Λαζαρίνες με άρωμα άνοιξης στα Τρίκαλα

29 Μαρτίου 2018

Χρώματα της άνοιξης, έθιμα του Πάσχα. Γελαστά, χαρούμενα, προσωπάκια από μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Τρικκαίων. Και η ευωδιά των παραδόσεων, μέσα από τραγούδια, στολισμένα καλαθάκια, παραδοσιακές φορεσιές, ποιήματα και κεράσματα.
Όλα αυτά συνέθεσαν τη γιορτή «Λαζαρίνες 2018» που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, όπως κάθε χρόνο, στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης», υπό το βλέμμα των λαϊκών τρικαλινών καλλιτεχνών.
Τα μικρά κορίτσια, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους και κάποιες μητέρες, βρέθηκαν από το πρωί της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2018 στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Ανά τμήμα, τραγουδούσαν, απήγγειλαν ποιήματα και εντυπωσίαζαν με τις φορεσιές τους.
Δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής, ακριβώς επειδή η προσεγμένη προετοιμασία όλων των συμμετεχουσών, δημιούργησε υψηλό επίπεδο. Η συγκεκριμένη γιορτή, που σηματοδοτεί την ουσιαστική εμφάνιση της άνοιξης σε συνδυασμό με το Πάσχα, συμπλέκεται με την παράδοση του τόπου μας, στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων. και τα Τρίκαλα. Εξάλλου ο Δήμος Τρικκαίων κάθε χρόνο βελτιώνει τη διοργάνωση, επειδή διατηρείται ένα έθιμο που, παρότι έχει χάσει τον αυθεντικό του χαρακτήρα, παραμένει σημαντικό, ως ευκαιρία για την προβολή της παράδοσης του λαού μας στο πέρασμα των χρόνων.
Μετά το πέρας κάθε παρουσίασης από τα σχολεία, ο Δήμος Τρικκαίων είχε φροντίσει και δίνονταν κεράσματα, αλλά και αναμνηστικά συμμετοχής στην όμορφη αυτή γιορτή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλεστά και Αναστασίου, καθώς και η τ. αντιδήμαρχος κ. Λεβέντη, ενώ η διοργάνωση έγινε από τη Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC