Tags: , ,

Τρεις Κοινωνικές Δομές συνεχίζει να λειτουργεί ο Δ. Τρικκαίων

Κι ενώ σε όλη τη χώρα υπάρχει πρόβλημα με τις κοινωνικές δομές και τη λειτουργία τους, ο Δήμος Τρικκαίων κάνει το αναγκαίο βήμα. Στηρίζει με δικά του έξοδα, τρεις Δομές που είναι αναγκαίες και σημαντικές για τρικαλινούς/ες που αντιμετωπίζουν την κρίση.
Από την 1η Μαρτίου 2017 και καθώς λήγει το πρόγραμμα παράτασης της χρηματοδότησης για τη λειτουργία τους λήγει, τρεις Κοινωνικές Δομές του Δήμου θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Με απόφασή τους – ομόφωνη – τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων στις 22 Φεβρουαρίου, ενέκριναν ποσό 19.200 ευρώ για τη συνέχιση τριών Δομών.
Πρόκειται για
– Τη λειτουργία του Ξενώνα Νυκτερινής Φιλοξενίας στον χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, αναθέτοντας την εποπτεία και έλεγχο του Ξενώνα, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του που έχει ήδη συνταχθεί, έως 30/04/2017.

Την υποστήριξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Εστιατορίου από 01/03/2017 έως 30/04/2017.

– Την υποστήριξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων από 01/03/2017 έως 30/04/2017.

Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Τρικκαίων παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και αρνητικές συγκυρίες, εστιάζει στην αντιμετώπιση και επίλυση των επιπτώσεων της κρίσης. Με βάση, δε, την οικονομική ευχέρεια, δίνεται το ποσό αυτό σε σύμβαση που θα υπογραφεί με την ΚοιΣΠΕ Τρικάλων, η οποία συνέπραττε στη λειτουργία των Δομών ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Πλέον, οι ωφελούμενοι τρικαλινοί, θα μπορούν για το επόμενο διάστημα να απολαμβάνουν απρόσκοπτα τα οφέλη των Δομών. Κάτι που επετεύχθη – και θα συνεχίσει να επιτυγχάνεται – με τη συνεργασία ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας: αρχών, φορέων, συλλόγων, επιχειρηματιών, πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες δύο Δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο) έχουν ενταχθεί και συνεχίζεται η χρηματοδότησή τους από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Ευνόητο είναι ότι, η συνέχιση του συνόλου των δομών, θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα φαινόμενα φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επεσήμανε ότι σε αυτή τη συγκυρία, έχει τεράστια σημασία η διατήρηση με κάθε τρόπο του μεγάλου κοινωνικού διχτυού ασφαλείας που δημιουργήθηκε στον Δήμο μας. Και συνέχισε ο κ. Παπαστεργίου: με αυτή την ενέργεια και με τη σύμπνοια της κοινωνίας, δημιουργούμε πρόσθετες συνθήκες για συμπολίτες που πλήττονται από ή απειλούνται από την κρίση.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Tags: , ,

Νηστεία και υποκρισία – Του Πρωτοπρ. Αθανασίου Πολ. Τύμπα, θεολόγου – μουσικού

Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς, νομίζουν ότι νηστεία είναι ο περιορισμός των τροφών. Άλλοι πάλι νηστεύουν για να δείχνουν στη γειτονιά ότι είναι «καλοί» χριστιανοί και άλλοι πάλι διότι είναι μια καλή συνήθεια ή για το καλό της υγείας τους.

Πραγματική και αποτελεσματική, για την πνευματική μας προκοπή νηστεία, είναι η φυλακή των πέντε αισθήσεων. Δε χρειάζεται να νηστεύει κανείς αν το στόμα του κατατρώγει το γείτονά του με την κατάκριση ή τον τρέχει στα δικαστήρια για ένα μέτρο γης. Κανένα όφελος δεν έχουμε εάν νηστεύουμε και διατηρούμε τη γαστριμαργία μας με μεγάλες ποσότητες νηστίσιμων φαγητών ή γινόμαστε φιλήδονοι λερώνοντας τα μάτια μας και τα αυτιά μας με άσεμνα θεάματα και ακούσματα που εκθηλύνουν το ήθος μας.

Αληθινή νηστεία είναι αυτή η οποία ξεριζώνει τα πάθη από την καρδιά του ανθρώπου, ελέγχει τις κινήσεις των κακών λογισμών και χαλιναγωγεί τις επιθυμίες της σάρκας. Όποιος νηστεύει δεν πρέπει να υπερηφανεύεται για τις καλές του πράξεις, αλλά το πρόσωπό του να είναι φωτεινό, το βλέμμα του καθαρό και ήρεμο, το βάδισμα και το ντύσιμο σεμνό χωρίς προκλήσεις και το στόμα μετρημένο και αληθινό χωρίς ταπεινολογίες ή ψεύτικα υποκριτικά παινέματα.

Η νηστεία κάνει ισχυρότερο το χαρακτήρα μας, μεγαλώνει την αγάπη μας για το Θεό και τους συνανθρώπους  μας, φωτίζει τους ηγέτες, κάνει δίκαιους τους νομοθέτες, ικανούς τους ιερείς, μπορεί να αναστήσει έναν ολόκληρο λαό από οποιαδήποτε πνευματική ή υλική κατάπτωση. Αυτό αποδεικνύει η Παλαιά Διαθήκη:ο Μωυσής μετά από νηστεία έλαβε το νόμο του Θεού στο όρος Σινά. Όλοι οι προφήτες με τη νηστεία έγιναν ισχυροί και με τη νηστεία έσωσαν το λαό του Ισραήλ από χίλιες δυσκολίες. Με τη νηστεία των αρχόντων και του λαού σώθηκε η πόλη Νινευή από την οργή του Θεού.

Ας θίξουμε εδώ και την ανόητη στάση ορισμένων οι οποίοι, όταν βρίσκονται ημέρα νηστείας καλεσμένοι σε κάποια γιορτή, τρώνε κρέας ή αρτύσιμα γλυκά με τη δικαιολογία να μη σκανδαλίσουν τους παρευρισκόμενους   Σκανδαλισμός είναι όταν μας βλέπουν οι άλλοι να παραβαίνουμε το νόμο του Θεού και όχι όταν εφαρμόζουμε τις εντολές του. Χωρίς φαρισαϊσμό και επίδειξη ας αρνηθούμε να φάμε. Έτσι με την πράξη μας αυτή θα γίνουμε ομολογητές  της  πίστεώς μας και θα δώσουμε το καλό παράδειγμα και στους άλλους. Αν φάμε τότε θα μάθουμε και στους άλλους να παραβιάζουν κάθε νηστεία χωρίς τύψεις.

Τέλος, μεγάλο λάθος κάνουν πολλές γυναίκες οι οποίες όταν νηστεύουν τρελαίνουν στα κηρύγματα τον άντρα τους ή τα παιδιά τους που δε νηστεύουν. Τότε πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Οι πράξεις μας και οι αρετές μας είναι αυτές οι οποίες μπορούν να πείσουν κάποιον να νηστεύει και όχι τα λόγια μας. Ας μην ξεχνούμε ποτέ ότι η νηστεία είναι αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής  του κάθε ανθρώπου, που αποδεικνύει,  ανάλογα με την έντασή της, πόσο αγαπάμε το Θεό αλλά και πόσο επιθυμούμε να γιατρέψουμε την ψυχή μας από τα πάθη της.

Tags: , ,

Συνεδριάζει η ΝΟ.Δ.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:30, θα συνεδριάσει η ΝΟ.Δ.Ε. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της (Ασκληπιού 24-2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • Χοροεσπερίδα της ΝΟ.Δ.Ε. Τρικάλων στις 10 Μαρτίου, παρουσία του Αντιπροέδρου της ΝΔ και Βουλευτή Β΄ Αθηνών Κωστή Χατζηδάκη.
 • Βραδιά Νεολαίας υπό την αιγίδα της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ, με τη συνεργασία της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων στις 18 Μαρτίου, παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη και σύσσωμης της Γραμματείας Οργανωτικού.
 • Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 1 Απριλίου, παρουσία της Βουλευτού Β΄ Αθηνών Άννας Καραμανλή.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ν.Δ.

 

                                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                                                           ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΓΙΩΤΗΣ

Tags: , ,

Δύο νέα νηπιαγωγεία στα Τρίκαλα

Άλλα δύο νέα νηπιαγωγεία στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τα κτήρια του 8ου και του 22ου Νηπιαγωγείων, τα οποία σήμερα εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας για τη διαχειριστική περίοδο 2014-2020. Τα δύο νηπιαγωγεία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1,32 εκατ. ευρώ (από 660.000  ευρώ το καθένα) και ο Δήμος Τρικκαίων είχε υποβάλλει στα τέλη του 2016 τη σχετική αίτηση Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αριθμ. 4361/31-10-2016 , κωδ. 024, Α/Α ΟΠΣ 1804, με τίτλο : «Αναβάθμιση των Υποδομών Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης». Τα νηπιαγωγεία θα είναι αμφότερα διθέσια.
Το κτήριο του 8ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου χωροθετείται στα βόρεια της περιοχής της Μπάρας, θα είναι χωρητικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 2.608,56 μ2.  Το κτήριο του 22ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρικάλων χωροθετείται στην περιοχή πέριξ της πλατείας Βουβής, θα είναι επίσης χωρητικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.800,37 μ2.
Και τα δύο κτήρια θα είναι ισόγεια, εμβαδού 306,21 τ.μ. το καθένα, και θα περιλαμβάνουν από 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης,  χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ  η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.  Θα γίνουν οι εγκαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και κεντρικής θέρμανσης, ηλεκτρική εγκατάσταση και πυρόσβεση σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Αφού έγινε η ένταξη του έργου, θα διενεργηθεί η ανοικτή δημοπρασία επιλογής αναδόχου. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τα δύο διδακτήρια επιλύουν σημαντικά ζητήματα για τη σύγχρονη στέγαση των νηπίων των Τρικάλων.  Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί τα διδακτήρια των 18ου και 23ου Νηπιαγωγείων Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθη σήμερα (28-02-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη να κατέχει τέσσερις συσκευασίες με ποσότητα καπνού (χύμα), συνολικού βάρους (1.480) γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Tags: , ,

Νέα έργα ύψους 310 εκατ. ευρώ φέρνει το 2017 στη Θεσσαλία

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 310,4 εκατομμυρίων ευρώ έχουν δρομολογηθεί για το 2017 στη Θεσσαλία, προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Η πατρίδα μας χρειάζεται μια παραγωγική επανάσταση», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και χαρακτήρισε «έργο χωρίς ιστορικό προηγούμενο» τα 1.144 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δις ευρώ που έχουν ολοκληρωθεί, δρομολογηθεί και υλοποιούνται από την αιρετή Περιφέρεια με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

«Τα 1.144 έργα δείχνουν το μέλλον. Κι είναι δέσμευσή μας, εδώ σήμερα, το μέλλον για τη Θεσσαλία συνολικά αλλά και κάθε οικογένεια να είναι καλύτερο! Διότι όσο δυναμώνει ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας, έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, πολύ περισσότερα απ’ ότι μέχρι τώρα», διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων:

Για το 2017 στη Θεσσαλία έχουν δρομολογηθεί νέα έργα με χρηματοδότηση:

– 28,4 εκατομμύρια ευρώ θα επιδοτηθούν επενδυτικά σχέδια μέσω του προγράμματος  LEADER

– 24 εκατομμύρια ευρώ για συντηρήσεις, αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, άρση καταπτώσεων, αποχιονισμούς,  στηθαία ασφαλείας από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

– 25,9 εκατομμύρια ευρώ Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Λάρισας – Βόλου

– 52,5 εκατομμύρια ευρώ  για την ηλεκτροκίνηση Λάρισας – Βόλου και Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα με επιπρόσθετα άλλα 52,5 από το Υπουργείο Υποδομών

– 69,4 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, περιβάλλοντος και οδικά, που έχουν ήδη ενταχθεί μέχρι σήμερα.

– 83 εκατομμύρια ευρώ για έργα Διαχείρισης Απορριμμάτων και Βιολογικούς Καθαρισμούς

– 5,5 εκατομμύρια ευρώ  για νέα σχολεία

– 22,1 για την καταπολέμηση της φτώχειας και τις κοινωνικές υποδομές.

Έργα ύψους 1,6 δις ευρώ στη Θεσσαλία μέχρι σήμερα

Το σύνολο των έργων – δράσεων που διεκδικήθηκαν, εντάχθηκαν, υλοποιούνται, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από όλα τα χρηματοδοτικά Προγράμματα είναι 1144, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δις € και τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», το ΕΑΠΝΑ, το ΠΙΝΔΟΣ, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τους λιγοστούς πόρους, που διαθέτει η αιρετή Περιφέρεια. Τα έργα και οι δράσεις αυτές είναι μια πηγή πραγματικής ελπίδας στη ζωή των Θεσσαλών γιατί δημιουργούν θέσεις, εργασίας, μόχλευση στην τοπική οικονομία και κινούν την πραγματική οικονομία της περιοχής. Είναι μια προσπάθεια, η οποία έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Διεκδικήσαμε, χρηματοδοτήσαμε, απορροφήσαμε και υλοποιούνται έργα σε όλους τους τομείς:

* ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: 114 έργα στον αγροτικό τομέα συνολικού προϋπολογισμού 180.938.866,73 €

* ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 108 έργα συνολικού προϋπολογισμού 153.463.667,09 €

* ΕΡΓΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ – ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ: 94 έργα συνολικού προϋπολογισμού 100.757.883,52

* ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ: 69 έργα συνολικού προϋπολογισμού 95.309.975,22 €

* ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ:  539 έργα συνολικού προϋπολογισμού 763.107.600,79 €

* ΕΡΓΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: 109 έργα συνολικού προϋπολογισμού 51.078.371,96

* ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 43 έργα συνολικού προϋπολογισμού 49.635.972,30

* ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: 67 έργα συνολικού προϋπολογισμού 146.757.703,77

* ΕΡΓΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 24 έργα συνολικού προϋπολογισμού 41,5 εκατ.

* ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ: 72 έργα συνολικού προϋπολογισμού 55.618.653,20 €

 

 

Για τον απολογισμό της Περιφέρειας:

Στην αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας ο απολογισμός δεν είναι ή έστω δεν είναι μόνο αριθμοί, κατάλογοι με έργα, λίστες με πρωτοβουλίες. Δεν πρόκειται για απολογισμό ιδωμένο μέσα από το πρίσμα ενός αφυδατωμένου γραφειοκρατικού τεχνικισμού και νομικισμού.

Πρόκειται για απολογισμό στον οποίο αποτυπώνονται οι πολιτικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες, της περιφέρειας Θεσσαλίας, της περιφέρειας που έχει εγκαθιδρύσει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με την τοπική κοινωνία, που είναι η φωνή της κοινωνίας, που είναι η φωνή της Θεσσαλίας.

Για μας ο απολογισμός είναι ο άνθρωπος, η κοινωνία,  η Θεσσαλία. Κι αυτό είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτού του απολογισμού: Είναι απολογισμός από την κοινωνία της Θεσσαλίας με την κοινωνία της Θεσσαλίας για την κοινωνία της Θεσσαλίας.

Διότι αυτή ακριβώς είναι η πολιτική φιλοσοφία της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας: Σε κάθε έργο, σε κάθε πρωτοβουλία,  σε κάθε δράση της να διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων.

Αυτό θα πει συλλογική ηγεσία, αυτό θα πει δημοκρατία στην πράξη, αυτό θα πει αυτοδιοίκηση: Οι Θεσσαλοί αποφασίζουν οι ίδιοι για το τι θα κάνουν στον τόπο τους. Αυτοί που ωφελούνται, αυτοί υλοποιούν, αυτοί αποφασίζουν.

Τονίζω για ακόμη μια φορά ότι ο απολογισμός, αυτό το έργο που έχει παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι του Περιφερειάρχη. Άλλωστε, γνωρίζετε ότι στην προσωπική μου φιλοσοφία ο περιφερειάρχης ή ο δήμαρχος, είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων,  ο συντονιστής.

Όλο αυτό το έργο, προφανέστατα είναι αποτέλεσμα ομαδικής, σκληρής, επίμονης και επίπονης δουλειάς.  Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι σε όλες τις Διευθύνσεις, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, έδωσαν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό.

Θέλω με την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω Γιατί γνωρίζω καλά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως είναι των περιορισμένων οικονομικών πόρων αλλά και της υποστελέχωσης.

 

Tags: , ,

Εκδήλωση για τους Δασικούς Χάρτες στο ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, διοργανώνει την Τετάρτη 1ηΜαρτίου στη Λάρισα ημερίδα  με θέμα «ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών – Περιφερειακό Τμήμα  Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος – Τοπικό Τμήμα Λάρισας.

 

 

Για το ΤΕΕ

Η.Δημακόπουλος

Tags: , ,

Συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Συνεδρίαση της Γραμματείας της  Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 2 Μάρτη, στις 13.30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη συνεδρίαση θα γίνει εκτίμηση για την πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση που κλιμακώθηκε με το στήσιμο μπλόκων σ’ όλη τη χώρα και θα συζητηθεί η συνέχιση της αγωνιστικής δράσης, με πρώτο σταθμό τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ,  την Κυριακή 19 Μάρτη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Tags: , ,

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η Εθνική εξωτερική πολιτική για τη διπλωματία των εξαγωγών» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017  και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο «Larissa Ιmperial», Αίθουσα «Όλυμπος».

Στην εκδήλωση εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, στην συνέχεια θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ στην συνέχεια τοποθετήσεις θα κάνουν εκπρόσωποι θεσσαλικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με κύριο άξονα την στήριξη των εξαγωγών ως μονόδρομο για την ελληνική οικονομία.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό  ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΑΕ κ. Νίκος Ρώμνιος

Οι ενδιαφερόμενοι για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να απευθύνονται στον ΣΘΕΒ (info@sthev.gr) τηλ.2410280405.

 

 

 

 

Tags: , ,

Γραφείο της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα Τρίκαλα

Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας ανακοινώνει ότι από τον προσεχή Μάρτιο θα λειτουργήσει γραφείο υποστήριξης και ενημέρωσης ασθενών, συγγενών, αλλά και κάθε ενδιαφερομένου στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η Ελληνική Εταιρία για την ΣΚΠ, με την 25η συνεχή δράση της (συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα, δραστηριότητες αποκατάστασης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πασχόντων, νομοθετικές ρυθμίσεις, ενημερωτικές ημερίδες κι άλλες δραστηριότητες), διαπίστωσε ότι και στην Δυτική Θεσσαλία υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από την νόσο. Όσο κι αν γίνονται απίστευτα άλματα στην αντιμετώπιση της νόσου, σε επίπεδο θεραπειών, υπάρχουν μια σειρά από τομείς (αποκατάσταση, κοινωνικοί, ενημέρωση, ψυχική στήριξη, εργασία κ.α.) στους οποίους χρειάζονται παρεμβάσεις.

Για τον λόγο αυτόν, στον χώρο του Α ΚΑΠΗ Τρικάλων, στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της πόλης και σε προσβάσιμο χώρο και για όσους έχουν κινητικές δυσκολίες, θα λειτουργεί το γραφείο της Εταιρίας μας, σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο χώρος του Α ΚΑΠΗ επελέγη σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Υγείας κ. Χρήστο Αναστασίου, τόσο για την προσβασιμότητα του, όσο και γιατί εκεί λειτουργούν και μια σειρά από κοινωνικές δομές του Δήμου, οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αρκετούς.

Στο σημείο αυτό πρέπει να  ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον Δήμο Τρικκαίων για την υποστήριξη του, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η απαραίτητη αυτή δομή.

Τέλος, να θυμίσουμε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Συνδέσμου μας στα Τρίκαλα: 6986797446.

 

Από την Ελληνική Εταιρία για την ΣΚΠ

Tags: , ,

Το Μουσείο Τσιτσάνη άνοιξε τις πύλες του

Μια νέα εποχή για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, τον πολιτισμό και την ιστορική μας γνώση αρχίζει από τα Τρίκαλα. Από σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2017 ανοίγει επισήμως τις πύλες του το Μουσείο Τσιτσάνη και το δίδυμο οθωμανικό χαμάμ του 16ου αι., στο κτήριο των παλιών φυλακών Τρικάλων.
Από την 1η Μαρτίου 2017 οι δύο μουσειακοί χώροι θα είναι επισκέψιμοι, σε ωράριο που θα ανακοινωθεί άμεσα.
Σήμερα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε στους δύο χώρους τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, προκειμένου να γίνει η επίσημη έναρξη της επισκέψιμης περιόδου. Ηδη ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων είχαν μεριμνήσει και οι επισκέψεις ήδη πραγματοποιούνταν. Εκατοντάδες τρικαλινοί και επισκέπτες μελετούσαν την υπάρχουσα προέκθεση για τον Τσιτσάνη και τα στοιχεία για το οθωμανικό χαμάμ.
Ο περιφερειάρχης έμεινε εντυπωσιασμένος από τα σημαντικά αυτά μνημεία – δράσεις. Στην ξενάγηση που του έγινε από την προϊσταμένη της Εφορείας, κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, (για το χαμάμ) και από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και την αντιπρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Ερευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο κ. Αγοραστός εντυπωσιάστηκε από τα όσα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε τεχνικό και εκθεσιακό επίπεδο.
Οι χώροι που αποκαταστάθηκαν και χρονολογούνται από το 1577 τουλάχιστον, σε συνδυασμό με τα λαϊκά στοιχεία της μουσικής παράδοσης, μαζί με τις μνήμες από τις φυλακές, συντίθεται σε ένα έξοχο κατασκευαστικό δημιούργημα.
Ο κ. Αγοραστός δήλωσε δε ότι το μεγάλο αυτό έργο για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την ένωση δυνάμεων με τον Δήμο Τρικκαίων, ανοίγει τις πύλες του με διπλή ωφελιμότητα: πολιτιστική και περιβαλλοντική. Η πρώτη, επειδή προσελκύεται στα Τρίκαλα μεγάλος αριθμός επισκεπτών για τη μουσική μας παράδοση. Η δεύτερη, επειδή το κτήριο των παλιών φυλακών ήταν κέντρο ρύπανσης για την περιοχή. Αλλά, τόνισε, πλέον η μορφή των Τρικάλων.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι μαζί με την Περιφέρεια, ο Δήμος αποδίδει στην κοινωνία  το χαμάμ και το μουσείο με την υπάρχουσα προσωρινή έκθεση. Καθίσταται, πλέον, ο σημαντικότερος παράγοντας αυτό το κτήριο, για την τουριστική στόχευση σε όλη τη δυτική Θεσσαλία, με τα Τρίκαλα να αποτελούν πλέον ένα ξεχωριστό, πολύ σημαντικό προορισμό.
Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Μαντζανά σημείωσε την πολύ σημαντική, δύσκολη και επίπονη δουλειά που έγινε για την ανάδειξη κτηρίου.
Παρόντες ήταν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χ. Σινάνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Κολίτσας, Μπουτίνας, Τσίγκας.
Το κτήριο, που στο ισόγειό του είναι ο χώρος του δίδυμου οθωμανικού λουτρού καις τον πρώτο του όροφο το μουσείο Τσιτσάνη, βρίσκεται στη νότια είσοδο της πόλης, στην κατάληξη του δρόμου Αθήνα – Τρίκαλα, δίπλα ακριβώς από το Κουρσούν Τζαμί.
Τα Τρίκαλα αποκτούν έναν τεράστιο ανοιχτό χώρο πολιτισμού, συναυλιών, εκθέσεων, προβολών, δράσεων, εκδηλώσεων, δίπλα από τις όχθες του Ληθαίου με το υπαίθριο θεατράκι. Και μάλιστα, σε ελάχιστη απόσταση από το Μουσείο Αγροτικής Ζωής που σε λίγες ημέρες θα φιλοξενείται στον μύλο Ματσόπουλου, με τον διάσημο πλέον Μύλο των Ξωτικών, αλλά και από το Ασκληπιείο και την παλιά πόλη, το Βαρούσι.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Tags: , ,

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καλαμπάκα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν στις 27-02-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καλαμπάκα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο άτομα και συγκεκριμένα ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, οι δράστες κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (79,1) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Tags: , ,

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 7 συλλήψεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 25.02.2017 από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη ατόμων για διάπραξη αδικημάτων, καθώς επίσης τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:

 • (1.669) άτομα και
 • (1.588) οχήματα.

Προσήχθησαν (15) άτομα.

Συνελήφθησαν (7) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Τρία (3) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Δύο (2) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
 • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Βεβαιώθηκαν (507) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Πεντακόσιες δύο (502) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (8) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • (16) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (34) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (7) για ΚΤΕΟ,
  • (92) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (1) για φθαρμένα ελαστικά,
  • (6) για μέθη,
  • (333) λοιπές παραβάσεις.
 • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση του αδικήματος της κλοπής.
 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Μία (1) παράβαση για επαιτεία.

Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Tags: , ,

Ενημέρωση για υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους για υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι:

 • κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ.
 • ηλικίας έως 24 ετών
 • εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και ώρα 14:00.

Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται:

 1. ηλεκτρονικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ.,
 2. με fax στα τηλέφωνα των ΕΠΑ.Λ.,
 3. αυτοπροσώπως στις διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ.

Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην α΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

 • Φωτοαντίγραφα των:
 1. απολυτηρίου ΕΠΑΛ
 2. πτυχίου ΕΠΑΛ
 3. ταυτότητας
 4. αποδεικτικού ΑΜΚΑ
 5. αποδεικτικού ΑΦΜ
 • Υπεύθυνη δήλωση

 

Για πληροφορίες για την εφαρμογή του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας στη Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας στο τηλέφωνο 2441080317 καθώς και στα τηλέφωνα επικοινωνίας των κατά τόπους ΕΠΑ.Λ.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα αντίστοιχα ΕΠΑ.Λ. για το τρέχον σχολικό έτος στην Π.Ε. Καρδίτσας με την κατά τόπους κατανομή θέσεων φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

 

 

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

mail@1epal-kardits.kar.sch.gr

Β.ΓΡΙΒΑ-ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

2441027793, 2441080532

2 Θέσεις στην Καρδίτσα

1 Θέση στον Παλαμά

1 Θέση στο Μουζάκι

1 Θέση στους Σοφάδες

 

Τεχνικός οχημάτων 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

mail@1epal-kardits.kar.sch.gr

Β.ΓΡΙΒΑ-ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

2441027793, 2441080532

3 Θέσεις στην Καρδίτσα

1 Θέση στην Λ.Πλαστήρα

 

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

 

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

mail@1epal-mouzak.kar.sch.gr

ΜΟΥΖΑΚΙ

2445041693

3 Θέσεις στο Μουζάκι

2 Θέσεις στην Καρδίτσα

1 Θέση στην Λ.Πλαστήρα

Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

 

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

mail@1epal-mouzak.kar.sch.gr

ΜΟΥΖΑΚΙ

2445041693

4 Θέσεις στο Μουζάκι

 

Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

 

2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

mail@2epal-kardits.kar.sch.gr

Ν. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

2441079629

1 Θέση στην Καρδίτσα

1 Θέση στον Παλαμά

1 Θέση στην Λ.Πλαστήρα

2 Θέσεις στους Σοφάδες

 

Βοηθός Νοσηλευτή

 

2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

mail@2epal-kardits.kar.sch.gr

Ν. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

2441079629

13  Θέσεις στην Καρδίτσα

1Θέση στην Λ. Πλαστήρα

1 Θέση στους Σοφάδες

Τεχνικός Φυτικής Παργωγής 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

mail@2epal-kardits.kar.sch.gr

Ν. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

2441079629

2 Θέσεις στην Λ. Πλαστήρα

1 Θέση στους Σοφάδες

 

Tags: , ,

Υλοποίηση προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ στον Δήμο Πύλης

Συνεδρίασε την Παρασκευή 24/2/17 στον Δημαρχείο Πύλης η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΥΛΗ για την Απασχόληση, παρουσία των Εταίρων της Σύμπραξης, του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα εκπροσώπου του Δήμου Πύλης, του κ. Χρήστου Νάκου  εκπροσώπου της ΚΟΙΔΕΚΑΠ. του κ. Χρήστου Γιακοβή εκπροσώπου του ΚΕΚ Δυναμική, του κ. Απόστολου Νάρη εκπροσώπου ΚΕΑ ΘΕΣΙΣ, του κ. Χρήστου Γκρέκου εκπροσώπου του ΚΕΚ Σταγών, η κ. Σταυρούλα Σαλέπη συνεργάτης του Δήμου Πύλης Οικονομολόγος και ο κ. Αντώνης Γεωργολιός Οικονομολόγος.  Στους Εταίρους συμμετέχει το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Στην παραπάνω συνεδρίαση αποφασίστηκε και εγκρίθηκε η έκθεση Υλοποίησης , που υλοποιήθηκε με επιτυχία στον Δήμο Πύλης.  Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 335.000 ευρώ.
www.antallaktikaonline.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Anggun - Undress me
Κίτρινα ποδήλατα - Ήμουνα εδώ
Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Φάνης
Jessie Ware - Meet me in the middle
Celin Dion - I love you
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Δεν έχει η θάλασσα
Νίκος Πορτοκάλογλου - Τα μάτια σου
Daughtry - What about now
Harry Styles - Sign of the times
Πυξ Λαξ - Αντίο αγάπη διχασμένη

 


  None Found