Ασκληπιός και Ιπποκράτης συναντώνται στα Τρίκαλα

25 Αυγούστου 2017

Ασκληπιός και Ιπποκράτης, ο θεός και ο πατέρας της επιστήμης της Ιατρικής, αντιστοίχως, «συναντώνται» στα Τρίκαλα. Αφορμή, ο διάσημος Ιορδανός καλλιτέχνης Χαλντούν Νταούντ (Khaldoon Daoud) και η συνεργασία του με το Αγρόκτημα Ευκαρπία της Λάρισας. Στόχος, η επαναφορά των αξιών της περιόδου του Ιπποκράτη, η επιστροφή σε παλαιότερες και πιο σταθερές κατευθυντήριες γραμμές σκέψεις για τον άνθρωπο.
Σε σημερινή τους επίσκεψη στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο κ. Νταούντ και η υπεύθυνη του «Ευκαρπία» κ. Φωτεινή Μπλιάτσου, μαζί με την εκ Τρικάλων στέλεχος κ. Ευαγγελία Σκρέκα, ανέπτυξαν τον σχεδιασμό για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο κ. Νταούντ, ενθουσιασμένος από τα Τρίκαλα, μίλησε και για το πλούσιο συγγραφικό του έργο, δωρίζοντας ένα εκ των βιβλίων του στον Δήμαρχο, αναπτύσσοντας και τις σκέψεις του για ανέγερση μνημείου για τον Ιπποκράτη στη Λάρισα.
Σε επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθεί ο τρόπος συνεργασίας των δύο πλευρών, για την ανάδειξη των απαρχών της επιστήμης της Ιατρικής.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC