Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

08 Μαΐου 2017

Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης των Τρικάλων στις 27 και 28 Απριλίου 2017. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν τρεις εφαρμογές (applications) για φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, δηλαδή για έξυπνα κινητά (smartphones) και για tablets. Για την ανάπτυξη των εφαρμογών, που έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής της Α’ Λυκείου, χρησιμοποιήθηκε το περιβάλλον προγραμματισμού App Inventor. Συνοπτικά οι εφαρμογές που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

1) English Vocabulary Practice

Είναι ένα app για εξάσκηση αγγλικών, το οποίο περιέχει ασκήσεις που βοηθούν το χρήστη να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του στην Αγγλική Γλώσσα.

2) Πρωτεύουσες του κόσμου (σε ελληνική και σε αγγλική έκδοση)

Είναι ένα app που έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό των γεωγραφικών γνώσεων σχετικά με τις πρωτεύουσες και τα κράτη του πλανήτη. Ο χρήστης επιλέγει την επιθυμητή πρωτεύουσα και βλέπει σχετικές πληροφορίες στην οθόνη της συσκευής του οι οποίες αντλούνται από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia. Επίσης μπορεί να δοκιμάσει τις γνώσεις του παίζοντας αντίστοιχα κουίζ για κάθε ήπειρο του πλανήτη.

3) Football Quiz

Είναι ένα app κουίζ με το οποίο ο χρήστης μπορεί να δοκιμάσει τις γνώσεις του για το ποδόσφαιρο.

Στην παρουσίαση των εφαρμογών συμμετείχαν οι μαθητές/τριες Γιώτα Μαρία-Όλγα, Γκρόπας Μιχάλης, Κλουτσάρα Αλκμήνη, Πέτσας Αναστάσιος και Τεντολούρης Αλέξανδρος. Τους μαθητές συνόδευσε ο καθηγητής Πληροφορικής Αβδελίδης Ευάγγελος.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC