Tags: , ,

Ημερίδα για τα πέτρινα γεφύρια

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας σε συνδιοργάνωση με το Κ.Π.Ε Μουζακίου και το Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων, και συνεργασία με το Δήμο Πύλης, Δήμο Μουζακίου, Δήμο Αργιθέας, Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοκαριάς «Η Γκρόπα» και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαγκαδίου Ανθηρού Αργιθέας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», οργανώνει την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, σεμινάριο με θέμα: «Πετρογέφυρα και Εκπαίδευση. Γνωριμία με τα Πετρογέφυρα των Δήμων: Πύλης ν. Τρικάλων, Μουζακίου και Αργιθέας ν. Καρδίτσας».

Το σεμινάριο έχει έδρα το Κ.Π.Ε. Μουζακίου και οι μελέτες πεδίου θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των Δήμων Πύλης, Μουζακίου και Αργιθέας.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει επιτόπια μελέτη σε πετρογέφυρα των παραπάνω περιοχών, καθώς και παρουσιάσεις των εργασιών των σχολείων, που είναι μέλη του Δικτύου «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» από τους εκπαιδευτικούς τους.

 

Tags: , ,

Υποδοχή μελών του φιλελληνικού συλλόγου Νόστος στο Δημαρχείο Καλαμπάκας

Διήμερη επίσκεψη στην περιοχή μας πραγματοποίησε ο φιλελληνικός σύλλογος Νόστος που εδρεύει στην Αργεντινή και έχει ως στόχο την προβολή του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Τριάντα δύο μέλη του συλλόγου, καθηγητές πανεπιστημίου, γιατροί, δικηγόροι κ.α. από την Αργεντινή, τη Χιλή και την Ουρουγουάη πέρασαν σήμερα από το Δημαρχείο Καλαμπάκας, όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κος Κωνσταντίνος Ράντος. Τα μέλη του συλλόγου ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου μας, από όπου έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για τα αξιοθέατα της περιοχής μας.

Η πρόεδρος του συλλόγου κα Χριστίνα Τσαρδίκου, δήλωσε ενθουσιασμένη με την περιοχή μας και τα Μετέωρα. Πληροφορούμενη ότι υπάρχουν αρκετά νέα Μουσεία στην πόλη μας που αξίζει και πρέπει να επισκεφτούν, διαπίστωσε ότι δεν αρκεί μόνο μία διανυκτέρευση στην περιοχή μας και αυτό θα το λάβουν υπόψη στο επόμενο ταξίδι τους. Αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, προσέφερε στον Αντιδήμαρχο ένα βιβλίο του συλλόγου και μία φανέλα της Αργεντινής.

Δήμος Καλαμπάκας

 

Tags: , ,

Διαδοχικοί αγώνες για όλες τις ομάδες της Α.Ε.Τ.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου το θερινό Πρωτάθλημα των προαγωνιστικών κατηγοριών στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Βόλου. Σ’ αυτό το  Πρωτάθλημα συμμετείχαν 17 σύλλογοι, το σύνολο των συλλόγων δηλαδή, της περιφέρειας Θεσσαλίας  με περισσότερες από 500 συμμετοχές αθλητών-τριων. Πρόκειται για τον τελευταίο σταθμό μίας σειράς αγώνων που για τη συγκεκριμένη κατηγορία ξεκινούν στο τέλος του Νοέμβρη.

Από τον αγώνα αυτό δε θα μπορούσε να απουσιάζει το κολυμβητικό τμήμα της Α.Ε.Τ. το οποίο με μία αποστολή 44 αθλητών-τριων εντυπωσίασε κατακτώντας 4 μετάλλια, με τους:

              Βασδέκη Μιχάλη               ΑΓ10    2η θέση στα 50m Ύπτιο  

                                                                          3η θέση στα 100m Ύπτιο

              Κιτσόπουλο Δημήτριο     ΑΓ10     3η θέση στα 200m Ελεύθερο

              Οικονόμου Αλέξανδρο   ΑΓ12      3η θέση στα  50m  Ελεύθερο                               

σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές κούρσες.

Επιπλέον 20 αθλητές μπήκαν στις τελικές οκτάδες ενώ στο σύνολό τους οι αθλητές -τριες βελτίωσαν τους ατομικούς τους χρόνους, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις  ακόμα και αυτοί που πήραν το βάπτισμα του πυρός σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Επίσης το τριήμερο 26-27-28 Μαΐου διεξήχθη στο Εθνικό Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης το  διεθνές τουρνουά κολύμβησης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ». Η Α.Ε.Τ. έδωσε το παρών και σε αυτή τη συνάντηση με την αθλήτρια Παπαϊωάννου Βασιλική, η οποία αγωνίστηκε στην κατηγορία των κορασίδων σε τρία αγωνίσματα και στα οποία κατέκτησε τις εξής θέσεις:

3η θέση στα 50m   Πρόσθιο

4η θέση στα 100m Πρόσθιο

4η θέση στα 200m Πρόσθιο

Κλείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ και τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς, που συνόδευσαν σε όλους τους αγώνες και εμψύχωσαν  τους αθλητές – τριες, αλλά και στους προπονητές  της ομάδας Βάνα Κλωτσοτήρα-Καΐκη και Γιώργο Καραΐσκο.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα : Βάνα Κλωτσοτήρα-Καΐκη 6937405710, Γιώργος Καραΐσκος 6977247046 και Σοφία Ξάνθη 6972603585

 


Οι συμμετέχοντες αθλητές:

 


 1. Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος ΑΓ10
 2. Βασδέκης Μιχαήλ ΑΓ10
 3. Βλάχου Άννα ΚΡ12
 4. Γιώτου Στυλιανή ΚΡ9
 5. Δήμου Ιακίνθη ΚΡ11
 6. Ζάμπρας Αθανάσιος ΑΓ9
 7. Ζιντζόβας Θωμάς ΑΓ10
 8. Ζιντζόβας Λάμπρος ΑΓ12
 9. Ζωγράφου Χριστίνα ΚΡ11
 10. Κάλλου Αικατερίνη ΚΡ12
 11. Καψάλη Ελεωνόρα-Ηλέκτρα ΚΡ10
 12. Κιτσόπουλος Δημήτριος ΑΓ10
 13. Κουρεμένος Δημήτριος ΑΓ9
 14. Κουτσάγιας Αλέξανδρος ΑΓ9
 15. Κράλλη Χριστίνα ΚΡ11
 16. Κρίκκης Ευάγγελος-Βασίλειος ΑΓ11
 17. Κυρίτση Βασιλική-Ραφαηλία ΚΡ11
 18. Λαναράς Κωνσταντίνος ΑΓ10
 19. Λιάκος Αθανάσιος ΑΓ10
 20. Λυγάτσικας Βασίλειος ΑΓ10
 21. Μπαμπαλή Αθανασία ΚΡ9
 22. Μπαντή Αθανασία ΚΡ9
 23. Μπαντής Δημήτριος ΑΓ11
 24. Μπέτσικου Ελένη ΚΡ11
 25. Μπία Δήμητρα ΚΡ12
 26. Ντάσκα Δήμητρα ΚΡ12
 27. Ντόντη Μαρία-Λουΐζα ΚΡ11
 28. Ντούβλη Άννα ΚΡ10
 29. Οικονόμου Αλέξανδρος ΑΓ12
 30. Οικονόμου Νεφέλη ΚΡ10
 31. Παπαδάκη Ευγενία ΚΡ12
 32. Παπανικολάου Γεώργιος ΑΓ12
 33. Παπασπύρος Θωμάς ΑΓ12
 34. Πατρίκαλου Χρυσούλα ΚΡ12
 35. Πέττα Κλεοπάτρα ΚΡ11
 36. Σκουφιά Ελένη ΚΡ9
 37. Στύλος Νικόλαος ΑΓ10
 38. Τασούλας Ελευθέριος ΑΓ11
 39. Τζιώκα Ευγενία ΚΡ10
 40. Τζουρτζιώτης Δημήτριος ΑΓ10
 41. Τσιρογιάννη Έλλη ΚΡ9
 42. Τσιώνης Δημήτριος ΑΓ10
 43. Φιλίππου Αχιλλέας ΑΓ9
 44. Χάψα Δέσποινα ΚΡ10

 

 

Tags: , ,

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκαν οι Διπλωματικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2016 -17. Έλαβαν Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής οι υποψήφιοι σπουδαστές της Σχολής: Μόσχοβος Γεώργιος, Κίμων Τσιλιώνης, Κουτή Παναγιώτα, Τύμπας Χρήστος, Χλωρού Ευτυχία, Καλαμπάκας Χρυσόστομος, Ντίνα Ραφαηλία, Οικονόμου Φώτιος, Καρρά Δέσποινα, Βλάχος Γεώργιος και Ντούμας Παναγιώτης.

Πτυχείο Ιεροψάλτου έλαβαν οι μαθητές: Αθανάσιος Λαμπρόπουλος, Άννα Τύμπα, Δημήτριος Ντίνας, Γεώργιος Τυρνενόπουλος, Αχιλλέας Πούλιος, Παναγιώτα Χιώτη , Αλέξιος Θωμάς, Χρήστος Πούλιος και Ιορδάνης Ντάσκας.

Ο Πρόεδρος της Σχολής Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος, ο Διευθυντής της  π. Αθανάσιος Τύμπας και οι καθηγητές της Ευθύμιος Σπύρου, Κωνσταντίνος  Παπαϊωάννου  και Νεκτάριος Παπαγεωργίου εύχονται στους νέους Διπλωματούχους και Πτυχιούχους καλή σταδιοδρομία.

Tags: , ,

Κ. Σκρέκας: Οδηγούν σε χρεωκοπία τη ΔΕΗ

Επίκαιρη επερώτηση προς  τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε  Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. – Πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και Τομεάρχης Ενέργειας της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας, μαζί με συναδέλφους του. Σε αυτή καταγγέλλει πως «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ». Κατηγορεί την  Κυβέρνηση για ιδεοληψίες και κομματικές αγκυλώσεις και φέρνει στο προσκήνιο στοιχεία που αποδεικνύουν τη δύσκολη κατάσταση της εταιρείας.

Αναλυτικά η επερώτηση:

 

«Ιδεοληψίες και κομματικές αγκυλώσεις από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λαϊκισμός σε συνδυασμό με έλλειψη στρατηγικής, αδράνεια και κακοδιαχείριση, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καταστροφικής ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης αποτελούν -για μια ακόμη φορά- οι χειρισμοί της στο θέμα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ ΑΕ), που αποδεικνύεται και από τις ζημιές 67,5 εκ. ευρώ που καταγράφει η επιχείρηση το α΄ τρίμηνο του 2017, εξέλιξη για την οποία επανειλημμένα είχαμε προειδοποιήσει Κυβέρνηση και Διοίκηση της ΔΕΗ .

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει υποστεί μια δραματική υποβάθμιση μέσα σε τρία μόλις χρόνια, υπέστη δραματική χρηματιστηριακή απαξίωση, υπερδιπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων στα 2,6 δις ευρώ, και εκτίναξη των χρεών της σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, παραγωγούς ΑΠΕ και προμηθευτές.

Ταυτόχρονα, η ματαίωση του σχεδίου για πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ και η ακύρωση της «Μικρής ΔΕΗ» από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταδίκασαν την εταιρεία σε μια πρωτόγνωρη χρηματοοικονομική ασφυξία. Η πώληση της μικρής ΔΕΗ – που νομοθετήθηκε το 2014 από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας– θα έδινε στα ταμεία της εταιρείας άμεση ρευστότητα τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ, θα έλυνε το πρόβλημα της δεσπόζουσας θέσης στη λιανική και στην παραγωγή, ενώ θα διασφάλιζε και ένα επενδυτικό πλάνο από τον ανάδοχο τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ για τη «Μικρή ΔΕΗ». Από την άλλη πλευρά, η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, θα έδινε έως και 500 εκατομμύρια περισσότερα από αυτά που θα λάβει από το σημερινό ζημιογόνο σχέδιο μετοχοποίησης που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΗ θα είχε στα ταμεία της περί τα 2 δις ευρώ, θα είχε λύσει το πρόβλημα της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά, και βέβαια θα είχε διασφαλιστεί το επενδυτικό της πλάνο, αλλά και το επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ ύψους 2,5 δις ευρώ.

Αντίθετα η Κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς:

 1. Να επιβληθεί μείωση του μεριδίου αγοράς που κατέχει η ΔΕΗ σήμερα από το 87% στο 50% χωρίς κανένα χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα, δηλαδή να μειώσει τον κύκλο εργασιών της (τζίρος από την ηλεκτρική ενέργεια), από 4,56 δις στα περίπου 2,53 δις μέχρι το 2020.

 

Tags: , ,

Ο Δ. Τρικκαίων εγκατέστησε το πρώτο Σημείο Δροσιάς έξω από το Δημαρχείο

«Στάση δροσιάς»… κυριολεκτικά! Ο Δήμος Τρικκαίων εγκατέστησε το πρώτο Cool Point (Σημείο Δροσιάς, κατά λέξη) έξω από το Δημαρχείο, προσφέροντας ανάσες σε όσους καίγονται από τον καύσωνα. Πρόκειται για μια κατασκευή, η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού πετά δροσοσταλίδες και αμέσως αλλάζει τη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο. Ολα γίνονται με το απλό πάτημα ενός κουμπιού στη βάση της «στάσης», στην οποία τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα.
Αμέσως οι επισκέπτες και οι τρικαλινοί επωφελήθηκαν της κατασκευής και άρχισαν να τη χρησιμοποιούν, ειδικά τώρα, με τις θερμοκρασίες να «καίνε» στον κάμπο. Οι συγκεκριμένες «Στάσεις Δροσιάς» θα τοποθετηθούν και σε άλλα, κεντρικά σημεία της πόλης   το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ανακαίνιση στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Τρικκαίων

Νέα μορφή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Εργασίες εντός και εκτός, εργασίες ανακαίνισης και αναμόρφωσης, εργασίες επί… παντός, πραγματοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων.
Ο πιο σημαντικός κλειστός χώρος εκδηλώσεων στα Τρίκαλα «είδε» να γίνεται η μεγαλύτερη ανακαίνιση των τελευταίων ετών:
βαφή εξωτερικών τοίχων,
βαφή στο εσωτερικό,
επένδυση κολώνων με εικαστικές παρεμβάσεις,
αντικατάσταση λαμπτήρων,
τοποθέτηση νέων κλιματιστικών,
καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού,
τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας,
αντικατάσταση καρεκλών,
τοποθέτηση φωτεινών δεικτών για τα καθίσματα,
διαμόρφωση τουαλετών,
και πλήθος άλλων παρεμβάσεων.
Οι εργασίες δίνουν μια νέα εικόνα στο Πνευματικό Κέντρο, που αποτελεί πνευματικό πνεύμονα του Δήμου και του νομού.
Η δε πρώτη του «επίσημη» πρώτη με τη νέα εμφάνιση θα γίνει την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, με την έναρξη των εργασιών της 11ης Συνόδου ΦΟΔΣΑ, που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Μαθητές από τη βελγική πόλη Σινέ στα Τρίκαλα

Από τη βελγική πόλη Σινέ (Ciney), στα Τρίκαλα. Και από την «Ευρω-Οδύσσεια», στο smart-trikala. Μαθητές και μαθήτριες από τη βαλλονική πόλη, επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 τον Δήμαρχο Τρικκαίων, φιλοξενούμενοι του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων. Και η επίσκεψη εξελίχθηκε στην πρώτη σε Ευρωπαίους πολίτες παρουσίαση του εγχειρήματος του smart Trikala. Του πιλοτικού προγράμματος της τεχνολογικής πρωτοπορίας που επισήμως εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Ιουνίου. Το σχολείο της εν λόγω πόλης διοργανώνει τα τελευταία 32 χρόνια το πρόγραμμα «Ευρω-Οδύσσεια». Μια συνάντηση 10 σχολείων από άλλες πόλεις της Ευρώπης, που παρουσιάζουν μύθους της περιοχής τους. Σε αυτά φέτος – τον περασμένο Απρίλη – συμπεριελήφθη το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, μαθητές και εκπαιδευτικοί του οποίου παρουσίασαν μύθους της χώρας μας. Σε ανταπόδοση αυτής της επίσκεψης, οι Βέλγοι ήρθαν στα Τρίκαλα και επί μία εβδομάδα γνωρίζουν την περιοχή μας.
Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της πόλης, τονίζοντας τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Παρουσίασε περιληπτικά τα όσα συμβαίνουν στο control room και εξήγησε στους μαθητές και τις μαθήτριες τις προοπτικές του πιλοτικού προγράμματος.
Από το Μουσικό Σχολείο παρέστησαν ο υποδιευθυντής κ. Χρ. Κωστάκης και η καθηγήτρια κ. Ευαγ. Σύρρου, ενώ από τον Δήμο Τρικκαίων, η αντιδήμαρχος παιδείας κ. Εφη Λεβέντη και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός: Να διπλασιασθούν οι πόροι για την πολιτική συνοχής της ΕΕ

«Πρέπει όλοι να συμβάλλουν ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ να διπλασιασθούν οι πόροι που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική συνοχής», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του στην 14ηολομέλεια της Επιτροπής για την Πολιτική Χωρικής Συνοχής και τον Προϋπολογισμό της ΕΕ (COTER) σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 200 δις ευρώ για την πολιτική συνοχής και πρέπει να αυξηθούν σημαντικά γιατί η πολιτική συνοχής είναι νευραλγικής σημασίας εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες αλλά και τις νέες προκλήσεις», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός κρίνοντας όμως αναγκαίο «η πολιτική συνοχής να έχει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε Περιφέρειας, κάθε περιοχής και κάθε Δήμου».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών πρότεινε να διευρυνθούν οι δείκτες με τους οποίους γίνεται η κατανομή των πόρων της πολιτικής συνοχής καθώς, όπως εξήγησε, «το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα αποτελούν παγίδα αφού δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα κάθε Περιφέρειας. Πρέπει το σύστημα να γίνει πολυπαραμετρικό, να τεθούν δηλαδή και άλλοι κοινωνικοί δείκτες όπως ο κοινωνικός δείκτης συνεισφοράς στο γίγνεσθαι», ανέφερε.

Παράλληλα, πρότεινε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να γίνει στενότερη η συνεργασία των υπηρεσιών της ΕΕ με τις Περιφέρειες. «Ο ρόλος των Περιφερειών πρέπει να γίνει πιο ενεργός και πρέπει να κρατήσουμε την Περιφέρεια στην καρδιά της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε στο επίκεντρο της ομιλίας του τις ανισότητες που παρατηρούνται αυτή τη στιγμή μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ όσον αφορά για παράδειγμα τους μισθούς ή τους φορολογικούς συντελεστές και τις ασφαλιστικές εισφορές και έκρινε επιβεβλημένες «στοχευμένες επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο και σε εκείνους που έχουν ανάγκη».

Στο πλαίσιο αυτό εμφανίστηκε σύμφωνος με την θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ «η κοινωνική Ευρώπη να είναι ο πρωταγωνιστής τα επόμενα χρόνια», ξεκαθάρισε, όμως, πως «ήρθε η ώρα να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών χαρακτήρισε ως το «κλειδί» για τη σύγκλιση σε επίπεδο ΕΕ τις επενδύσεις και τις πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, όπως σημείωσε, «πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα».

Tags: , ,

Υποβολή ενστάσεων και εγγραφές παιδιών μέσω ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ προς τις/τους αιτούσες/ αιτούντες της Δράσης Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017 – 2018» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της Πρόσκλησης για τη δωρεάν συμμετοχή βρεφών, νηπίων, παιδιών και παιδιών με αναπηρία μέσω ΕΣΠΑ, καταρτίστηκαν από την ΕΕΤΑΑ οι Προσωρινοί Πίνακες ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα, οι οποίοι και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr) στις 27/6/2017.

Με την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, οι αιτούντες έχουν τη δυνατότητα να δουν την κατάσταση της αίτησής τους – προσωρινά αποτελέσματα – σε ειδική εφαρμογή των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Η περίοδος υποβολής ενστάσεων επί των Προσωρινών Πινάκων πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών, είναι από 28/6/2017 – 30/6/2017. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εγγράφως στους αριθμούς FAX των κατά τόπους γραφείων της ΕΕΤΑΑ (fax γραφείων Θεσσαλίας, 2410-579621) ή ηλεκτρονικά μέσω e-mail (larisaenstaseis@eetaa.gr (Γραφείο Θεσσαλίας)) με σκαναρισμένα έγγραφα σε PDF (ΠΡΟΣΟΧΗ: καμιά άλλη μορφή αρχείου δεν γίνεται αποδεκτή και η ένσταση δεν εξετάζεται) εντός των προβλεπόμενων ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας ανάρτησής τους και σύμφωνα με το συγκεκριμένο υπόδειγμα (Έντυπο Υποβολής Ένστασης) που περιλαμβάνεται στην Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ ως Παράρτημα.

Σε περίπτωση υποβολής ένστασης ταχυδρομικώς ή με courier, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία παραλαβής εντός της προκαθορισμένης περιόδου ενστάσεων, ήτοι μέχρι τις 30/6/2017 (και ώρα 14:00). Για το εμπρόθεσμο της ένστασης, που θα υποβληθεί κατά τον ανωτέρω τρόπο, θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που αυτή πρωτοκολλείται από την ΕΕΤΑΑ.

Τέλος, βάση των οδηγιών της ΕΕΤΑΑ για την υποβολή ενστάσεων, παρέχονται κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με κάποιες επαναλαμβανόμενες ελλείψεις ή/ και λάθη που παρατηρήθηκαν κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Συγκεκριμένα:

 1. Α. Για την περίπτωση που ο/η αιτών/ούσα κατά την υποβολή της αίτησης δεν είχε υποβάλει το εκκαθαριστικό σημείωμα αλλά αντ΄αυτού υπέβαλε μόνον το Ε1 τότε θα πρέπει να αποστείλει με ένσταση το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Β. Στις ειδικές περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχει γίνει η εκκαθάριση μέχρι την ημερομηνία υποβολής των ενστάσεων, τότε ο/η αιτών/ούσα, θα υποβάλει ένσταση μαζί με Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνει «…ότι δεν γίνει η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης για το φορολογικό έτος 2016 μέχρι και σήμερα …/6/2017, που υποβάλει την ένσταση. Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, όποτε αυτή συμβεί, αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την υποχρέωση να την αποστείλω στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ. Επίσης δηλώνω υπεύθυνα ότι το συνολικό οικογενειακό μου εισόδημα δεν υπερβαίνει το ανώτατο ποσό, όπως αυτό προσδιορίζεται στην Πρόσκληση».

Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση διαφοράς των ποσών που αναγράφονται στο Ε1 και του εκκαθαριστικού σημειώματος ως προς το ύψος του εισοδήματος, τότε θα ληφθεί υπόψη το εισόδημα που προκύπτει από το Εκκαθαριστικό Σημείωμα.

Προσοχή: Εάν ο/η αιτών/ούσα κατά την υποβολή της αίτησης δεν είχε υποβάλλει ούτε το Ε1, θα πρέπει να αποστείλει μαζί με την ένσταση και το Ε1.

 

 1. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα (για τους /τις απασχολούμενους/νες στον πρωτογενή και εκτός πρωτογενή τομές).

Η βεβαίωση που θα προσκομιστεί θα πρέπει να αναφέρει ρητά ότι πρόκειται για άμεσα ασφαλισμένο. Βεβαίωση που αφορά μόνο ασφαλιστική ικανότητα δεν γίνεται αποδεκτή.

 

Κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος ενστάσεων (τρεις (3) εργάσιμες ημέρες), θα είναι ανοιχτοί για τους ενδιαφερόμενους γονείς, οι εξής δομές:

Α. Για τα ΚΔΑΠ:

ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» 10ου Δημοτικού Σχολείου

Ταχ.Δ/νση: Τέρμα Μακεδονίας

Ώρες: 8.30 π.μ. έως 16.30 μ.μ.

Τηλέφωνο: 24310 77330

 

ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ»

Ταχ.Δ/νση: Ασκληπιού & Ζ. Πηγής (έναντι Σιδ. Σταθμού)

Ώρες: 8.30 π.μ. έως 16.30 μ.μ.

Τηλέφωνο: 24310 79550

 

ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» 1ου Δημοτικού Σχολείου

Ταχ.Δ/νση: Δερβενακίων & Πιτσακού

Ώρες: 8.30 π.μ. έως 16.30 μ.μ.

Τηλέφωνο: 24310 79626

 

 

Β. Για τα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» (Πρωινή & Απογευματινή Βάρδια):

Υπεύθυνη/ος: Ίτσιου Ανθή & Φράγκος Παναγιώτης

Ταχ.Δ/νση: Νικ. Πλαστήρα & Αργοναυτών, Συν. Μπάρας , ΤΡΙΚΑΛΑ

Ώρες: 9.00 π.μ. έως 21.00 μ.μ.

Τηλέφωνο: 24310 75110

 

Γ. Για τους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

 1. Βρεφικός Σταθμός ¨Ηλιαχτίδα¨

Υπεύθυνη: κα Αναστασία Ντούλα

Ταχ.Δ/νση: Διογένους 11, Αγία Μονή, Τρίκαλα

Τηλέφωνο: 24310 29550

 1. Βρεφικός Σταθμός ¨Παραμυθούπολη¨

Υπεύθυνη: καΚαλλιόπη Τασιοπούλου

Ταχ.Δ/νση: Τέρμα Μυροφύλλου, Αγ. Οικουμένειος (Σεισμόπληκτα) Τρίκαλα

Τηλέφωνο: 24310 74848

 1. Παιδικός Σταθμός ¨Αερόστατο¨

Υπεύθυνη: κα Κωνσταντίνα Μπάλτου

Ταχ.Δ/νση: Βαλτινό Τρικάλων

Τηλέφωνο: 24310 94575

 1. Παιδικός Σταθμός ¨Ουράνιο Τόξο¨

Υπεύθυνη: κα Αικατερίνη Πλάκα

Ταχ.Δ/νση: Πρίνος Τρικάλων

Τηλέφωνο: 24310 93150

 1. Α΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Υπεύθυνη: κα ΚΟΥΤΣΙΑ ΑΓΟΡΗ

Ταχ.Δ/νση: ΣΚΟΥΦΑ 3 (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

Τηλέφωνο: 2431028135

 1. ΣΤ΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Υπεύθυνη: κα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

Ταχ.Δ/νση: ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Τηλέφωνο: 2431020184

 1. Β΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ (Παιδικό και Βρεφικό Τμήμα)

Υπεύθυνη: κα ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

Ταχ.Δ/νση: ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ(ΟΠΙΣΘΕΝ 5ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Τηλέφωνο: 2431028494

 1. Ζ΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Υπεύθυνη:  κα ΜΠΑΜΠΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Ταχ.Δ/νση: ΜΥΡΟΦΥΛΛΟΥ 10 (Αγ.Οικουμένιος)

Τηλέφωνο: 2431039878

 1. Γ΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Υπεύθυνη: κα ΜΠΑΡΔΑ ΜΑΡΙΑ

Ταχ.Δ/νση: ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ 11 (ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ)

Τηλέφωνο: 2431020935

 1. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ

Υπεύθυνη: κα ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ταχ.Δ/νση: ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ

Τηλέφωνο: 2431087041

 1. Δ΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Υπεύθυνη: κα ΒΟΥΤΥΡΕΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Ταχ.Δ/νση: ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 24 (ΜΠΑΡΑ)

Τηλέφωνο: 2431031782

 1. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Υπεύθυνη: κα ΖΑΦΟΛΙΑ ΜΑΡΙΑ

Ταχ.Δ/νση: ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ

Τηλέφωνο: 2431055104

 1. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΙΖΩΜΑΤΟΣ

Υπεύθυνη: κα ΒΑΡΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Ταχ.Δ/νση: ΡΙΖΩΜΑ

Τηλέφωνο: 2431096722

 1. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ

Υπεύθυνη: κα ΚΑΜΙΛΗ ΜΑΡΙΚΑ

Ταχ.Δ/νση: ΔΙΑΛΕΚΤΌ

Τηλέφωνο: 2431086471

 

Μετά την εξέταση των επιβληθεισών ενστάσεων, στις 04/07/2017 καταρτίζονται οι οριστικοί Πίνακες κατάταξης των ωφελούμενων και οι αιτούντες θα μπορούν να δουν το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησής τους στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψηφίου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Κώστας Νούσιος: Η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης

Η πρόσφατη περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλία, ανέδειξε το ζήτημα της συμμετοχής της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στην ανάπτυξη, ιδίως σε περιφέρειες όπως η Θεσσαλία, που έχει να επιδείξει τεράστια παράδοση, ιστορία και αγώνες στον πρωτογενή τομέα.

Το βασικό θέμα που προκύπτει είναι το πώς, με ποια μέτρα και ενέργειες, τη σημερινή εποχή της κρίσης, ο πρωτογενής τομέας θα… αναστηθεί και θα αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία και στην αντιστροφή της δεινής υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είχε έντονα σημειολογικό χαρακτήραως προς τον παραπάνω σκοπό, καθώς συναντήθηκε κατά βάση με αγρότες που είτε έχουν στραφεί σε καινοτόμες καλλιέργειες είτε με νέους που επέλεξαν να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή.

Η καινοτομία είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο ελπιδοφόρες μεταβλητές στην εξαιρετικά πολύπλοκη εξίσωση της κρίσης, πόσο μάλλον στον αγροτικό τομέα, όπου η νέα -ευεργετική για την υγεία- διατροφική κουλτούρα που προωθείται στις μέρες μας ανοίγει νέους ορίζοντες και προοπτικές για διαφορετικά προϊόντα από τα παραδοσιακά (βλ. στέβια, ιπποφαές κ.α.).

Βιώνουμε μια περίοδο μεταβατική,όπου ο πρωτογενής τομέας καλείται να περάσει από την λογική των μεγάλων επιδοτούμενων καλλιεργειών, χωρίς φυσικά να παραγκωνίζονται, σε πιο δυναμικές και ανταγωνιστικές καλλιέργειες, μετο βλέμμα στον τελικό καταναλωτή και στόχο ένα προϊόν ποιοτικό και προσοδοφόρο.

Οι καλλιέργειες αυτές είναι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα και προς αυτή την κατεύθυνση, η ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική προσφέρει καινούργια εργαλεία τα οποία μέχρι στιγμής μένουν ανεκμετάλλευτα από το αρμόδιο Υπουργείο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μένει πίσωσυγκριτικά με άλλες-λιγότερο εδαφικά προικισμένες- χώρες.

Οι πρωτοπόρες ιδέες στην παραγωγή βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την ενεργή παρουσία νέων ανθρώπων στα επαγγέλματα αυτά. Το σημαντικότερο βήμα για την ενθάρρυνση των νέων της επαρχίας να αναλάβουν τα ηνία στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και να αγνοήσουν τις… σειρήνες της μεγαλούπολης, των τεχνολογικών επαγγελμάτων και του τομέα των υπηρεσιών, είναι η παροχή κινήτρων.

Η παρούσα πολιτική συγκυρία μόνο αισιοδοξία δεν επιτρέπει, καθώς ησημερινή κυβέρνηση μέσω των μέσω της ακολουθούμενης πολιτικής του Υπουργείουπροσφέρει μόνο… αντικίνητρα. Η φορολογική εξόντωση(ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος) και η γραφειοκρατική Χίμαιρα εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής και δεν αφήνουν τον πρωτογενή τομέα να ανασάνει και να εξελιχθεί σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητές του.

Τα ελληνικά προϊόντα διαθέτουν υψηλή ποιότητα αλλά προκειμένου το brandτους να αναβαθμιστεί και να καταστούν ανταγωνιστικά ως προς τις κύριες εξαγωγικές μας αγορές, αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζονται την αρωγή της Πολιτείας και την προστασία του κράτους σε εθνικό και διεθνές επίπεδοκαι όχι τα συνεχή του προσκόμματα.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένες μια σειρά από ενέργειες, ώστε η δυναμική του πρωτογενούς τομέα να μην πάει χαμένη: Καταγραφή των προβλημάτων του κλάδου, διάλογος με τους παραγωγούς, πρωτοβουλίες για εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργία συνθηκών για επίτευξη οικονομιών κλίμακας και οργανωμένων συνεργασιών, αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, μεταξύ άλλων.

Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας για την οικονομία της χώρας μας είναι πολλές και για την υλοποίηση των προαναφερθέντων στόχων απαιτείται ένα διαφορετικού προσανατολισμού πολιτικό πρόγραμμα με σύγχρονη οπτική, μια συγκροτημένη πολιτικήμε βούληση για στοχευμένες παρεμβάσεις.

Μέσω του δυναμικού μετασχηματισμού του, ο πρωτογενής τομέας μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης και να πρωταγωνιστήσει στην δεδομένα απαραίτητη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με το νέο οικονομικό μοντέλο να «πατάει» στα γερά του θεμέλια.

 

Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου, Δικηγόρου, Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας

Tags: , ,

ΕΝΠΕ: Να παραταθεί η προθεσμία καταβολής οφειλών μισθωμένων βοσκήσιμων γαιών

Να παραταθεί για εύλογο χρονικό διάστημα η προθεσμία καταβολής οφειλών μισθωμένων βοσκήσιμων γαιών, που εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ζητεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. κ. Ε. Αποστόλου και Ι. Τσιρώνη αντίστοιχα.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει ότι

-η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύπλοκη

-μετά από επικοινωνία με κάποιους από τους Δήμους έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν προβλήματα, αντιδράσεις και ενστάσεις αυτών, ως προς την εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1340 Β΄/20-4-2017), αναφορικά με τις επιλέξιμες εκτάσεις,

-πολλοί κτηνοτρόφοι είναι μετακινούμενοι και δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα

-ενώ υπάρχουν κτηνοτρόφοι με βοσκότοπο σε δύο και τρεις δήμους και σε πολλές περιπτώσεις σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες.

«Απαιτείται παράταση της προθεσμίας καταβολής, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανάκλησης της κατανομής  βοσκήσιμων γαιών για το  έτος 2018», τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

 

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Κ. Αγοραστού έχει ως εξής:

«Με την Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. 558/39122/5-4-2017 (ΦΕΚ 1340 Β’/20-4-2017) «Τροποποίηση της αριθμ. 1332/93570/23-8-2016 (Β΄ 2848) απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» και ειδικότερα με το άρθρο 1 παρ. 2 αυτής, ανακαθορίστηκε η διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών, προβλέποντας, μεταξύ άλλων τα εξής:

Μετά την κύρωση των καταστάσεων κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων, οι αρμόδιες ΔΑΟΚ υπολογίζουν το ύψος του μισθώματος για κάθε κτηνοτρόφο και διαβιβάζουν σχετικούς πίνακες στους αρμόδιους Δήμους, στα όρια των οποίων βρίσκεται ο κάθε επιλέξιμος βοσκότοπος. Οι Δήμοι συμπληρώνουν τους παραπάνω πίνακες, ενσωματώνοντας τυχόν μη επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις, οι οποίες έχουν κατανεμηθεί σε εφαρμογή του άρθρου 7 της αριθμ. 873/55993/20-5-2015 (Β΄ 942) υπουργικής απόφασης και υπολογίζουν το σχετικό μίσθωμα για τις μη επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις.

Ακολούθως οι κτηνοτρόφοι καλούνται από το Δήμο στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται η βοσκήσιμη γαία που τους έχει κατανεμηθεί, προκειμένου να λάβουν γνώση ενυπόγραφα σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας έκτασης. Οι κτηνοτρόφοι ειδοποιούνται με κάθε πρόσφορο μέσο, από τον αρμόδιο Δήμο, για το χρόνο και τον τόπο που θα γίνει η ενυπόγραφη ενημέρωση.

Για κάθε κτηνοτρόφο εκτυπώνεται από το Δήμο έντυπο κατανομής βοσκήσιμης γαίας σε δύο αντίτυπα, το οποίο επέχει θέση σύμβασης μίσθωσης ενώ ο ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος λαμβάνει γνώση προσυπογράφοντας το έντυπο και παραλαμβάνει ένα αντίγραφο. Το δεύτερο αντίγραφο παραμένει στο Δήμο εάν πρόκειται για δημοτική έκταση ή αποστέλλεται στην αρμόδια ΔΑΟΚ, εάν πρόκειται για δημόσια έκταση.

Επίσης, με το άρθρο 1 παρ. 4 της αυτής υπουργικής απόφασης (με το οποίο αντικαταστάθηκε το άρθρο 7 της παλαιότερης ΥΑ), ορίστηκαν, μεταξύ άλλων τα εξής: «2. Οι οφειλές που βεβαιώνονται από την κατανομή του έτους 2016 … καταβάλλονται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. Μη καταβολή της βεβαιωμένης οφειλής του έτους 2016, συνεπάγεται ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας με απόφαση της Επιτροπής για το 2018».

Με δεδομένη την πολυπλοκότητα της παραπάνω περιγραφείσας διαδικασίας, καταβολής οφειλών μισθωμένων βοσκήσιμων εκτάσεων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από την επικοινωνία με κάποιους από τους Δήμους έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν προβλήματα, αντιδράσεις και ενστάσεις αυτών, ως προς την εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1340 Β΄/20-4-2017), αναφορικά με τις επιλέξιμες εκτάσεις καθώς και ότι πολλοί κτηνοτρόφοι είναι μετακινούμενοι και δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα όπως και ότι υπάρχουν κτηνοτρόφοι με βοσκότοπο σε δύο και τρεις δήμους και σε πολλές περιπτώσεις σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες, φρονούμε ότι απαιτείται παράταση της προθεσμίας καταβολής, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανάκλησης της κατανομής  βοσκήσιμων γαιών για το  έτος 2018.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για την παράταση της προθεσμίας καταβολής οφειλών μισθωμένων βοσκήσιμων γαιών, που βεβαιώνονται από την κατανομή του έτους 2016, όπως προβλέπεται στη σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1340 Β΄/20-4-2017), για εύλογο χρονικό διάστημα, μετά την 30η Ιουνίου 2017».

Tags: , ,

Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 27.06.2017 από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων,  ελέγχθηκαν:

 • (653) άτομα,
 • (539) οχήματα,
 • (10) επιχειρήσεις σκραπ και
 • (7) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

 

Προσήχθησαν (10) άτομα.

 

Συνελήφθησαν (8) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) ημεδαποί για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
 • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Τρεις (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, του νόμου περί επιταγών και του αδικήματος της παραβίασης της υποχρέωσης για διατροφή.

 

Βεβαιώθηκαν (238) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Διακόσιες τριάντα έξι (236) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
  • (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (3) για ΚΤΕΟ,
  • (36) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (2) για φθαρμένα ελαστικά και
  • (194) λοιπές παραβάσεις.

 

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Tags: , ,

Συνεδριάζει η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με αριθμό 933/8.06.2017 καλούνται τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Συν. Π. Ε. στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση την 27.06.2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου της διαχειριστικής περιόδου 1/1/2016 έως 31/12/2016.
 • Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων της Τράπεζας, της διαχειριστικής περιόδου 1/1/2016 έως 31/12/2016.
 • Απαλλαγή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας από κάθε ευθύνη σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις, στα πεπραγμένα και τη διαχείριση των υποθέσεων της Τράπεζας για τη χρήση 2016.
 • Έγκριση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων χρήσης 2017.
 • Έγκριση εγγραφής νέων μελών.
 • Ορισμός Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση 2017.
 • Έγκριση Επιτροπής Ελέγχου.
 • Τροποποίηση Καταστατικού.
 • Έγκριση για συμμετοχή στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο α) της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με το ποσό των 40.000 ευρώ και β) της TERRA THESSALIA LACTIS με το ποσό των 200 ευρώ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση, την 4.07.2017, ημέρα Τρίτη, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.

Και, αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ την 11.07.2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση έχουν όλα τα μέλη αυτοπροσώπως των οποίων η εγγραφή έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και συγκεκριμένα όσα μέλη είχαν εξοφλήσει τη μια μερίδα τους μέχρι την 6η Νοεμβρίου 2016 και δεν έχουν δάνεια ή τμήματα δανείων σε καθυστέρηση άνω του έτους ή δικαστική εμπλοκή με την Τράπεζα για καθυστερημένες οφειλές ή παρεχόμενες εγγυήσεις κατά τον χρόνο δημοσίευσης της παρούσας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 8 του Καταστατικού.

Η προσκόμιση του δελτίου ταυτότητας είναι απαραίτητη.

Ο Απολογισμός της Τράπεζας θα δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική της σελίδα www.bankofthessaly.gr στις 30 Ιουνίου 2017.

 

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Λάππας

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


  None Found