Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα που ζουν στα Τρίκαλα

30 Ιανουαρίου 2017

Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα που διαβιούν στα Τρίκαλα υλοποιείται άμεσα. Πρόκειται για πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας σε μητέρες και παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου. Το πρόγραμμα υλοποιείται με συνδετικό κρίκο τον Δήμο Τρικκαίων, από εκπρόσωπο του San Francisco State University με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με τη συνεισφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ. Σήμερα το πρωί, η εκπρόσωπος κ. Λίντια Στακ, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων, συνοδευόμενη από την κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα, από το μορφωτικό τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση της διαδικασίας ενσωμάτωσης των προσφύγων στην περιοχή μας, καθώς οι τρικαλινοί από πέρυσι έχουν αγκαλιάσει τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.
Η καθηγήτρια κ. Στακ μίλησε για την ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που υλοποιήθηκαν στα Τρίκαλα τον περασμένο Οκτώβριο. Τρεις από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα, εθελοντικά ζήτησαν να προσφέρουν πρόσθετη επιμόρφωση. Μετά τα σχετικά σεμιναριακά προγράμματα, καλούνται πλέον να συμμετάσχουν στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε συγκεκριμένη ομάδα των προσφύγων που διαβιούν στον χώρο φιλοξενίας τους. Στόχος, η συνδρομή στην ενσωμάτωση και η απόκτηση εφοδίων για τη συνέχεια της ζωής τους. Εξάλλου, το πρόγραμμα αυτό δρα βοηθητικά στα μαθήματα που παρέχει ήδη η ελληνική Πολιτεία στα προσφυγόπουλα, τις απογευματινές ώρες και στα Τρίκαλα.
Ετσι πλέον, εκτός της μόρφωσης στα βασικά μαθήματα, τα μικρά παιδιά και οι μητέρες τους θα μπορούν να αποκτούν και γνώσεις στην αγγλική, με πολλαπλά οφέλη για την επικοινωνία τους.
Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, έγινε επιτόπιος έλεγχος των εγκαταστάσεων στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων, για να διευκρινιστούν και να επιλυθούν τεχνικά ζητήματα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

    None Found
Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC