Tags: , ,

Δεύτερο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του Σχεδίου Ασκληπιός στα Τρίκαλα

Δεύτερο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του «Σχεδίου Ασκληπιός» έκανε ο Δήμος Τρικκαίων. Τα προϊόντα από «Τη γη του Ασκληπιού» μπορούν πλέον να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν, με οφέλη για την τοπική κοινωνία. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας του Δήμου με το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Τοπικής Ανάπτυξης «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, αποφασίστηκε να εγκριθεί η υπογραφή σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας. Αυτό ουσιαστικά έχει δύο άξονες: ο πρώτος είναι η Ερευνα και Ανάπτυξη για τα προϊόντα της περιοχής. Ο δεύτερος, η ενίσχυση του δευτερογενή τομέα της οικονομίας, που θα αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα για τον Δήμο και την περιοχή γύρω από τον Κόζιακα.
Με το Σύμφωνο Συνεργασίας, οριοθετούνται σειρά βημάτων για την ανάπτυξη μέσω αυτών των αξόνων.
Ενδεικτικά, οι άξονες δράσεις είναι:

 • Καταγραφή και ανάδειξη της πλούσιας βιοποικιλότητας της περιοχής
 • Προσδιορισμός των ενδημικών αρωματικών – φαρμακευτικών ειδών που μπορούν να αποτελέσουν νέες δυναμικές καλλιέργειες, με ταυτόχρονη κοστολόγηση της παραγωγής τους.
 • Δημιουργία προϋποθέσεων για καθετοποίηση της παραγωγής τέτοιων καλλιεργειών (παραγωγή αιθέριων ελαίων).
 • Δημιουργία μονοπατιών περιήγησης και διαδραστικής παρατήρησης των ιαματικών αυτών βοτάνων
 • Σύνδεση του μύθου του Ασκληπιού με τα Μετέωρα και τις ιαματικές πηγές του Ριζώματος
 • Ανάπτυξη & εφαρμογή συστήματος πιστοποίησης & χορήγησης brand name στα παραγόμενα προϊόντα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες
 • Ανάπτυξη προληπτικών και θεραπευτικών συστημάτων βασιζόμενων στην παραδοσιακή ιατρική, τη διατροφή και τη χρήση βοτανοθεραπευτικών σχημάτων,
 • Σχεδιασμός και εφαρμογή ψηφιακών εξ αποστάσεως εφαρμογών υγείας.
 • Ηλεκτρονικό εμπόριο τοπικά παραγόμενων προϊόντων (e-Asklipios).
 • Παραγωγή και εμπορία των ενδογενούς γενετικού υλικού, στα πλαίσια της διατήρησης της τοπικής βιοποικιλότητας.
 • Αξιοποίηση των οργανικών αγροτοκτηνοτροφικών αποβλήτων
 • Καθιέρωση ετήσιου φεστιβάλ φύσης.

Μετά την ένταξη του Δήμου Τρικκαίων στο «Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων», προχωρά και η επιστημονική συνεργασία για να τεθούν βάσεις ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι το δεύτερο αυτό βήμα «προωθεί το σχέδιο για την πραγματική αξιοποίηση του πλούτου της περιοχής μας. Δεν είναι μόνος το όνομα πατρίδα του Ασκληπιού ο Δήμος Τρικκαίων. Είναι σημαντικό να αξιοποιούμε και να προωθούμε τη μακρά παράδοση στον τομέα των θεραπευτικών φυτών. Πλέον, με σύγχρονο και επιστημονικό τρόπο βάσει του συγκεκριμένου Συμφώνου Συνεργασίας, θέτουμε τις βάσεις για να μπορεί η κοινωνία να έχει αναπτυξιακό μέλλον».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Ενημερωτική ημερίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Δήμο Πύλης

Με μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες υλοποιήθηκαν οι δύο θεματικές ενότητες της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Πύλης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AgriUrban από τον  Δήμο Πύλης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας-Παράρτημα Καρδίτσας – Τμήμα Ξύλου-Επίπλου, το Δασαρχείο Τρικάλων, τον ΟΠΕΚΕΠΕ –Δ/νση Θεσσαλίας – Στερ.Ελλάδας και τον Γεωπονικό Σύλλογον Ν.Τρικάλων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και προλόγησε ο Αντιδήμαρχος επί των αγροτικών και αναπτυξιακών θεμάτων κ. Κώστας Μπαλατσούκας. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του προγράμματος AgriUrban από τον Καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Γιώργο Νταλό καθώς και σύντομος χαιρετισμός από το Γεωπονικό Σύλλογο Ν.Τρικάλων.

Το πρώτο μέρος της διοργάνωσης αφορούσε την κατασκευή και νομιμοποίηση πρόχειρων σταυλικών εγκαταστάσεων. Αφορμή για την επιλογή του συγκεκριμένου αντικειμένου αποτέλεσε η πρόσφατη προκύρηξη του προγράμματος Βιολογικής Κτηνοτροφίας, στην οποία πολλοί παραγωγοί δεν μπόρεσαν  να υποβάλλουν δικαιολογητικά λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας. Επιπλέον η ανάγκη για εφαρμογή των διατάξεων και ουσιαστικά η συμμόρφωση από την πλευρά των κτηνοτρόφων ως προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχώς γίνεται πιο επιτακτική και λόγω της μακροχρόνιας ολοκλήρωσης της διαδικασίας πιο πιεστική.

Η πρώτη εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή του ΤΕΙ, Μιχάλη Σκαρβέλη και αφορούσε την δυνατότητα ξυλοκατασκευής πρόχειρης σταυλικής εγκατάστασης από τον ίδιο τον παραγωγό, τεχνικές οδηγίες και σημεία που πρέπει να προσεχθούν. Οι οδηγίες που δόθηκαν καθώς και επιπλέον στοιχεία θα είναι δυνατό να δοθούν στους ενφιαφερόμενους τόσο από το Δήμο Πύλης όσο και από το ΤΕΙ.

Ακολούθησαν οι κυρίες Μαρία Παρδάλη και Αφροδίτη Χαριζοπούλου από το Δασαρχείο Τρικάλων και η Έφη Φωτάκη από το Δήμο Πύλης, που παρουσίασαν τις απαιτήσεις και διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί για την εξασφάλιση των αναγκαίων εγγράφων και παραστατικών από κάθε υπηρεσία αντοιχα, προκειμένου για την πληρότητα του φακέλου αδειοδότησης που υποβάλουν στην ΔΑΟΚ.

Το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Γεωπονικού Συλλόγου Ν.Τρικάλων, του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Δ.Πύλης, ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση του προγράμματος ΟΣΔΕ από εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ομιλητές ήταν οι κύριοι Αθανάσιος Βαλιώτης – Προϊστάμενος Δ/νσης Θεσσαλίας- Στ.Ελλάδας, Πέτρος Τσακνάκης – Ελεγκτής Γεωπόνος και Κων/νος Ζαρμακούπης – Ελεγκτής Κτηνίατρος της Περιφ. Διεύθυνσης, οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν σημαντικές οδηγίες σχετικά με τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης 2017, την υποβολή ορθής Δήλωσης Καλλιέργειας, τις Συνδεδεμένες ενισχύσεις, την Πράσινη Ενίσχυση, τα λάθη που κάνουν συχνά οι παραγωγοί και οδηγούν σε ποινές στην καταβολή της επιδότησης, συμβουλές και υποδείξεις ως προς ιδιαίτερα σημεία προσοχής, τόσο για τους καλλιεργειτές και τους κτηνοτρόφους όσο και για τους φορείς σύνταξης των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Στο τέλος κάθε συνεδρίας οι παρεβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων τόσο γενικού ενδιαφέροντος όσο και πιο εξειδικευμένων.

 

 

Tags: , ,

Το θέμα των Ρομά απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

Σε ανάληψη πρωτοβουλιών για ζητήματα διαβίωσης για τους τρικαλινούς Ρομά, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Πρόκειται για θέμα που αφορά στη ρευματοδότηση των οικίσκων που τους έχουν παραχωρηθεί νόμιμα. Η παροχή ρεύματος γινόταν μετά από σχετική βεβαίωση που εξέδιδαν οι πολεοδομίες. Ομως τα τελευταία χρόνια δεν προωθείται η συγκεκριμένη διαδικασία, με αποτέλεσμα οι Ρομά να μην μπορούν να παράσχουν νόμιμα ρεύμα στις κατοικίες τους. Ετσι, προβαίνουν σε πρόχειρες ρευματοδοσίες που σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για  αυτούς και τις οικογένειές τους. Με την απόφασή τους το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2017 τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων επιχειρούν να δώσουν τέλος σε όλη αυτήν την κατάσταση, αναλαμβάνοντας σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, πριν υπάρξουν δυσάρεστες καταστάσεις

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Ημερίδα για τον ΟΣΔΕ 2017 στην Καλαμπάκα

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με τον Δήμο Καλαμπάκας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Τρικάλων  διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα στην Καλαμπάκα Τρικάλων, την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 11:00 στο Εργατικό Κέντρο με θέμα: «ΟΣΔΕ 2017 – Υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017».

Κύριος σκοπός της ημερίδας αποτελεί η ενημέρωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων  για τη σωστή υποβολή των ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης , θα τονιστούν οι υποχρεώσεις των δικαιούχων για όλες τις συνδεδεμένες ενισχύσεις αλλά και για τους προβλεπόμενους ελέγχους.

Η ημερίδα απευθύνεται εκτός από τους ιδίους σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο στη συγκεκριμένη διαδικασία πρόσωπο (πχ γεωτεχνικοί, σύμβουλοι, άλλοι φορείς κλπ).

Θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα θέματα που συνδέονται με την αίτηση, τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις κλπ

 

 

 

Tags: , ,

Παρέμβαση Δ. Τρικκαίων για την αποζημίωση των πληγέντων από την πλημμύρα του φθινοπώρου

Πολιτική παρέμβαση από τον Δήμο Τρικκαίων για την αποζημίωση των πληγέντων από την πλημμύρα του φθινοπώρου του 2016 σε χωριά του Δήμου. Η σχετική νομοθεσία είναι προβληματική και καθόλου διαφωτιστική, ως προς την έννοια της κατοικίας και των χώρων που αποζημιώνονται. Οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν και δόθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν βοήθησαν ιδιαίτερα.
Για παράδειγμα, δεν ξεκαθαρίζεται σε απόλυτο βαθμό, αν τα λεβητοστάσια που βρίσκονται σε αποθήκες δίπλα από τα σπίτια – πρακτική πολύ συχνή σε χωριά – αποζημιώνονται.
Ετσι, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, ο Δήμος παρέχει πολιτική κάλυψη στις υπηρεσίες του να προχωρήσουν στις απαραίτητες αποζημιώσεις σε όλες τις περιπτώσεις, πλην αυτών που ξεκάθαρα δεν εμπίπτουν στον σχετικό νόμο.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκε αργά χθες το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Σύμφωνα με το romfea.gr, o Σεβασμιώτατος φέρεται να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, και νοσηλεύεται στην εντατική.

Να αναφερθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νήφων και οι κληρικοί της Μητροπόλεως, βρίσκονται στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου.

Tags: , ,

Νέα πισίνα απέκτησε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων

Τα «κολυμβητικά Τρίκαλα» τείνουν να γίνουν πραγματικότητα! Η νέα πισίνα που απέκτησε ο Δήμος Τρικκαίων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, αυξάνει τις δυνατότητας για τους τρικαλινούς, να ασκούνται, να γυμνάζονται, να αθλούνται.
Πρόκειται για την ανοιχτή εξωτερική πισίνα του κολυμβητηρίου, που με την πρωτοβουλία του Δήμου, σκεπάστηκε και θερμαίνεται. Ηδη παραδόθηκε προς χρήση, με πρώτους τους μαθητές της Γ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, που μετέχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την «Εκμάθηση Κολύμβησης».
Η παιδική αυτή πισίνα θα χρησιμοποιείται επίσης από τα σωματεία κολύμβησης και τους μαθητές που μετέχουν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων και στα ειδικά προγράμματα άθλησης που υλοποιούνται ήδη κατά τις απογευματινές ώρες. Με τον τρόπο αυτόν αποσυμφορείται και η κεντρική πισίνα, για τα σωματεία κολύμβησης, το κοινόμ τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ και τους σπουδαστές της ΣΜΥ.
Η πισίνα θα μπορεί να χρησιμοποιείται και εκτός θερινής περιόδου. Μέχρι τώρα, χρησιμοποιούταν από τον Ιούνιο και μετά, ενώ για τουλάχιστον 8 μήνες παρέμενε ανεκμετάλλευτη, αυξάνοντας και το κόστος συντήρησής της.

 

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

Tags: , ,

Κ. Σκρέκας: Τον λύκο τον βλέπουν, τον… ντορό ψάχνουν για τα νέα μέτρα;

Την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα περιέγραψε ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή του «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Πριν χρεοκοπήσει η χώρα» είπε «θα ανάψουμε λάμπες πετρελαίου. Η ΔΕΗ σήμερα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,5 δις €, είναι σε οριακό σημείο, η κατάσταση είναι δραματική.  Η Ελληνική κοινωνία πληρώνει από 600 έως 800 εκ. € το χρόνο έτσι ώστε να πληρώνουν όλοι οι πολίτες είτε στην Ηπειρωτική, είτε στη νησιωτική Ελλάδα το ίδιο. Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια».

Ο κ. Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην πολιτική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. εφόσον κερδίσει τις επόμενος εκλογές:      «Ο στόχος της Ν.Δ. είναι μέσα από τις επενδύσεις και την αναπτυξιακή πολιτική να μειώσει τους υπέρογκους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό θέλουμε και γι’ αυτό επιμένουμε».

Μιλώντας για την αξιολόγηση και το πώς βαδίζει η χώρα ο κ. Κώστας Σκρέκας σημείωσε: «Εύχομαι να πάνε όλα καλά για την Ελλάδα, αλλά θα σας πω κάτι. Δυόμισι χρόνια έχουμε μια κυβέρνηση που συνεχώς διαπραγματεύεται, συνεχώς «κλείνει συμφωνίες» και συνεχώς παίρνει νέα μέτρα. Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Η χώρα μας να είναι σε ύφεση ξανά και η ανεργία να αυξάνεται. Οι άνθρωποι ξηλώνουν τις φοροελαφρύνσεις που είχε φέρει ο Σαμαράς και τα νέα μέτρα είναι μπροστά μας… Δηλαδή απορώ, «τον λύκο τον βλέπεις, τον ντορό ψάχνεις»;…».

 

Tags: , ,

Επικαιροποιημένη Σύνθεση της ΝΟΔΕ ΝΔ Τρικάλων

Η ΝΟΔΕ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, ακολουθώντας τις οδηγίες της Γραμματείας Οργανωτικού και με την εποικοδομητική συνεργασία του Τομεάρχη Οργανωτικού Νίκου Καρδούλα και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Μιχάλη Μπαγιώτη, καθόρισε θέσεις ευθύνης στη ΝΟΔΕ Τρικάλων, εκτός από τους αιρετούς υπεύθυνους θεματικών τομέων δράσης, ώστε να ενισχυθεί η επικοινωνία της ΝΔ με την τοπική κοινωνία και με τους αρμόδιους επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς, παραγωγικούς και θεματικούς φορείς του Νομού Τρικάλων και να φθάνει ο πολιτικός λόγος της παντού και σε όλους.

Η επικαιροποιημένη σύνθεση της ΝΟΔΕ Τρικάλων είναι:

node

Tags: , ,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων έδωσε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού

Με σύμπνοια και ομόνοια, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων έδωσε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού. Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, ο πρόεδρος του Σώματος εισήγαγε ως προ ημερησίας διάταξης θέμα κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2017, τη συγκεκριμένη ημέρα. Ο κ. Μιχάλης Λάππας υπενθύμισε αρχικώς τον έναν σχεδόν χρόνο που πέρασε από την υποδοχή προσφύγων στα Τρίκαλα, τονίζοντας την αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας. Οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Χρ. Λάππας, Γ. Καΐκης και Δημ. Παπαθανασίου επεσήμαναν – ο καθένας από τη δική του σκοπιά – τη σπουδαιότητα της έκφρασης ενός ενιαίου μηνύματος στην κοινωνία, με βάση και την ανάγκη για καθημερινή δράση ενάντια στον ρατσισμό. Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη, Απ. Παππά, Β. Κάκλα και Αχ. Μισυρλή.
Με πρότασή, δε, του π. Δημάρχου κ. Χρ. Λάππα, την ημέρα εκείνη (21 Μαρτίου) στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων  θα αναρτηθεί η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε την ενότητα που επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πρώτη ημέρα έλευσης των προσφύγων στα Τρίκαλα, υπενθύμισε την επίκαιρη αλληλεγγύη των τρικαλινών, αναφέρθηκε στα προβλήματα της εφαρμοζόμενης κρατική πολιτικής στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων και έκλεισε την τοποθέτησή του με  μια ευχή – αναγκαιότητα: η Παιδεία,  ως στοιχείο του πολιτισμού μας, είναι αυτή που δίνει – και θα συνεχίσει να δίνει – απαντήσεις σε θεωρίες που υποβιβάζουν τους ανθρώπους.
Δήλωσε, δε, ότι «οι παγκόσμιες ημέρες δεν βοηθούνε αν γιορτάζονται ως τέτοιες μία φορά τον χρόνο. Το παράδειγμα πρέπει να το δίνουμε κάθε μέρα, με πράξεις. Και εμείς, οι τρικαλινοί, το πράξαμε ως κοινωνία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο».

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Έφθασε η ώρα για το 43ο κύπελλο της ΕΠΣ Τρικάλων

Διγενής Νεοχωρίου και ΑΣ Μετέωρα διεκδικούν το μεσημέρι του  Σαββάτου στις  3  στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων το 43ο κύπελλο της ΕΠΣ Τρικάλων.

Οι δύο ομάδες  που πρωταγωνιστούν και στο πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής  αναμένεται να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο και να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Το παιχνίδι θα διευθύνει ο κ. Ευάγγελος Κοντίνος με Βοηθούς Διαιτητές τους  κ.κ. Νίκο Μανούρα και Πέτρο Κωτούλα. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Θανάσης Μάρκος.

Στις 1.45 θα αγωνιστούν οι προπαιδικές ομάδες των δύο φιναλίστ σε αγώνα διάρκειας μισής ώρας με διαιτητή  τον κ. Κώστα Ζιούτο.

Η ΕΠΣ Τρικάλων σε συνεργασία με την Ξεναγός Διαφημιστική αναβαθμίζει φέτος τον θεσμό και εκτός από την συνέντευξη τύπου των φιναλιστ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη θα προχωρήσει και στην ανάδειξη του MVP του τελικού με την ψήφο των δημοσιογράφων ενώ ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το TV 10.

Στο περιθώριο του τελικού θα τιμηθούν  από πλευράς Διγενή ο Λεωνίδας Γκολίτος (πρώτος σκόρερ σε τελικούς με 2 γκολ) και ο Χρήστος Σακελλαρίου (πρώτος σε συμμετοχές με 3) και ο Σωτήρης Ντρούγιας των Μετεώρων (6 συμμετοχές και 8 γκολ).

Η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι δωρεάν.

 

Οι 42 προηγούμενοι τελικοί

1974-75: Πορταϊκός – Μετέωρα 0-0 (1-0 παράταση)

Σκόρερ: Δ.Κουβέλης

1975 – 76: Μετέωρα – Δήμητρα 1-0

Σκόρερ: Ντρούγιας


1976 – 77:
Κεφαλοβρυσιακός – Μεγάλα Καλύβια 1-1 (1-3 παράταση)

Σκόρερ: Ν.Τσίνας – Παπαθανασίου, Μπαζαγόρας, Παπαχρήστος

1977 – 78: Πύργος – Μετέωρα 2-2 (2-4 στα πέναλτι)

Σκόρερ: Χρυσοχόος, Γρηγορίου – Ντρούγιας, Κουτσονάσιος

1978 – 79: Κεφαλοβρυσιακός – Μετέωρα 0-3

Σκόρερ: Τσιομπίκας, Καραθανάσης, Παταβάλης

1979 – 80: Δήμητρα – Θύελλα Μεγαλοχωρίου 1-2

Σκόρερ: Μήτσιος – Παπαδημητρίου, Κοτρώτσιος

1980 – 81: Δήμητρα – Μετέωρα 1-3

Σκόρερ: Τζελής – Ευθυμίου [2], Τσιομπίκας

1981 – 82: Μετέωρα – Αστέρας Αρδανίου 9-3

Σκόρερ: Ντρούγιας [4], Δήμτσας [2], Παπανικολάου, Ευθυμίου, Κοιλούκος – Μπορμπότης, Α.Παπαχρήστος, Κωνστάντος

1982 – 83: Διγενής Νεοχωρίου – Δήμητρα 2-1

Σκόρερ: Σακελλαρίου, Γκολίτος – Τζέλης

1983 – 84: Μετέωρα – Γαρδίκι 1-1 (4-2 στην παράταση)

Σκόρερ: Ντρούγιας [2], Βακουφτσής [2] – Κουτής [2]

1984 – 85: Μετέωρα – Άρης Αγίας Μονής 2-2 (3-2 στην παράταση)

Σκόρερ: Παπανικολάου [3] – Ζήκος, Χριστάκος

1985 – 86: Άρης Αγίας Μονής – ΠΟ Γόμφων 2-1

Σκόρερ: Παζαϊτης, Καλαμποκίνης – Μπίλλας

1986 – 87: Θύελλα Μεγαλοχωρίου – Διγενής Νεοχωρίου 1-3

Σκόρερ: Βακουφτσής – Γαλάνης, Παπαευαγγέλου, Καλαντζής


1987 – 88:
Τυμφαίος – Πλάτανος 0-2

Σκόρερ: Σ.Γκούμας, Σ.Φαρμάκης

1988 – 89: Γαρδίκι – Παλιομονάστηρο 1-1 (2-1 στα πέναλτι)

Σκόρερ: Πλαστήρας – Κατράνας

1989 – 90: Διγενής Νεοχωρίου – Ερασιτέχνες ΑΟΤ 0-0 (2-0 στην παράταση)

Σκόρερ: Λ.Γκολίτος, Β.Χατζής

1990 – 91: Αστέρας Αρδανίου – Φήκη 1-0

Σκόρερ: Αγγελόπουλος

1991 – 92: ΑΕΠΑ – Γαρδίκι 1-2

Σκόρερ: Χ.Ιακωβάκης – Ξ.Πάτρας, Ι.Καμπλιώνης

1992 – 93: Αχιλλέας Μπάρας – ΑΟ Γαρδικίου 1-2

Σκόρερ: Μπαμπάνης – Καρακούσης, Πάτρας

1993 – 94: Αστέρας Αρδανίου – Γαρδίκι 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

Σκόρερ: Ρουσιαμάνης – Τάμπος

1994 – 95: Αχιλλέας Μπάρας – Κεραυνός Βασιλικής 2-2 (3-5 στα πέναλτι)

Σκόρερ: Δ.Παπαευθυμίου, Α.Παπαευθυμίου – Καλαντζής, Βαρνακιώτης

1995 – 96: Αχιλλέας Μπάρας – Κεραυνός Βασιλικής 5-0

Σκόρερ: Μαγουλιώτης [2], Ρούσσας, Α.Παπαευθυμίου, Παπαχρήστος

1996 – 97: Ερασιτέχνες ΑΟ Τρίκαλα – Παλιόπυργος 12-1

Σκόρερ: Ρίζος [5], Σταθόπουλος [3], Οικονόμου [2], Γιδόπουλος, Λαγάρας – Κουτσάγιας

1997 – 98: Μετέωρα – Λύκοι Πινδαίων 2-1

Σκόρερ: Κωστόπουλος, Χαιταλής – Γιαννακόπουλος


1998 – 99: Λύκοι Πινδαίων
– Χρυσαυγή 5-1

Σκόρερ: Θώμος (2), Μιχαλές, Γκουγκουλής, Τσιάμης – Γκαραγκάνης


1999 – 00: Μετέωρα
– Διγενής Νεοχωρίου 2-0

Σκόρερ: Θώμος [2]


2000 – 01: Θύελλα Μεγαλοχωρίου
– Διγενής Νεοχωρίου 0-0 (Παράταση 1-0)

Σκόρερ: Β.Πατσιαλής

2001 – 02: Μετέωρα – ΑΕ Ριζώματος 2-0

Σκόρερ: Τσιούκας, Θώμος

2002 – 03: Μετέωρα – Χρυσαυγή 3-1

Σκόρερ: Τσιούκας 2, Θώμος  – Αντωνίου Χρ.ς

2003 – 04: ΑΟ Τρίκαλα – ΑΕ Φαρκαδόνας 3-0

Σκόρερ: Παπαστεριάδης, Μπαμπούρης, Α.Τσιούκας

2004 – 05: Ασκληπιός – Αχιλλέας Μπάρας 1-0

Σκόρερ: Γκίτσας

2005 – 06: ΑΕΤ – Αχιλλέας Γενεσίου 5-0

Σκόρερ: Ζαχαράκης φ.2, Μπαμπούρης 2, Χασιώτης

2006 – 07: Μετέωρα – ΑΕ Φαρκαδόνας 1-4

Σκόρερ: Πέτσας Π. – Λαγόπουλος, Λόης, Ιακωβάκης, Τσιούκας

2007 – 08: Μετέωρα – Καστράκι 2-2 (3-2 στην παράταση)

Σκόρερ: Ιακωβάκης [2], Κεχαγιάς – Φασούλας, Πρεκαντές

2008 – 09: ΑΕ Φαρκαδόνας – Καστράκι 2-1

Σκόρερ: Νικούλι, Νίττας – Τζέκος

2009-2010: Θύελλα Πετρωτού – Μετέωρα 2-2 (5-4 στα πέναλτι)

Σκόρερ: Κόκκοβας, Τασιόπουλος – Σκόνδρας, Κεχαγιάς

2010-2011: Θύελλα Πετρωτού – Μετέωρα 3-2

Σκόρερ: Δ.Τεντολούρης, Καμπάσης, Καραϊσκος – Α.Σκρέκας, Γ.Σκρέκας

2011-2012: Μετέωρα – Μεγάλα Καλύβια 2-2 (στα πέναλτι 4-5)

Σκόρερ: Κουβελάς, Γραβάνης – Σκουφάς, Νικολούσιος

2012-2013: ΑΟ Τρίκαλα – ΑΕΤ 0-0 (1-0 στην παράταση)

Σκόρερ: Κεφαλάς

2013-2014: Μετέωρα – Αχιλλέας Μπάρας 3-0

Σκόρερ: Βουλτσίδης, Σαμούτης, Κεραμάς

2014-2015: Δήμητρα – Μετέωρα 1-1 (8-7 στα πέναλτι)

Σκόρερ: Κωτούλας – Βουλτσίδης

2015-2016: ΑΕ Φαρκαδόνας – Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 2-0

Σκόρερ: Μηνάς, Ετόφ

(*) Τα στοιχεία είναι από το αρχείο του Θ. Αλεξιάδη

 

Τα Μετέωρα ο πολυνίκης του θεσμού

Η ομάδα των Μετεώρων έχει κατακτήσει τα περισσότερα κύπελλα, 13, ενώ έχει βρεθεί συνολικά 18 φορές σε τελικό. Ακολουθούν Γαρδίκι με 4 κατακτήσεις  και Νεοχώρι, Φαρκαδόνα με 3.

Αναλυτικά η λίστα των τροπαιούχων:

13 κύπελλα: Μετέωρα

4 κύπελλα: ΑΟ Γαρδικίου

3 κύπελλα: Διγενής Νεοχωρίου, ΑΕ Φαρκαδόνας

2 κύπελλα: ΑΟ Τρίκαλα, Μεγάλα Καλύβια, Θύελλα Μεγαλοχωρίου, Θύελλα Πετρωτού

1 κύπελλο: Πορταϊκός, Αγ. Μονή, Πλάτανος, Αστέρας Αρδανίου, Κεραυνός Βασιλικής, Αχιλλέας Μπάρας, Ερασιτέχνες ΑΟΤ, Λύκοι Πινδαίων, Ασκληπιός, ΑΕΤ, Δήμητρα

 

Tags: , ,

Πρόγραμμα εξετάσεων επαγγελματικής δραστηριότητας χειριστών μηχανημάτων

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι:  1) Την 23η του μηνός Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης επί της Οδού Τέρμα Αγιάς στην Λάρισα  θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις (Πρακτικού μέρους) για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου της 4ής Ειδικότητας Α & Β Ομάδας και θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο Τμήμα υποβολής της αίτησης

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 4ης Ειδικότητας Α΄ ΟΜΑΔΑΣ

1 Καρβούνης Δημήτριος
2 Ντικούδης Μαρίνος

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 4ης Ειδικότητας Β΄ ΟΜΑΔΑΣ

1 Κουτρούλης Αναστάσιος
2 Καραφύλλης Αθανάσιος

2) Την 24η του μηνός Μαρτίου 2017 ημέρα Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε» στο Μοσχοχώρι –Λάρισας (πλησίον των διοδίων),θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις (Πρακτικού μέρους) για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου της 4ής Ειδικότητας Α Ομάδας και,

θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο Τμήμα υποβολής της αίτησης :

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 4ης Ειδικότητας Α΄ ΟΜΑΔΑΣ

1 Καρβούνης Δημήτριος
2 Ντικούδης Μαρίνος

*Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στους χώρους εξέτασης θα πρέπει να φορούν παπούτσια ασφαλείας και να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητα

Tags: , ,

Νέος Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Τρικάλων

Νέο εξοπλισμό προμηθεύεται το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, το έργο «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων» προϋπολογισμού 120.156,00 €.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε η ένταξη του έργου στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 – 2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στηρίζουμε στην πράξη το δημόσιο νοσοκομείο και τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Τόσο με το παλιό, όσο και με το νέο ΕΣΠΑ, η αιρετή Περιφέρεια προμηθεύει με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ο ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του, σε συνδυασμό πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, βελτιώνουμε τις υποδομές τους ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα με τελικούς ωφελούμενους τους πολίτες».

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Ειδικότερα θα προμηθευθούν / εγκατασταθούν δέκα (10) μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού αιμοδιαδιήθησης και on-line μεθόδων στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και ένα Φορητό Σύστημα Υπερηχοτομογραφίας τύπου Α στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τα μηχανήματα τεχνητού νεφρού θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, και θα αντικαθιστούν αντίστοιχα μηχανήματα παλαιάς τεχνολογίας με πολύχρονη λειτουργία που είναι εγκατεστημένα στο νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ το φορητό σύστημα υπερηχοτομογραφίας είναι απαραίτητο λόγω έλλειψης αντίστοιχου μηχανήματος στο νοσοκομείο.

Η προμήθεια των 10 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού, σε αντικατάσταση ισάριθμων μηχανημάτων πεπαλαιωμένης τεχνολογίας, θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους χρόνια νεφροπαθείς της περιοχής ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Το άμεσο αποτέλεσμα, μέσω της αυξημένης διαθεσιμότητας των μηχανημάτων της μονάδας, θα είναι η σημαντική μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών ενώ παράλληλα οι ασθενείς θα ωφεληθούν από την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων θεραπείας με προφανή θετικά οφέλη στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Αντίστοιχα τα οφέλη από την προμήθεια του φορητό σύστημα υπερηχοτομογραφίας είναι σημαντικά για τους ασθενείς οι οποίοι θα ωφεληθούν σημαντικά από την χρήση του εξοπλισμού καθώς θα διευρύνει τις δυνατότητες διάγνωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

 

Tags: , ,

5o Πανθεσσαλικό φεστιβάλ ποίησης

Το λογοτεχνικό περιοδικό Θράκα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Κύκλου Ποιητών, διοργανώνει και φέτος το 5ο κατά σειρά Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης.

Η λογική και η φιλοσοφία του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης είναι συνδεδεμένη  με τη λογική και τη φιλοσοφία του περιοδικού Θράκα. Στόχος εκτός από το να γίνει ένας θεσμος για την πόλη της Λάρισας ήταν να ξεπεράσει την έννοια του τοπικού καθώς και η ανάδειξη και παρουσάση της ποίησης έξω από αποστειρωμένα περιβάλλοντα.

Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ είναι μία από τις λίγες λογοτεχνικές εκδηλώσεις που το κοινό της είναι έξω από τον κλειστό χώρο της λογοτεχνίας. Είναι μια γιορτή της ποίησης όπου οι ποιητές και οι θεατές είναι ελεύθεροι να καπνίσουν, να πιούν να μοιραστούν σκέψεις, να προβληματιστούν και στο τέλος της κάθε βραδιάς, ακόμα και να χορέψουν και να διασκεδάσουν.

Η αντικομφορμιστική λογική του  και η εξωστρέφεια του, το έχουν κάνει δημοφιλή στους νέους λογοτέχνες της χώρας μας αλλά κα στη νεολαία της πόλης, η οποία είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού.

Φέτος πρώτη φορά το Φεστιβάλ θα είναι διήμερο,με λογοτεχνικές παρεμβάσεις, ποίηση, συναυλία και πάρτυ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εκτός από τους ποιητές με καταγωγή τη Θεσσαλία θα συμμετάσχουν και  προσκεκλημένοι ποιητές από κάποια τιμώμενη περιοχή (πριν 2 χρόνια η Δράμα, πέρσι οι Νησιώτες ποιητές). Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με τιμώμενη την πόλη της Καβάλας. Η 2ημερη γιορτή της ποίησης θα κλείσει με συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Παρασκευή 17  Μαρτίου

21:30 Mosh Pit Booze Bar

(Κουμουνδούρου 16)

Ποιητική  Perfomance

Συμμετέχουν οι ποιητές:

Θάνος Γώγος

Χρήστος Διαμαντής

Σταύρος Καρακωνσταντάκης

Γεωργία Κολοβελώνη
Θανάσης Κριτσινιώτης

Πέτρος Σκυθιώτης

Βάσω Χριστοδούλου

Αντώνης Ψάλτης

23:00 party :

«You shouldn’t let the poets lie to you II»

Επιλέγουν μουσική ο Θάνος Γώγος

και η Ράνια Παπακώστα
μαζί τους η dj Sonic blue

(ελεύθερη είσοδος)

 

Σάββατο 18 Μαρτίου 

21:15 Stage

(Ήρας και Φιλίππου)

Παρουσιάζει ο Γιάννης Μπασκόζος

Τιμώμενη πόλη : Καβάλα

Ποίησή τους διαβάζουν οι :

Γιώργος Αλισάνογλου

Δήμητρα Κατιώνη

Δημήτρης Λεοντζάκος

Γεωργία Τριανταφυλλίδου

Μαζί τους οι ποιητές :

Φοίβη Γιαννίση

Στάθης Ιντζές

Δημήτρης Καρακίτσος

Ελευθερία Κυρίτση

Θεόδωρος Μπασιάκος

Σωτήρης Παστάκας

Γιώργος Σαράτσης

Ακολουθεί συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές σε 5/8 στη Λάρισα.
Είναι γνωστή η σχέση των Χειμερινών Κολυμβητών με τη Λάρισα. Πολλά από τα πρώτα τους τραγούδια γράφτηκαν εκεί μεταξύ 1970 και 1972 κατά την 24μηνη παραμονή εκεί ως σμηνίτη του εμψυχωτή, τραγουδοποιού και ερμηνευτή του σχήματος Αργύρη Μπακιρτζή.

Ο δρόμος «γλιστράει» ανάμεσα στους χαμηλούς λοφίσκους του κάμπου της Λάρισας, Ο Παγασητικός γράφτηκε σε μια απογευματινή έξοδο, το Καφέ Αμάν ήταν ένα ουζερί στο κέντρο της Λάρισας. Η καντάδα «Κάθε στιγμή η σκέψη μου» γράφτηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της και ακόμη εκείνη την περίοδο γράφτηκαν οι Γερμανίες, το Ποδόσφαιρο στα χρόνια της χούντας, το Όταν θα ρθεί το καλοκαίρι κ.ά..

Κατά τις απογευματινές εξόδους του ο τότε σμηνίτης κατέφευγε στο σπίτι του Τάκη Τλούπα, φωτογραφίες του οποίου κόσμησαν το εξώφυλλο του πρώτου τους δίσκου, το οπισθόφυλλο του δεύτερου και πολλά ένθετα απ’ τους κατοπινούς.

Στη Λάρισα θα κατέλθουν πέντε απ’ αυτούς και έτσι ονόμασαν το σχήμα Χειμερινοί Κολυμβητές σε 5/8, αφού οκτώ είναι τα βασικά μέλη του συγκροτήματος και τα 5/8 ρυθμός που χρησιμοποιούν σε αρκετά τραγούδιά τους.

Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 35χρονη παρουσία των Χ.Κ. στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα.

Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Το συγκρότημα θα εμφανιστεί στη Λάρισα με την εξής σύνθεση:
Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Κώστας Βόμβολος: ακκορντεόν
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, φωνή
Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή
Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκi

 

Tags: , ,

Στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο η Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζοντας δυναμικά την προβολή και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος συμμετείχε στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού ΙΤΒ που διεξήχθη στο Βερολίνο το διάστημα 8-12 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας  πραγματοποιήθηκαν σημαντικές Β2Β συναντήσεις κορυφαίων στο χώρο επαγγελματιών και αναλύθηκαν τα πιο σημαντικά ζητήματα στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Βάση των στοιχείων του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, το 2016 οι Γερμανοί πραγματοποίησαν 69 εκατ. ταξίδια διακοπών και δαπάνησαν για τις διακοπές τους περίπου 70 δις ευρώ. Ο δε αριθμός των ολιγοήμερων ταξιδιών ανήλθε σε 88 εκατ. ταξίδια, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το 2015. Επίσης σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος BAT-STIFTUNF FUR ZUKUNFTSFRAGEN, οι Γερμανοί ταξιδεύουν πάλι πιο συχνά, οι διακοπές τους είναι μεγαλύτερης διάρκειας και δαπανούν περισσότερα χρήματα για το ταξίδι διακοπών τους. Εντός Ευρώπης, η μέση διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 10 μέχρι 16 ημέρες. Στη χώρα μας η μέση διάρκεια του ταξιδιού διακοπών ανήλθε σε 13 ημέρες και έπονται προορισμοί όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Κροατία και η Αυστρία, ενώ η μέση ημερήσια δαπάνη τους στη χώρα μας υπολογίζεται σε 97 ευρώ ανά άτομο. Παράλληλα το 2016 και για τέταρτη συνεχή χρονιά, σημειώνεται αύξηση των Γερμανών που πραγματοποίησαν το κύριο ταξίδι διακοπών τους στην Ελλάδα σε ποσοστό που φτάνει το 3,5% έναντι 3% του 2015.

Καθώς η ασφάλεια αποτελεί και φέτος το βασικό κριτήριο επιλογής των προορισμών θερινών διακοπών για τους Γερμανούς τουρίστες η χώρα μας, ως προς τις πωλήσεις, έχει προβάδισμα στις πρώτες κρατήσεις για τη θερινή περίοδο και συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για το 2017, ενώ μεγάλη ζήτηση υπάρχει από τουριστικούς οργανισμούς για αύξηση της δυναμικότητας αεροπορικών θέσεων και ξενοδοχειακών κλινών.

Η φετινή διοργάνωση σημείωσε ρεκόρ εμπορικών συμμετοχών με δέκα χιλιάδες εκθέτες από 187 χώρες και 120.000 εμπορικούς επισκέπτες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας που συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με επαγγελματίες του τουριστικού τομέα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των συνεργασιών. Η Θεσσαλία είναι γνωστός και αγαπημένος τουριστικός προορισμός στο γερμανικό κοινό ενώ οι πτήσεις από Μόναχο για Ν. Αγχίαλο και Σκιάθο καθώς επίσης από Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη και Ντίσελντορφ για Σκιάθο που προγραμματίζονται για τη φετινή τουριστική περίοδο συμβάλουν ουσιαστικά στην αύξηση της ροής επισκεπτών στην Θεσσαλία.

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


  None Found