Δυναμική η παρουσία του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων στην απεργία

17 Μαΐου 2017

Με τη δυναμική του παρουσία, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων  – μέλος της ΟΓΕ  έδωσε το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, μαζί με τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Αυτοαπασχολούμενες, μισθωτές, εργαζόμενες και άνεργες, αγρότισσες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι, νέες μητέρες, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου ένωσαν τις φωνές τους με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες καταδικάζοντας  τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο.

Οι ανασφάλεια μπροστά στην ανεργία, την απληρωσιά, την ανασφάλιστη δουλειά, ο φόβος της απόλυσης, οι πετσοκομμένοι μισθοί και οι συντάξεις, ο καθημερινός εφιάλτης με τα μπιλιετάκια της ΔΕΗ, της εφορίας του ΟΑΕΕ, όχι μόνο δεν πτόησαν αλλά ώθησαν τις γυναίκες  σε δυνναμική απάντηση για τον δικό τους ξεσηκωμό.

Δυσβάσταχτα τα βάρη από τα νέα μέτρα  στις πλάτες του λαού,                                                                                          την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αποκτήσουν νέα προνόμια.

  • Οι νέοι φόροι θα τσακίσουν το εισόδημά μας.
  • Οι κλαδικές συμβάσεις θα εξακολουθούν να μην έχουν ισχύ και θα ζούμε με τον κατακρεουργημένο κατώτερο μισθό, ενώ για τους νέους παραμένει ο υποκατώτερος.
  • Νέες περικοπές θα πετσοκόψουν για ακόμα μια φορά τις συντάξεις μας.
  • Θα καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία παίρνοντας πίσω ό,τι κατακτήθηκε τον προηγούμενο αιώνα. Θα ζούμε μια ζωή – λάστιχο χωρίς καθόλου χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους μας, τα ενδιαφέροντά μας, την κοινωνική δράση.
  • Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για την υγεία, τα φάρμακα, τις εξετάσεις. Μια σειρά επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας καταργούνται.
  • Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για το ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο. Οι νέες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ αυτό σηματοδοτούν για τις λαϊκές οικογένειες.
  • Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι μια επιπλέον θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων επιστημόνων με μπλοκάκι, των αγροτισσών.
  • Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και μειώνουν το επίδομα ανεργίας.
  • Επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης,                                χωρίς δικαιώματα.
  • Βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Γυναίκες, Αντιπαλεύουμε τα μέτρα – κόλαση και τα αντίμετρα – κοροϊδία.

Όλες στο Συλλαλητήριο  την ημέρα ψήφισης των μέτρων

Πέμπτη 18 Μάη – 7:00 μμ –  πλ. Ρήγα Φεραίου

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930EC