Τριπλή συνεργασία για τα αδέσποτα των Τρικάλων

14 Νοεμβρίου 2017

ADESPOTA

Πιο ασφαλείς σε θέματα αδέσποτων μπορούν να αισθάνονται οι τρικαλινοί πολίτες, μετά την τριπλή συνεργασία που υλοποιήθηκε επί τέσσερις ημέρες στην πόλη.
Μια κοινή δράση από την Πολιτιστική Φιλοζωική Ομάδα «Αρτεμις», μέλη δύο συλλόγων Γερμανών εθελοντών και βεβαίως τον Δήμο Τρικκαίων, είχε ως αποτέλεσμα, 100 αδέσποτα ζώα (50 σκύλοι και 50 γάτες) να είναι πλέον εμβολιασμένα και στειρωμένα. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από 9 μέχρι 13 Νοεμβρίου 2017 σε εγκατάσταση του Ζωολογικού Κήπου. Οπως τόνισε ο κ. Κ. Ψύχος, αρμόδιος αντιδήμαρχος, «ήταν μια κοινή προσπάθεια με πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν επαναπαυόμαστε, αυτή η κίνηση ήταν η αρχή, προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση και να είμαστε όλοι ασφαλείς, αλλά και τα ζώα να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους. Με τα μέτρα που ήδη λαμβάνει ο Δήμος μας, πιστεύω ότι σύντομα θα είναι ορατά τα καλύτερα αποτελέσματα».
Από την πλευρά της η κ. Β. Μπαρτολότα, εκ μέρους της «Αρτεμις» τόνισε κυρίως τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς των τρικαλινών πολιτών, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος. Και πρόσθεσε ότι είναι δεκτή με χαρά κάθε παρόμοια προσφορά εθελοντισμού, ειδικά όταν με αυτή τη δράση σώθηκε και η ζωή τριών αδέσποτων ζώων.
Η όλη διαδικασία αφορούσε σε περισυλλογή, εμβολιασμό και στείρωση αδέσποτων ζώων, με τη συνεργασία των Γερμανών Εθελοντών. Οι οποίοι είναι μέλη δύο εθελοντικών ομάδων μίας κτηνιάτρων και μίας αμιγώς εθελοντών. Μάλιστα, συμμετέχοντας σε δράσεις στη χώρα μας, έχουν προβεί σε αντίστοιχε παρεμβάσεις σε 10.000 αδέσποτα ζώα σε όλη τη χώρα.
Για τον λόγο αυτόν ο αντιδήμαρχος κ. Χρ. Γούλας τόνισε ότι έχουν σημασία ο σωστός προγραμματισμός και η συνέχιση των δράσεων από την τρικαλινή κοινωνία, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Μελίνα Ασλανίδου - Το κρύο και η μοναξιά
Sugababes - Too lost in you
Rihanna - Unfaithful
Γιάννης Πάριος - Σήμερα
Μιχάλης Χατζηγιάννης - Μια δεύτερη ζωή
Μανώλης Μητσιάς - Ερωτικό
Αντώνης & Γιάννης Βαρδής - Οικογενειακή υπόθεση
Γιάννης Ζουγανέλης - Πίσω από τις γρύλιες
Σωκράτης Μάλαμας - Στα είπα όλα
Δημήτρης Μπάσης - Σαν δηλητήριο

 


Νοέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC

LIGO GELIO 1