Tags: , ,

Το αγρόκτημα Βασιλάκου επισκέφθηκε το σχολείο Μ. Καλυβίων Τρικάλων

Την προηγούμενη εβδομάδα, ομάδα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, του δημοτικού σχολείου Μεγ. Καλυβίων Τρικάλων, επισκέφτηκε το Αγρόκτημα Βασιλάκου, με σκοπό εκπαιδευτικό. Να δουν και να ακούσουν οι μαθητές για τη βιολογική καλλιέργεια, τις δραστηριότητες του Αγροκτήματος και να αγοράσουν προϊόντα  της εποχής, κυρίως βότανα και πολύ Αλόη σε γλάστρες. Τους επισκέπτες, ξενάγησε ο ιδιοκτήτης του Αγροκτήματος γεωπόνος Σωκράτης Βασιλάκος. Η        επίσκεψη αυτή, αποτέλεσε συνέχεια ή ανταπόδοση της επίσκεψης του κ. Βασιλάκου που πραγματοποίησε ως καλεσμένος στο δημοτικό σχολείο Μεγ. Καλυβίων την περασμένη άνοιξη,  όπου μίλησε στους μαθητές του σχολείου για τα βότανα και την φυσική υγιεινή.

Tags: , ,

Αιμοδοσία με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροπωτού

Την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 09:00 μέχρι 13:00 στο Κέντρο Υγείας Πύλης, οργανώνεται και θα λάβει χώρα Αιμοδοσία με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροπωτού.

Ενός Συλλόγου, με μεγάλη ιστορία.

Με παρελθόν, με παρόν και μέλλον.

Στον συγκεκριμένο τομέα βοήθησε με το παραπάνω ανθρώπους που είχαν ανάγκη φιάλες αίματος.

Και όχι μόνο Ροπωτιανούς αλλά και σε όποιον το χρειάστηκε και το ζήτησε.

Ο Δήμος Πύλης στηρίζει τέτοιες ενέργειες και σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροπωτού καλεί όλους – όσους μπορούν – να συμμετάσχουν και να δώσουν το παρόν.

Γιατί η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.

Οι αιμοδότες πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Tags: , ,

Τον δήμαρχο Καλαμπάκας επισκέφθηκε ο νέος Αστυνομικός Δ/ντής Τρικάλων

Την Παρασκευή 10/03/2017, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Χρήστος Σινάνης, υποδέχθηκε στο γραφείο του το νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Γεώργιο Σπηλιόπουλο, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Μαζί  με τον κ. Σπηλιόπουλο ήταν και ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαμπάκας κ. Αλέξανδρος Αγραφιώτης. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που απασχολούν τον Δήμο Καλαμπάκας και την ευρύτερη συνεργασία του Δήμου με το αντίστοιχο Αστυνομικό Τμήμα.

 

Δήμος Καλαμπάκας

Tags: , ,

Ταξίδια και εθελοντισμός αποτυπωμένα σε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ

Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 18.00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο στο Μύλο του Ματσόπουλου, για την προβολή του ντοκιμαντέρ μας »AsiaQuest : Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο».

Ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα μετά από ένα απίστευτο 6μηνο οδοιπορικό στην Αφρική, αποφάσισαν να διασχίσουν και την Ασία σε 6 μήνες!

Αυτή τη φορά η διαδρομή ήταν από το Νέο Δελχί στην Ινδία μέχρι το Πεκίνο στην Κίνα, εξερευνώντας 11 υπέροχες χώρες με την Ασιατική κουλτούρα να είναι άκρως απολαυστική!
Σαγηνευτικά τοπία, μεγαλοπρεπείς ναοί, εξωτικές αγορές, παραδοσιακοί χοροί, έντονες γεύσεις και φυσικά μοναδικοί
άνθρωποι, οι οποίοι κάνανε το ταξίδι αυτό ξεχωριστό! Βέβαια και πάλι, κύριος σκοπός ήταν η προσφορά σε τοπικές κοινότητες όπου υπάρχει ανάγκη.
Έτσι, με χρήματα που μάζεψαν από διαδικτυακές καμπάνιες, κατάφεραν να χτίσουν ένα θερμοκήπιο στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, αλλά και σχολικές αίθουσες σε Καμπότζη και Βιετνάμ!

Το ντοκιμαντέρ αυτό θα σας καθηλώσει κάνοντας όλοι μαζί ένα υπέροχο ταξίδι από το εγώ στο εμείς!

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς
Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη και Θεοδώρα Μπίτση.

Δείτε το τρέιλερ του AsiaQuest ντοκιμαντέρ
εδώ: https://youtu.be/uUG3Zq9HNcQ

Για όποιον θέλει να στηρίξει την προσπάθειά μας, το dvd διατίθεται στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.

Σας περιμένουμε όλους!
Διάρκεια 68′

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Tags: , ,

Εκδήλωση για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Χορτιάτη

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση προς τους πολίτες στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης») για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Μιχάλης Γεράνης,  καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Μάρδας και Ιωάννης Σαρίδης. Εκ μέρους της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βενέτης Μπούρας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Λεωνίδας Μπακούρας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος για να ενημερώσουν τους πολίτες του Χορτιάτη αναφορικά με τις επεκτάσεις του δικτύου, τη διαδικασία σύνδεσης και τα οφέλη που προκύπτουν από τις χρήσεις του φυσικού αερίου.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Φάμελλο για τη συμβολή του, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, για την έναρξη της ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή του Χορτιάτη. Το φυσικό αέριο τόνισε, ως οικονομικότερο, φιλικό προς το περιβάλλον και καλύτερης ποιότητας καύσιμο είναι ευπρόσδεκτο τόσο από τους πολίτες των ορεινών περιοχών του Δήμου, όσο και για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα ωφεληθούν από την χρήση του φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, επισήμανε ότι υλοποιείται η ανάπτυξη του Δικτύου φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Με τις επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου ανέφερε, θα τροφοδοτηθούν πολίτες σε νέες απομακρυσμένες περιοχές από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, δίνοντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας περαιτέρω στην ανάπτυξη μέσω της μείωσης του ενεργειακού κόστους και στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας, αναφέρθηκε στη διακριτή λειτουργία της εταιρείας ως Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής από 30/12/2016, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην σταθερή πορεία των επενδύσεων της εταιρείας όλα τα προηγούμενα έτη, καθώς και στην υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της εταιρείας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι η σύνδεση του Χορτιάτη με το δίκτυο φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί έως την έναρξη της επόμενης περιόδου θέρμανσης, τροφοδοτώντας κατά τη διέλευση του αγωγού και ένα τμήμα της περιοχής της Εξοχής, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις του Δήμου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι η αρμοδιότητα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι η κατασκευή, η συντήρηση, η λειτουργία και η διαχείριση του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου έως τον μετρητή. Οι Εσωτερικές Εγκαταστάσεις θα πρέπει να κατασκευάζονται σύμφωνα με τον Τεχνικό Κανονισμό και οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται σε αδειοδοτημένους τεχνικούς.

O Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Στεργιόπουλος Μιχάλης ανέφερε ότι σε ισχύ βρίσκεται η προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια). Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στη διαδικασία σύνδεσης, τόνισε επίσης, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τον βασικό σχεδιασμό του Δικτύου Διανομής του Χορτιάτη και ότι το δίκτυο θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες αιτήσεις ενδιαφέροντος των πολιτών.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Πωλήσεων της Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Βουλγαρίδης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εταιρεία ως ο δεύτερος σε αριθμό καταναλωτών μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα, είναι αποκλειστικός προμηθευτής των μη επιλεγόντων Πελατών έως τις 31.12.2017 και ανέλυσε την εξοικονόμηση που προσφέρει το φυσικό αέριο έναντι των εναλλακτικών καυσίμων.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες και τους τοπικούς αδειοδοτημένους τεχνικούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, στην οποία δόθηκαν αναλυτικές διευκρινίσεις από τους εκπροσώπους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία σύνδεσης των πολιτών με το δίκτυο και την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο των επόμενων ενημερωτικών εκδηλώσεων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στο Φίλυρο, την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11:00.

 

 

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

Tags: , ,

Κινητικότητα για σπουδές και Πρακτική άσκηση Erasmus

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε Λάρισα και Καρδίτσα ενημέρωσης στο πλαίσιο του έτους εορτασμού των 30 χρόνων Erasmus+ στις παρακάτω ώρες:

Λάρισα 14 Μαρτίου
-12:00 πμ στο Μεγάλο αμφιθέατρο κτιρ. Διοίκηση Επιχειρήσεων
-13:00 μμ στο Μεγάλο Αμφιθέατρο κεντρικό κτίριο Τ.Ε.Ι
-13:00 μμ αίθουσα 12 κτίριο Ζωικής Παραγωγής(1ος όροφος)

Καρδίτσα 15 Μαρτίου

12:00 πμ στο Αμφιθέατρο Τμ. Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλων

Tags: , ,

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων σε εκδήλωση της Συμφωνικής Λάρισας

Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου είχαν την ευκαιρία να πλουτίσουν τα ακούσματά τους και να απολαύσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας να ερμηνεύει γνωστά έργα μεγάλων συνθετών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Ειδικότερα η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας παρουσίασε έργα Weber, Schumann,  Saint- Saens  με σολίστ τους Λαρισαίους : Νίκο Νικολαΐδη ( Βιολοντσέλο), Μιχάλη Σαμπάνη ( Κλαρινέτο ) και Βασίλη Παπανδρεόπουλο ( Φλάουτο), ενώ τη διεύθυνση της ορχήστρας είχε  ο Χρήστος Κτιστάκης.

Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση για τους μαθητές μας , καθώς οι τρείς σολίστ ανήκουν στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου μας.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Δάφνη Μπίζιου, Βιργινία Πουλιάνα, Βίλλη Κακιοπούλου, Ανδρέας Τσέγας, Σπύρος Τσιώλης, Μαίρη Μητσοπούλου.

 

 

Tags: , ,

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας

Η συγκεκριμένη μέρα δεν αποτελεί γιορτή, αλλά σημείο αναφοράς, περισυλλογής και αναδρομής της διαδρομής που έχουν διανύσει οι γυναίκες για την ισότητα των δύο φύλων. Καθιερώθηκε ως παγκόσμια Ημέρα με αφορμή διαδήλωση εργαζόμενων γυναικών σε βιοτεχνίες ενδυμάτων στη Ν.Υόρκη το 1857, που βάφτηκε με αίμα ενώ  ζητούσαν τα αυτονόητα (καλύτερες συνθήκες εργασίας, ωράριο 10 ωρών -από τις 16-, κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων, άρση της ανισοτιμίας ανδρών και γυναικών κλπ)

Σήμερα, 160 χρόνια αργότερα, και ύστερα από τόσο μεγάλη και δύσκολη διαδρομή που διανύθηκε για την κατάκτηση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων για τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο, βιώνουμε και λόγω οικονομικής κρίσης μια οπισθοδρόμηση η οποία μεταφράζεται σε κατάλυση των κεκτημένων. Οπισθοδρομούμε αλλά όχι όλοι μαζί. Σε συνθήκες οικονομικής αλλά και ιδεολογικής κρίσης οπού η ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει ακόμη στόχος προς κατάκτηση,  οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις λόγω του φύλου τους και να πλήττονται ολοένα και περισσότερο από ανεργία, εργασιακή εκμετάλλευση,  ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, φτώχεια, ανέχεια.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας θέλοντας να τιμήσει κάθε μία από εκείνες που εξακολουθούν και αγωνίζονται,  διοργανώνει δωρεάν διήμερο βιωματικό εργαστήριο σε συνεργασία με το ΑΚΕΘ με θέμα:
«Γυναίκα και Απασχόληση»

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου:

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017
5.30μμ:

«Η Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως εργαλείο για την απασχόληση», Σέγγη Χρυσαυγή & Μπρουζιώτης Θεόφιλος, στελέχη Τμήματος Σχεδιασμού, Μελετών και Υπηρεσιών Ο.Τ.Α., ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

6.15μμ:
«Διαβίωση και εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση», Στέφανος Πάλλας, ευρωσύμβουλος ΟΑΕΔ

7.00μμ:
«Διέξοδος στη δημιουργικότητα», Ελένη Χολέβα, δημοσιογράφος

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017
5.30μμ:
«Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας-Γυναίκες και μη αμειβόμενη εργασία», Καραγεώργου Κωνσταντινιά-σύμβουλος απασχόλησης, Ιωαννίδου Χαϊδούλα-ψυχολόγος, Μπενέκη Μάρθα-κοινωνική λειτουργός

6.15μμ:
«Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός», Ντόνα Ευαγγελία, διευθυντήρια ΑΚΕΘ

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ:24310-27943, 8.00πμ-4.00μμ

 

Tags: , ,

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ν.Δ Κωστή Χατζηδάκης στην Καλαμπάκα

Στην Καλαμπάκα βρέθηκε το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης τον οποίο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης.

Ακολούθησε μια σειρά επισκέψεων στο γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου αλλά  και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας από τα οποία έμεινε ενθουσιασμένος, αλλά καιστην ιερά Μονή Βαρλαάμ όπου τους υποδέχτηκαν οι πατέρες της Μονής.

Ο κ. Χατζηδάκης και η συνοδεία του έμειναν κατάπληκτοι από τη μοναδικότητα του γεωλογικού, πολιτιστικού φαινομένου της Λίθινης Πολιτείας και ιδιαιτέρως από τα Ιερά κειμήλια αλλά και από το νέο Μουσείο της Μονής.

Tags: , ,

Συνεργασία ΤΕΙ Θεσσαλίας και Μουσείου Μανιταριών

Μία σημαντική συμφωνία υπέγραψαν πριν λίγες μέρες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η συμφωνία αφορά την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου αλλά και την ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας, μέσα από την προβολή «ισχυρισμών διατροφής και υγείας» που διαθέτουν τα προϊόντα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ορθολογικό επανασχεδιασμό των προϊόντων, ο οποίος διατηρεί στο ακέραιο τη μοναδική γεύση των μανιταριών ενώ ταυτόχρονα επαυξάνει τις βιολειτουργικές τους ιδιότητες, καθώς και εκείνες των υπολοίπων πρώτων υλών.

Η επιστημονικά υπεύθυνη αυτού του προγράμματος είναι η κυρία Όλγα Γκορτζή, Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Tags: , ,

Πολιτική Ακαδημία Επιμόρφωσης Στελεχών της ΝΔ Θεσσαλίας στη Λάρισα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ στην Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας, τόσο από πλευράς συμμετοχής, όσο και από πλευράς οργάνωσης, που διεξήχθη στη Λάρισα το διήμερο 11-12/3/2017, με τη μέριμνα της οργάνωσης να έχει  αναλάβει η ΝΟΔΕ Λάρισας.

Στην πολιτική ακαδημία συμμετείχαν συνολικά 83 στελέχη της ΝΔ, 81 από την Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας, 1 από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Πιερίας και 1 από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Γρεβενών.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και την ευθύνη της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 7 κύκλοι της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Πάτρα και η Λάρισα αποτέλεσε τον 8ο κύκλο.

Οι εισηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας, οι οποίοι είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της Στρατηγικής και Επικοινωνίας, που πήραν το λόγο με τη σειρά, καθώς και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:

 1. Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University, με θέμα: «Η Ελληνική Κρίση και Οδικός Άξονας Εξόδου από τη Κρίση».
 2. Δημήτρης Σουμπενιώτης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: «Τα πλεονεκτήματα από την ένταξή μας στην ζώνη του ευρώ».
 3. Τσιλιώτης Χάρης, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Δικηγόρος, με θέμα: «Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».
 4. Παπαχατζής Αλέξανδρος, Καθηγητής, Αναπλ. Πρόεδρος Συμβουλίου ΤΕΙ Θεσσαλίας, με θέμα: «Αγροτική επιχειρηματικότητα».
 5. Βασίλης Φεύγας, Πολιτικός Επιστήμονας σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, με θέμα: «Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας».
 6. Αλέξανδρος Γκόβαρης, Καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα: «Η ποιότητα των Ελληνικών τροφίμων ζωικής προέλευσης και ο ρόλος της επεξεργασίας και συντήρησης».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν στην πολιτική ακαδημία στις 12/3/2017, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και Βουλευτής Α΄ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας και οι Βουλευτές της Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας.

Tags: , ,

Με μέλη της Ομοσπονδίας ΤΟΕΒ συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Η εύρυθμη λειτουργία των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), μετά την εφαρμογή του νέου νόμου βάση του οποίου η εποπτεία των ΤΟΕΒ επανέρχεται στις Περιφέρειες, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β).

Με τον νόμο αυτό η εποπτεία των ΤΟΕΒ επανέρχεται στην Περιφέρεια όπως ήταν και πριν τον «Καλλικράτη». Αναμένετε όμως η έκδοση της Υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίσει τις αρμοδιότητες έτσι ώστε οι Περιφέρειες να συστήσουν τις ανάλογες υπηρεσίες εποπτείας.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι: «Παρά το γεγονός ότι στις Περιφέρειες έρχονται συνεχώς αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και το προσωπικό, μέσω της συνεργασίας και του προγραμματισμού καταφέρνουμε και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στη δημόσια διοίκηση. Το νερό είναι ζωή και η διαχείρισή του, στο πιο ελλιπές σε ισοζύγιο υδατικό διαμέρισμα στη χώρα, είναι μία δύσκολη υπόθεση. Γι’ αυτό επί αιρετής Περιφέρειας, έχουν ξεκινήσει, υλοποιούνται ή ολοκληρώθηκαν στον Αγροτικό τομέα στη Θεσσαλία έργα ύψους 163 εκατ. ευρώ από διάφορα προγράμματα. Εμείς πιστεύουμε στον παραγωγό, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και πρόκειται να συνεργαστούμε έτσι ώστε στην χώρα να στηριχθεί η παραγωγή».

Από την πλευρά τους τα μέλη της Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β δήλωσαν ότι: «Η χώρα πρέπει επιτέλους να αρχίσει να παράγει πλούτο και το νερό σαν βασική συνιστώσα της αγροτικής ανάπτυξης θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους. Εσείς κ. Περιφερειάρχη με τον τρόπο που έχετε βοηθήσει μέχρι σήμερα τα προβλήματα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, δείχνει ότι έχετε τη βούληση να συνεχίσετε να προσφέρετε και υπό τις νέες πλέον συνθήκες, και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».

Στη συνάντηση παραβρεθήκαν ακόμα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υδάτων κ. Γιώργος Λαδόπουλος και ο προϊστάμενος του τμήματος Υδροοικονομίας κ. Γιάννης Μπαλαμώτης.

 

Tags: , ,

Ενημέρωση σχετικά με τα δημοσιεύματα για το συμβάν στο Kitchen Bar

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με το συμβάν στο Kitchen Bar στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης το Σάββατο 11 Μαρτίου, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) ενημερώνει ότι το συμβάν δεν σχετίζεται με το φυσικό αέριο και με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου.

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

Tags: , ,

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 11.03.2017 από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη ατόμων για διάπραξη αδικημάτων, καθώς επίσης τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:

 • (1.314) άτομα και
 • (1.105) οχήματα.

Προσήχθησαν (17) άτομα.

Συνελήφθησαν (16) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Επτά (7) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί όπλων.
 • Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.
 • Δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Βεβαιώθηκαν (381) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Τριακόσιες εβδομήντα μία (371) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (5) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • (2) για αντικανονικό προσπέρασμα,
  • (14) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (5) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (20) για ΚΤΕΟ,
  • (79) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (1) για φθαρμένα ελαστικά,
  • (7) για μέθη,
  • (237) λοιπές παραβάσεις.
 • Επτά (7) παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Μία (1) παράβαση υγειονομικής διάταξης.

Κατασχέθηκαν δύο ράβδοι και δέκα τσιγαριλίκια με ποσότητες μείγματος καπνού και αποξηραμένης κάνναβης.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


  None Found