Λίφτινγκ και ασφάλεια πεζών στα Κουτσομύλια

09 Μαρτίου 2018

Πλήθος παρεμβάσεων από τον Δήμο Τρικκαίων στην περιοχή των Κουτσομυλίων. Με έργα που εκτελούνται ήδη από τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Εργου, γίνεται στοχευμένη προσπάθεια αναβάθμισης στοιχείων της συνοικίας. Πρώτη και ουσιαστικότερη, η κατασκευή πεζοδρομίου στη δεξιά πλευρά της οδού Μυροφύλλου. Του δρόμου, δηλαδή, που κατευθύνεται στον συνοικισμό Αγίου Οικουμενίου από την οδό Σατωβριάνδου, και στον οποίο, η γνωστή κλειστή στροφή δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους πεζούς. Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Σακκάς, κατασκευάζει άνετο πεζοδρόμιο από τη δεξιά πλευρά του δρόμου, προκειμένου οι πεζοί και κυρίως οι μαθητές, να διέρχονται με ασφάλεια.
Αυτή η διάνοιξη του χώρου γίνεται μετά από πάμπολλα χρόνια και αφού στο συγκεκριμένο σημείο, οι πεζοί περπατούν με μεγάλο κίνδυνο.
Η δεύτερη παρέμβαση είναι επί της πλατείας, όπου τοποθετήθηκαν πρόσθετα παγκάκια, για τους κατοίκους, μητέρες και ηλικιωμένους, αλλά και για τους διερχόμενους, που χρησιμοποιούν την όχθη του Ληθαίου ως περιπατητική διαδρομή.
Τρίτη παρέμβαση, το βάψιμο των διαβάσεων ένθεν κακείθεν της πλατείας, καθώς και στα άλλα σημεία της περιοχής. Αυτό το βάψιμο θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και του τμήματος Πρασίνου και Κηποτεχνίας, που παρενέβη στη διαμόρφωση του δρόμου για το νέο πεζοδρόμιο, αλλά και σε άλλα σημεία, προς το δημοτικό κτήριο της πρώην ΔΕΚΑ.
Η τελευταία πινελιά, αφορά στην τοποθέτηση πίνακα ανακοινώσεων στην πλατεία, προκειμένου οι κάτοικοι να πληροφορούνται δράσεις και παρεμβάσεις στην περιοχή τους.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Domenica - Μες στη βουή του δρόμου
Bronski Beat - Small town boy
Elton John - Hello hello
Μάνος Ξυδούς - Σ΄ αγαπώ
Dido - Thank you
Amelbend - Ou je veux
Αφοι Κατσιμίχα - Γυρίζω την πλάτη μου
Jem - They
Elvis Presley - Only you
Μίλτος Πασχαλίδης - Άγκυρες

 


Μάρτιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031