Tags: , ,

Διαβούλευση στα Τρίκαλα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που διεξάγει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αναφορικά με την εφαρμογή του Άρθρου 114 του Ν.4446/2016 για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις στον νομό μας, σήμερα Παρασκευή 10-03-2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης δέχθηκε αντιπροσωπεία   συλλόγων επαγγελματιών και εμπόρων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Απασχόλησης και Εμπορίου της Π.Ε.Τ.κ. Ντίνου Μπάρδα, του Διευθυντή της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε.Τ. κ. Αθανάσιου Αθανασίου και του Προϊσταμένου του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε.Τ. κ. Παύλου Μπεμπέ.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Τρικάλων, Πύλης, Καλαμπάκαςκαι Οιχαλίας κ.κ. Χρήστος Μπλουγούρας,  Κων/νος Βοϊτσίδης , ΘεολόγηςΜαντάρας και ΒάιοςΤέλλιος αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος-Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Αθανάσιος Φαλτάκας,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων-Επαγγελματιών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Τρικάλων κ. Γεώργιος Κράιας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Γόμφων κ. Αχιλλέας Γκουγκουμάτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ξενοδόχων Ορεινού Όγκου Ελάτης Ν. Τρικάλων κ. Γεώργιος Κωτούλας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Ορεινού Οδικού Άξονα Τρικάλων-Άρτας κ. Νικόλαος Ζαμπάκας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων μετέφεραν στον Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες του  την άποψή τους ότι,  ο θεσμός των  ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων δεν προσέφερε τα αναμενόμενα και επομένως θα πρέπει να καταργηθεί. Δεδομένης όμως της υποχρεωτικής  διεξαγωγής τους και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ του νόμου, αναφορικά με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους, πρότειναν ως ημερομηνίες διεξαγωγής τους για το τρέχον έτος (2017) τις ακόλουθες:

 • από 1 έως 10 Μαΐου 2017, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017
 • από 1 έως 5 Σεπτεμβρίου 2017 και
 • από 1 έως 10 Νοεμβρίου 2017, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκηςαποδέχθηκε την εισήγηση και τις προτάσεις των Προέδρων των Συλλόγων υπογραμμίζοντας ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστα Αγοραστός στηρίζουν τον επαγγελματία και συμμερίζονται την αγωνία του τις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την άριστη και γόνιμη συνεργασία τους με τους φορείς του εμπορικού κόσμου του νομού μας.

 

Tags: , ,

Πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στα Τρίκαλα

Στήριξη και «ευχαριστώ» από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, για το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Σε σημερινή του επίσκεψη στο σχολείο, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μετέφερε τις ευχαριστίες του Δήμου, του ίδιου προσωπικώς και των τρικαλινών, στο έργο του Διευθυντή, των εκπαιδευτικών και των γονιών – κηδεμόνων, για την εκπαιδευτική διαδικασία σε 26 παιδιά προσφύγων από τη Συρία. Και μάλιστα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας. Κάτι που φανερώνει το επίπεδο πολιτισμού της τρικαλινής κοινωνίας.
Οι μαθητές, ορισμένοι και με κουρδική καταγωγή, χωρισμένοι σε 3 τμήματα, από τις αρχές του 2017 βρίσκονται ξανά σε σχολική τάξη, ενώ ορισμένοι δεν είχαν γνωρίσει ποτέ τους σχολείο…
Οπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρ. Τσιάρας, τα παιδιά μαθαίνουν ελληνικά και αριθμητική, ως χρήσιμα εφόδια. Δίνεται μεγάλη βοήθεια από τους διαμένοντες στην περιοχή, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, από τους τρικαλινούς, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρ. Μπουλούμπαση.
Ο κ. Παπαστεργίου εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών, καθώς η ενσωμάτωση των μικρών παιδιών έγινε αθόρυβα, χωρίς προβλήματα, ενώ τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Σε ένα ακόμη βήμα στήριξης αυτής της προσπάθειας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζήτησε από τον διευθυντή του σχολείου πλήρη ενημέρωση για τυχόν προβλήματα που αφορούν στις υποδομές. Παρότι το σχολείο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, απόρροια του συνεχούς ενδιαφέροντος των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των εκπαιδευτικών, ορισμένα πρόσθετα ζητήματα βελτίωσης των υποδομών, παραδόθηκαν σε υπόμνημα από τον διευθυντή.
Αυτά θα εξεταστούν ενδελεχώς, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση και βελτιωτικές κινήσεις.
Στο πρόγραμμα που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, μετά και τη θερμή υποδοχή της τρικαλινής κοινωνίας στους πρόσφυγες έναν χρόνο πριν σε δύο στάδια, μετέχουν 5 εκπαιδευτικοί (4 αναπληρωτές και 1 μόνιμος), οι: Καρακασίδου Μαριάννα, Χρυσούλα Παππά, Βόπη Κωνσταντινιά, Ρήγα Κλεοπάτρα και Γιουβρής Σωτήρης. Τα δε μαθήματα διεξάγονται  από τις 14:00 μέχρι τις 18:00, απρόσκοπτα.
Στην επίσκεψη μετείχε και η δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Tags: , ,

ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων: Αντιστεκόμαστε στη φοροληστεία

Την ώρα που οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση παραμένουν και μεγαλώνουν, η αναδουλειά έχει περάσει την πόρτα των μικρών επιχειρήσεων, τα λουκέτα αυξάνονται, τα χρέη μας πνίγουν.  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη πολιτική που μας αφανίζει.

Τα μέτρα που έχει πάρει για το φορολογικό και τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει τσακίζουν παρά πέρα το ελάχιστο εισόδημα μας.

Η πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουμε καθαρά κέρδη κάτω των 10.000 ευρώ, καλούμαστε να πληρώσουμε τα μισά σχεδόν στην εφορία και στην ασφάλιση. Δηλαδή ο επαγγελματίας με ατομική επιχείρηση, που δηλώνει καθαρά κέρδη έως 10.000€, πρέπει να πληρώσει φόρους 2.850€, και με την εισφορά 1.927€ στον ΕΦΚΑ, του μένουν 5.223€ ετησίως, ή 435,25€ μηνιαίως.

Βέβαια στην πραγματικότητα το ποσό αυτό είναι σημαντικά μικρότερο, διότι θα πρέπει να συνυπολογισθούν μια σειρά επιβαρύνσεις  (ΕΝΦΙΑ, αυξημένη φορολογία καυσίμων, πετρελαίου θέρμανσης κλπ).

Στις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς η κυβέρνηση μας φορολογεί  με το εξοντωτικό 29%.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας τελειώνει με την εξοντωτική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζονται, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Αυτό επιβεβαιώνει και η πορεία της νέας αξιολόγησης.

Ετοιμάζει για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους νέα εισπρακτικά μέτρα, μας επιβάλει νέα δεινά που στόχο έχουν την ανάκαμψη και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Για μια ακόμα φορά στο όνομα της εξασφάλισης της συμφωνίας, της περιβόητης ανάκαμψης και των ματωμένων πλεονασμάτων, ετοιμάζουν νέα φοροληστεία νέο τσάκισμα συντάξεων, δικαιωμάτων κτλ. Τα μεγάλα λόγια για τα αντίμετρα είναι σκέτη κοροϊδία, για να μας εξαπατήσουν και να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η πολιτική τους είναι ξεκάθαρη  επιδιώκουν να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων, διευκολύνουν τους ομίλους και τα μονοπώλια να αρπάξουν το σύνολο της αγοράς.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ!

Υψώνουμε τοίχο αντίστασης στην πολιτική που μας εξοντώνει. Υπερασπίζουμε μαχητικά με τους αγώνες μας τα δικαιώματα, τη ζωή των οικογενειών μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχια και την ανέχεια που μας προορίζουν

Απαιτούμε:

Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους

Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

 • 000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
 • Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρω.
 • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
 • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
 • Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.

 

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ 2017

ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΤΙΣ 10.30 πμ

Tags: , ,

Η κοπή πίτας των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Πύλης

Μέσα  σε ένα ζεστό κλίμα  όπως αρμόζει στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  έγινε η κοπή της πίτας των δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Πύλης, την Παρασκευή 10 /3 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης όπου οι εργαζόμενοι του παραπάνω Δήμου κατέκλυσαν τον χώρο της αίθουσας.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του νέου Προέδρου του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστου Νάκου  ο οποίος καλωσόρισε τους Υπαλλήλους  ως νέος Πρόεδρος , τονίζοντας  αν και ετεροχρονισμένα  κόβουμε σήμερα την πρωτοχρονιάτικη πίτα θέλω να δώσετε τον καλλίτερο εαυτό  σας  για να πετύχει ο Δήμος Πύλης.

Αμέσως τον λόγο πήρε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευάγγελος Αλέκος ευχόμενος και αυτός με την σειρά του Χρόνια Πολλά σε όλους,  επισημαίνοντας ότι όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε  για την καλλίτερη εξυπηρέτηση του πολίτη  και την καλλίτερη λειτουργία του Δήμου μας.

Στην συνέχει τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας ο οποίος  καλωσόρισε τους εργαζόμενους, και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά  το νέο έτος να είναι έτος Ειρήνης Αγάπης.

Είναι αλήθεια τόνισε ο κ. Μαράβας ότι ζούμε σε εποχή κρίσης και αβεβαιότητας, εσείς είστε σχετικά καλά γιατί έχετε την δουλειά σας, πράγματα που πρέπει να λύσει η Κεντρική Εξουσία.

Η δουλειά μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η καθημερινότητα του δημότη και εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα του. Θέλω να έχετε στο μυαλό σας ότι ο πολίτης είναι αυτός που μας πληρώνει και μας επιλέγει, άρα πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με ευγένεια και με υπομονή  να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα του και τις αγωνίες του.

Σας υπολογίζω όλους και εγώ και οι συνεργάτες μου μονίμους και συμβασιούχους.

Τέλος τελειώνοντας ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι σας εμπιστευόμαστε και σας υπολογίζουμε όλους.

Τοποθέτηση έκαναν και οι διευθυντές κ. Παναγιώτης Τσαχρήστος και ο κ. Στέφανος Παιδής.

Οι τυχεροί που πέτυχαν το φλουρί κέρδισαν τρείς άδειες τριών ημερών και ένα Τάμπλεττ.

Υπήρχε και πλούσιος μπουφές.

Παρόντες ήταν όλοι οι Αντιδήμαρχοι και αρκετοί δημοτικού σύμβουλοι και Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Tags: , ,

Με επιτυχία ο 11ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Τρίκαλα

Σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε τον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές των Ε΄ και ΣT΄ τάξεων, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, δηλαδή από τις 8:15 πμ έως τις 10:15 πμ.

Σκοποί αυτού του πανελλήνιου διαγωνισμού είναι οι μαθητές:

α) να αντιληφθούν ότι τα Μαθηματικά προσφέρουν αρκετές δυνατότητες στη ζωή μας και είναι ανθρώπινο – δικό μας δημιούργημα, β) να εκτιμήσουν τη χρήση των Μαθηματικών σε πολλές καθημερινές εφαρμογές, γ) να χρησιμοποιήσουν τη σκέψη τους και τις γνώσεις τους στην επίλυση προβλημάτων.

Για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής του διαγωνισμού συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της EME. Όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού μας είχαν λάβει τις προηγούμενες ημέρες  την ανάλογη ενημέρωση για τη διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού.

Μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων και χρονικά προς το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, από το Παράρτημα Τρικάλων της ΕΜΕ θα διοργανωθεί – όπως κάθε χρόνο – εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν ανά τάξη ή και τμήμα. Τα θέματα με τις λύσεις τους αναρτήθηκαν στο emetrikala.gr.

Στον αντίστοιχο περυσινό 10ο διαγωνισμό από το νομό μας είχαν συμμετάσχει 60 δημοτικά σχολεία με 134 τμήματα. Για τη φετινή χρονιά παρόμοια στοιχεία θα εξαχθούν σε λίγες μέρες.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ Στέλιος Αμπράζης, επισκέφτηκε, σήμερα πρωί Παρασκευής, το 16ο δημοτικό σχολείο της πόλης των Τρικάλων. Ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία και συνεχάρη όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, η οποία αποτελεί μια ξεχωριστή κατάκτηση και εμπειρία για τον κάθε μαθητή.

Ακόμη, ο Στέλιος Αμπράζης επισήμανε: «Τα τελευταία χρόνια, από την περιοχή μας, συμμετέχουν όλο και περισσότεροι μαθητές στους μαθηματικούς διαγωνισμούς που διοργανώνουμε. Είναι η βάση των μετέπειτα υψηλών επιτυχιών. Την περυσινή χρονιά συμμετείχε περίπου, το 85% του μαθητικού δυναμικού των Ε΄ και Στ΄ τάξεων από όλο το νομό Τρικάλων. Θέλω, να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας κ. Χρ. Μπουλούμπαση, τους Διευθυντές και δασκάλους για τη συνεργασία μας και για την υποστήριξή τους και σε αυτή μας την προσπάθεια· η οποία αποτελεί μια ακόμη σημαντική προσφορά στη μαθητική νεολαία και αναδεικνύει στην κοινωνία μας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού».

 

Tags: , ,

Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Πύλης

Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα, ο κ. Κωνσταντίνος Ούτρας του Δημητρίου και είναι νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, επί της εκλογικής περιφέρειας Αιθήκων.

Ο Δήμαρχος Πύλης ευχήθηκε στον κ. Κωνσταντίνο Ούτρα καλή δύναμη, καλή συνεργασία και έργο για τους δημότες μας. Ευχαρίστηκε τον απερχόμενο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Στέφανο Καλαμαρά  για την δική του προσφορά.

Από την μεριά του ο κ. Ούτρας υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό των συνδημοτών μας, θα δώσει τον εαυτό του για το κοινό καλό, με όλες του τις δυνάμεις.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Tags: , ,

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, διοργανώνει η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων και της Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων. Η ημερίδα διοργανώνεται διότι τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης, όπως αναφέρουν σχετικά, αντιλαμβάνονται «τις σύγχρονες προκλήσεις της ηλεκτρονικής εποχής που ζούμε και τους κινδύνους που εγκυμονούνται από τη χρήση του διαδικτύου, αλλά και γνωρίζοντας τον επαγγελματισμό που διακατέχει τους αστυνομικούς της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, είναι ανοικτή σε όλους (πολίτες – φορείς – αστυνομικούς – μαθητές κ.λπ.)και έχει ως τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ». Ομιλητές θα είναι αξιωματικοί της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που θα αναφερθούν στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

 

 

Tags: , ,

Κατά 2,5 εκατ. ευρώ μειώθηκε το κόστος των οφειλών του Δ. Τρικκαίων

Μόλις τέσσερις ημέρες χρειάστηκαν για να μειωθεί το κόστος των οφειλών του Δήμου Τρικκαίων κατά 2,5 εκατ. ευρώ. Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης επιχορήγησε τον Δήμο με 724.079,90 ευρώ. Το ποσό αυτό θα δοθεί αποκλειστικά για εξόφληση παλιών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου, δίνοντας έτσι σημαντική ανάσα, για άλλη μια φορά, στην τοπική αγορά
Παραλλήλως, μετά την εξαιρετικά καλή συμφωνία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οι δημότες ωφελούνται άλλα 1,8 εκατ. ευρώ. Τη σχετική απόφαση αναχρηματοδότησης έλαβε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Στην 1η AgroThessaly ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Την θέση του για τη σημασία των αγροτικών εκθέσεων κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός στην 1η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly» στη Λάρισα. Ο κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι: « Στη γλώσσα της οικονομίας, oι αγροτικές εκθέσεις στην Ελλάδα είναι κυρίως b2c (business to consumer): συνήθως εκθέτουν τα προϊόντα τους εταιρείες που απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή, τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.

Κατά την άποψή μου, μια σύγχρονη αγροτική έκθεση πρέπει να είναι προσανατολισμένη στην αγορά (market-oriented) και να δίνει βαρύτητα σε συναλλαγές  b2b (business to business) με έμφαση στις ξένες αγορές. Δηλαδή, να προσελκύει επιχειρήσεις και εμπόρους από την διεθνή αγορά προκειμένου να γνωρίσουν και να συναντηθούν με τοπικούς εμπόρους, ιδιώτες ή συλλογικά σχήματα (συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών), στην κατεύθυνση αναζήτησης συνεργασίας στο μέλλον για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Μ’ αυτήν την οπτική θα προσέγγιζα την έκθεση Agrothessaly στη Λάρισα, χωρίς φυσικά να παραβλέπω τη σημασία τόσο της προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών στους τελικούς καταναλωτές όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων εφ’ όσον δίνουν έμφαση στην εκπαίδευση/ενημέρωση των παραγωγών.

Κατά την άποψή μου, η ελληνική γεωργία χρειάζεται καινούργια κεφάλαια για να χρηματοδοτηθούν οι απαραίτητες επενδύσεις στη μεταποίηση και τυποποίηση των προϊόντων καθώς και συστηματική, επίμονη και οργανωμένη προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Με δυο λόγια, η ποιότητα πρέπει να συναντήσει την εξωστρέφεια, γιατί η Ελλάδα μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μόνον όταν ανοίχθηκε στον κόσμο.

Γι’ αυτό θεωρώ επιβεβλημένο και τον αναπροσανατολισμό του ρόλου των αγροτικών εκθέσεων προς τη διεθνή κι όχι αποκλειστικά την εγχώρια αγορά, τις εξαγωγές κι όχι αποκλειστικά τις εισαγωγές, τις συναλλαγές b2b κι όχι αποκλειστικά τις b2c».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις δράσεις και τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον αγροτικό τομέα:

Επί αιρετής περιφέρειας, έχουν ξεκινήσει, υλοποιούνται ή ολοκληρώθηκαν στον τομέα της Γεωργίας στη Θεσσαλία 96 έργα ύψους 173 εκατ. ευρώ από διάφορα προγράμματα, ενώ στον πρωτογενή τομέα έχουν προωθηθεί επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 363 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά αφορούν αγροτικό εξηλεκτρισμό, υπογείωση δικτύων των ΤΟΕΒ, μικρά φράγματα και λιμνοδεξαμενές, εγγειοβελτιωτικά, έργα αναδασμού, καθαρισμός αρδευτικών τάφρων, αντικαταστάσεις αντλιοστασίων, προμήθεια Inverter γεωτρήσεων, αγροτική οδοποιία, κ.α. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε τα έργα της Κάρλας, κόστους 285 εκ. ευρώ, τα οποία θα έχουν θετικές επιδράσεις στο περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα και στο μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής.

Στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20 έχουμε ως περιφέρεια Θεσσαλίας πάνω από 100 εκατ. ευρώ για έργα, δράσεις και επενδύσεις στον αγροτικό τομέα. Το ποσό αυτό προκύπτει από την κατανομή του 37% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20. Το ποσό αυτό φυσικά θα αυξηθεί καθώς έργα και δράσεις θα χρηματοδοτηθούν και από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου.

Παράλληλα, με τη δημιουργία της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στον Αγροτικό Τομέα αντιμετωπίσαμε έγκαιρα και πραγματοποιήσαμε καίριες παρεμβάσεις σε ζητήματα όπως το πράσινο σκουλήκι, η εμβάπτιση μήλων σε διφυλαιναμίνη, την ακαρπία σε δενδρώδεις καλλιέργειες, τις ζημιές στα ακτινίδια από το έντομο Metcalfa pruinosa, κ.α.»

Για την στήριξη των παραγωγών ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι η Περιφέρεια προχώρησε και στις ακόλουθες δράσεις:

– το «Θεσσαλικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων», αντικείμενο του οποίου είναι η στήριξη υπηρεσιών και υποδομών σχετικά με την τυποποίηση, την πιστοποίηση, την εμπορία και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

– το πρωτόκολλο πιστοποίησης ποιότητας και προέλευσης “ThessAgro” ώστε να υπάρχει «Θεσσαλική Ταυτότητα» στα αγροτικά  προϊόντα για τη βελτίωση  της παραγωγής, της μεταποίησης, της εμπορίας και την προώθηση τους στις αγορές

– το πρόγραμμα «Ενοικίαση Δημόσιας Γεωργικής Γης σε αγρότες, ανέργους και νέους για αγροτική και κτηνοτροφική χρήση

– τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε αγροτικά είδη αλλά και σε καταστήματα και αποθήκες αγροεφοδίων

– τα προγράμματα μείωσης της νιτρορύπανσης

– την απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση αδειών χρήσης νερού κ.α.

– το πρόγραμμα νέων αγροτών οπού φέτος οι αιτήσεις είναι 1750 έναντι των 1043 που είχαν υποβληθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα το 2014. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση που αγγίζει το 65%.

– το πρόγραμμα δακοκτωνίας με ψεκασμούς σε πάνω από 5,8 εκατ. ελαιόδεντρα

– τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων για ελέγχους σε προϊόντα

– την προώθηση της διαδικασίας για προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ

– ημερίδες και συνέδρια για τα αγροτο-κτηνοτροφικά προϊόντα

– το πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας το οποίο εφάρμοσαν 1.647 παραγωγοί με ποσοστό οικονομικής ενίσχυσης 32,5 εκατομμύρια ευρώ και βιολογικής κτηνοτροφίας το οποίο εφάρμοσαν 487 κτηνοτρόφοι με ποσό οικονομικής ενίσχυσης 23,6 εκατομμύρια ευρώ

– Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού γεωργικών εκμεταλλεύσεων (σχέδια βελτίωσης), με τον αριθμό των εγκριθέντων σχεδίων βελτίωσης να είναι 478 με σύνολο προϋπολογισμού 65,9 εκατομμύρια ευρώ

 

Tags: , ,

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

 

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, σημειώθηκαν 16 τροχαία ατυχήματα (έναντι 13 το 2016).

 

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

 •  5 θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι  5 το 2016)
 •  1 σοβαρό τροχαίο ατύχημα (έναντι 2  το 2016)
 •  10 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 το 2016)

 

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 24 παθόντες (έναντι 20 το 2016).

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

 •  5 νεκροί (έναντι 5 το 2016)
 •  2 βαριά τραυματίες (έναντι 6 το 2016)
 •  17 ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2016)

 

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Φεβρουάριο 2017 πραγματοποιήθηκαν (71.467) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (5.173) παραβάσεις και ειδικότερα:

 

 • 089 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 176 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη),
 • 248 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού,
 • 60 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
 • 185 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας,
 • 93 για μη χρήση κράνους,
 • 79 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 • 1 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 • 91 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 • 15 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 • 9 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 • 7 για παραβίαση προτεραιότητας,
 • 922 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
 • 96 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,
 • 5 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
 • 23 για φθαρμένα ελαστικά,
 • 1 για διαφημιστικές πινακίδες,
 • 073 λοιπές παραβάσεις.

 

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

 

 • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
 • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
 • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
 • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
 • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
 • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
 • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
 • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
 • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
 • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
 • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
 • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

 

 

 

Tags: , ,

Αέριο Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας: Ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας μετά τη ΔΕΗσε αριθμό πελατών

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ συνεχίζει σταθερά από το 2000, να προμηθεύειφυσικό αέριο σε περισσότερες από 8.000 επιχειρήσεις και 340.000 νοικοκυριά, εκ των οποίων πάνω από 270.000είναι ατομικές αυτόνομες θερμάνσεις, έχοντας δημιουργήσειμε αμεσότητα, συνέπεια και συνέχεια,μια σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.Έτσι, η συντριπτική πλειοψηφία των συνδεδεμένων νοικοκυριών στο δίκτυο στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας απολαμβάνουν οικονομία, ανεξαρτησία και άνεση που τους προσφέρει το φυσικό αέριο για θέρμανση και ζεστό νερό.

Το μεγάλοαυτό ποσοστό ατομικών αυτόνομων συνδέσεων και γενικότερα η μεγάλη διείσδυση που έχει επιτευχθεί(56%στις περιοχές που σήμερα εξυπηρετεί), καθιστά την εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ως τον μεγαλύτερο πάροχο ενέργειας, σε αριθμό συνδέσεων, μετά την ΔΕΗ.

Με το σημαντικό αυτό πλεονέκτημα, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε επαφές για στρατηγικές συνεργασίες με αντίστοιχες εταιρείες-ηγέτες, τόσο στον ευρύτερο χώρο της ενέργειας αλλά και σε διαφορετικούς κλάδους, προκειμένου, πάντα με πελατοκεντρική προσέγγιση, να καλύπτει τις ανάγκες των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων που την εμπιστεύονται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει ολοκληρώσει το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της (προμήθεια και διανομή). Ήδη, από τον Ιανουάριο 2017,η εταιρεία λειτουργεί σε νέο κτίριο, με πλήρως ανακαινισμένα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών καιέχοντας εφαρμόσει επιτυχώς όλες τις πολύπλοκες διαδικασίες διαχωρισμού, επικεντρώνεται πλέον στην προετοιμασία της για την πανελλαδική της παρουσία, ενόψει της απελευθέρωσηςτης αγοράς φυσικού αερίου από τον Ιανουάριο 2018.

Το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου θα αλλάξει τα δεδομένα και θα αποβεί προς όφελος των τελικών καταναλωτών με ακόμα πιο ανταγωνιστικές τιμές καθώςοι εταιρείες προμήθειας θα μπορούν να επιλέξουν τους προμηθευτές τους και να επιτυγχάνουν καλύτερες συμφωνίες ακόμα και σε περιόδους ενεργειακής κρίσης.

Η πρόσφατη ενεργειακή κρίση, είχε αποτέλεσμα μία σημαντική και απρόσμενη αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου για το Φεβρουάριο, η οποία μετακυλήθηκε στην εταιρεία από τη ΔΕΠΑ, εξαιτίας του αυξημένου κόστους των επιπλέον φορτίων LNG που αγοράστηκαν για την κάλυψη των αναγκών της χώρας, κυρίως λόγω της κατανάλωσης των ηλεκτροπαραγωγών. Παρά την πρόσκαιρη αύξηση της τιμής για το Φεβρουάριο όμως (μετά τη σημαντικά μειωμένη τιμή του Ιανουαρίου), η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ παραμένει η πιο αξιόπιστη και οικονομική επιλογή για τη θέρμανση αφού προσφέρει εξοικονόμηση μέχρι και 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και 70% συγκριτικά με το ηλεκτρικό ρεύμα για τη χρήση του ζεστού νερού και του μαγειρέματος.

Η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ενημερώνει τους πελάτες της ότι σύντομα θα είναι έτοιμη να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στην αγοράτου ηλεκτρισμού, εκμεταλλευόμενη κυρίως την εμπειρία του μετόχου Εni-που έχει το 49% της εταιρείας και το management με το υπόλοιπο 51% να ανήκει στη ΔΕΠΑ-και δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον ηλεκτρισμό εξυπηρετώντας περισσότερους από 9.000.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη.Έτσι, θα συνεχίζει να αγκαλιάζει τα ελληνικά νοικοκυριά και να στηρίζει τις επιχειρήσειςτης χώρας, με ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, που θα συνδυάζουν φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό, πάντα με την οικονομία και αξιοπιστία που προσφέρει η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Tags: , ,

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δημάρχου Μουζακίου για την Agrothessaly

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός παρέστη στα εγκαίνια της AGROTHESSALY και έκανε την παρακάτω δήλωση αναφερόμενος στη σημασία της έκθεσης:

«Η AGROTHESSALY ανοίγει τις πύλες της σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελληνική οικονομία όπου ο πρωτογενής τομέας αποδεικνύεται στιβαρός πυλώνας πάνω στον οποίο μπορεί να βασιστεί η χώρα μας προκειμένου να εξέλθει από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση που τη μαστίζει τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα αναδεικνύει τον κεντροβαρή ρόλο τόσο της Λάρισας όσο και της Θεσσαλίας στην Εθνική Οικονομία και ενδυναμώνει θέση της Περιφέρειάς μας τόσο σε Βαλκανικό όσο και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Η εξωστρέφεια είναι ζητούμενο για την Εθνική μας  και για την Περιφερειακή μας οικονομία και η AGROTHESSALY βάζει ισχυρές βάσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου για την Θεσσαλία.

Επί πρόσθετα ο αγροτικός και κτηνοτροφικός  χαρακτήρας της Θεσσαλίας την καθιστούν ένα καθοριστικό οικονομικό παράγοντα της Εθνικής Οικονομίας, με την προϋπόθεση ότι θα διαμορφωθούν επί τέλους Εθνικές πολιτικές τόσο για τη γεωργία όσο και για την κτηνοτροφία.

Εδώ να σημειώσω ότι απαιτείται στήριξη των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και από τους ίδιους τους παραγωγούς προκειμένου να διατηρούνται υψηλά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και τη εδαφική τους προσέγγιση, ώστε να είναι ανταγωνιστικά, αναγνωρίσιμα  και κυρίως να απευθύνονται σε υψηλού επιπέδου αγορές.

Ως παράδειγμα να αναφέρω την πολύ σημαντική δράση που υλοποιούμε Δήμοι της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το τμήμα Χωροταξίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, με κτηνοτρόφους και μικρούς γαλακτοκόμους στο πλαίσιο του προγράμματος LACTIMED, όπου μέσα από τη διατήρηση και διαφύλαξη των ιδιότυπων και εδαφικών πλεονεκτημάτων των μετακινούμενων κοπαδιών και αξιοποιώντας την πλούσια χλωρίδα της Θεσσαλίας το παραγόμενο τυρί διπλασίασε και τριπλασίασε την τιμή του σε Ευρωπαϊκές αγορές.

Στην κατεύθυνση των ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων επιβάλλεται να ρίξουμε το βάρος τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία, ώστε μέσα από συγκεκριμένα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους μεταποιητές του πρωτογενούς τομέα.

Εύχομαι η AGROTHESSALY να καθιερωθεί ως μία σημαντική κλαδική και θεματική έκθεση τόσο στον Ελλαδικό, όσο και στο Βαλκανικό και Ευρωπαϊκό χώρο συμβάλλοντας στην περεταίρω ανάπτυξη του ποιοτικού πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας»

 

Tags: , ,

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας

Κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουάριο του έτους 2017, από τις  υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά (390) άτομα και ειδικότερα:

 

 • Ένα (1) άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
 • Δύο (2) άτομα για πορνογραφία ανηλίκων.
 • Ένα (1) άτομο για ληστεία.
 • Ογδόντα έξι (86) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Είκοσι τρία (23) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
 • Είκοσι πέντε (25) άτομα για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων, κ.α.
 • Πενήντα εννέα (59) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Ένα (1) άτομο για μεταφορά παράτυπων αλλοδαπών.
 • Τριάντα τρία (33) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.α.).
 • Τέσσερα (4) άτομα για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Εννέα (9) άτομα για απάτη – πλαστογραφία.
 • Επτά (7) άτομα για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.
 • Δύο (2) άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
 • Δύο (2) άτομα για εμπρησμό.
 • Εκατόν τριάντα πέντε (135) άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Ποινικού Κώδικα, Κ.Ο.Κ., Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, Υγειονομικές παραβάσεις κ.α.).

 

β. Εξιχνιάστηκαν ενδεικτικά:

 

 • Μία (1) υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας.
 • Δύο (2) υποθέσεις ληστείας.
 • Πενήντα επτά (57) υποθέσεις ναρκωτικών.
 • Δεκαεννέα (19) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
 • Τριάντα πέντε (35) κλοπές – διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, κλοπές οχημάτων κ.α.
 • Εξήντα έξι (66) υποθέσεις απάτης.
 • Πέντε (5) υποθέσεις πλαστογραφίας.
 • Έξι (6) υποθέσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Επτά (7) υποθέσεις του νόμου περί βεγγαλικών.
 • Μία (1) υπόθεση για πορνογραφία ανηλίκων.
 • Μία (1) υπόθεση για μεταφορά παράτυπων αλλοδαπών.

 

γ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

 

 • κοκαΐνη: 226,7 γραμμάρια,
 • ηρωίνη: 8,77 γραμμάρια,
 • κάνναβη: 4299,72 γραμμάρια,
 • ναρκωτικά δισκία: 319,5,
 • ζυγαριές: 7,
 • κινητά τηλέφωνα: 23,
 • πιστόλια: 8,
 • περίστροφα: 6,
 • απομιμήσεις πιστολιών – περιστρόφων (replica): 2,
 • όπλο τύπου μπρελόκ – στυλό: 1,
 • κυνηγετικά όπλα: 9,
 • τυφέκια: 2,
 • φυσίγγια διαφόρων τύπων: 728,
 • καψύλλια φυσιγγίων: 200,
 • γεμιστήρες: 75,
 • μαχαίρια – σουγιάδες: 20,
 • ξίφος: 1,
 • Βαλλίστρα: 1 & 1 βέλος,
 • γκλοπ: 7,
 • τσεκούρι: 1,
 • πυροτεχνικά είδη: 002,
 • εκρηκτικές ύλες (πυρίτιδα): 1,5 κιλό,
 • πυροκροτητές: 2,
 • αφορολόγητος καπνός: 986 γραμμάρια,
 • πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων: 307,
 • πακέτα αφορολόγητου καπνού: 31 (των 50 γραμμαρίων),
 • είδη παρεμπορίου: 259,
 • χρηματικό ποσό: 425,8 ευρώ & 117 δολάρια ΗΠΑ,
 • πλαστά χαρτονομίσματα: 3,
 • πλαστά έγγραφα: 4,
 • Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα: 1,
 • Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα: 4,
 • Δ.Χ.Φ. φορτηγά: 1,
 • μηχανήματα έργων: 2

 

δ. Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες, με υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο. Συνελήφθησαν σε περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας έξι (6) αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα (12) μέλη της. Εξιχνιάστηκαν (41) περιπτώσεις απάτης και (11) απόπειρες απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας. Από την παράνομη δράση τους οι δράστες κατάφεραν να αποκομίσουν (53.332) ευρώ.

 

ε. Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις του μήνα:

 

 • (03-02-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στο Βόλο, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά τυφέκια, κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια, καθώς και πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων.
 • (08-02-2017): Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στην Καρδίτσα, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών δισκίων. Κατασχέθηκαν (148) ναρκωτικά δισκία.
 • (10-02-2017): Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής που διαπράχθηκε στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονης ημεδαπής, η οποία εισέπραξε μέσω ΕΛ.ΤΑ. το χρηματικό ποσό των (5.500) ευρώ που είχε καταθέσει το θύμα για δήθεν αποφυγή μείωσης των καταθέσεών της.
 • (10-02-2017): Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων που διαπράχθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.
 • (14-02-2017): Συνελήφθη αλλοδαπός στα Τρίκαλα, ο οποίος μετέφερε με το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο τέσσερις παράτυπους μετανάστες.
 • (14-02-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων. Κατασχέθηκαν (9.500) παιδικά αθύρματα.
 • (15-02-2017): Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στη Λάρισα, κατηγορούμενος για ληστεία.
 • (16-02-2017): Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Λάρισα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν (226,7) γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, το χρηματικό ποσό των (1.655) ευρώ και ένα επιβατικό αυτοκίνητο.
 • (17-02-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα, για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, καθώς και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (3.254) είδη πυροτεχνίας, (102) αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων, καθώς και (1.550) γραμμάρια αφορολόγητου χύμα καπνού.
 • (18-02-2017): Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. Κατασχέθηκαν συνολικά (3.465) πυροτεχνικά είδη.
 • (19-02-2017): Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών.
 • (22-02-2017): Συνελήφθησαν στο Βόλο δύο άτομα για πορνογραφία ανηλίκων και απόπειρα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου.
 • (23-02-2017): Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σταθμευμένα λεωφορεία που τελέστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Συνελήφθη ως δράστης ένας 18χρονος ημεδαπός.
 • (23-02-2017): Συνελήφθη στον Τύρναβο Λάρισας ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. Κατασχέθηκαν (6.260) είδη πυροτεχνίας.
 • (24-02-2017): Συνελήφθη ζευγάρι ημεδαπών στον Τύρναβο Λάρισας, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, αντίσταση, καθώς και απλή σωματική βλάβη. Κατασχέθηκαν (3,7) κιλά κάνναβης, (500) γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, (151) κροτίδες, ναρκωτικά δισκία, πιστόλι τύπου «στυλό», δύο αεροβόλα όπλα, κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια και χρηματικό ποσό.
 • (25-02-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στο Βόλο, για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. Κατασχέθηκαν (7.012) είδη πυροτεχνίας.
 • (25-02-2017): Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μια γυναίκα, οι οποίοι με διάφορα προσχήματακατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το συνολικό χρηματικό ποσό των (6.960) ευρώ, καθώς και χρυσαφικά συνολικής αξίας (10.500) ευρώ.

 

Επιπλέον, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, βρέθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) κλεμμένα οχήματα.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


  None Found