Tags: , ,

Τα Τρίκαλα κόβουν το τσιγάρο!

Από την Ημέρα κατά του Καπνίσματος… στην Ημέρα Διακοπής του Καπνίσματος στα Τρίκαλα. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι τρικαλινοί θα μετάσχουν σε μια εκστρατεία για τη διακοπή του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.
Η εφαρμογή του νόμου με πειθώ, με ενημέρωση, με συμμετοχή των πολιτών, με δράσεις όλης της κοινωνίας, ήταν το αποτέλεσμα συνάντησης που συγκάλεσε ο Δήμος Τρικκαίων. Θεσμικοί εκπρόσωποι των τρικαλινών και φορείς (καταστηματάρχες, Αστυνομία, έμποροι, Επιμελητήριο, εκπαιδευτικοί φορείς κ.α.)  συναντήθηκαν μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στις 31 Μαΐου 2017, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Στόχος ήταν, να επιχειρηθεί η εφαρμογή του νόμου χωρίς αστυνομικά μέτρα, αλλά με ενεργή συμμετοχή όλων. Διότι, όπως εκτιμήθηκε, σημασία έχει να τηρηθεί η όποια απόφαση και η πόλη να γίνει πόλη – πρότυπο.
Ολο αυτό το διάστημα, ο Δήμος καταρτίζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν:
– Εκτυπώνονται φυλλάδια ενημερωτικού χαρακτήρα
– Δημιουργούνται ειδικά ραδιοφωνικά σποτς
– Πραγματοποιούνται ενημερωτικές επισκέψεις προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτές, θα γίνονται ενημερώσεις για τη διακοπή καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, όπως προβλέπει ο νόμος.
Ολόκληρη αυτή τη εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει η επιβολή προστίμων, σε ιδιώτες και καταστηματάρχες, που δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Μέχρι τότε, βεβαίως, η μεγάλη αυτή προσπάθεια, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, έρχεται και ως αποτέλεσμα των προηγούμενων απευθύνσεων του Δήμου στο υπουργείο Υγείας. Ειδικά, δε, με την επιστολή μαθητών του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, που ως κραυγή αγωνίας, παρουσίαζαν τις έγνοιες και τις ανησυχίες των νέων για τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.
Πλέον, στόχος είναι, η πόλη των Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων συνολικότερα, να γίνουν η πρώτη πόλη, στην οποία η εφαρμογή του νόμου θα γίνει με τη συνδρομή της κοινωνίας, για την ίδια την κοινωνία.
Στη συνάντηση μετείχαν οι: ), Ε. Λεβέντη – Κ. Ψύχος (αντιδήμαρχοι), Μ. Λάππας (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων), Νίντος Στέργιος (υποδιευθυντής ΑΔ Τρικάλων), Χρήστος Ζαραμπούκας (εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου), Γιάννης Κουτεντάκης (κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ), Φανή Σμιξιώτη (διευθύντρια 5ου Γυμνασίου Τρικάλων), Ρίτσα Σουλιώτη – Ντίνα Νταϊλιάνη (στελέχη πρόληψης ΟΚΑΝΑ), Τριαντ. Καλιακούδας (ιδιοκτήτης καφέ), Δημ. Μαγκούτης (πρόεδρος συλλόγου Καφετεριών), Χρ. Μπλουγούρας (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων), Παν. Κούτσικος (εκπρόσωπος σωματείου Χατζηπετρέικα), Β. Αδάμος (εκπρόσωπος Εθελοντών Τρικάλων).

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Σε λειτουργία και πάλι το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας

Σε… σημαδιακή ημερομηνία η ολοκληρωμένη επαναλειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του Δήμου Τρικκαίων. Από την 1η Ιουνίου 2017 το Κέντρο, μαζί με το Εστιατόριο, θα λειτουργούν ξανά κανονικά, με τις ίδιες υπηρεσίες και μάλιστα με διευρυμένο ωράριο. Πρόκειται για παροχή στους ωφελούμενους τρικαλινούς, που αντιμετωπίζουν στον μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης.
Επί τρεις μήνες ο Δήμος Τρικκαίων λειτούργησε μόνος του το Κέντρο με ίδιους πόρους, λόγω παύσης της χρηματοδότησης. Πλέον, από την 1η Ιουνίου και ενώ τα περισσότερα παρόμοια Κέντρα σταμάτησαν να προσφέρουν υπηρεσίες, στα Τρίκαλα η Δομή λειτουργεί. Με χρήματα του Δήμου και κατόπιν διαγωνισμού (με 74.200 ευρώ), ανέλαβε τη λειτουργία του η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Συνειρμός».
Ετσι, οι ωφελούμενοι τρικαλινοί/ες θα μπορούν να δέχονται ξανά, όλες τις υπηρεσίες που δέχονταν: ξενώνας για ολιγόωρη ξεκούραση, προσωπική φροντίδα και υγιεινή, πλυντήριο, ρόφημα, φαγητό, βιβλία, τηλεόραση κ.α.
Το δε ωράριο πλέον διευρύνεται: Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 έως 16:00 και το Σαββατοκύριακο 10:00 έως 14:00.
Με όλη αυτή τη δραστηριότητα, ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει ενεργά στην προσπάθεια μείωσης των συνεπειών της κρίσης, εφαρμόζοντας με ίδιους πόρους, κοινωνική πολιτική. Σε αυτή την προσπάθεια, ενεργοί συμπαραστάτες είναι και κρατικές υπηρεσίες και φορείς, τρικαλινοί επιχειρηματίες και ανώνυμοι πολίτες, που φροντίζουν διαρκών και στηρίζουν θέματα για τη σίτιση.
Το πλέγμα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Τρικκαίων συνεχίζει να λειτουργεί.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ελαφρύνσεις σε τροφεία για βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς

Ελαφρύνσεις, μειώσεις και δωρεάν παροχές από τον Δήμο Τρικκαίων σε τροφεία για βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Η κοινωνική πολιτική εφαρμόζεται στην πράξη, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 30 Μαΐου 2017. Σύμφωνα με αυτή, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση και σαφή την πρόθεση στήριξης της οικογένειας, ο Δήμος Τρικκαίων προχώρησε σε σειρά δράσεων.
Συγκεκριμένα, σε σχέση με τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, ελήφθησαν – βάσει της εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχου – συγκεκριμένες αποφάσεις.
Σε σχέση με πέρυσι, υπάρχουν:
– Μείωση έως και 50% στους βρεφικούς σταθμούς, σε σχέση με τα περυσινά ποσά, καθώς προστέθηκαν κλίμακες εισοδημάτων
– Δωρεάν φιλοξενία των πρώτων παιδιών από οικογένειες πολύτεκνες και τρίτεκνες
– Μειωμένα τροφεία για τα επόμενα παιδιά
– Ελαφρύνσεις για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, με την πρόσθεση περισσότερων κατηγοριών εισοδημάτων
– Μείωση 10% σε κάθε κατηγορία τροφείων, ανεξαρτήτως πρόσθετων παροχών
– Απαλλαγή από την καταβολή τροφείων για ειδικές περιπτώσεις (ύπαρξη ΑμεΑ στην οικογένεια με αναπηρία άνω του 67%, σπουδές, στρατιωτική θητεία, μονογονεϊκές οικογένειες με συγκεκριμένο εισόδημα)
Με την κοινωνική αυτή πολιτική, ο Δήμος Τρικκαίων δίνει τη δυνατότητα στις οικογένειες να ελαφρυνθούν οικονομικώς, να βελτιώσουν τον προγραμματισμό τους, να διαπιστώσουν τα οφέλη από τους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Με συγκεκριμένα βήματα, μεριμνά για την υπάρχουσα κατάσταση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Επαναλειτουργία του Κτηνιατρείου επί της οδού Κατσιμήδου, μετά από 10 σχεδόν χρόνια. Σε συνεργασία και με παραχώρησή του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία ανήκει, μέχρι το 2020, θα υπάρχει πλέον ο χώρος για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
 • Προκήρυξη για την πρόσληψη κτηνιάτρου, ο οποίος θα ασχοληθεί με το θέμα των αδέσποτων. Συγκεκριμένα, θα αναλάβει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, πραγματοποιώντας καταγραφή, ταυτοποίηση, τοποθέτηση περιλαίμιου, τοποθέτηση microchip, εμβολιασμούς, κτηνιατρικές εξετάσεις, στειρώσεις, θεραπευτικές ενέργειες και ενέργειες αποθεραπείας αδέσποτων ζώων.
 • Προμήθεια εξοπλισμού για το Κτηνιατρείο. Μάλιστα, προβλέπεται και η ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα παρακολούθησης των μικροτσίπ που θα πρέπει να φέρουν όλα τα ζώα (δεσποζόμενα και αδέσποτα), προκειμένου να υπάρχει, εκτός από την πλήρη καταγραφή τους, και ο έλεγχος της κατάστασής τους.

Με τις συντονισμένες αυτές ενέργειες, το πρόγραμμα που εκπόνησε ο Δήμος Τρικκαίων στοχεύει στην ουσιαστική ενασχόληση με το σημαντικό ζήτημα της δημόσιας υγείας και των αδέσποτων ζώων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ηρακλής Φίλιος: Ιουστίνου πολλά έτη

Δια του παρόντος τίτλου, έχω ισχυρή την επιθυμία, να συνδέσω μία έννοια κι ένα πρόσωπο. Η έννοια είναι αυτή της φιλοσοφίας και το πρόσωπο είναι εκείνο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς π. Ιουστίνου, ο οποίος στις 1 Ιουνίου άγει τα ονομαστήρια του.

Και ομολογώ, πως το θάρρος της προσφώνησης αυτής προς το πρόσωπο του ιδίου, λαμβάνω από την πολύχρονη σύνδεση μας εδώ και 17 έτη. Επομένως όταν δένεσαι και κοινωνείς με ένα πρόσωπο, ο χρόνος και ο καιρός μέσα στο χρόνο, σου δίνει τη χαρά της οικειότητας. Και η σύνδεση με έναν άνθρωπο, όπως ο π. Ιουστίνος, ήταν από τις πλέον καθοριστικές.

Η φράση «φιλοσοφίας ταῖς ἀκτίσιν ἐκλάμπων» αποτελεί υμνολογικό δάνειο από το απολυτίκιο του αγίου Ιουστίνου φιλοσόφου και μάρτυρος. Στέκομαι σ’ αυτό το «φιλοσοφίας». Δεν αναρωτιέμαι όμως ποια σχέση το συνδέει σαν όρο με τον άγιο Ιουστίνο, καθώς είναι γνωστός ο βίος του, αλλά κοινωνώ τη σημασία του όρου αυτού με το πρόσωπο του π. Ιουστίνου. Και εξομολογούμαι, πως ο π. Ιουστίνος είναι ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος, ο οποίος ενέχει στην ιδιαίτερη του πνευματική ιδιοσυγκρασία τη φιλοσοφική σκέψη, σκεπτόμενος και ενεργώντας «αλιευτικώς» όπως θα μας έλεγε ο Γρηγόριος Θεολόγος. Θέλω να πω, πως η θεώρηση της ζωής από μεριάς του δεν αποτελεί μία στείρα και επιπόλαιη απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις και προσκλήσεις της εποχής, ούτε μία δαιμονοποίηση όλων εκείνων των στοιχειών που συνθέτουν έναν πολιτισμό. Ένα αναμάσημα δηλαδή, ιδίων και ιδίων λόγων εμφορούμενων από ένα ύφος ευχητικής διάθεσης ή  βαττολογίας που σκοπεύει να εντυπωσιάσει, επουδενί όμως να συναντήσει.

Ο Μητροπολίτης Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς π. Ιουστίνος έχει καλά μελετήσει τον καιρό της ζωής και διαθέτει άριστη χωροχρονική αντίληψη των γεγονότων που σημαίνουν τη ζωή. Για να το καταφέρει όμως αυτό αφιέρωσε όλες του τις αισθήσεις στον εραστό Χριστό. Πάντοτε θυμάμαι να τονίζει την ανάγκη του ανθρώπου να ερωτευτεί τον Χριστό, να έχει καψούρα μαζί Του και να γελάει σαν παιδί λέγοντας αυτά τα λόγια. Ναι, ένας Επίσκοπος που βάζει πρώτα τον έρωτα στον Χριστό.

Όταν το Πάσχα που μας πέρασε, μία δημοσιογράφος του απεύθυνε το ερώτημα «τι λέτε στους νέους ανθρώπους, να τηρούν τη νηστεία τη Μ. Εβδομάδα;», εκείνος απάντησε: «Εγώ, θα σας πω κάτι το οποίο ίσως θα σας προκαλέσει. Και ίσως κάποιους να σας σκανδαλίσει. Εγώ στους νέους ανθρώπους δεν λέω να κάνουν τίποτα. Δεν τους λέω ούτε να νηστεύουν, δεν τους λέω ούτε να εγκρατεύονται, απλώς ένα πράγμα τους λέω∙ παιδιά γνωρίστε τον Χριστό. Εάν γνωρίσετε τον Χριστό, με όλη σας την καρδιά θα νηστέψετε, με όλη σας την καρδιά θα εγκρατευτείτε, με όλη σαν την καρδιά θα αγωνιστείτε. Εάν δεν γνωρίσετε τον Χριστό, για ποιο λόγο να νηστεύετε; Εγώ δεν βρίσκω λόγο να νηστέψουν ή να εκκλησιάζονται ή να αγωνίζονται εάν δεν γνωρίσουν τον Χριστό». Με την απάντηση αυτή έδωσε ισχυρό πλήγμα στα εκκλησιαστικά και κηρυκτικά πρέπει που ευκαίρως αλωνίζουν και δεν αγγίζουν τις ανθρώπινες καρδιές.

Ο π. Ιουστίνος είναι νέος άνθρωπος, όπως και ο Μητροπολίτης μας Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, με τον οποίο είναι φίλοι εδώ και χρόνια. Έχουν και οι δύο ως νέοι άνθρωποι τον πιο ουσιαστικό ρόλο από ποτέ. Να ανασύρουν την Εκκλησία από τα βαρίδια που την έλκουν στο βυθό, και να κατηχήσουν τον πατερικό λόγο στις ψυχές των ανθρώπων, φέρνοντας τον στην εποχή αυτή. Μπορούν να πλάσουν ελεύθερους, ακομπλεξάριστους και χωρίς απωθημένα ανθρώπους, κλείνοντας τα αυτιά τους στον εκκλησιαστικό συντηρητισμό – όπου εκείνος συναντάται – και να συναντήσουν τον άνθρωπο στην αγάπη του Χριστού. Έχουν διακονία υψηλή. Όσο κι αν αυτή είναι πολλές φορές επίπονη, εντούτοις έχει ομορφιά, έχει ευαισθησία και ευωδιάζει Χριστό. Πραγματικά, είναι θαυμάσιο να παίρνεις τον άνθρωπο από τον εκμηδενισμό του και να τον τινάζεις στον Θεό!

Χρόνια πολλά!

 

Ηρακλής Φίλιος

Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

 

Tags: , ,

Στην τελική φάση το έργο αποχέτευσης του συνοικισμού Ριζαριού

Ένα σημαντικό και για χρόνια στάσιμο έργο ολοκληρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για την αποχέτευση του συνοικισμού Ριζαριού, που από σήμερα εισέρχεται στην τελική του φάση για το μεγαλύτερο τμήμα του. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο «Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στο Ριζαριό του Δήμου Τρικκαίων», ανάμεσα στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Δημ. Παζαΐτη και την εκπρόσωπο  της κατασκευάστριας εταιρείας ΕΡΓΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ε.Π.Ε. Με το έργο αυτό ύψους 144.000€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%),συμπληρώνονται τα 2/3 του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή.
Με το έργο θα υλοποιηθούν:

 1. Η κατασκευή των αγωγών του κυρίως δικτύου αποχέτευσης του δυτικού τμήματος του οικισμού μήκους 1650 μ.
 2. Η κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων των κατοικιών του οικισμού 110 τεμ.
 3. Η κατασκευή φρεατίων επίσκεψης ακαθάρτων 31 τεμ.
 4. Η αποκατάσταση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων τα οποία κατεστράφησαν λόγω εργασιών.

Με την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών, που θα διαρκέσουν οκτώ μήνες, θα δημοπρατηθεί το υπόλοιπο τμήμα του οικισμού. Ετσι, θα επιλυθεί το ζήτημα που για χρόνια ταλανίζει τους κατοίκους του συνοικισμού και που επιλύει ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ.

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή κινητού τηλεφώνου

Συνελήφθη, χθες (30-05-2017) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε σε κατάστημα (ταβέρνα) ιδιοκτησίας 27χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο. Το αφαιρεθέν αντικείμενο βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.

Tags: , ,

Συμμετοχή της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας σε Erasmus+

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Π.Δ.Ε.Θ.) στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα «TRAIL – Έφηβοι: Ο δρόμος με τον αυτισμό προς την ανεξάρτητη διαβίωση» με διάρκεια από τον Σεπτέμβριο 2015 έως τον Ιανουάριο του 2018.

Στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προγράμματος, η Π.Δ.Ε.Θ. διοργάνωσε και διεξήγαγε την 5η διεθνική συνάντηση στην αίθουσα τύπου «Έλλη Παπά» του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) στην Αθήνα στις 12 & 13 Μαΐου 2017. Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες οργανισμοί των εταίρων και συζήτησαν διεξοδικά την πρόοδο της υλοποίησης των επιμέρους έργων του προγράμματος.

Στην έναρξη της διεθνικής αυτής συνάντησης παραβρέθηκε, ύστερα από πρόσκληση της Π.Δ.Ε.Θ., η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κα Αθηνά-Άννα Χριστοπούλου, η οποία είναι και η εθνική εκπρόσωπος του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στην ‘‘Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ειδική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση Ένταξης’’. Η κα Αθηνά-Άννα Χριστοπούλου παρουσίασε τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα ενημέρωσε τους εταίρους του προγράμματος για την ‘‘Παροχή Εκπαίδευσης σε μαθητές με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.)’’. Στη συνέχεια οι εταίροι παρουσίασαν συνοπτικά τη δουλειά τους πάνω στο πρόγραμμα και ζήτησαν από την κα Χριστοπούλου περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση στην Ελλάδα οι οποίες και δόθηκαν από την ίδια.

Ακολούθως οι εργασίες της συνάντησης συνεχίστηκαν σύμφωνα με την ατζέντα, όπως αυτή είχε καθοριστεί. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε από τους εταίρους η πρόοδος που έχει γίνει από τον καθένα στα επιμέρους έργα του προγράμματος. Η NAS παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ‘‘Survey 2’’ και την πρόοδο στο έργο ‘‘GANTT’’. H Passeport Europe, η οποία είναι ο συντονιστής του προγράμματος, ζήτησε από τους εταίρους να κάνουν προτάσεις και σχόλια για τη βελτίωση των ερευνών ‘‘Survey 3’’ και ‘‘Survey 4’’ που έχουν καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Επίσης συζητήθηκαν οι υπόλοιπες καταληκτικές ημερομηνίες και τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι και την τελική συνάντηση και παρουσίασή του στην πόλη Lile (Λίλ) της Γαλλίας στις αρχές Δεκεμβρίου 2017.

Το αναφερόμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση των γνώσεων γύρω από τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πλαίσια για τα άτομα με αυτισμό, στον εντοπισμό των αναγκών των ενδιαφερομένων και στην προσφορά καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων σε επαγγελματίες (στον τομέα της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας) προκειμένου να υποστηρίξουν την περίοδο μετάβασης των εφήβων στην ενήλικη ανεξάρτητη ζωή. Ο τελικός στόχος θα συνεισφέρει στη δημιουργία Εθνικών ή Ευρωπαϊκών σχεδίων για το ζήτημα του αυτισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός της Π.Δ.Ε.Θ. οι παρακάτω οργανισμοί: Papillons Blancs de Dunkerque (SAMO) – Σύλλογος Υποστήριξης Ατόμων με ειδικές ανάγκες – Γαλλία-Λιλ, Passeport Europe – Συμβουλευτική Εταιρία καινοτομίας, σχεδιασμού και υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Γαλλία-Μπορντώ, Foro-Technico de Formation – Επιμορφωτικό Επαγγελματικό Κέντρο Κατάρτισης – Ισπανία-Βαρκελώνη, TP-Teatern – Θεατρική Παιδαγωγική Ομάδα – Σουηδία-Γκέτεμποργκ, Κόμβος Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης – Μ.Κ.Ο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Καινοτομίας – Πάτρα, National Autistic Society – Εθνική Εταιρία Αυτισμού – Αγγλία-Λονδίνο, Apajh 38 (Elad) – M.Κ.Ο Υποστήριξης ατόμων με αυτισμό – Γαλλία-Λυών.

Η Π.Δ.Ε.Θ. υλοποιώντας τις αρχές της διαφάνειας & της διάχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών και έχοντας υπόψη την κοινωνική και παιδαγωγική ευθύνη της απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία γενικότερα, θα ενημερώνει ανά τακτά διαστήματα για τις δραστηριότητές της που αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή/και για συμμετοχή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος επισκεφτείτε τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://trail-project.org/contact/ &

http://thess.pde.sch.gr/jn/index.php/trail/315-trail

 

 

Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Tags: , ,

Κλιματική αλλαγή: μύθος ή πραγματικότητα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  διοργάνωσε ημερίδα , με θέμα «Κλιματική αλλαγή μύθος ή πραγματικότητα» τη Δευτέρα 29Μαΐου 2017 και ώρα 17:00 – 21:00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεταξουργείου Ν. Ιωνίας στο Βόλο.

Η ημερίδα ήταν στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Αυτοδιοίκηση & Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόσκληση» που διοργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στην Καρδίτσα στις 9 & 10 Ιουνίου 2017, στο Thessalikon Grand.

Για το θέμα μίλησαν οι:

 • Καραγιώργος Δημήτριος, μέλος Π.Ο. Κ.Π.Ε Στυλίδας: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».
 • Δομενικιώτης Χρήστος, Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Π.Θ Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Κλιματικά Μοντέλα»
 • Βαφείδης Δημήτριος, Καθηγητής, Π.Θ. Τμήμα Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Θάλασσα και κλιματική αλλαγή»
 • Ψιλοβίκος Άρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Θ., Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους υδατικούς πόρους και στις χρήσεις τους»
 • Δρ. Παπαναστασίου Κ. Δημήτρης, Ερευνητής ΙΕΤΕΘ/ΕΚΕΤΑ, Διδάσκων ΠΘ: «Ημέρες με καύσωνα στην Ελλάδα: Διαχρονική εξέλιξη, ποιότητα αέρα, θερμική άνεση ανθρώπων και ζώων»

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Τσούμας καλώντας όλους να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις του Συνεδρίου, ενημέρωσε για τις εργασίες του συνεδρίου που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, στις 10:00 π.μ., ενώ η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, με Κεντρικό Ομιλητή, τον διακεκριμένο Ακαδημαϊκό Χρήστος Ζερεφός, Καθηγητή  Φυσικής της Ατμοσφαίρας, Επόπτη του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Οι συμμετέχοντες της ημερίδας είχαν  τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις απόψεις που υπάρχουν για την ύπαρξη ή όχι της κλιματικής αλλαγής  με βάση τα κλιματικά μοντέλα, όπως και για την επίδραση της στα οικοσυστήματα, για την αύξηση της θερμοκρασίας, για τους υδατικούς πόρους, το λιώσιμο των πάγων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις επιδράσεις στις καλλιέργειες, τα αέρια του θερμοκηπίου, τα ακραία φυσικά φαινόμενα, την όξινη βροχή, τις κατολισθήσεις, τη μετανάστευση ειδών, την αποψίλωση των δασών, κ.α.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).

 

Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

 

Παράλληλα με το συνέδριο σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα θα υπάρξουν εκδηλώσεις και Τεχνική Έκθεση Επιχειρήσεων.

Επίσης θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες από τους πρόσφατους διαγωνισμούς που διενέργησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας.

 

 

Δηλώστε συμμετοχή στο  http://www.pedthessalias4clima.gr/index.php/en/

Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί σε όσους παρακολουθήσουν το συνέδριο

Επικοινωνία στα τηλέφωνα 2410252121 ,2410259757.

Email: info@pedthessalias4clima.gr

Facebook : ΠΕΔ Θεσσαλίας 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή

Twitter : @pedthes4clima,Youtube : pedthessalias4clima

Tags: , ,

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών από το ΤΕΙ

Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας ανακοινώνει την 8η προκήρυξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων Προγραμμάτων» (Master in Project and Program Management) για το ακαδημαϊκό έτος  2017-2018.

Καλεί τους ενδιαφερόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές να υποβάλουν έως 20/6/2017 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

 1. Έντυπο Αίτησης (το έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ και είναι διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://de.teithessaly.gr/master)
 2. Αντίγραφο πτυχίου Ελληνικού Πανεπιστημίου ή TEI. Σε περίπτωση που το πτυχίο έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό, είναι απαραίτητη η ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ. Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών και εκκρεμεί μόνο η ορκωμοσία για τη λήψη του πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική βεβαίωση του Τμήματος συνοδευόμενη από αναλυτική βαθμολογία και βαθμό πτυχίου. Οι υποψήφιοι που είναι επί πτυχίω θα πρέπει να προσκομίσουν αναλυτική βαθμολογία όπου θα προκύπτει και ο αριθμός των δηλωθέντων μαθημάτων των οποίων εκκρεμεί η βαθμολογία.
 3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών
 4. Βιογραφικό σημείωμα
 5. Αναγνωρισμένα διπλώματα ή πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας
 6. Δύο (2) φωτογραφίες μεγέθους ταυτότητας
 7. Φωτοτυπία των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
 8. ∆ύο (2) συστατικές επιστολές

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και απόφοιτοι Σχολών της Διοίκησης και της Οικονομίας, Θετικών Επιστημών, Σχολών Μηχανικών ή άλλων Τμημάτων ΑΕΙ με εμπειρία σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της «Διαχείρισης Έργων». Ο αριθμός των εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα (30) φοιτητές.

Η Επιτροπή επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών θα συνεκτιμήσει τα ακόλουθα: βαθμό πτυχίου, αποδεδειγμένη γνώση Αγγλικής, προϋπηρεσία, αποδεδειγμένη γνώση του αντικειμένου της διαχείρισης έργων, συνέντευξη, λοιπά προσόντα υποψηφίου. Η Επιτροπή θα καλέσει σε συνέντευξη-προφορική εξέταση όσους από τους υποψήφιους πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών της υποψηφιότητας θα πραγματοποιείται έως 20η Ιουνίου 2017 στη Γραμματεία του ΠΜΣ ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

TEI Θεσσαλίας

Γραμματεία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων

Περιφερειακή Οδός Λάρισας-Τρικάλων, Τ.Κ. 41110, Λάρισα

τηλ: 2410684708-709

e-mail: postgraduate@teithessaly.gr

 

Σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΠΜΣ :

http://de.teithessaly.gr/master

https://www.facebook.com/MScProjectManagementGR/

https:////twitter.com/postgraduateTEI

 

 

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΜΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής Λεωνίδας Ανθόπουλος

 

 

Tags: , ,

Σε παιδικούς σταθμούς και τα παιδιά με αναπηρία απόρων οικογενειών

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χώρα η στήριξη των συνανθρώπων μας αποτελεί πράξη ευθύνης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο και τις άπορες οικογένειες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με απόφαση του οποίου εκδόθηκε η Πρόσκληση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), για υποβολή προτάσεων στον Άξονα 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» / Θεματικό Στόχο 9 « Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων» / Επενδυτική Προτεραιότητα 9iii  «Καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και προώθηση των ίσων ευκαιριών» του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1303/2013.

Η Πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας με α/α 037, αφορά στη χρηματοδότηση της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το έτος 2017-2018 (ΑμεΑ)» με στόχο την διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια), θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης βρεφών, νηπίων και παιδιών με αναπηρία για το έτος 2017-2018 σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.) (δημόσιες και ιδιωτικές δομές).

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια) που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο άτομο.

Η Πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων προϋπολογισμού έως 187.913,00 €, με συγχρηματοδότηση  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους και είναι αναρτημένη στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessalia-espa.gr.

«Μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20 αξιοποιούμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε, στην καθημερινότητά τους, παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα δημιουργούμε και στηρίζουμε θέσεις εργασίας, εξίσου σημαντικό στη σημερινή εποχή» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός και συνέχισε:

«Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινόμενων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

 

Όπως έγινε γνωστό τη διετία 2015-2017 για την κάλυψη των θέσεων ΑΜΕΑ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο προϋπολογισμός ανήλθε στις 454.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός κάθε έτους διαμορφώνεται βάσει των αναγκών των βρεφών-παιδιών, που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς και με στόχο να εξυπηρετούνται όλες οι θέσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας.

 

 

Tags: , ,

Επιτυχίες για το ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης

Με μεγάλη επιτυχία διεκπεραιώθηκαν την Πέμπτη 18 Μαΐου τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, Πετοσφαίρισης και Αντισφαίρισης που διεξάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Στα αγωνίσματα συμμετείχαν ικανοί φοιτητές και φοιτήτριες από όλα τα Α.Ε.Ι.  της χώρας.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να αναδείξει την έννοια του «εύ αγωνίζεστε» και να διδάξει στους φοιτητές/τριές το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη μέσω υψηλού επιπέδου αθλημάτων.
Το ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελούνταν από μία επιδέξια και δραστήρια, απόλυτα ικανή και προετοιμασμένη ομάδα φοιτητών και φοιτητριών, η οποία παρά τις δυσκολίες και τον ανταγωνισμό κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει δύο μετάλλια.
Πιο συγκεκριμένα στο άθλημα του ποδοσφαίρου γυναικών η ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας παίζοντας στον τελικόμε το  TEI Kρήτης κατέκτησε την 1η θέση, με τελικό σκορ 10-2. Την ομάδα αποτελούσαν οι : Κόλλια Χριστίνα, Σωτηριάδη Παναγιώτα, Βοϊκλή Αντωνία, ΚοτσοπούλουΒάσια, Φερεντίνου Αγγελίνα, Μύρτα Κλαούντια, Μίχου Αναστασία, Γεωργιάδου Δέσποινα, Δαρή Γεωργία-Παρασκευή.
Σημαντική ήταν και η διάκριση της ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών αφού κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέσηπαίζοντας στον τελικόμε το Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Η προσπάθεια των φοιτητών ήταν άξια με το τελικό σκορ 6-3. Η ομάδα αποτελούνταν από τους Αμπατζίδης Άγγελος, Πελάγιας Αποστόλης, Φορτομάρης Νίκος, Ντάλλας Γιώργος, Μπαρούτας Παναγιώτης, Τζιόλας Θεόδωρος, Καραβάκας Αλέξανδρος, Μπακάλης Γιώργος.
Η εμφάνιση της πετοσφαίρισης ανδρών ήταν αξιοπρεπής, παρ’όλα αυτά δεν κατάφερε να κερδίσει μετάλλιο και κατέκτησε την 4η θέση. Αποτελούνταν από Bασιλάκο Χάρι,
ΒαιόπουλοςΒαγγέλης,ΓιαβούσογλουΝίκος,ΜπουλάκηςΘόδωρος,ΓούσιαςΝίκος,Μπλατσιώτης,Πέτρος,ΘεοδόσηςΝίκου,Κωστής Δημήτρης, ΣάχοςΘωμάς,Σίροβ-Τσαλίδης Βασίλειος.
Η γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης έλαβε την πέμπτη θέση.

 

Tags: , ,

Ημερίδα με θέμα: Σκλήρυνση κατά πλάκας: από το φόβο στην αισιοδοξία

Αφιερωμένη στον αείμνηστο νευρολόγο του Νοσοκομείου Τρικάλων, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, είναι η ενημερωτική ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας που πραγματοποιείται την Πέμπτη στα Τρίκαλα. Εχει ως θέμα «Σκλήρυνση κατά πλάκας: από το φόβο στην αισιοδοξία» και τη συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Τρικκαίων, οι Εθελοντές Τρικάλων, η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η Νευρολογική Κλινική Παν. Θεσσαλίας και η ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την 1η Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

 

Το πρόγραμμα

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

 

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

 

1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

19.00 – 21.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

 

 

Διοργάνωση:

Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων

Δήμος Τρικκαίων

 

Συνδιοργάνωση:

Νευρολογική Κλινική ΠΓΝΛ, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί

Λάππας Μιχαήλ: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, Εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Εθελοντισμού

Μιχαλάκης Κωνσταντίνος: Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας για τη ΣΚΠ, μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη ΣΚΠ

Παπαστεργίου Δημήτρης: Δήμαρχος Τρικκαίων

 

 

 

Επιστημονικό Πρόγραμμα

Συντονισμός

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

Πολύζου Ελένη

 

 • ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ: ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

 

 • ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

Μπονώτης Κωνσταντίνος

 

 • Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

Καλτσάτου Αντωνία

 

 • TΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΠ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

Ωρολογάς Αναστάσιος

 

Συζήτηση – Σχόλια

 

 

 

Συντονιστές – Εισηγητές

 • Καλτσάτου Αντωνία

Kλινική Eργοφυσιολόγος, Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

 • Μπονώτης Κωνσταντίνος

Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝΛ Τμήμα Ιατρικής Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

 • Πολύζου Ελένη

Αναισθησιολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων

Συντονίστρια Τομέα Υγείας, Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων

 

 • Χατζηγεωργίου Γεώργιος

Καθηγητής Νευρολογίας Τμήμα Ιατρικής, Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής ΠΓΝΛ Τμήμα Ιατρικής Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

 • Ωρολογάς Αναστάσιος

Καθηγητής Νευρολογίας, Διευθυντής Α΄ Νευρολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 

 

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

Σεμινάριο στις νέες τεχνολογίες για τους Τρικαλινούς

Το  “e-trikala”, οι “Εθελοντές Τρικάλων” και ο πιστοποιημένος από το Ι.Κ.Υ του Υπουργείου Παιδείας  Οργανισμός “En.O Greece” οργανώνουν σεμινάριο με Θέμα: «Νέες Τεχνολογίες στις Δημιουργικές Περιηγήσεις». Το σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών είναι συνέχεια της επιμόρφωσης στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, που υλοποιείται από τους Εθελοντές από τον Σεπτέμβριο του 2016. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 11 Ιουνίου  (από τις 10:00 π. μ.  έως στις 14:00 μ. μ) στο Μύλο Ματσόπουλου στις νέες αίθουσες: «Θέατρο Μηχανουργείο και Αναγνωστήριο»  και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για λόγους σωστής οργάνωσης και ουσιαστικής εκπαίδευσης ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 40, διαμοιρασμένοι σε  δύο ομάδες των 20 ατόμων. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των ωφελουμένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα μαθήματα, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 στέλνοντας email στην διεύθυνση:  grammateia@ethelontes.trikalacity.gr

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ, τα οποία και θα καταβληθούν στους υπευθύνους του “En.O  Greece”  κατά τη διάρκεια της προσέλευσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση η χρήση Smartphones ή Tablet με λειτουργικό “Android”, τα οποία οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν και να τα έχουν μαζί τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Πληροφορίες στο τηλ: 6932628110

 

Tags: , ,

1o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή από την ΠΕΔ

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά  στην παγκόσμια πρόκληση» στην Καρδίτσα 9 και 10 Ιουνίου 2017, στο Thessalikon Grand.  (Στα πλαίσια και της 5ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος).

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).

Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Οι στόχοι που θέτουμε είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής,  η προβολή-σχολιασμός των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της πραγματικότητας στην Θεσσαλία, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ., ενώ η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 20:00.

Ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, Καθηγητής  Φυσικής της Ατμοσφαίρας, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών θα αναπτύξει το θέμα «Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:

-Φώτης Αλεξάκος, Δήμαρχος Καρδίτσας

-ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου,

πρ. Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΔΘ & μέλος ΔΣ ΠΕΔΘ

-Κωνσταντίνος Αγοραστός, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος & Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ΕΝΠΕ)

-Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

-Γεώργιος Πετράκος, Καθηγητής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

-Παναγιώτης Γούλας, Καθηγητής, Πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας

-Βασίλης Καρδάσης, Πρόεδρος Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ

-Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός  Υποδομών & Μεταφορών

– Βασίλειος Κόκκαλης, Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης

Την Επίσημη Έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξουν οι:

Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής  Υπουργός  ΥΠΕΚΑ

Γεώργιος Κωτσός Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Μουζακίου

Παράλληλα με το συνέδριο σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και Τεχνική Έκθεση.

Η Τεχνική Έκθεση θα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών Επιχειρήσεων και Φορέων, που θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση για το κλίμα με τίτλο «Παρατηρώντας το κλίμα μέσα από το παράθυρό μας».

Επίσης θα εκτεθούν και θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες από τους πρόσφατους διαγωνισμούς που διενήργησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας, μαθητών Α’  Βάθμιας και      Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου (www.pedthessalias4clima.gr), στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

 

www.pedthessalias4clima.gr

Facebook : ΠΕΔ Θεσσαλίας 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή

tweeter : @pedthessalias4clima

youtube:pedthessalias4clima
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


  None Found