Tags: , ,

Κάλεσμα της ΟΑΣΤ για συμμετοχή στον εορτασμό του Κιλελέρ

Συνεχίζουμε τον αγώνα με άλλες μορφές πάλης. Πρώτος σταθμός στη συνεχιζόμενη αγωνιστική μας πορεία είναι η συγκέντρωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη, στις 12.30, μπροστά στο Μνημείο του Αγρότη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Όλοι στο Κιλελέρ για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παρεμποδίσει τον αγώνα μας και να υποκινήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», που βρήκε ουσιαστική στήριξη από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα τα οποία συμφωνούν με την ΚΑΠ της ΕΕ και ψήφισαν τα μνημόνια, δεν πέτυχε. Η βρώμικη λάσπη που εκτοξεύει σε βάρος του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν μας αγγίζει. Η «κριτική του καναπέ και του καφενέ» από τους απόντες των αγροτικών αγώνων μας αφήνει αδιάφορους.

Στην αγωνιστική μας συγκέντρωση προσκαλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, όλους με όσους έχουμε κοινά προβλήματα, συμφέροντα και αιτήματα, καθώς δεχόμαστε την ίδια σφοδρή επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.

Η αγωνιστική μας συμπόρευση δίνει δύναμη και προοπτική στην πάλη μας. Ως οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάγκη μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα μπορέσει να οργανώσει την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης στη χώρα μας, ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και προς όφελος του λαού μας.

Αγρότες, αγρότισσες

Όλοι στο Κιλελέρ να συνεχίζουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας, κόντρα στους αντιπάλους μας που είναι:

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της χώρας μας που με την ΚΑΠ, τα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών,τους «μεγαλοτσιφλικάδες» του καιρού μας, πετώντας κι άλλους πολλούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

 • Το κράτος και οι κυβερνήσεις του που αδειάζει τις τσέπες μας με τους βαρείς φόρους, τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια.
 • Οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, πουλώντας πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας.
 • Οι τραπεζίτες που μας καταχρεώνουν με τα υψηλά επιτόκια και τα πανωτόκια και απειλούν με κατασχέσεις των σπιτιών και των χωραφιών μας.
 • Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν σαν τις ύαινες ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βίος των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

 

 Δηλώνουμε την αγωνιστική μας απόφαση ότι δεν πρόκειται ποτέ ν’ αποδεχτούμε τη μοίρα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που αποφάσισαν για μας όλοι όσοι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Διαμηνύουμε προς όλους όσοι μας έχουν ξεγραμμένους ότι τη γη που με αίμα απέκτησαν οι προπαππούδες μας και μας την κληροδότησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, θα την κρατήσουμε, δεν θα τους επιτρέψουμε να μας την πάρουν. Κολίγοι στα νέα «τσιφλίκια» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε. Το σύνθημα «τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» που φωνάζουμε στις κινητοποιήσεις μας, το εννοούμε κι αν χρειαστεί θα το κάνουμε πράξη.

Αγρότες, αγρότισσες

Η οργανωμένη πάλη μας, το αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει, η ενότητα και ο πανελλαδικός συντονισμός στον αγώνα που πετύχαμε αποτελούν παρακαταθήκη για το αύριο και για τη συνέχεια του ίδιου του κινήματος. Έχουμε επίγνωση ότι ο αγώνας μας δεν είναι «μια κι έξω», ούτε συγκυριακός, αλλά μακρύς και δύσκολος.

Ταυτόχρονα, έχουμε συνειδητοποιήσει την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες για το δυνάμωμα του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, με τη μαζικοποίηση και την ενίσχυση των αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών που υπάρχουν και τη δημιουργία νέων, που στην πράξη αποδείχτηκε ότι είναι το μοναδικό εργαλείο για οργανωμένη και αποτελεσματική αγωνιστική διεκδίκηση.

Αγρότες, αγρότισσες

Όλοι την Κυριακή 19 Μάρτη, στη συγκέντρωση στο Κιλελέρ, για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης επετείου από τον ξεσηκωμό των Θεσσαλών κολίγων.

 

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε

Tags: , ,

Ο θεσμός της «Μαθητείας» στα Τρίκαλα

Ουσιαστική η συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – Υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ο θεσμός της «Μαθητείας» ήδη υλοποιείται και σε σχολεία του Δήμου, όπως ανέλυσε σε σχετική πανθεσσαλική ημερίδα ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Γιάννης Κωτούλας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο την περασμένη Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017. Παρόντων, του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου , ο κ. Κωτούλας τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ήδη προώθησε τη συγκεκριμένη ρύθμιση, δίνοντας δυνατότητες σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ώστε να γίνει ισότιμη επιλογή για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε ότι «οι μαθητές δεν είναι πελάτες και η γνώση δεν είναι εμπόρευμα. Αντιστρέφουμε την πολιτική των ΕΠΑΛ, που είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με την επαναλειτουργία των καταργημένων τμημάτων και την επαναπρόσληψη των καθηγητών».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής και του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, η διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου και πλήθος εκπαιδευτικών. Τα τεχνικά στοιχεία του ζητήματος ανέπτυξε ο προϊστάμενος του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων κ.Ν. Μπατατέγας. Παρούσα ήταν και η προϊσταμένη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων συμμετέχει ο Δ. Τρικκαίων

Το «Διεθνές Δίκτυο Αρχαίο Ασκληπιείων» είναι γεγονός. Οι τρεις πλέον ιστορικοί Δήμοι που σχετίζονται με τον Ασκληπιό και τις βάσεις της σύγχρονης ιατρικής, οι Δήμοι Τρικκαίων, Επιδαύρου και Κω, συνασπίστηκαν. Δημιούργησαν, έτσι, ένα Δίκτυο Πόλεων και Επιστημονικών Φορέων, που είναι πλέον ο επίσημος φορέας για την ανάδειξη της σημασίας των Ασκληπιείων. Η υπογραφή του κειμένου ίδρυσής του έγινε σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Επιδαύρου κ. Κώστα Γκάτζιου και του δημοτικού συμβούλου Κω κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, ως εκπροσώπου του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση.
Η προσπάθεια σύστασης του Δικτύου είχε ξεκινήσει ήδη από το 2014. Τα δε στοιχεία που συνετέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια, είναι σαφή: Ο θεός Ασκληπιός ξεκίνησε από τα Τρίκαλα – την αρχαία Τρίκκη με το σεβάσμιο Ασκληπιείο της – τη διάδοση της επιστημονικής ιατρικής. Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου ήταν στην Αρχαιότητα βασικό κέντρο της θεραπείας της υγείας, ένα πλήρως οργανωμένο θεραπευτήριο. Το Ασκληπιείο της Κω υπήρξε επίσης κεντρικό θεραπευτήριο της Αρχαιότητας, στο οποίο αναπτύχθηκε πολύ νωρίς με τον Ιπποκράτη η επιστημονική ιατρική.
Μετά από συνεργασία με την ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικούς στα θέματα των Ασκληπιείων επιστήμονες, καθώς και με την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, προέκυψε η σύσταση του Δικτύου. Στη συνέχεια έγιναν επαφές με τον κ. Αμανατίδη, με στόχο την υποβοήθηση της ανάπτυξης του δικτύου στο εξωτερικό, ώστε να προβληθεί εξαρχής η διεθνής εμβέλεια της πρωτοβουλίας.

Στους στόχους του Δικτύου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
1. Η προώθηση και προβολή των ιστορικών, αρχαιολογικών και ιατρικών ερευνών και πορισμάτων για την πολυδιάστατη δραστηριότητα του Ασκληπιού

 1. Η συνεργασία των μελών του δικτύου στους πολιτιστικό, ιατρικό, κοινωνικό, τουριστικό και οικονομικό τομείς
 2. Η αξιοποίηση προγραμμάτων και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον ευρωπαϊκό κυρίως χώρο
 3. Η συνεργασία με επιστημονικά κέντρα, πανεπιστήμια και ιδρύματα στις χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου, με τους θεσμούς της Ε.Ε. και τους Διεθνείς  Αυτοδιοικητικούς και μη οργανισμούς.
 4. Η ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών, προβολής και εφαρμογής επιτυχών πρακτικών μεταξύ των μελών του.
 5. Η έρευνα, αναζήτηση, προβολή και αξιοποίηση του συνόλου της πολιτισμικής κληρονομιάς των Λαών της Ευρώπης και της Μεσογείου

Σημειώνεται, επίσης, ότι με τον τρόπο αυτόν, αποκτά ευρύτερη διάσταση το «Σχέδιο Ασκληπιός» που ήδη υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Αυτό στοχεύει στην αναβίωση της καλλιέργειας θεραπευτικών βοτάνων και φυτών, σε συνδυασμό με αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα, του εναλλακτικού τουρισμού, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της αξιοποίησης αγροτικών clusters.

Έδρα του Δικτύου ορίζεται η Επίδαυρος. Το έμβλημα του Δικτύου απεικονίζει τον Ασκληπιό ανακεκλιμένο με αβγό στο αριστερό χέρι και κάνθαρο στο δεξιό, τον οποίο προτείνει σε φίδι για να πιει (παράσταση σε βοιωτικό κρατήρα του 400 περ. π.Χ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).
Ο χαρακτήρας του Δικτύου είναι εθελοντικός,  ενώ μπορούν  να συμμετάσχουν ως πλήρη μέλη άλλοι ενδιαφερόμενοι Δήμοι, εάν στην περιφέρειά τους υπάρχει αρχαίο Ασκληπιείο ή αρχαίο θεραπευτικό κέντρο και εάν αποδέχονται τους σκοπούς του.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο μετέχουν μόνο τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου, δηλαδή οι Δήμαρχοι των εμπλεκόμενων Δήμων και οι Επιστημονικοί Σύμβουλοι: οι εκάστοτε προϊστάμενοι των Εφορειών Αρχαιοτήτων Τρικάλων, Αργολίδας και Δωδεκανήσου, ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης (Ανασκαφέας Επιδαύρου), ο Στέφανος Γερουλάνος (Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω) και η Μαρία Γαζούλη (Εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών).
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι «με μεθοδικά βήματα προχωρήσαμε στη συνένωση των σημαντικότερων πόλεων της χώρας με αρχαία παράδοση στον ιατρικό τομέα. Το έμβλημα των Δήμου Τρικκαίων, ο Ασκληπιός, γίνεται 3.000 χρόνια μετά, ιμάντας επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και μοχλός ανάπτυξης πολυεπίπεδων δραστηριοτήτων».

 

Tags: , ,

Φεστιβάλ σχολείων δίνουν φωνή στα όνειρα των ασυνόδευτων παιδιών

Πάνω από 1000 μαθητές σε 69 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο – το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων» ζωντανεύουν δημιουργικά τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα όνειρα των συνομήλικών τους ασυνόδευτων παιδιών.Από τις 18 μέχρι τις 31 Μαρτίου οι «Μονόλογοι από το Αιγαίο» ταξιδεύουν σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα,), ενώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της εκπαιδευτικής και τοπικής κοινότητας.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;»διοργανώνουν σειρά από εκδηλώσεις και φεστιβάλ σχολείων, αφιερωμένα στο όνειρα και τις ελπίδες των ασυνόδευτων παιδιών, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, που τιμάται στις 21 Μαρτίου. Την ημέρα αυτή, ανάλογες καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις καλούνται να οργανώσουν σχολεία και ομάδες διεθνώς στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Δράσης 2017 «Μονόλογοι από το Αιγαίο», που έχει ορίσει ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη της Υ.Α.

Οι  δράσεις και εκδηλώσεις με αφετηρία την έκδοση «Μονόλογοι από το Αιγαίο» φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα aegeanmonologues.theatroedu.gr. Ας δώσουμε φωνή στις γενιές που αναγκάστηκαν να χάσουν την παιδική τους ηλικία από τον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις δίνοντας την ευκαιρία στους μονόλογούς τους να γίνουν διάλογος σε έναν κόσμοχωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξία, που τους αγκαλιάζει όλους.

 

«Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;», ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, υλοποιείται από το 2015 από την Υ.Α. και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε όλη την επικράτεια. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έχει εμπλέξει μέχρι στιγμής πάνω 2.800 εκπαιδευτικούς, 4.000 μαθητές και 50 φορείς σε σεμινάρια επιμόρφωσης, βιωματικά εργαστήρια στο σχολείο, φεστιβάλ και σχολικές πρωτοβουλίες, καθώς και κοινές δράσεις, που φέρνουν πιο κοντά τους πρόσφυγες με τις κοινότητες υποδοχής τους. Η έκδοση «Μονόλογοι από το Αιγαίο» είναι αποτέλεσμα του προγράμματος και αποτελεί συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Τα παιδιά αυτά, που διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο.

 

Tags: , ,

Βραδιά Νεολαίας της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας ΝΔ στα Τρίκαλα

Η Περιφερειακή Οργάνωση της ΝΔ Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Γραμματείας Οργανωτικού και με τη συνεργασία των 4 ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ και των 23 ΔΗΜΤΟ Θεσσαλίας, διοργανώνει Βραδιά Νεολαίας (Συνάντηση γενεών) το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:30 μ.μ., στο μπαρ SINATRA Τρικάλων (Στρατηγού Σαράφη 6,  Τρίκαλα), με τη μέριμνα της διοργάνωσης να έχει αναλάβει η ΝΟΔΕ Τρικάλων, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κονταδάκης.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους οι:

 

 • Στέργιος Χυτούδης, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.
 • Άνθιμος Αμανατίδης, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
 • Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Αναπληρώτρια Γραμματέας Οργανωτικού  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
 • Χρήστος Βλαχοκώστας, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Αξιολόγησης & Επιμόρφωσης Στελεχών.
 • Θάνος Κολοβός, Υπεύθυνος Οργάνωσης Επαρχίας της ΟΝΝΕΔ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνάντηση γενεών και η σύσφιξη των σχέσεων των νέων με τους μεγαλύτερους, αντλώντας την εμπειρία τους.

Ένας άλλος μεγάλος στόχος της εκδήλωσης είναι να πεισθούν οι νέοι να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σήμερα στην Ελλάδα έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην πολιτική και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μόνο μέσα από την πολιτική, οι νέοι θα μπορέσουν να πάρουν τη χώρα στα χέρια τους, να παλέψουν για τη γενιά τους και να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν.

 

Τιμή ποτού: 5 €

 

Tags: , ,

Όλα έτοιμα για το 43ο κύπελλο της ΕΠΣ Τρικάλων

Δυο ιστορικές ομάδες του Νομού , ο Διγενής Νεοχωρίου και ο ΑΣ Μετεωρα θα διεκδικήσουν  το  Σάββατο 18 Μαρτίου  και  ώρα 3  το  μεσημέρι  το 43ο  κύπελλο της ΕΠΣ Τρικάλων στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.

Η  ΕΠΣ Τρικάλων σε  συνεργασία με  την  Ξεναγός Διαφημιστική αναβαθμίζει

φέτος   τον  θεσμό  προχωρώντας  σε   μια  σειρά  καινοτομιών  προκειμένου  να  του

αποδώσει την αίγλη που του αρμόζει.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου

στο  Ξενοδοχείο   Ντίνας  όπου  θα  μιλήσουν  οι  προπονητές   και  αρχηγοί  των  δυο

φιναλίστ μαζί με εκπρόσωπο της ΕΠΣ Τρικάλων στα τοπικά ΜΜΕ.

Για   πρώτη  φορά  τελικός   της  ΕΠΣ  Τρικάλων  θα  μεταδοθεί  ζωντανά  από

τηλεοπτικό  κανάλι και συγκεκριμένα από το ΤV 10 ενώ στην συνέχεια θα μεταδοθεί

και σε μαγνητοσκόπηση.

Μια  ακόμη  καινοτομία  αποτελεί  το  γεγονός  ότι  οι  εκπρόσωποι  του τύπου

που  θα  καλύψουν  τον  αγώνα θα ψηφίσουν για την  ανάδειξη του MVP του τελικού ο οποίος και θα βραβευτεί πριν την απονομή των κυπέλλων.

Επίσης  θα γινουν και ειδικές βραβεύσεις σε ποδοσφαιριστές του παρελθόντος

των δυο ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές και γκολ σε τελικούς.

Η είσοδος για όλους στον τελικό του Σαββάτου θα είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Κίνδυνοι από τρίτα πρόσωπα στον γάμο – Του Πρωτοπρεσβύτερου Αθανασίου Π. Τύμπα

Όταν ο διάβολος δεν μπορεί να χαλάσει την ευτυχία ενός ζευγαριού χρησιμοποιώντας προσωπικά τους ελαττώματα και πάθη, τότε χρησιμοποιεί τα τρίτα πρόσωπα για να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα και καταστάσεις.

Δυστυχώς πολλά ζευγάρια χωρίζουν διότι δεν προσέχουν ποια πρόσωπα βάζουν συχνά στο σπίτι τους. Δεν κινδυνεύει η ευτυχία μας απ΄ αυτούς με τους οποίους διατηρούμε μια μεγάλη απόσταση, αλλά απ΄αυτούς με τους οποίους συναναστρεφόμαστε πολλές ώρες. Έτσι συχνά ακούμε ότι ο τάδε ερωτεύτηκε τη γυναίκα του αδελφικού του φίλου, ο κουμπάρος τα έφτιαξε με τη κουμπάρα, η κόρη με τον πατριό της ή δυστυχώς ακόμη και ιστορίες αιμομιξίας όπως ο θείος με την ανιψιά ή πρώτα ξαδέλφια να έχουν σχέσεις σαρκικές μεταξύ τους.

Οι σωστές φιλίες είναι σπάνιες και πολύ χρήσιμες. Συχνά μάλιστα διατηρούνται και όταν η συζυγική αγάπη μαραίνεται. Δεν είναι σωστό όταν παντρευτούμε να ζητήσουμε από τον άλλο να χαλάσει τις καλές του φιλίες. Εκείνο όμως που δεν πρέπει να ξεχνούμε είναι ότι ο καλύτερος φίλος για τον άνδρα είναι η γυναίκα του και ο καλύτερος φίλος για την γυναίκα είναι ο άνδρας της.

Τους φίλους και συγγενείς το νέο ζευγάρι δεν θα τους βλέπει σαν σκιάχτρα, αλλά χρειάζεται προσοχή στις συζητήσεις .«Τα εν οίκω μη εν δήμω». Με το φίλο ή την φίλη δεν μπορείς να συζητάς τα συζυγικά θέματα. Τούτο ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες οι οποίες έχουν μεγαλύτερη περιέργεια. Ο σεβασμός και οι σωστές αποστάσεις εξαγνίζουν και στηρίζουν τις καλές φιλίες. Η ευτυχία του ζευγαριού πρέπει να είναι ανεξάρτητη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Για λόγους πρακτικούς και ηθικούς πολλές στεναχώριες και χαρές δεν θα τις μοιραστούμε με τους φίλους ή τους γονείς μας, αλλά με τον ή την  σύντροφο μας.

Το καλύτερο είναι μετά το γάμο μας να έχουμε φίλους κοινούς, οι οποίοι σέβονται την οικειότητα και κρατούν σωστή απόσταση από τη νέα μας ζωή. Αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο ιδίως όταν οι φίλοι είναι άγαμοι και δεν κατανοούν τις απαιτήσεις της συζυγικής ζωής. Γι΄αυτό τα νέα ζευγάρια ταιριάζει καλύτερα να συναναστρέφονται με άλλα ζευγάρια των οποίων τα προβλήματα είναι περίπου ίδια. Πρέπει όμως να επιλέγουμε ζευγάρια που έχουν καλές αρχές και κυρίως φόβο Θεού. Οι καλές  συνήθειες θα μας ωφελήσουν ενώ οι κακές μεταδίδονται σαν μολυσματική ασθένεια.

Λάθος είναι να πηγαίνουμε διακοπές μαζί με άλλα ζευγάρια ή συγγενείς. Πότε θα απολαύσουμε κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς και διαλόγου με τα παιδιά μας και την σύζυγό μας;

Ένα άλλο συχνό ατόπημα που κάνουν τα νέα ζευγάρια είναι να εκμεταλλεύονται τους γονείς και τους φίλους για την ανατροφή των παιδιών τους. Τότε αυτοί αποκτούν δικαιώματα και δημιουργούν καταστάσεις γκρίνιας μέσα στο σπίτι. Ο Θεός μας δίνει τα παιδιά για να τα αναθρέψουμε με τον δικό μας κόπο και τις δικές μας αρχές.

Τέλος ας γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος κοινός μας φίλος μπορεί να γίνει ο ανιδιοτελής πνευματικός μας. Πολλές από τις δυσκολίες της ζωής μόνον αυτός, με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, μπορεί να μας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσουμε. Καλό λοιπόν είναι κάπου – κάπου να επιζητούμε και τη δική του συντροφιά.

 

Tags: , ,

Υλοποίηση Προγράμματος Εκπαιδευομένων μαθητών αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στον Δ. Πύλης

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης για τη συμμετοχή του ∆ήμου στην υλοποίηση της «Τάξης Μαθητείας» αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., μετά την έγκριση της συγκεκριμένης πράξης, ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέκος Ευάγγελος, Παύλος Μπόμπορας, Άρης Τζάνης, Χαντζής Σωτήριος και ο Δ/ντής του ΕΠΑΛ κ. Τσιούνης, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Πύλης για μία πρώτη ενημέρωση, για το ξεκίνημα του Προγράμματος.

Μαζί τους ήταν και οι εννέα (9) ωφελούμενοι απόφοιτοι μαθητές του Ε.Π.Α.Λ., οι οποίοι θα εκπαιδευθούν σε θέσεις εργασίας του ∆ήμου και συγκεκριμένα για την ειδικότητα «Υπάλληλος ∆ιοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» τρεις (3) θέσεις, για την ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και ∆ικτύων», τρεις (3) θέσεις, για την ειδικότητα «Τεχνικός Οχημάτων», τρεις (3) θέσεις.

Έγινε η πρώτη γνωριμία, αναλύθηκαν οι στόχοι, επιβεβαιώθηκε η ζεστή «αγκαλιά» του Δήμου προς τους νέους εκπαιδευομένους αποφοίτους του ΕΠΑΛ, δόθηκαν οι κατευθύνσεις.

Ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε καλή εργασιακή προοπτική και υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό τους, στο καινούργιο ξεκίνημα τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Tags: , ,

Tο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων γιορτάζει την παγκόσμια ήμερα ποίησης

Πέντε σημαντικοί Έλληνες ποιητές θα προσέλθουν και θα απαγγείλουν το βράδυ της Τρίτης 21 Μαρτίου και ώρα 8.00 μμ στον Μύλο Ματσόπουλου, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα ποίησης και ταυτόχρονα το Τρικαλινό κοινό. Οι ποιητές που θα έλθουν και θα απαγγείλουν αποσπάσματα από το έργο τους είναι οι Αναστάσης Βιστωνίτης, Αντώνης Κάλφας, Νίκος Λάζαρης, Γιώργος Μαρκόπουλος και Αντώνης Φωστιέρης. Συντονίζει ο Ηλίας Κεφάλας.
Ο Αναστάσης Βιστωνίτης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1952. Παρουσιάστηκε στα Γράμματα το 1970 και από τότε εξέδωσε δέκα ποιητικές συλλογές, πέντε πεζογραφικά βιβλία, τέσσερις τόμους δοκιμίων κι ένα βιβλίο μεταφράσεων του κινέζου ποιητή της δυναστείας των Τανγκ, Λι Χο. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρα, δοκίμια, ταξιδιωτικά κείμενα και κριτικά σημειώματα στις εφημερίδες Η Καθημερινή και Η Αυγή και στα περιοδικά Αντί, η λέξη, Γράμματα και Τέχνες, Χάρτης, Το δέντρο, Εντευκτήριο, Νέα Πορεία, Poetix, Πλανόδιον, Φρέαρ  κ.α. Είναι συντάκτης του Βήματος από το 1991. Υπήρξε μέλος της επιτελικής ομάδας που συνέταξε τον Φάκελο Υποψηφιότητας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (επιμελητής και συντάκτης).  Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Από το 1996 ως το 2001 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Συγγραφέων (European Writers’ Congress) και από το 2003 ως το 2008 αντιπρόεδρός της. Ποιήματα, δοκίμια και πεζογραφήματά του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες. Πέντε ποιητικά βιβλία του εκδόθηκαν στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα σλαβομακεδονικά, τα σλοβενικά και τα εβραϊκά, κι ένα πεζογραφικό στα σερβικά.

Ο Αντώνης Κάλφας γεννήθηκε το 1956 στην Κατερίνη, όπου και ζει. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα, μεσαιωνική και νεότερη ελληνική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και εργάζεται από το 1990 ως φιλόλογος στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Έχει γράψει ποιητικά βιβλία, φιλολογικές και ιστορικές μελέτες και ασχολείται επισταμένως με την λογοτεχνική κριτική. Διευθύνει τις εκδόσεις “Τραμ” .

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος γεννήθηκε στη Μεσσήνη το 1951, αλλά από το 1965 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και στατιστική. Παράλληλα με την ποίηση γράφει λογοτεχνικές κριτικές και άλλα κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες.
Έχει κυκλοφορήσει επτά ποιητικές συλλογές, μία με πεζά, δύο τόμους με κείμενά του για το έργο άλλων ποιητών, δύο μονογραφίες (για το ποδόσφαιρο στην ελληνική ποίηση και για το έργο του Τάσου Λειβαδίτη), ενώ έχει επιμεληθεί βιβλία γύρω από την ποίηση. Το 1996 τιμήθηκε με το «Βραβείο Καβάφη» στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1999 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή του «Μη σκεπάζεις το ποτάμι», η οποία, στη συνέχεια, ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Αριστείο του 2000. Σε μετάφραση Michel Volkovitch εκδόθηκε στα γαλλικά μια επιλογή από όλες τις ποιητικές συλλογές του με τον γενικό τίτλο «Ne recouvre pas la riviere» (εκδ. Desmos/ «Cahiers grecs», Paris 2000). Το 2011 τιμήθηκε και πάλι με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, για τη συλλογή του «Κρυφός κυνηγός», και με το βραβείο του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων από το 1982, ενώ στο διάστημα 1984-1986 διετέλεσε μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο Νίκος Λάζαρης γεννήθηκε το 1947 στη Νίκαια του Πειραιά, αλλά έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Λυκόβρυση, όπου και κατοικεί μόνιμα. Σπούδασε δημοσιογραφία και κινηματογράφο. Επαγγελματικά, ασχολήθηκε αρχικά με τη δημοσιογραφία (δημοσιογράφος σε μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά) και στη συνέχεια, με τη διαφήμιση (κειμενογράφος και διευθυντής δημιουργικού τμήματος σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες). Εργάστηκε επίσης ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λυκόβρυσης (1994-2002) και ως διευθυντής στο Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος -Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» (2003-2006). Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1974, με τέσσερα ποιήματα στον τόμο «Κατάθεση ’74». Ακολούθησαν οι ποιητικές συλλογές «Ο βυθός της γκαζόζας», 1975, «Το δάσος των εκρήξεων», 1978, «Ερωτογράφημα», 1981, «Τα δέντρα τρέχουν βιαστικά», 1985, η συγκεντρωτική έκδοση «Ο βυθός της γκαζόζας και άλλα ποιήματα: 1975-1985», 1995 (εκτός εμπορίου), «Το αόρατο νήμα», Παρουσία, 2002, και η νέα συγκεντρωτική έκδοση «Η ένταση είναι διαρκής: ποιήματα 1975-2002», Τυπωθήτω, 2007. Διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής στα λογοτεχνικά περιοδικά «Γράμματα και Τέχνες» και «Πλανόδιον», ενώ με την ιδιότητα του κριτικού λογοτεχνίας, συνεργάζεται με τη «Νέα Εστία» και το «Πλανόδιον». Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Ο Αντώνης Φωστιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και Ιστορία Δικαίου στο Παρίσι.

Από το 1971 έως σήμερα δημοσίευσε δέκα ποιητικές συλλογές και διηύθυνε τα λογοτεχνικά περιοδικά  Η Νέα Ποίηση (1974-1976) και  Η Λέξη (1981-2010).

Δεκαοκτώ μεταφράσεις βιβλίων του έχουν κυκλοφορήσει από έγκυρους εκδοτικούς οίκους στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία, Σερβία, Η.Π.Α., Αργεντινή).

Του έχουν απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Καβάφη (1993), το Βραβείο Βρεττάκου του Δήμου Αθηναίων (1998), το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (2004), το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω (2004) και, για το σύνολο του έργου του,  το Βραβείο Ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών (2010).

Την παρουσίαση των ποιητών θα κάνουν τρικαλινοί ποιητές με μικρές εισηγήσεις πάνω στη ζωή και το έργο τους.

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων στο ΚΠΕ Ιθάκης

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο: «Περιβάλλον-Πολιτισμός-Τουρισμός: στα ίχνη του παρελθόντος με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναζητώ ένα βιώσιμο μέλλον» που εκπονεί το σχολείο μας το σχολικό έτος 2016-17 με συντονίστρια την κ. Πατραμάνη Ευαγγελία ΠΕ05 , οργανώθηκε μια επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Ιθάκης την Πέμπτη,16/02/2017, με επιστροφή δυο μέρες αργότερα το Σάββατο 18/02/2017.

Στις 5:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης συναντηθήκαμε εμείς, τα 30 παιδιά του προγράμματος (της δευτέρας και της τρίτης γυμνασίου) μαζί με τους συνοδούς καθηγητές μας, Μαγαλιού Καλλιόπη ΠΕ19, Μπανάσιου Ευαγγελία ΠΕ02 και Τσαγκαδόπουλο Χαράλαμπο ΠΕ03, ώστε να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για το νησί της Ιθάκης. Όλοι μας είχαμε κοιμηθεί ελάχιστες ώρες το προηγούμενο βράδυ λόγω της ανυπομονησίας μας, όμως αυτό δεν μείωσε στο ελάχιστο τη διάθεση μας.

Ύστερα από διαδρομή πέντε περίπου ωρών φτάσαμε στο λιμάνι του Αστακού από όπου πήραμε το πλοίο για τον Πισαετό Ιθάκης. Ο καιρός ήταν ζεστός και αυτό μας επέτρεπε να βγαίνουμε πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου και να κοιτάζουμε τα κύματα περνώντας δίπλα από αλλά νησιά. Έπειτα από τρεισήμισι ώρες στη θάλασσα φτάσαμε επιτέλους στην περιβόητη Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα. Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), μας καλωσόρισαν οι υπεύθυνοι και μας περιέγραψαν το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες. Έπειτα, πήγαμε στα δωμάτια και ταχτοποιήσαμε τα πράγματα μας. Το απόγευμα συναντηθήκαμε όλοι σε μια αίθουσα όπου μας έδειξαν προβολές σχετικά με την ομηρική Ιθάκη, αλλά και τον πλανήτη μας, τη γη. Όλες οι παρουσιάσεις αλλά και οι δραστηριότητες που ακολούθησαν, φαινόταν πως είχαν οργανωθεί με χαρά και μεράκι από τους υπευθύνους αφήνοντας τη σχολική μας ομάδα ευχαριστημένη και δείχνοντας της πως η εκπαίδευση δεν σχετίζεται μόνο με τα θρανία και τα βιβλία.

Όταν ήρθε το βράδυ, αποφασίσαμε να κάνουμε βόλτες στο νησί όπου ο καθένας θα μπορούσε να απολαύσει το βραδινό του γεύμα σε ένα από τα λίγα, λόγω χειμώνα, ανοιχτά μαγαζιά. Η παρουσία του κόσμου ήταν ελλιπής, όμως εμείς ήμασταν μαγεμένοι από την ηρεμία του νησιού, το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό του στυλ και την γαλήνη της θάλασσας.

  Παράσχη Ιωάνν-Γ2

Τη δεύτερη μέρα ξυπνήσαμε πρωί για να πάρουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία και στις 9 ξεκίνησε η ξενάγηση στο βόρειο μέρος του νησιού,  με τον έναν απ’ τους δύο υπεύθυνους του ΚΠΕ. Επισκεφτήκαμε το μοναστήρι της Παναγίας της Καθαριώτισσας όπου μας μίλησε ένας μοναχός και μια ιστορική εκκλησία στην Ανωγή

Καρκανιά Αλεξάνδρα-Γ1

Στην περιοχή της Ανωγής είδαμε κάποια μενίρ που βρίσκονταν κρυμμένα σε μια ποικιλία οπωροφόρων δένδρων και θάμνων. Όλοι μας κοιτούσαμε τους πελώριους αυτούς λίθους από κάτω, απορώντας πως μέσα στους αιώνες δεν έχουν πέσει.

Παράσχη Ιωάννα-Γ2

Κατόπιν απολαύσαμε μια βόλτα στο Κιόνι ένα άλλο απ’ τα εννέα χωριά της βορείου Ιθάκης.  Η θέα ήταν απλά αποστομωτική τόσο στα χωριά όσο και στη διαδρομή. Βλέπαμε τα γαλαζοπράσινα νερά να αστράφτουν σε συνδυασμό με τη πλούσια βλάστηση και νομίζαμε πως ήταν καλοκαίρι. Το μεσημέρι μετά το μεσημεριανό στο κέντρο ξεκουραστήκαμε, για να μαζέψουμε δυνάμεις για το απόγευμα.

Το απόγευμα παίξαμε στη πλατεία του Βαθέος το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού χωρισμένοι σε ομάδες, λύνοντας διάφορους γρίφους σχετικούς με το τι είχαμε παρακολουθήσει την προηγούμενη μέρα. Μετά επιστρέψαμε στο ΚΠΕ όπου κάθε ομάδα είχε ένα θέμα σχετικό με την Οδύσσεια, πάνω στο οποίο έπρεπε να γράψουμε όλοι μαζί μια ιστορία συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο. Το διασκεδαστικό και πρωτότυπο ήταν το ότι στη συνέχεια μετατρέψαμε τις ιστορίες μας σε θεατρικά, τα οποία είχαν πολλή πλάκα και διασκεδάσαμε με την ψυχή μας!

Καρκανιά Αλεξάνδρα-Γ1

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η στιγμή που γίναμε σεναριογράφοι  γράφοντας τη δική μας ιστορία και ύστερα που τη δραματοποιήσαμε. Είχε πολλή πλάκα!

Λυγάτσικα Ιωάννα-Β3

Η καλύτερη εμπειρία ήταν το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, το οποίο διαδραματίστηκε στην πλατεία του χωριού. Το βράδυ μας έκλεισε με ένα θεατρικό δρώμενο του οποίου σεναριογράφοι ήμασταν εμείς. Η ενδυματολογική προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια των υπεύθυνων του ΚΠΕ που μας έδωσαν μάσκες και υφάσματα.

Κοκκώνη Μαρία-Β1

Τέλος παρακολουθήσαμε βίντεο σχετικά με τη προστασία του περιβάλλοντος, συμπληρώσαμε ένα ερωτηματολόγιο και αποχαιρετήσαμε τους υπεύθυνους. Παρόλο που ήταν Παρασκευή βράδυ στο νησί πάλι δεν υπήρχε κίνηση και έτσι για τελευταία φορά ζωηρέψαμε εμείς το νησί. Επιστρέφοντας στο ξενώνα του ΚΠΕ ευχαριστηθήκαμε όσο μπορούσαμε την τελευταία βραδιά μας εκεί.

Το Σάββατο το πρωί πήραμε νωρίς πρωινό καθώς στις 9 μπήκαμε στο καράβι παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, αποχαιρετώντας το φανταστικό τοπίο της Ιθάκης και βλέποντας το να ξεθωριάζει όσο απομακρυνόμασταν. Η εκδρομή μας όμως δεν είχε τελειώσει καθώς μπροστά μας είχαμε πολλές ώρες ταξίδι. Η μαγεία του πλοίου και στην επιστροφή ήταν μοναδική και αφού όλη την ώρα ήμασταν στο εξωτερικό μέρος, είχαμε την τύχη να δούμε και δελφίνια να διασχίζουν γρήγορα μια θαλάσσια διαδρομή ακριβώς δίπλα μας!

  Καρκανιά Αλεξάνδρα Γ1

Η ημέρα της επιστροφής έφτασε. Αποχαιρετήσαμε το νησί του Οδυσσέα ελπίζοντας ότι κάποτε θα φτάσουμε στη δική μας «Ιθάκη». Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια σπουδαία εμπειρία! Ανακαλύψαμε νέους τόπους, παίξαμε και ξεδιπλώσαμε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες μας.

  Κοκκώνη Μαρία. Β1

Tags: , ,

Συνάντηση εθελοντικών ομάδων στην Περιφέρεια για το Let’s do it Greece

Την Τετάρτη 15/3 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί κεντρική συντονιστική συνάντηση σε επίπεδο Θεσσαλίας για τη διοργάνωση του Let’s do it Greece 2017 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λάρισα. Το Let’s do it Greece είναι μια πρωτοβουλία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, όπου Πανελλαδικά, φορείς, εθελοντές και απλοί πολίτες θα συνενωθούν πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει στο www.letsdoitgreece.org.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Νέους που ονειρεύονται να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Για την υλοποίηση της δράσης καλούνται εθελοντικοί φορείς, πολίτες, σύλλογοι και σωματεία, να έρθουν αύριο Τετάρτη 15/3 και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Tags: , ,

Το Χαμόγελο του Παιδιού συγκεντρώνει τρόφιμα ενόψει Πάσχα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει Πάσχα, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά. Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, δεν έχουν αποθέματα, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας το 2016 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 22.724 παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας. Σε ποσοστό 84,7 % οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθημερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέμονται απευθείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού.

Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανομής των ειδών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (προβλήματα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κλπ). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των μελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσμός και να μην οδηγείται η οικογένεια σε κλιμάκωση της κρίσης με αρνητικά αποτελέσματα για τα παιδιά. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την – κατά το δυνατόν – αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

 

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 • Γάλα εβαπορέ
 • Λάδι
 • Ρύζι
 • Όσπρια
 • Αλεύρι
 • Σάλτσα τομάτας
 • Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
 • Άνθος αραβοσίτου
 • Αλάτι, Ξύδι, Μπαχαρικά
 • Πουρές
 • Βρεφικές κρέμες
 • Βρεφικό γάλα
 • Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)
 • Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό – απορρυπαντικό ρούχων, χλωρίνη κ.λ.π)
 • Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
 • Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)
 • Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στο:  

 • Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλία

Διεύθυνση: Αγιάς 97, Λάρισα, Τηλ.: 2410-555422

E-mail: socialservicesthessalia@hamogelo.gr

Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Γρηγόρης Λιογγαρίδης, 2410-560900, thessaliacoord@hamogelo.gr

 

Tags: , ,

Συμβουλευτική φοιτητών στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας

Με απόφαση της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Ίδρυμα Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών.

Η συμβουλευτική φοιτητών αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν καταξιωμένο θεσμό, αναπόσπαστα δεμένο με τη συνολική λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η οποία έχει σαν στόχο τη συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη των φοιτητών, σε κάθε μεταβατική τους περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Η συμβουλευτική φοιτητών προσφέρεται από την αντίστοιχη εξειδικευμένη υπηρεσία συμβουλευτικής φοιτητών.

H επιστήμη της Συμβουλευτικής ασχολείται με την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου και την προώθηση της αυτογνωσίας του. Η αυτογνωσία αυτή βοηθά στην καλύτερη χρήση των αποθεμάτων και των ικανοτήτων που διαθέτει το άτομο για να φτάσει στην αυτοπραγμάτωσή του. Η Συμβουλευτική έχει ως στόχο να βοηθήσει το άτομο να αναπτύξει τις εσωτερικές του δυνάμεις και δυνατότητες στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Ξεκίνησε ως η ανθρώπινη ανάγκη προσφοράς βοήθειας στα άτομα του περιβάλλοντός μας που τη χρειάζονταν. Εξελίχθηκε σε ειδίκευση της επιστήμης της ψυχολογίας για να είναι περισσότερο αποτελεσματική και να μειώνει τα περιθώρια λαθών που γίνονται από άγνοια και κακούς χειρισμούς.  Αυτό σημαίνει ότι έχει δική της φιλοσοφία, ειδικούς κανόνες, μεθόδους και τεχνικές και απευθύνεται σε ολόκληρη  την Κοινότητα του Ιδρύματος.

Το μοντέλο της Συμβουλευτικής Υποστήριξης αναφέρεται επίσης και σε εργαζόμενους, έχοντας σαν στόχο τη διαχείριση των ψυχοκοινωνικών και συμπεριφοριστικών ρίσκων, τα οποία επιδρούν αρνητικά στην εργασία και επηρεάζουν την ευεξία και αποτελεσματικότητα τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο φορέων και οργανισμών. Η ενίσχυση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού με δεξιότητες επίλυσης των αναδυόμενων προκλήσεων συμβάλει στην επαρκή προετοιμασία τους για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινής ζωής εντός ή εκτός εργασιακού χώρου.

 

 Βασικοί στόχοι των συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι:

 • Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και άμεσης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους:
 • Φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας
 • Καθηγητές «   « «
 • Διοικητικούς Υπαλλήλους &
 • Ε.ΤΠ –Ε.ΔΙ.Π.
 • Η ευαισθητοποίηση του φοιτητικού και του εργαζόμενου πληθυσμού σε θέματα που τους αφορούν και τα οποία άπτονται της καθημερινότητάς τους.

Προσφερόμενες υπηρεσίες:

 • Ατομική συμβουλευτική
 • Ομαδική συμβουλευτική
 • Βιωματικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια

Ατομικές και ομαδικές συναντήσεις διέπονται σε κάθε περίπτωση από τον εμπιστευτικό τους χαρακτήρα, το απόρρητο και την εχεμύθεια.

Θέματα για τα οποία μπορούν να απευθύνονται οι φοιτητές/ιες  είναι τα εξής :

 • Προβλήματα στη φοιτητική ζωή/σπουδές (δυσκολίες προσαρμογής στην ακαδημαϊκή ζωή, μειωμένη απόδοση, άγχος εξετάσεων, έλλειψη συγκέντρωσης)
 • Προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις (δυσκολίες στις φιλικές, προσωπικές, οικογενειακές σχέσεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση)
 • Επαγγελματική συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός
 • Άλλα προβλήματα (εξαρτήσεις, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διαταραχές ύπνου, διαταραχές διατροφής).

 

Θέματα για τα οποία μπορούν να απευθύνονται οιλοιποί  εργαζόμενοι της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ιδρύματος είναι τα εξής :

 • Προβλήματα στις διαπροσωπικές ή εργασιακές σχέσεις
 • Εργασιακό άγχος
 • Εργασιακός εκφοβισμός
 • Ζητήματα επαγγελματικής εξέλιξης και προσανατολισμού
 • Ζητήματα προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης
 • Άλλα προβλήματα (εξαρτήσεις, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διαταραχές ύπνου, διαταραχές διατροφής)

Ποιοι μπορούν να απευθύνονται στη συμβουλευτική υπηρεσία:

 • Οι εν ενεργεία φοιτητές όλων των Τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας
 • Οι εργαζόμενοι της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Θεσσαλίας  ( Ε.Π., Διοικητικοί, Ε.Τ.Π, -ΕΔΙ Π).

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας μετά από διαγωνισμό προσέλαβε την Ψυχολόγο  Μούτου Κατερίνα  με αριθμ. τηλέφωνου: 2410 684369 εσωτερικό 369 και με Email: moutouk@teilar.gr, το γραφείο της βρίσκεται  κοντά στο γραφείο του συνηγόρου του Φοιτητή  ,στο Κεντρικό κτίριο, με ώρες επισκέψεων από  9:00 – 15:00 καθημερινάκαι δωρεάν για όλους.Οι ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ορίζονται κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου.

 

Tags: , ,

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Κωτσού στα Ευαγόρεια 2017 στην Πάφο

Ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός ήταν ο επίσημος καλεσμένος του Δήμου Πάφου στα φετινά «Ευαγόρεια 2017» τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο για να τιμάται η θυσία και να κρατείται άσβεστη η μνήμη του ήρωα, έφηβου, ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το    Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 ώρα 18:30 – με Φιλολογικό Μνημόσυνο και ολοκληρώθηκαν την       Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 με  Θρησκευτικό Μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου Πάφου.

Στις εκδηλώσεις που για την Κύπρο και ιδιαίτερα για την Πάφο έχουν μεγάλη σημασία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος, ενώ παρέστησαν από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδων Φαίδωνος καθώς και το σύνολο των στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών αρχών της Μεγαλονήσου.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου έγινε φιλολογικό μνημόσυνο κατά το οποίο ο κ. Κωτσός έκανε τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Με πολλή χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου και των μελών του  Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» να παρευρεθώ στα «Ευαγόρεια 2017» και να τιμήσουμε τη μνήμη μιας από τις ευγενέστερες και ηρωικότερες μορφές που ανέδειξε ο ελληνισμός, τη μνήμη του αθάνατου έφηβου μαθητή και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Προσέρχομαι, λοιπόν, σήμερα έμπλεος συγκίνησης ως προσκυνητής στον γενέθλιο τόπο του ήρωα και κλίνω γόνυ ευλαβείας στη μνήμη του.                   Η σύντομη αλλά ένδοξη  πορεία του Ευαγόρα   στο βουνό και στην πόλη, η αφοβία του ενώπιον των κινδύνων, η ψυχική δύναμη, η οξύνοια και η περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισε τον θάνατο τον κατέστησαν διαχρονικό σύμβολο για όλους τους λαούς που μάχονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Γνώριζε            ότι η απελευθέρωση της πατρίδας απαιτούσε θυσίες που μπορούν να αναλάβουν άνθρωποι που δεν διστάζουν να αναμετρηθούν με τον θάνατο. Άνθρωποι που συνειδητοποιούν ότι ο θάνατος αυτός γίνεται αφετηρία ζωής, ανανεώνει τον κόσμο και κηρύσσει τις πανανθρώπινες αξίες. Αυτόν ακριβώς τον θάνατο επέλεξε ο Ευαγόρας, όταν πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποχαιρετήσει τους μαθητές και τους δασκάλους του και να ανεβεί τα σκαλοπάτια που τον έφεραν στην «πανώρια κόρη», τη Λευτεριά, για την οποία αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή εκείνης της νύχτας της 13ης προς την 14η Μαρτίου 1957, που οι δήμιοι πέρασαν τη θηλιά στον λαιμό του. Σήμερα, εξήντα χρόνια μετά, και τούτη η άνοιξη μπαίνει στην Κύπρο χωρίς άνθη. Οι εκκλησίες στα κατεχόμενα παραμένουν αλειτούργητες. Οι καμπάνες τους βουβές. Σε πόλεις και χωριά που άλλοτε έσφυζαν από ελληνικότητα, υφίσταται το διαρκές έγκλημα του εποικισμού. Οι διεθνείς οργανισμοί παραμένουν αδιάφοροι. Σκοτεινά κέντρα απεργάζονται λύσεις που ουσιαστικά οδηγούν στη διχοτόμηση ή και στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου.

Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων του ελληνισμού προκειμένου τα σχέδια αυτά να αποτραπούν. Μπορεί οι ισχυροί να έχουν τη δύναμη, αλλά έχουμε και εμείς το δίκιο. Γι’ αυτό αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι μάρτυρες της Κυπριακής ελευθερίας. Γι’ αυτό ανέβηκαν στην αγχόνη οι αθάνατοι που κείτονται στα Φυλακισμένα Μνήματα. Τη φωνή των ηρώων αυτών πρέπει να αφουγκραστούμε. Τη φωνή του Μιχαλάκη, του Γρηγόρη, του Αντρέα, του Ιάκωβου, του Χαρίλαου, του Μάρκου, του Κυριάκου, του Στυλιανού, του Αντρέα, του Μιχαήλ, του Στέλιου, του Αντρέα. Και ανάμεσα σε όλους αυτούς τη φωνή του Ευαγόρα.

Ως Δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι, σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Μανώλη Στεργιούλη και φορείς του Δήμου, πρόκειται να οργανώσουμε εκδήλωση προς τιμήν του Ευαγόρα. Με χαρά θα αναμένουμε τα μέλη της κυπριακής αποστολής που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ»

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε Θρησκευτικό Μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό της Πάφου και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ήρωα.

 

Tags: , ,

Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης και Αμπελουργικό μητρώο

Εν όψει της έναρξης της υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους αμπελοκαλλιεργητές ότι σύμφωνα με το άρθρο 61 του Καν(ΕΕ) 1306/2013 και το άρθρο 10 της με αρ. 1011/21054/18-2-2016 (ΦΕΚ 486Β/26-2-2016) Υπουργικής Απόφασης πρέπει να υπάρχει συμβατότητα της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (αμπελουργικό μητρώο) με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Συνεπώς τα αλφαριθμητικά στοιχεία που αναφέρονται στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης και αφορούν κυρίως τα οινάμπελα, θα πρέπει να είναι σε πλήρη συμφωνία με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (αμπελουργικό μητρώο).

Επιπλέον, κατά την εφαρμογή των προγραμμάτων και των δράσεων του αμπελοοινικού τομέα (π.χ. αναδιάρθρωση αμπελώνων, βιολογική γεωργία, γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα) πρέπει να υπάρχει δυνατότητα επαλήθευσης των δηλωμένων στοιχείων των δύο βάσεων (Αμπελουργικού Μητρώου και ΟΣΔΕ), επομένως θα πρέπει κατά την ενημέρωση του Αμπελουργικού Μητρώου αλλά και αντίστροφα, κατά την υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), να επιβεβαιώνονται τα καταγεγραμμένα στοιχεία των δύο βάσεων από τον παραγωγό (υπόχρεο της ορθής δήλωσης των στοιχείων των αμπελοτεμαχίων και της καλλιεργητικής τους κατάστασης).

Όσο αφορά στα αμπελοτεμάχια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, σύμφωνα με το άρθρο 11 της με αρ. 3714/110476/4-9-2014 (ΦΕΚ 2443Β/15-9-2014) Υπουργικής Απόφασης, πρέπει στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης να δηλώνονται από τους παραγωγούς τα επιλέξιμα αμπελοτεμάχια της ομάδας καλλιέργειας και οινοποιήσιμης ποικιλίας και ως παράλληλη δράση «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» με τους κωδικούς όπως κάθε φορά ισχύουν.

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


  None Found