Tags: , ,

Προσλήψεις 20 ατόμων στο Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό και τεχνικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα, συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του.

Οι αιτήσεις καθώς επίσης και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Δήμο Τρικκαίων εντός 5 εργάσιμων ημερών.

Tags: , ,

Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα

Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, που ο αέρας από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, μυρίζει μπαρούτι, αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο απαιτώντας:

 • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα. Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατευμένα παιδιά από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές
 • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
 • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόβει μισθούς και συντάξεις και φορτώνει στις πλάτες μας νέους δυσβάσταχτους φόρους, θυσιάζοντας κάθε δικαίωμά μας στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων δεν διστάζει να διαθέτει πολλά δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς δίνοντας στην Ελλάδα την πρωτιά ανάμεσα στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ευρώπης ! Ολοένα και πιο βαθιά μπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συμμετέχοντας σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σ’ όλο τον κόσμο. Επεκτείνει για 5 χρόνια την παραμονή των αμερικάνικων βάσεων στη Σούδα, εγκαθιδρύει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές.

Δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών παίζοντας στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, η δίψα τους για περισσότερα κέρδη .

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ξεριζωμένους, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο δεν έχουν κανένα συμφέρον από τους πολέμους και τις αιματοχυσίες που σχεδιάζουν τα μονοπώλια και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν συμμετέχοντας και στους αιματοβαμμένους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα τους ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών κλπ. που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών.

Οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, που τις οδηγεί ο πόλεμος στη φτώχεια και την προσφυγιά, έχουν συμφέρον, δικαίωμα και υποχρέωση να υψώσουν και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ,

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ 1μ.μ. ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

 

Tags: , ,

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών

Καλούνται τα μέλη του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ σε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα γίνει στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ την ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 και ώρα 18.00 μ.μ. με θέμα:

 1. Ενημέρωση για το δικαίωμα ταμείου ανεργίας.
 2. Τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας.

Παρακαλούνται τα μέλη να παραστούν.

 

 

 

 

Tags: , ,

Πρόγραμμα επιμόρφωσης για το ρόλο της γυναίκας στη δημόσια ζωή

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για τον Δήμο Τρικκαίων η επιλογή της δημοτικής συμβούλου κ. Βασιλένας Μητσιάδη σε πρόγραμμα επιμόρφωσης για την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στη δημόσια ζωή.
Πρόκειται για 18ημερο πρόγραμμα (5-23 Ιουνίου 2017) που διοργανώνει το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με 22 συμμετέχουσες από ισάριθμες χώρες (Ινδία, Ιρλανδία, Κιργιστάν, Κίνα, Μεξικό, Νορβηγία, Φιλιππίνες, Ινδία κ.α.). Οι συμμετέχουσες, διαφορετικών ηλικιών και επιπέδου εργασιακής εμπειρίας ή/και συμμετοχής στα κοινά, γνώρισαν τα στοιχεία του τρόπου διοίκησης και συμμετοχής των γυναικών στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Change Makers: Women in Social and Political Sectors A Multi-Regional Project» (σε ελεύθερη μετάφραση: Κάνοντας την αλλαγή. Γυναίκες σε κοινωνικούς και πολιτικούς τομείς. Ένα πολυεθνικό πρόγραμμα) και χρηματοδοτείται πλήρως από τους διοργανωτές.
Στην πρώτη φάση του προγράμματος, σε Ουάσινγκτον και Φιλαδέλφεια, οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν ζητήματα γενικής πολιτικής της αμερικανικής χώρας σε θέματα διοίκησης, δικαιωμάτων των γυναικών, αντιμετώπισης – επίλυσης προβλημάτων και υποστήριξης λόγω διακρίσεων σε γυναίκες.
Η ομάδα, στην οποία μετείχε η κ. Μητσιάδη, στο Λούισβιλ, ασχολήθηκε πιο συγκεκριμένα με την αμερικανική εμπειρία στην προώθηση της συνεισφοράς των γυναικών σε θέματα εργασιακά και δημόσιας ζωής. Εξετάστηκαν, επί της ουσίας, τρόποι ανάδειξης του ρόλου των γυναικών στα κοινά, με έμφαση στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, ειδικά για ζητήματα εκπαίδευσης, υγείας, οικονομικών ευκαιριών.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Εργασίες αναμόρφωσης στο Θεατράκι της πλατείας Δημουλά στην Καλαμπάκα

Στις  22 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή δράση από την  Μουσική Σχολή του Δήμου Καλαμπάκας, στα πλαίσια της 4ηςημέρας των  εκδηλώσεων, για την 18η Ευρωπαϊκή ήμερα της Μουσικής.

Πολλοί μαθητές της,  όλων των ηλικιών ,συγκεντρώθηκαν στο Θεατράκι της πλατείας Δημουλά, και παίρνοντας πινέλα και χρώματα «κόσμησαν», μουσικά,  ένα μεγάλο μέρος του. Μ΄ αυτόν τον τρόπο, οι μικροί καλλιτέχνες της Σχολής, αποτύπωσαν στο θεατράκι την αγάπη τους για τη μουσική,  δίνοντας μια διαφορετική νότα στην πόλη και υποσχέθηκαν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις,  ώστε ολόκληρο το θεατράκι να «ντυθεί» μουσικά ολοκληρώνοντας το έργο τους !

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας

Σοφία Δρούγκα

Tags: , ,

Πλήθος επιτυχιών των Τρικαλινών αθλητών στίβου

Πλήθος επιτυχιών των τρικαλινών αθλητών στίβου όλων των συλλόγων, στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στην Πάτρα. Δώδεκα μετάλλια και 9 διακρίσεις μέχρι την 8η θέση σε διάφορα αγωνίσματα, καταδεικνύουν ότι ο δρόμος για την επιτυχία περνά μέσα από τη σκληρή δουλειά και τους αγώνες από μικρή ηλικία. Οι πρωταθλητές των Τρικάλων είχαν ξεκινήσει από τις διοργανώσεις παίδων – κο0ρασίδων, όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται Σάββατο και Κυριακή 24 και 25 Ιουνίου 2017 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.
Οι τρικαλινοί αθλητές θα βρίσκονται εκεί, για να χειροκροτήσουν τους… διαδόχους τους, μαζί με τους τρικαλινούς φιλάθλους, που έχουν αποδείξει επανειλημμένως πόσο γνωρίζουν και αγαπούν τον στίβο.
Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει τις προσπάθειές τους με τις συνεχείς παρεμβάσεις και βελτιώσεις στους αθλητικούς χώρους.
Οι τρικαλινοί αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στην Πάτρα, ήταν:
ΧΡΥΣΑ
Σταματία Σκαρβέλη σφαιροβολία (ΓΣΤ)
Κώστας Νάκος 400 μ. εμπόδια (ΓΣΤ)
ΓΣΤ 4Χ400 Ανδρών
ΑΡΓΥΡΑ
Σταματία Σκαρβέλη σφυροβολία (ΓΣΤ)
Κώστας Νακόπουλος 1.500 μ. (ΓΕΑ)
ΓΕΑ Τρικάλων 4Χ100 Ανδρών
Σκαρβέλης Νίκος – Κώστας (ΓΣΤ)
Μαρινάκου Αναστασία 1.500 μ. (ΓΕΑ)

ΧΑΛΚΙΝΑ
Κατερίνα Βαμβουκάκη Σφυροβολία (ΖΕΥΣ)
Μούτσο Εντισον  1.500 μ. (ΓΕΑ)
Μεγκλέμπεη Ιβάν Σφυροβολία (ΖΕΥΣ)
Κόκκαλη ΑΘνασαί Ακοντισμός (ΖΕΥΣ)
Επίσης διακρίθηκαν οι:
Αργύρη Φωτεινή 5η θέση Σφυροβολία (ΖΕΥΣ)
Μπουραζάνας Γιώργος 5η θέση Ακοντισμός (ΖΕΥΣ)
Σουλιώτης Ευτύχιος 4η θέση 800 μ. (ΓΣΤ)
Λαγός Χαράλαμπος 6η θέση 800 μ. (ΓΕΑ)
Μούτσο Εντισον 7η θέση 800 μ. (ΓΕΑ)
Ζήκος Κώστας 5η θέση 100 μ. (ΓΕΑ)
Κατσούλα Χριστίνα 8η θέση Ακοντισμός (ΖΕΥΣ)
Καλαθά Ελισσάβετ 7η θέση Υψος (ΓΣΤ)
ΓΕΑ Τρικάλων 4η θέση 4Χ400 ανδρών

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

 

Tags: , ,

Με φυσικό αέριο θα θερμαίνεται από τον επόμενο χειμώνα η αίθουσα του Δημοτικού Κιν/γράφου

Ο καύσωνας προ των πυλών, αλλά των φρονίμων τα παιδιά… Για αυτό και ο Δ¨ημος Τρικκαίων ολοκλήρωσε τις σχετικές εργασίες και τον χειμώνα, η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου θα θερμαίνεται με φυσικό αέριο.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κ. Χρ. Κυρίτσης τόνισε ότι αυτή η κίνηση ήταν επιβεβλημένη, καθώς μειώνει κατά πολύ τα έξοδα του Δήμου και θερμαίνει ομοιόμορφα την αίθουσα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Συνάντηση ΣΘΕΒ με την Eurolife

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη και την Γενική Διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη είχαν  την    Τρίτη  20 Ιουνίου 2017,  στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ,  η  Υποδιευθύντρια Συμβούλων Πελατών Τραπεζικού Δικτύου της  Eurolife Ασφαλιστικής  του Ομίλου  FAIRFAX  κα  Κόλλια Ξένια και ο Περιφερειακός Διευθυντής της Η8 της Eurobank κ. Γ. Τσιανογιάννης κατά την διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας.

Η κα Κόλλια ενημέρωσε τόσο για την  εξαγορά του Ομίλου Eurolife από την Fairfax Financial Holdings Limited  όσο και για τα αναπτυξιακά σχέδια και τις νέες υπηρεσίες και προϊόντα των εταιρειών του Ομίλου.

 

Tags: , ,

Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 22.06.2017 από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων,  ελέγχθηκαν:

 • (719) άτομα,
 • (566) οχήματα,
 • (7) επιχειρήσεις σκραπ και
 • (12) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν (21) άτομα.

Συνελήφθησαν (10) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων.
 • Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Δύο (2) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία τρεις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Βεβαιώθηκαν (189) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
 • Μία (1) παράβαση του αδικήματος της κλοπής.
 • Τρεις (3) παραβάσεις για επαιτεία.
 • Εκατόν ογδόντα δύο (182) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
  • (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (45) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (3) για φθαρμένα ελαστικά και
  • (128) λοιπές παραβάσεις.

Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ένας τρίφτης κάνναβης και ένα μαχαίρι.

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 

Tags: , ,

Στη Λάρισα το 18ο πανελλήνιο νοσηλευτικό συνέδριο

Στη Λάρισα πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 18ο πανελλήνιο νοσηλευτικό συνέδριο από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2017, που διοργανώνει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Ε.Σ.Υ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον Πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ κ. Βαγγέλη Γεωργίου και τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της ΕΝΕ κ. Απόστολου Κουτσή.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία την οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας θέτει υπό την αιγίδα και την στήριξή της, καθώς νοσηλευτές από όλη την χώρα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για επιστημονικά, επαγγελματικά και εργασιακά ζητήματα, αλλά και να συμμετέχουν σε ανοικτές συζητήσεις πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο. Ανέφερε επίσης ότι η Λάρισα και η Θεσσαλία έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν τις υποδομές που την καθιστούν τον πλέον κατάλληλο συνεδριακό προορισμό.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη