Tags: , ,

Χρ. Μιχαλάκης: Ιστορική ευκαιρία για τον αγροδιατροφικό τομέα οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Ως ιστορική ευκαιρία για τον αγροδιατροφικό τομέα της Ελλάδας χαρακτήρισε τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν θέσει οι χώρες του πλανήτη στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) κ. Χρήστος Μιχαλάκης μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η γενική γραμματεία της κυβέρνησης και το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναπτύσσοντας το θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση: Παγκόσμιοι Στόχοι, Τοπικές Απαντήσεις», ο κ. Χρ. Μιχαλάκης είπε χαρακτηριστικά:

«Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τιςπροοπτικέςπου διανοίγονται για τον αγρο-διατροφικό τομέακαθώς πρέπει να παραχθεί περισσότερη και καλύτερης ποιότητας τροφή προκειμένου αφ’ ενός να καλυφθούν οι ανάγκες του διαρκώς αυξανόμενου  πληθυσμού στον πλανήτη κι αφ’ ετέρου να επιτευχθεί ο δεύτερος στόχος της Ατζέντας 2030 για εξάλειψη της πείνας».

Ο κ. Χρ. Μιχαλάκης αξιολόγησε την Ατζέντα 2030 ως ιστορική ευκαιρία και για το ελληνικό κράτος «να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στη λειτουργία του αλλά και στη σχέση συνεργασίας και συνεννόησης με τους κοινωνικούς εταίρους και κυρίως την Αυτοδιοίκηση. Η πατρίδα μας και η κοινωνία μόνο όφελος θα έχουν αν το κεντρικό κράτος εμπιστευτεί την Αυτοδιοίκηση, τον εγγύτερο προς τον πολίτη θεσμό, και την εξοπλίσει με τα εργαλεία εκείνα ώστε να μπορέσει να είναι ακόμη πιο χρήσιμη, ακόμη πιο αποτελεσματική», επισήμανε ενώ προειδοποίησε:

«Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί είναι οι πολιτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη να αποτελέσουν την αφορμή ή το άλλοθι για νέο κύκλο υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων στο ούτως ή άλλως υδροκέφαλο κεντρικό κράτος. Στην Ελλάδα η Αυτοδιοίκηση παραμένει ο φτωχός συγγενής ιδίως αν γίνει σύγκριση με το τι ισχύει στις προηγμένες χώρες του πλανήτη».

Ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης έφερε ως παράδειγμα τη Σουηδία όπου η εθνική πολιτική για την Ατζέντα 2030 συνδιαμορφώθηκε από την κεντρική κυβέρνηση σε συνεργασία με το κοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση, ενώ για την επίτευξη των στόχων προσδιόρισε ως «ρόλο – κλειδί αυτόν των τοπικών κοινωνιών και έννοια – κλειδί την οικειοποίησή τους από τους πολίτες.

Αν η ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μείνει μόνο σε επίπεδο διεθνών οργανισμών, εθνικών κρατών, κυβερνήσεων, εξειδικευμένων τεχνοκρατών και ακαδημαϊκών,αν μείνει δηλαδή υπόθεση των ελίτκαι δεν τη νιώσει κάθε πολίτης ως δική του, προσωπική, υπόθεση,είναι προφανές ότι αυτό θα επιδράσει αρνητικά στην επίτευξη των στόχων», υπογράμμισε.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ειδικά για την Ελλάδα ο κ. Χρ. Μιχαλάκης χαρακτήρισε τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης ευκαιρία και πρόκληση σε πολλά επίπεδα και είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι πρόκληση και ευκαιρία να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε σύνθετες πολιτικές, οι οποίες προϋποθέτουν κάθετες και οριζόντιες συνεργασίες και συνέργειες.Αυτό που ενδεχομένως αλλού να είναι αυτονόητο, στη χώρα μας είναι ακόμη ζητούμενο.

Είναι πρόκληση και ευκαιρία να δουλέψουμε με βάση συγκεκριμένους στόχους, χρονοδιάγραμμα και αξιολόγηση.Στέκομαι ιδιαίτερα στην αξιολόγηση, η οποία δυστυχώς έχει εξελιχθεί σε  έννοια ταμπού στη χώρα μας, ενώ θα έπρεπε να ισχύει ακριβώς το αντίθετο, να χρησιμοποιείται ευρύτατα.

Είναι πρόκληση και ευκαιρία να υπερβούμε τη λογική του εκλογικού κύκλου, τη λογική του «πολιτεύομαι με ορίζοντα 4ετίας»,να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε πολιτικές σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.Άλλωστε, ο ίδιος ο ΟΗΕ έχει 15ετή ορίζοντα για την επίτευξη των στόχων.Ωστόσο, καθώς στην Ελλάδα είμαστε της τελευταίας στιγμής,θεωρώ αναγκαίοσε τακτό χρονικό διάστημα,σε ετήσια βάση,να γίνεται επισκόπηση της πορείας υλοποίησης των στόχων.Αναμφίβολα, πρέπει να κερδίσουμε το χρόνο.

Είναι πρόκληση και ευκαιρία να αποκτήσει η χώρα μας αξιόπιστες βάσεις δεδομένων σε όλα τα επίπεδα.Χωρίς υπερβολή η χώρα μας χρειάζεται μια επανάσταση στη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων.

Είναι πρόκληση και ευκαιρία και για την ελληνική οικονομία, την ερευνητική, ακαδημαϊκήκαι επιχειρηματική κοινότητα καθώς για την επίτευξη των στόχων απαιτούνται νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες μέθοδοι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης είναι και φιλόδοξοι και περίπλοκοι αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι πρόκειται για 17 κεντρικούς στόχους, 169 ειδικότερους στόχους και εκατοντάδες δείκτες.

Είναι προφανές ότι σε διάστημα 15 ετών ούτε μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα του πλανήτη ούτε όλες οι χώρες να μετατραπούν σε… Νορβηγία.

Ωστόσο, η Ατζέντα 2030 είναι μια ιστορική ευκαιρίαγια κάθε χώρα του πλανήτη, για κάθε κοινωνία.

Αυτό ισχύει φυσικά και για τη δική μας χώραόπου χρειάζεται να σκεφτούμε και να δράσουμεανατρεπτικά, πρωτότυπα,δημιουργικά, να μην ακολουθήσουμε με την πεπατημένη», προέτρεψε ο κ. Χρ. Μιχαλάκης και ολοκλήρωσε την ομιλία του παραπέμποντας στον διακεκριμένο καθηγητή και σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης κ. ΤζέφρυΣακς.

«Σε μια πρόσφατη ομιλία του στην Ιρλανδία παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο να προσελκυσθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε τέτοια θέματα προσθέτοντας ότι, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις μετρήσεις τηλεθέασης, είναι εστιασμένο στο τηλεπαιχνίδι survivor, τον αγώνα επιβίωσης.Εδώ, όμως, μιλάμε για τον αγώνα επιβίωσης του πλανήτη και της ανθρωπότητας», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων.

 

 

Tags: , ,

ΜΤΒ Τρικάλων στον λόφο προφήτη Ηλία, για 3η συνεχόμενη χρονιά

Την άλλη Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 11π.μ. ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων θα διοργανώσει τον πρώτο του (από τους 5 συνολικά) αγώνα για το 2017. Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο λόφος προφήτη Ηλία, θα γεμίσει ποδηλάτες που θα συμμετέχουν σε αυτόν τον  αγώνα ορεινής  ποδηλασίας.

Οι βασικές ενέργειες για την διοργάνωση έγιναν και ο Π.Σ.Τρικάλων έχει στα χέρια του τις απαραίτητες  άδειες  από ΕΟΠ και Δήμο Τρικκαίων. Η προκήρυξη του αγώνα έχει σταλεί στα ποδηλατικά σωματεία και στις αρμόδιες αρχές προς ενημέρωση τους. Το ΜΤΒ Τρικάλων είναι ένας ποδηλατικός αγώνας απευθύνεται κυρίως στις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες της ποδηλασίας, αλλά και στην κατηγορία Γυναικών.   Η διαδρομή του αγώνα είναι αρκετά γρήγορη, μέτριας δυσκολίας και πάρα πολύ διασκεδαστική!!!

Ο λόφος προφήτη Ηλία είναι μια πανέμορφη περιοχή που απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης μας. Ένας πραγματικός παράδεισος για τους μικρούς ποδηλάτες, που διαθέτει ασφαλείς και διασκεδαστικές διαδρομές για όλους.  Τα χωμάτινα μονοπάτια που διαθέτει σε οδηγούν σε πολλές και  διαφορετικές κατευθύνσεις και περιμένουν να ανακαλύψεις τα πανέμορφα τοπία του λόφου. Ο Π.Σ.Τρικάλων  με αυτόν  τον αγώνα έχει σαν στόχους: την ανάπτυξη της αγωνιστικής  ποδηλασίας  στην πόλη μας και την ανάδειξη του χώρου σαν έναν από τους ιδανικότερους  χώρους της πόλης μας για άθληση, ορεινή ποδηλασία και τρέξιμο.

Ευχαριστούμε  τους χορηγούς μας, για την υποστήριξη τους στην διοργάνωση ποδηλατικών εκδηλώσεων και αγώνων. ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας), STAVRAKIS (ελαστικά), ΜΠΟΤΗΣ (πρατήρια υγρών καυσίμων), ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ (κρέατα), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ), VO2MAX (καταφύγιο Κόζιακα), ΒΙΟΛΑΝΤΑ (μπισκότα),Μιχαλίτση Μαρία (μονωτικά – οικοδομικά – υλικά)3G (ψηφιακές εκτυπώσεις), ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Ακολουθεί η προκήρυξη με το πρόγραμμα του αγώνα:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ (ΜΤΒ)

Ο Π.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ την Κυριακή στις 19 Μαρτίου 2017 διοργανώνει στον λόφο προφήτη Ηλία (ζωολογικός κήπος Τρικάλων) διασυλλογικό Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας με την ονομασία ΜΤΒ Τρικάλων, για τις  6 παρακάτω κατηγορίες:  Γυναικών – Παίδων – Κορασίδων –  Παμπαίδων – Πανκορασίδων – Μίνι (μικρά – μεγάλα).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή  και ώρα 11:00

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Λόφος προφήτη Ηλία (ζωολογικός κήπος), Τρίκαλα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δασικοί δρόμοι – μονοπάτι. Κυκλική διαδρομή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ :

11:00’ Μίνι μικρά  (χρόνος 15’)

11:20’ Μίνι μεγάλα(χρόνος 20’)

11:45’ Παμπαίδες – Πανκορασίδες – Κορασίδες (χρόνος 35’)

12:30’ Παίδες – Γυναίκες (χρόνος 60’).

14:00’  Απονομές

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της  Ε.Ο.Π. και έχουν αγωνιστικό δελτίο για το 2017. Ο διοργανωτής Σύλλογος δεν φέρει  καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά ή κλοπή αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Ο διοργανωτής έχει την ευθύνη για  ιατρική κάλυψη (παρουσία ιατρού και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ σε προτεραιότητα) καθώς και για τεχνικά θέματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για διευκόλυνση των διοργανωτών παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο email: podilasiatrikalon@yahoo.gr μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου ή 1 ώρα πριν την εκκίνηση στο χώρο της Γραμματείας. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα των διοργανωτών: 6986010785 και 6989154306.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνοδίκης Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης  της.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σε όλες τις κατηγορίες που θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων βάση κανονισμού ΕΟΠ  θα απονεμηθούν, στον 1ο νικητή  κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο, δίπλωμα, στον 3ο χάλκινο μετάλλιο,  δίπλωμα και  στους 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες όπως (χάρτης διαδρομής, φωτογραφίες και βίντεο) στον σύνδεσμο που ακολουθεί, με την παρουσίαση του αγώνα:    https://sway.com/uXBqi4iw2w5Q8RZY

 

 

Tags: , ,

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη χθες (07-03-2017) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Τρικάλων, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων με ποινή φυλάκισης (2) ετών και (1) μηνός, καθώς και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Tags: , ,

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 22 συλλήψεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (07.03.2017) από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη ατόμων για διάπραξη αδικημάτων, καθώς επίσης τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:

 • (1.329) άτομα και
 • (1.163) οχήματα.

Προσήχθησαν (20) άτομα.

Συνελήφθησαν (22) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Δεκαεπτά (17) άτομα, από τα οποία δεκατέσσερις ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί (2 υπήκοοι Αλβανίας και 1 υπήκοος Πακιστάν), για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
 • Δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Βεβαιώθηκαν (439) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Τριακόσιες τριάντα τρεις (433) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • (2) για αντικανονικό προσπέρασμα,
  • (18) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (15) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (1) για ΚΤΕΟ,
  • (140) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (1) για φθαρμένα ελαστικά,
  • (247) λοιπές παραβάσεις.
 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση για κλοπή.
 • Μία (1) παράβαση για επαιτεία.
 • Μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
 • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Tags: , ,

Αποκάλυψη Κ. Σκρέκα για «χρυσό εφάπαξ» ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια ακόμη αποκάλυψη για «πάρτι ημετέρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» προχώρησε ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.
Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κ. Σκρέκας αποκάλυψε ότι μετά τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) Σωτήρης Νίκας φέρεται να έκανε «δώρο» στον εαυτό του προαγωγή που του απέφερε αύξηση του εφάπαξ κατά περίπου 100.000 ευρώ, εκτοξεύοντάς το στις 258.000 ευρώ!
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κ. Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ πριν από την επιλογή του γι’ αυτή τη θέση εργαζόταν στην εταιρεία ως απλός διευθυντής. «Στις 11 Νοεμβρίου, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρείχε η θέση του, πέτυχε την έγκριση από το Εποπτικό Συμβούλιο της οργανικής του αναβάθμισης κατά δύο βαθμίδες, στον βαθμό του διευθυντή δραστηριότητας (γενικού διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο)».  Λίγες ημέρες αργότερα, όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κ. Σκρέκας, ο κ. Νίκας παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης, «με αποτέλεσμα η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική θέση να αυξήσει το εφάπαξ που δικαιούτο κατά περίπου 100.000 ευρώ, φτάνοντας στις 258.000 ευρώ».
Το «χρυσό» εφάπαξ του «εκλεκτού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φυσικά το πληρώνουν οι καταναλωτές», σημειώνει ο Βουλευτής Τρικάλων μέσω της ακόλουθης διαδικασίας: «Λίγες ημέρες πριν από την έγκριση της προαγωγής του, εξουσιοδοτήθηκε ώστε να εγκρίνει τη μεταφορά 10 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να «διασφαλίσει» τα εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζομένων στον Διαχειριστή από… πιθανό «bail in. Η σχετική εισήγηση προς το διοικητικό συμβούλιο για τη μεταφορά του ποσού των 10 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικό προϊόν, επικαλείται τόσο τον κίνδυνο ενός «bail in» όσο και την «εμπέδωση ασφάλειας και εργασιακής ειρήνης ενόψει πιθανολογούμενων διοικητικών μεταβολών λόγω της διαδικασίας αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας. Επιπλέον το ποσό αυτό έχει συμπεριληφθεί στον υπολογισμό της ανακτήσιμης διαφοράς του 2016 για τα επόμενα έτη». Όπως σημειώνει ο κ. Κ. Σκρέκας το ποσό των 10 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα συμπεριληφθεί στο κόστος των τιμολογίων που πληρώνουν οι καταναλωτές και η παραγωγική βάση της χώρας για φυσικό αέριο. Ο κ. Κ. Σκρέκας θέτει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον το «χρυσό εφάπαξ» του κ. Νίκα «αποτελεί την πλουσιοπάροχη αμοιβή του για πιθανή συμβολή του στην υπονόμευση ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ και στην απώλεια πολύτιμων εσόδων για την ελληνική οικονομία».
Αναλυτικά η ερώτηση:
Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για το πλιάτσικο που έχουν στήσει σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου συμφέροντος, οι κομματικά διορισμένες διοικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της ενέργειας.  Έτσι την ώρα που η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν κάτω από το μπαράζ φόρων και εισφορών του κ. Τσίπρα και ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα νέες περικοπές για τους συνταξιούχους, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, αποφάσισε να δώσει προαγωγή στον εαυτό του και λίγες μέρες μετά υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης, εξασφαλίζοντας μπόνους 100 χιλιάδων για το εφάπαξπου εκτινάχθηκε στις 258 χιλιάδες ευρώ!
Τι ακριβώς έχει συμβεί; Ο συγκεκριμένος κομματικά διορισμένος διοικητής του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, προέρχεται από την εταιρεία και πριν την επιλογή του ως Προέδρος, εργαζόταν στο ΔΕΣΦΑ ως απλός διευθυντής. Στις 11 Νοεμβρίου λοιπόν, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρέχει η θέση του,  πέτυχε και εγκρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο η οργανική του αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο βαθμό του Διευθυντή Δραστηριότητας (Γενικού Διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο).
 Η συγκεκριμένη προαγωγή ωστόσο δεν ήταν τυχαία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Λίγες ημέρες μετά την έγκριση της προαγωγής, ο εν λόγω διοικητής παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης. Αποτέλεσμα; Η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική του θέση εκτίναξε το ΕΦΑΠΑΞ του (αποζημίωση απόλυσης) κατά περίπου 100.000 ευρώ, στα 258.000 ευρώ!
 Και όλα αυτά επειδή «προήγαγε» τον εαυτό του για λίγες μέρες κατά δύο οργανικές βαθμίδες και αμέσως μετά κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη, παραμένοντας βεβαίως μέχρι σήμερα στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ποιος πληρώνει για το χρυσό εφάπαξ του κομματικού εκλεκτού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Μα φυσικά οι καταναλωτές. Και αυτό διότι λίγες ημέρες πριν την έγκριση της προαγωγής του, ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ εξουσιοδοτήθηκε ώστε να εγκρίνει τη μεταφορά 10.000.000 (10 εκατομμύριων) ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να «διασφαλίσει» τα εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζόμενων στο Διαχειριστή από πιθανό «bail in», μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση.  Το ποσό αυτό των 10.000.000 ευρώ λοιπόν, εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα περιληφθεί στην ανακτήσιμη διαφορά για το 2016, δηλαδή θα συμπεριληφθεί στο κόστος των τιμολογίων, τιμολόγια που πληρώνουν οι απλοί καταναλωτές και η παραγωγική βάση της χώρας για φυσικό αέριο. 

 Η νέα πρόκληση από κομματικούς εκλεκτούς που τοποθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε θέσεις κλειδιά δημοσίων επιχειρήσεων, δεν είναι τυχαία. Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, μια εταιρεία που κατά 65% ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στα ΕΛΠΕ. Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών της εταιρείας, με πρόβλεψη στο νέο σχήμα το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει το 34% της εταιρείας με όλα τα δικαιώματα της μειοψηφίας και της συμμετοχής του στις στρατηγικές αποφάσεις. Τελικός ανάδοχος είχε αναδειχθεί η Αζέρικη SOCCAR προσφέροντας 400.000.000 ευρώ τίμημα και διασφαλίζοντας ένα επενδυτικό πλάνο τουλάχιστον 2.5 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. 
Ως γνωστόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε άλλα σχέδια. Τορπίλισε την ιδιωτικοποίηση ικανοποιώντας το κομματικό της ακροατήριο και την ιδεοληψία της περί κρατισμού. Αποτέλεσμα να μην εισρεύσουν 400.000.000 ευρώ στην Ελληνική οικονομία και να βρίσκονται στον αέρα επενδύσεις ύψους 2,5 δισεκατομμύριων ευρώ.
 Δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά λοιπόν, αν το χρυσό εφάπαξ για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ αποτελεί την πλουσιοπάροχη ανταμοιβή του για πιθανή συμβολή του στην υπονόμευση της ιδιωτικοποίησης  και στην απώλεια πολύτιμων εσόδων για την ελληνική οικονομία. 
 Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και επιπλέον:
• Την ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει μείωση του αφορολόγητου και περικοπές συντάξεων πέρα και πάνω από ότι έχουν ψηφίσει τα τελευταία δύο χρόνια. 
• Την ώρα που επωφελείς, για τους εργαζομένους, την κοινωνία και την ανάπτυξη, ιδιωτικοποιήσεις ακυρώνονται ή βαλτώνουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται.
• Την ώρα που η Ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2016 βυθίζεται σε βαθύτερη ύφεση κατά 1,1%  (τη χειρότερη από το 1998) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.
 Τούτη την κρίσιμη για την ΕΛΛΑΔΑ ώρα, οι εκλεκτοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι αγωνιστές της αριστεράς και της Δημοκρατίας, αλώνουν το κράτος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και «πλιατσικολογούν» τη δημόσια περιουσία ως λάφυρο στον κομματικό στρατό.
 Ερωτώνται οι αρμόδιοι  Υπουργοί:
 1.     Είναι αλήθεια ότι το εν λόγω στέλεχος, επιλογή της κυβέρνησής σας, μεθόδευσε την παραπάνω διαδικασία προαγωγής του ώστε λίγες ημέρες αργότερα να συνταξιοδοτηθεί και να λάβει αυξημένη αποζημίωση απόλυσης(ΕΦΑΠΑΞ) κατά περίπου 100.000 ευρώ, και σύνολο 258.000 ευρώ; Καταθέστε τα  αποδεικτικά έγγραφα για τα ποσά που έλαβε από όλες τις πηγές (εταιρεία, ασφαλιστικά προγράμματακαι λοιπές παροχές).
2.     Συμφωνείτε με την απόφαση της ΡΑΕ τα 10.000.000 ευρώ να περιληφθούν στην Ανακτήσιμη Διαφορά για το 2016 που πιθανότατα θα αυξήσει τα τιμολόγια στο φυσικό αέριο, από το 2017 εν μέσω μια δύσκοληςοικονομικής συγκυρίας;
3.     Συμφωνείτε με τον ανωτέρω τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας από τα στελέχη της κυβέρνησής σας και το «ηθικό πλεονέκτημα» που επιδεικνύουν;
4.     Πριν λίγους μήνες οδηγήσατε σε αδιέξοδο τον προηγούμενο διαγωνισμό επειδή μεταξύ άλλων διαφωνούσε η κυβέρνησή σας με την πώληση του 66% των μετοχών και κατά πληροφορίες προκρίνατε την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή μειοψηφικού μεριδίου του ΔΕΣΦΑ, κατά το πρότυπο του ΑΔΜΗΕ. Τώρα ακούγεται ότι προτίθεστε να τον επαναλάβετε πουλώντας τελικά το 66% με κίνδυνο ο νέος διαγωνισμός να φέρει σημαντικά χαμηλότερο τίμημα. Μπορείτε να μας ξεκαθαρίσετε εάν η κυβέρνηση έχει τελικά κάποιο σχέδιο για το μέλλον του ΔΕΣΦΑ και ποιο είναι αυτό;
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Κώστας Σκρέκας»
 

Tags: , ,

Τα τελικά αποτελέσματα των Ε΄ Ρητορικών Διαλυκειακών Αγώνων

Ολοκληρώθηκαν  με απόλυτη επιτυχία  το Σάββατο, 4-3-2017, οι Ε΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες  που διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων .  Την Παρασκευή , 3-3-2017, πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί γύροι και των τριών αγωνισμάτων, Διττοί Λόγοι, Αυθόρμητος Λόγος, Προτρεπτικός Λόγος και το Σάββατο οι ημιτελικοί  και ο τελικός και στα τρία είδη Λόγου.

Και  φέτος στην πέμπτη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 14 Λύκεια, 9 από την πόλη των Τρικάλων, το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο,  6ο, 7ο,  8ο ΓΕΛ Τρικάλων και το Μουσικό Σχολείο, 4 από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας, τα ΓΕΛ Καλαμπάκας, Βαλτινού, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, καθώς και το Ι.ΓΕΛ «Αθηνά».

Η διοργάνωση των ρητορικών αγώνων, δίνοντάς στους νέους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων, αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης τους. Οι κανόνες τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους και την με σεβασμό και κατανόηση κριτική των θέσεων της αντίπαλης ομάδας. Πρόκειται, φυσικά, για ένα εργαλείο ανάπτυξης της ελεύθερης κριτικής σκέψης, και όχι για όχημα προώθησης οποιωνδήποτε συγκεκριμένων απόψεων ή προσωπικών φιλοδοξιών.

Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει συνήθως αποφασιστικά στη σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, φέρνει τους συνδιαλεγομένους πιο κοντά μεταξύ τους, παρέχοντάς τους έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς. Ίσως δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η αντιλογία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη συστατικά του πολιτισμού μας και της δημοκρατίας.

Έτσι, το Σάββατο, 4-3-2017, στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων σε ειδική τελετή απονεμήθηκαν  τα έπαθλα, χρυσό, αργυρό, χάλκινο κλαδί ελιάς, στους νικητές των Ε΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων καθώς και τα Διπλώματα συμμετοχής, μεθέξεως ένεκεν, σε όλους τους συμμετάσχοντες (ομιλητές, αναπληρωματικούς, χρονομέτρες).

Οι νικητές των Αγώνων είναι οι κάτωθι κατά αξιολογική σειρά και αγώνισμα.

Α. Αυθόρμητος Λόγος:

1η ΘΕΣΗ:  Νικολάου Ηλιάνα ,  Α΄ τάξη,  Μουσικό Σχολείο

2η ΘΕΣΗ: Τρίψα Χριστίνα, Α΄ τάξη ,  7ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ:  Μάνου Σωτηρία , Α τάξη ,  3ο ΓΕΛ

 

Β. Προτρεπτικός Λόγος:

1η ΘΕΣΗ:  Οικονόμου Ζωή,  Β΄τάξη, 5ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ:  Ντελλής Αθανάσιος,  Γ΄ τάξη,  5ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ: Παπαχρήστου Εύα,  Β΄ τάξη,  8ο ΓΕΛ

 

Γ. Διττοί Λόγοι:

1η ΘΕΣΗ:  

Πλευρά Χρυσούλα, Β΄τάξη,  1ο ΓΕΛ

Δήμος Δημήτριος, Γ΄ τάξη,  8ο ΓΕΛ

Παπαχρήστου Γεωργία, Α΄ τάξη,  Ι.ΓΕΛ «ΑΘΗΝΑ»

 

2η ΘΕΣΗ:

Αναγνώστου Ελένη,  Γ΄ τάξη,  1ο ΓΕΛ

Σακκά Ζωή, Β΄τάξη, ΓΕΛ Καλαμπάκας

Κωστοπούλου Ευαγγελία-Μαρία,  Α΄ τάξη,  Ι.ΓΕΛ «ΑΘΗΝΑ»

 

 Δ. Καλύτεροι Ομιλητές στους Προκριματικούς των Διττών Λόγων:

1η ΘΕΣΗ: Δήμος Δημήτριος,  Γ’ τάξη ,  8ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ:  Φατλέ Δέσποινα, Α’ τάξη,  Μουσικό Σχολείο

3η ΘΕΣΗ: Αναγνώστου Ελένη, Γ’ τάξη , 1ο ΓΕΛ

 

 

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Tags: , ,

Ποσό 101.314,53 ευρώ επιστρέφει στον Δήμο Τρικκαίων

Ποσό 101.314,53 ευρώ επιστρέφει στον Δήμο Τρικκαίων από την υπόθεση των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER. Βάσει χθεσινοβραδινής (7 Μαρτίου 2017) απόφασης του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ο Δήμος Τρικκαίων δικαιώνεται στην κίνησή του να ζητήσει επιστροφή χρημάτων που, σύμφωνα με την απόφαση, είχαν υπεξαιρεθεί.
Πρόκειται για 58.431,27 ευρώ από την εταιρία Energa και 42.883,26 ευρώ από την εταιρία Hellas Power, για αποδοτέα δημοτικά τέλη καθαριότητας, φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας. Τα χρήματα αυτά, όπως ζητούσε ο Δήμος και δικαιώθηκε, παρότι οι εταιρείες τα είχαν εισπράξει (από Σεπτέμβριο του 2011 ως Ιούλιο 2012), δεν τα απέδωσαν και τα ιδιοποιήθηκαν παράνομα.
Η απόφαση αφορά συνολικά περίπου 88 εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο και Δήμους, που είχαν προσφύγει σχετικά. Ο Δήμος Τρικκαίων είχε ήδη προσφύγει από το 2014, ενώ η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται στις 16 Ιανουαρίου 2015. Πλέον, τα χρήματα αυτά είναι άμεσα αποδοτέα  στο ταμείο του Δήμου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας για την 8η Μάρτη

Η συγκεκριμένη μέρα δεν αποτελεί γιορτή, αλλά σημείο αναφοράς, περισυλλογής και αναδρομής της διαδρομής που έχουν διανύσει οι γυναίκες για την ισότητα των δύο φύλων. Καθιερώθηκε ως παγκόσμια Ημέρα με αφορμή διαδήλωση εργαζόμενων γυναικών σε βιοτεχνίες ενδυμάτων στη Ν.Υόρκη το 1857, που βάφτηκε με αίμα ενώ  ζητούσαν τα αυτονόητα (καλύτερες συνθήκες εργασίας, ωράριο 10 ωρών -από τις 16-, κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων, άρση της ανισοτιμίας ανδρών και γυναικών κλπ)

Σήμερα, 160 χρόνια αργότερα, και ύστερα από τόσο μεγάλη και δύσκολη διαδρομή που διανύθηκε για την κατάκτηση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων για τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο, βιώνουμε και λόγω οικονομικής κρίσης μια οπισθοδρόμηση η οποία μεταφράζεται σε κατάλυση των κεκτημένων. Οπισθοδρομούμε αλλά όχι όλοι μαζί. Σε συνθήκες οικονομικής αλλά και ιδεολογικής κρίσης οπού η ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει ακόμη στόχος προς κατάκτηση,  οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις λόγω του φύλου τους και να πλήττονται ολοένα και περισσότερο από ανεργία, εργασιακή εκμετάλλευση,  ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, φτώχεια, ανέχεια.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας θέλοντας να τιμήσει κάθε μία από εκείνες που εξακολουθούν και αγωνίζονται,  διοργανώνει δωρεάν διήμερο βιωματικό εργαστήριο σε συνεργασία με το ΑΚΕΘ με θέμα:
«Γυναίκα και Απασχόληση»

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου:

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017
5.30μμ:

«Η Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως εργαλείο για την απασχόληση», Σέγγη Χρυσαυγή & Μπρουζιώτης Θεόφιλος, στελέχη Τμήματος Σχεδιασμού, Μελετών και Υπηρεσιών Ο.Τ.Α., ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

6.15μμ:
«Διαβίωση και εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση», Στέφανος Πάλλας, ευρωσύμβουλος ΟΑΕΔ

7.00μμ:
«Διέξοδος στη δημιουργικότητα», Ελένη Χολέβα, δημοσιογράφος

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017
5.30μμ:
«Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας-Γυναίκες και μη αμειβόμενη εργασία», Καραγεώργου Κωνσταντινιά-σύμβουλος απασχόλησης, Ιωαννίδου Χαϊδούλα-ψυχολόγος, Μπενέκη Μάρθα-κοινωνική λειτουργός

6.15μμ:
«Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός», Ντόνα Ευαγγελία, διευθυντήρια ΑΚΕΘ

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ:24310-27943, 8.00πμ-4.00μμ

 

Tags: , ,

Πρόσκληση Πολιτιστικών Φορέων για συμμετοχή σε εκδήλωση

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλωνσε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών  πρόκειται να διοργανώσει λαογραφική μουσικοχορευτική εκδήλωση τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2017 (δεύτερη μέρα του Πάσχα). Καλούνται οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις χορευτικές τους ομάδες, να προσέλθουν την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00 μ.μ. στα γραφεία της Π.Ε. Τρικάλων για ενημέρωση ή να επικοινωνήσουν με το Γραφείο 105 της Π.Ε. Τρικάλων στο τηλέφωνο 2431035106.

 

Tags: , ,

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την 8η Μάρτη

Η Διεθνής Ημέρα των Γυναικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μάρτη, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε το 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το 1909 γιορτάστηκε για πρώτη φορά αυτή η ημέρα με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.Δύο χρόνια αργότερα υιοθετήθηκε από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η ημερομηνία αυτή παραμένει επίκαιρη και μας υπενθυμίζει ότι η χειραφέτηση των γυναικών είναι μια μάχη για όλο το εργατικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Μας θυμίζει ακόμη ότι η πάλη ενάντια στο ρατσισμό, τη λιτότητα και τον πόλεμο είναι πιο δυνατή με τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή.

Η φετεινή 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Από τη μια η οικονομική κρίση χτυπάει τους μισθούς και ξηλώνει τις κατακτήσεις δεκαετιών, κάνοντας τη ζωή των εργαζόμενων γυναικών όλο και πιο δύσκολη, οι πόλεμοι οδηγούν χιλιάδες στην προσφυγιά, και ταυτόχρονα η ιδεολογία του σεξισμού δικαιολογεί και διαιωνίζει την καταπίεση.

Από την άλλη οι γυναίκες αντιστέκονται. Από τις ΗΠΑ και τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ μέχρι την Πολωνία, την Τουρκία, την Αργεντινή, οι γυναίκες έχουν βγει στους δρόμους, αρνούνται να υποκύψουν στη μοίρα που τους επιφυλάσσει ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός και οι κυβερνήσεις του.

Και στην Ελλάδα των μνημονίων, οι γυναίκες παλεύουν τις απολύσεις, την ανεργία, την απληρωσιά, τα όλο και μεγαλύτερα οικογενειακά βάρη που τους φορτώνει η Τρόϊκα και οι κυβερνήσεις που την ακολουθούν. Από τις καθαρίστριες του ΕΜΠ, τις «Εργολαβικές», τις εργαζόμενες στην υγεία και την εκπαίδευση, οι γυναίκες αγωνίζονται διεκδικώντας να μην πληρώσουν αυτές τα σπασμένα. Τη χρονιά που πέρασε αναπτύχθηκε ένα νέο ελπιδοφόρο κίνημα ενάντια στον σεξισμό και την κουλτούρα του βιασμού που συσπείρωσε γυναίκες και άντρες και οργάνωσε μαζικές διαδηλώσεις.

Η οργάνωση διαδήλωσης και πορείας στις 8 Μάρτη από γυναικείες οργανώσεις παίρνει τη σκυτάλη και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να συναντηθούν όλα τα κομμάτια του κόσμου που αγωνίζεται, από τις εργαζόμενες καθαρίστριες μέχρι τις ακτιβίστριες κατά του σεξισμού, τις γυναίκες των προσφυγικών camp και τους συμπαραστάτες τους. Είναι κομμάτι των διεθνών διαδηλώσεων που ετοιμάζονται την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει & συμμετέχει στη συγκέντρωση και διαδήλωση που οργανώνεται στις 8 Μάρτη – Διεθνή μέρα ενάντια στη γυναικεία καταπίεση, 7.00 μμ Πλ. Κλαυθμώνος.

 • Να τσακίσουμε τα μνημόνια
 • Ενάντια στην ανεργία και τη διάλυση των κοινωνικών παροχών, τις διακρίσεις κατά των γυναικών
 • Παλεύουμε τον σεξισμό και την κουλτούρα του βιασμού
 • Ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο του σεξισμού και του ρατσισμού

Tags: , ,

Έτοιμη για την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου η ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Έτοιμη για την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου είναι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ)σύμφωνα με σύμφωνα με τον ΔιευθυντήΑνάπτυξης & Νέων Συνδέσεων κ. Μιχάλη Στεργιόπουλο,όπου για την περίοδο 2017-2021 προγραμματίζεται η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης & της Θεσσαλίας, συνολικού μήκους πάνω από 438 km και ύψους επενδύσεων άνω των 90,7 εκατ. €.

Ιδιαίτερα για το έτος 2017, πραγματοποιούνται επενδύσεις για τη Θεσσαλονίκη & τη Θεσσαλία συνολικού ύψους 19,3 εκατ. € με την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Οι νέες περιοχές που θα εκτελεστούν οι εργασίες ανάπτυξης του δικτύου διανομής κατά το έτος 2017 για τη Θεσσαλονίκη είναι ο Λαγκαδάς, η Χαλάστρα, ο Τρίλοφος, το Πλαγιάρι, τα Βασιλικά, το Φίλυρο, ο Χορτιάτης, η Μηχανιώνα, η Επανομή, τα Κουφάλια και η Νέα Μεσήμβρια. Αντίστοιχα στη Θεσσαλία οι νέες περιοχές που θα εκτελεστούν οι εργασίες ανάπτυξης του δικτύου διανομής κατά το έτος 2017 είναι η Ελασσόνα, ο Τύρναβος, η Καλαμπάκα και το Βελεστίνο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Στεργιόπουλος, επειδή για την τροφοδότηση ορισμένων απομακρυσμένων περιοχών προβλέπεται η χρησιμοποίηση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG),καθίσταται αναγκαία ηοριστικοποίηση του νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου για τη χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, καθώς ήδη κατά το νέο έτος υπογράφηκαν περισσότερες από 1.200 νέες συμβάσεις σύνδεσης, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι οι πολίτες επιλέγουν σταθερά το φυσικό αέριο ως καύσιμο μέσο, γιατί παρέχει οικονομία, ασφάλεια και ανεξαρτησία. Ιδιαίτερο σημαντικό κίνητρο, αποτελεί η προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» σε όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια).

Συνεχίζοντας ο κ. Στεργιόπουλος, ανέφερε ότι επειδή η ασφαλής χρήση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου αποτελεί κύριο μέλημα της εταιρείας, συνίσταται στους καταναλωτές να μεριμνούν για την καλή κατάσταση και συντήρηση της εσωτερικής εγκατάστασης αερίου, την άρτια λειτουργία των συσκευών αερίου, καθώς και για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και θα πρέπει να αναθέτουν σε αρμόδιους αδειοδοτημένους τεχνικούς τη συντήρηση και άμεση αποκατάσταση των βλαβών, σφαλμάτων και ελλείψεων.

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ώρου βάσεως αναφορικά με τη λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, ενώ λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως τηλεφωνική εξυπηρέτηση Άμεσης Επέμβασης στον τηλεφωνικό αριθμό 10 302 ώστε να μεταβαίνουν άμεσα οι αρμόδιοι τεχνικοί στο σχετικό σημείο του δικτύου διανομής.

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ& ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Tags: , ,

Αγωνιστικό ραντεβού στο Κιλελέρ δίνουν οι αγρότες

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ ενάντια στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα αγρότες από την Κρήτη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε με τον διάλογο, είτε με τον αυταρχισμό είναι αποφασισμένη να επιβάλλει στους μικρομεσαίους αγρότες και στο  λαό όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους «Θεσμούς» στα πλαίσια των μνημονίων, όπως κι αυτά που περιλαμβάνονται στην ΚΑΠ της ΕΕ.

Ουσιαστική βοήθεια στην κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση δίνουν οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια, στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ και στέκονται απέναντι στους αγώνες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Απάντηση σ’ αυτή την πολιτική μπορεί να δώσει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό κίνημα των μικρών ΕΒΕ, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που δημιουργούν και οξύνουν τα αγροτικά – λαϊκά προβλήματα, το άνοιγμα του δρόμου για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, κατά των μονοπωλιακών ομίλων και προς όφελος του λαού μας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης Επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη στις 12:30 το μεσημέρι,  στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

 Στέλνουμε μήνυμα: Κολίγοι στα νέα «τσιφλίκια» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε.»

 

 

 
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


  None Found