Ανάπτυξη μέσω των ιαματικών πηγών Ριζώματος για τον Δ. Τρικκαίων

21 Ιουνίου 2016

Την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμος είναι συνιδρυτής του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος & Θεσσαλίας. Με τον διακριτικό τίτλο ΔΙΑΜ, το Δίκτυο συνενώνει τις δυνάμεις έξι Δήμων των δύο περιφερειών. Και, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, «αξιοποιείται η γεωγραφική εγγύτητα των ιαματικών πηγών», καθώς ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει και στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Μάλιστα, ο Δήμος έχει ήδη βοηθηθεί σε μεγάλο βαθμό από την υπάρχουσα εμπειρία του Συνδέσμου, επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων
Με το νέο αυτό Δίκτυο, το ΔΙΑΜ, οι 7 συμμετέχοντες Δήμοι με τις ιαματικές πηγές (όπως Καμμένα Βούρλα, Αιδηψός, Μακρακώμη, Θερμοπύλες, Σοφάδες) συνενώνουν δυνάμεις για να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα δεδομένα.
Ο Δήμος Τρικκαίων, καθώς οι πηγές στο Ρίζωμα μόλις πριν έξι μήνες πιστοποιήθηκαν, αντλεί καλές πρακτικές από τις υπάρχουσες δραστηριότητες και την εμπειρία από τις υφιστάμενες δομές. Εξάλλου, προκειμένου να αναπτυχθεί ο θερμαλιστικός τουρισμός με το εξαίρετης ποιότητας νερό, απαιτείται η συνεργασία και η συνέχιση επιτυχημένων παραδειγμάτων. Όλα αυτά καταδεικνύουν τη σοβαρότητα με την οποία ο Δήμος Τρικκαίων αντιμετωπίζει τις ιαματικές πηγές, τη συνεισφορά στην υγεία των πολιτών και τα νέα δεδομένα ανάπτυξης για την περιοχή.
Στο ΔΙΑΜ συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι  Δελφών, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μακρακώμης, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Σοφάδων και Λαμιέων.
Τη σχετική εκπροσώπηση στο Δίκτυο για τον Δήμο Τρικκαίων υπέγραψε ο ορισθείς αντιδήμαρχος κ. Αχ. Λασπάς, ως εκπρόσωπός του.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Camila Cabello - Havana
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά
Domenica - Θα κρύβω αυτό που ζητάς
Amy - Love is a losing game
Hi - Gloss
Πάνος Μουζουράκης - Πόσες φορές
Μπάκης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας - Υπάρχουν χρυσόψαρα
Chris Rea - Blue cafe
Modern Talking - Why did you do it
Φίλιππος Πλιάτσικας - Λόγο στην αγάπη

 


Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031