης ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν στις περιοχές του Δήμου Καλαμπάκας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στις περιοχές των ποταμών

 • Πηνειού και παραποτάμων του Κλεινοβίτη, Μαλακασιώτη
 • Ληθαίου
 • Ασπροποτάμου και των συμβαλλόντων σε αυτών χειμάρρων Στεφανιώτικου και Κρανιώτικου

 

 

Ειδικότερα στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες:

 • Διαμορφώσεις και εκβαθύνσεις για την διευθέτηση της κοίτης των ανωτέρω ποταμών και χειμάρρων σε θέσεις επιχώσεων.
 • Συμπληρώσεις καταστραφέντων αναχωμάτων
 • Επενδύσεις αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους και συρματοκιβώτια σε καταστραφέντα αναχώματα
 • Εργασίες για την αποκατάσταση κυκλοφορίας στα αναχώματα (επιχώματα, οδοστρωσία)
 • Καθαρισμοί τάφρων και διωρύγων από αυτοφυή βλάστηση.
 • Κοιτοστρώσεις κάτωθεν γεφυρών με σκυρόδεμα ή συρματοκυλίνδρους.

 

Οι ακριβείς θέσεις επέμβασης θα ορισθούν επί τόπου του έργου από την υπηρεσία κατά την εκτέλεση των εργασιών. Όλες οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη, τις ισχύουσες προδιαγραφές και τις εντολές της υπηρεσίας.

 

 

Tags: , ,

Ορκωμοσία νέου Περιφερειακού Συμβούλου

Ορκίστηκε σήμερα, ενώπιον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, ο νέος περιφερειακός σύμβουλος Αναστάσιος Τσιαπλές, ο οποίος έλαβε τη θέση του παραιτηθέντος περιφερειακού συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» Βαγγέλη Μπούτα.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, οι κ.κ Αγοραστός και Παπαχαραλάμπους συνεχάρησαν το νέο περιφερειακό σύμβουλο  για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

 

Tags: , ,

Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο

Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το σαββατοκύριακο σε όλη τη Θεσσαλία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τις χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές καθώς αποτελούν μια διέξοδο για όλους όσους τις παρακολουθήσουν αλλά και μια αξιόλογη συνεισφορά στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα τις Θεσσαλίας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 • 21Ο Αντάμωμα Αρχιθεατών στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου  στις 2/7/17  στις   30 (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων)
 • 5ο Αντάμωμα Αγίας Παρασκευής στην πλατεία του Δ.Δ Αγίας Παρασκευής στη 1/7/17 στις 00 (Μορφωτικός Σύλλογος και ο Α.Ο Άρης Αγίας Παρασκευής)
 • Γιορτή πίτας στην κεντρική πλατεία του χωριού Ιτέας στη 1/7/17 στις 21.00  (Σύλλογος Γυναικών Ιτέας)

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ

 • Καλοκαιρινός Χορός στη Ράξα στις 30/6/17 στις 21.00 (Εξωραϊστικός Σύλλογος Ράξας)

 

 

ΛΑΡΙΣΑ

 • Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Βετεράνων στο Αλκαζάρ
 • Πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητών αστρονομίας «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ» στον Κοκκινόπηλο Ελασσόνας στις 30/6/17
 • Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ΠΕΛΑΣΓΟΥ στην Νεάπολη στις 29/6/17
 • Γιορτή ψωμιού στην Σκοτούσσα στις 2/7/17
 • Εκδηλώσεις οικισμού στο Καστρί Λουτρό για όλο τον μήνα Ιούλιο
 • Γιορτή σταριού στο Ευύδριο στη 1/7/17
 • Ετήσιες εκδηλώσεις Αετοράχης στις 30/6/17
 • Αντάμωμα Οσσαίων στις 2/7/17

 

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

 • Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κορασίδων στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Βόλου
 • Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Volos Cup 2017».

 

Tags: , ,

Λήξη της 9ης Φοιτητικής Εβδομάδας του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία  και με τη συμμετοχή πολλών  φοιτητικών ομάδων στους παραδοσιακούς  και μοντέρνους χορούς γιόρτασε τo ΤΕΙ Θεσσαλίας τη λήξη της  9ης Φοιτητικής ΕβδομάδαςΑθλητικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων την Παρασκευή07 Ιουνίου 2017στην  Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Η Φοιτητική Εβδομάδα, το μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ του T.E.I. Θεσσαλίας, έχει ημερομηνία έναρξης στις 25 Απριλίου 2017και λήξης 07 Ιουνίου 2017

Το T.E.I. Θεσσαλίας οφείλει στην κοινωνία να παρουσιάζει τη δραστηριότητά του και να είναι ανοιχτό. Η Φοιτητική Εβδομάδα μόνο κατ’ όνομα είναι Εβδομάδα, καθώς εκτείνεται σε ευρύ χρονικό διάστημα. Είναι ένα μεγάλο Φεστιβάλ που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να εκφραστούν και να δείξουν τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα και τον πολιτισμό, τόσο εντός όσο και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής προτρέπει τους φοιτητές να εκφραστούν μέσα από αυτήν τη διοργάνωση».

Το T.E.I. Θεσσαλίας είναι πρωτοπόρο καθώς είναι λίγα τα ιδρύματα που ανοίγουν τις πόρτες τους στην πόλη. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε ηλικίες από 5 ετών και άνω.

Η Φοιτητική Εβδομάδα  «Είναι ένας θεσμός που πέρασε από διάφορες φάσεις, ελπίζουμε ότι είναι πια στο στάδιο της ενηλικίωσης. Μια ενηλικίωση όμως που θα τον κρατήσει για πάντα στη νεότητα. Είναι φτιαγμένο από φοιτητές. Πολλές εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν από τις 25/4/2017 έως τις 07 Ιουνίου 2017, με τη συμμετοχή πολλών  φοιτητικών ομάδων. Έχουν δραστηριοποιηθεί φοιτητές από πολλές Σχολές και Τμήματα του T.E.I. Θεσσαλίας. Χαρακτηριστική είναι η έντονη δραστηριότητα όλων των Σχολών, γεγονός που δείχνει ότι οι φοιτητές μας έχουν ένα ευρύτερο πνεύμα το οποίο χρειάζεται να το χρησιμοποιήσουμε όλοι μας, ως παράδειγμα. Οι φοιτητές μας  χάρισαν ενάμιση μήνα πολιτισμού και εξωστρέφειας».

H Φοιτητική Εβδομάδα στόχο έχει να αναδείξει τις φοιτητικές αναζητήσεις στον πολιτισμό, στην πολιτική, και στον αθλητισμό να ενθαρρύνει την έκφραση της ατομικής και συλλογικής δημιουργίας και να ενισχύσει τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο Τ.Ε.Ι.Θ. δραστηριοποιούνται σήμερα πολλές φοιτητικές ομάδες από όλα τα τμήματά του με ενδιαφέροντα στον αθλητισμό, στο θέατρο, στο χορό, στο εθελοντισμό, στη φωτογραφία, κ.τ.λ. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της πόλης και πραγματοποιούνται άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός του ΤΕΙ/Θ.

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, με βάση την εμπειρία που είχε τα προηγούμενα χρόνια, εργάστηκε με μία και μόνο αρχή, ότι δεν αποκλείεται κανένας φοιτητής από τη διοργάνωση. Ο χαρακτήρας του Γραφείο Φυσικής Αγωγής είναι να συντονίζει τα γεγονότα που δημιουργούν οι ίδιοι οι φοιτητές. ΤοΓραφείο Φυσικής Αγωγής δε δημιουργεί γεγονότα. Το ίδρυμα δίνει χώρο στους φοιτητές του για να εκφράζονται και να δημιουργούν. Η Φοιτητική Εβδομάδα βγαίνει εκτός του T.E.I. Θ. και συνεργάζεται με το Δήμο Λαρισαίων.

Η Φοιτητική Εβδομάδα είναι «ο καθρέφτης της πνευματικής ζωής των φοιτητών. Ο χώρος του ιδρύματος  δεν είναι μόνο χώρος εκπαίδευσης αλλά χώρος απόδοσης παιδείας».

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (29.06.2017) εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λάρισας, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ημερίδας παρακολούθησαν συνολικά έξι (6) Αξιωματικοί διαπραγματευτές, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν και οι δύο ψυχολόγοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ενώ το συντονιστικό ρόλο είχε Αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στόχος της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

 

Tags: , ,

13 νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ

13 νέα ασθενοφόρα προϋπολογισμού 961.000 € για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, ενέταξε με σημερινή απόφαση στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» το έργο με τίτλο «Προμήθεια 10 Ασθενοφόρων 4 x 2, 1 Ασθενοφόρου 4 x 4 και 2 Κινητών Μονάδων για τις Ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Εντάσσουμε σήμερα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 13 νέα ασθενοφόρα, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ και την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας. Με το έργο αυτό εκσυγχρονίζουμε τον στόλο του ΕΚΑΒ που έχει προβλήματα, δίνουμε τη δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης και διακομιδής των έκτακτων περιστατικών, γιατί το ΕΚΑΒ αποτελεί τον 1ο κρίκο στην αλυσίδα από την έναρξη ενός συμβάντος μέχρι την μεταφορά στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το χρονικό αυτό διάστημα, που μεσολαβεί, παίζει μεγάλο ρόλο στην διάσωση ενός ασθενή και εμείς ως Περιφέρεια επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή παροχή δημόσιας υγείας».

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην προμήθεια δεκατριών (13) ασθενοφόρων οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β.: 10 ασθενοφόρα οχήματα “VAN” κλειστού τύπου, 2 οχήματα ασθενοφόρα τύπου “C” (κινητές μονάδες) και 1 ασθενοφόρο όχημα “VAN” κλειστού τύπου 4×4 (με κίνηση στους τέσσερις τροχούς).

 

Στην διάρκεια του συνόλου της φροντίδας του τραυματία – ασθενούς, η επείγουσα φροντίδα αποτελεί ένα μικρό χρονικό κομμάτι, όμως είναι το σημαντικότερο και αυτό που καθορίζει τις περισσότερες φορές την έκβαση της πορείας της υγείας του.

Παρόλο που το Ε.Κ.Α.Β. προσφέρει ικανοποιητικές υπηρεσίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του στόλου των ασθενοφόρων του λόγω παλαιότητας του υφιστάμενου στόλου, καθώς  ο χρόνος ανταπόκρισης και μετάβασης του ασθενοφόρου σε ένα επείγον περιστατικό είναι το κυριότερο μέτρο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β..  Απώλεια έστω και λίγων δευτερολέπτων μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία έκβαση ενός περιστατικού.

 

Συνεπώς, καθώς η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και ίσως σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη αποτελεσματική φροντίδα και ελαχιστοποιώντας το χρόνο που απαιτείται για τη διακομιδή του πολυτραυματία – ασθενή σε μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας, η ενίσχυση και αναβάθμιση του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες από το ΕΚΑΒ υπηρεσίες στους πολίτες της Θεσσαλίας.

 

 

Tags: , ,

Ενημερωτική εσπερίδα για την επέκταση του Δικτύου του Φυσικού Αερίου

Ο Δήμος Θέρμης και η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), σας προσκαλούν στην ενημερωτική εσπερίδα για την επέκταση του Δικτύου του Φυσικού Αερίου στον Τρίλοφο και στο Πλαγιάρι.

 Η εν λόγω ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 20:00 στο Αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ Μίκρας (Τρίλοφος), παρουσία του Αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου.

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη